Gość: ada IP: 126.35.8.* 18.02.03, 10:03 Dlaczego darowano jazdęw stanie wskazującym? Dlaczego pozostała radną? Nie chcę takiej reprezentantki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bik Re: radna Chmiel IP: *.clinternal / 10.3.3.* 18.02.03, 10:45 Gość portalu: ada napisał(a): > Dlaczego darowano jazdęw stanie wskazującym? > Dlaczego pozostała radną? > Nie chcę takiej reprezentantki! o ludzka naiwności, zobacz poręczycieli!!!!!! Klasa pani radnej też wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut Ada, ideale! IP: *.elmont.com.pl / 10.40.36.* 18.02.03, 10:53 Gość portalu: ada napisał(a): > Dlaczego darowano jazdęw stanie wskazującym? > Dlaczego pozostała radną? > Nie chcę takiej reprezentantki! Ponieważ jesteś bez skazy, to nie wybaczysz innym ich potknięć. Popełniła błąd i jest tego świadoma. Przeprosiła wyborców! Wierzę, że więcej tego nie popełni i dlatego może pozostać moją reprezentantką!! Nie przebaczyłbym jej *przewalany* gospodarczej. Postarzejesz sie o kilka(naście) lat, popełnisz trochę błędów życiowych i staniesz się mniej radykalna. Zapisz ten post i odczytaj w 2012 roku. Sama się zdziwisz, że mój post okaże się całkiem *dorzeczny*. Pozdrawiam Fil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Ada, ideale! IP: 126.35.8.* 18.02.03, 11:08 Nie jestem ideałem, i nie mam dwudziestu lat, dlatego właśnie oburza mnie łaskawość wobec radnej. Podobnie , jak oburza mnie postawa posłów, którzy swoją pozycję wykorzystują dla własnych celów, a nie dla służby krajowi. TO , że poseł nie płaci za swe biuro, mimo, że ma na to specjalny fundusz, podważa jego wiarygodność. Wstyd mi że tacy ludzie decydują o moim losie, o losie kraju w którym żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut Re: Ada, ideale! IP: *.elmont.com.pl / 10.40.36.* 18.02.03, 11:28 Gość portalu: ada napisał(a): > Nie jestem ideałem, i nie mam dwudziestu lat, dlatego właśnie oburza mnie > łaskawość wobec radnej. > Podobnie , jak oburza mnie postawa posłów, którzy swoją pozycję wykorzystują > dla własnych celów, a nie dla służby krajowi. TO , że poseł nie płaci za swe > biuro, mimo, że ma na to specjalny fundusz, podważa jego wiarygodność. Wstyd mi że tacy ludzie decydują o moim losie, o losie kraju w którym żyję. Nie wstydź się, ale jak znajdą się w odległości krótszej od Twojej zgrabnej nóżki, to kopnij w ....(cenzura). Rozumiem Twoje zstrzeżenia, ale przypadek Chmielowej jest do darowania (wg mnie) - mimo, że nie znam jej opcji politycznej. Pozdrawiam i życzę sympatyczniejszych powodów do stresów. Fil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: Ada, ideale! IP: *.clinternal / 10.3.3.* 18.02.03, 11:41 I masz świętą rację, mnie oburza także, że sędzia jako okoliczność łagodzącą "wzięła pod uwagę opinię mieszkańców, którą odzwierciedlał wynik w ostatnich wyborach"(jak podaje gazeta). Ten wynik był przed wykroczeniem i tym bardziej zobowiązuje. Zresztą o czym my tu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Ada, ideale! IP: *.bg.univ.gda.pl 18.02.03, 18:52 Tak!!! Wstosunku do radnej jadacej po pijaku nie wyciagnieto konsekwencji. No coz wraacala z balagi u Adamowicza. A w stosunku do ych co organizowali protest aby wymuc instalacje swiatel na przejsciu na pieszych to tak. A jak oskarzono ich. A pan Adamowicz nie chcial ingerowac bo nie bedzie naciskal. NO coz panie Adamowicz zeby los sie na panu nie zemisci. nie zycze Panu aby pana dziecko ktorego pan oczekuje zostalo przejachane na przejsciu dla pieszych gdzie powinna byc sygnalizacja przez pijanego kierowce. Na koncu sie bowiem okarze ze tch co byli za sygnalizacja prokuratoura wsadzila bo pan nie "naciskal" a ten pijany tlumaczyl sie ze radna z opcji prezydenckiej tez jezdzila wiec mnie poscie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanuta Żenada 18.02.03, 19:38 Zenujące jest to, że marszałek Płażyński oburza się na korupcję oraz kolesiostwo i wyraża swój niepokój związany z coraz większą nieufnością wobec elit politycznych (w trakcie programu Forum dotyczącego afery Rywina). Dla mnie afera związana z Rywinem i spolegliwość sądu wobec radnej Chmiel to jedno i to samo. Jeśli marszałkowi się nie podoba działanie oragnów ścigania w naszym Państwie to dlaczego nie wyciągnie on żadnych poważnych konsekwencji wobec swojej koleżanki z Platformy Obywatelskiej. Nie możemy mieć złudzeń, że nikt z nas nie mógłby liczyć na pobłażanie sądu w takiej kwestii jak sprawa radnej Chmiel. W momencie popełniania przez nią PRZESTĘPSTWA nie było żadnych okoliczności usprawiedliwiających jej zachowanie np. zagrożenie czyjegoś życia, a tylko takie mogą wpływać na jej korzyść przy orzekaniu wyroku. Ponadto sąd miał 100 procentową jasność, że radną zarabiającą ponad 2 tysiące miesięcznie było stać na taksówkę za 20 złotych. Wypowiedzi radnej, w których stwierdza, że cieszy się, iż sąd nie zastosował wobec niej taryfy ulgowej świadczy tylko i wyłącznie o jej obłudzie i wyjątkowym cyniźmie. Uzasadnienie sądu to kpina z wyborców, którzy poparli tą Panią w wyborach samorządowych, bo przecież obdarzając ją w październiku zaufaniem nie spodziewali się, że w listopadzie wsiądzie pijana do samochodu i potem bez żadnej klasy będzie kurczowo trzymać się swojego stanowiska. Podsumowując wydaje mi się smutne i żenujące to, że nasi, nawet lokalni politycy nie mają żadnych źródeł utrzymania i piastowanie, w gruncie rzeczy społecznych stanowisk jest dla nich jedynym źródłem utrzymania oraz sposobem na życie. Żenujące jest również to, że kółko wzajemnej adoracji pt. Platforma Obywatelska z jej liderem Donaldem Tuskiem łącznie, nie zauważa i bagatiluzje tego typu naganne zachowania członków własnej Partii. Panu Tuskowi dydykuję pytanie - czy Leszek Miler, szef wydawałoby się bardzie skostniałego i monolitycznego ugrupowania pozwoliłby sobie na publiczne bronienie podrzędnego radnego SLD, jeżdżącego po pijanemu samochodem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRÓLIK Re: Żenada IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 02:34 Podsumowując wydaje mi się smutne i żenujące to, że nasi, nawet lokalni politycy nie mają żadnych źródeł utrzymania i piastowanie, w gruncie rzeczy społecznych stanowisk jest dla nich jedynym źródłem utrzymania oraz sposobem na życie. Zawsze twierdziłem że w tym kraju będzie żle gdy do władzy dochodzą gołodupce którym w tym momencie jawi się szansa na kasę o której nigdy nie marzyli i za wszelką cenę będą się koryta trzymali w myśl zasady teraz k.... my .Uważam że polityk przed objęciem funkcji powinien już być ustawiony finansowo a sprawowanie jej powinno być szczytem nobilitacji społecznej a nie pokażnym żródłem zarobkowania.Ludzi którzy w tej materii szukają kasy powinno się gonić na cztery wiatry. Kiedyś za czerwonych radny pracował gdzieś na etacie i z tego żył a z uczestnictwa w polityce miał tyle co zeżarł i wychlał na jakimś spotkaniu i ew.jakiś talonik na samochód zaktóry musiał zapłacić żywą gotówką lub szbszy przydział mieszkania spółdzielczego .I to były całe zyski materialne. Wiem co piszę bo mój szef etatowy aparatczyk zawsze siedział u mnie swojego kierowcy w kieszeni a dzisiaj cienko przędzie jako nikomu nie znany przedstawiciel handlowy i zaś ma długi u znajomych PZDR. KRÓLIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: radna Chmiel IP: 62.181.161.* 18.02.03, 22:08 p.Chmiel znam jako bardzo zaangażowaną w sprawy miasta, dlatego uważam że dla dobra Gdańska powinna nadal być radną. Odpowiedz Link Zgłoś
doraa Re: radna Chmiel 18.02.03, 22:31 Gość portalu: grześ napisał(a): > p.Chmiel znam jako bardzo zaangażowaną w sprawy miasta, dlatego uważam że dla > dobra Gdańska powinna nadal być radną. Zaangazowana w sprawy miasta? Raczej w obronę swojego uczynku przed sądem. Jak można rozgrzeszać pijanego za kierownicą? Tolerancja nazbyt daleko posunięta. Dla dobra Gdańska? Kpiny!!!!! doraa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: radna Chmiel IP: 126.35.8.* 19.02.03, 09:03 O jakich osiągnięciach pani Chmiel mówisz? To , że wszędzie opowiada o swoich sukcesach, do których przycznila się niewiele albo wcale, świadczy tylko o Jej bezczelności, a nie pracowitości. Odpowiedz Link Zgłoś
hanuta Re: radna Chmiel 19.02.03, 15:23 Wypowiedź Grzesia utwierdza polityków w przekonaniu, że w tym pozbawionym wszelkich zasad kraju można robić co się zechce, bez obaw o konsekwencje. Zaangażowanie w sprawy miasta i popełnianie przestępstw to dwie zupełnie różne sprawy. Winona Ryder zwinęła ze sklepu sukienkę i wyszła z niego w kajdankach... Grzesiowi polecam przejażdżkę samochodem po pijanemu z finałem w sądzie. Ciekawi mnie jak zmieni się jego punkt widzenia, gdy usłyszy wyrok sądu na temat tego co zrobił... No chyba, że jest politykiem lub prokuratorem... Odpowiedz Link Zgłoś
pumeks Re: radna Chmiel 19.02.03, 15:37 Grześ jest prawdopodobnie politykiem, i to związanym z tą opcją co pani Chmiel- Woznicka (Platforma albo UW). Tylko politycy używają tego fałszywego języka. Czy ktokolwiek wierzy, że na radnego kandyduje się "dla dobra miasta"? wszyscy wiemy, że może chodzić wyłącznie o dobro własne lub w najgorszym razie swojej partii. A oni bawią się naszym kosztem i czarują hipokryzją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: radna Chmiel IP: 153.19.121.* 20.02.03, 18:58 pumeks napisał: > Grześ jest prawdopodobnie politykiem, i to związanym z tą opcją co pani Chmiel- > Woznicka (Platforma albo UW). Tylko politycy używają tego fałszywego języka. Nie wiem czyjest ale patrzac na politykow biale wydaje szare a czarne tez szare. POLITYCY to daltonisci. > Czy ktokolwiek wierzy, że na radnego kandyduje się "dla dobra miasta"? wszyscy > wiemy, że może chodzić wyłącznie o dobro własne lub w najgorszym razie swojej > partii. A oni bawią się naszym kosztem i czarują hipokryzją. > TAK. Ja tez znam takich co dla dobra. Jezeli pani Chnmiel dla dobra startowala niech sie sama poda do dymisji aby nikt nie moglzarzucic miasto ze ma pijacych radnych. A jak miasto bedzie chcialo wystapic o dodtacje z fudacji wspierajacych bezpiczesnto na drodze. I co powiedza ze radna zwiazana z prezydentem miasta jechala po pijaku a on za nia poreczyl wiec nawet we wlasnej partii nie dba aby jej czlonkowie jezzili nie stwarzajac zagozenia. A co do innch porfitow. Pewien pan o nazwiski na J (jest oskarzony chyna jeszce wiec nie podam ustaw itp) tez wedlug Grzesia dla dobra miasta zostal prezydentem. Tak panie Grzesiu ma pan racje wyszyscy politycy dla dobra miasta startuja. Tyle ze wiekszosc wedlug powiedzenia "Miasto to ja" i wszyscy dla dobra obywatli z tym ze dla wiekszosci obywate to ich najblisza rodzina pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: radna Chmiel IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 19:19 Odczepcie się od tej kobiety anioły.Na pocieszenie chciałbym pani zadedykować utwór francuskiej wykonawczyni "Tu ma promil"Niestety nie znam francuskiego i nie wiem co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś