unsatisfied6 absurdalne stwierdzenia , że wszystkiemu winni są 05.02.09, 23:14 unsatisfied6 napisał: > > jakie mogą być konsekwencje takich pomysłów w bankowości dla gospodarki ? > tylko ktoś bez wyobraźni nie dostrzeże tych fatalnych skutków na najbliższą > przyszłość naszej gospodarki . > > umorzenie tych długów ( propozycje rządu ) tym co ich nie mogą spłacić , > to przekazanie długu całemu społeczeństwu w Polsce - kilka milionów > kredytów , które w momencie podpisanie umowy nie były realne do > spłacenia przez krydytobiorców !!!! > > absurdalne stwierdzenia , że wszystkiemu winni są inni , nie my zaczynają mnie nudzić . w 2006 napisałem powyższy tekst i dało się przewidzieć skutki kredytowania walutowego . szkoda tylko , że nie przywidzieli tego politycy lub eksperci .... a może niektórzy przewidzieli , tylko nikt ich słuchać w tym narodzie nie chciał ? może tuba medialna dała rozgłos tylko tym ,którzy głosili o cudownie niskich ratach kredytów walutowych i chwalili właścicieli szwajcarskich banków za charytatywną działalności na rzecz Polaków ? warto przypomnieć , że wówczas PiS zarządzał krajem a na pewno oberwie się za realizację ich decyzji PO ( nie bronię PO , bo oni sami nie wiedzą co robią i skąd brak skuteczności ich zarządzania :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dzianach smutne , ze to 10.02.09, 11:23 smutne , ze to co było oczywiste kilka lat temu , dopiero dzisiaj staje się ewidentne , gdy cała Polska musi za to zaplacić . dlaczego nikt w odpowiednim czsie nie wstrzymał tego procederu "rozdawania pół-darmowych kredytów walutowych" , który musiał doporowadzić do niewypłacalnosci większości kredytowbiorców i możlowiści stworzenia groźnej dla gospodraki sytuacji niewypłacalniości banków z powodu silnie zawyżonych cen nieruchmości ( nie będą w stanie dalej pożyczać na hipotekę , bo jej wartość będzie malała , więc nie może być rzetelną rękojmą kredytu , więc nie są w stanie spełniać swoich zobowiązań wobec posiadaczy lokat ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxxx Re: smutne , ze to IP: 84.38.22.* 11.02.09, 14:07 dlatego że żyjemy w postkomunistycznym państwie, w którym podstawowe struktury i organy zwyczajnie *NIEDZIAŁAJĄ* (mam na myśli jedną z najważniejszych instytucji - Nadzór Finansowy) a spekuła może robić co chce... i nieźle się obławia. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dzianach to już nie jest smutne - to rozpacz 19.02.09, 20:00 marek.dzianach napisał: > smutne , ze to co było oczywiste kilka lat temu , dopiero dzisiaj > staje się ewidentne , gdy cała Polska musi za to zaplacić . dlaczego > nikt w odpowiednim czsie nie wstrzymał tego procederu "rozdawania > pół-darmowych kredytów walutowych" , który musiał doporowadzić do > niewypłacalnosci większości kredytowbiorców i możlowiści stworzenia > groźnej dla gospodraki sytuacji niewypłacalniości banków z powodu > silnie zawyżonych cen nieruchmości ( nie będą w stanie dalej > pożyczać na hipotekę , bo jej wartość będzie malała , więc nie może > być rzetelną rękojmą kredytu , więc nie są w stanie spełniać swoich > zobowiązań wobec posiadaczy lokat ) ci co nie dostrzegali tej ewidentnej groźby kilka lta temu , prześcigają się dzisiaj w pomysłach na reperację tej chorej sytuacji - wiedzą dzisiaj , jakie skutki będą miały ich dzisijsze decyzje za kilka lat ? znowu będą szukali kozłów ofiarnych wśród tych ... którzy przestrzegali o fatalnych skutkach ich populistycznych decyzji ? dzisiaj ,głównie ze względu na swój pogląd , że cena dolara i innych walut była bardzo zaniżona od kilku lat , zostałem zablokowany na forum mybank.pl i adninistracja wyprodukowała post , który piętnuje takich forumowiczów jak ja , stawiając mnie na równi ze najgorszym gatunkiem człowieka przyznając rację jednemu z forumowiczów , który uważa takich Polaków za zdrajców ojczyzny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Marka od Marka Re: to już nie jest smutne - to rozpacz IP: *.vc.shawcable.net 23.02.09, 00:49 Przeciez Ty i My Wszysacy wiemy,ze banki to -MAFIA LICHWIARSKA-a przecietna osoba dla nich to naiwniacy-Pozdrowka- Odpowiedz Link Zgłoś
marek.dzianach deptanie pdst praw obywatleskich 25.02.09, 17:56 Gość portalu: Do Marka od Marka napisał(a): > Przeciez Ty i My Wszysacy wiemy,ze banki to -MAFIA LICHWIARSKA-a > przecietna osoba dla nich to naiwniacy-Pozdrowka- banki robią to , na co im się pozwala i o tyle my jesteśmy naiwni o ile brakuje nam solidarności i wrażliwości społecznej w zwyczajnych ludzkich sprawach marek.dzianach napisał: > > > ci co nie dostrzegali tej ewidentnej groźby kilka lta temu , > prześcigają się dzisiaj w pomysłach na reperację tej chorej > sytuacji - wiedzą dzisiaj , jakie skutki będą miały ich dzisijsze > decyzje za kilka lat ? znowu będą szukali kozłów ofiarnych wśród > tych ... którzy przestrzegali o fatalnych skutkach ich > populistycznych decyzji ? > > dzisiaj ,głównie ze względu na swój pogląd , że cena dolara i innych > walut była bardzo zaniżona od kilku lat , zostałem zablokowany na > forum mybank.pl i adninistracja wyprodukowała post , który piętnuje > takich forumowiczów jak ja , stawiając mnie na równi ze najgorszym > gatunkiem człowieka przyznając rację jednemu z forumowiczów , który > uważa takich Polaków za zdrajców ojczyzny . nieczułość na ewidentne naruszanie praw obywatela do wolności słowa , to niekoniecznie musi być komunizm , może również być kapitalizm , ale nie w postaci panstwa obywatelskiego , ale może znosić nas na niebezpieczny tor państwa związkowo-wyznaniowego podobnego do faszyzmu XX wieku- silny i posiadający środki ma zawsze rację i każde prawo -bez żadnych oporów i reakcji współobywateli może pozbawić innych prawa do wyrażania swojej opnii . struktury państwa nie tworzą się same - tworzą je ludzie z ich wrażliwością i tolerancją na zjawiska wokół nich . jeżeli ogranicznia wolności słowa powodują reakcję bardzo nielicznych , a reszta pozostawia to bez żadnego komentarza , nie ma ponadto żadnych sankcji prawnych na tak ewidentne deptanie pdst praw obywatelskich , bo taki pan amdinistrator żadnych z pewnością nie przewiduje , skoro tak swobondnie podchodzi do interpetacji wolności słowa ( jemu wolno innym nie :)), to można się zastanowić w jakim państwie żyjemy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: to już nie jest smutne - to rozpacz IP: 94.245.192.* 04.03.09, 21:37 Panie Marku jestem a raczej juz bylem czytelnikiem forum Mybank. Niewiem dlaczego administrator tak postepuje z opinniami ludzi ktorzy maja cos sesownego do powiedzenia,kasuje wszystkie stare posty a na zypytanie,co sie z tym forum dziej,blokuje klijeta. Pozostaly tam tylko oszolomy siejace slotka propagande ktora przeszla przez ostra cenzure adm.Chcialbym pana spytac gdzie mozna bedzie odnalesc jakies pana wypowiedzi? i czy jest w int.jakies wolne forum ktore nie boi sie wysluchac prawdy? Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś