Gość: Sławek IP: *.osk.pl / *.osk.pl 26.10.05, 22:29 Uważam wysyłanie pozdrowień oraz innych okolicznościowych listów przez Gdańsk za sympatyczny zwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ogio W domu wisielca o sznurze się nie rozmawia IP: *.such.nat.hnet.pl 26.10.05, 22:50 Pan panie Katka razem ze swoim gronem z GW jestescie ostatnimi, którzy mają prawo naigrywać się z pomyłki urzędniczej. Przy takiej ilości byków sadzonych w co drugim artykule, które wypaczają ich sens, pomyłkach w nazwach, nazwiskach, a nawet nazewnictwie gdańskich dzielnic, nie powinniscie wszczynać afery, że raz na 4 lata nawet z magistratu może wyjść kartka z błędem. A co do samej istoty wysyłania takowych, jest to bardzo miłe. Jezeli pani Piotrowska zrobiła Wam dobrze i powiedziała to co chcieliście usłyszeć (tego jestem pewien) to Wasz wspólny problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka ADAMOWICZ MUSI ODEJŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:53 Ten człowiek ze swoim dworem trawi publiczne pieniądze.W ty samym czasie popada w ruinę Bazylika Mariacka i wiele innych zabytków, bo miasto woli wydawać publiczne pieniadze na wojaże i promocje Adamowicza i PO a nie na utrzymanie budynków. To nalezy rozpatrywać w kategorii naruszenia kodeksu karnego. Może teraz ktoś tym sie zaintersesuje Odpowiedz Link Zgłoś
haselback Lawyer odpuść 27.10.05, 11:47 Gość portalu: Anka napisał(a): > Ten człowiek ze swoim dworem trawi publiczne pieniądze.W ty samym czasie popada > > w ruinę Bazylika Mariacka i wiele innych zabytków, bo miasto woli wydawać > publiczne pieniadze na wojaże i promocje Adamowicza i PO a nie na utrzymanie > budynków. > To nalezy rozpatrywać w kategorii naruszenia kodeksu karnego. Może teraz ktoś > tym sie zaintersesuje A moze ktoś zainteresuje właściwą komórkę na Srebrzysku paranoidalnym przypadkiem rozdwojenia jaźni na forum gazeta/trojmiasto. Lawyer-anna-PIS. Powiedz wujkowi proboszczowi, żeby mniej wydawał na uroczyste rausze, to wiecej na remont koscioła mu zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Za Kaczyńskiego w Warszawie mogła dostać wieniec IP: *.acn.waw.pl 26.10.05, 23:36 a teraz rządzi nami Maliniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 07:28 Takie sztuczne gesty i tak nie zmienią faktu że liczba ludności Gdańska dosyć istotnie się zmniejsza z roku na rok.A co do pomyłek urzędników nie takie cuda już były powoływano do wojska ludzi którzy juz nie żyli. Tak że taki liścik to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
waldka_zmora Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki 27.10.05, 07:36 pieniadze lepiej wydac na pomoc patologicznym rodzinom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.gdansk.gda.pl 27.10.05, 10:35 Nie bylo pomyłki. Spytajcie babci czy czasem nie zameldowala u siebe swojej wnuczki Anny. Odpowiedz Link Zgłoś
1lepek Listy powitalne 27.10.05, 11:38 Listy powitalne to niezły pomysł, ale powinno się dokładniej sprawdzać, do kogo są wysyłane. Znam np. przypadek, kiedy człowiek przemeldował się z Gdańska do innego powiatu po to, żeby przerejestrować tam samochód z ciężarowego na osobowy (bo w Gdańsku robili mu strasznie pod górę), po czym "wrócił" do Gdańska. No i dostał oczywiście powitanie, a w nim coś o możliwościach, otwartości itp. Szczerze się uśmiał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.artnet.pl 27.10.05, 11:57 Szkoda, że redakcja nie umiescila komentarza pana Katki z wersji gazetowej. Jest dokładnie taki jakiego się spodziewa żądna afer wygłodniała gawiedź. Coś tam jeszcze przeczytałem o fabryce, fartuchach i kampani wyborczej. To fakt, takowa nadchodzi, dziennikarze zaczynają nerwowo przebierać nóżkami. Pozdrawiam panie Krzysztofie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel ZA MOJE PIENIADZE?????? IP: *.ltkalmar.se 27.10.05, 12:21 Dostalem podwyzszenie czynszu dzierzawnego od miasta wynoszace 600 %!! Slownie:szescset procent-za mieszkanie i ogrodek.I ten nieudacznik Adamowicz za moje pieniadze bedzie wysylal tysiace uprzejmosciowych liscikow??? Zeby zdobyc sobie wyborcow?? Ja za siebie nie recze-a z wieloma ludzmi w Gdansku gadalem i oni mysla podobnie-my tego nieudacznika zniesiemy z powierzchni ziemi! Juz wiem teraz dlaczego platforma przegrala-bo ludzie widza co sie dzieje i glupi nie sa.Co ta kreatura robi jeszcze na fotelu prezydenckim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek To ciekawe IP: *.such.nat.hnet.pl 27.10.05, 17:58 Nie wiedziałem, ze prezydent Gdańska moze ustalić wysokośc czynszu w Szwecji. Proponowałbym abyś zabrał swoich rozmowców - myślących podobnie - do siebie. Czynsz płacony w SEK smakuje bardziej słono niz podróż wpław do Kalmaru. a jezeli choć odrobina prawdy znajduje się w Twoich wypocinach to zważ że płacac dotychczasową stawkę 2,70/m2 dokładaliśmy wszyscy do Twojego luksusu. Otrzyj pianę z ust, bo mokre ślady zostawiasz za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso do Slawka IP: *.ltkalmar.se 27.10.05, 13:47 To sobie wysylaj sympatyczne zyczonka-ALE ZA SWOJE PIENIADZE!!!! Po miesiace tego sympatycznego procederu zrozumiesz na czym polega oburzenie ludzi,ktorym podwyzsza sie czynsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bil Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 27.10.05, 16:56 Pana Adamowicza nie darzę sympatią,ale to właśnie on rozpoczął piękną tradycję podkreślania ważnych chwil w życiu przede wszystkim młodych ludzi.W ostatnim okresie byłem świadkiem otrzymania takich listów przez moich synów, którzy ukończyli 18 lat oraz przez moich rodziców których namówiłem do zamieszkania w grodzie nad Motławą.Dla wszystkich było to bardzo ważne przeżycie,a rodzice byli wręcz zaszczyceni.Mówienie,że to zbyt duże koszty jest kompletną bzdurą i brakiem zrozumienia spraw dla zwykłych ludzi znacznie ważniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.chello.pl 27.10.05, 19:55 A czy Pawełek nie może dzwonić ze swojego telefonu, to byłoby jeszcze milsze no i na żywo.może np przywitać w 3-mieście Donalda, który na razie nie zmienia miejsca zamieszkania.... Odpowiedz Link Zgłoś