lucy_z 06.11.01, 20:13 Unia Pracy i PSL chcą zmniejszenia zarobków Radzie Polityki Pieniężnej. Uważają, że zarobki te są rażąco wysokie. Z drugiej strony ktoś te zarobki na takim poziomie ustawił i w jakimś celu. Co o tym sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beast Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: 192.168.140.* 06.11.01, 23:28 Brakuje mi tam jeszcze Samoobrony ,i mielibysmy Ich Demagogiczne Troje.Pensje RPP budżetu nie zbawią(choc chwalebna jest taka troska o grosz publiczny- bedziemy obserwować jak to bedzie wygladało u tych posłow przez nastepne cztery lata). RPPienieznej jest niewygodna dla lubiących recznie sterować gospodarką populistów,atak na niezalezność rady nie zdobyłby prawdopodobnie spodziewanego poklasku(przede wszystkim ze strony mediów),a cięcia obecnie sa takie modne.I co nie mniej ważne nie tniemy sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: *.unregistered.formus.pl 07.11.01, 08:47 Tacy ekonomiści jak Rosati, Grabowski (i nawet Ziółkowska) mieliby zarabiać po 10 tys. brutto (tj. ok. 6 tys. netto), czyli 120 tys. brutto rocznie (72 tys. zł=18tys.USD)???!!! Niebezpieczny absurd - byliby w kieszeni byle dyrektora oddziału banku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: 217.8.161.* 07.11.01, 08:57 Jeśli chcemy żeby naszymi finansami zarządzali fachowcy, a nie Leperowcy to musimy im uczciwie płacić! Nie widzę w tym nic złego, żeby tak wysocy urzędnicy byli dobrze wynagradzani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: 192.168.0.* 07.11.01, 09:37 Gość portalu: beast napisał(a): > Brakuje mi tam jeszcze Samoobrony ,i mielibysmy Ich Demagogiczne Troje. Samoobrona to już wcześnie o tym mówiła. Wczoraj oglądałam, chyba to było forum/ w tv na 1 programie. Była dyskusja ciekawa..... Lepper uważa, że RPP wcale nie jest potrzebna, a jeżeli ma być to jako organ opiniodawczy:) Kontrolować, kontrolować ich, no i zabrać tzn obniżyć zarobki, za tym chyba byli wszyscy. To tak w wielkim skrócie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beast Re: Czy ciąć zarobki RPP????? IP: 192.168.140.* 07.11.01, 15:45 To oczywiście wyraz przekonania ,że panAceum na całe zło w polskiej gospodarce jest systematyczne obniżanie osławionych stóp procentowych,a przed tym durna Rada nie wiedziec czemu ma jakies opory;) Dlatego rolnicy,ktorzy znani są wszem i wobec ze swoich umiejetności funkcjonowania w gospodarce rynkowej,mogą cos powiedziec o tym banki ,które udzieliły im kredytów,wezmą sie jeszcze za regulowania polskiej ekonomii. Polscy chłopi- ŻYWIA,BRONIĄ,USTALAJA STOPY PROCENTOWE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikmik Re: Czy ciąć zarobki RPP? IP: *.telenergo.pl 07.11.01, 15:54 powiem jeśli sama zabierzesz głos w dyskusji :) prowokatorko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Czy ciąć zarobki RPP? 08.11.01, 10:43 Gość portalu: mikmik napisał(a): > powiem jeśli sama zabierzesz głos w dyskusji :) > prowokatorko :))) A dlaczego mnie tak brzydko nazywasz,mikmik:( Ja moją opinię wyraziłam, może niejasno w pierwszym wątku i poście.Jestem przeciw podległości Rady pod jakikolwiek organ . Ta Rada ma być niezawisła i niezależna, no i dobrze opłacana. Wtedy będzie prawidłowo spełniała swoją funkcję. U nas, jak napisał chyba beast wszyscy, wszystkim chcą zaglądać do kieszeni. Niech odpowiednie organa lepiej się wezmą za przekręty, oszustwa.Człowiek sprawujący jakąś władzę w kraju ma być czysty, bez skazy, ma okazać co posiada i jak się dorabia. Wcale nie musi publicznie tego robić, jak to żądają niektórzy, mnie to jest niepotrzebne . On ma być pod kontrolą urzędu skarbowego, czy jakiegoś innego. A nie tak, że jak obejmie jakieś stanowisko to już nikt n i e ś m i e /bo taki ważny/ go sprawdzać. Tam pieniądze uciekają. Odpowiedz Link Zgłoś