Dodaj do ulubionych

Maskotka dla Gdańska

IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 02.09.01, 14:06
Jak wiadomo Poznan zafundował sobie oficjalna maskotkę- sympatycznego kartofla
imieniem Pyruś :)
Może i my powinniśmy sobie takową sprawić?Ja proponuję sympatycznego boga morza
imieniem Tunek(od Neptuna oczywiście;)Problem może byc jednak z obroncami
moralności (nie swojej a innych,niestety),gdyz jak wiadomo Neptun jest troche
za bardzo odsłonięty;)Można wiec zafundowac Tunkowi jakieś gatki ,oczywiście
producent owych "szlongów" musialby troche wyłozyć aby Tunek podpisał z nim
kontrakt na noszenie spodenek:)))
(Nep)Tunek w adidasie-oficjalna maskotka miasta Gdańska?
Obserwuj wątek
    • Gość: Matti Re: Maskotka dla Gdańska IP: 213.134.152.* 02.09.01, 14:12
      Pomysl ciekawy, ale czy chwyci w to ja watpie:) Zaraz by byly klotnie co
      konkretnie ma byc ta maskotka, SLD, AWSP, PO, PIS wiesz ile bedzie propozycji!;)
      pozdrawiam
      Matti
      • Gość: beast Re: Maskotka dla Gdańska IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 02.09.01, 14:25
        Gość portalu: Matti napisał(a):

> Pomysl ciekawy, ale czy chwyci w to ja watpie:) Zaraz by byly klotnie co
        > konkretnie ma byc ta maskotka, SLD, AWSP, PO, PIS wiesz ile bedzie propozycji!;
        > )
        > pozdrawiam
        > Matti

Ale ta propozycja ,troche zreszta żartobliwa, skierowana jest do
        nas ,forumowiczow,sami sobie wybierzmy maskotkę!
    • cmd26 Re: Maskotka dla Gdańska 02.09.01, 21:46
      Gość portalu: beast napisał(a):

> Może i my powinniśmy sobie takową sprawić?

w Gdansku nie wyjdzie. A wiesz dlaczego? Poniewaz od razu podniosly by sie glosy,
      ze lepiej dac te pieniadze dla biednych ludzi niz na przygotowanie takiej
      maskotki.
    • Gość: beast Re: Maskotka dla Gdańska IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 02.09.01, 23:36
      cmd26 napisał(a):

> Gość portalu: beast napisał(a):
      >
      > > Może i my powinniśmy sobie takową sprawić?
      >
      > w Gdansku nie wyjdzie. A wiesz dlaczego? Poniewaz od razu podniosly by sie glos
      > y,
      > ze lepiej dac te pieniadze dla biednych ludzi niz na przygotowanie takiej
      > maskotki.

No fakt .A poza tym taka maskotka to nie cel sam w sobie.Można/trzeba by ja było
      wykorzystywac;) przy okazji promocji Gdanska.Brrrr to by było straszne;)))
    • Gość: kasia Re: Maskotka dla Gdańska IP: *.tele2.pl 03.09.01, 09:27
      Gość portalu: beast napisał(a):

> Jak wiadomo Poznan zafundował sobie oficjalna maskotkę- sympatycznego kartofla
      > imieniem Pyruś :)
      > Może i my powinniśmy sobie takową sprawić?Ja proponuję sympatycznego boga morza
      >
      > imieniem Tunek(od Neptuna oczywiście;)Problem może byc jednak z obroncami
      > moralności (nie swojej a innych,niestety),gdyz jak wiadomo Neptun jest troche
      > za bardzo odsłonięty;)Można wiec zafundowac Tunkowi jakieś gatki ,oczywiście
      > producent owych "szlongów" musialby troche wyłozyć aby Tunek podpisał z nim
      > kontrakt na noszenie spodenek:)))
      > (Nep)Tunek w adidasie-oficjalna maskotka miasta Gdańska?

Przeciez mamy gumowa lalke prazydenta. Wyporzycza ja miastu, gdy akurat nie
      potrzebuje...Wiem, zlosliwe, ale czy nie lepiej zainwestowac w siatke na Bramie
      Wysokiej (Wyzynnej), by glebie nie umieraly w meczarniach, kiedy sie zaplacza w
      te, ktora jest??? A maskotke, to juz sobie sprawili nasi wlodarze - kiedy za
      nasze pieniadze remontowali sobie Zaka (wszystko prima sort i nic z Polski), a
      potem, jak go sobie meblowali. :(((((
    • Gość: lol Re: Maskotka dla Gdańska IP: 212.75.127.* 03.09.01, 11:55

My Poznaniacy jesteśmy dumni ze swojej maskotki ;) Pyrusia :) Wszyscy nam jej
      zawiszczą :) Projekt przygotował pan z wykształceniem technika obróbki
      skrawaniem, ale nam się podoba ;) - nasze gusta nie są tak wyrafinowane jak w
      Krakofie :)))
      • Gość: beast Re: Maskotka dla Gdańska IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 03.09.01, 12:49
        No zobacz ,a u nas pomysł nie chwycił.Ludzie jakos nie moga sie wznieśc ponad
        prozę życia codziennego;)))
        • Gość: Eko Re: Maskotka dla Gdańska IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 14:34
          mnie jakoś Tunek się kojarzy " na raTunek!" i sie doszukuje sensu tego
          słowotworu
          i znalazłem
          na ratunek dla Gdańska przed w/w włodarzami a zwłaszcza przed już nieźle
          opostowanym panem Adamo...
          jeśli beast miałeś coś takiego na myśli to z Ciebie szczwana bestia;)
          • Gość: sharky Re: Maskotka dla Gdańska IP: *.charmeleon.dialup.pol.co.uk 04.09.01, 00:05
            Ja mysle ze Tunek moglby chwycic i nikt z rzadzacych nie protestowalby gdyby
            atrybutem maskotki bylby krzyzyk. Wyobrazcie sobie Tunka z pletwami i
            krzyzykiem w lapce:). Sorry jesli urazilem kogos ale ostatnio jestem pod
            wplywem Monty Pythona...
            • tygrysio Re: Maskotka dla Gdańska 04.09.01, 00:08
              Gość portalu: sharky napisał(a):

Wyobrazcie sobie Tunka z pletwami i
              > krzyzykiem w lapce:).

tylko podstawowa sprawa i jakże ważka czy ten nasz Tunek mógłby mieć rózki i
              ogonek no i wtedy dopiero ten krzyżyk

• Gość: beast Re: Maskotka dla Gdańska IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 04.09.01, 11:40
                Tunek to tylko taka luźna koncepcja .Moze byc cos innego.Moze sledzik?:)Nie ten
                zasadniczo kojarzy sie raczej z Gdynią.Panienka z okienka?Ją sama trzeba by
                dopiero promowac,a to maskotka ma promowac miasto.Więc chyba jednak ten
                (Nep)Tunek-oby tylko nie kojarzyl sie z neptkiem;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka