Dodaj do ulubionych

Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile koszt...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 11:59
Psy gończe już spuszczone, ofiara wskazana, nagonka trwa ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Wusil Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 12:50
      A zatem nie krytykujmy nikogo, czy tak ?! Śmieszne. Głodź to taki sam człowiek jak wszyscy inni. Poza tym, jeżeli ma się buzię pełną pouczeń dla innych, to trzeba samemu dawać przykład. Bezczelny facet z niego. Wydaje mu się, że jak Adamowicz chodzi u niego na łańcuszku, to ta władza rozciąga się i na innych..... Konsultacje społeczne porównał do bolszewizmu..... Facio z wizja świata ze średniowiecza...... . Oby już długo " na posłudze" w Gdańsku się nie ostał.
      • Gość: Sssss Ochyda IP: *.tktelekom.pl 22.03.13, 13:32
        Niedobrze mi sie robi jak patrzę na tego spaślaka...Sługa Boży....od siedmiu boleści, Pasterz w d... kopany.
        • Gość: tesla Jesteś naćpany? IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 14:27
          No to patrz tylko na Adamowicza i jedo wiernego pieska Pawlaka. Prawdomówni, nie pijący i co najważniejsze uczciwi. Dobry kawał, prawda?
          • posel_pieta Wszystko jest urojeniem nie tylko religia. 28.03.13, 22:15
        • beann Re: Ochyda 22.03.13, 17:59
          Komentarz na poziomie: niedobrze mi się robi, jak patrzę na tego sepleniącego, zakłamanego rudzielca. Płemieł... Od siedmiu boleści. POlityk w d... kopany.
          I tak można w wersjach o PALI-kocie (a jeszcze lepiej - Grodzki-ej), PiS-uarach itd. Tylko co to wnosi?
    • Gość: ks. Barabasz Koperta stoi i owszem, ale na sztorc... IP: *.play-internet.pl 22.03.13, 15:53
      Zastanawiam się, kto tak ładnie zaprezentował dziennikarzom archidiecezję Gdańska. Niestety wszystko to prawda. Ze staniem koperty, to trzeba dopowiedzieć, że ma ona stać na boku, ale tym krótszym, co oznacza, że plik banknotów ma być całkiem pokaźny. Autorka tekstu z Wprost miała jakieś dojścia, ale raczej nie jest oblatana w tematyce kościelnej. Zachowywała się jak słoń w składzie porcelany. Inną sprawą jest słaby poziom językowy jej tekstu. Nie dała czytelnikowi (nie ważne, czy się z nią zgadzał, czy nie) przyjemności z czytania.
      • Gość: gdańszanin Re: Koperta stoi i owszem, ale na sztorc... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 17:38
        Wydaje mi się że jej "słoniostwo" było potrzebne. Zazwyczaj za obytych w tematyce kościelnej powszechnie się uważa ludzi szanowanych przez obie strony, więc także potrafiących obie strony "szanować". Autorka pokazuje tylko rozkład moralny Polskiego Kościoła na przykładzie abp. Actimelka. Ludzie chcą żeby rządzili nimi ludzie dobrzy, odpowiedni do tej roli. Niestety takich ludzi w Polskim Kościele po prostu nie ma, za to są naleciałości PRLu.

A mnie boli ignorowanie przez Kościół wiernych. Co to znaczy że ksiądz nie zrobi komunii świętej bo jest tylko 10 dzieci do niej? Bo impreza mu się nie kalkuluje? A niby każdy przed Bogiem jest równy
        • beann Re: Koperta stoi i owszem, ale na sztorc... 22.03.13, 18:11
          Anonimowo o anonimowym księdzu. Czyli - jak w artykule. Ktoś coś komuś powiedział, ale z drugiej strony... Chcę czytać o faktach, nie mitach. Jak z parafii Judy Tadeusza poszedł sekretarzować biskupowi ks. Bolek, to nie tylko kandydaci na bierzmowanych odetchnęli. Nawet wśród Panów z Semper Fidelis jego odejście spowodowało liczne, niezbyt przychylne mu komentarze. A i proboszcz dorzucił swoje, jak to Bolek schudł na biskupim wikcie. Ale czasy mamy takie, że byle żurnalista za 3 grosze może wymyślić sobie historyjki bez pokrycia w rzeczywistości i karmić nimi lud spragniony upadku Kościoła. Przykre.
          • tim7 Re: Koperta stoi i owszem, ale na sztorc... 22.03.13, 21:19
            Za komuny za pisanie pod nazwiskiem groziło (osobno lub w kombinacjach): utrata pracy, mieszkania, pobicie, więzienie, zssyłka na białe niedźwiedzie. Dzisiaj za pisanie pod nazwiskiem grozić może: utrata stanowiska, pracy, pobicie, naplucie w twarz, ostracyzm. Po to istnieje instytucja anonimowości, by osoba mówiąca prawdę miała chociaż nadzieję, że coś z powyższych mu nie grozi. Jak bowiem wyobrażasz sobie przyszłość księdza, który zna paskudną rzeczywistość kuryjną, opowie swą historię światu pod nazwiskiem? W czasach, gdy Polski Kościół Ginekologiczny wciąż żyje w feudalizmie? Gdzie biskup jest panem i władcą swych kapłanów? Może z nimi zrobić co mu się żywnie podoba. Nie rozumiem, dlaczego księża przysięgają wierność biskupowi, który może być dziś odwołany, a jutro na jego miejsce przyjdzie ktoś inny. To znaczy, że przysięgają instytucji, że będą wierni swemu consigliere, bez względu na to kto to jest. Jak w mafii.
            • beann Re: Koperta stoi i owszem, ale na sztorc... 19.06.15, 21:39
              Żołnierze przysięgają Prezydentom, a ci się zmieniają jeszcze częściej. Ja bym Wałęsie nie przysięgła nawet psa wyprowadzić, a co dopiero słuchać innych jego rozkazów. Pracownicy służby cywilnej mają ustawowy zakaz strajków i ujawniania preferencji POlitycznych, co wg mnie jest równoznaczne z tym, że "przysięgają instytucji, że będą wierni swemu consigliere, bez względu na to kto to jest. Jak w mafii." Mam dawać inne przykłady? p.s. Mój kolega - dziennikarz - wyleciał z DB za cykl artykułów poświęconych autorytarnym rządom Wałęsy. A było to już PO upadku komuny.
    • kotek.filemon Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos 22.03.13, 16:41
      > Psy gończe już spuszczone, ofiara wskazana, nagonka trwa ...

Ty się nie zabawiaj po forumach, tylko biegiem do sklepu po krakosko i actimelki, bo abepe jutro z rana znów może być w złym humorze...
      • Gość: niepełna prawda Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.15, 01:17
        Tak postawiony artykuł i komentarze sugerują, że proboszczowie (wszyscy) kupili parafię i nieźle teraz zarabiają. Tak się składa, że dobrze znam środowisko kapłańskie. O ile niestety zdarzają się sytuacje i przypadki, które są karygodne, to są to nieliczne przypadki. Nie zapominajmy o bardzo dużej większości księży (proboszczów i wikarych) poświęcających się dla Kościoła. Nie spłaszczajmy prawdy.
    • 1.stanley Pijawki pijące ludzki pot pracy 22.03.13, 18:05
      Komuna i jeden taki z Rzeszy mieli rację,że gnali te pijawki z życia publicznego.Rozpaśli się na ludzkiej krzywdzie i państwowych dotacjach.
      • Gość: bacal41 Re: Pijawki pijące ludzki pot pracy IP: *.lublin.mm.pl 24.03.13, 11:27
        Jesli pan glodz bierze w lapke za zatrudnienie na lepszej parafii to co ON ROBI , GDZIE JEST CBA ??? A pozatym jesli ktos bierze kase i cos obiecuje spelnic to jest to korupcja. Kosciol katolicki to praktykuje, obiecujac zbawienie, a czy ktos wreocil z tgamtad i powiedzial, ze zostal zbawiony??? POzatym "biedacy" KK otrzymuja z samych doplat za posiadana ziemie 50 milionow rocznie, zastanowcie sie gdy bedziecie wrzucali "wdowi grosz" na tace !!!
    • Gość: kat po prostu bydlę IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 20:24
      obrzydliwa kreatura żerująca na ludziach. całe srodowisko katabasów jest obleśne. wstrętne gnojki, które mają wszystkich za nic. ludzie- przestańce płacić tej hołocie...
      • tim7 Re: po prostu bydlę 22.03.13, 21:28
        Nawet jak przestaną (piszę w formie "oni", bo ja ostatnie pieniądz dany kościołowi wrzuciłem na tacę będąc dziesięciolatkiem, i to pod czujnym okiem matki, czy aby nie wziąłem na lody), to Kościół bedzie zssał cyca bezpośrednio, to znaczy uwłaszczy się na naszych podatkach -> patrz: walka o 0,5% z podatku (które dla bepe Nycza było nawet ważniejsze niż konklawe), i to z wyrównaniem przez kilka lat od budżetu, gdy Kościół bedzie na początku "stratny", czyli do około 95 milionów złotych. Krótko mówiąc: "jak nie dacie to sami sobie weźmiemy".
    • Gość: mmm Bee...bee...bee... IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 21:36
      pomyślały owieczki
      • tim7 Re: Bee...bee...bee... 22.03.13, 22:04
        Świetny komentarz. Nie bez kozery zresztą mówi się w "owieczkach" i "pasterzach". Obydwie strony są przecież tak przyzwyczajone do swych ról...
    • hera9 Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile koszt... 22.03.13, 22:30
      prosze mi powiedziec,jakim cudem Flacha został generałem. Jakie mial zaslugi dla obronnosci Polski?
      • aa2.7 Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos 23.03.13, 07:55
        Dowodził Dywizją Duszpasterską WP
    • sws51 Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile koszt... 22.03.13, 23:32
      Mój znajomy w tym roku będzie obchodził 25 lecie kapłaństwa i ciągle jest wikarym. Jest świetnym oratorem. Ma mir wśród parafian. Na co dzień świetnie zorganizowany. Rzekłoby się- ma potencjał na proboszcza. Jednak nie awansuje. Zarzucałam mu brak ambicji, wygodnictwo. On na swoją obronę miał tylko stwierdenie, że nie mam pojęcia, co się dzieje w kurii. Miał rację. Teraz go rozumiem. Awansowanie na proboszcza w tej kurii nie licuje z godnością prawdziwego kapłana.
      • Gość: menel Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos IP: 95.178.0.* 23.03.13, 09:02
        sprawa jest, jednak walenie we "flaszkę" przez anonimowych księży nic nie da. Dopiero jak z imienia i nazwiska zaczną ujawniać jego wałki, to wtedy może coś się ruszy. a te koperty? czy ktoś z dających te "datki" poinformował o sprawach tych wymuszeń właściwe organy? czy ci dający wiedzą, że mają współudział i też mogą beknąć?
    • elixsum Ten kretyn wierzy, że to KK i katole okradają Pols 23.03.13, 13:57
      Ten kretyn WIERZY, że to KK i katole okradają Polskę a nie KOLESIE z czerwonych DYNASTII goo.gl/2WOaj
    • elixsum Olejnik jak Hitler Żydom przypisuje KK niegodziwoś 23.03.13, 13:59
      Zauważcie, jak bardzo ta obłudna lewacka madonna... Monika Olejnik razem z Lisem, Żakowskim i kolesiami uwielbiają... z minami niepokalanie poczętych lewackich świętoszków... przypisywać KK przy każdej okazji bizantyjski przepych... oraz wszelkie możliwe zbrodnie i niegodziwości... jakie kilkadziesiąt lat temu przypisywał ŻYDOM Hitler z Goebbelsem... goo.gl/Bw5A0

A jednocześnie, te czerwone tłuste koty zarabiają ciężkie miliony tylko dlatego... że mogą bezkarnie prać Polakom mózgi 24 h/dobę... Rzygając potem kasiorą w bajkowych miejscach o jakich katolom nawet się nie śniło... I ci skrajnie podli obłudnicy srający na okrągło tą kaszną... ci nieomylni czerwoni kacykowie... te propagandowe tuby postkomuny, mają czelność pouczać Kościół katolicki... goo.gl/Bw5A0
      • dominik0202 Re: Olejnik jak Hitler Żydom przypisuje KK niegod 23.03.13, 14:08
        Co ty kretynie wypisujesz?
      • Gość: krys Re: Olejnik jak Hitler Żydom przypisuje KK niegod IP: 83.218.98.* 23.03.13, 14:46
        do Elixsuum: Jestes idiota.
      • angrusz1 Re: Olejnik jak Hitler Żydom przypisuje KK niegod 23.03.13, 15:10
        Masz rację Elixsum .
        To się zmieni .
        Rok 2015 jest coraz bliżej .
        Mało prawdopodobne , aby PO i Tusk trzeci raz z rzędu wygrali wybory .
        Tym bardziej, że stagnacja gospodarcza trwa i potrwa jeszcze .
        Przy tych mrozach nawet budowlańcy muszą pauzować .
    • Gość: Rafał to dopiero początek IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.03.13, 14:11
      Widzę, że jeszcze łagodnie go sypią...
    • angrusz1 Trójmiasto 23.03.13, 15:06
      to zdegenerowane środowisko . I to nie tylko mam na myśli sprawy hierarchii kościelnej ale i ludzi , zwykłych ludzi .
      To latami tak się działo i lata miną zanim to zostanie wykorzenione . O ile będzie taka wola i na wyższych szczeblach władzy kościelnej i wola polityczna .
      To smutne .
    • Gość: lipa Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile koszt... IP: *.ip.netia.com.pl 24.03.13, 13:25
      Ale zajebisty bubel dzinnikarski, mam kancelarie chyba uderze do kurii, bo proces z Gazeta bedzie wygrany na 100 procent. Zadnej starannosci dizennikartskiej, same anonimy,, zadnej próby weryfikacji, bzdury bzdury, połuczyny po Wprost, szkoda, że internotowo otumaniona gazeta przstała trzymac standarty, wystarczy, że sąd poprosi kogoś z kapealnów by potwierdził popijawę i kasa z Agory leci
      • Gość: pm Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 16:32
        to, że źródło informacji dziennikarskiej zostało skryte, nie znaczy, że dziennikarz nie dysponuje nagraniem rozmowy. po prostu osoba wypowiadająca się, nie chciała by jej nazwisko pojawiło sie w mediach. nie wierze by gw się nie pozabezpieczała na różne sposoby...

• teen69 Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos 24.03.13, 18:07
          Podobno ten pijus dostarcza większość białych myszek do laboratoriów kosmetycznych i lyka za to kasę. To potentat.
      • kotek.filemon Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos 25.03.13, 10:59
        Gość portalu: lipa napisał(a):

> Ale zajebisty bubel dzinnikarski, mam kancelarie chyba

Chyba że, do sprzątania co dzień rano
      • Gość: wawiak Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.13, 14:39
        @lipa,
        a co ta twoja "kancelaria" oprócz
        "uderzania do kurii" potrafi? :-D

ty czarny głąbie, nawet po polsku pisać nie potrafisz
        vatykańska, standartowa ściero.
    • glemp1 Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile koszt... 29.03.13, 02:10

Ma jednak do utrzymania posiadłość na Białostocczyźnie, dokąd wyjeżdża co roku na święta Bożego Narodzenia (nie ma go w Gdańsku do 6 stycznia) i żniwa (nie ma go przez połowę wakacji).
      ---------------------------------------------------------
      Głódź jest tak zachłanny na kasę, gdyż pochodzi z ubogiej chłopskiej rodziny na Podlasiu. W dzieciństwie przychodził w zimie do kościoła w samych onucach, gdyż rodziców nie było stać na buty. Ranczo rodzinne Głodziów zmieniło się nie do poznania od czasu mianowania Sławoja na biskupa, zaś nowa rezydencja (otoczona bardzo wysokim murem) jest najokazalszą w całej okolicy.
    • Gość: as Gazetom nie wierzę a Głódź niech się trzyma! IP: *.net.stream.pl 29.03.13, 08:25
      Gociu miał taką rękę do funkcyjnych że nie pytaj. Jak ten proboszcz co to sprzedał darowaną działkę.
    • zawszeterka7 Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile koszt... 29.03.13, 13:47
      Tak trzymać Panie Głódź.Tępaków trzeba doić ,jak zdychającą habetę.Ja wierzę,że Pan Abp Głódź będzie na wniosek poskiego prezydenta kiedyś, jak odejdzie do krainy cieni-kanonizowany, jako wzór cnót wszelakich ,godnych do naśladowania.Szczęść Boże
    • Gość: Actimelek Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos IP: *.dynamic.mm.pl 29.03.13, 16:52
      Otoczony modlitwą jest bezpieczny przed światem...
    • klarneta8 Kk, to wielka kororacja i do nie sie trzeba dobrac 19.05.13, 10:42
      Ludzie biede klepia, nie maja na lekarstwa, a ksieza skomla i wyludzaja kase.
    • Gość: Bogusław Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile koszt... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.12.13, 03:10
      Nikt nic nie widział, ale wszyscy są pewni, że pije. Skoro nie z innymi to zapewne sam....
      Debilna manipulacja
      • angrusz1 Re: Gdański kościół arcybiskupa Głódzia. "Ile kos 04.12.13, 09:15
        Gość portalu: Bogusław napisał(a):

>" Nikt nic nie widział, ale wszyscy są pewni, że pije. Skoro nie z innymi to zape
        > wne sam....
        > Debilna manipulacja"

Kapelan też manipulował ?
        W wojsku podczas biesiad uczestnicy byli ślepi ?

Może już teraz przestał .
    • angrusz1 Emerytura 28.01.14, 09:49
      forum.gazeta.pl/forum/w,64,147978486,147978486,Emerytura_bp_Glodzia_po_13_latach_sluzby_w_WP_.html

Jest wielki deficyt w ZUS .
      Pora sobie powiedzieć prawdę : trzeba obniżać emerytury , najpierw te najwyższe i średnie .

I to także te mundurowe .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka