Gość: Sasiad z Wallplazu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.10.05, 21:47 Serwuja najlepsze pieczywo w Gdansku. Szkoda, ze po godz.9oo wszystko jest wyprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek.69 Ja też mam w Gdyni swoją piekarenkę. 17.10.05, 09:44 Kupowany tam chcleb żytni smakuje jak najlepsze ciasto: dobrze wypieczony, pachnący, smaczny. A pamiętacie tzw. "chleb z Giganta" ? Czerwoni chcieli nam odebrać nawet ten nasz zwykły, powszedni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda adres IP: *.gdansk.gda.pl 17.10.05, 13:32 Gdzie jest ta piekarnia, wiem że w okolicach bramy nizinnej, ale jaki to adres, jak tam dojechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad z Wallplatz Re: adres IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.10.05, 15:05 "Stoi"w artykule: Gdansk, ulica Dolna Brama 12, dojazd autobusem 123 w strone Olszynki- jeden przystanek za Urzedem Wojewodzkim, kolo Szkoly Bankowej- dawnej 7-ki, naprzeciwko sklepiku kolonialnego pani Haliny, ktora najczesciej wystaje w dzwiach swojego interesu ,w kiedys bialym fartuchu. W planach ochronnych pobliskiej Bramy Nizinnej jest wytyczenie nowej drogi na Olszynke starym, kolejowym torowiskiem, a ta piekarnia stoi na srodku planowanej trasy i chyba -tak jak z ulica Armii Krajowej- nastapi wyburzenie tej piekarni, czyli, za historia lubi sie powtarzac. Odpowiedz Link Zgłoś