Gość: miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:07 witam powiedzcie mi czy jeżeli o godz. 10.45 mam przylot do Gdańska to czy spokojnie zdążę na dworzec PKP w Gdańsku celem przesiadki do pociągu :) na godz. 12.35 dzięki za odpowiedź i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazzol Re: pytanie o dojazd Port Lotniczy - dworzec PKP 21.01.06, 23:50 komunikacja miejska czy taksówka?? jeżeli taksówka, to spokojnie zdążysz z komunikacją miejską może być gorzej. zdaje się, ze chyba tylko B kursuje do samego centrum, więc może być koniecznośc przesiadki we Wrzeszczu (jeżeli ktoś jest bardziej oblatany w zkm niech skoryguje) www.zkm.pl/ przystanek: Port Lotniczy pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: pytanie o dojazd Port Lotniczy - dworzec PKP IP: *.cable.satra.pl 22.01.06, 00:13 linia B dzień powszedni-odjazd 11.14; przyjazd Dw PKS 11.47 sobota i święta - odjazd 10.57; przyjazd Dw PKS 11.30 moze być trochę później, korki. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: pytanie o dojazd Port Lotniczy - dworzec PKP 22.01.06, 01:17 Licz się z tym, że może być opóźnienie. Kolejka do odprawy, czekasz na bagaż (chyba, ze masz tylko podręczny). Na wyjście z lotniska (jeśli nie ma opóźnienia) przez 11.30 bym nie liczyła. Radzę jednak skorzystać z taksówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: pytanie o dojazd Port Lotniczy - dworzec PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 08:30 dziękuję wszystkim za odpowiedzi - chyba faktycznie zdecyduję się na taksówkę PS. sam się sobie dziwię, że mieszkając 30 minut jazdy od lotniska w Pyrzowicach zdecydowałem się na lot z Gdańska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: submarine Re: pytanie o dojazd Port Lotniczy - dworzec PKP IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.06, 09:24 zanim wsiądziesz zapytaj ile kosztuje inaczej zapłacisz jak piratom z warszawki, najbeczniejsze jest hallo taxi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: pytanie o dojazd Port Lotniczy - dworzec PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 11:23 a ile powinno kosztować tak normalnie ?? znalazlem numer do Hallo Taxi 9666, 9197 i tak bede dzwonił zaraz po przylocie Odpowiedz Link Zgłoś
kazzol Re: pytanie o dojazd Port Lotniczy - dworzec PKP 22.01.06, 11:31 z tego co mi wiadomo, to lotnisko na wyłączność obsługuje City Plus Taxi, a nie żadne Hallo. Wsiadasz do CPT i powinieneś mieć gwarancje, że nie zostaniesz oszukany. Telefon do CPT : 9686 Proponuję zadzwonić i zapytać o prawdopodobny koszt www.airport.gdansk.pl/service/pl/index2.php?click=jakdojechac pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Taxi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:34 Po lotniskowe taksowki w Gdansku sie nie dzwoni. Bierzesz te ktore stoja na oficjalnym parkingu przed wejsciem do terminala. Za kurs do Gdanska-Wrzeszcza na dworzec zaplacisz nie wiecej niz 25 PLZ. Nie ma sensu wlec sie na pociag do Gdanska-Glownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Taxi IP: *.chello.pl 22.01.06, 17:52 Rzeczywiście bezsensu jechać do głównego na pociąg skoro wszystkie pociągi zatrzymują się we wrzeszczu, nawet inter city, także również radziłbym Ci skorzystać z tej rady i dojechać tylko na dworzec do wrzeszcza.Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer CITY PLUS TAXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:48 www.airport.gdansk.pl/service/pl/index2.php?click=jakdojechac Postój taksówek znajduje się przed wejściem do terminalu pasażerskiego i obsługiwany jest przez CITY PLUS TAXI www.cph.gda.pl/ (nie ma sensu dzwonić bo taksówek jest o tej porze pod dostatkiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rer Autobus 110 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:42 Jeśli nie chcesz wydawac tych 25 plz na taxi to wsiadasz przy terminalu do autobusu 110 (np. o 11:25) i po pól godzinie jesteś przy dworcu kolejowym Gdańsk-Wrzeszcz, gdzie wsiadasz do swojego pociagu. www.zkm.pl/port110/1101491w.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tragarz banda gdanskich glupoli IP: *.fl-miami0.sa.earthlink.net 23.01.06, 07:28 Gość portalu: rer napisał(a): > Jeśli nie chcesz wydawac tych 25 plz na taxi to wskocz mi na plecy a ja pobiegne z toba na dworzec Odpowiedz Link Zgłoś