Dodaj do ulubionych

Czy ciąć zarobki RPP?????

06.11.01, 20:13

Unia Pracy i PSL chcą zmniejszenia zarobków Radzie Polityki Pieniężnej.
Uważają, że zarobki te są rażąco wysokie.
Z drugiej strony ktoś te zarobki na takim poziomie ustawił i w jakimś celu. Co
o tym sądzicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: 192.168.140.* 06.11.01, 23:28
      Brakuje mi tam jeszcze Samoobrony ,i mielibysmy Ich Demagogiczne Troje.Pensje
      RPP budżetu nie zbawią(choc chwalebna jest taka troska o grosz publiczny-
      bedziemy obserwować jak to bedzie wygladało u tych posłow przez nastepne cztery
      lata).
      RPPienieznej jest niewygodna dla lubiących recznie sterować gospodarką
      populistów,atak na niezalezność rady nie zdobyłby prawdopodobnie spodziewanego
      poklasku(przede wszystkim ze strony mediów),a cięcia obecnie sa takie modne.I co
      nie mniej ważne nie tniemy sobie...
      • Gość: Dark Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: *.unregistered.formus.pl 07.11.01, 08:47
        Tacy ekonomiści jak Rosati, Grabowski (i nawet Ziółkowska) mieliby zarabiać po
        10 tys. brutto (tj. ok. 6 tys. netto), czyli 120 tys. brutto rocznie (72 tys.
        zł=18tys.USD)???!!! Niebezpieczny absurd - byliby w kieszeni byle dyrektora
        oddziału banku!
        • Gość: Misiek Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: 217.8.161.* 07.11.01, 08:57
          Jeśli chcemy żeby naszymi finansami zarządzali fachowcy, a nie Leperowcy to
          musimy im uczciwie płacić! Nie widzę w tym nic złego, żeby tak wysocy urzędnicy
          byli dobrze wynagradzani.
      • Gość: lucy_z Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: 192.168.0.* 07.11.01, 09:37
        Gość portalu: beast napisał(a):

> Brakuje mi tam jeszcze Samoobrony ,i mielibysmy Ich Demagogiczne Troje.

Samoobrona to już wcześnie o tym mówiła. Wczoraj oglądałam, chyba to było
        forum/ w tv na 1 programie. Była dyskusja ciekawa..... Lepper uważa, że RPP
        wcale nie jest potrzebna, a jeżeli ma być to jako organ opiniodawczy:)
        Kontrolować, kontrolować ich, no i zabrać tzn obniżyć zarobki, za tym chyba byli
        wszyscy. To tak w wielkim skrócie....
        • Gość: beast Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: 192.168.140.* 07.11.01, 15:45
          To oczywiście wyraz przekonania ,że panAceum na całe zło w polskiej gospodarce
          jest systematyczne obniżanie osławionych stóp procentowych,a przed tym durna
          Rada nie wiedziec czemu ma jakies opory;)
          Dlatego rolnicy,ktorzy znani są wszem i wobec ze swoich umiejetności
          funkcjonowania w gospodarce rynkowej,mogą cos powiedziec o tym banki ,które
          udzieliły im kredytów,wezmą sie jeszcze za regulowania polskiej ekonomii.
          Polscy chłopi- ŻYWIA,BRONIĄ,USTALAJA STOPY PROCENTOWE!!!
    • Gość: mikmik Re: Czy ciąć zarobki RPP? IP: *.telenergo.pl 07.11.01, 15:54
      powiem jeśli sama zabierzesz głos w dyskusji :)
      prowokatorko :)))
      • lucy_z Re: Czy ciąć zarobki RPP? 08.11.01, 10:43
        Gość portalu: mikmik napisał(a):

> powiem jeśli sama zabierzesz głos w dyskusji :)
        > prowokatorko :)))

A dlaczego mnie tak brzydko nazywasz,mikmik:(

Ja moją opinię wyraziłam, może niejasno w pierwszym wątku i poście.Jestem
        przeciw podległości Rady pod jakikolwiek organ . Ta Rada ma być niezawisła i
        niezależna, no i dobrze opłacana. Wtedy będzie prawidłowo spełniała swoją
        funkcję. U nas, jak napisał chyba beast wszyscy, wszystkim chcą zaglądać do
        kieszeni. Niech odpowiednie organa lepiej się wezmą za przekręty,
        oszustwa.Człowiek sprawujący jakąś władzę w kraju ma być czysty, bez skazy, ma
        okazać co posiada i jak się dorabia. Wcale nie musi publicznie tego robić, jak to
        żądają niektórzy, mnie to jest niepotrzebne . On ma być pod kontrolą urzędu
        skarbowego, czy jakiegoś innego. A nie tak, że jak obejmie jakieś stanowisko to
        już nikt n i e ś m i e /bo taki ważny/ go sprawdzać. Tam pieniądze uciekają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka