Dodaj do ulubionych

SPRAWDZIC DACH HALI OLIWII

IP: *.ex.ac.uk / *.ex.ac.uk 30.01.06, 20:12
Jestem ciekawy kiedy ostatnio dach i caly budynek Hali Oliwii zostal poddany
technicznej analizie. A wiec do roboty:
Panie Prezydencie Adamowicz!
Kiedy dach Hali Oliwii byl ostatnio poddany technicznej analizie?
Czy budynek Hali Oliwii nadaje sie do eksplatacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: Urzędas urzędniczy Re: SPRAWDZIC DACH HALI OLIWII IP: *.chello.pl 30.01.06, 20:14
      www.gdansk.pl/article_news.php?category=512&article=4690&history=
      "..Sytuacja na zadaszonych obiektach sportowych monitorowana jest również przez
      gdański MOSiR. Jak poinformował dyrektor Leszek Paszkowski ostatnia kontrola
      miała miejsce 18 stycznia. W późniejszym czasie nie występowały opady śniegu.
      Sytuacja jest jednak stale monitorowana przez kierowników obiektów. Na
      gdańskich halach sportowych i krytej trybunie stadionu Lechii zalega najwyżej
      kilkucentymetrowa warstwa śniegu..."
      • kalinowski11 Re: SPRAWDZIC DACH HALI OLIWII 30.01.06, 20:21
        www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=3&miesiac=

Hala Olivia jest obiektem ze skośnym dachem , więc woda i topniejący śnieg
        spływa z dachu zamiast tworzyć coraz grubszą warstwę lodu . Mam też wrażenie ,
        że konstrukacja gdańskiej hali jest "odrobinę" solidniejsza niż blaszaka z Katowic .
        • pan.nikt Re: SPRAWDZIC DACH HALI OLIWII 30.01.06, 20:39
          solidniejsza i dostosowana do naszego klimatu, a nie importowana ze słonecznej
          Hiszpani.

Niby nie powinno się żartować w obliczu katastrofy, ale i tak szczęście, że nie
          importujemy szałasów z Afryki.
        • dociekliwa3 Re: SPRAWDZIC DACH HALI OLIWII 30.01.06, 20:40
          Do: "kolo"
          "Olivia" zbudowana została tak jak katowicki "spodek" w mrocznych czasach
          komuny. Ile zim stulecia oba obiekty przetrwały i jeszcze przetrwają... Wtedy
          stawiało się obiekty porządnie, nie jak teraz, gdy na ustawianych przetargach
          wygrywa "najtańszy" projekt a łapówa pod stołem...
          • Gość: kolo Re: SPRAWDZIC DACH HALI OLIWII IP: *.ex.ac.uk / *.ex.ac.uk 30.01.06, 21:47
            Tak, masz racje. Ale kazdy budynek zuzywa sie. Ja nie znam sie na budowlance,
            chodzi mi tylko o to, zeby nie bylo powtorki sytuacji np z walami
            przeciwpowodziowymi. Zeby nie bylo tak, ze dopiero katastrofa prowadzi do
            zadawania pytan i w polskiej rzeczywistosci na tym sie konczy. (to
            stylistycznie fatalne zdanie!!) Liczy sie na to, ze bedzie OK, a jak sie
            spieprzy to szukamy winnego. Ktos po prostu nie sprawdzil tych ludzi w
            Chorzowie, jakis inzynier nie przewidzial problemu. Mozna z tego wyciagnac
            wnioski tylko co sie dzieje jak one mialyby utrudnic zycie jakims dupkom
            podejmujacym decyzje?

Jeszcze jeden watek. OCZYWISCIE W TYM MOMENCIE TO ABSOLUTNIE nie jest wazne,
            ale jestem ciekawy czy w przyszlosci, jak ludzie przestana plakac po zmarlych
            ktos do tego powroci.

To tylko ilistracja zalatwiania problemow w Polsce - taka nasz polska
            specjalnosc (nie mowie, ze tu w Anglii - na ten przyklad - jest zawsze
            normalnie).

W telewizji wspomniano, ze psy ratownicze poranily sobie lapy. Wiem skadinad,
            ze W NORMALNYM kraju psy wprowadzane na miejsce katastrofy maja specjalne psie
            obuwie. Moge sie zalozyc o banke i kase wplacic np. na psy ratownicze jesli w
            ciagu roku ktos pomysli o tym, zeby psy zaopatrzyc w rzeczone obuwie.

Ale to tylko ilustracja i teraz napewno sa wazniejsze rzeczy.
    • Gość: welwet Re: SPRAWDZIC DACH HALI OLIWII IP: *.chello.pl 30.01.06, 22:03
      miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,3138999.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka