Dodaj do ulubionych

Bezsenność w Gdansku cz.2

IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 03.09.01, 00:45
Co prawda u nas ostatnio raczej sennie,ale rozpocznę taki temat,z tym ,ze na
powaznie -na poczatek przynajmniej;)
Jaki jest Wasz sposób na bezsennośc?Tylko nie piszcie,że praca, to
oczywiste.Chodzi o jakies przyjemniejsze sposoby:)
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 03.09.01, 00:49
      Gość portalu: beast napisał(a):

> Co prawda u nas ostatnio raczej sennie,ale rozpocznę taki temat,z tym ,ze na
      > powaznie -na poczatek przynajmniej;)
      > Jaki jest Wasz sposób na bezsennośc?Tylko nie piszcie,że praca, to
      > oczywiste.Chodzi o jakies przyjemniejsze sposoby:)

Co mówiąc poszedł spać,wiedząc,że nie zaśnie przed trzecią:( Dlatego sie pytał:)
      • Gość: kasia Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.tele2.pl 03.09.01, 09:29

> Gość portalu: beast napisał(a):
        >
        > > Co prawda u nas ostatnio raczej sennie,ale rozpocznę taki temat,z tym ,ze
        > na
        > > powaznie -na poczatek przynajmniej;)
        > > Jaki jest Wasz sposób na bezsennośc?Tylko nie piszcie,że praca, to
        > > oczywiste.Chodzi o jakies przyjemniejsze sposoby:)
        >
        > Co mówiąc poszedł spać,wiedząc,że nie zaśnie przed trzecią:( Dlatego sie pytał:
        > )

Stary sposob - wmawianie sobie, ze skoro nie moge spac, to moze wstane i
        posprzatam... Tak sie zawsze zmecze sama mysla o sprzataniu w nocy, ze spie potem
        martwym bykem!
        • Gość: hela Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.*.*.* 03.09.01, 09:37
          Ktos mi kiedys powiedzial, ze jak sie chce zasnac to trzeba przez 30 sekund o
          niczym nie myslec. Na mnie to dziala. Skupiam sie aby miec pustke w glowie i
          nie wiem kiedy zasypiam, chyba ze jestem po wieczornej kawie i wtedy ... nic
          nie skutkuje no ale kawe pije swiadomie kiedy nie chce zasnac.
          • Gość: Eko Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 10:29
            myślisz o tym żeby nie myśleć - to mi zalatuje blondynką ;)))))
            • cmd26 Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 03.09.01, 20:12
              Gość portalu: Eko napisał(a):

> myślisz o tym żeby nie myśleć - to mi zalatuje blondynką ;)))))

zapewniam Cie, ze nie tylko blondynki usiluja "dojsc" do takiego stanu - co
              teoretycznie jest niemozliwe.
          • Gość: kasia Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.tele2.pl 04.09.01, 08:29
            Gość portalu: hela napisał(a):

> Ktos mi kiedys powiedzial, ze jak sie chce zasnac to trzeba przez 30 sekund o
            > niczym nie myslec. Na mnie to dziala. Skupiam sie aby miec pustke w glowie i
            > nie wiem kiedy zasypiam, chyba ze jestem po wieczornej kawie i wtedy ... nic
            > nie skutkuje no ale kawe pije swiadomie kiedy nie chce zasnac.

Probowalam, i nie wychodzi. Jak Ty to robisz?!?!?!?!?! mnie wtedy opadaja mysli z
            typu katastroficznych, i koniec ze spaniem!
        • Gość: Lucy Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 09:37
          > Gość portalu: beast napisał(a):

> > > Jaki jest Wasz sposób na bezsennośc?Tylko nie piszcie,że praca, to
          > > > oczywiste.Chodzi o jakies przyjemniejsze sposoby:)
          > >
          > > Co mówiąc poszedł spać,wiedząc,że nie zaśnie przed trzecią:( Dlatego sie p
          > ytał:

To emocje, emocje.... Ja polecam Ci słuchanie radia na słuchawkach! Też tak
          robię i natychmiast zasypiam, budzę się czasami i dalej słucham. Po chwili
          zasypiam :))))))))
    • Gość: Lucy Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 09:41

O wreszcie jakieś babki na forum!!! Ja często tu jestem jak..." samotny biały
      żagiel" . Czasami zjawia się tylko Jolka :)))
      • Gość: maja Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 10.10.41.* 03.09.01, 11:37
        a maja to pies??
        • Gość: Lucy Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 11:41
          Gość portalu: maja napisał(a):

> a maja to pies??

O przepraszam:) Ale mało się odzywasz:))))))
    • Gość: mcroti Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.ibngr.edu.pl 03.09.01, 09:44
      Najlepsza ne sen jest mocna kawka i gazeta w pozycji horyzontalnej. Tylko trzeba uwazac, żeby sobie nie odbić
      druku na buźce:))))
      • Gość: beast Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 03.09.01, 10:11
        Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Najlepsza ne sen jest mocna kawka i gazeta w pozycji horyzontalnej. Tylko trzeb
        > a uwazac, żeby sobie nie odbić
        > druku na buźce:))))

Jak to mocna kawka???Ja jak codziennie wypijam trzy,jesli osatnia wypije poxniej
        niz po 15.oo to ma gwarancje ,ze do drugiej przynajmniej nie zasnę(tak własnie
        było wczoraj:)
        • Gość: Eko Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 10:34

> Jak to mocna kawka???

NOCNA KAWKA ! powtarzam nocna - czyli nocne latanie gdzie się da i jak sie da

tak poważnie to jak zaczynam myśleć o zaległych sprawach do zrobienia to od razu
          jestem niesamowicie senny (aa, miało nie być o pracy - ale to jest najlepszy
          sposób na sen)
          • Gość: hela Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.*.*.* 03.09.01, 11:31
            Wlasciwie to po co spac ? Geniusze podobno prawie nie spia. I chociaz jestem
            bladynka (farbowana co prawda - ale prawie jak prawdziwa) to od jutra sprobuje
            byc geniuszem. Wystarczy do tego kawa np. o 20-ej i mam pol nocy z glowy. I
            wtedy mam przynajmniej czas poczytac. A wy "blondyni" martwcie sie dalej!
    • cmd26 Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 03.09.01, 20:25

> Co prawda u nas ostatnio raczej sennie,ale rozpocznę taki temat,z tym ,ze na
      > powaznie -na poczatek przynajmniej;)
      > Jaki jest Wasz sposób na bezsennośc?Tylko nie piszcie,że praca, to
      > oczywiste.Chodzi o jakies przyjemniejsze sposoby:)

Kladziesz sie w lozku. Jestes calkowicie rozluzniony. Starasz sie o niczym nie
      myslec. Lezysz na plecach. Nogi i rece troche oddalone od siebie. Zamykasz oczy.
      Nikt Ci nie moze przeszkodzic. Musisz teraz dojsc do calkowitego rozluznienia co
      nie jest takie trudne. Skupiasz cala swoja uwage na swojej prawej nodze (albo
      lewej, kolejnosc zalezy od Ciebie). Wmawiasz sobie w mysli, ze Twoja noga jest
      bardzo ciezka (powtarzaj zdania typu: "moja noga jest bardzo ciezka", "jest tak
      ciezka jak by byla z olowiu" itp.). Musisz sie calkowicie skupic na tej nodze.
      Jezeli bedziesz to robil dobrze to bedziesz odnosil wrazenie, ze Twoja noga jakby
      zapadala sie w lozko, ze rzeczywiscie jest ciezka (to sie nazwya autosugestia).
      Jak dojdziesz do takiego stanu to zaczynasz od nowa lecz z druga noga.
      Analogicznie pozniej "zajmujesz" sie prawa reka, pozniej lewa, potem czas na
      brzuch a na koncu na glowe (niesamowite wrazenie, jakb glowy opadala do tylu).
      Jezeli dojdziesz juz do stanu calkowitego rozluznienia mozesz tak chwile polezec.
      Jezeli jestes zmeczony to od razu zasniesz, jezeli nie, to jak skonczysz
      rozluznienie to bedziesz niesamowice spiacy i po chwili zasniesz.
      Sposob jest bardzo dobry, ale na pewno nie wyjdzie Ci to za pierwszym razem (tu
      potrzeba cwiczen). do takiego stanu mozna tez dojsc na stojaca (nie lezac) ale to
      wymaga bardzo duzej wprawy i praktyki.
      Ja sie tym kiedys zajmowalem (bardzo mi pomagalo), ale teraz ze wzgledu na moja
      wiare juz tego nie praktykuje.
      • Gość: Witek Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 21:42
        To jest wlasnie najprostsza forma hipnozy, jezeli wmawiasz to komus. Albo
        autohipnozy jak wmawiasz to sobie. Bardzo skuteczne, praktykowalem na sobie i
        na innych.
        • Gość: hela Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: *.*.*.* 04.09.01, 08:47
          A nie lepiej po prostu posexic ? Potem tez jest sie zmeczonym.
          • Gość: Lucy Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 04.09.01, 18:13

Pytanie do Beasta : - Który sposób wybrałeś na bezsenność? :)
            • Gość: beast Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 04.09.01, 20:32
              Na razie żaden bo nie mogę sobie pozwolić na sennośc przez najbliższe dwa
              tygodnie(miejmy nadzieje,że tylko przez najbliższe dwa).
              Nie ukrywam ,ze środek o nazwie "posexic" wygląda dośc kusząco,ale jego
              zastosowanie nie zawsze jest mozliwe niestety:(
              • Gość: mcroti Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 10.10.41.* 04.09.01, 21:53
                Czyzby nadciągały terminy drogi kumie:))))
                Jesli tak to miłej lektury:((((
                No i oczywiscie powodzenia:)))))
                • Gość: beast Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 04.09.01, 22:57
                  Oczywiscie nie dziekuje:)))
                  • Gość: Lucy Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 14:30

Beast:) Jak się uporasz ze swoimi sprawami to polecam Ci na bezsenność
                    stronę : www.go2sleep.be/

Czy znowu padła Ci sieć ???? Pozdrawiam:)))
                    • Gość: beast Re: Bezsenność w Gdansku cz.2 IP: 192.168.140.* / *.chelmnet.pl 07.09.01, 22:31
                      Gość portalu: Lucy napisał(a):
                      >
                      > Czy znowu padła Ci sieć ???? Pozdrawiam:)))

Sieć w porzadku( o tyle o ile).
                      Dzisiaj uporalem sie własnie z połowa "spraw" za tydzien druga połowa(ta
                      mniejsza;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka