Gość: gość IP: *.tkchopin.pl 19.07.05, 23:06 Pomorzanie zmobilizujmy się i wybierzmy tego uczciwego i kompetentnego człowieka na głowę naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk Re: TUSK NA PREZYDENTA. 19.07.05, 23:14 nie wiem czy wiesz, ale głosy Pomorza nie wystarczą, aby Tusk wygrał... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takijeden. Re: TUSK NA PREZYDENTA. IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 20.07.05, 05:23 Wszyscy tu mają rację i wiedzą bardzo dużo, za wyjątkiem tego, że z Cimoszewiczem może wygrac tylko RELIGA. Nie mam nic przeciwko Cimoszewiczowi,tylko przeciw wszelkiej maści politrukom, którzy potrafią budowac tylko korupcyjne układy. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick KOŃ NA SENATORA 20.07.05, 08:52 Pomorzanie zmobilizujmy się i wybierzmy tego uczciwego i kompetentnego kandydata do senatu RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Dolny Śląsk też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:53 < nie wiem czy wiesz, ale głosy Pomorza nie wystarczą, aby Tusk wygrał...> Wielu ludzi z Dolnego Śląska też będzie głosować właśnie za Tuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dolny Śląsk też IP: *.cable.satra.pl 20.07.05, 09:59 Tusk nie ma szans- żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Dolny Śląsk też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:06 Być może masz rację, choć w tej chwili trudno cokolwiek powiedzieć kategorycznie, ale to nie znaczy także że jest w tej chwili jakiś inny kandydat na prezydenta, na którego warto byłoby wysilić się i pójść zagłosować. Inna sprawa jest taka, że Tusk jest, przynajmniej w mediach zbyt mało onbecny, co sprwia wrażenie, że nie jest aktywny. Poza tym, gdzie jest jego strona internetowa? Donald! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Dolny Śląsk też 20.07.05, 12:42 Gość portalu: Amelius napisał(a): > Być może masz rację, choć w tej chwili trudno cokolwiek powiedzieć > kategorycznie, ale to nie znaczy także że jest w tej chwili jakiś inny > kandydat na prezydenta, na którego warto byłoby wysilić się i pójść zagłosować. ----------------- Tusk nie ma najmniejszych kwalifikacji na lidera. Nie warto się wysilać, żeby na niego głosować. Zresztą on sam nie wierzy w wybór i dlatego kandyduje równolegle do sejmu. Robi to również dlatego, że nic w życiu nie umie robić. Musi być wybrany gdziekolwiek ponieważ w innym przypadku nie będzie w stanie utrzymać rodziny. ----------------- Inna > sprawa jest taka, że Tusk jest, przynajmniej w mediach zbyt mało onbecny, co > sprwia wrażenie, że nie jest aktywny. Poza tym, gdzie jest jego strona > internetowa? Donald! -------------- A tu potwierdzasz to co o nim mówię. Ten człowiek niczego nie robi, on tylko trwa. To ponura rekomendacja dla przyszłego prezydenta dużego kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Dolny Śląsk też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:01 O niewielu ludziach w życiu odważyłbym się powiedzieć, że nic w życiu nie umieją robić. Zwracaj bardziej uwagę na słowa: nic to nic. Czyżby Tusk naprawdę nic w życiu nie umiał robić? Powielasz schematy na jego temat kolportowane przez jego lewicowych zazwyczaj przeciwników. Wystarczy przeczytać sobie artykuły na jego temat opublikowane niedawno w "Polityce" czy we "Wprost", gdzie jest między innymi mowa o jego pracowistości, nic nie robieniu i umiejętnościach. Jeżeli Tusk nie ma kwalifikacji na lidera, to kto z obecnych kandydatów je ma? Cimoszewicz, Religa, Kaczyński, Borowski, Lepper, Giertych Maciej? Mają naprawdę lepsze kwalifikacje na lidera (na prezydenta) niż Tusk? Kwaśniewski miał lepsze? I jakie to są mają być kwalifikcje? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tusk i Dolny Śląsk też wiedzą że... 20.07.05, 13:00 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Tusk nie ma szans- żadnych. ----------- Zapobiegliwy Tusk jednocześnie kandyduje na urząd prezydencki i miejsce w fotelu na Wiejskiej. Czy nie wydaje się Wam, że z tym samym daje wyborcom jasny sygnał, że w swojej ocenie nie ma szans być prezydentem? Awaryjne lądowanie w postaci walki o miejsce w parlamencie to kpina z wyborców i spora niezręczność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał adam Re: Tusk i Dolny Śląsk też wiedzą że... IP: *.tkchopin.pl 20.07.05, 13:33 większość poważnych kandydatów na prezydenta startuje jednocześnie do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tusk i Dolny Śląsk też wiedzą że... 20.07.05, 14:18 Gość portalu: liberał adam napisał(a): > większość poważnych kandydatów na prezydenta startuje jednocześnie do Sejmu. ------------------------ Odpowiadam - jednocześnie do Sejmu i na prezydenta kandydują Tusk, Borowski, Lepper i Kalinowski. Są to jak widzisz kandydaci niepoważni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeslaw Re: Tak i jeszcze raz tak IP: *.makor.pl / *.makor.pl 20.07.05, 14:11 Tusk jest najlepszym kandydatem. I jest nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tak i jeszcze raz tak 20.07.05, 14:19 Gość portalu: Czeslaw napisał(a): > Tusk jest najlepszym kandydatem. I jest nasz. ---------- Zdradź kto jest jego właścicielem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Tak i jeszcze raz tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:27 Palnick, o Tusku napisałeś same ogólniki, fakt jednoczesnego kandydowania na urzęd prezydenta i do parlamentu, nie świadczy automatycznie o tym, że kandydat jest niepoważny i uwaga ta dotyczy wszytskich wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Tak i jeszcze raz tak 20.07.05, 14:33 Gość portalu: Amelius napisał(a): > Palnick, o Tusku napisałeś same ogólniki, fakt jednoczesnego kandydowania na > urzęd prezydenta i do parlamentu, nie świadczy automatycznie o tym, że kandydat jest niepoważny i uwaga ta dotyczy wszytskich wymienionych. ---------- Tusk jest ogólnikowy i ogólnie przyjemny z niego człowiek. Chętnie wybrałbym go na sąsiada. Ale nie na prezydenta. Co do wymienionych kandydatów - żaden nie przebrnie pierwszej tury, choć każdy z innych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Tak i jeszcze raz tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:47 Nie napisałeś jednak konkretnie, dlaczego nie wybrałbyś go na prezydenta. Może dla kontrastu wskazałbyś takiego kandydata, którego uważasz za właściwego, oczywiście wśród żywych i tych, którzy ubiegają się o prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Re: Tak i jeszcze raz tak IP: *.tkchopin.pl 20.07.05, 20:05 Tuska ma szansę na 2 turę, moim zdaniem spotka się z Cimoszewiczem, zauważ, że PO jako jedyna partia nie bierze dotacji z budżetu, dlatego Tusk nie może pozwolić sobie ns drogą kampanię. Już niedługo Tusk zawita w Gdyni na promocji swojej książki, zapraszam wszsystkich do wymiany opinii na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi a masz>> McDonald Tusek 20.07.05, 22:42 Do czytania przed Wyborem>> ~~Wodzieje~~ ~ Czym dla Kwacha Jola Nic-drogi dla Pola. Tym dla Mylera Kolejna afera ~~ Mamy za to Tuska Waadżę stale łuska lat kwartę próbuje i się nie dołuje ~~~ Żal ze skóry obiera Widząc też Leppera Sojuz z Sojuszem zawiera Kogo on popiera ! Wyzywając Balcera Procenty zbiera i Ludzi nabiera ~~~~ W Wa-wie Dirty Kfaki Cwaniak nie byle jaki Dziondzi acan taki bo wybór był siaki. ~~~~~ A są i kiecuchy Co widok kapuchy Miłują do skuchy. Obiecaj skruchy, I wrzucaj do puchy. ~~~~~~ My, Naród, jak jelenie Wolny tak szalenie że puste kieszenie Patrzym na dzielenie Mas pogrążenie Zrobim zakończenie. /RT'4.01.17/ KrajowyWajchowyForumowy Czas na reklamę>> ! Głosuj na Zbigniewa ! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Rollo masz rację! 21.07.05, 00:56 Tusk to taki Mac Donald. Nijaki, mdły i nie wiadomo z czego naprawdę się składa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Ale jeśli nie Tusk, to kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:55 Palnick, ale podaj jakieś konkerty a nie ogólnier złą ocenę, i powiedz, uprzejmie proszę, kto jest lepszym kandydatem? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: masz rację 24.07.05, 23:50 P. << Tu się zgadzamy całkowicie KrajowyWajchowyForumowy Czas na reklamę>> ! Głosuj na Zbigniewa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy S. opotu Re: Prywatnie wam powiem... IP: *.makor.pl / *.makor.pl 21.07.05, 10:38 Prywatnie wam powiem, ze uwazam Tuska za klawego goscia. Nienapuszony, nie oszołomiony a jednoczesnie ma wizje polski i program. Program osobistej odpowiedzialnosci kazdego za swoje czyny - a nie zwalania na kogos innego i na "zle prawo". I to mi odpowiada. Reszta sie nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Prywatnie wam powiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:59 No, ale widzisz, są tacy, którzy uważają, że nic nie umie robić, ale jak przychodzi do konkretów, unikają odpowiedzi. Tylko ogólniki i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: Prywatnie wam powiem... 21.07.05, 12:14 < Studiował historię na Uniwersytecie Gdańskim. W 1980 roku zakładał Niezależne Zrzeszenie Studentów, w tym samym roku skończył studia. Potem pracował jako redaktor i publicysta (również w prasie podziemnej), a na Życie zarabiał jako „alpinista przemysłowy”. Jest autorem kilkuset publikacji, wielu książek historycznych, a także słownika polsko-kaszubskiego dla dzieci. Działał w Solidarności, przewodniczył Kongresowi Liberalno-Demokratycznemu, a po utworzeniu w 1995 roku Unii Wolności (z KLD i Unii Demokratycznej) został jej współprzewodniczącym. W 2001 roku wraz z Maciejem Płażyńskim i Andrzejem Olechowskim...> Oto przykład człowieka, który nie umie nic robić. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Prywatnie wam powiem, że Tusk to drobny oszust 22.07.05, 07:35 Po ukończeniu studiów Mac Donald był magistrem historii UG a pracował jako robotnik wysokościowy, czyscił i malował kominy fabryk. Robił to w ramach "Spółdzielni Studenckiej" w której mogli pracować TYLKO studenci. Niejeden studiował z tego powodu 10 lat bo stawki były - magister historii x 10 !!!. Jeżeli Tusk zarabiał tak po ukończeniu studiów to łamał przepisy tej spółdzielni (razem z "Przerwą" Płażyńskim). Robił to z pazerności - tak jak teraz zawodowo "politykuje" Miernota i oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Biedny Tusk. 21.07.05, 12:36 Delikatnie rzecz ujmując Donald był uważany przez znacznie od niego mądrzejszych kolegów (Bielecki, Lewandowski, Merkel itd.) za kompletnego .... i skończonego ...ła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Biedny Tusk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:30 Może coś więcej na ten temat? Jakieś konkerty, bo co post, to ogólniki albo twierdzenia nie dające się zweryfikować. Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Re: Biedny Tusk. 21.07.05, 14:22 Gość portalu: Amelius napisał(a): > Może coś więcej na ten temat? Jakieś konkerty, bo co post, to ogólniki albo > twierdzenia nie dające się zweryfikować. Spytaj się łajzo Lewandowskiego lub kogokolwiek z d. K.L.-D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Biedny Tusk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 14:37 blackout.9491 napisał: > Gość portalu: Amelius napisał(a): > > > Może coś więcej na ten temat? Jakieś konkerty, bo co post, to ogólniki al > bo > > twierdzenia nie dające się zweryfikować. > Spytaj się łajzo Lewandowskiego lub kogokolwiek z d. K.L.-D. Już nie muszę, po tym ostatnim zdaniu stałeś się dla mnie absolutnie wiarygodny. Jestem pod wielkim wrażeniem twojej kultury i intelektu, częstego na forum, co człowieka ubogaca. Nie wpadłbym na to, że mogę zapytać się Lewandowskiego i on mi wszystko powie. W końcu często bywamy u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Re: Biedny Tusk. 21.07.05, 15:08 Gość portalu: Amelius napisał(a): > blackout.9491 napisał: > > > Gość portalu: Amelius napisał(a): > > > > > Może coś więcej na ten temat? Jakieś konkerty, bo co post, to ogóln > iki al > > bo > > > twierdzenia nie dające się zweryfikować. > > Spytaj się łajzo Lewandowskiego lub kogokolwiek z d. K.L.-D. > > Już nie muszę, po tym ostatnim zdaniu stałeś się dla mnie absolutnie > wiarygodny. Jestem pod wielkim wrażeniem twojej kultury i intelektu, częstego > na forum, co człowieka ubogaca. Nie wpadłbym na to, że mogę zapytać się > Lewandowskiego i on mi wszystko powie. W końcu często bywamy u siebie. > > > Nawet Lewandowski ciebie olewa. Nie dziw się, że twoja żona .... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Biedny Tusk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:53 A cóż to się stało z częścią postów, między innymi od Amelii? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: bidny Tusek. 22.07.05, 01:25 ' A cóż to się stało z częścią postów ' Wpisy wcięło - jako i mój polemiczny z wielo.nicowym o.Osiołem vel Maryjamem alias HomoSobieCykus z mniasta Dyni. Gazetta zbiera ujemne plusy ma drodze do dalszej ~poprawy swej wiarygodności~ w powiązaniu z rosnącą jawnością i jedno.stroniczością. KrajowyWajchowyForumowy Czas na reklamę>> ! Głosuj na Zbigniewa ! Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Cieńki TUSK :) 22.07.05, 09:03 A w moim mniemaniu Donald Tusk jest dobrym teoretykiem, ale niestety wyraźnie słabym politykiem, który niepokojąco przypomina Buzka i jego podatność na manipulowanie sobą przez ludzi z "tylnego siedzenia". Niepokoi mnie to, ze Mac Donald zdaje sie nie zdawac sobie z tego sprawy. Sprawia wrażenie klasycznego "pupilka naszej pani". Myślę, że każdy miał kogoś takiego w klasie i potrafi sobie przypomnieć zespół cech przynależnych tego rodzaju ludziom. Reasumując: dobry chłop, ale za miekki, w chwilach kryzysu niezdolny do twardej postawy. Dobry kandydat na sąsiada, nie do zaakceptowania jako prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Cieńki TUSK :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 09:30 A ja Tuska postrzegam jako człowieka, który rzeczywiście jest miękki, koncyliacyjny, ale jednocześnie potafi być twardy, nieustępliwy i stanowczy. Miękkość nawet w polityce i nawet w kandydowaniu na urząd prezydenta nie musi być wadą. Trzeba tylko wiedzieć, mieć mądrość, kiedy być miękkim, ustępującym a kiedy twardym i kategorycznym. A wydaje mi się, że Tusk tę mądrość posiada, co nie oznacza, że nie jest narażony na połnianie błędów. Zupełnie nie pasuje mi jednak do obrazu osoby dającej sobą sterować; zresztą kto miałby to z Tuskiem robić? Rokita? Ktoś inny? Zatem porównanie do Buzka jest całkowicie nietrafne. Mówimy tutaj cały czas o cechach chataketru Tuska, i dobrze, bo to jest bardzo ważne, ale równie ważne są poglądy, zwłaszcza ustrojowe i gospodarcze. A te, które głosi Tusk, w porównaniu do innych socjalistycznych lub półsocjalistycznych są najbradziej sprzyjające rozwojowi i dające jakąś nadzieję na przeprowadznie choćby kilku ważnych zmian w kraju. Zresztą wsztsko zweryfikuje czas... Odpowiedz Link Zgłoś
mdzieniszko Re: twardy TUSK :) 22.07.05, 09:59 To bzdura że Donald jest miękki. Który polityk potrafi bardziej szczerze artykułować swoje zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: mięczak TUSK :) 22.07.05, 10:39 mdzieniszko napisał: > To bzdura że Donald jest miękki. Który polityk potrafi bardziej szczerze > artykułować swoje zdanie? ---------- Wielu. Lepper, Giertych, Kaczor.... I tylko Yusk jest mięczakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
blackout.9491 Re: mięczak TUSK :) 22.07.05, 11:04 Tusk ma problemy z erekcją ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Rozumny Tusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:28 palnick napisał: > mdzieniszko napisał: > > > To bzdura że Donald jest miękki. Który polityk potrafi bardziej szczerze > > artykułować swoje zdanie? > ---------- > Wielu. Lepper, Giertych, Kaczor.... > I tylko Yusk jest mięczakiem :) Szczerość Giertycha jest dla mnie wysoce wątpliwa, zwłaszcza gdy opowiadał o spotakniu z Kulczykiem na Jasnej Górze, w innych sprawach zresztą też. Poza tym, to co pewnie bierzesz za pewność siebie i zdolność do jasnego formułwoania zdania u wyżej wymienionych postaci, jest zwykłym wypychaniem na wierzch własnego "ego". Polecam wywiad z Tuskiem w ostatnim "Przekroju". Ja Tuska w pełni rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stan.borys Re: Rozumny Tusk 22.07.05, 13:36 Gość portalu: Amelius napisał(a): > palnick napisał: > > > mdzieniszko napisał: > > > > > To bzdura że Donald jest miękki. Który polityk potrafi bardziej szc > zerze > > > artykułować swoje zdanie? > > ---------- > > Wielu. Lepper, Giertych, Kaczor.... > > I tylko Yusk jest mięczakiem :) > > Szczerość Giertycha jest dla mnie wysoce wątpliwa, zwłaszcza gdy opowiadał o > spotakniu z Kulczykiem na Jasnej Górze, w innych sprawach zresztą też. Poza > tym, to co pewnie bierzesz za pewność siebie i zdolność do jasnego formułwoania > > zdania u wyżej wymienionych postaci, jest zwykłym wypychaniem na wierzch > własnego "ego". Polecam wywiad z Tuskiem w ostatnim "Przekroju". Ja Tuska w > pełni rozumiem. > > > Też jesteś impotentem ? To dlatego Twoja ..... !!!! Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag SuperTusk! IP: *.gorzow.mm.pl 22.07.05, 23:07 Na stronce www.gorzow.smd.org.pl jest fajna gierka o Tusku. Polecam sciagnac! Jest na prawde fajna. Świetne są te betonowe łby z SLD i klocki z samoobrony :) Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Tusk, przypadkowy bohater :-) 22.07.05, 23:19 Autor: ada08 Data: 22.07.2005 Tusk - nieciekawa postać. Ponoć do polityki trafił przypadkowo, czytałam gdzieś, że pojechał do Krakowa na jakieś studenckie harce, ulicą akurat przechodziła demonstracja, zagarnęła Tuska , no i już tak został. Pamiętacie Piszczyka ? Tusk bardzo mi go przypomina. I też jest taki wiecznie jak Piszczyk wystraszony, popatrzcie tylko w jego oczy, ten facet ma strach w oczach. On najlepiej wie, że jest człowiekiem miernych zdolności i boi się, że w końcu sie to wyda, stąd to przestraszone spojrzenie :-) Prawdopodobnie Tusk jest uczciwym człowiekiem w tym sensie, że nie brał udziału w jakichś aferach, teczkę ma czystą itd, ale jednak to trochę za mało, żeby na niego głosować. Pewna wiekowa dama mawia: - To że ktoś ma dobre maniery i nie kradnie srebrnych łyżeczek z zastawy, przed wojną nie było wystarczającą kwalifikacją nawet na zięcia, a co dopiero na prezydenta !!! :-) Nie, nie będę głosowała na Tuska. On zresztą jest świetnym tłem dla innych kandydatów, bo w porównaniu z nijakim Tuskiem każdy kandydat jest "jakiś", każdy ma indywidualność, cokolwiek to słowo znaczy :-) W tym sensie Tusk pełni pożyteczną rolę, ale tylko w tym sensie :-) a. PS Jeszcze dodam, że Tusk ma równie jak on nieciekawą żonę :-) a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: Tusk, przypadkowy bohater :-) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 18:08 Powtarzasz jakieś żałosne slogany za Frasyniukiem o strachu w oczach Tuska. To co bierzesz za strach, to jest po prostu spokój człowieka, ktory wie czego chce i jest normalny, a nie nadęty albo nawiedzony jak prawie wszyscy politycy i przekonany o swojej misji. Jakie znaczenie ma spoób, w jaki wszedł do polityki? Jakie to ma dzisiaj znaczenie? Twierdzisz, że Tusk nie ma indywidualności. Ok. A jaką to indywidulaność ma Cimoszewicz, jaką indywidualność ma Religa? Co z tego, że Kaczyński jest wyrazisty, choć nie charyzmatyczny, skoro cała ta jego wyrazistość opiera się na stworzonej mitologii, że jest samotnym szeryfem walczącym z przstępcami w Polsce; gdy był ministrem sprawiedliwości dokładnie nic nie zrobił pozytywnego dla wymiaru sprawiedliwości, tylko napędził sobie popularności chwytliwymi, prymitywnymi hasłami. Kto następny z tych indywidulaności: Lepper? Chcesz takiej indywidulaności na fotelu prezydenta? Borowski? Ten jest dopiero mdły. Kto jeszcze pozostał? Nie twierdzę przy tym, że Tusk jest człowiekiem bez wad, pewnie ma ich bez liku, tak jak każdy z nas, ale pokaż mi innego kandydata na prezydenta, na którego miałbym głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Tusk - człowiek małego kalibru. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:56 Wszystko go przerasta, bo przy takim małym rozumku trudno o coś mądrego. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick MacDonald Tusk - hasło jego kampanii prezydenckiej 24.07.05, 07:40 "Bóg. Ojczyzna. Honorarium." Z twardym naciskiem na ostatni człon :))) Hasło jest zaczerpnięte z sygnaturki jaceq'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelius Re: MacDonald Tusk - hasło jego kampanii prezyden IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.05, 14:02 Od mojego ostatniego posta przeczytałem ogromną, wstrząsającą wręcz ilość merytorycznych argumentów. Jestem nimi przygnieciony, muszę odpocząć od dyskusji, bo nie daję rady. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: MacDonald Tusek - jego hasło 25.07.05, 00:37 ' -Czego brakuje Tusekowi, który w sondażach prezydenckich ma znacznie niższe notowania niż jego partia, PO? Piotr Tymohowicz, kreator wizerunku polityków: - Tusek jest antyliderem. Znakomicie potrafi dyskontować wypowiedzi innych polityków, jest naprawdę świetnym komentatorem, ale nie jest dobrym kandydatem na prezydenta państwa. Radzę panu Tusekowi zmienić zawód. Dobrze prowadziłby dziennik telewizyjny, lepiej od Tomka Lysa. ' [za B.B. foKra] KrajowyWajchowyForumowy Czas na reklamę>> ! Głosuj na Zbigniewa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Takijeden. Re: MacDonald Tusek - jego hasło IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 25.07.05, 07:29 Tuskowi niczego nie brakuje, ale jest ktoś kto ma więcej...RELIGA. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: MacDonald Tusek - jego hasło 25.07.05, 09:00 To skończony matoł. Odpowiedz Link Zgłoś
grzechop Re: MacDonald Tusek - jego hasło 25.07.05, 09:05 Uwazam ze ktos uprawaia tutaj typowa agitacje wyborcza i "kielbase" ;))) W/g mnie Tusk jest w chwili obecnej "bezjajowy", brakuje mu wyrazu....takie flazki z olejem. Mowicie o Dr. a co on ma swpolnego z polityka? Jest doktorem, super specjalista...jednak w polityce juz byl i sie spalil.....Obecnie ....brak kandydata.... Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: MacDonald Tusek - jego hasło 25.07.05, 09:12 grzechop napisał: > Uwazam ze ktos uprawaia tutaj typowa agitacje wyborcza i "kielbase" ;))) W/g > mnie Tusk jest w chwili obecnej "bezjajowy", brakuje mu wyrazu....takie flazki > z > olejem. Mowicie o Dr. a co on ma swpolnego z polityka? Jest doktorem, super > specjalista...jednak w polityce juz byl i sie spalil.....Obecnie ....brak > kandydata.... I nic nie pomogą próby zachodnich feministek do wprowadzenia innej teologii. Ta nowa teologia została już potępiona przez Kościół i nazywa się New Age. Przykre i bolesne, gdy głosi ją kapłan Kościoła, dominikanin. Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: MacDonald Tusek - jego hasło 25.07.05, 10:26 Jeśli ktoś w tym kraju glosi, że będzie leczył go z socjalizmu, czyli z najgorszej, najcięższej choroby, na ktorą wieli chce nadal chorować, to nie wygra wyborow prezydenckich. Widocznie musi być idol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale a co z "Ci.." czyt Cimoszewiczem ??? IP: *.eia.pl 25.07.05, 11:02 to moze teraz podysqtujemy na temat tego Kandydata :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Padzia z dwóch kaczorów wybieram Donalda:))) IP: *.ewz.gda.pl 27.07.05, 08:46 Hasło Tuska to: Z dwóch kaczorów wybieram Donalda!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: TUSK NA PREZYDENTA. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:17 Słuchajcie, czy nie moglibyście zamknąć tego swojego Tuska i nie wypuszczać w Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Re: TUSK NA PREZYDENTA. 25.07.05, 16:08 Gość portalu: Polka napisał(a): > Słuchajcie, czy nie moglibyście zamknąć tego swojego Tuska i nie wypuszczać w > Polskę? Właściwie to nie wiadomo, czy obniżka podatków jest dla PO hasłem wyborczym, czy pomysłem na majsterkowanie przy podatkach (a więc i koncepcji państwa), tym bardziej że zarówno Donald Tusk, lider ugrupowania, jak i Stefan Kawalec, ekspert ekonomiczny, odżegnują się od pogłębienia deficytu budżetowego. Gdyby tak miało być, to za obniżkę podatków ktoś musiałby zapłacić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
preslaw Re: TUSK NA PREZYDENTA. 25.07.05, 21:42 Nie jestem ekonomistą, więc nie mam odpwiedzniej na ten temat wiedzy, lecz zawsze słyszałem z ust niemalże wszytskich ekonomistów, a już na pewno tych nastawionych liberalnie, że obniżanie podatków jest prorozwojowe. Deficyt jak mi się wydaje, to bardziej można obniżyć ewliminując wydatki z budżetu państwa a nie powiększając wpływy do niego. Ale żeby to zrobić, niezbędne jest podjęcie walki z socjalistycznym modelem państwa, co Tusk zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś