Dodaj do ulubionych

Licytacja aut archidiecezji zawieszona

IP: *.osk.pl / *.osk.pl 23.07.04, 00:43
Teraz odsunie się komornika od sprawy, który jako jedyny miał czelność
nastąpić na szlachetny Kościół i sprawa będzie się odwlekać w nieskończoność.
Można jeszcze ten cyrk świętych krów obgadywać w niejednej opinii, pisać
artykuły demaskujące obłudę siły przewodniej (nowy Kuchannego w Nie),ale na
kilkanaście lat - bo tak przewiduję - ta hydra będzie nie do przystosowania
do zwykłego prawa. Bo to prawo obowiązuje tylko biednych i naiwnych. I niech
rzucają kasę na tacę a sprytni biznesmeni razem z czarnymi robą takie
bezkarne przekręty że te grosze z tacy to tylko na drobne wydatki. A super
samochodziki będą śmigać i coraz lepsze jak ten Rydzyka za 1 milion pięćset
PLN
Obserwuj wątek
    • patriszia może mała wyprzedaż 23.07.04, 10:23
      może by sie przesiedli na rowery, schudną i spłacą dlugi, i niech Jankowski
      sprzeda bursztynowy ołtarz to pieniędzy starczy gdy sie ktoś weźmie za Stella
      Maris.
    • Gość: rak I jak to jest z tymi IMUNITETAMI? Prawem? IP: *.local / 212.244.226.* 23.07.04, 10:25
      Czy mamy tylko do czynienia z państwem prawa Kaduka /i Kalego/?
    • Gość: alz777 Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.04, 10:27
      Płacenie długów jest obowiązkiem każdego prawego człowieka. Archidiecezja
      Gdańska nie okazała skruchy. Ale nic sie nie martwmy - oni już odebrali swoją
      nagrodę.
    • Gość: Enola Gay.co.uk Licytacja na pewno nigdy sie nie odbedzie IP: *.netserv.net / *.netserv.net 23.07.04, 10:54
      Nie ma takiej mozliwosci,aby w mojej ojczyznie jakikolwiek sad czy komornik
      mogl odebrac purpuratom ich krwawice.Zgadzam sie ze wszystkimi glosami w
      dyskusji,a zwlaszcza z celnym postem Pana Rycha/zdrowia i szczescia zycze/,choc
      moje wnioski ida znacznie dalej,Panie Rychu kochany.Problemem kosciola
      katolickiego w Polsce wcale nie jest jego bizantyjska pycha i miliardowy w
      dolarach USA majatek.Nie.To jest fakt powszechnie nam znany.Uwazam natomiast,ze
      dowodem na AIDS z Ebola wsrod "Pasterzy",od maluczkich na landratach
      skonczywszy jest ich nieposkromiona pycha,przekonanie,ze to wszystko im sie
      nalezy/dlaczego,na Boga?/,ze dalej mamy przymykac oczy na swawole bankiera
      Jankowskiego,nieposkromiona glupote ojca-brata-dyrektora,ktorego papiezem jest
      Szmal,a nie Ojciec Swiety,na powszechne w ich mniemaniu ukochanie zlotego
      cielca.Brzydze sie wami wszystkimi urzednikami tej skorumpowanej machiny.
      • Gość: klik Re: Licytacja na pewno nigdy sie nie odbedzie IP: *.crowley.pl 23.07.04, 12:01
        Gość portalu: Enola Gay.co.uk napisał(a):
        Problemem kosciola
        > katolickiego w Polsce wcale nie jest jego bizantyjska pycha i miliardowy w
        > dolarach USA majatek.Nie.To jest fakt powszechnie nam znany.Uwazam
        natomiast,ze
        > dowodem na AIDS z Ebola wsrod "Pasterzy",od maluczkich na landratach
        > skonczywszy jest ich nieposkromiona pycha,przekonanie,ze to wszystko im sie
        > nalezy/dlaczego,na Boga?/,ze dalej mamy przymykac oczy na swawole bankiera
        > Jankowskiego,nieposkromiona glupote ojca-brata-dyrektora,ktorego papiezem
        jest
        > Szmal,a nie Ojciec Swiety,na powszechne w ich mniemaniu ukochanie zlotego
        > cielca.Brzydze sie wami wszystkimi urzednikami tej skorumpowanej machiny.

Przykro mi , ale niestety nie masz racji co do "nieposkromnionej pychy i
        przekonania ,ze wszystko się należy". Nie wiem na jakiej podstawie doszedłeś do
        takich wniosków , ale moje spostrzeżenia i doświadczenia życiowe są dokładnie
        odwrotne. Zarówno w mojej parafii jak i w sąsiednich księża to przyzwoici ,
        pracowici ludzie , żyjący problemami lokalnych społeczności , pomagajacy im w
        miarę możliwości, biorący aktywny udział w tzw lokalnych inicjatywach
        społecznych (bydowa wodociągu) Dwóch z nich pomagało aktywnie "Solidarności" w
        czasie wojny jaruzelsko-polskiej. Nie zauważyłem też jakichś znamion "pławienia
        się w luksusie", chyba ,że uznamy za coś takiego samochód Daewoo Lanos
        proboszcza. Mają ci księża oczywiście swoje drobne wady , jak wszyscy inni
        ludzie. Trzeba chyba mieć świadomość ,że w każdej grupie , a więc i wśród
        duchownych są wyrzutki typu Jankowski , Rydzyk czy Poetz. Ale oni to
        margines.Nie można ich pychy i arogancji automatycznie przenosić na wszystkich
        księży , a tym bardziej na cały KK.KK to nie tylko duchowni ,ale przede
        wszystkim wierni Pozdrawiam.
    • Gość: Ubogacony Kazdy pokrzywdzony otrzyma gipsowa figurke, Amen IP: 212.33.73.* 23.07.04, 11:04
      • Gość: Gocek. Re: Licytacja wstrzymana. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 11:21
        To zrozumiałe, przecież dupa Gocłowskiego nie może się przemieszczać bez
        samochodu.
      • Gość: Artur Re: Tu się gra nie o gipsowa figurke, A IP: *.revers.nsm.pl 23.07.04, 11:25
        Dlaczego generał z Jasnej Góry nie pomógł arcykapłanowi tylko zastawił 2,5 mln.
        za tego złodzieja i szubrawca. Widać , że w KK każdy próbuje oblowić sie na
        własną rękę, a Wy tu piszecie o "maluczkich owieczkach i barankach" - no nie
        ośmieszajcie się.
    • walbrzych KOMORNIKA NA INKWIZYCYJNY STOS ! 23.07.04, 11:32
      Jakim prawem komornik wtargnął do siedziby Jego Ekscelencji Gocłowskiego i na dodatek odważył się coś zajmować? Czy nie wie, że w Najjaśniejszej III Rzeczypospolitej kler (niczym święte krowy w Indiach) ma specjalne, ponadludzkie przywileje? Hańbą dla komornika jest również to, że o swoich krokach poinformował "wredną i wścibską" Gazetę. Dziennikarze "GW" powinni niczym pismaki babskich kolorówek zajmować się odchudzaniem puszystych, trochę pozaglądać pod kołdry ludzi biznesu (ale nie daj Boże związanych z Ligą Polskich Rodzin!), no i trochę mogą popisać co jadł na śniadanie Azorek pani Prezydentowej.
      Ale o porządnych ludziach Kościoła katolickiego? Jakim prawem i kto ich do takich rzeczy upoważnił?
      • Gość: klik Re: KOMORNIKA NA INKWIZYCYJNY STOS ! IP: *.crowley.pl 23.07.04, 12:11
        walbrzych napisał:

> Jakim prawem komornik wtargnął do siedziby Jego Ekscelencji Gocłowskiego i na
        > dodatek odważył się coś zajmować?
        Konkretnie chodziło o zajęcie zabytkowych mebli i obrazów. Jest oczywiste , że
        Gocłowski "skisił" sprawę , ale rozumując w ten sposób jak Ty, należałoby np
        pozwolić na zajęcie i zlicytowanie arrasów wawelskich za długi Muzeum
        Narodowego na Wawelu .
    • Gość: polak-katolik Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 23.07.04, 11:48
      Ludzie Boga sie nie boita?
    • Gość: zibibobi Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: 213.77.45.* 23.07.04, 13:33
      A może by tak na problem spojrzeć trochę szerzej ?! Gdyby tak prześledzić -
      tylko to co jest ujawniane i podawane do publicznej wiadomosci - to by sie
      okazało, ze najwiekszym podmiotem gospopdarczym na polskim - kapitalistycznym -
      rynku jest kościół, który robi interesy niekoniecznie legalnie. Co rusz wypływa
      jakaś nowa afera z udziałem kościoła. A to nierozliczone świadectwa NFI przez
      Rydzyka i jego towarzyszy, nie mówiąc o braku jakichkowiek rozliczeń z tytułu
      ofiarnosci wiernych na Radio M., a to Stella Maris, a to paulini na Jasnej
      Górze udzielają wielomilionowej pozyczki jakiemuś mafioso ( pewnie wcześniej
      dał im na przechowanie to co nakradł ), itd.itp. Ale oczywiscie kosciól
      korzysta z innych praw i wara komukolwiek wtrącać sie do tego ! A ten kto
      zabierze głos w innej tonacji oad razu jest namaszczony jako Zyd, komuch, gej i
      co tam jeszcze najgorszego mozna wymyśleć. A więc Wesołych Świąt ! ( obojętnie
      jakich - jasełka mogą być zawsze ) bawcie się dobrze. Ja sie do tego interesu
      nie dokładam.
      • Gość: klik Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.crowley.pl 23.07.04, 13:56
        Gość portalu: zibibobi napisał(a):
        A więc Wesołych Świąt ! ( obojętnie
        > jakich - jasełka mogą być zawsze ) bawcie się dobrze. Ja sie do tego interesu
        > nie dokładam.
        I oby było więcej takich osób jak Ty. W końcu nie ma w Polsce obowiązku
        przynależności do KK.Jeśli ktoś nie chce należeć ,to nie musi. A jeśli ktoś nie
        należy to po prostu nie powinien sie wtrącać w nie swoje sprawy. Tego wymaga
        elementarne poczucie przyzwoitości. A tutaj na tym forum w zdecydowanej
        większości głoś zabierają osoby , które trudno nazwać " wiernymi , należącymi
        do KK". Zamiast zająć się swoimi sprawami , tak jak Ty to zamierzasz zrobić
        Zibibobi, wtrącają się w sprawy cudze.
        • Gość: trug Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.light.csk.pl 23.07.04, 16:00
          Te i inne sprawy KK wbrew pozorom nie są cudze. To są nasze sprawy i nasze
          pieniądze. Pieniądze i jeszcze raz pieniądze. Pewnie nie rozumiesz, o czym
          piszę?
          Czy majątek KK jest majątkiem społeczeństwa, czy KK, czy biskupów, czy peatz'a?
          Czy za 1 zł,- dana ziemia, place należące do gminy np. w Białegostoku, to
          sprawa czyja?
          Itd, itd, itd.
          Czy Ty uważasz, że komornik to idiota i nie wiedział co zlicytować? W
          normalnym kraju za machloje stella moris zamknięto by konta całego KK. Za to
          odpowida instytucja, a nie pojedyńczy biskupina.
          Niektórym się popierdoliło w główkach i mylą wiarę w Boga z wiarą w "czarnych".
          Nic nie mam do Boga, wiary. Chodzę do Boga, a nie do kośćioła. Nie będę budował
          budynków, plebanii i innych gmachów stojących co 200 m. Po jaką cholerę tyle
          kościłów, kto to będzie utrzymywał?
        • Gość: fosa Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.crowley.pl 23.07.04, 16:20
          Klik!
          Jak kosciol bedzie zyl tylko z datkow wiernych to badz pewien ,ze nikt nie
          bedzie im zagladal do kieszeni ale jezeli panstwo lozy miliardy , te kutabasy
          kupuja auta ,domy ,hotele za nasze pieniadze to aruj sobie te glupie wywody.
    • Gość: andrzej Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.a.pppool.de 23.07.04, 13:45
      maja tyle ile im sami dajemy.nauczylismy ich ze im sie wszystko nalezy.
      krytykujemy lecz gdy czarny postraszy to ulegamy.pytanie tylko co oni mogom
      zrobic.przepustki do nieba,tonam nie zapewniom sami przestali w to wierzyc.
      jezeli ktos taki jak rydzyk ma o tym rostrzygac to ja dzienkuje.
      jak juz to kazdy bendzie odpowiadal sam za siebie.
      • Gość: klik Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.crowley.pl 23.07.04, 13:58
        Czy ktoś Cię zmusza do przynależności do KK ?
        • Gość: j77 Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: 217.109.137.* 23.07.04, 15:42
          owszem , ja. sprobowalbys sie wypisac ze wspolnoty kk
          to bys wiedzial. na moja prosbe o wykreslenie mnie z rejestrow
          tej sekty wielebni odpowiedzieli, ze skoro moi rodzice zdecydowali
          o moim chrzcie to ja nie moge podjac decyzji o wystapieniu.

czekam niecierpliwie na dzien, kiedy na jednej galezi
          solidarnie czarny szczur z czerwonym pajakiem zadyndaja...
        • Gość: Ziutek Dobrowolny przymus IP: 63.148.113.* 23.07.04, 17:10
          Klik, nikt nikogo wolami do KK nie ciagnie. Ze wzgledu jednak na szczegolnie
          uprzywilejowana pozycje KK w RP, nie sposob sie od tej instytucji odizolowac.
          Rozdzial kosciola od panstwa rozwiaze sprawe, ale do tego wymagana jest pewna
          dojrzalosc naszego spoleczenstwa. Musi ono oddzielic ziarno od plew, odddac co
          boskie Bogu a co cesarskie cesarzowi. Samo narzekanie na KK jest bezcelowe.
          Kosciol katolicki ze wzgledu na TRADYCJE ktora zaciemnia Pismo Sw. oraz
          powiazanie z polityka JEST NIEZDOLNY w RP do JAKIEJKOLWIEK reformy. Polak-
          Katolik - to jest nasze przeklenstwo, mosci rodacy. Po smierci nikt sie nas o
          przynaleznosc religijna pytac nie bedzie.
    • Gość: ministrant Re:Czy kler też posiada 'imunitet":-) IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 15:12
      W jakim jeszcze kraju pod płaszczykiem kościoła, złodzieje w sutannach mogą się
      pozbyć uczciwych komorników?
    • Gość: faryzeusz Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: 80.50.28.* 23.07.04, 15:20
      Kuria ma pretensje do komornika, m.in. o to, że w maju zajął zabytkowe meble i
      obrazy w siedzibie arcybiskupa oraz poinformował o tym "Gazetę".

<Oto przejaw ubóstwa kleru KK. Co innego głoszą, co innego robią.
    • Gość: Polak tylko po co Re: Czarni znów ponad prawem IP: *.icpnet.pl 23.07.04, 15:24
    • Gość: desperia Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 15:55
      Czy paulini z Jasnej Góry nie mogliby spłacić długu Gocłowskiego, zamiast
      pożyczać pieniądze na kaucje?
    • Gość: Kameleon Re:Jeśli w kasie brakuje 20 zł - jest to kradzież IP: 195.187.73.* 23.07.04, 16:55
      Jeśli natomiast w kasie brakuje 20 mln zł - jest to poważny rozdźwięk pomiędzy
      państwowym wymiarem sprawiedliwości a Episkopatem Polski.
    • panbuk1 Licytacja wierności sług Bożych, powinna być ogrom 23.07.04, 22:29
      Propagowanie mej chwały powinno się odbywać zawsze i wszędzie.
      A gwarantem tego są Księża i cała hierarchia wzwyż, oprócz Ojca świętego, który
      jest mym klonem i chce mnie zdetronizować.
      Człowiek od momentu narodzin jest mi przypisany i na mego sługę i wiernego
      adoratora wychowywany. Wychowywaniem zajmują się ci, co przeze mnie są do tego
      powołani, czyli katecheci, księża, zakonnicy, czasami niestety i zakonnice.
      Poprzez chrzest, komunię i nauki Kościelne wszelakie w tym religię, moje dzieło
      stworzone na moje podobieństwo, jest coraz doskonalsze, coraz wierniejsze mym
      pragnieniom
      Do zbawienia duszy nie są im potrzebne żadne inne nauki poza tymi, które
      wynikają z pisma świętego. Zatem religia powinna być jedynym przedmiotem
      nauczania we wszystkich szkołach. Nauczyciele tychże są wzorcami moralnymi
      przeze mnie nadanymi.
      Dlatego należy im bezgranicznie ufać i w każdej sytuacji bronić.
      Kodeks kanoniczny, konkordat oraz nie podważalny autorytet moralny gwarancją
      nietykalności sług bożych.
      No przecież gdyby hierarcha Krk kłamał, to dowodziłoby nie istnienia Boga.
      Ponieważ Ja istnieję, dlatego należy ich ekscelencje i eminencje szanować i
      bezgranicznie im ufać, oraz pomagać w każdej sytuacji.
      Osoby reprezentujące Mnie są nadludźmi i jest rzeczą niedopuszczalną, aby byli
      traktowani na równi z resztą parafian.
      O pomstę do nieba woła oczernianie mych najwierniejszych i najdoskonalszych
      wyniosłości przez ateistyczne kanalie.
      Wszystko, co czynią katoliccy hierarchowie, nauczyciele kleryków i sami klerycy
      (sztubackie wygłupy) czynią w imię Mojej chwały.
      Nie róbcie z tego afery!!! Przekazałem memu namiestnikowi na ziemi dyrektywy,
      już niebawem pogrozi on paluszkiem swej rączki, która pomagała mu przeżyć
      celibat, tym, którzy czynią sztubackie wygłupy i tym, którzy trochę
      pofantazjowali przy zdobywaniu niezbędnych funduszy do życia w ubóstwie.
      Sądowi przekazałem myśli natchnione i w porę spostrzegł, że czyni
      świętokradztwo, komornik zaś rozchoruje się i zostanie od sprawy odsunięty.
      Będą się w piekle smażyć, wszyscy ci, którzy hierarchą, czyli moim
      przedstawicielom nie będą służyć. Ludzie z SLD zrozumieli, i już mi służą, tak
      jak świętobliwe osoby z poprzednich ekip rządzących, które zatwierdziły
      Konkordat napisany w Stolicy Apostolskiej.
      Hanna Suchocka jako kobieta, czyli człowiek mniej doskonały, przyczyniła się do
      mej chwały, jest to brakujące ogniwo w teorii Darwina (naukowcy chyba nigdy na
      to nie wpadną).
      Zaś szlachetna postać o nazwisku Skubiszewski (Skubi), zawsze dla świętego
      Kościoła z Państwowej kasy coś na wiele lat wyskubi.
      Amen
      PS Rozważam zastąpienie wszystkich innych kodeksów, kodeksem kanonicznym w
      stosunku do mych doskonałych i niepokalanych.
      Niech będzie pochylony.

• Gość: żałosna szara masa Re: Licytacja aut archidiecezji zawieszona IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 24.07.04, 23:48
      Siedzi nawalony facet na lawce i wrzeszczy; KORUPCJAAAA! PEDOFILIAAA!
      PRZEKRĘTY! ZŁODZIEJEE!
      Obok przechodzi babinka tuz po spowiedzi u świątobliwego, zatrzymuje sie i z
      wyrzutem do pijaczka : COŚ PAN SIĘ PRZYCZEPIŁ TYCH BIEDNYCH KSIĘŻY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka