Dodaj do ulubionych

Czy prezes MTG zostanie odwołany

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 00:09
Szanowni Państwo,
Raz kolejny publikacje gazety stawiają fałszywą diagnozę sytuacji. Jest to
tym bardziej przykre, ze robi to gazeta, ktorej redaktor naczelny aspiruje do
nadania jej lamom, czegos wiecej anizeli tylko informacyjnego wymiaru.
Jestem gleboko zniesmaczony postawa Panow Sowula oraz Wroblewskiego. Trudno
mi sobie wytlumaczyc, jak tacy ludzie moga stanowic twarz gazety wyborczej.
Moge Panow zapewnic, ze w tej sprawie, bede interweniowal u najwyzszych wladz
Agory. Nie wiem, czy i w jaki sposob te klamliwe publikacje zostana
zadoscuczynione. Optymizmem jednak napawa mnie fakt, ze pozornie dobre
samopoczucie rozgrywajacych w tej sprawie konczy sie, kiedy spogladaja w
lustro. Tam widac wszystko i tam nie da sie oszukac nikogo, tym bardziej
samego siebie.
Mozecie panowie oczekiwac stosownych dzialan. I choc nie trzeba wchodzic do
szamba, zeby wiedziec, ze smierdzi to tym razem ktos je musi wyczyscic!
I zrobie to ja.
Obserwuj wątek
    • Gość: Okey Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 00:37
      Gratuluje Panu Sowule i Wróblewskiemu.Jestescie okey.
      • Gość: NN Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 00:38
        U Agory...panie Agora staciła juz zaufanie.
    • Gość: NN Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 00:41
      A kto zadośćuczuni zwolnionym pracownikom...niech mi Pan powie.
      • Gość: obserwator Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 01:33
        Szanowny Panie,
        Trzeba sobie odpowiedziec na pytanie dlaczego zostali zwolnieni. Nie moge Panu
        tego udowodnic. Z przyczyn obiektywnych. Ja nie przecze, ze oni nie mieli
        racji. Jednak metody jakich sie dopuscili z punktu widzenia szefa, sa nie do
        przyjecia. Za firme odpowiada szef - to jest elementarz. Oczywiscie, nikt tym
        ludziom nie zyczy zle. Jednak czy mozna toleraowac lamanie zasad??? Moim
        zdaniem nie mozna. Ponadto obawiam sie, ze ludzie ci zostali wykorzystanie w
        brudnej prowokacji, ktorej autorzy przeliczyli sie...moze oni powinni wziac
        odpowiedzialnosc.
        Praca jest dzis dobrem rzadkim i trzeba ja szanowac, a nie kryc brak
        kompetencji, lenistwo czy kretactwo pod plaszczykiem zwiazkow zawodowych. Nie
        tedy droga.
        Ciewkawi mnie jeszcze co stanie się jeśli wyjdzie na to, ze Jarecki mial racje.
        Bo nikt nie zadaje sobie tego pytania, a w zyciu tak jest, ze pozorne sytuacje
        wprowadzaja w blad. Ale o tym sie przekonamy. Ja mam te przewage, ze wiem.
        Panstwo sie o tym dopiero przekonacie. Prawda zawsze zwyciezy.
        Pozdrawiam
    • Gość: ANy Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.abacus.pl 15.06.04, 01:31
      Zgadzam, sie w calej glebokosci i rozciaglosci - dziennikarzy pod sciane!!! Jak
      smieli wyciagnac taka smieszna afere, ktora dotyczy Jego Wysokosci Marszalka
      Senatu i innych Towarzyszy Broni (kogo bronia tą Bronią?). Szef MTG to czlowiek
      godny wspolczucia i pomocy towarzyskiej - przeciez nie chcial zle, pogonil
      robotnikow, ktorzy mobbingowali swojego szefa, pomagal fundacji Pastusiaka,
      czego chcecie od tego faceta. To nie prezes MTG powinien byc odwolany, lecz
      wlasnie Michnik i Wroblewski i kto tam jeszcze popieral Unie Wolnosci, aby sie
      podniosla i dzierzyla sztandar w Brukseli, Strasburgu i wsrod cyklistow. Jestem
      Za, a nawet moge byc Przeciw, najwazniejsze, aby Belaka byla belką
      (podpierajacą lewice kwaśną), a Balcerowicz - chce czy nie chce, musi podarowac
      dlugi Lepperowi, aby mial kase na miliony bialo-czerwonych krawatow do
      wieszania na suchych galeziach.
      • Gość: obserwator Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 01:36
        Dziewcze, Chlopcze,
        Gdybys uwazniej czytal/a to bys zrozumial. Naprawde artystyczne akrobacje tak
        zenujaco niskich lotow zachowaj dla siebie.
        Nikt nie potepia gazety, prasy. Jednak w obronie prawdy trzeba stanac. I
        przenasz sie, ze jest to mozliwe.
    • Gość: NN Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 08:30
      Szanowny Panie Obserwatorze nie mogę sie z Panem zgodzić.Ponieważ ci pracownicy
      chcieli wyjaśnic tylko sprawę dotyczącą finansów a zostali potraktowani jak
      zbóje.I kto to mówi o mobbingu wobec przełożonego..to oni byli mobbingowani i
      zastraszani przez góre.Każdy porządny szef firmy zawsze powinien słuchac obu
      stron konfliktu ..a nie tylko byc jednostronnym i uważać że to co on mysli jest
      najwazniejsze.Jezeli tak by miało być w każdej firmie ,że gdy pracownik ma
      wątpliwości wobec drugiego pracownika(obojetnie czy to by był ich kierownik)
      zostanie zwolniony???....to jest paranoa,absurd.I pan ma prawo mówić że prezes
      Jarecki miał racje . Gdzie ta racja ...to że nie jest obiektywny tylko
      zapatrzony w siebie i musi byc tak jak on chce. Juz wiecej nie pisze bo to
      strata czasu...pan i tak tego nie rozumie(lub nie chce zrozumiec). A co do
      artukułu ..to nie ma pan prawa szykanować dziennikarzy, to jest ich obowiazek
      pisac prawde nawet najbardziej bolesną. Dziękuje.
    • Gość: psychiatra Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.amg.gda.pl 15.06.04, 08:56
      W kwestii formalnej:
      Czy pan prezes Jarecki piastuje również godność biskupa?
      Czy pan prezes Kobyliński był zatrzymany w sprawie Stella Maris?
      Czy nasz region to ostoja uczciwości i solidarności?
    • Gość: george Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.amg.gda.pl 15.06.04, 09:17
      A czy jest punktw programie: odwołanie badź rezygnacji przewodniczącego Rady
      Nadzorczej? (z przeprosinami ze tak późno)
      • Gość: ANy KOBYLINSKI i Stella Maris? IP: *.abacus.pl 15.06.04, 10:43
        Pan Kobylinski ten z Banku Solidarity pewnego pana wiadomego pochodzenia nie ma
        nic wspolnego z brudnymi interesami na Pomorzu. Jezeli byl przesluchiwany w
        aferze Stella Maris, tak jak inni kolesie z jego liberalnej paczki (np.
        Grzegorz W.) to zapewne tylko dlatego, aby sie otrzepac z kurzu, ktory
        zostawili na tym wydawnictwie ich towarzysze z lewicy. Jezeli ten sam
        Kobylinski teraz ma odwolac Jareckiego z MTG (a przecie jego koles jest
        Spikerem we wladzach MTG), to nic z tego nie bedzie, chyba, ze McDonald juz
        wyznaczyl na te fuche swojego czlowieka (bo przeciez potrzebna bedzia kasa na
        kolejne teledyski wyborcz). Pastusiaka trzeba odciac od tej kasy, bo juz
        pokazalo sie dno. Najlepszym szefem rady nadzorczej bylby pan Yan Nata-Zrebski
        lub Cynanowiewskim, jest etatowym szefem rad nadzworczych w wielu fimrmach
        skabu panstwa i nie tylko tego skarbu. A Dziennikarzy - nawet na suchej galezi
        niech pisza prawde - o Kobylinskich, o Kamianskich, Adamowie i jemu podobnych
        takze.
        • mogiliani Co ma KOBYLINSKI do McDonalda? 15.06.04, 23:03
          On jest prawa ręka McMerkla!
    • Gość: eguipage@gazeta.pl Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.04, 15:22
      Znów znalazł się >obserwator< i obrońca panującej głupoty! Szefostwo MTG od
      czasów przeniesienia się na Beniowskiego za panowania niejakiego Pasińskiego
      popełniało szereg błędów, których żródłem była niekompetencja i niezrozumienie
      roli organizacji targowych w europejskich warunkach. Żywiono media (konferencje
      prasowe) bzdurnymi informacjami, które szczególnie w odniesieniu do targów
      budowlanych mijały się z realiami. Efektem była upadłość tej imprezy oraz brak
      zainteresowania przedsiębiorców krajowych i zagranicznych. Odsunięto też od
      pracy ludzi, którzy impreze tą stworzyli w Olivii i chcieli ją rozwijać zgodnie
      z doświadczeniami sztokholmskich, wiedeńskich i hannowerskich targów.
      Nie mam specjalnych zastrzeżeń do Jareckiego ale szkoda, że nie przyjął ofert,
      które mu ze Szwecji oferowano i nie odciął się od partyjnych VIP-ów różnych
      maści, traktujących MTG jako swoje dochodowe poletko.
      Mam wrażenie, że z tej sitwy wywodzi się również w/w >obserwator<.
      • Gość: eguipage@gazeta.pl Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.04, 15:28
        PS. Przypomnę jedynie Sowuli i Wróblewskiemu, że wcześniejszych moich uwag na
        ten temat oraz sopockie "koncepcje" nie chcieli drukować! Czyżby zmiana
        orientacji po aferze Rywina?
        • mogiliani Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany 15.06.04, 23:10
          Tu nie chodzi o zmiane podyktowaną aferą Rywina, ale o czynnik ludzki - czyli o
          niezadowolone podwładne Jareckiego, które kiedyś pracowały w Gazecie Morskiej
          (wówczas tak się zwał gdański dodatek). Sowuli trafiły się więc jak ślepej
          kurze ziarno informacje spod samego nosa szefa, a ten to lubi przepisywać i w
          zbytnimi dywagacjami się nie zajmuje. Póki im tam było dobrze to nie pisnęły
          zapewnie ani słowa, tym bardziej gdy MTG dawały jeszcze jakieś reklamy do GW.
          Jak sie reklamy skończyły a panie nie dostawały podwyżek, to poczuły sie
          niezadowolone...
    • Gość: Cezar Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: 217.153.12.* 15.06.04, 21:49
      Mam taka teorie : obserwator to hamurabi .
      Taki tez tu niedawno bronil prezesa i co?
      I zniknal jak prezes Jarecki :):)....... na zwolnieniu lekarskim
      • Gość: hamurabi Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 23:26
        Jak tylko wpadne na gdanska prowincje to ci wpierdole.
        • Gość: Cezar Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: 217.153.12.* 17.06.04, 21:48
          Buhahahahahahhaha!!!!!!!!!
    • mogiliani Na oddolnym mobingu dobrze zna się Wróblewski 15.06.04, 23:00
      Popytajcie go czy maczał kiedyś palce w podgryzaniu byłego naczelnego gazety i
      jak to robił.
      Zapewne z tego powodu znakomicie wie co drukuje w GT. Nie obce mu jest także
      stosowanie mobbingu wobec podwładnych, podpytajcie tych, których zmusił do
      odejścia lub zwolnił.
    • Gość: SIERMIEGA O CO CHODZI??? PRZECZYTAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 00:10
      SOWULA SZUJO, JUZ NIE RAZ ZRUJNOWALES KOMUS ZYCIE, JA TO WIEM SUKINSYNU. SKORO
      SPRAWIEDLIWOSC CIE NIE DORWIE TO ZYCZE ABYS SKONCZYL NA JUDASZOWEJ GALEZI, TO I
      TAK LEPSZE OD SPOTKANIA ZE MNA, PAMIETAJ, ZE ZYCIE TRWA DLUZEJ NIZ CYKL
      PUBLIKACJI, PRZEKONASZ SIE O TYM SMIECIU. I NIE PIERDOL PROSZE, ZE TO CIE
      UTWIERDZA W PRACY, BO JESTES NICZEGO WARTYM PRZEKUPNYM DUPKIEM, KTORY BIERZE
      DYSZKE I PISZE NA ZAMOWIENIE. JA CIE DORWE SKURWYSYNIE, NIE DZIS, NIE ZA ROK,
      ALE ZA DZIESCIEC LAT PRZYPOMNE CI SIE TAK, ZE POPAMIETASZ.
      • Gość: MTG Re: O CO CHODZI??? PRZECZYTAJ IP: 217.153.12.* 17.06.04, 21:55
        upsssss!
        Ale afera !!!!!
        A jak nerwy puszczają nierozsądnie !!!
    • Gość: koy No i go odwołano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 12:49
      A na jego miejsce wiadomo było kogo się powoła - nie fachowców, ale bardzo
      miernych ale wiernych: "Teraz K.. PO"
    • Gość: Kulturalny Re: Czy prezes MTG zostanie odwołany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:12
      Widze że tym osobom ,które były zamiesza w afere MTG puszczaja nerwy i obrażają
      wszystkich.No ale cóż im pozostało jak stracili wysokie stołki. I co tu dużo
      mówić ...ich kulturalne teksty świądczą tylko o nich samych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka