Gość: czytelnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:12 biedny nauczyciel,na sitwe nie ma rady!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axel Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 21.06.06, 21:31 spoko- sad wyda wyrok - nauczyciel dostanie odszkodowanie - a laska ktora nie pomyslala o tym wczesniej z wlasnej kieszeni zaplaci pozniej 10 albo i 20 tałzenów to sie nauczy poszanowania dla madrzejszych od siebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 16:54 ale z ciebie dureń ten nauczyciel to kompletny nieudacznik i dobrze ze go zwolniła ,, ta laska" a mianowicie pani drektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń 3lo dobrze sie stało.. IP: *.uje.nat.hnet.pl 14.09.06, 18:21 ale prawda jest taka że jeszcze kilku nauczycieli powinno sie wyrzucić. najlepsze co jest w naszej szkole to my. jeśli ktoś poważnie myśli o studiach to w 95% MUSI iść na korki bo w szkole nie otrzyma odpowiedniego przygotowania do matury.Ludzie CO ZA CZASY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sister Re: dobrze sie stało.. IP: *.chello.pl 25.11.06, 18:22 o raju ale debil z ciebie--w kazdej szkole tak jest. albo sam sie uczysz, albo jak w twoim przypadku, ktos jest zbyt leniwy i malo zdolny to potrzebuje korepetycji. i nie wmawiaj sobie ze najlepsze w tej szkole to wy--najlepsze w tej szkole jzu dawno minelo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 21.06.06, 21:31 spoko- sad wyda wyrok - nauczyciel dostanie odszkodowanie - a laska ktora nie pomyslala o tym wczesniej z wlasnej kieszeni zaplaci pozniej 10 albo i 20 tałzenów to sie nauczy poszanowania dla madrzejszych od siebie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 21.06.06, 22:46 Pan Marek to świetny nauczyciel. Chyba chcą się Go pozbyć bo im niewygodnie ,że ktoś ma inną wizje nauczania. Stare panie psorki chyba się boją ,że przy takim nauczycielu ktoś z wizytatorów zauważy ich niski poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 16:55 co zaaa i ty jesteś absolwentką jeśli tak to chyba on ciebie nieuczył a jeżeli cie uczył to miałaś duży biust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 23.06.06, 00:19 sorry, nie rozumiem...czy sugerujesz, że Pan Marek sam sobie wybierał uczennice i tworzył z nich klasę? W mojej klasie były dziewczyny z dużym i małym biustem...chłopcy też mieli duże i małe.......a Ty chyba masz maleńki....rozumek....o ile go masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZSPWWT Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 24.06.06, 20:58 Armagedon chyba nie jest absolwentem topolówki, skoro robi byki w pisaniu nie z czasownikami... poziom Boguszowej nie ma co. Kobieta od szesciu lat robie z tej szkoly swoj prywatny folwark, który ksztalci coraz mniej rzeczywiscie zdolnych mlodych ludzi, a coraz bardziej jest kuźnią bezideowych młokosów, dla którch liczy się tylko picie i robienie kasy. Matura międzynarodowa, to co miało wypchnąc topolówkę do czołówki szkół w Polsce, w obliczu "skucesów" Bogusz vel "carycy" jest jej przeklenstwem. W miejce idei, chociazby Ruchu Młodej Polski, pojawiła się tłusta modliszka w czerwonym kokonie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evora Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:11 A czy przypadkiem pani dyrektor nie ma czegoś wspólnego z byłym dyrektorem browaru w Gdańsku, później prezesem GPEC-u, też Boguszem, człowiekiem bardzo zasłużonym dla prawicy? Ciekawe, że cisza w jego sprawie ciągle trwa. A chodzi o wielkie malwersacje i pranie pieniędzy. Trwa oczekiwanie na przedawnienie sprawy, zdrowie szwankuje itd. Z tego co pamiętam dba o to mecenas Pomroczność Jasna. Proponuję aby redaktorzy GW przypomnieli czytelnikom gazety ten interesujący temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: 217.153.221.* 22.06.06, 09:21 Jestem absolwentem III LO w Gdańsku i miałem zajęcia z biologii, które miały mnie przygotować do zdawania rozszerzonej matury właśnie z profesorem Markiem Szumacherem. Dzięki Niemu ja i kilka innych osób z mojego liceum dostaliśmy się na wymarzone studia Medyczne. Moim zdaniem jest to wspaniały nauczyciel, posiada pasję i potrafi zarazić nią swoich uczniów. W sposób oryginalny i bardzo ciekawy prezentuje zagadnienia biologiczne. Stara się uprzyjemnić nudne i monotonne życie ucznia organizując liczne konkursy naukowe i sportowe, jak np. "Biologia inaczej", które cieszą się coraz większą popularnością. Poza tym to ciepły, miły i przyjazny uczniom pedagog. Obecni uczniowie "Topolówki" z pewnością bardzo dużo stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armagedon Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 16:57 hahahaha ale zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clam Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.attu.pl 23.06.06, 12:33 To Ty jesteś zabawny, Armagedon. Twoje komentarze są żałosne: nie umiesz wymyślić żadnego kontrargumentu, więc nieudolnie próbujesz ośmieszyć i obrazić innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentTopol Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:50 oni sie nigdy nie lubili...13 lat temu w czasie strajkow to wlasnie ow biolog byl moralnym zwyciezca... niestety w koncu musi zaplacic za niesubordynacje...ta dyrektorka tak podwyzszyla "poziom" ze z atmosfery slynnej topolowki juz nic nie pozostalo....a swietowanie jubileuszu 60 lecia przypominalo bardziej "firmowe zebranie"...zreszta szumacher nie jest pierwsza ofiara. a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: III Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:35 niestresioro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clam Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.attu.pl 22.06.06, 11:05 I wydzielona przestrzeń dla VIPów... Jak zjazd absolwentów, to chyba wszyscy powinni byc ważni...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.infinity.net.pl 23.06.06, 23:26 60-lecie, było żenujące... Już więcej na rocznicę nie pójdę :( A pani Boguszowej mówię - NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clam Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.attu.pl 22.06.06, 11:13 No właśnie, bardzo mało jest już nauczycieli, którzy z taką pasją potrafią przekazywać wiedzę. A on to potrafi! Poświęca swoim uczniom czas. Mnie też przygotowywał do matury - i też jestem na wymarzonych studiach :) Jest ambitny i po prostu mu się CHCE! Widać, że kocha to, co robi. Jego inicjatywy już dawno wyszły poza obręb szkoły i ściągają coraz większe zainteresowanie. Niestresioro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autares Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.gdansk-husa.sdi.tpnet.pl 22.06.06, 19:48 Ale rozmawiamy o tym samym nauczycielu?? Bo sądzę że nie! Ma żyłkę do interesów i to jedyne co potrafi, bo na pewno nie potrafi uczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clam Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.attu.pl 22.06.06, 21:29 Mnie nauczył - i wiem, że nie tylko mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń Marka Sz. Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 11:27 wreszcie go wywalili!!!!! ten człowiek wogule nie potrafi uczyć! lekcja wyglada tak ze podaje punkty i trzeba je opracowac... a on w tym czasie siedzi na zapleczu pijac kawe... pozniej nawet tego nie sprawdza! warto terz wspomniec o wykorzystywaniu uczniow do darmowego kolportarzu ulotek szkoly jezykowej w ktorej pracuje pan szumacher... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obecny uczń Pana Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.crowley.pl 22.06.06, 11:30 szok! Jak widzę niektóre opinie byłych absolwentów ... czy on się tak zmienił czy co? Pasją do przemdiotu mnie nie zaraził, rzeczywiście sie przygotowujemy do matury (teoretycznie chyba tylkio bo w domu), co do konkursów to rzeczywiście, sporo ich, tylko, że więcej czasu "starcilismy" na nawijanie o nich, niż poświęcilismy na normalne leckje. Na leckajch daje do opracowania punkty, oczywiście mamy wszysko zrobić sami bo wszystko jest w podręczniku, albo powinniśmy to wiedziec z gimnazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solange. Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.sopot.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 22.06.06, 11:36 mogę tylko zakrzyknąć gromkie hurra! ostatni rok, kiedy to nauczał mnie jaśnie pan Szumi to tylko i wyłącznie moja praca plus lokalne upokorzenia. mam na myśli rzucanie siedmiomiesięczną kiełbasą na stół, patyczaki to pikuś, ulubioną rozrywką (sądząc po minie pana profesora) jest straszenie uczniów filmem pod pięknym tematem "od okrężnicy do odbytnicy", treści można się nauczyć, równie cudownym doznaniem są opowieści o kobiecym śluzie, w których to trakcie nawet najwieksi twardziele przełykają ślinę z niejakim problem...powodzenia pani Bogusz, wybawco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:17 To że przyroda nie zawsze jest piękna w niektórych swoich aspektach nie oznacza, że nie jest ważna. Podobnie jest z medycyną - nie zawsze zajęcia są "apetyczne" ale są ważne. Wiem to, bo dzięki właśnie takim realnym i praktycznym zajęciom u Pana Marka dostałem się na medycynę. Ten post przynajmniej udowadnia, że Pan Marek prowadzi zajęcia sumiennie a większość krytyki pochodzi od zazdrosnej Pani dyr Bogusz, która niszczyła i widać nadal niszczy wszystkich przyćmiewających jej glorię dyrektorki. Ona jest prymitywnie zazdrosna o sukcesy. Nie jest w stanie nic merytorycznego osiągnąć. Podlizuje się tylko władzom i sieje ferment wśród nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 13:05 A mi sie zdaje, ze mowimy o dwoch roznych osobach. Z pewnoscia. A moze po prostu p. Szumacher mozno sie zmienil przez ostatnie kilka lat? Jestem absolwentem Topolowki [ matura 2005 ] i lekcje przedsiebiorczosci, ktore odbywalem z p. Szumacherem z nauka niewiele mialy wspolnego. W przeciwienstwie do lekcji prowadzonych przez p. Narozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:40 Trzeba być uczniem III LO, żeby zrozumieć decyzję dyrekcji. Rzeczywiście mamy dwóch świetnych biologów, którzy uczą i po polsku i po angielsku, a przediębiorczosc to przedmiot, którego uczyć może każdy... trzeba się też postawić w sytuacji dyrektora: tyle petycji uczniow, odebranie wychowawstwa ..nie da się tego zmazać prowadzeniem ESPERO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:56 czy to nie chodziło o brak godzin? jest więc konflikt i proszę nie łgać pani dyrektor, że chodzi tylko o godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafa Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:42 Ludzie, wiecie jak aktywny jest ten Szumacher. Organizuje ambitne konkursy dla uczniów "Biologia inaczej". Skutecznie przygotowuje uczniów do matury i na studia. Uczy jak poradzić sobie ze stresem w tak trudnych chwilach. A i jeszcze zachęca do pomocy innym poprzez organizowanie akcji charytatywncyh. Szok. Poznajcie inne publikacje na GW Wystarczy kliknąc na link miasta.gazeta.pl/trojmiasto/3,0.html?slowo=szumacher. Jak nie zadziała to na stronie www.gazeta.pl/trojmiasto w wyszukiwarce wpisać słowo Szumacher. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graal Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.pentex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:54 szumacher to czubek!! nareszcie boguszowa poszła po rozmum do głowy, uczył mnie biologii 2 lata i nie przekazał mi żadnej wiedzy poza ta która wyniosłam z gimnazjum. A te jego konkursy sa dla debili, sory wierszyki o tasiemcach?! Pozatym nie wszyscy wiedzą, że ożenił się ze swoja uczennicą, po tym jak zaszła w ciąże kiedy pan szumacher przygotowywał ja do matury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciepła Kajzera Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.pentex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:45 Szumacher musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.uje.nat.hnet.pl 22.06.06, 11:53 Szkoda, ze dopiero teraz... - uczyl mnie. Porazka. Nie wiem skad biora sie dobre opinie o nim - chyba sam je tu pisze. To najgorszy nauczyciel na jakiego mozna trafic. Biologia - mowi sie, ze jak ktos ma isc do Topolowki na biologie to moze miec farta i nie trafic na niego - przez to szkola z pewnoscia traci potencjalnych uczniow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koordynator Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:06 ID twojego komputera jest widoczne "uje.nat.hnet.pl". Za rakie pomówienie można siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 12:57 Do ID temu jeszcze troche brakuje [ aby otrzymac cale nalezy sie zwrocic do administracji portalu, a pozniej administracji sieci do ktorej nalezy uzytkownik - moze to uczynic tylko Policja ]. A co do pomowiem - wierz mi, iz nie jest to takie proste. Jezeli masz ochote to mnie rowniez mozesz pozwac - zobaczymy kto zaplaci za koszta sadowe. Juz nie wspominajac o tym, iz do pomowienia temu daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzniO Reeeeeee: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:16 ja zawsze byłem obojętny na p.sz , bo biologia nie byla mi zupelnie potzrebna i pasowały mi takie lekcje o niczym. Dla ócznóf co chcą sie naóczyc troche tej biologi lepiej by bylo gdyby p.sz przegrał i odszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:52 Szumacher to wspaniały nauczyciel . Własnie skończyliśmy z nim drugi rok biologi. I nie wyobrażam sobie by biologie mógł prowadzić ktoś inny! Szumacher jest inicjatorem wielu twórczych pomysłów, jego projekty doczekały się pochlebnej opini. Widać, ze biologia to dla niego coś więcej niż szkolny przedmiot. Jak można wyrzucać takich nauczycieli?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingo Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:29 bo nie kierują się jedyną słuszną doktryną włazidupstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:58 Jeśli ktoś jest z Topolówki, to od razu nasuwa mu się trochę inny obraz sprawy. Pan Szumacher cieszy się, hm, specyficzną opinią wśród uczniów i myślę, że pani dyrektor wzięła to pod uwagę, szczególnie, że pomimo prowadzonej czasem niezrozumiałej polityki, cieszy się ogólnie sympatią i szacunkiem uczniów. Myślę, że to był dość dobry wybór, z punktu widzenia dalszego rozwoju szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:09 Boguszowa wywaliła chyba już wszystkich dobrych nauczycieli. Topolówka idzie na dno. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misato Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:24 Przez dwa lata prof. Sz. uczył mnie biologii, a w sumie niczego. Na żadnej z pozostałych lecji nie było tak nudno - lekcje były do opracowania w domu, a poczytac tez nie było za bardzo można. Nudny nie był tylko poczatek lekcji - odpytywanie. Lekcje prof. Sz. były jednymi z najnudniejszych i najbardziej stresogennych w moim życiu. Co prawda, w trzeciej klasie uczył mnie przedsiębiorczości i jakby się zmienił - tj. nie siedział już całą lekcję na zapleczu jedząc i pijąc, lecz na zajęciach cały czas więcej mówiliśmy o różnych inicjatywach klubu ESPERO (przy czym te same informacje przekazywane były na 3 albo 4 lekcjach) niż poświęcalismy na zagadnienia związane z tematami lekcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Gall Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:14 ja jestem za pania dyrektor-jestem uczniem tej szkoly i p.Szumachera i moge z uczciwym sercem powiedziec ,ze on nic nie uczy-wiecej wiedza od niego moi koledzy i kolezanki. rownie dobrze mozna go zastapic magnetofonem powtarzajacym-"..to juz umiecie, to pamietacie z gimnazjum."szczesciem jest wyrzucenie z grona nauczycieli tego osobnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioleta Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:27 Kłamiesz - nie jesteś jego uczniem bo byś takich bzdur nie napisał. Fakt, że zajęcia są REALISTYCZNE i marginesowi uczniowskiemu się nie podobają ale taka jest biologia. Ja lubię te zajęcia, bo na nich można się czegoś nauczyć. W ogóle Pan Szumacher ma renomę wśród studentów medycyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:45 Takkk...moze na medycynie..-wsrod uczniow tej szkoly- opinie idioty,autorytet ponizej zera,ale faktem jest ze zadaje trudne pytania,co zmusza do nauki i dzieki temu zdaje sie na medycyne(bo sie uczy byle tylko mu odpowiedziec i potem to umiesz),ale Szumacher sam z siebie nie potrafi nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student med. Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 28.06.06, 20:14 tja...niewątpliwie ma 'renomę' wśród studentów medycyny, którzy ukończyli topolówkę...zabawnego, czasem znęcajacego się nad słabszymi uczniami dziwaka...i tyle...na swój sposób można go lubić, przez pierwsze pół roku moze wydawać sie dowcipny...ehhh...ale z całą pewnościa na jego zajęciach nie mozna się było niczego nauczyć...a już na pewno nie przygotować na medycynę (przynajmniej do testu kwalifikacyjnego, który był obowiązujący, gdy ja zdawałem) i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica 3lo jaka ulga IP: *.uje.nat.hnet.pl 14.09.06, 18:15 prawda jest taka że uczy baaardzo chaotycznie, a w tej szkole i tak (podobnie jak z większością przedmiotów) trzeba sie zapisać na dodatkowe zajęcia- i stąd ci ludzie sie podostawali na medycyne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sister Re: jaka ulga IP: *.chello.pl 26.11.06, 19:38 jak wolki zbozowe kojarza ci sie z seksem to nie dziwie sie ze ze wszystkiego potrzebujesz korepetycji ;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen 1 D Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 12:37 Ludzie jak ja to czytam to mnie krew zalewa. Ten człowiek nie umie uczyć. Każda, dosłownie każda lekcja wygląda tak. Wchodzimy do sali Szumacher najpierw kogos pyta, (czasem sie okazuje ze wychodzac na zaplecze zupelnie o tym zapomina, ale na serio). U mnie w klasie 60% pytanych to dziewczyny a jest ich 9 na 34 uczniów. Poza tym one sa strasznie dyskryminowane. Odp. ustna jest indywidualnym popisem wiedzy, gdy zadaje szczegółowe pytania, na ktore odp nie ma w ksiażce. Potem w pkt piszemy przebieg lekcji, po czym mamy to opracować. Nigdy tego nie sprawdza zdaza sie ze jeden temat wałkujemy 4 godziny, jak ktos sie o cos pyta to mowi ze powien to wiedziec ze to bylo w gimn. No i reszte czasu szpanuje swoimi konkurasami ,zawodami, akcjami (ESPERO niestresioro). Jego lekcje są męczące. Poza tym nie wiem czy wiecie ale jak sie chce poprawic u niego spr. to trzeba roznosic ulotki jego szkoly jezykowej. Kolejna rzecz, która mnie strasznie denerwuje to śmierdzące patyczaki. Jest jedna zaleta jego lekcji mozna sie uczyc do spr jezeli potem jakis jest, bo facet nic kompletnie nie widzi co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:31 a czy boguszowa nie była kochanką poprzedniego dyrektora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mim Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:37 Oczywiście, że tak i to przez wiele lat. Zresztą mozna to sprawdzić, że to prawda. Dzięki niemu wbiła się na piedestał. Ona otrzymała to czego chciała, a on ją zostawił bo miał juz dosyć. I się nie dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinnamon Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 12:35 Jakoś mi nie jest żal. Tyle było petycji, tyle próśb o jego zmienienie... Nie wiem czy ilość gdozin jest tym głównym powodem Płakać nie będę Lekcje wyglądają żałośnie i nie wiem czy ktoś coś z nich wyniósł. Dziękujemy Pani Dyrektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:51 Jak można pisać, że z lekcji się nic nie wynosi. Jeśli chodzi o nauczanie p. Szumachera to owoce tejże nauki znajduje się na maturach i potek że udaje się dostać na studia często na medycynę. A powszechnie wiadomo, że to jest trudne. Ktoś kto krytykuje p. Szumachera jako prowadzącego zajęcia to albo jest leniem i preferowałby minimalny tok nauczania albo jest podstawiony. Powszechnie wiadomo, że p. Szumacher jest wymagającym nauczycielem, a takich lubią tylko osoby ambitne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 14:23 tak, ludzie dostaja sie na medycyne, bo to ich mobilizuje, zeby pojsc na korepetycje, badz zapisac sie na kursy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoza Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:48 A jak w takim razie wytłumaczysz fakt olimpijczyków z biologii? Ukierunkowanie biologiczne pod kątem nie tylko medycyny ale i biologii jest. A testy, które p. Sz przerabiał z uczniami, to już było ukierunkowanie pod kątem studiów. Gdyby był nauczycielem, którego nic nie obchodzi to by się tak nie starał. Nie musiałby tego robić, bo to nie jest wymagane. A jednak mu się chciało i chce. Dziwne prawda? A korepetycje to każdy sobie może dodatkowo brać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 14:55 My sie nie rozumiemy ;] Pan Szumacher ma ambicje i ochote. Maa zapal. Ale sposob w jaki pracuje sprawia wrazenie tego, iz czesto zdarza mu sie trafiac na "niesprzyjajace" okolicznosci przez co efekt jego dzialan jest... mizerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.uje.nat.hnet.pl 22.06.06, 15:12 Pan Szumacher ma ambicje i jest wrażliwym człowiekiem, czgo nie mozna powiedzieć o większości "uczniów- szczurków" w Topolowce. Jako jedyny z grona pedagogicznego się temu przeciwstawial i o tym głośno mówil. Fakt, 2 lata temu, w pierwszej klasie, mialy miejsce niektóre z sytuacji, o których mówicie, ale przecież ludzie się zmieniają!!!!!! Przez kolejne 2 lata Pan Szumacher był naprawdę wporzadku! Nie interesowalo go podlizywanie sie Pani Dyrektor, lecz robił swoje i jeszcze dużo oprócz tego- organizowal konkursy, zawody oraz działał charytatywnie- z tego co wiem, to za swoja dzialalność został członkiem honorowym jakiegos tam stowarzyszenia. I wszystko to robil naprawdę!- nie tylko na papierku i w dokumentach do awansu. Szkoła i uczniowie była dla niego całym życiem. Zrobiłby pewnie jeszcze więcej, gdyby nie to, że na reaslizaję sporej części z jego inicjatyw nie dostawał zgody Pani Dyrektor, a jak juz dostal, to i tak rzucała mu klody pod nogi. Niejednokrotnie opowiadal nam, jak to Pani Dyrektor i podbużone przez nią grono pedagogiczne, dla których liczy się tylko wlasny sukces, są przeciwko niemu. A co do ulotek, to rzeczywiście, były, ale to nie jemu trzeba bylo placic, lecz on zatrudniał osoby i placil im za roznoszenie ulotek, czy za przygotowywanie i roznoszenie innych reklam. Jeśli źle usłyszeliście, to nie dopowiadajcie sobie wlasnej wersji. Co do oceniania jak i samego przekazywania wiedzy, to w Topolowce jest kilkoro innych nauczycieli, którzy nie robią kompletnie nic. W ostatnim roku mojej nauki, to na 80% lekcjii nic sie nie działo. Siedzieliśmy...gapilismy sie...gadalismy...rysowalismy...odrabialismy prace domowe... Przedsiębiorczość akurat byla jedna z tych lekcji na których cos sie działo. Inni nauczyciele przychodzą nieprzygotowani, udają, że coś wiedzą i zaplanowali na dzisiaj,a w rzeczywistosci lekcja przepada na siedzeniu i patrzeniu sie w sciane lub sluchaniu bzdur o tym co bylo wczoraj w telewizji lub o tym co pisza w gazetach. To tych nauczycieli powinno się najpierw zwolnić! Ale nie, Pani Dyrektor nie zrobi tego, bo oni myślą (albo tylko udają) tak jak ona! Jak odejdzie Pan Szumacher, to w tej szkole juz nic nie bedzie sie dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 15:25 " Inni nauczyciele przychodzą nieprzygotowani, udają, że coś wiedzą i zaplanowali na dzisiaj,a w rzeczywistosci lekcja przepada na siedzeniu i patrzeniu sie w sciane lub sluchaniu bzdur o tym co bylo wczoraj w telewizji lub o tym co pisza w gazetach. " Na marginesie - to jest pomowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 20:46 yy... wogle skoro mam podstawową biologie to po co mi wiedziec jakies dziwne rzeczy spoza materiału? z resztą on preferuje albo osoby z cudownego klubu ESPERO albo fajne laski. jest kłamiwy- niby taki oh i ah a jednak jest strasznie mściwy, a co ważniejsze wogle nie potrafi uczyc. ale to moje prywatne zdanie które sie wyrobiło być moze dla tego że do mnie sie czepiŁ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:14 wez mnie nie rozsmieszaj. Jak ktos sie na medycyne potem dostaje to tylko dlatego ze SAM cos potrafi(a z opisow wynika ze duzo).Szumacher to kompletny glab i nie umie uczyc. MOZE kiedys umial ale widac ze z dnia na dzien ubywa mu uzywanych przez niego komorek mozgowych. .................................................................jesl i jakies jeszcze ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćz Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.ast.ima.pl 27.06.06, 23:55 Ale naprodukowałeś postów Gallu Anonimie, a poziom i język, którego używasz nie wychodzi powyżej prostackiego szczekacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topolówkowicz Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:38 ehm. żadna sitwa. jak już to sitwa z ZNP. to fatalny nauczyciel, na którego było już wiele skarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 12:48 Po pierwsze: decyzja o odsunieciu p. Szumachera od nauczania w 3 LO w Gdansku byla decyzja trudna na ktora czekano kilka lat. O tym, iz p. Szumacher ma mocne "tyly" wiadomo bylo juz od dawna. Biorac pod uwage jego ambicje oraz aktywnosc - mozna bylo sie spodziewac takiej reakcji na zwolnienie. Po drugie: nauczyciel ten "cieszyl" sie zla slawa posrod uczniow. I to nie ze wzgledu na rzetelnosc oraz wysoki poziom nauczania [ bo te cechy niestety nie ujawnily sie ]. O nie! Pan Szumacher byl ambitny, pomyslowy i przedsiebiorczy, ale... No wlasnie. Uczen z jego lekcji wynosil minimalne ilosci wiedzy. Aby cos osiagnac musial poswicic dwa razy wiecej czasu w domu, niz uczniowie innych szkol. To o czyms swiadczy. Nie ocenilbym jego sposobu nauczania na "wzorujacy" [ zgroza! mam nadzieje, iz nikt sie na p. Szumacherze nie wzoruje ]. Po trzecie: przejde do bardzo delikatnego tematu opierajacego sie na subiektywnych odczuciach, zarowno moich, jak i licealnej braci. Zachowanie p. Marka bylo niekiedy kontrowersyjne. Rzucanie martwymi patyczakami i kielbasa na stol nie bylo przyjemne. Pomijam juz specyficzne powiedzonka, bo takowe moze miec przeciez kazdy. Legendy o blizszych stosunkach z uczennicami tez moga sie mijac z prawda. Wiadomo jednak, iz postac ta byla dosyc barwna i stawala sie szkolnym "postrachem" z racji swej odmiennosci. Wlasciwie - "lokalny folklor". Po czwarte: o ile mi wiadomo to Dyrekcja otrzymala calkiem sporo skarg od uczniow dotyczacych ww. nauczyciela. Okazuje sie, iz na innych profesorow zajmujacych sie przedsiebiorczoscia oraz biologia takich skarg nie bylo. To rowniez musi o czyms swiadczyc. Popieram decyzje Dyrekcji. Rowniez dlatego, iz obecna Dyrekcja przyklada duza wage do promocji szkoly oraz tego, aby szkola miala fundusze na rozwoj. Mysle, iz wybor Dyrekcji pomoze w osiegniecu tego cel. Szkoda tylko, ze p. Szumacher narobil takiego medialnego szumu. Nawet jezeli wroci do szkoly to sprawa godzi w dobre imie Topolowki. Po co wracac tam, gdzie go nie chca? Jaki w tym jest cel? Ja uwazam, iz p. Szumacher chce sie zemscic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 08:35 innych straszysz, iz pomawiaja, a sam co robisz hipokryt(k)o??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.infinity.net.pl 23.06.06, 23:28 Dużą wagę do promocji? Ta dyrekcja zrobiła z niej bucowatą i nieprzyjemną szkołę! Byłeś na 60leciu? Totalna komercha, to już nie jest Topolówka :( To już jest zwykłe LO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:26 Jak wroci to postaram sie o to by mu uprzykrzyc zycie w tej szkole do maximum. zygac mi sie chce jak na niego patrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćz Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.ast.ima.pl 27.06.06, 23:53 Ale naprodukowałeś się Gallu Anonimie, a poziom i język, którego używasz nie wychodzi powyżej prostackiego szczekacza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olusiamalusia Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.gdynia.mm.pl 22.06.06, 12:58 Mialam nieszczescie "wspolpracowac" z panem Szumacherem 3 lata nauki w liceum nr III. Moim zdaniem powinien pożegnac sie z praca w trojce juz dawno.. jego hobby to wbijanie oblesnych gal w niewinne uczennice, raczenie klasy swoim zapachem niedomytego ciala oraz kiepskie, zdaniem wszystkich, zarty. uprawia mobbing, a gdy ktorys z uczniow sie z nim nie zgadza, sprzeciwia sie, ten probuje go oczernic przed cala klasa. znane sa historie jego romansow z uczennicami. gdy ja przestalam nosic sie wyzywajaco, moje oceny spadly od razu do 3.. wg niego wiekszosc osob w szkole to 'pochlaniacze tlenu'. sprawdzianow nie sprawdza, oceny stawia na mordke- patrzy na Ciebie i to, na co wygladasz, albo jak sie w stosunku do niego zachowujesz, dostajesz. nie ma sensu sie uczyc, starac. tego czlowieka nie mozna opisac slowami. to po prostu oblesny dziad, ktory wlepia w ciebie, dziewczynko, swoje oczy, a w glowie buzuja mu podupadle juz hormony dyktujace, co by z Tobą zrobil.. okropnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:36 Nie będę tego komentowała, bo to wpis jest "obleśny". Jest on tylko dowodem na to, że pod przykrywką anonimowości ludzie moga wypisywać najokpropniejsze bzdury. Oczerniac, oczerniac.... Akurat piątki czy szóstki "za ładną buzię" u prof. szumachera nikt nie miał. I to jest wiadomo. A ta osoba, która to napisała to chyba właśnie specjalnie ubierała te mini spódniczki, aby podwyższyć sobie ocenę. Liczyła na awans i nici z tego. Sugerując te ohydne i nieprawdziwe opinie tylko zdradziła, że dałaby d za lepsze oceny. Dziewczyno ty to chyba nie masz ambicji, aby pozytywnie i ambitnie kształtować swojego życia. Jakbyś trochę psychologicznie pomyślała, to byś wiedziała, że zdradziłaś się jak myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 15:55 a ja to potwierdzam! szumi jest oblesnym niedomytym napalonym na ucczennice topowlki facetem!! i czytajac te wsyztkie opinie na jego temat w ktorych wyraza sie jaki to on jest dobry mily mabitny itp to nasuwaja mi sie na mysl 2 wyjsca: albo sam to psize w akcie desperacji albo kogos wykorzystal do tego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica pan szumacher IP: *.chello.pl 22.06.06, 13:04 Trzeba przyznać szumacherowi, że się stara. konkursy, klub espero, jakieś biegi przełajowe. Ale nauczyciel to nauczyciel i jego głównym zajęciem powinno być nauczanie. Denerwowało mnie to, że "wszystko to powtórka z gimnazjum" i że "powinniśmy to wiedzieć". Takim stwierdzeniem zaczynał każdą lekcję, potem dawał punkty do opracowania, potem coś od niechcenia powiedział i taka to była biologia. Często puszczał coś na video, albo pokazywał na wyśietlaczu jakieś folie i chciał, żebyśmy zauważyli, jaki to on genialny, bo uzywa różnych środków do przekazania wiedzy. super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chómanka Buuu! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:05 Pan Szumacher był już ikoną Topolówki, tak charakterystyczną postacią, że bez niego ta szkoła nie będzie taka sama! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: Buuu! :( IP: *.chello.pl 22.06.06, 13:12 W dokladnie takim samym sensie, jak roza bez kolcow nie jest juz ta sama roza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Re: Buuu! :( IP: *.chello.pl 22.06.06, 13:14 no fakt. był znany w całej szkole. pan szumacher to legenda. te jego patyczaki, gumki w majtkach, kiełbasy i inne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chómanka Re: Buuu! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:23 Nie, Pan Sz. nie był kolcem w róży, on był kwiatkiem na kaktusie :P Po prostu w tej obrzydliwie nudnej szkole, wśród nauczycieli włażących w dupę dyrekcji i na tle pro- IBiowskiej & protopolówkowej propagandy wyróżniał się pozytywnie. Był tak barwną postacią, że jego dziwactwa stały się kultowe. Na biologii nie umierałam ze strachu, jak np. na matmie, tylko mogłam się rozluźnić i niestresiorować. Chrzanię to, że mnie niewiele nauczył - i tak nie wiążę swojej przyszłości z biologią. A prawde powiedziawszy, w Topolówce wielu jest takich nauczcyieli, którzy nic nie uczą i na których lekcje nie opłaca się chodzić, bo lepiej się pouczyć w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Szumi IP: *.chello.pl 22.06.06, 13:27 Raczej malo ambitna to postawa. Ale zapewne skuteczna :D Swiadczy to tylko tym, iz: A] Pan Szumacher do pracy raczej sie nie nadaje - lepiej pozostawic puste miejsce w planie, aby kazdy mogl we wlasnym zakresie zagospodarowac ten czas. B] Trzeba wprowadzic bardziej "ukierunkowane" profile. Tak, aby osoba z klasy humanistycznej uczyla sie jeszzce wiecej przedmiotow, ktore przydadza sie jej na studiach, a mniej tych zbednych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misato Re: Buuu! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:35 Nie wiem jak mogłaś się nie stresować , no może w III klasie, bo w pierwszej to była masakra - ludzie płakali po jego lekcjach,a przed drżeli ze strachu (dosłownie) i to nie dlatego, że się nie uczyli. Po prostu wiedza, której wymagał była np. zbyt szczegółowa jak na klasę humanistyczną. Moglismy się nauczyc tego, co jest w podręczniku lub tego co mógłby podac na lekcji (\chociaz tego akurat nie robił), ale skąd zdoobyc wiedzę "którą powinniśmy miec po gimnazjum" wg prof. Sz., jesli nie ma jej nawet w podręcnziku licealnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlemon Re: pan szumacher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:57 Fakt, że Szumi był chyba najbardziej charakterystycznym nauczycielem w szkole. Ale "dzięki" Panu Profesorowi biologia stała się przedmiotem, z którym już nigdy nie chcę mieć do czynienia. No i na zawsze zapamiętam sobie pierwszy (i ostatni) sprawdzian, który u niego poprawiałem. Postawił mi ultimatum - albo rozdać 10 płatnych broszurek, albo mieć z miejsca niższą ocenę. Pozostali, którzy mieli ze mną pisać, wyrzucili ulotki do śmietnika i zwyczajnie przynieśli mu kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: pan szumacher IP: *.chello.pl 22.06.06, 14:05 A zastanawialem sie kto mial informacje na temat tego procederu. Dzieki Lemon :D Zal ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlemon Re: pan szumacher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:41 BTW, znamy się? Bo ksywka niewiele mi mówi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: pan szumacher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:40 To jest pomówienie. Sprawa zostaje przekazana organom ścigania. Adres komputera z którego zamieszczono ten post, został zarejestrowany. Przestrzegam Państwa przed pomówieniami! Fakt anonimowości w Internecie jest mitem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: pan szumacher IP: *.chello.pl 22.06.06, 14:50 Fakt anonimowisci jest oczywistym mitem. Z tym sie zgodzem. Problem wszak polega na tym, iz pomowienie to swiadczenie nieprawdy. A kolega dobrze wie, co napisal i jest swiadom tego, iz jest to prawda. Co do "zglaszania organom" - zycze powodzenia. Nawet jezeli to jest prawda to trudnosci zwiazane z procesem beda ogromne. Najpierw potrzebne sa obie strony oskarzenia. Pan siebie zna - trzeba jednak udowodnic, ze druga strona faktycznie zawinila i... ustalic jej personalia. Nastepnie nalezy wszystko zalatwic sadownie - samo rozpoczecie sprawy trwa bardzo dlugo i zazwyczaj nie ma miejsca ze wzgledu na niska szkodliwosc spoleczna czynu. Zatem - zycze powodzenia i duzej dozy cierpliwosci. Przyda sie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: pan szumacher IP: *.uje.nat.hnet.pl 22.06.06, 15:14 a to kolejny przyklad tego, ze uczniom Topolowki wydaje się, że pozjadali wszystkie rozumy. Pan Szumacher starał się niektórym to delikatnie uświadomić, może to się niektórym nie podobalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: pan szumacher IP: *.chello.pl 22.06.06, 14:52 Zaznaczam, iz ta informacja: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Niewiele daje - oprocz tego, iz kolega ma zmienny adres IP w sieci TP SA i uzyskanie dokladnych informacji na temat jego osoby jest bardzo trudne i wiaze sie z kilkunastoma miesiacami oczekiwania :D Powodzenia jeszcze raz ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:09 skonczyłem topolówkę dośc dawno i uczył mnie szumacher średnim był nauczycielem ale wiem od mojej siostry ze teraz mu kompletnie odbiło. jego lekcje w ogóle nie przygotowują do matury a czepianie się dziewczyn (świńskie dopwcipy)mogą wykanczać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny600 Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.crowley.pl 22.06.06, 13:30 Klasa 4D nie zgadza się, aby pan Szumacher został usunięty z III LO w Gdańsku, nie można niszczyć legendy Topolówki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:30 tak...legenda. tyle ze legendy sa rozne. niektorzy zapisuja sie w nich wielkimi i sensownymi czynami-pan Szumacher napewno do nich nie nalezy. Klasa humanistyczna(nie z tej szkoly) domaga sie jego odejscia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca tematu Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 22.06.06, 13:32 Oczywiście, profesor Szumacher nie jest pierwszą i zapewne ostatnią ofiarą totalitarnych rządów dyrektor Bogusz, która jest w specyficzny sposób uczulona na nauczycieli wyróżniających się, lecz mających często własne zdanie na wiele tematów. W podobny sposób rozstali się z tą szkołą w różnych okresach wybitni nauczyciele: chemii, matematyki, geografii, języków obcych, poloniści - nie zacytuję ich nazwisk, są one znane w środowisku Topolówki, która cieszyła się i nadal cieszy się w opinii absolwentów i ich rodziców wielkim szacunkiem. Jest to szkoła z wielkimi tradycjami, o wysokim poziomie nauczania, świetną kadrą nauczycieli i bardzo dobrą opinią w środowisku. Wielu absolwentów tej szkoły to prezesi dużych firm, lakarze, adwokaci i posłowie. W tym kontekście odejście prof. Szumachera byłoby przede wszystkim wielką stratą dla uczniów tej szkoły. Mamy nadzieję, że wspóle dobro i przede wszystkim rozsądek pani Dyrektor oraz władz odwoławczych Gdańska zwyciężą dla dobra nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 13:44 Kto ma racje - zadecyduje sad. PS. Czy na tej liscie znajduje sie rowniez Pan Galecki - ktory w mojej obecnosci upil sie na Studniowce 2005 i uszkodzil noge mojej kolezance? Rzeczywiscie - wybitny nauczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.chello.pl 22.06.06, 20:48 Gałecki jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Dyrektor i biolog przed sądem IP: *.nsm.pl 26.06.06, 08:47 Na studniówce 2004 też się upił :P Odpowiedz Link Zgłoś