libre.retevision.es 30.07.02, 00:36 Przepraszam wszystkich za moje wyglupy ale czasem to jest silniejsze odemnie. Od teraz bede sie tez logowac, zeby ktos mi kolo piora nie robil! Wielkie sorry!!! libre (niech juz tak zostanie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: PRZEPRASZAM!!! 30.07.02, 01:38 libre.retevision.es napisała: > Przepraszam wszystkich za moje wyglupy ale czasem to jest silniejsze odemnie. > Od teraz bede sie tez logowac, zeby ktos mi kolo piora nie robil! > Wielkie sorry!!! > > libre (niech juz tak zostanie) Libre, warto sie czasem zastanowic, zeby pozniej nie bylo powodu do przeprosin, bo czesto jest trudno odbudowac zaufanie... Pozdrawiam Nie_robiaca_kolo_pior Ori_vel_isk Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: PRZEPRASZAM!!! 30.07.02, 10:18 Stary, narobiles takiego bydla na forum a teraz - przepraszam? To niepowazne. A jak cie znow najdzie cos nad czym nie mozesz zapanowac? Dla mnie osobiscie kazdy twoj wpis bedzie smierdzial. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: PRZEPRASZAM!!! 30.07.02, 11:07 cze67: > Dla mnie osobiscie > kazdy twoj wpis bedzie smierdzial. Mnie nie bedzie. Czlowieku, daj mu szanse. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: PRZEPRASZAM!!! 30.07.02, 11:14 stefan4 napisa?: > Mnie nie bedzie. Czlowieku, daj mu szanse. > > - Stefan Powiem Ci cos, facet wystraszyl sie grozby admina, dlatego zmiekl, inaczej dalej szalalby ze swoimi wpisami po tym forum, ktore m.in. przez niego staje sie, jak juz wczesniej pisalem w innym watku, smietnikiem. Nie wierze w "cudowna" przemiane. Ale moze sie myle, moze bedzie prowadzil sympatyczne i madre rozmowy z innymi forumowiczami, moze zostanie naszym kumplem. Moim na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_n Re: PRZEPRASZAM!!! 30.07.02, 17:26 Ty Stefan naiwny jesteś, czy co? Bo ja nie mam złudzeń. Jak komuś tak łatwo spod klawiatury spływają teksty typu "hołota" pod adresem innych forumowiczów, to nie wierzę w cudowne nawrócenie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: PRZEPRASZAM!!! 30.07.02, 19:03 Jeżeli ktoś nie wie, o co chodzi, a dokłada się do mojego dołu, to ja go skreślam. Niestety. To nawet nie było zabawne. To było wredne. Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 06:30 Słowo PRZEPRASZAM to wielke słowo. Kogoś, kto się na nie zdobył publicznie, na forum, należy uszanować i dać szansę. Jedną, jedyną szansę. Tym, że bzdurą jest iż ktokolwiek obawia się admina, daje wyraz choćby nasz kochany Arturek � żywy przykład adminowej zapaści. A więc bądźmy ludzcy, nawet Ty, Iwa. Jedna, ostatnia szansa, OK? Pozdrawiam spo� i niespolegliwych, Piotr :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 13:15 belissarius: > Tym, że bzdurą jest iż ktokolwiek obawia się admina, daje wyraz choćby nasz > kochany Arturek � żywy przykład adminowej zapaści. Zgadzam się z Tobą względem Libre'a. Jednocześnie trochę niezręcznie mi się słucha w tym kontekście o Arturze. Tu akurat Artur nic nie zawinił, więc po co go wplątywać? W dodatku Artur zawsze grał czysto, nie podszywał się pod innych i nie wprowadzał w błąd. Ma taką wyobraźnię i takie poczucie humoru, która wiele osób drażni. Ma też w sobie sporo delikatności Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 14:22 stefan4 napisał: > Jednocześnie trochę niezręcznie mi się słucha w tym kontekście o Arturze. Tu > akurat Artur nic nie zawinił, więc po co go wplątywać? W dodatku Artur zawsze > grał czysto, nie podszywał się pod innych i nie wprowadzał w błąd. Ma taką > wyobraźnię i takie poczucie humoru, która wiele osób drażni. Ma też w sobie > sporo delikatności Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 15:01 lucy_z napisała: > Ja też pierwsza bym protestowała. Hmmm, mnie by to nawet na myśl nie > przyszło, żeby występować do admina w sprawie Artura! > Pozdrawiam:) Dołączam się do tego co napisali Stefan i Lucy. U mnie, po tej pewnej, przykrej sprawie, o której nie będziemy tutaj wspominać, Artur zarobił bardzo duży plus. I gdyby nie te jego poglądy polityczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 15:32 Tak jest Artur jest po prostu super! To nic, ze zaklada bzdurne watki, np. o dlubaniu w nosie, to nic ze obraza kogo tylko moze i kto mu sie nawinie (vide ja czy zoppoter), to nic. Kochajmy Artura, dzieki niemu na forum nie jest nudno! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 15:57 cze67 napisał: > Tak jest Artur jest po prostu super! To nic, ze zaklada bzdurne watki, np. o > dlubaniu w nosie, to nic ze obraza kogo tylko moze i kto mu sie nawinie (vide > ja czy zoppoter), to nic. Kochajmy Artura, dzieki niemu na forum nie jest > nudno! No tu masz rację, przyznaję że ładnie to się nie zachował:( Przepraszam, o miłości i kochaniu nie pisałam;) Wystarczy, że on sam pisze o tym;) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 16:15 lucy_z napisa?a: > > No tu masz racje˛, przyznaje˛ z˙e ?adnie to sie˛ nie zachowa?:( > Przepraszam, o mi?os´ci i kochaniu nie pisa?am;) Wystarczy, z˙e on sam pisze o > tym;) > :))) Wiesz, mysle, ze takie poblazanie ludziom pokroju Artura czy nieslawnej pamieci Baski doprowadzilo do odejscia kilku wartosciowych ludzi z forum. Mysle tu przede wszystkim o zoppoterze, ktory, jak pamietasz, nazwal Baske dziwka. No i posypaly sie gromy, bo jak zoppoter mogl cos takiego napisac. A gdy Artur pisze, zebym sobie pobaraszkowal z elektrycznymi owieczkami, bo to wplynie dobrze na moje zycie seksualne, to taki wpis jest czytany z przymruzeniem oka, "bo to Artur". Dla mnie chamstwo jest chamstwem. Nie mozna machnac na to reka i powiedziec, ze to nic takiego. Ja tego nie rozumiem. Dlatego wasze poblazanie dla Artura jest dla mnie niezrozumiale. PS. Moze sie myle, moze zoppoter jest po prostu na wakacjach. I moze wroci... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_n Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 16:40 Jest jednak znacząca różnica między Arturem a "libre". Mniej więcej taka jak między piciem wódki a wąchaniem kleju ;-))). Artur to nasz forumowy folklor, a nawet jak się czasem z chamska odezwie, to pod własnym nickiem. Zreszta ostatnio jakby stonował... A "libre"? No, cóż istotą bycia trollem jest złosliwość. Czy uleczalna? Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
o__o Re: PRZEPRASZAM!!! 31.07.02, 21:41 Libre, może w ramach zadośćuczynienia napisz parę słów o sobie. Skąd piszesz, czym się zajmujesz, skąd u Ciebie ten niekontrolowany "trollizm"? A potem zobaczymy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carioca Re: PRZEPRASZAM!!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.02, 01:06 Przepraszam, ze jestem taka, A nie jaka powinnam byc ! Nie chcialam ! Dlatego, Postaram sie umrzec jak najciszej. Udaj, ze nie slyszysz... Nie wiem czyje to slowa :( Przeczytalam je moze rok temu, wpadly mi w ucho ... Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Przeprosiny zobowiązują... 01.08.02, 06:35 Słuchajcie: proponuję następującą wykładnię: mamy do czynienia z odmiennymi postawami, aczkolwiek ich wspólną cechą jest agresja. Jedna prosta, nie kamuflowana zmianami nicków (Artur, Szpadel itd), druga pokrętna, często wulgarna aż do bólu i trudna do przyjęcia i kryjąca się pod różnymi imionami. Nasza reakcja jest oczywista i zrozumiała - w mordę Misia! Tymczasem okazuje się, że to przedstawicielka tej drugiej opcji przeprasza i obiecuje poprawę, podczas gdy osoby z "pierwszej półki" nie oferują nic, zmieniając temat dla przypodobania się nam wszystkim i oczekując, że zapomnimy ich paskudztwa; oni tymczasem przygotują nam następne. To tyle. Ja też mam nadzieję, że Zoppoter wróci... Piotr :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Przeprosiny zobowiązują... 01.08.02, 16:23 belissarius: > mamy do czynienia z odmiennymi postawami, aczkolwiek ich wspólną cechą jest > agresja. Jedna prosta, nie kamuflowana zmianami nicków (Artur, Szpadel itd), Przyznaje, ze nie studiuje WSZYSTKICH wypowiedzi na tym forum, jest ich na to zdecydowanie za duzo. Ale na podstawie tego, co czytalem, nigdy w zyciu nie wrzucalbym Artura i Szpadla do jednego koszyka. Lacza ich wylacznie poglady polityczne (a i tego nie jestem calkiem pewien), czyli najmniej istotna czesc czlowieka cywilizowanego. Wszystko inne ich dzieli. Szpadel wydaje mi sie prymitywnym zakompleksiencem. Mieszka nie tam, gdzie by chcial, robi nie to, co by chcial, a i w jego dalekiej ojczyznie wszystko jest nie takie, wiec lazi po tym raju z plonacym mieczem w kurczowo zacisnietej dloni i probuje wyganiac diabla. Poniewaz i to mu nie idzie, wiec jest zgryzliwy i jego wypowiedzi latwo zamieniaja sie w spisy wyzwisk. Niestety i w tym jest kiepski, wiec te wyzwiska sa nudne i bez polotu. Artur natomiast nie wyglada mi na goscia z kompleksami (albo dobrze je kamufluje). To jest swobodny duch, ktory lata tam, gdzie ja nie zawsze potrafie nadazyc (mowie za siebie). Na zaczepki reaguje na ogol dowcipem, chociaz niezawsze lekkim. Nie zauwazylem u niego wulgarnosci, za to sporo fantazji, ktorej poza nim na tym forum nie ma zbyt wiele. I zeby tylko te jego poglady byly mniej ksiezycowe... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: Przeprosiny zobowiązują... 01.08.02, 19:08 no właśnie, Artur. Cholernie oczytany i jakis taki mlodopolski. Widzieliście wątek o kurce wodnej? Cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Przeprosiny zobowiązują... 02.08.02, 07:15 Niech sobie Artur będzie i "cudo" i "młodopolski". Ja go stawiam w jednym szeregu z Piecuchem, Pająkiem i Nowakiem (Jerzym Robertem). Zgadzam się ze Stefanem, że skala jest nieporównywalna, ale mnie szło o przyznawanie się do błędów. Zawsze cenię tych, którzy mówią � na oczach wszystkich � przepraszam, nie miałem (miałam) racji. Czy Artur lub Szpadel zniżył się kiedykolwiek do czegoś takiego? Nie. I tylko o to mi szło! Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR KURKA WODNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.184.* 02.08.02, 13:55 Kurka wodna, a propos wątku o kurce wodnej, to był on na okoliczność upałów, które wywołują u mnie silne pragnienie zanurzenia się w chłodnej wodzie (coś a la kurka wodna) oraz miał on też (ów wątek) związek z moją nową akcją pt. „Nie lubię poniedziałku”, której celem jest ustanowienie poniedziałków dniami wolnymi od pracy w miesiącach lipiec i sierpień . Kurka wodna i Kurnafelek zarazem, ten mój młodopolski rys na mojej psychice jest immanentnie związany z moją niechęcią do wszelakich schematów myślowych, które tak powszechnie (kurka wodna!) są reprezentowane w Polszcze (nie ma tu literówki), od czego też (niestety) nasze forum nie jest wolne. Najlepszym takim przykładem jest niejaki belissarius ze swoimi cenzorskimi inklinacjami, naturą małego intryganta i umiejętnościami do judzenia i napuszczania jednych na innych, z manierą pouczania innych (często esto znacznie mądrzejszych od niego samego) oraz naiwną wiarą, iż można „ulepszać” rzeczywistość i modyfikować czyjś sposób myślenia metodami administracyjnymi (jego litanie do administratora forum są po prostu obrzydliwe i żałosne). Kurka wodna, jaki żenujący schemat proponuje ów jegomość. Dzieli ludzi (których przede wszystkim w ogóle nie zna) na dwie grupy. Siebie samego wespół z „towarzystwem wzajemnej adoracji internetowej” zaliczył do tych lepszych (statecznych, rozsądnych, światłych, postępowych, kulturalnych – reasumując „na poziomie”). Pozostałych, którzy nie pasują do jego szablonu i nie spełniają kryterium „normalności”, którzy nie podzielają jego poglądów, opinii, filozofii życiowych i in., wyklina, marginalizuje, osądza od czci i wiary, przypisuje im wszelkie możliwe łotrostwa, agresję, nietolerancję, głupotę, prostactwo, ograniczony, wąskotorowy tok myślenie i postrzegania rzeczywistości itd. Mówi o ich pokrętnej naturze. Mój Boże! (vel kurka wodna!), czyż ty sam jegomościu „belki we własnym oku nie dostrzegasz”. Człowieczku, gdybyś ty wieszając na mnie i innych twoich adwersarzach przysłowiowe psy, robił to przy najmniej w sposób dowcipny, zabawny, ciekawy, to mogłoby być to z korzyścią dla całego forum. Nawet ja oceniłbym to życzliwie. Oczekujesz jakiś przeprosin, przyznania się do błędów. Ode mnie? Chyba żeś gościu oczadział. A właśnie gdzie jest zoppoter? Ostatnio nie śledziłem nazbyt uważnie forum. Chyba się nie wycofał ze wstydu po swoich polemikach z Baśką. Kurka wodna, taki kulturalny człowiek z kręgu tych „lepszych” i takie żenujące komunały nam zaprezentował. Bo na pewno nie z mojego powodu na forum się nie pokazuje. Zresztą przyznaję: lubiłem z zoppoterem polemiki, lubiłem go obrażać i być przez niego obrażanym. Ale szkoda, że wielu z tych „lepszych” nie reagowało, kiedy on w swoich zapędach dyskredytował i z pogardą graniczącą z nienawiścią odnosił się do was, tj. do Polaków (dla niego polaczków). Czemu nikt nic nie napisał, oprócz mnie, Szpadla, może jeszcze paru nielicznych z tych „gorszych”. Kurka wodna, cze67, wiesz jakie ostatnio chodzą plotki po forum... Podobno Związek Podhalan w porozumieniu z zespołem Elektryczne Gitary złożyli na ciebie doniesienie do prokuratury, że molestujesz elektryczne owieczki. A właśnie... jak tam sukcesy na niwie Erosa? Cze67, machnij (kurka wodna!) na ten mój wywód ręką. Szkoda twojej ręki, jeszcze sobie zwichniesz. Może Ci się przyda... na owieczki. Pozdrowienia dla Petelki, Lucy, Iwy i nawet dla Stefana (choć wnerwiają mnie na maksa jego poglądy polityczne). Ja swoich poglądów na pewno nie zmienię, nie będę przepraszał za to jak myślę i za to, że nie wstydzę się tego wyrażać, słów nie cofnę, nie dam się zbałamucić, nie będę się do nikogo przymilał, łasił, zabiegał o przyjaciół, itd. Nie jestem, kurka wodna, belissariusem. Jeśli chcecie, to zmieńcie swoje poglądy na takie, jakie ja mam. Będziecie mieć lepsze niż macie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: KURKA WODNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.08.02, 14:27 no tak. Kurka wodna. A pamiętaj, ARTUR, że Janulka była córką Fizdejki. Odpowiedz Link Zgłoś
petelka Re: podręczny słownik... 02.08.02, 14:37 Ja tak na wszelki wypadek...gdyby ktoś przypadkiem potrzebował....nikogo specjalnie nie mam na myśli...ale może się przyda...podrzucam i szybciutko uciekam na urlop:))) Wyzwiska Kulturalne autor: Edward Stachura (Fragment utworu "Kropka nad ypsylonem") ty świński ryju, ty świński ogonie, ty świńska nóżko, ty golonko, ty fałdo, ty grubasie, ty pyzo, ty klucho, ty kicho, ty pulpecie, ty żłobie, ty gnomie, ty glisto, ty cetyńcu, ty zarazo pełzakowa, ty gadzie, ty jadzie, ty ospo, dyfteroidzie, ty pasożycie, ty trutniu, ty trądzie, ty swądzie, ty hieno, ty szakalu, ty kanalio, ty katakumbo, ty hekatombo, ty przykry typie, ty koszmarku, ty bufonie, ty farmazonie, ty kameleonie, ty chorągiewko na dachu, ty taki nie taki, ty ni w pięć ni w dziewięć ni w dziewiętnaście, ty smutasie, ty jaglico, ty zaćmo, ty kaprawe oczko, ty zezowate oczko, ty kapusiu, ty wiraszko, ty ślipku, ty szpiclu, ty hyclu, ty przykry typie, ty kicie, ty kleju, ty gumozo, ty gutaperko, ty kalafonio, ty wazelino, ty gliceryno, ty lokaju, ty lizusie, ty smoczku, ty klakierze, ty pozerze, ty picerze, ty picusiu, ty lalusiu, ty kabotynie, ty luju pasiaty, ty kowboju na garbatym koniu, ty klocu, ty młocie, ty piło, ty szprycho, ty graco, ty ruro nieprzeczyszczona, ty zadro, ty drapaku, ty drucie, ty draniu, ty przykry typie, ty kapitalisto, ty neokolonialisto, ty burżuju rumiany, ty karierowiczu, ty groszorobie, ty mikrobie, ty gronkowcu, ty kieszonkowcu, ty gonokoku, ty luesie, ty purchawko, ty nogawko, ty mitomanie, ty narkomanie, ty kinomanie, ty grabarzu, ty bakcylu, ty nekrofilu, ty sromotniku bezwstydny, ty seksolacie, ty bajzeltato, ty szmato, ty scholastyku, ty kiwnięty dzięciole, ty strzaskana rzepo, ty współczesna ruino, ty rufo nieprzeciętna, ty klapo, ty gilotyno, ty szubienico, ty przykry typie, ty szlafmyco, ty pomponie, ty kutafonie, ty pomyjo, ty knocie, ty gniocie, ty gnoju, ty playboyu, ty modny przeboju, ty astamanioano, ty moja droga ja cię wcale nie kocham, ty omamie blue, ty onanio, ty kurza melodio, ty zdarta płyto, ty trelewizjo, ty lelemencie, ty dupku żołędny, ty bycie zbędny, ty podwiązko, ty klawiszu, ty kołtunie, ty larwo, ty kleszczu, ty mszyco, ty szkodliwa naliścico, ty korniku zrosłozębny, ty korniku bruzdkowany, ty koński bąku, ty końska pijawko, ty szulerze, ty gangsterze, ty rabusiu, ty morderco, ty przykry typie, ty nygusie, ty bumelancie, ty akselbancie, ty kurdebalansie, ty kurdemolu, ty zębolu, ty szczerbolu, ty rybo dwudyszna, ty wypukła flądro, ty śnięty halibucie, ty śmierdzący skunksie, ty moreno denna, ty mule epoki, ty zbuku, ty kwadratowe jajco, ty artysto, ty prywaciarzu, ty intelektualisto badylarzu, ty talencie na zakręcie, ty geniuszu z przymusu, ty wajszwancu od awansu, ty awangardo ariegardy, ty tabako w rogu, ty neptku, ty nadrachu, ty meneliku, ty sedesie z bakelitu, ty koterio, ty komitywo, ty kombinacjo, ty machinacjo, ty metodo kupiecka, ty dolary i piernaty, ty a dalejże ty w szmaty, ty lichwiarzu, ty wekslu, ty kwicie, ty kleksie, ty pecie, ty bzdecie, ty przykry typie, ty makieto, ty tapeto, ty tandeto, ty torbo, ty torbielu, ty drągu w dziejowym przeciągu, ty kiju, ty kij ci w oko, ty hak ci w smak, ty nogo, ty fujaro, ty klarnecie, ty bidecie, ty kiblu, ty biegunko, ty kałmasznawardze, ty flujo, ty szujo, ty fafulo, ty muchoplujko ze złotym zębem, ty mrowkolwie plamistoskrzydły, ty kawale chama w odcieniu yellow bahama, ty palcu w nosie, ty baboku, ty obiboku, ty bago, ty zgago, ty dzwonie bez serca, ty emalio z nocnika, ty czarnodupcu, ty kolcogłówku, ty capie, ty bucu, ty wawrzonie, ty luluchu, ty patafianie, ty palancie, ty palantówo, ty szajbusie, ty aparycjonisto, ty kulturysto, ty żigolaku, ty łajdaku, ty chechłaku, ty lebiego, ty alfonsie i omego, ty przykry typie, ty konweniujący kołnierzyku, ty zerowokątny czytelniku, ty literacki żywociku, ty kawiarnio, ty rupieciarnio, ty trupieciarnio, ty chałturo, ty paprochu, ty farfoclu, ty chęcho, ty chachmęcie, ty chebdo, ty chwaście, ty mydłku, ty mizdrzaku, ty wyskrobku, ty cycku, ty sikawo, ty siuśmajtku, ty zgniłku, ty padalcu, ty zaropialcu, ty przykry typie, ty lilio w kibici łamana, ty prostowaczu banana, ty wyciśnięta cytryno, ty kotlecie sponiewierany, ty zapluty kabanosie, ty zapity kurduplu, ty zmęczona jagodo, ty wczasowa przygodo, ty pipo grochowa, ty zapchany gwizdku, ty pięć minut za krzakiem rozmarynu, ty niedokończona iluzjo, ty zaciągnięta żaluzjo, ty zazdrostko, ty zawistniku, ty arszeniku, ty ciemna maszynerio, ty sztuczny kwiatku, ty krosto, ty pryszczu, ty wągrze, ty zachciewajko, ty kurzajko, ty pluskwo, ty mendo, ty mendoweszko, ty przykry typie, ty złap mnie za pukiel, ty wskocz mi na kant, ty narób mi wkoło pióra, ty mów mi wuju, ty masz na loda, ty nie śpiewaj nie mam drobnych, ty kandydacie do nogi, ty kto ci ręce rozbujał, ty zniknij systemem bezszmerowym, ty ciągnij smuge, ty spadaj, ty zjeżdżaj, ty spieprzaj, ty stleń się, ty spłyń z lodami, ty giń, dzyń, dzyń, dzyń... Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: podre˛czny s?ownik... 02.08.02, 15:19 cze67 napisał: > Dobre, dobreeeeeeeeeeeeeee To jest cuuuudo;))))) Odpowiedz Link Zgłoś