Dodaj do ulubionych

Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki

IP: *.osk.pl / *.osk.pl 26.10.05, 22:29
Uważam wysyłanie pozdrowień oraz innych okolicznościowych listów przez Gdańsk
za sympatyczny zwyczaj.
Obserwuj wątek
    • Gość: ogio W domu wisielca o sznurze się nie rozmawia IP: *.such.nat.hnet.pl 26.10.05, 22:50
      Pan panie Katka razem ze swoim gronem z GW jestescie ostatnimi, którzy mają
      prawo naigrywać się z pomyłki urzędniczej. Przy takiej ilości byków sadzonych w
      co drugim artykule, które wypaczają ich sens, pomyłkach w nazwach, nazwiskach,
      a nawet nazewnictwie gdańskich dzielnic, nie powinniscie wszczynać afery, że
      raz na 4 lata nawet z magistratu może wyjść kartka z błędem.
      A co do samej istoty wysyłania takowych, jest to bardzo miłe. Jezeli pani
      Piotrowska zrobiła Wam dobrze i powiedziała to co chcieliście usłyszeć (tego
      jestem pewien) to Wasz wspólny problem.
      • Gość: Anka ADAMOWICZ MUSI ODEJŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:53
        Ten człowiek ze swoim dworem trawi publiczne pieniądze.W ty samym czasie popada
        w ruinę Bazylika Mariacka i wiele innych zabytków, bo miasto woli wydawać
        publiczne pieniadze na wojaże i promocje Adamowicza i PO a nie na utrzymanie
        budynków.
        To nalezy rozpatrywać w kategorii naruszenia kodeksu karnego. Może teraz ktoś
        tym sie zaintersesuje
        • haselback Lawyer odpuść 27.10.05, 11:47
          Gość portalu: Anka napisał(a):

> Ten człowiek ze swoim dworem trawi publiczne pieniądze.W ty samym czasie
          popada
          >
          > w ruinę Bazylika Mariacka i wiele innych zabytków, bo miasto woli wydawać
          > publiczne pieniadze na wojaże i promocje Adamowicza i PO a nie na utrzymanie
          > budynków.
          > To nalezy rozpatrywać w kategorii naruszenia kodeksu karnego. Może teraz ktoś
          > tym sie zaintersesuje

A moze ktoś zainteresuje właściwą komórkę na Srebrzysku paranoidalnym
          przypadkiem rozdwojenia jaźni na forum gazeta/trojmiasto. Lawyer-anna-PIS.
          Powiedz wujkowi proboszczowi, żeby mniej wydawał na uroczyste rausze, to wiecej
          na remont koscioła mu zostanie.
    • Gość: Warszawiak Za Kaczyńskiego w Warszawie mogła dostać wieniec IP: *.acn.waw.pl 26.10.05, 23:36
      a teraz rządzi nami Maliniak
    • Gość: wojciech Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 07:28
      Takie sztuczne gesty i tak nie zmienią faktu że liczba ludności Gdańska dosyć
      istotnie się zmniejsza z roku na rok.A co do pomyłek urzędników nie takie cuda
      już były powoływano do wojska ludzi którzy juz nie żyli. Tak że taki liścik to
      pikuś.
    • waldka_zmora Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki 27.10.05, 07:36
      pieniadze lepiej wydac na pomoc patologicznym rodzinom
    • Gość: Andy Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.gdansk.gda.pl 27.10.05, 10:35
      Nie bylo pomyłki.
      Spytajcie babci czy czasem nie zameldowala u siebe swojej wnuczki Anny.
    • 1lepek Listy powitalne 27.10.05, 11:38
      Listy powitalne to niezły pomysł, ale powinno się dokładniej sprawdzać, do kogo
      są wysyłane.
      Znam np. przypadek, kiedy człowiek przemeldował się z Gdańska do innego powiatu
      po to, żeby przerejestrować tam samochód z ciężarowego na osobowy (bo w Gdańsku
      robili mu strasznie pod górę), po czym "wrócił" do Gdańska. No i dostał
      oczywiście powitanie, a w nim coś o możliwościach, otwartości itp. Szczerze się
      uśmiał...
    • Gość: biały Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.artnet.pl 27.10.05, 11:57
      Szkoda, że redakcja nie umiescila komentarza pana Katki z wersji gazetowej.
      Jest dokładnie taki jakiego się spodziewa żądna afer wygłodniała gawiedź. Coś
      tam jeszcze przeczytałem o fabryce, fartuchach i kampani wyborczej. To fakt,
      takowa nadchodzi, dziennikarze zaczynają nerwowo przebierać nóżkami. Pozdrawiam
      panie Krzysztofie.
    • Gość: pawel ZA MOJE PIENIADZE?????? IP: *.ltkalmar.se 27.10.05, 12:21
      Dostalem podwyzszenie czynszu dzierzawnego od miasta wynoszace 600 %!!
      Slownie:szescset procent-za mieszkanie i ogrodek.I ten nieudacznik Adamowicz za
      moje pieniadze bedzie wysylal tysiace uprzejmosciowych liscikow??? Zeby zdobyc
      sobie wyborcow?? Ja za siebie nie recze-a z wieloma ludzmi w Gdansku gadalem i
      oni mysla podobnie-my tego nieudacznika zniesiemy z powierzchni ziemi! Juz wiem
      teraz dlaczego platforma przegrala-bo ludzie widza co sie dzieje i glupi nie
      sa.Co ta kreatura robi jeszcze na fotelu prezydenckim?
      • Gość: Tomek To ciekawe IP: *.such.nat.hnet.pl 27.10.05, 17:58
        Nie wiedziałem, ze prezydent Gdańska moze ustalić wysokośc czynszu w Szwecji.
        Proponowałbym abyś zabrał swoich rozmowców - myślących podobnie - do siebie.
        Czynsz płacony w SEK smakuje bardziej słono niz podróż wpław do Kalmaru. a
        jezeli choć odrobina prawdy znajduje się w Twoich wypocinach to zważ że płacac
        dotychczasową stawkę 2,70/m2 dokładaliśmy wszyscy do Twojego luksusu.
        Otrzyj pianę z ust, bo mokre ślady zostawiasz za sobą.
    • Gość: soso do Slawka IP: *.ltkalmar.se 27.10.05, 13:47
      To sobie wysylaj sympatyczne zyczonka-ALE ZA SWOJE PIENIADZE!!!!
      Po miesiace tego sympatycznego procederu zrozumiesz na czym polega oburzenie
      ludzi,ktorym podwyzsza sie czynsze!
    • Gość: bil Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 27.10.05, 16:56
      Pana Adamowicza nie darzę sympatią,ale to właśnie on rozpoczął piękną tradycję
      podkreślania ważnych chwil w życiu przede wszystkim młodych ludzi.W ostatnim
      okresie byłem świadkiem otrzymania takich listów przez moich synów, którzy
      ukończyli 18 lat oraz przez moich rodziców których namówiłem do zamieszkania w
      grodzie nad Motławą.Dla wszystkich było to bardzo ważne przeżycie,a rodzice byli
      wręcz zaszczyceni.Mówienie,że to zbyt duże koszty jest kompletną bzdurą i
      brakiem zrozumienia spraw dla zwykłych ludzi znacznie ważniejszych.
      • Gość: tubylec Re: Spóźnione powitanie 80-letniej gdańszczanki IP: *.chello.pl 27.10.05, 19:55
        A czy Pawełek nie może dzwonić ze swojego telefonu, to byłoby jeszcze milsze no
        i na żywo.może np przywitać w 3-mieście Donalda, który na razie nie zmienia
        miejsca zamieszkania....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka