castorp 22.11.02, 13:42 Aż przyjemnie poczytać gdańskie forum, od kiedy nie ma na nim tzw. rzygaczy. Skończyła się popelinowa, monotematyczna nużyzna i dłużyzna. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Gdan´skie forum bez wazelinarstwa 22.11.02, 18:28 castorp napisa?: Tak jest, jest wspaniale. Watki o sedesie, o zlych Niemcach, watki na ktorych wypowiada sie kilka przypadkowych osob. Jest cudownie, cudownie. Zadnego wazeliniarstwa, jeno smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
knovak Danie dla Castorpa 22.11.02, 19:39 Fasolka szparagowa dla trolli w sosie jajecznym: Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, sól, cukier, 3 łyżki masła (margaryny), tarta bulka; sos: 1 1/2 łyżki masła (margaryny), 1 1/2 łyżki mąki, 2 szkl. wywaru z fasolki, sól, sok cytrynowy, gałka muszkatołowa, 2 jajka, 1 pęczek szczypiorku. Fasolkę przebrać, umyć, obciąć końce strąków, ściągnąć włókna, włożyć do wrzącej wody, osolić, dodać cukier i ugotować bez przykrycia. Fasolkę osączyć i przełożyć do ogniotrwałego naczynia, posypać zrumienioną na sucho bułką i polać stopionym masłem. Wsunąć do ciepłego piekarnika, by fasolka nie ostygła. Z mąki i tłuszczu sporządzić białą zasmażkę rozprowadzając wywarem z fasoli. Sos gotować na małym ogniu ok. 8 min, stale mieszając, dodać sól, odrobinę gałki muszkatołowej, sok cytrynowy. Sos powinien być kwaskowy. Do sosu dodać ugotowane na twardo i niezbyt drobno posiekane jajka oraz drobniutko posiekany szczypiorek. Gorącym sosem polać fasolkę. Podawać z pieczywem. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
iwa_ja a na drugie danie dla Castorpa 22.11.02, 22:17 Fasolka szparagowa dla trolli w sosie jajecznym: Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, sól, cukier, 3 łyżki masła (margaryny), tarta bulka; sos: 1 1/2 łyżki masła (margaryny), 1 1/2 łyżki mąki, 2 szkl. wywaru z fasolki, sól, sok cytrynowy, gałka muszkatołowa, 2 jajka, 1 pęczek szczypiorku. Fasolkę przebrać, umyć, obciąć końce strąków, ściągnąć włókna, włożyć do wrzącej wody, osolić, dodać cukier i ugotować bez przykrycia. Fasolkę osączyć i przełożyć do ogniotrwałego naczynia, posypać zrumienioną na sucho bułką i polać stopionym masłem. Wsunąć do ciepłego piekarnika, by fasolka nie ostygła. Z mąki i tłuszczu sporządzić białą zasmażkę rozprowadzając wywarem z fasoli. Sos gotować na małym ogniu ok. 8 min, stale mieszając, dodać sól, odrobinę gałki muszkatołowej, sok cytrynowy. Sos powinien być kwaskowy. Do sosu dodać ugotowane na twardo i niezbyt drobno posiekane jajka oraz drobniutko posiekany szczypiorek. Gorącym sosem polać fasolkę. Podawać z pieczywem. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kRÓLIK Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 00:27 POPIERAM.To jest towarzystwo wzajemnej adoracji dobrze że stworzyli swoje cafe T.Jako "przypadkowa" osoba nawet nie zamierzam zabierać tam głosu. PZDR. KRÓLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zając Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.02, 00:58 Gość portalu: kRÓLIK napisał: > POPIERAM.To jest towarzystwo wzajemnej adoracji dobrze że stworzyli swoje cafe > T.Jako "przypadkowa" osoba nawet nie zamierzam zabierać tam głosu. > PZDR. KRÓLIK Nie mialbys na to szans nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Castorp itp - DESER 23.11.02, 01:01 Fasolka szparagowa dla trolli w sosie jajecznym: Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, sól, cukier, 3 łyżki masła (margaryny), tarta bulka; sos: 1 1/2 łyżki masła (margaryny), 1 1/2 łyżki mąki, 2 szkl. wywaru z fasolki, sól, sok cytrynowy, gałka muszkatołowa, 2 jajka, 1 pęczek szczypiorku. Fasolkę przebrać, umyć, obciąć końce strąków, ściągnąć włókna, włożyć do wrzącej wody, osolić, dodać cukier i ugotować bez przykrycia. Fasolkę osączyć i przełożyć do ogniotrwałego naczynia, posypać zrumienioną na sucho bułką i polać stopionym masłem. Wsunąć do ciepłego piekarnika, by fasolka nie ostygła. Z mąki i tłuszczu sporządzić białą zasmażkę rozprowadzając wywarem z fasoli. Sos gotować na małym ogniu ok. 8 min, stale mieszając, dodać sól, odrobinę gałki muszkatołowej, sok cytrynowy. Sos powinien być kwaskowy. Do sosu dodać ugotowane na twardo i niezbyt drobno posiekane jajka oraz drobniutko posiekany szczypiorek. Gorącym sosem polać fasolkę. Podawać z pieczywem. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
jajecznical Re: Castorp itp - DESER 23.11.02, 03:22 czy wam kochani nie odbilo po tej fasolce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyt. Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa IP: *.proxy.aol.com 23.11.02, 16:23 Chyba Rzygacze sa w przegrupowaniu i w trawie piszczy,ze maja zamiar ujawnic sie na forum wzmocnieni o nowych aliantow i pod bardziej intrygujacym tytulem.czyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysliwy Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.02, 22:40 Tak.sczegolnie milo czyta sie caastropa i krolika.To mili,uprzjmi,inteligentni i niezwykle kolturalni towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRÓLIK Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa do zaiąca,myś IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 00:59 iwa_ja napisała: > Tak. Sczegulnie...Nie mialbys na to szans nawet i niezwykle kolturalni towarzysze . .Nauczcie się pisać biedni wygnańcy żal mi was i waszego miałczenia.Forum to forum ale żaden włóczykij i przechszta nie będzie mnie obrażał. PAN KRÓLIK Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa do zaiąca,my 24.11.02, 02:14 Gość portalu: KRÓLIK napisał: miałczenia. > PAN KRÓLIK Tak, napewno miałczenia. Polecam korepetycje z języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyt. Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa do zaiąca,my IP: *.ipt.aol.com 24.11.02, 17:19 Gość portalu: KRÓLIK napisał: > iwa_ja napisała: > > > Tak. Sczegulnie...Nie mialbys na to szans nawet i niezwykle kolturalni > towarzysze > . > .Nauczcie się pisać biedni wygnańcy żal mi was i waszego miałczenia.Forum to > forum ale żaden włóczykij i przechszta nie będzie mnie obrażał. > > PAN KRÓLIK Apeluje do uczestnikow forum o zaprzestanie obrazania Pana Krolika, poniewaz Pan Krolik bardzo tego nie lubi.PAN CZYT. Odpowiedz Link Zgłoś
gatto2pl Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa do zaiąca,my 24.11.02, 17:59 > > PAN KRÓLIK > > Apeluje do uczestnikow forum o zaprzestanie obrazania Pana Krolika, > poniewaz Pan Krolik bardzo tego nie lubi.PAN CZYT. ...... MERDA!MERDE...i w innych jezykach podobnie brzmi..:-(( nic dodac nic ujac...po prostu..m...... gatto2pl Odpowiedz Link Zgłoś
belissarius Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa do zaiąca,my 25.11.02, 04:53 Wasz interlokutor, a mianowicie PAN Krolik, nie lubi waszych facecji i gotow sie obrazic, co grozi powaznymi nam wszystkim konsekwencjami. Ja sie tak przestraszylem, ze zaczynam szczekac jedna z moich drogocennych szabel... Odpowiedz Link Zgłoś
castorp Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa 25.11.02, 08:39 No proszę, proszę, jak się nam zleciała szarańcza. Nikt jej bynajmniej o komentowanie nie prosił, a jednak nie wytrzymała. Panowie i panie rzygacze i inni wodolejni, uwolniliście nasze gdańskie forum od swojego nudnego, kołtuńskiego towarzystwa, od tego jałowego spamu. I bardzo dobrze! Tak dalej trzymajcie i duście się sami we własnym sosie fasolowo-rzygaczowym. Macie swoją niszę i tam się produkujcie, jeśli to wam sprawia przyjemność. A tu naprawdę nie jesteście nikomu potrzebni do szczęścia. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Gdańskie forum bez wazelinarstwa IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.02, 14:31 ... ale sie nagadales na tym szaranczym forum!! Chyba jestes swiadomy tego, iz nikt nie jest w stanie tego zmienic, tak juz pozostanie.... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś