moszek 16.02.03, 15:01 Gratuluje gdanskim naukowcom odkrycia " genu 6 " Mam nadzieje,ze choroba niedokrwienna serca, przestanie byc tak grozna dla zycia kazdego z nas.Mysle,ze nasi naukowcy sa naprawde dobrzy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafalinek Re: Gen 6 16.02.03, 20:27 Gratulacje i uznania dla dzielnej zalogi ( profesora,naukowcow i pracownikow uczelni ) przyszlosc dla pokolen ! Niech zyja dlugo nam ! Odpowiedz Link Zgłoś
moszek Re: Gen 6 17.02.03, 14:41 A ,o czym tu jeszcze pisac? Skoro nie ma zadnego odzewu na ten temat!Ale, jak wystapi bol w okolicy serca,pierwszy odruch to telefon do Pogotowia!Kto z was dochodzil przyczyny tego bolu!Lubimy dobrze zjesc,popic i polezec!A co nas obchodza czynniki genetyczne po rodzicach? Jedli dobrze ,az im sie umarlo,ale byli zdrowi:-)Czy oni byli sfustrowani? Zle sie odzywiali?A skad? Jedli schaboszczaki i szyneczki. Jak mozna od tego zachorawac! Genetyka, to dla tych z Bangladesh!Zyjmy dalej w niewiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwazar Re: Gen 6 IP: 81.210.9.* 17.02.03, 16:23 O co w tym wszystkim chodzi? Czy myślisz Moszek, że nawet jak odkyto gen, który powoduje zawał serca, to zaraz to zmieni sytuację tych obecnie chorych na to. Od tego odkrycia,do skutecznego leku, droga jeszcze daleka. Nie dziwię się więc reakcją ludzi na tę rewelację naukową. Po za tym pytanie, czy w ogóle to kwestia leku, kuracji itp. Jest wiele chorób uzależnionych genetycznie. Np. wady nerek. Mnie np. bardziej interesowałby gen, który powoduje, że nerki są nieaktywne. Odpowiedz Link Zgłoś
moszek Re: Gen 6 04.05.03, 20:41 Masz racje, ciebie interesuja nerki- byc moze,ze nastepnym odkryciem- beda nerki bez dializy?Wiem co masz na mysli,wszyscy chcemy aby nasi najblizsi mieli nadzieje na wyleczenie,- pozdrawiam -Moszek ale nie zydek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
moszek Re: Gen 6 04.05.03, 21:10 Masz racje, kazdego boli,co go dotyczy! Wspolczuje,wiem,ze szukasz leku dla najblizszego,powodzenia,tylko wiara w Boga nam pomoze- Moszek-ale tak naprawde - Polak- zaden zyd,a zyd to tez czlowiek- zyli wsrod nas:-((( Odpowiedz Link Zgłoś