Dodaj do ulubionych

Akademicka dyskusja o emigracji młodych

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.03.06, 20:59
Pracujac dla kraju pracujemy dla siebie...
Haselka i przemowy dobrze sytuowanych na temat sytuacji tych, ktorzy nie widza
innego wyjscia jak wyjazd. Kraj, w ktorym najwazniejsza rzecza jest wzajemne
wlazidupstwo oraz sluzalstwo wobec jedynie slusznej religii, nie jest krajem
zaslugujacym na pozostanie w nim. Oceny z religji wliczane do sredniej na
swiadectwie? byc moze punktowanie na spowiedzi? Byc moze jakis cud, w celu
beatifikacji papieza, byc moze mala agresja na iran w obronie interesow obych
panstw? Co robi panstwo dla ciebie, uczy cie zaklamania? wiarolomnosci i
sprzedajnosci? Nie, to nie jest to...
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.06, 22:03
      Jak przyjdzie posel PiS Sellin-ten "Fachowiec" od Bialorusi,to nie ma po co tam
      isc.
      • Gość: czytelnik Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:08
        fałsz i obłuda,praca tylko dla swoich!
    • Gość: bratek Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: 194.204.184.* 23.03.06, 08:20
      Państwo kocha ... moje pieniądze
      - napierw dochodowy
      - w moich zakupach vat, akcyzy i dochodowy wytwórcy i sprzedawcy
      - jakakolwiek czynność urzędowa - znaczki i opłaty
      - i tak dalej...
      Mnie (jako osobę - nie portfel) Państwo ma w głęboki
      poważaniu...
    • Gość: Grądziel Goły patriotyzm IP: *.gdansk.gda.pl 23.03.06, 08:23
      Miłość bez kasy jest tylko teoretyczna.
      Kocham ten kraj = ale za coś muszę żyć.
      Polski byt tłamsi ducha.
      KOLEJNE RZĄDY TO POWIELAJĄ.
      Nie marnujmy więc śliny na bzdetowe dyskusje.
      GRĄDŹL
    • Gość: Cieciu Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: *.admin.local / 193.203.83.* 23.03.06, 09:50
      Panstwo nie kochalo mnie, wiec ja nie mialem powodow by kochac je... a w slepa
      milosc nie wierze...
      wyjechalem daleko i znalazlem panstwo ktore mnie przygarnelo i szanuje, gdzie
      mam szanse na rozwoj swoich umiejetnosci i na kariere u podstaw ktorej sa moje
      umiejetnosci a nie tzw. "plecy". No i jestem na najlepszej drodze do zmiany
      obywatelstwa. Polecam taki eksperyment kazdemu.
      Dopiero jak sie wyjedzie mozna sie przekonac o faktycznej przepasci
      (ekonomicznej/spolecznej/kulturalnej) dzielacej nasz kraj i reszte rozwinietego
      swiata. Smutne ale prawdziwe.
      pozdrawiam wszystkich na uchodztwie!
    • Gość: autor Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 23.03.06, 11:27
      czemu wypoiwiadaja sie same żydo liberały i kundle zmieniające obywatelstwo??? nie dotyczy was to no po co się tu wypowiadacie??? takim jak wy powinnoś sie na granicy zabierac paszport, dowód, i wprowadzic zakaz przyjazdu do Polski w odwiedziny do rodziny czy pogrzeb mamusi na okres 15-20 lat
      • Gość: Londyn Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: *.range81-159.btcentralplus.com 23.03.06, 17:37
        W Polsce chciałem coś zrobić, za swoje wykształcenie na państwowej uczelni
        zapłaciłem kilkadziesiąt tysięcy złotych i zawsze bylo pod górkę. Otworzyłem
        firmę, stworzyłem nowe miejsca pracy, zatrudniłem też swoich rodziców we własnej
        firmie, przyszedł ZUS, stwierdził że to czynność pozorna, że zrobiłem to tylko
        po to by oni mieli emerytyrę. Był proces w sądzie, nie miałem możliwości się
        wypowiedzieć przed sądem przez dwa lata, bo sędzina nie chciała mnie słuchać.
        Zasądzono podatek wstecz, odsetki, urzędy zniszczyły mi firmę. Wyjechałem za
        granicę żeby płacić długi bo "urzędnikom nie podobało się" że zatrudniam
        rodziców. Teraz pracuję za godziwe pieniądze, obce państwo mnie rozumie i
        pomaga, więc o czym mowa, co za kraj mnie kocha i jak ja mogę kochać ten kraj?
      • Gość: zydo-kom-lib-mason Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: *.admin.local / 193.203.83.* 24.03.06, 10:34
        A takim idiotom jak ty powinno sie robic lobotomie.

Czy ty kmiotku nie rozumiesz ze do zmiany obywatelstwa zmusilo nas to panstwo
        ktore tak uwielbiasz? Wiec nawet jesli jestesmy skundleni to nie z wlasnej woli
        tylko przez kraj ktory promuje: zlodziei, mafiosow i ludzi robiacych przekrety,
        a uczciwych wyciska jak jakas cytryne i wyrzuca do smieci...

Moze i jestem zydo-komuno-liberalo-mason i wiesz co? - Dobrze mi z tym.

Pozdrawiam wszystkich innych ludzi ktorzy nie boja sie myslec sami za siebie.

Ps. moze wymyslisz jakis nowy slogan bo juz te wszystkie
        zydo-komuno-liberalo-costam... nudne sa jak flaki z olejem.

> czemu wypoiwiadaja sie same żydo liberały i kundle zmieniające obywatelstwo???
        > nie dotyczy was to no po co się tu wypowiadacie??? takim jak wy powinnoś sie na
        > granicy zabierac paszport, dowód, i wprowadzic zakaz przyjazdu do Polski w odw
        > iedziny do rodziny czy pogrzeb mamusi na okres 15-20 lat
      • Gość: autochton do autora IP: *.246.168.116.tisdip.tiscali.de 27.05.06, 09:28
        mniemam, ze jestes aryjskim, konserwatywnym/lewicowym (skrajnym), rasowo i
        genetycznie poprawnym Polakiem. Z twojej wypowiedzi wynika, ze nigdzie nie
        jezdzisz, nie znasz jezykow i nie potrzebujesz pieniedzy (na zycie czy
        rodzine). Jezeli jestes w wieku ok.30-40 lat to Twoi rodzice byli albo dobrymi
        komunistami albo badylarzami, bo odziedziczyles po nich pieniadze umozliwiajace
        godziwe zycie, bo jesli tak nie bylo to wyrosles, moj ty patrioto, na paczkach
        z zagranicy i dzieki innej pomocy tych "kundli", ktorych wspominasz. Jezeli
        jestes mlodszy to naucz sie jezykow i pojedz w swiat(nie na zawsze)i miej oczy,
        uszy i serce otwarte. A dopiero potem mozesz oceniac innych ludzi za ich
        wyjazdy i paszporty. Nikt kogo znam, nie wybral emigracji dobrowolnie, zawsze
        cos do tego zmusza. A narodowosc (polskosc) nosi sie w sercu i glowie, gdyz
        wpis w paszporcie to rzecz drugorzedna. Zdarzylem poznac kilka fal
        emigracyjnych i zapewniam ciebie, moj ty aryjsko-polski znawco przedmiotu, ze
        wszycy ci Niemcy, Amerykanie, Wlösi, Kanadyjczycy i inne "kundelki" po pjanemu
        spiewaja po polsku, w chorobie wolaja Mamo (a nie mother, Mutter itp.) a w ich
        biblioteczkach znajduje sie cala poska klasyka. Czego i tobie zycze.
        ze "skundlonymi" i niepoprawnie genetycznymi pozdrowieniami z emigracji
        (wychodzctwa)!!!
    • kakq Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych 23.03.06, 12:10
      najcenniejszą rzeczą jakie dało mi PaŃSTWO TO PASZPORT- ZA KTÓRY MUSIAŁAM ZAPŁACIĆ:)
    • Gość: asiunia Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: 213.80.41.* 23.03.06, 12:20
      Wyjechalam z kraju nie za praca ale za mezczyzna mojego zycia :) Dostalam prace
      odpowiadajaca mojemu wyksztalceniu i jestem bardzo zadowolona. Pracuje juz
      prawie 2 lata. Co miesiac gdy wplywa pensja na moje konto wiem za co pracuje,
      bo moge sobie naprawde na duzo pozwolic. Moi znajomi w Polsce pracuja duuuuzo
      wiecej i zarabiaja duuuzo mniej. Jest to bardzo przykre, ze polska inteligencja
      jest poniekad zmuszana do wyjazdu za granice za chlebem......
      PiS powinien sie zastanowic nad swoimi koncepcjami i pomoc mlodym ludzia,
      ktorzy albo sa bezrobotni albo pracuja za psie pieniadze..... inaczej
      doprowadza do tego, iz cala polska inteligencja ucieknie na zachod......
    • Gość: dragal Polacy wyjeżdżają, wracają.... itd. IP: 194.204.184.* 23.03.06, 13:19
      podobnie jak Greków, Irlandczyków, czy Turków- Polaków "nosi" po całym
      swiecie. Krótki (w perspektywie historii narodów) okres komuny przyhamował
      ten naturalny ruch. Balast romantycznego patriotyzmu zmusza wielu ludzi do
      dramatyzowania swoich wyborów. To ,co dla wielu europejczyków jest normalne w
      Polsce ciągle budzi emocje. Dziwi mnie, że młodzi ludzie wpadają w tą samą
      scieżkę co ich rodzice w latach 70 i 80.
      • Gość: asesor Re: Polacy wyjeżdżają, wracają.... itd. IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.06, 15:30
        Mialem nadzieje,ze nasza fala emigracyjna 80/81 -akademicy drogej polowy lat 70
        min.magister Kwach i inni-bedzie ostatnim ruchem rodakow w poszukiwaniu
        lepszego.Ale coz inne czasy inna wladza a problemy zycia mlodych akademikow te
        same,jest mi niesmiernie przykro,ze i dzieci rowiesnikow tez sa na ta paskudna
        emigracje zdana.
    • Gość: Belle Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: 193.110.228.* 24.03.06, 19:48
      Nasze kochane państwo musi być bardzo zasobne, skoro stać je na wykształcenie
      ogromnej rzeszy młodych ludzi(studia są przecież w dużej części bezpłatne)chyba
      po to tylko, by wysłać ich potem zagranicę. Skoro stać nas na wieloletnie
      szkolenie specjalistów dla innych krajów, to ja gratuluję politykom takiej
      koncepcji państwa (czy może raczej hmm...antykoncepcji)
    • Gość: john Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: *.com / *.bielsko.dialog.net.pl 26.05.06, 21:50
      jestem uczciwym studentem, nie oszukuję, chociażby nie ściągając na egzaminach.
      nie szukam drogi "na około", czyli jeśli angażuję się w jakieś przedsięwzięcie,
      ustalam zasady działania i ich przestrzegam. staram się być uprzejmy i
      tolerancyjny, zgodnie z amerykańską dewizą z XIII w. "z wielu, jeden", czy
      analogiczną europejską "jedność w różnorodności". jestem ambitny i mam inicjatywę.
      co dostaję w zamian? darmowe studia, wolność i równouprawnienie w konstytucji,
      konieczość odsłużenia 6 tyg. w wojsku... hmm, i jeszcze za swoją działalność
      dostałem od uczelni telefon. koledzy-studenci, który olewają system i wartości
      jakimi się kieruję mają stypendia, pracę bo nakłamali w CV, kategorię D albo E i
      mają wojsko w nosie.
      WNIOSEK - kraj promuje w większości zakłamanych kombinatorów i nie da się w nim
      uczciwie żyć. a jeśli już ktoś przestrzega zasad to na każdym kroku jest gnojony
      przez ludzi, który mają zasady w nosie.
      odsłuże wojsko, skończę studia i wyjeżdżam. pozdrawiam wszystkich polaków przez
      małe p.
    • Gość: nn Re: Akademicka dyskusja o emigracji młodych IP: *.chello.pl 28.05.06, 15:07
      młodych ludzi przygarnia większa wspólnota niz Ojczyzna, wWspólnota Europejska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka