Dodaj do ulubionych

Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:05
14 manadatów - 7 tys czyli 500zł za mandat????

a w tv mowili ze koles podwoził cala reszte i nie znali sie wczesniej, wiec???
kto sciemnia???
Obserwuj wątek
    • Gość: baca sami wymierzyli sobie karę.... IP: *.cable.satra.pl 07.05.06, 21:34
      życie kruche jest.
      • Gość: kolega Re: sami wymierzyli sobie karę.... IP: *.chello.pl 07.05.06, 22:02
        zobaczymy jak ty wjedziesz na drzewo
        • antypolityk1 Drzewa wytną 07.05.06, 22:24
          Akurat jakiś kretyn(i) wpadł na pomysł aby powycinać wszystkie przydrożne
          drzewa w Polsce, wielokrotnie dorodne, stare i będące pomnikami przyrody, bo
          tego chciało lobby drogowe cynicznie tłumacząc to względami bezpieczeństwa. Jak
          je wytną to wtedy tacy ludzie jak ci, którzy zginęli w wypadku w Leźnie będą
          mogli sobie pomykać tyle ile fabryka ich brykom dała. I wtedy niestety
          weryfikatorem ich zachowań na drodze będzie właśnie samochód jadący z
          przeciwka. Typowa polska głupota kosztem bezpieczeństwa, a na dodatek kosztem
          niewinnych drzew i przyrody.

• maruda.r Re: Drzewa wytną 08.05.06, 00:57
            antypolityk1 napisał:

> Akurat jakiś kretyn(i) wpadł na pomysł aby powycinać wszystkie przydrożne
            > drzewa w Polsce, wielokrotnie dorodne, stare i będące pomnikami przyrody, bo
            > tego chciało lobby drogowe cynicznie tłumacząc to względami bezpieczeństwa.

Pomniki przyrody? Raczej chwasty.

• antypolityk1 Re: Drzewa wytną 08.05.06, 09:16
              Szczególnie stuletnie dęby i lipy to te chwasty. Możesz mi wytłumaczyć skąd w
              ludziach tyle nienawiści do przyrody?
              • maruda.r Re: Drzewa wytną 08.05.06, 19:15
                antypolityk1 napisał:

> Szczególnie stuletnie dęby i lipy to te chwasty. Możesz mi wytłumaczyć skąd w
                > ludziach tyle nienawiści do przyrody?

Stuletnia lipa to istocie chwast. Zazwyczaj jest pusta i na wpół spróchniała
                Wyjaławia glębę w promieniu kilkudziesięciu metrów. Pod stuletnią lipa mało co
                rośnie, a jej korzenie dewastują nawierzchnię drogi. Owszem, zdarzają się
                pomniki porzyrody, ale z ich wyjątkowości wcale nie wynika potrzeba chronienia
                całej populacji przydrożnej lipy. Stare drzewa trzeba wycinać i sadzic nowe - w
                takiej odległosci od drogi by nie stawały się zagrożeniem dla kierowców.

• Gość: krk Re: Drzewa wytną IP: *.gdynia.mm.pl 08.05.06, 01:56
            Jak Ci ktoś z rodziny (czego nie życzę) wpadnie w poślizg i walnie prosto w
            drzewo, zamiast wyhamować w krzakach albo na polu, to zmienisz zdanie.
            • antypolityk1 Re: Drzewa wytną 08.05.06, 09:21
              Jeżeli ktoś z mojej rodziny będzie się kierował logiką w czasie jazdy i będzie
              dostosowywał jazdę do warunków na drodze to nie wpadnie w poślizg. Jeżeli
              natomiast ktoś z mojej rodziny będzie grzał jak większość polskich kierowców
              nie zważając na warunki, to mu i wycięte drzewo nie pomoże, jak będzie dachował
              na polu. Co się z Wami porobiło? To już nie kierowca jest winien wypadkom,
              tylko drzewa?
              • Gość: MF Re: Drzewa wytną IP: *.mediaskok.pl / 195.117.231.* 08.05.06, 12:20
                Witam Antypolityk

A ładnie to tak kogoś na innym forum niż to na którym z nim dyskutujesz nazywać
                idiotą?
                Powtórzę więc to co napisałem na Trojmiescie. Po pierwsze samochód jest maszyną
                zawodną, która może się zepsuć i lepiej wylecieć z drogi w pole niż na drzewo,
                na którym możesz przy awarii układu kierowniczego zginąć nawet przy prędkości
                50 km/h.
                Po drugie jak sam zauważyłes na polskich drogach nie brakuje piratów. Jeżeli
                jedziesz nawet spokojnie to nagle ktoś może wyjechać z naprzeciwka na czołówkę
                bo postanowił właśnie wyprzedzać. Wtedy też lepiej uciekać na puste pobocze niż
                wbijać się w szpaler drzew.
                Po trzecie uwielbiam przyrodę, kocham chodzić po lesie itd. To że chcę żeby
                wyciąć przydrożne drzewa i posadzić w ich miejsce krzaki wynika jedynie z
                wyważenia priorytetów. Życie ludzie jest dla mnie ważniejsze niż przydrożne
                drzewa. Chętnie posadzę za każde wycięte przy drodze drzewo młode drzewo na
                terenach przeznaczonych pod zalesienie.
                Drzewa nie są winne wypadkom - podobnie jak wąskie i dziurawe drogi. Winni są
                ludzie. Istoty bardzo niedoskonałe, ale jednak warte ochrony nawet przed samymi
                sobą.
                Drzewa przy drogach nie są zdrowe. Drewno z nich nie nadaje sie nawet do
                produkcji, ponieważ mają uszkodzenia zarówno mechaniczne jak i chemiczne.
                • antypolityk1 Re: Drzewa wytną 08.05.06, 13:23
                  Przecież ja nikogo z internautów nie nazwałem idiotą. Nazwałem kretynami tych
                  legislatorów, którzy zezwolili na wycinkę przydrożnych drzew. Powtórzę kolejny
                  raz: Samochód zepsuć może się Tobie w każdym momencie: w mieście, na
                  autostradzie, na przejeździe kolejowym. Na drzewach rozwalają się głównie Ci
                  którzy sami powodują wypadki: 95% nadmierna prędkość i poślizg (wg policyjnych
                  statystyk). Ponieważ ludzi przybywa, samochodów przybywa jeszcze szybciej,każdy
                  chce szybciej i wygodniej jeździć. Czasy są takie, że wszyscy pędzą to i
                  wypadków przybywa. Ale równolegle ludzie nie mądrzeją; wielu z nas jest
                  mentalnie na etapie człowieka pierwotnego, tyle, że umie prowadzić samochód. I
                  nie wierzę, że drzewa wycina się po to, bo a nuż coś się wydarzy, np. spadnie
                  konar.

Polityczna poprawność, a właściwie jej karykatura, zmierza do tego, że ze
                  względów bezpieczeństwa niedługo w ogóle będziemy otoczeni gorsetem śmiesznych
                  przepisów i różnych działań aby ludzie nieodpowiedzialni nie zrobili sobie
                  krzywdy. W tym momecie zgadzam się chociaż raz jedyny z panem Korwinem-Mikke, w
                  tym, że każdy odpowiada za swój los (choć nie wierzę, aby JKM troszczył się o
                  drzewa, gdyż ekologia to największy wróg ultraliberalizmu). Uważam poza tym, że
                  na drzewach przydrożnych się nie skończy.
                  Argument, iż przydrożne drzewa do niczego się nie nadają jest całkiem, wg mnie
                  nietrafny, gdyż one nie mają służyć bezpośrednio celom gospodarczym, ale mają
                  na celu:
                  - Zatrzymywanie i chłonienie spalin,
                  - Cień
                  - Względy krajobrazowo-estetyczne.
                  Widać jednak, że dla typowego kierowcy nie ma to żadnego znaczenia. Argument,
                  że też lubisz chodzić po lesie, uwielbiasz ciszę i spokój, też do mnie nie
                  trafia. Nie obraź się, z pełnym szacunkiem, ale jest to typowa hipokryzja
                  cechująca dzisiejszy kunsumpcyjny styl życia. Każdy biznesmen warszawski
                  chciałby mieć autostradę do swojej cichej chatki na Mazurach, bo ma już dosyć
                  zgiełku i hałasu. A kto ten hałas, zgiełk i zanieczyszczenia powodują, pytam
                  się. Kosmici?
                  Każdy chce mieć wygodę, szerokie autostrady, drogi bez drzew, a jednocześnie
                  nie chce, żeby te wszystkie przybytki znajdowały się koło jego cichego azylu. A
                  tak się nie da.
                  Dopóki człowiek nie zacznie szanować matki natury, dopóki będzie wycinał
                  drzewa, niszczył przyrodę, ogradzał się w lesie, dopóty nie będzie zadowolony.
                  • Gość: MF Re: Drzewa wytną IP: *.mediaskok.pl / 195.117.231.* 08.05.06, 13:57
                    Wycinanie przydrożnych drzew naprawdę nie jest niszczeniem przyrody.
                    Widziałeś może jak wyglądały pnie drzew wyciętych przy 6 między Bożym Polem a
                    Lęborkiem. Były puste w środku, spróchniałe. Trzeba było je wyciąć, żeby same
                    nie wywróciły się na drogę. Gdybyś Ty postał sobie kilka lat przy drodze też
                    nie byłbyś okazem zdrowia.
                    Drzewa te należy sukcesywnie wycinać i nie sadzić nowych jak to często widzę. W
                    ich miejsce można sadzić wspomniane krzaki, które spełniają wszystkie
                    wymienione przez ciebie cele - "Zatrzymywanie i chłonienie spalin, Cień,
                    Względy krajobrazowo-estetyczne", a oprócz tego skutecznie ograniczają
                    nawiewanie śniegu z pól i amortyzują energię samochodu wypadającego z trasy nie
                    niszcząc go jednocześnie.
                    Drzewa w Polsce wycina się tak czy siak. Wycina się m.in. pełnowartościowe
                    drzewa, żeby spalić jako biopaliwo w elektrociepłowniach (według mnie totalna
                    głupota), żeby spełnić wymagania UE odnośnie udziału zielonej energii w całości
                    produkowanej. Dlaczego nie można byłoby zamiast wycinać lasu wyciąć tych
                    przydrożnych drzew? Bilans byłby taki sam tylko raban ekologów większy bo tych
                    drzew wycinanych codziennie w lesie nie widać więc ich nie żal ekologom
                    widzącym tyle przyrody co z okna samochodu.
                    Co do walorów krajobrazowych to o gustach się nie dyskutuje. Jako kierowca wolę
                    obecny widok z 6 na wzgórza morenowe i pola. Mogę je zauważyć nie spuszczając
                    wzroku z drogi przede mną. Wczesniej widziałem jedynie monotonny szpaler drzew.
                    • antypolityk1 Re: Drzewa wytną 08.05.06, 18:22
                      "Wycinanie przydrożnych drzew naprawdę nie jest niszczeniem przyrody".
                      Ani budowa autostrad, ani wzrost ilości samochodów, ani masowa turystyka itd.
                      Akurat każde z tych działań jest niszczeniem przyrody, gdyż człowiek żyjąc
                      coraz bardziej konsumpcyjnie nieszczy przyrodę, obojętnie jak to nazwać. Można
                      się natomiast zastanowić nad przyjęciem formy mniejszej szkodliwości działąnia
                      człowieka, co nie zmienia faktu, że i tak jest to niszczenie przyrody. Te
                      drzewa przy szosie koło Lęborka może i były spróchniałe i należałoby akurat je
                      wyciąć, ale nie znaczy, że należy wycinać wszystko w pień jak leci. Poza tym to
                      człowiek doprowadził te drzewa do takiego stanu poprzez spaliny. Zresztą ja tam
                      nie wierzę w żadne kosmetyczne zabiegi, gdyż pod ciosami siekier nie padają li
                      tylko drzewa przy drodze, ale i inne, na osiedlach, w ogordach, bo np.
                      zasłaniają widok, nie mówiąc o rabunkach w lesie. Sąsiad z ulicy obok ściął
                      drzewo bo mu ciągle liście leciały na jesień. Z tym że to drzewo było o wiele
                      starsze, aniżeli jego dom. Takie jest cały czas myślenie człowieka. Moje, moje
                      i jeszcze raz moje, a po mnie choćby potop. Dla Ciebie przyroda jest miła,
                      tylko drzewa przeszkadzają przy drogach. Innym zaś przeszkadzają zwierzęta
                      przebiegające przez drogę, np. dziki. no trzeba coś z tym zrobić. Dla
                      biznesmenów szczególnie developerów przeskodą są atrakcyjne tereny, ale
                      niestety chronione, póki co prawem. Wiele jest miejsc gdzie ochrona przyrody
                      przeskadza człowiekowi. I przydrożne drzewa nie są tu wyjątkiem.

Nikt póki co nie pali drewnem w elektrociepłowniach, gdyż lasy zniknęłyby w
                      porzeciągu paru lat jak w Anglii w XIX w. Póki co wycina się drzewa na meble
                      tudzież opał do kominków (legalnie) lub kradnie drzewo z lasu na opał, ale nie
                      do elektrociepłowni. I póki co nasza gospodarka leśna, gdy nie miesza się do
                      niej ani biznes, ani polityka trzyma się jako tako i nie ma zachwiania
                      równowagi, z pewnymi wyjątkami. Tutaj akurat dziej się wg mnie dobrze.

Na koniec chciałbym powiedzieć, że i tak wytną drzewa przy drogach, więc nie
                      masz czego się obawiać, gdyż istnieje tak silna presja lobby samochodowego oraz
                      ogółu społeczeństwa, że nie ma szans aby ich nie wycięli. Szkoda tych drzew po
                      prostu. Ciekaw jestem co będzie dalej w kolejce, aby wygodnie można było sobie
                      pojeździć.

• Gość: MF Re: Drzewa wytną IP: *.mediaskok.pl / 195.117.231.* 09.05.06, 09:24
                        Niestety mylisz się co do spalania drewna w elektrociepłowniach. Dużo się o tym
                        pisało w pismach przemysłu drzewnego.
                        Tobie, żeby Cię nie drażnić znienawidzoną przez ciebie cywilizacją, przesyłam
                        link do strony ekologicznej gdzie też jest o tej sprawie -
                        www.archiwum.ekologika.pl/2005/737.html
                        Tak z ciekawości jak Ty możesz funkcjonować z takimi poglądami? Przecież dopuki
                        nie uznasz człowieka za część środowiska, nie możesz podjąć żadnego działania,
                        ponieważ wszystko co robisz można uznać za ingerencję i niszczenie przyrody.
                        Nawet to co jesz i nosisz zostało wyprodukowane kosztem naturalnego środowiska.

I jeszcze jedno. Przydrożne drzewa zostały posadzone przez człowieka, który w
                        ten sposób naruszył bezdrzewny krajobraz, pól i łąk ktory tam wcześniej
                        egzystował. Nie sądzisz, że nagłe zacienienie części wcześniej nasłonecznionego
                        ekoststemu musiało naruszyć panująćą tam równowagę?
                        • antypolityk1 Re: Drzewa wytną 09.05.06, 11:00
                          Jeśli chodzi o spalanie drewna to po obejrzeniu linku podanego przez Cibie
                          zwracam honor, choć wydaje mi się to całkowicie nielogiczne, gdyż jakie ilości
                          drewna musiałyby być użyte w elektrociepłowniach abyw wytworzyć 1 MW energii.
                          Ilości lasów, pomimo, że są odnawialne, są ograniczone i nieporównywalnie
                          mniejsze niż złoża kopalne. Przynajmniej w Polsce, z jej użyciem, gęstościa
                          zaludnienia i powierzchnią lasów. Co innego w Skandynawii, gdzie wszystkiego
                          jest na odwrót.

Jeśli chodzi o cywilizację to nie jestem jej wrogiem, próbuję zwrócić jedynie
                          uwagę na zachowanie równowagi ekologicznej. Dla mnie sprawa jest prosta. Musimy
                          jeść, pić i ogrzewać domy, aby żyć, a więc ingerować tak czy siak w środowisko.
                          Ale wzmożona, często zachłąnna konsumpcja to jest krok dalej, zczynający burzyć
                          tę równowagę. A wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, jeśli chodzi o
                          dobra czystko konsumpcyjne. Według mnie kroku tego już dokonaliśmy, ale płacić
                          będziemy za to nie my, ale przysłe pokolenia w zależności jak daleko i szybko
                          ten proces się rozwinie. Na tym polega róznica między ekologicznym podejście, a
                          czysto ekonomicznym. Ekolog myśli o przyszłości, a biznesmen o natychmiastowych
                          zyskach nie wybiegając w przyszłość. Poza tym cywilizacja na obecnym etapie
                          daje nam tyle możliwości przeżycia w czystym środowisku, syto, wygodnie i w
                          miarę bogato, że nie musimy dalej brnąć w to bagno. Jest jeden warunek, zmiana
                          mentalności, a do tego ludzie jeszcze nie dojrzeli. Cały czas kierują się
                          prawem natury i prawem naturalnej selekcji, czyli przeżyje gatunek
                          najsliniejszy, ale jak to w naturze bywa, do czasu, bo co będzie jak wynisczy
                          swoje składniki niezbędbe o życia?

Jeśli chodzi o przydrożne drzewa, to fakt że zostały posadzone przez człowieka,
                          ale wiele z nich zostało posadzonych jeszcze w czasach gdy nie wynaleziono
                          samochodu. Jeżeli człowiek wymyśli coś jeszcze, a wymyśli, coś co pozwoli mu na
                          większą konsumpcję to może coś innego będzie przeszkadzało mu w naturze.

Na koniec powiem: Twoja opcja na pewno się spełni - wytną drzewa, więc się nie
                          martw. Zwracam się tylko do Twego sumienia: Zatrzymaj się i zastanów nad sobą,
                          człowiekiem, środowiskiem i przyszłością. Zdecydowanie to człowiek swoją
                          ilością, betonem, spalinami bardziej naruszył równowagę ekologiczną aniżeli
                          sadzeniem drzew.

Nie jestem wrogiem cywilizacji. Chcę tylko mądrej cywilizacji.
          • Gość: Maciej Re: Drzewa wytną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 18:48
            tak pierniczysz jak durny cep, az musialem zareagowac. Wez sie schowaj czubku ze swoimi zielonymi teoriami. Droga jest od jazdy, pobocze od awarii. Gdyby nie drzewo 34 osoby z PKSu w Kokoszkach by dzis zyly, mialy rodziny.
            Jakis duren, taki sam cep jak ty pozalowal wycinki czegos co w koncu 20 wieku nie powinno rosnac przy drogach i koszmarna tragedia gotowa.

Chcesz to sobie przesadzaj drzewa na wlasne pole albo wnos na klatke do bloku, a belkotu nie uprawiaj na forum, bo az czytac sie nie da takich glupot.

Zamilcz!
            • antypolityk1 Re: Drzewa wytną 08.05.06, 19:21
              Jakoś wtedy w 1994 roku w Kokoszkach nikt nie zwalał winy na drzewa, tylko
              orzeczono że autobus był przepełniony. Wobec tego dlaczego dzisiaj nienawidzi
              się drzew przy drodze. I skąd u Ciebie tyle nienawiści? Wyluzuj.
            • antypolityk1 Re: Drzewa wytną 08.05.06, 19:28
              Poza tym, to jakaś paranoja. Jechał chłopak pijany, bez prawa jazdy, wcześniej
              karany za niewłaściwą jazdę, a ty zwalasz wszystko na drzewa. NIe to nie on był
              winien, tylko drzewa. Drzewo wyszło na drogę i go łupnęło. Może Ciebie powinno
              łupnąć w Twój łeb, abyś zaczął gadać do rzeczy i myśleć logicznie (tu używam
              Twojego słownictwa).
            • antypolityk1 Re: Drzewa wytną 08.05.06, 19:34
              A zastanowiłeś się kretynie jeden, co by było gdyby drzew nie było na miejscu
              wypadku? Może walnąłby sobie w dom, drugi samochód, może by spadł z mostu.
              Nieee... na pewno by dojechał bezpieczne do domu!!! Dla takich jak Ty słów mi
              brak. Ja sobie drzewo posadzę na polu, a ty jak chcesz sobie poszaleć to idź na
              pas startowy. Ale żeś mnie wkurzył.
        • Gość: mart Re: sami wymierzyli sobie karę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 03:33
          Nie wjadę, bo nie jeżdżę autem po pijaku, w dodatku z nadmierną prędkością.
        • Gość: piotr Re: sami wymierzyli sobie karę.... IP: 87.206.201.* 08.05.06, 19:58
          debilu jak tak myślisz to szerokości ci zycze
        • Gość: piotr Re: sami wymierzyli sobie karę.... IP: 87.206.201.* 08.05.06, 19:58
      • Gość: ;( Re: sami wymierzyli sobie karę.... IP: *.csk.pl 08.05.06, 10:55
        jak to sami wymierzyli sobie kare ? pomysl troche ? zabil ich nie odpowiedzialny
        sk****** ! jezdzic bez prawaa jazy haa żal ;/ ! ;(;( [*]
      • Gość: Sosnowiec Re: sami wymierzyli sobie karę.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 00:10
        Gość: MF 08.05.06, 12:20 + odpowiedz

Witam Antypolityk

A ładnie to tak kogoś na innym forum niż to na którym z nim dyskutujesz nazywać
        idiotą?
        Powtórzę więc to co napisałem na Trojmiescie. Po pierwsze samochód jest maszyną
        zawodną, która może się zepsuć i lepiej wylecieć z drogi w pole niż na drzewo,
        na którym możesz przy awarii układu kierowniczego zginąć nawet przy prędkości
        50 km/h.
        Po drugie jak sam zauważyłes na polskich drogach nie brakuje piratów. Jeżeli
        jedziesz nawet spokojnie to nagle ktoś może wyjechać z naprzeciwka na czołówkę
        bo postanowił właśnie wyprzedzać. Wtedy też lepiej uciekać na puste pobocze niż
        wbijać się w szpaler drzew.
        Po trzecie uwielbiam przyrodę, kocham chodzić po lesie itd. To że chcę żeby
        wyciąć przydrożne drzewa i posadzić w ich miejsce krzaki wynika jedynie z
        wyważenia priorytetów. Życie ludzie jest dla mnie ważniejsze niż przydrożne
        drzewa. Chętnie posadzę za każde wycięte przy drodze drzewo młode drzewo na
        terenach przeznaczonych pod zalesienie.
        Drzewa nie są winne wypadkom - podobnie jak wąskie i dziurawe drogi. Winni są
        ludzie. Istoty bardzo niedoskonałe, ale jednak warte ochrony nawet przed samymi
        sobą.
        Drzewa przy drogach nie są zdrowe. Drewno z nich nie nadaje sie nawet do
        produkcji, ponieważ mają uszkodzenia zarówno mechaniczne jak i chemiczne.

Szczerze ta cała sytuacja powoduje nie tylko oburzenie wielu ludzi ale także
        wszelakiego rodzaju pogłoski i plotki... nikt mi nie powie,ze auto maszyna
        zawodna.. skoro zawodna to po co do niego wsiadać...

co do wypadków.. miałem wypadek przy dokładnie!!!!! powtarzam dokładnie 50km/h z
        drzewem.. i powiedzieć wam cos??
        kierowca też był pijany... niestety to nie był golf tylko Passat.. tak naprawde
        gó.. wiecie tyle wam powiem.. z takim samochodem przy tej predkości nie ma
        prawa stać sie cos takiego jak przepołowienie lub coś podobnego.. rozumiem łebek
        gó..arz jeszcze bez prawka.. musiał pofisiować.... przykozaczyć ze ma golfa GtI
        czy co tam za wersja była to umie depnąć w blat...

wiecie czemu nie miał prawa jazdy??
        bo był na tyle głupi i nierozważny

a wiecie czemu zgineli inni??
        bo potrafił od nich WYŁUDZIĆ zaufanie

właśnie dlatego z nim wsiedli....
    • Gość: Darek Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.chello.pl 07.05.06, 21:58
      to mój kolega niepozyczył golfa tylko go zarejestrował na kolege
    • Gość: Alex Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 08:18
      Brawo policja! Kilkanaście mandatów na 7 tyś zł i potencjalny zabójca chodzi
      sobie na wolności, zamiast zostać izolowanym od społeczeństwa. W końcu zabił
      kilka osób. Tylko u nas jest to możliwe.
      • Gość: ;/ Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.csk.pl 08.05.06, 10:50
        stary masz zajebista racje ! chlopak ktory mial na karku mandaty na 7 tys zl
        jezdzil sobie jak gdyby nigdy nic ! palant zabil 3 osoby nie winne !!! jak sie
        pruje powyzej 100 km/h i sie jedzie 100 m lewa strona drogi i nie wyhamowac ?
        potencjalny samobojca ;/
        • Gość: Piotr Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 18:50
          Uruchom wyobraznie chlopcze. 100 metrow przy predkosci 100 km/h to 3 sekundy jazdy, przy 150 km/h to 2.5 sekundy jazdy. Nie bredz.
          • Gość: ;/ Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.csk.pl 08.05.06, 19:42
            moze faktycznie masz racje ! przepraszam za błąd ! ale wku**** mnie taka nie
            odpowiedzailnosc :(
            • Gość: lalka Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:45
              Może zbyt późno na tą relację ale dowiedziałam się dopiero przedwczoraj. Te
              panienki były ode mnie ze szkoły. Moim zdaniem to też ich wina- nie można
              osądza tylko kierowcę!! Same też się pisały na pewną śmierc, zwłaszcza jak
              wiedziały o tym że jest pijany (a może też nacpany??) Nie uwieżę w to że ktoś
              je na siłę wepchnął do samochodu a one się wyrywały bo nie chciały jechac!!
              Jakby były odpowiedzialne to by pojechały autobusem a nie z kolesiem który ma
              tyle na karku za niebezpieczną jazdę. On mógł zabic się sam ale to że zginęły
              te trzy osoby to tak nie do końca jego wina!! Mam tylko nadzieję że to będzie
              nauczka dla tych wszystkich małolat którym imponuje "zajebista zabawa, fura,
              skóra i komura"!! Uważajcie na siebie, bo jak to się mówi: "...życie choc
              piękne tak kruche jest, WYSTARCZY JEDNA CHWILA BY STRACI JE...!!!" ;/
    • Gość: niunia Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.05.06, 10:00
      znali sie-ale ich podwozil do domu po imprezie bo przyjechali autobusem. i
      nanieszczescie pojechali z nim.
    • Gość: ... Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.chello.pl 08.05.06, 12:55
      wszyscy sie znali...
    • Gość: bulski Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 14:33
      Niech to będzie nauczka dla wszystkich innych domorosłych mistrzów kierownicy w
      pożyczonych maszynach z 200km pod maską. Oby tylko lekcja z Leźna nie poszła w
      las... .
    • Gość: >>>>>> Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.crowley.pl 08.05.06, 14:40
      Kierowca nie mnial 19 lat
    • Gość: kolega Wina policji !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:06
      TO WINA POLICJI !!! SKORO TYLE RAZY LAPALA TEGO KOLESIA ZE JEZDZIL BEZ PORAWKA ITP TO CZEMU NIE INTERWENIOWALA... TYLKO POSZLA NA LATWIZNE I WLEPIALA MANDATY !!!

PS. SAMOCHOD NIE BYL PORZYCZONY TYLKO BYL KIEROWCY !!! I ON NIM NIE JEZDZIL OD KILKU MIESIECY ALE OD PONAD ROKU !!!

ZAL POSLKIEJ POLICJI !!!
      • kalinowski11 Re: Wina policji !!! 08.05.06, 15:13
        Gość portalu: kolega napisał(a):

> TO WINA POLICJI !!!

Ale wydumałeś ... policja miała mu zabrać samochód i wsadzić do więzienia ?
        A może mieli dać mu klapsa i zadzwonić do mamusi , że synek niegrzeczny ?
        Mam pomysł ... może z każdym cymbałem siadającym za kierownicę , posadzimy też
        policjanta aby go pilnował ?
        • Gość: dana__ Re: Wina policji !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:18
          znam kirowce który jezdzi samochodem bez prawa jazdy i na dodatek
          pijany..chcetnie zgłosiłam bym to na policje ale co by mi to dało pewnie miałam
          bym przez to kłopoty, on jeżdził by dalej!
        • equipage Re: Wina policji !!! 08.05.06, 15:35
          Właśnie! Nie klapsa, tylko zabrać samochód. Najwyższy czas, aby ta poselska
          tępota wprowadziła ten przepis. Wystarczy te 5 tyś. pijanych kretynów podczas
          weekendu.
    • Gość: WIOLA Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 00:48
      ZANIM REDAKCJA ZACZNIE COŚ PISAC TO NIECH NAJPIERW POZNA FAKTY
      DZIEWCZYNY ZOSTAŁY WZIETE PRZYPADKOWO DO SAMOCHODU,PO PROSTU SKORZYSTAŁY Z
      OKAZJII ŻE CHŁOPACY JECHALI W STRONE GDAŃSKA.MANDATÓW NIE BYŁO 14 TYLKO WIECEJ
      FAKT NA SUME 7000
    • Gość: Cichy Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 01:11
      obejrzyjcie

skopiuj cały link

wiadomosci.onet.pl/24607,film.rd?url=/0,311,relacje.html
    • Gość: R. Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.icpnet.pl 09.05.06, 16:33
      sciemnia TV... Wracali z dyskoteki. To były moje dwie koleżanki. Radosne i pełne
      chęci do życia... To zupełnie bezsensowna śmierć...
      • Gość: P.K Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.chello.pl 09.05.06, 17:16
        BRAKUJE MI CIEBIE PAWEŁKU.....

PAWELKU CHOCIAZ PRZEZ OSTSTANI CZAS RZADKO SIE WIDYWALISMY TO WIEDZ ZE BARDZO
        MI BEDZIE CIEBIE BRAKOWALO.RAZEM SIE WYCHOWYWALISMY, GRALISMY W PILKE,
        GADALISMY O BZDURACH. NIE CHCE MI SIE WIERZYC ZE JUZ CIEBIE NIE MAM, TUTAJ Z
        NAMI. MIALES CIEZKIE ZYCIE, BARDZO INTENSYWNE, ALE SOBIE RADZILES - BYLES
        SILNY, PELEN POGODY DUCHA.NIE WIEM JAK INNYCH ZNAJOMYCH ALE MNIE I MOJEJ
        RODZINY NIGDY NIE SKRZYWDZILES. BYLES MOCNYM CZLOWIEKIEM, KTORY NA DOBRA SPRAWE
        SAM SIE WYCHOWAL. ZYLES SZYBKO I UMARLES MLODO. MAM NADZIEJE ZE TAM- W NIEBIE
        ZNAJDZIESZ SPOKOJ I UKOJENIE. BEDZIESZ BLIZEJ RODZICOW KTORZY CIE BARDZO
        KOCHAJA..PRZYKRO MI ZA TO CO WIDZISZ TAM Z GORY....NAPRAWDE ZAL MI TYCH
        WSZYSTKICH ZAKOMPLEKSIONYCH POPAPRANCOW KTORZY PROBUJA CIE OCENIAC CHOCIAZ CIE
        NIE POZNALI. WIDOCZNIE BOG CHCIAL ZEBYS DO NIEGO DOLACZYL, DO RODZICOW.MAM
        NADZIEJE ZE KIEDYS WYPIJEMY RAZEM DRINKA - TAM NA GORZE. WIEM ZE BEDZIE CI
        BRAKOWALO RAFALA I KLAUDII KTORZY ZOSTALI TUTAJ Z NAMI. MAM NADZIEJE ZE DAM
        RADE IM CHOCIAZ TROCHE POMOC W ZYCIOWYCH ZMAGANIACH. SIWY NASZ DZIELNICOWY
        ŁOBUZIAKU - NIE MYSLALEM ZE AZ TAK MI BEDZIE CIEBIE BRAKOWALO. NIE MYSLALEM ZE
        TAMO SPOTKANIE NA KONOPNICKIEJ BEDZIE NASZYM OSTATNIM. GDYBYM MOGL COFNAC
        CZAS... CALY DZIESIEJSZY DZIEN WSPOMINAM CIEBIE I TWOJA MAME..... WSZYTKO
        POTOCZYLO SIE NIE TAK JAK POWINNO.. JUTRO MSZA W TWOJEJ INTENCJI....BYLES
        JESZCZE DZIECKIEM, KTORE MUSIALO SZYBKO DORASTAC... PRZEPRASZAM ZE TAK MALO
        DOBREGO ZROBILEM W TWOIM KIERUNKU...... BYLES NAPRAWDE HARDCOROWYM
        TWARDZIELEM.TAK ZAWSZE BEDZIEMY CIEBIE WSPOMINAC.ŚNIJ SPOKOJNIE PAWEŁKU:)*
        • Gość: R. Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.icpnet.pl 12.05.06, 03:18
          No nie , trzymajcie mnie bo nie wytrzymam! Przestań koles pisać tego typu bzdury
          na publicznym forum. ten Twój "kochany" Pawełek to kawał nieodpowiedzialnego
          szubrawca przez którego zginęły dwie niewinne dziewczyny! Bo nie potrafił przez
          rok czasu prawa jazdy zrobić. te dziewczyny miały przed sobą przyszłośc, na
          Twojego kochanego Pawełka czekał już tylko kryminał z taką iloscią mandatów
          prędzej czy później tam własnie by skonczył. Żal mi Ciebie. I żal mi Kasi i
          Karoliny. To były piękne, wartościowe osoby, który miały szansę stac się kimś w
          tym pieprzonym świecie, ale nie zdązyły bo Twój zasrany Pawełek odebrał im
          życie. Szkoda że się nie zabił sam!
    • Gość: olka Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 17:52
      szkoda młodych, ale moze ta tragedia nauczy innych odpowiedzialnosci. I ludzie
      na podwojnym gazie nie beda kierowac samochodem.
    • Gość: niania18 Re: Czwórka nastolatków zginęła na Kaszubach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:54
      znali się i to podobno dobrze. Te małolaty powinny by bardziej odpowiedzialne!!
      Kto wsiada do samochodu z pijanym kierowcą i na dodatek bez prawo jazdy
      !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka