Gość: sosna IP: *.lublin.mm.pl 18.04.12, 12:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jerofiejew Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.am.gdynia.pl 18.04.12, 12:41 Punkt widokowy? Zapomnieli? Następny czynny punkt widokowy we Wrocławiu - ZAPRASZAMY!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 12:42 Ladowalem w GDN 6go Kwietnia. Wszystkie loty przychodzace odbieraja bagaz w starym terminalu. Przylecialy o tym samym czasie samoloty z MUC i FRA. razem okolo 130 osob. i teraz zaskoczenie. przy tasmach bagazowych dla przylatujacych tylko 4 wozki. Kiedy powiedzialem ze osludze ze chce dostac wozek powiedzano mi ze jest wiecej w nowym terminalu. NIe mozna bylo tam wyjsc poniewaz nastapiloby opuszczenie strefy celnej. Obok stoi zona z synem i 90kg bagazu plus torby podreczne. Fantastyczne przywitanie w gdansku. Prosze sie okreslic. Albo nowy terminal albo stary obsluguje przyloty. To nie byl lot tania linia tylko LOTEM. moze ktos z zarzadu GDN wybralby sie na lotniska Dubai, Abu Dhabi, Monachium nie wspomne o Singapurze czy Japonii. Nie akceptowalne dziadostwo jako wizytowka dziadowskiego Prezesa lotniska Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 mam wrazenie ze oni nie maja wozkow 18.04.12, 13:36 bo jak my bylismy rok temu to nam tlumaczono ze wozki na przylotach. Zatem tych na przylotach informauja, ze wozki na odlotach a tych na odlotach ze wozki na przylotach. A wozkow nie ma....swietny spoosb na oszczednosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nepotyk Może nowo zatrudniony Michał Tusk odpowie? IP: *.metrolink.pl 18.04.12, 12:49 W końcu bez konkursu zatrudnili go na lotnisku i pensją 4 tysiące złotych, to niech teraz się produkuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie moge Re: Może nowo zatrudniony Michał Tusk odpowie? IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 13:02 ile k..a? za co? 4 tysie? ku... mać zyje sie lepiej? zyje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: german Panie Michale T. IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 14:11 jeśli to prawda, że jest pan zatrudniony na lotnisku, pewnie na zlecenie, to: - ktoś panu właśnie tym tekstem podłożył świnie. - jeśli napisał pan w GW jakiś artykuł na temat lotniska, to powinien Pan jeszcze dziś złożyć wypowiedzenie. Naturalnie w GW. Ma nadzieję, że to wszystko nieprawda. W przeciwnym razie okaże się, że wszystkich Pana czytelników bardzo pan rozczarował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Może nowo zatrudniony Michał Tusk odpowie? IP: *.196.146.186.threembb.co.uk 18.04.12, 15:20 I czego bluzgasz? To normalna pensja dla specjalisty z wyzszym wyksztalceniem. Powiedzialbym nawet, ze np. informatyk w Polsce spokojnie zarobi 5-6 tysiecy zl na reke. Jesli frustruje Cie to, ze sam zarabiasz mniej, to byc moze pretensje nalezaloby skierowac do samego siebie, ze nie chcialo Ci sie przykladac do nauki i zdobyc porzadnego zawodu, zamiast bluzgac na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Może nowo zatrudniony Michał Tusk odpowie? IP: 213.192.80.* 19.04.12, 07:25 Adwokatów Tuska juniora proszę o wskazanie, jakie to PORZĄDNE wykształcenie on posiada. Ja nie wiem. Wiem za to jedno - posiada on plecy, jakich w tym kraju jest niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Może nowo zatrudniony Michał Tusk odpowie? IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 16:56 W co wy wierzycie? Jakie 4 tysie. Jak ja zarabiam 7,5 tysia na rękę i nie jestem synem premiera, to on ma na bank z 10-12 jak wy to nazywacie tysi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Może nowo zatrudniony Michał Tusk odpowie? IP: *.mlyniec.gda.pl 18.04.12, 14:10 rozwiń temat - na jakim stanowisku??? i od kiedy? czyli co w Gazecie już nie pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Terminal bez przylotow!??? tam sa same odloty IP: 212.209.45.* 18.04.12, 12:55 kto to projektowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal-kontent Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.gumed.edu.pl 18.04.12, 12:58 Poniedziałek 16-go. Godz. 17, oczekiwanie na odprawę w OLT: kolejka spora, trzy stanowiska, dwa loty o jednej godzinie (Łódź i Wrocław), okazuje się, że działa tylko jedna drukarka do boardingów, opasek na bagaże itd, kolejka jak krew z nosa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Niekompetencja prowincjonalna IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 12:59 Szóstego b.m. w "starym" terminalu (przyloty) ciągle nieaktualne tablice informacyjne pod sufitem, brak aktualnej bieżącej informacji. Jeszcze 9 bm. (i pewnie ciągle jeszcze) - brak wyraźnego oznakowania dojazdów drogowych do terminali. Na całym świecie kierowców informują odpowiednio wcześnie standardowe ideogramy (startujący, lądujący samolot). W Gdańsku, ani na pierwszym rondzie, ani na drugim rondzie ich nie ma. Królują malutkie napisy po polsku. Na lotnisku przecież także międzynarodowym! Głęboka prowincja (tam miejscowi też znają drogę, a obcy nie powinni się pałętać...). No i skandaliczna niekompetencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo pytania do linii a nie potu IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 13:06 Szanowna Pani Za ilosc stanowisk check-in odpowiada linia, skoro Wizz zapłacił tylko za 4 stanowiska to tyle dostał. Podobnie z voucherami - to linia wybiera ile Pani zapłacą (2 euro to skandal) oraz gdzie mozna vouchery realizowac. Do tego powinni zapewnic Pani mozliwosc telefonu i emaila - jak rozumiem tego takze Wizz nie zapewnił. Dodatkowo to linia ma obowiązek informowac pasazera. Podsumowujac - brud i brak mydła to wina lotniska (choc w T1 wciaz jest remont) - reszta to wina Wizz air - ma Pani prawo skierowac przeciwko nim sprawe np do Urzedu Lotnictwa Cywilnego. Następnym razem polecam lot Lotem lubLufthansa - bedzie niewiele drozej, ale w takich przypadkach zupelnie inna reakcja linii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Mgła to pewnie też wina obsługi lotniska IP: *.mif.pg.gda.pl 18.04.12, 13:09 2euro na jedzenie to standard WizzAir, tak samo jak mało stanowisk odprawy pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FF' Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 13:16 Jak mnie drażnią takie baby co za lot płacą śmieszną kasę a oczekują opieki jak w biznes klasie. Czy pani wykupiła ubezpieczenie w Wizz, nie bo po co wydać parę zł więcej a jest ono jakąś formą zabezpieczenia na podobne przypadki. Lotnisko się dopiero ogarnia, pewnie wszystko zacznie już niedługo dobrze działać. Sam odbierałem rodzinę z lotniska kilka dni temu. Na spokojnie przeszedłem się po nowym terminalu, doczytałem że nie było tam interesujacego mnie przylotu, udałem się na stary terminal, tam maksymalna rozwałka ale co z tego przeciez jest gruntowny remont a spokojnie można było przejść i poczekac na samolot. Człowiek ze straży granicznej potwierdził mi że tędy będą wychodzić z samolotu ( jak byk napis no-schengen), łatwo można było sobie poradzić bez monitora które pewnie nie mogą działąć bo likwidują tam wszystko na czas remontu, na tablicy korkowej mają przylepiać karteczki :]? wystarczy się popytac i mozna wszystkiego się dowiedzieć i to bez zbędnego ciśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc12 Re: Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliw IP: 78.86.247.* 18.04.12, 14:41 Ciekawe co zrobi cudzoziemiec. Pan sie popyta a on niestety bedzie zdezorientowany bo po ang obsluga jakos nie mowi....O znakach gdzie jest wyjscie, bramka itp juz nie wpomne...Ps. Nie wazne ile placisz za bilet (tanie linie czy nie) obsluga powinna informowac pasazerow co sie dzieje w razie opoznienia samolotu. Proste i tyle! Ciekawe czy bylby pan tak wyrozumialy gdyby ponad 6godz czekal z malym dzieckiem na termialu nie wiedzac co sie dzieje.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 15:57 Zarzyło mi się i to w Berlinie. Jedak to nie były tanie linie co maja wszystko gdzieś tylko LuftH. i oni dali znać jak trzeba ale tez po 2h. Z tym że tam w bilecie jest wliczone ubezpieczenie na okreslonych warunkach i ten czas tak strasznie nie zleciał. A w Wizz wszyscy żałuja na ubezpieczenie ... . A jeśli chodzi o ang. czy inny jezyk to nie wydaje mi się aby podczas rekrutacji zatrudniali osoby bez podstaw języka, nie ma szans, chyba że do obsługi wózka na płycie. nawet w Wizz moja koleżanka była stew. i egz z języka jest wymagajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgrwe Re: Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliw IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 17:37 Obsługa nie ma obowiązku informować wszystkich pasażerów. Pracownicy obsługujący inne linie mają inne obowiązki a nie informowanie jakiejś pani z bachorem, która jeszcze ma pretensje. To jaką otrzymuje pani obsługę jest wynikiem tego za co wizz air zapłacił. Opłacił tylko 2 stanowiska odprawy to trzeba czekać w godzinnej kolejce utd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabiss beznadziejne lotnisko IP: *.244.206.91.rev.jpk.pl 18.04.12, 13:20 niestety, całkowicie zgadzam się autorka artykułu. Od kilku lat regularnie i często latam z Gdańska. I od kilku lat odnosze nieustanne wrażenie że pasażerowie sa dla lotniska TOWAREM - który - dosłownie - jest ładowany do samolotów. Przed oddaniem nowego terminalu - to co sie działo na starym to nieustanny bałagan. Totalny brak miejsca dla podróżnych - na pietrze każdy skrawek zastawiony reklamami, modelami nowych osiedli, punktami reklamowymi, kiwającymi sie słoniami dla dzieci i innymi pierdołami. Bram miejsc siedzących. Totalny chaos przed odprawą bezpieczeństwa, brak nawet tak elementarnych urządzeń jak taśmy organizujące kolejki. Kontrola bezpieczeństwa - raz grzeczniejsza a raz m niej - zamiast taśmociagów - stare biurka... Chaos przed wejściem, zastawione taksówkami, zero organizacji parkowania. Chyba z 5 razy - BOMBA. Ewakuacja pasażerów bo ktoś zostawił walizkę. Zawsze w totalnym chaosie, przy braku informacji - i zawsze wyglądało to jakby wszyscy byli totalnie zaskoczeni sytuacja. Raz wyrzucenia ludzi na ulewny deszcz. Totalny chaos. A podobno i kilkanaście razy w roku tak jest. I zapewnienia - nowy terminal - to inna jakość, tam nie będzie trzeba wszystkich ewakuowac - tylko strefami. Od prawie 2 lat - zero remontów, napraw - bo BUDUJEMY NOWY TERMINAL. Znów zaponiana walizka - i co? Ewakuacja WSZYSTKICH pasażerów I jest wybudowany. Na dziś - bezsensownie - chyba prowizorycznie - zrobiony system podjeżdzania. Długa petla donikąd. Parkingi z boku terminala. Ale boczne drzwi - nie otwieraja się z zewnątrz, trzeba wejść tylko od frontu. masa ludzi - widząc wychodzących - idzie tam i usiłuje jakoś te drzwio otworzyć. Wszechobecna kostka "polbruk" totalnie niszcząca kółka walizek. Praktyczny brak obniżeń krawężników - znów zabójstwo dla wózków i walizek. Kontrola bezpieczeństwa - pani sprawdzająca bilety - stojaca w drzwiach, w przeciagu. Ubranka - przepraszam - wyglądające jak radzieckie mundury. Obawiam się, że zarząd portu NIGDY nie był rozliczany z jakości obsługi pasażerów. Postawił na wyniki, na efektywność, na rosnącą liczbę pasażerów - kasa, kasa, kasa - premia zarządu zależy od wyniku? Bo na pewno nie od jakości obsługi. sukces - przeładunki "towaru" wzrastają. Na kilkadziesiąt odwiedzonych lotnisk Lech Walesa Airport jest najgorszy. I to nie chodzi o wiek budynku, wielkość terminala czy ilość pasażerów a o podejście do klienta. Tu brak elementarnej kultury obsługi pasażerów i elementarnej dbałosci o nich. Bardzo to przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: german Zgadzam się IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 13:45 Ciesze się, że Pan to tak skrupulatnie napisał. Mam te same refleksje. Smutne. Najbardziej w tym wkurza gęba pełna frazesów o tym, jak nowocześnie i fantastycznie. Nowoczesnie to znaczy dziś z dbałością o podróżnych. czas iść panowie z zarządu lotniska na elementarne szkolenie marketingu. A naklapiej dać sobie spokój i uwolnić nas od waszej niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s polactwo to wiecznie niezadowolone nieumiejące IP: *.gch.net.pl 18.04.12, 14:13 czytać barany a wymagania jak w Dubaju. Nie dziwię się obsłudze że jest opryskliwa cały dzień mieć kontakt z taką hołotą to anioł by nie wytrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzn Re: Zgadzam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 15:41 No właśnie, czym mniej skwaszonych i wiecznie nieszczęśliwych polackich gęb, tym lepiej. I jakość obslugi jest wówczas lepsza i obsluga milsza. Mam prosbę, nigdy nie pojawiaj się już na Wałęsie w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju trzeba dać napis, żeby wpuszczać tylko w krawatach IP: *.31-7-46.tkchopin.pl 18.04.12, 18:36 klient w krawacie jest mniej awanturujący się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biko Re: beznadziejne lotnisko IP: *.poczta-polska.pl 19.04.12, 09:17 W pełni popieram, jeszcze do tego to puszczanie w skarpetkach ... Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... 18.04.12, 13:21 Odlatywałem niedawno z nowego terminalu w Gdańsku i miałem nieco inne spostrzeżenia: ładne, nowe lotnisko, a wokół pełno malkontentów: że za wolno, że bałagan, że nie mogą się połapać w nowym miejscu itp. Cieszę się że budujemy nowe, estetyczne obiekty i nie szukam dziury w całym. Jesteśmy zbyt krytyczni wobec siebie i nieco bezkrytyczni wobec tzw. "zachodu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Wizzair i wszystko jasne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 14:25 To jest paniusiu tania linia. Oszczędza się na wszystkim. Po co trzy stanowiska dwa wystarczą niech podróżni przyjadą wcześniej. Jak ktoś ceni obsługę to kupuje bilet regularnej linii. Klienci z Europy są dużo bardziej cierpliwi od znerwicowanych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliw IP: *.ias.bredband.telia.com 18.04.12, 21:42 "Obsługa jednej osoby zajmuje około 4 minut." Chyba obsluga awanturujacego sie babsztyla... Obsluga na lotnisku jest teraz mila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biko Re: Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliw IP: *.poczta-polska.pl 19.04.12, 09:14 jak ktoś zaczyna pisać od zwrotu Odlatywałem ...to czego może wymagac od innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie-zadowolona seria niedociągnięć IP: *.lokis.net.pl 18.04.12, 13:26 Skandaliczny jest brak stanowisk do ponownego ubrania się i pozbierania rzeczy po przejściu przez kontrolę bezpieczeństwa (taśma z rentgenem). Nie ma gdzie usiąść, żeby ubrać buty. Nie ma gdzie odłożyć kuwety z ubraniami i spokojnie się ubrać. Pasażerowie przepychają się, żeby się dostać do swoich rzeczy, a ci którzy jeszcze nie przeszli, przebierają bosymi stopami po zimnej posadzce lub brudnym dywanie. Tak nie było nawet na starym terminalu!!! Kolejna kwestia to brak informacji o bramkach dla poszczególnych odlotów. Pojawiają się w momencie otwarcia gate'u. Hol jest duży, pasażerowie biegają pomiędzy 18-stoma bramkami i szukają informacji na monitorach nad wejściem do gate'u. Skandaliczne zaniedbanie. Już nie wspomnę o wielkości liter na mikroskopijnych ekranach z informacją o odlotach. Inna kwestia - brak informacji, którędy należy po odprawie przejść do gate'ów, zarówno na parterze, jak i po kontroli bezpieczeństwa. No i już nie wspomnę o braku rękawów. Nowy terminal i w deszczu trzeba biegać po płycie lotniska. Brak słów. I na koniec - plac zabaw dla dzieci. Pytanie brzmi- czym dzieci mają się tam bawić? Osobiście widziałam, że jedyną formą zabawy było wbieganie na biały, plastikowy murek i spadanie z niego!!! Istna mekka i oaza bezpieczeństwa dla dzieci i rodziców. Brawo za pomysł. A jeszcze ostatni smaczek - gratuluję wyboru krzeseł w holu odpraw. Przy takich krzesełkach, z metalowymi sztywnymi poręczami, położenie się, żeby odpocząć w oczekiwaniu na spóźniony odlot - niewykonalne! Pasażerowie dziękują architektom i zarządcy obiektu za wybór takiego "udogodnienia". Frontem do klienta! Proszę się nie dziwić panie rzeczniku, że pasażerowie nie są zadowoleni. Pan jest???? I sugeruję udostępnić więcej wejść do nowego terminalu - jedno wejście i wycieczka z parkingu dookoła terminala, to nie dla każdego wymarzona forma zwiedzania. Tym bardziej, że wejść jest kilka z każdej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu.wisniak Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... 18.04.12, 13:32 Teraz na lotnisku będzie wszystko dobrze, bo pracuje na nim geniusz transportu Michał Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliw 18.04.12, 19:11 Jako kto? Bo przecież nie prezes? Czyżbyś uważał że ktoś o nazwisku Tusk nie ma prawa do pracy na lotnisku? Nie ma przymusu brylowania w Warszawie w towarzystwie innych celebrytów. Gdyby miał własny program w TVP uważałbym to za coś niewłaściwego, choć w TVN czy Polsacie już nie. Człowiek ma rodzinę, dwoje dzieci, musi pracować. Nikt mu w katastrofie Smoleńskiej nie zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abr Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.revdns.metroplay.pl 18.04.12, 13:41 Pan Rzecznik chyba nie był osobiscie na "nowym' terimnalu. 7 kwietnia - brak swiatla we wszystkich toaletach, brak informacji dotyczacych lotu do Bergamo 18 kwietnia - "nowy" terminal zamkniety .... najwazniejsze, ze uroczyste otwarcie sie udalo!!! Gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: german Gdzie usiąść ??? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 13:41 Nowy terminal. To festiwal próżności. Podróżny na pewno dowie się o tym że zawdzięcza terminal Adamwoiczowi, Szczurkowi i innym. Nachalna komunikacja o tym jest wszędzie. Ale z ławką jest gorzej. Czy k...wa nie ma nikogo w tym burdelu, kto naprawdę zadba o czekających i płacących ciężką kasę za bilety. Panie prezesie Kloskowski czy jak tam panu. Czas ruszyć dupę zza biurka i rozejrzeć się. Albo najlepiej pożegnać się ze stołkiem. Wielu by sobie lepiej poradziło ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 14:09 Myślę że komentarze podróżnej dotyczą nie obsługi samego lotniska (terminala), lecz pracowników linii lotniczych z której pasażerka korzystała (w tym przypadku WIZZ) - to od linii i ich pracowników (lub firmy wykonującej na jej zlecenie takie usługi - lecz w GDN Wizz zatrudnia własnych pracowników) należą kwestie związane w ilością punktów odpraw, informowanie pracowników przy gate o sytuacji związanej z opóźnieniem itp. Umowę dotyczącą voucherów różnież podpisuje linia lub jej agent - port lotniczy nie ma z tym nic wspólnego. Podsumowując - komentarze w większości dotyczą przewoźnika, a nie obsługi portu. Spędziłem w samolotach dużą część życia, rozumiem że takie sytuacje wywołują złość, ale nie zawsze jest to wina portu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 14:15 pod koniec marca wylatywalam z gdanska do Wielkiej Brytani, byla 6 rano, wiec nie mozna spodziewac sie po ludziach pracujacych na nocna zmiane zadnych pozytywnych gestow, ALE to co czulam bedac kontrolowana przez Panią ze Straży Granicznej przeszlo moje najsmielsze oczekiwania! procz tego, ze nie umiala ona odpowiedziec na Dzień Dobry, to "przeszukala " mnie w taki sposób, że chyba mezczyzna zrobilby to delikatniej, procz wkładania mi rak POD STANIK - nie przesadzam, szarpania, wykonala podobna czynnosc - tylko ze z majtkami;] czytajac kilka tygodni temu artykul o tym, jak Beata Kempa zlozyla zazalenie do SG na lotnisku w Wawie, myslalam - wariatka, czego ona chce, jesli pika na bramce, to ja przeszukuja, teraz mysle, ze trzeba zrobic to samo z tym oddzialem, bo prymitywne zachowanie służb mundurowych nie tylko odstrasza, ale i zniecheca do podrozowania;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: 213.192.73.* 18.04.12, 14:20 Przecież za info dotyczące opóźnień odpowiada przewoźnik a nie obsługa lotniska. Pani do europejskiej stolicy Lądek-Luton się wybiera wizzarem i nie wie takich rzeczy. Jakby latała LOTem albo British Airways to samolot by się nie spóźniał. To ci od wizzara zużywaja tyle mydełek i papieru toaletowego, że obsługa lotniska nie nadąża uzupełniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ami 20zl za 15 minut postoju w nocy w zatoczce IP: 151.105.99.* 18.04.12, 14:22 przed terminalem.. nowym terminalem, jeszcze nie wszystko uprzatniete, informacje nie ustawione a oni kasuja. Pusta zatoczka, zywej duszy, a mi parkometr nabil za 15 minut postoju 20 zl.... Nie widzialam ani jednego cennika za parkowanie do momentu w ktorym moim oczom ukazala sie kwota do zaplacenia w maszynie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: 20zl za 15 minut postoju w nocy w zatoczce IP: *.nov.com 18.04.12, 15:16 Za niewiedze sie placi www.airport.gdansk.pl/passenger/departure1/parking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ami Re: 20zl za 15 minut postoju w nocy w zatoczce IP: *.gprs.sl-laajakaista.fi 18.04.12, 17:21 tak jasne. Latalam z wielu miejsc i jeszcze nigdzie nie widzialam takich horrendalnych cen. Poza tym cennika nie widzialam ani w terminalu ani na maszynach. Zwlaszcza ze byl srodek nocy, a te zaporowe ceny sluza ograniczeniu czasu parkowania.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 14:48 ale w toaletach T2 jest na prawde brudno. Zapach moczu jak w szalecie miejskim. Brak ręczników. Ktoś tam nie potrafi sprzatać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony z GDN Gdańskie lotnisko oczami podróżnej: opryskliwa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 15:35 Wszystkim pracownikom nowego (zadbanego i bardzo ladnego) terminalu głęboko współczuję, że muszą się codziennie użerać z osobnikami człekokształtnymi z mentalnością pani Magdy. Moje odczcucia są zgoła inne, od otwarcia terminalu byłem na T2 juz dwukrotnie i za każdym razem jestem bardzo zadowolony z jego usług. Oczywiscie, zawsze znajdzie się gnida, ktora nigdy nie wymagała od siebie, a wymaga bardzo duzo tylko od innych i takim ludziom nikt i nigdy nie dogodził. Panią Magde chcialbym zobaczyć np na lotnisku we Frankfurcie, czy Rzymie, założę się, że szybko zmieniła by poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: german Gnida? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.12, 15:58 No cóż, gdy komuś brakuje tak wiele, że innych ludzi nazywa gnidami, to zapewne rzadko ogląda siebie w lustrze. Gdy spojrzysz tam, zobaczysz pospolitego chama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traxx Re: Gnida? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 16:09 A jak nazwać wredne babsko, które łazi z kąta w kąt i chce, żeby wszyscy jej się klaniali w pas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej jeśli to prawda to na bruk powinien wylecieć Preze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 16:07 coś niesamowitego Odpowiedz Link Zgłoś
searover Terminal 2 - pierwsze wrażenia 18.04.12, 16:07 Niestety, moje pierwsze wrażenia z nowego terminalu tez nie wyglądały najlepiej. Opisałem to w notce na moim blogu: mojaszuflada.blox.pl/2012/04/GDANSK-TERMINAL-2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Szałas przylotów IP: *.infoprojekt.pl 18.04.12, 16:12 To co jest w szałasie przylotów, to normalny plac budowy. W zeszłym tygoniu odbierałem klientów z zagranicy i nie wiedziałem co im powiedzieć. Jeden, Niemiec, był pierwszy raz w Polsce. Nie chcę, aby moją firmę postrzegali przez pryzmat takiego bałaganu. W niektórych przypadkach, to może być czysta strata kontraktu dla firmy. Ten bałagan świadczy niestety o standardach pracy w naszym kraju. Dodatkowo, widziałem jak panowie wieszali ekran do wyświetlania informacji. Dialog prawie zgodny z oryginałem "-Tu k...wa? -Nie, tam. -To w końcu gdzie? -2.5m od tej ściany i gdzieś tu na przeciwko, gdzie stoję. - Ciągle k...wa mieszją". Czy ktoś to projektował?????? Żadnych planów nie mieli, wszystko na oko. Odpowiedz Link Zgłoś