Dodaj do ulubionych

Amber Gold: Mamy majątek o wartości 150 mln zł....

08.08.12, 11:25
W poprzedniej działalności prezes oszukał osoby starsze wpłacające stałe świadczenia, czynsze etc. Dostał za proceder wyrok w zawieszeniu, potem zmienił nazwisko. Tym razem znowu naciągnął wielu emerytów na inwestowanie w "złotko". Tym razem nie doczeka wyroku bo ....???
Obserwuj wątek
    • Gość: Krociech Coś mi mówi IP: *.abaks.pl 08.08.12, 12:23
      że Machulski o tym film zrobi. Scenariusz ma w zasadzie gotowy, trzeba tylko dialogi dopisać, ale i to częściowo da się spisać z materiałów telewizyjnych. Z tym że drugą część o dziurach po kulach itp. będzie musiał zrobić Pasikowski.
      • Gość: gaaz Re: Coś mi mówi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 13:22
        Prędzej Wajda, w końcu jest coś Amberowi winien.
        • Gość: mozecie_mi_skoczyc raz jeden bajda nazywal sie wajda IP: *.dynamic.mnet-online.de 08.08.12, 14:19
          drugi mlody,ambitnyy rodu tuskow pstrag
          w bajorku brudnym sie brzechtal: nazywal sie bak
          plotka jedna,mala nazwac sie tez bardzo chciala
          nie widziala przeciez,ze ten amber gooold
          to taki troche dziwny kod,ktory mowiac szczerze
          tylko "z tond" sie bierze,ze jak nie mowiac
          zupelnie szczerze to stad sie bierze,ze to"lont"
          dynamitu wynalazcy nobla,co takiego dostal swedu
          ,ze roz...pie...l cos tam po drodze do rio grando
          tak to chamsko nazwem;z mocno rzymskiego"rozpendu" !!!!
          • Gość: auć, Re: raz jeden bajda nazywal sie wajda IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.12, 10:58
            @Gość portalu: mozecie_mi_skoczyc

ojej, poproś o pigułki, szybko. to może być dla ciebie groźne!
    • mapokl Wartość kruszcu a wartość sztabki 08.08.12, 14:10
      Prawdą jest, że po dzisiejszym kursie 110 kg to coś około 20 mln złotych. Natomiast nie wiem jak niby można to kwotę powiększyć o 40 mln!! dodając koszty produkcji? czego? sztabek? a w jakiej formie je kupiono? Złotych zębów?

Dodam, że sprzedanie 110 kg złota to nie jest cena 110 x cena za 1kg. Prawdopodobnie cena będzie niższa... i o ile znajdą kupca na tyle szybko. Nie wiem czy kupiec zapłaci z góry skoro tego złota nigdzie nie widać, a sama transakcja może trwać i ponad miesiąc czasu zależnie gdzie jest złoto i gdzie ma być przeniesione.

Przecież cena sztabki złota jest mniej więcej taka sama jak cena złota, bo generalnie złoto inwestycyjne sprzedaje się w formie sztabek(ewentualnie) monet, a nie w formie złotego pyłu...

To tak jakby ktoś powiedział, że ma paliwo o wartości 20 mln złotych, ale jak przeleje je do baków to będzie miał 60 mln.
    • r1111111 Amber Gold: Mamy majątek o wartości 150 mln zł 08.08.12, 14:57
      Rz: "Prokuratura wie o Amber Gold od trzech lat. Nic nie zrobiła"

Jak to nic nie zrobiła?
      A śledztwa przeciwko Panu Ziobro, Macierewiczowi, Kaczyńskiemu, Kurskiemu (nie temu z GW), Fotydze, Czarneckiemu, Kempie ...
      Toż to masa roboty, a tutaj: Prokuratura nic nie zrobiła.
      Amber Gold musi POczekać, trzeba dokumenty przygotować (czytaj POczyścić).
      POza tym Amber Gold film o Naszym Dobrze Narodowym finansowali (reż. Wajda, film "Wałęsa").
      • joly.roger Re: Amber Gold: Mamy majątek o wartości 150 mln z 08.08.12, 18:38
        r1111111 napisał:

> Rz: "Prokuratura wie o Amber Gold od trzech lat. Nic nie zrobiła"

bo może jakby się nie starać to przestępstwa się nie dało doszukać? Owszem AG było ryzykowną inwestycja, ale jakoś mi nie żal debili którzy w to kase władowali. Chytry 2 x traci. Natomiast to że KNF parokrotnie kierowało sprawy do prokuratury i parokrotnie je umarzano świadczy o jakości prawników KNF. Prawników dodajmy - opłacanych z naszych pieniędzy.
        Natomiast KNF jakoś nie zająknęłeło się ani słowem o instytucji parabankowej, mocno reklamującej się w mediach, a udzielajacej pożyczek przez które ludzie moją stracić mieszkania... (w odróżnieniu od tych biedaków którzy mają kase żeby inwestowac w złoto...) bo to nie narusza interesów lobby?
    • brysio76 Pytanie czy nie są to rzeczy kupione na kredyt 08.08.12, 15:15
      Cóż z tego że mają oni budynki za 35 mln (jeśli mają), jeśli np. są one obciążone hipoteką np. na 40 mln?
    • ar.co Amber Gold: Mamy majątek o wartości 150 mln zł 08.08.12, 15:31
      Ciekawe, czy atmosfera jest już na tyle podkręcona, żeby idioci, którzy powierzyli oszczędności całego życia tego typu firmie, ostatecznie spanikowali i okazali się jeszcze większymi idiotami, wypłacając je przed czasem i płacąc kary, wynikające z umowy, zmiany cen złota itp i tracąc do 40% wpłaconego kapitału?
      • eurotram Może właśnie dlatego Plichta miał nadzieję...? 08.08.12, 17:16
        Może właśnie na tym Plichta oparł nadzieję,że uda mu się z tego jakoś wyplątać?Też spojrzałem na te wyliczenia i od razu nasuwa mi się pytanie: czy wartość samochdów,środków trwałych i nieruchomości to nie jest czasem cena,jaką zapłacili w dniu zakupu?Dwie pierwsze z tych rzeczy przecież tracą ładnie na wartości z wiekiem,a i nieruchomości poszły w ostatnich latach w dół.Innymi słowy: gdyby wszyscy spanikowali i Plichta musiałby im wypłacić po 60%,to MOŻE by się udało wyjść na zero (o ile nawet to nie jest zbyt optymistyczny szacunek jego stanu posiadania); jeśli nie spanikują... to Plichcie zostają dwa scenariusze i chyba rozważa,który zastosować:
        1. Ogłosić niewypłacalność (wtedy każdy pewnie jakiś ochłap dostanie,ale nic więcej);
        2. Cichcem zwiać ze złotem (czy co zdoła szybko zabrać ze sobą),pamiętając że już jeden wyrok ma i trzeci raz ludzie nie dadzą się nabrać);wtedy będzie miec życie w tropikach,wcześniej czy później zakończone celą (bo na całe zycie mu to pewnie nie wystarczy i w końcu trzeba będzie wrócić by odsiedzieć swoje; no,chyba że go szybko złapią,to wtedy wyląduje w celi wczesniej).
    • Gość: nalpal Amber Gold: Mamy majątek o wartości 150 mln zł IP: *.31.62.33.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.08.12, 18:17
      Przecież ta spółka, to wypisz wymaluj nasze państwo ! Dokładnie tak nas okrada !!!
      • Gość: Robert Re: Amber Gold: Mamy majątek o wartości 150 mln z IP: *.bunk-alliance.info 08.08.12, 18:39
        Ciekawe jest ze w dniu dzisiejszym na stronach ich (bylej) niemieckiej spolki OLT Express w Bremen, pojawila sie wiadomosc, ze Amber Gold juz sie calkowicie wycofal ze spolki i sprzedal udzialy zarowno w OLT Express jak i w Contact Air (ktorej dopiero w tym roku kupili). Dzieje sie cos ciekawego.

Wszystkim inwestorom zycze duzo szczescia w odzyskaniu pieniedzy
    • Gość: arfer Oooooo!!! Rośnie z każdym dniem IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.12, 21:42
      jeszcze 2 tygodnie i P. Plichta powie (bez kozery), że Amber Gold ma miliard majątku :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka