Dodaj do ulubionych

Lokatorze, wykup mieszkanie

13.03.05, 23:39
95% bonifikaty ? - To rozumiem że z punktu widzenia np. pana prezydenta
Gdańska ja jestem FRAJEREM że kupiłem moje mieszkanie z 0% bonifikatą ?
Czy ja jestem obywatelem innej kategorii że ja nie mam prawa do nabycia za 5%
wartości częsci majątku natomiast jakiś inny mieszkaniec tego miasta ma ? - I
to ma tylko dlatego, że mieszka w mieszkaniu kumonalnym wybudowanym za MOJE
podatki ? - Niech mi ktoś to wytłumaczy, bo ja już bezradny jestem w tej
sytuacji. O co tu chodzi ? Dlaczego tych mieszkań po prostu nie wystawi się
na publiczną licytację jak miasto chce pozbyć się tych lokali tylko oddaje je
się za bezcen tym którzy akurat w danej chwili je WYNAJMUJĄ ?
Czy ktoś mając prywatne mieszanie zbudowane na wynajem sprzedałby je w ten
sposób wynajmującemu ? - Jeśli nie - to dlaczego MIASTO tak robi ze swoim
majątkiem ?
Obserwuj wątek
    • Gość: FBI ZATRZYMAĆ TĘ BEZMYŚLNĄ ESKALACJĘ BEZPRAWIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 09:50
      Ile jeszcze czasu upłynie zanim uda się zainteresować ORGANY KONTROLNE aby
      zatrzymały te bezprawne działania ekipy Adamowicza.Nieznajomość prawa i żądza
      pieniędzy popycha ICH do działań ewidentnie godzacych w interes mieszkańców ale
      przede wszystkim utrzymuje ich dostep do komunalnej kasy.Przecierz wiadomo że
      po przejęciu zarzadzania nieruchomoscią przez wspolnote dostep do pieniedzy na
      remonty i konserwacje przez tę lokalna sitwę spada do zera.
      A oprócz tego HANDEL DŁUGAMI KWITNIE!!!!!
      ALE RACHUNEK Z TYCH DZIAŁAŃ Z PEWNOŚCIĄ TREZEBA BĘDZI SPORZĄDZIĆ!!!!!!
      • Gość: Tomek ZATRZYMAĆ TEGO IDIOTĘ PISZĄCEGO BZDURY!!! IP: 217.153.221.* 14.03.05, 13:54
        Dzisiaj FBI, wczoraj prawnik, wcześniej prokurator, sędzia, obserwator,
        fachowiec, mieszkaniec, lawyer (chyba liar), ciekawe jak sie jutro nazwiesz?
        Człowieku nie gorączkuj się, musisz zdać sobie sprawę, że ludzi nie emocjonuje
        to co Ciebie. Każdy ma swoje większe i mniejsze problemy, w Gdańsku 70 % ludzi
        mieszka w spółdzielniach i sprawy mieszkań komunalnych im wiszą. Zresztą każdy
        kto wykupil mieszkania w spółdzielni płacił zapewne za nie 100% wartości, tak
        ja ja. Więc ludzie mają prawo nie godzić się na ustępstwa w stosunku do
        mieszkańców czynszuwek. Acha, zacznij poprawnie czytać i interpretować tekst,
        ponieważ sam wpędzasz się w absurdy. A rachunków już lepiej nie sporzadzaj,
        obawiam się że miałbyś problemy z wyliczeniem ile godzin przesiedziałeś przed
        komputerem oczerniając innych, może lepiej skontroluj szkolne zeszyty dzieciom.
        Mam wrażenie, że przez te nieuzasadnione emocje zaniedbujesz własną rodzinę.
        • Gość: FBI ZATRZYMAĆ BEZPRAWIE I BEZMYŚLNYCH CHAMÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 16:14
          Chamstwem i inwektywami nic nie wygrasz. problem jest nie za ile sie sprzedaje
          bo na to nie masz Ty wplywu albo masz ograniczony ale JAK sie sprzedaje.Nie
          WOLNO łamac prawa najemców lokali komunalnych.ustawa o gospodarce
          nieruchomosciami zakazuje takiego postępowania. Działania podejmowane na
          niekorzyść najemcow, twierdzenia ze wspolnoty są za drogie dla
          miasta,twierdzenie ze trzeba powstrzymac powstawanie wspolnot w pozostalych
          budynkach komunalnych to bzdury.Niestety realizacja tego planu prowadzi wprost
          do naruszania prawa.Wytłumaczyłbym ci czlowieku to w szczegółach ale widzę że
          szkoda mojego czasu.A ciebie dodatkowo szlag trafia że wiecej osob może
          dostrzegać bezprawne dzialanie ekipy Adamowicza ktorej najpewniej jestes
          czlonkiem.No cóż takie zycie,Na szczęście los tej ekipy już chyba przesadzony
    • Gość: Ewa Re: Lokatorze, wykup mieszkanie IP: *.pentex.pl 14.03.05, 12:33
      Dobrze , że stać Cię było na kupno mieszkania. Gdyby Ci ludzie mieli pieniądze to
      też dawno wykupiliby je na własność. W budynkach komunalnych mieszka dużo ludzi
      starszych , którzy przepracowali w Polsce po 30 , 40 lat i żyją w nędzy. Może i za
      5% wartości też nie kupią. Po co się irytujesz. Kogo było stać to wykupił i też za
      niewilkie pieniądze w latach 80 i początek 90.
      • Gość: Gdanskmieszkaniec Re: Lokatorze, wykup mieszkanie IP: *.153.240.246.pentex.pl 14.03.05, 17:21
        To prawda. Ja w mieszkam od 40 lat sam robie remonty i naprawy. Miasto przez te
        40 lat nic nie zrobiło w moim mieszkaniu. Nawet budynek w ktorym mieszkam niebył
        wybudowany przez polskie władze. Po wojnie sami lokatorzy odbudowali kamienice,
        a władza odebrała prawo do mieszkan. Dlatego powinna władza oddac nam lokale za
        1% a nie za 5%. Jeśli ktos ma inne zdanie to trudno. Włascicielem mojej
        kamienicy był obywatel niemiec. On o lokale sie nie upomina. Moze zmarl ? To
        komu i za co płacić?????????
        • Gość: obserwator Re: Lokatorze, wykup mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 17:54
          Ewa - bardzo dobrze , mądra życiowa argumętacja . FBI - masz rację , wspólnoty
          na dzien dzisiejszy to właściwy kierunek . Tomek S . nie przeginaj , tylko
          popatrz jak prezesi przeszkadzają w spół. żeby ograniczyć wykupy .Spół. też
          posiadają 95% bonifikatę . Gdanskmieszkaniec - i taka jest prawda . dan3iger -
          wyglądasz na pampersa - napewno nie masz 100 lat i więcej bo takie budynki są
          wystawione do sprzedaży , nie wciskaj kitu z podatkami . Stawiam 1 - 5 że
          jestes pasożytem !!
          • dan3iger obserwator 14.03.05, 18:57
            Pewnie kilkanaście lat temu byłbyś dobrym funkcjonariuszem ORMO grzecznie
            pouczającym niegrzeczne dzieci i dorosłych jak właściwie przechodzić przez
            jezdnię. Czasem byś nawet pogroził palcem, to byłoby Twój żywioł. A teraz po
            prostu jesteś zabawny ze swoimi głupiomądrymi komentarzami. Buahahaah
    • pawelo04 Re: Lokatorze, wykup mieszkanie 14.03.05, 19:39
      Miasto juz dawno powinno wyzbyć sie możliwie najwiekszej ilości mieszkań i to
      wszelkimi możliwymi sposobami. Wiadomo, że najlepszym gospodarzem jest PRYWATNY
      WŁAŚCICIEL, więc nie łódźmy się, że budynki wspólnot z udziałem miasta lub
      komunalne kiedykolwiek doczekają się generalnego remontu i będą porządnie
      wyglądać. Poza tym wspólnoty, w których gmina ma swoje mieszkania to koń
      trojański dla miasta. Powszechnie wiadomo, że w Gdańsku blisko 50 % najemców
      płacenie czynszów ma gdzieś. Pomijając, że ludzi tych powinno się zdecydowanie
      dyscyplinować (z wyrzucaniem na bruk włącznie), tym sposobem rosną długi gminy,
      która to musi płacić administratorom wspólnot za swoich niepoważnych najemców.
      A tak na marginesie nie sposób pojąć, dlaczego niektórzy nie chcą skorzystać z
      tego dobrodziejstwa? Mieszkanie za 5-10 % własności? Ludzie, to darmo! W
      dłuższej perspektywie to również oszczędność, odchodzi czynsz, pozostaje tylko
      eksploatacja podatek i media. To czysty zysk.
      • Gość: Antek Poglądy Absurdalne IP: *.attu.pl 14.03.05, 23:38
        Dlatego należy wyzbyć sie lokali we wspolnotach bo lokatorzy nie placa miastu
        czynszu.Bardziej idiotycznej argumentacji dotychczas nie slyszalem.Skoro Gminy
        niby nie stac na zaplate swojego malego udzialu za jeden czy dwa lokale a ma to
        przede wszystkim zwiazek z remontami ktore podejmuja wspolnoty to jak ma
        utrzymac swoje 100% budynki????takie argumenty prowadza obecna ekipę do dzialań
        rozkladających mieszkalnictwo w Gdańsku.Zgroza!!!!!!
    • Gość: xyz matołki - uwolnić sprzedaż mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:50
      Budynki się sypią , są chętni do kupna a te barany robią łaskę że sprzedadzą .
      Adamowicz - PO - PiS odczepcie się od Gdańska .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka