Dodaj do ulubionych

w realu 11 i 12 XI sprzedaż bez VAT-u?

IP: *.chello.pl 10.11.05, 22:44
Dzis w drzwiach mojego mieszkania umieszczono ulotkę marketu real informującą o sprzedaży ubrań i butów bez 22% Vatu w dniach 11 i 12 XI 2005r. Prowadzę DG i także chciałabym np. 28 i 29 XI sprzedawać niektóre artykuły w swoim sklepie bez Vatu. Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie należy sobie załatwić takie zwolnienie z Vatu na 2 dni? w Urzędzie Skarbowym? Na jakie przepisy sie powołać? W ustawie o VAT nic nie znalazłam takiego, że przez kilka dni można być zwolnionym z Vat , a jednak niektóre firmy mogą. Jak to jest? Może na forum zagdląda ktoś z US i mógłby udzielić mi informacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: ? cholera gdzie ten Real... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 09:42
      • Gość: Handlowiec Re: cholera gdzie ten Real... IP: *.chello.pl 11.11.05, 11:47
        Przymorze , naprzeciwko AlfaCentrum
    • Gość: Tomstar VAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:41
      W Niemczech bywaja takie dni w srodku tygodnia że Real sprzedaje wszystko bez
      VAT-u (z wylaczeniem kilku artykulow).
      Przypuszczam ze nie jest to rezygnacja z VAT-u a jedynie jedniodniowy rabat w
      wysokosci VAT-u
      • Gość: handlowiec Re:bez 22% VAT... IP: *.chello.pl 11.11.05, 21:15
        tak jest napisane......rabat 22% to znaczyłoby , że w tych dniach jest sprzedaż z rabatem a bez 22%Vat to znaczy że bez vat sprzedają. A to chyba jest różnica.W poniedziałek sie przejdę do US i popytam.
    • Gość: antysalon wyluzuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:21
      to rabat 22%. vat na rachunku naliczony poprawnie
      • Gość: handlowiec doliczyli Ci Vat? IP: *.chello.pl 13.11.05, 18:18
        to znaczyłoby ,że sprzedali Ci towar niezgodny z ofertą. Wyraźnie napisali, że sprzedaż będzie bez 22% vatu a nie z 22% rabatem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka