Dodaj do ulubionych

3 lo Gdynia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 18:55
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak jest w 3 lo w Gdyni? Za 4 dni muszę się
zdecydować, gdzie pójść do liceum. Już byłam za trójką w Gdyni, ale słyszałam,
że tam pełno snobów z chorymi ambicjami. Czy to prawda? Wolałabym iść do
szkoły, w której jest zdrowsza atmosfera.... Może ktoś wie coś więcej?
Obserwuj wątek
    • Gość: lolo Re: 3 lo Gdynia IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.04, 21:35
      Na pewno zdrowsza atmosfera i bbbbardzo ciekawy program ma I Akademickie L.O.
      w Orłowie, przy ul. Folwarcznej. W dodatku znajduje się w starym pałacyku,
      więc ma wyjątkowy klimat.
      Trójka, to przede wszystkim firma, dla której najważniejszy jest sukces
      rynkowy. Odsiew totalny na wejściu, żeby śrubować poziom i zdobywać punkty w
      rankingach. Za wszeląa cenę, nawet za cenę stresów, frustracji, anoreksji,
      bulimii i tp. Oczywiście wśród uczniów, a nie nauczycieli...
      • Gość: zosia Re: 3 lo Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 09:33
        Gość portalu: lolo napisał(a):

> Na pewno zdrowsza atmosfera i bbbbardzo ciekawy program ma I Akademickie L.O.
        >
        > w Orłowie, przy ul. Folwarcznej. W dodatku znajduje się w starym pałacyku,
        > więc ma wyjątkowy klimat.

Już za późno na wybieranie innej szkoły, bo podania już dawno złożone.

Odsiew totalny na wejściu, żeby śrubować poziom i zdobywać punkty w
        > rankingach. Za wszeląa cenę, nawet za cenę stresów, frustracji, anoreksji,
        > bulimii i tp.

Nie bardzo rozumiem, jaki związek ma zdobywanie punktów w rankingach z anoreksją
        i bulimią? Nie wiedziałam, że wygląd uczniów jest brany pod uwagę ;)
        • valllia Re: 3 lo Gdynia 28.06.04, 14:14
          Zosiu!
          Sama przeciez napisałaś, że prosisz o radę, bo nie wiesz na co się zdecydować.
          Otrzymałaś radę od lolo, a teraz piszesz, że już po ptakach, ..
          Hormony widać działaja i dlatego jestes jeszcze taka niedojrzała emocjonalnie.
          Wbrew Twemu przekonaniu anoreksja i bulimia, to choroby o głebokim podłozu
          psychiczny, a wygląd osób które na nie cierpią, to sprawa wtórna.
          Chorują zaś na te przypadłości osoby bardzo wrażliwe, które mają zaniżone
          poczucie własnej wartości. W szkole, w której trwa wyścig szczurów, w której
          liczą się tylko najlepsi ( a jest ich zaledwie garstka, jak w każdej
          społeczności...), wielu wrażliwców - poddanych presji nauczycieli, ambitnych
          rodziców i rówieśników - popada w konflikt z samymi sobą.Leki uspokajające i
          dopalacze, to ich remedium na prawdziwe lub domniemane problemy...
          Nie bagatelizuj tych sygnałów. Chyba, że jestes twarda i cholernie ambitna,
          rozpychająca się łokciami, odwazna i twarda. Jeśli tak, to 3lo jest własnie dla
          Ciebie. Powodzenia!

Gość portalu: zosia napisał(a):

> Gość portalu: lolo napisał(a):
          >
          > > Na pewno zdrowsza atmosfera i bbbbardzo ciekawy program ma I Akademickie L
          > .O.
          > >
          > > w Orłowie, przy ul. Folwarcznej. W dodatku znajduje się w starym pałacyku,
          > > więc ma wyjątkowy klimat.
          >
          > Już za późno na wybieranie innej szkoły, bo podania już dawno złożone.
          >
          >
          > Odsiew totalny na wejściu, żeby śrubować poziom i zdobywać punkty w
          > > rankingach. Za wszeląa cenę, nawet za cenę stresów, frustracji, anoreksji,
          > > bulimii i tp.
          >
          >
          > Nie bardzo rozumiem, jaki związek ma zdobywanie punktów w rankingach z
          anoreksj
          > ą
          > i bulimią? Nie wiedziałam, że wygląd uczniów jest brany pod uwagę ;)
          • Gość: zosia Re: 3 lo Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 16:36
            Skąd wiesz, że jestem nidojrzała emocjonalnie? Nie piszę, że już po ptakach, po
            prostu teraz mogę wybierać tylko pomiędzy tymi trzema szkołami, do których
            zaniosłam podania, a wśród nich nie ma tej polecanej przez lolo. Pytałam jedynie
            o 3 w Gdyni i dziękuje za odpowiedż.

Chyba nie sądzisz, że myślałam, że na anoreksję i bulimię chorują ludzie,
            wyglądający w jakiś tam sposób. Przecież to choroby osób, które za wszelką cenę
            CHCĄ wyglądać jak modelki, a nie osób, które chcą mieć lepsze wyniki w nauce.

• valllia Re: 3 lo Gdynia 28.06.04, 19:51
              > Chyba nie sądzisz, że myślałam, że na anoreksję i bulimię chorują ludzie,
              > wyglądający w jakiś tam sposób. Przecież to choroby osób, które za wszelką
              cenę
              > CHCĄ wyglądać jak modelki, a nie osób, które chcą mieć lepsze wyniki w nauce.

...Ale przede wszystkim osoby o niskim poczuciu wartości własnej, którym się
              wydaje, że idalny wygląd (modelki) podniesie je w oczach otoczenia.Bo otoczenia
              ocenia dziś głównie walory zewnętrzne, a chudość jest elementem współczesnego
              wzorca piękna.
              Anoreksja i bulimia, to zespół objawów choroby, która toczy duszę, a której
              winowajcami są ci wszyscy, którzy śrubują standardy nie na miarę osób
              przeciętnych, czyli większości, lecz na miarę "supermenów" i "supermenek". Są
              wsród tych winowajców ci , o których napisałam w poprzednim poście.Niestety...
              Doprawdy, wiem co mówię...
              Bądź zdrowa, trzymaj się! Nie bierz udziału w wyścigu szczurów. Staraj sie być
              szczęśliwa:))
              • Gość: zosia Re: 3 lo Gdynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 20:12
                Dzięki :)
      • cza_ha Re: 3 lo Gdynia 28.06.04, 19:46
        " Odsiew totalny na wejściu, żeby śrubować poziom i zdobywać punkty w
        rankingach. Za wszeląa cenę, nawet za cenę stresów, frustracji, anoreksji,
        bulimii i tp. Oczywiście wśród uczniów, a nie nauczycieli..."
        ale pierdy.
        Napisz co jeszcze.
    • Gość: miki tylko trójka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:19
      Skończyłem Trójkę kilka lat temu, ale jak dotąd było to najwspanialszy czas w
      moim życiu i przyjaźnie stamtąd zachowam na całe życie. Uczyć sie oczywiście
      było trzeba, ale wszystko zaprocentowało. Polecam!
      • Gość: zosai tylko trójka(ale ta we Wrzeszczu) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 22:52
        Hehe. No i wybralam 3 lo we Wrzeszczu. (Gdynska zrobila na mnie zenujace
        wrazenie, gratuluje intelektu jej pracownikow). Nie pisze nic wiecej, kultura mi
        zabrania......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka