Dodaj do ulubionych

Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania?

28.09.06, 20:30
Chciałbym się zapytać co Waszym zdaniem jest godnego polecenia dla kogoś, kto
przeprowadza się do Gdańska.
Interesuje mnie w miarę spokojna dzielnica, położona możliwie blisko morza. Z
dogodną komunikacją po Trójmieście - myślę o 70-80 metrowym mieszkaniu w
bloku. Do zagospodarowania około 250-300 tys zł na ten cel.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.chello.pl 28.09.06, 21:41
      brzeźno, przymorze, jelitkowo, ale w tym ostatnim jest cholernie drogo i
      wątpie, aby taka suma starczyła na taki metraż...
    • pineapple3 Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 28.09.06, 21:49
      Cześć.
      coprawda mieszkam w Gdyni ale mój brat mieszka w Gdańsku-Zaspie. Uważam że jest
      to najpiękniejsza dzielnica Gdańska. Mimo, że w około są same blokowiska to
      nie brakuje zieleni. Teren jest bardzo fajnie zagospodarowany. Jezeli masz
      dziecko to tym bardziej bedziesz zadowolony bo gdzie nie spojżysz to same place
      zabaw:) tylko kawałeczek drogi jest nad morze(autobusem kilka minut:))
      niepolecam za to Żabianki i Oruni
      pozrawiam
      • Gość: echtom Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:40
        Żabianka ma świetną lokalizację - w połowie drogi między morzem a Parkiem
        Oliwskim - i jest ładnie zagospodarowana (przynajmniej była 14 lat temu, kiedy
        tam mieszkałam). Problemem jest natomiast jakieś rakotwórcze paskudztwo w
        ścianach - trzeba je zedrzeć razem z tynkiem i zaszpachlować ściany na nowo, co
        komplikuje sprawę. Orunia leży daleko od morza. Brzeźno miało kiedyś złą
        opinię, ale teraz słyszę, że całkiem dobrze się tam mieszka. Zaspy osobiście
        nie lubię, ale przyznaję, że ma niezłą osiedlową infrastrukturę.
        • kobieta_na_pasach Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 29.09.06, 19:45
          Gość portalu: echtom napisał(a):

> Żabianka ma świetną lokalizację - w połowie drogi między morzem a Parkiem
          > Oliwskim - i jest ładnie zagospodarowana (przynajmniej była 14 lat temu, kiedy
          > tam mieszkałam). Problemem jest natomiast jakieś rakotwórcze paskudztwo w
          > ścianach -

tiaaa. 30 lat tam mieszkalam i zyje.
          • echtom Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 29.09.06, 22:53
            Ja mieszkałam półtora roku i też żyję. O tym w ścianach ktoś mi mówił - może
            przesadzał. A gdzie mieszkasz? Ja mieszkałam w "szafie" przy Sztormowej 7.
            • Gość: Witek Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.zab.nat.hnet.pl 09.10.06, 21:01
              Jeżeli chodzi o te "rakotwórcze paskudztwo" to można je spotkać na wszystkich
              osiedlach wybudowanych z tzw. "wielkiej płyty" do początku lat
              dziewięćdziesiątych. Do uszczelniania przerw między płytami używano wtedy masy
              bitumicznej, która, jak wykazały badania, może mieć negatywne działanie na
              organizm człowieka. Nie przesadzajmy jednak. Ilość użytej masy do uszczelniania
              jest minimalna i nie zagraża zdrowiu.
        • kobieta_na_pasach Żabianka ma najlepsza wode w gdansku 29.09.06, 19:45
          bo z ujecia Sopot.
        • Gość: gość portalu Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: 80.53.46.* 05.10.06, 13:04
          Ni polecam z całą pewnością Łostowic, Oruni i stogów
          • Gość: werty Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: 80.53.46.* 05.10.06, 13:06
            Orunia, Łostowice , Stogi - sami blokersi
            • Gość: Met Werty IP: *.allianz.pl 05.10.06, 13:41
              Nie pisz bzdur,Górna Orunia to porządna dzielnica,byłeś kiedyś na Łostowicach?
              To nowa dzielnia,blokersów tam nie uświadczysz...
          • Gość: diego Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.mlab.pg.gda.pl 11.10.06, 15:01
            Polecam Morene , moze nie tak blisko do morza, ale cicho, spokojnie, dobrze
            zagospodarowana, swietnie skomunikowana, same zalety
      • kobieta_na_pasach Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 29.09.06, 19:44
        pineapple3 napisała:

> niepolecam za to Żabianki i Oruni
        > pozrawiam

Zaspa to syf.Zabianka jest najpiekniejsza i taka cicha.
        • Gość: gosc Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.pro-internet.pl 29.09.06, 23:18
          zaspa tez jest cicha + sporo zieleni
        • Gość: klik Re: Syfem to Ty jesteś. IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.06, 11:34
          Co otworzysz pysk gnojówka się leje. Kobieta to brzmi dumnie...
    • Gość: x Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:38
      www.investkomfort.pl/index.php?n=279
      • efreet81 Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 29.09.06, 11:15
        Dziękuję za tak szybkie i ciekawe odpowiedzi! Mam jeszcze takie pytanie, pewnie
        jest trochę głupie ale jako faceta z głębi kraju strasznie mnie intryguje.
        Mianowicie - słyszałem, że część Gdańska zostanie zalana przez podnoszące się
        morze. Nawet wymieniane były jakieś konkretne dzielnice zdaje się, że nisko
        położone. Wiem, że to odległa przyszłość, pewnie jakieś 40-50 lat albo i
        dłużej. Myślę raczej o dzieciakach. Taką mam fobie związaną z Gdańskiem i
        Trójmiastem jako takim :-/ Powinienem się martwić, że Zaspę pochłonie jakiś
        sztorm? :-)
        • Gość: gosc Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.pro-internet.pl 29.09.06, 23:22
          tego nie mozna wykluczyć. potencjalnie zatopione dzielnice to np. zabianka, przymorze, zaspa, brzezno.
          proponuje gorny taras gdanska - dzielnice polozone na wzgorzach, z dala od pasa nadmorskiego.
    • henryk_o Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 29.09.06, 11:12
      Ja postawiłem na PRUSZCZ Gdański. Może to nie dzielnica Gdańska ale miejsce
      warte uwagi. Wcześniej mieszkałem w Gd.Oliwie - blisko lasu i nie żałuje
      przeprowadzki z kilku powodów:
      - taka wioska z charakterem miasta ;)
      - nad morze do Sobieszewa autem jest 15 min, ale i tak z reguły - ci co
      mieszkają nad morzem rzadko je odwiedzją wiec nie nastawiałbym się na bliskość
      Bałtyku.
      - ceny dużo niższe - nie tylko mieszkań
      - blisko obwodnica
      - jest tu spokojnie i w miarę bezpieczne
      - miasto cały czas się rozwija.

Dużo o Pruszczu znajdziesz na forum regionalnym: Pruszcz Gdański i okolice.

• megasceptyk Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 10.10.06, 14:37
        Hmm, dobrze jest jeszcze pracować w Pruszczu bo korki do Gdańska są niesamowite
        a z Gdańska nie da się wyjechać na obwodnicę w godzinach szczytu.
    • Gość: gogggo Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.crowley.pl 29.09.06, 12:56
      Do przemyślenia ;Jelitkowski Dwór.Same zalety i jedna mała wada....cena.
      • efreet81 Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 29.09.06, 13:12
        Dziękuję za tak szybkie i ciekawe odpowiedzi! Mam jeszcze takie pytanie, pewnie
        jest trochę głupie ale jako faceta z głębi kraju strasznie mnie intryguje.
        Mianowicie - słyszałem, że część Gdańska zostanie zalana przez podnoszące się
        morze. Nawet wymieniane były jakieś konkretne dzielnice zdaje się, że nisko
        położone. Wiem, że to odległa przyszłość, pewnie jakieś 40-50 lat albo i
        dłużej. Myślę raczej o dzieciakach. Taką mam fobie związaną z Gdańskiem i
        Trójmiastem jako takim :-/ Powinienem się martwić, że Zaspę pochłonie jakiś
        sztorm? :-)
    • kobieta_na_pasach Żabianka nt 29.09.06, 19:43

• Gość: yap Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.chello.pl 29.09.06, 19:50
      Tylko Wrzeszcz, najlepiej tuż przy parku Jaśkowa Dolina. Super komunikacja,
      blisko centrum, a i do morza niedaleko.
      www.kil.wrzeszcz.org/
      • echtom Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 29.09.06, 22:55
        Kocham Wrzeszcz, ale z tą bliskością morza to trochę przesadziłeś.
        • Gość: gosc Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.pro-internet.pl 29.09.06, 23:25
          blisko. spokojnie z kapcia mozna uderzyc nad morze, np. przez zaspe
          • Gość: echtom Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 09:02
            No jeśli z Dolnego Wrzeszcza to tak.
            • Gość: ingo Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.dsl.telepac.pt 01.10.06, 21:25
              Polecam złotą karczmę,a gdybyś chciała nad morze to musisz zejśc do wrzeszcza
              potem skręcic w stronę zaspy i ciągle prosto
    • etrusek Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 29.09.06, 23:20
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=41045409&a=41045409
      • she.ona Zaspa 30.09.06, 09:50
        świetna lokalizacja - z najodleglejszego punktu Zaspy ok. 30 min piechotą nad
        morze.
        komunikacja super rozwiązana - kolejka SKM, tramwaje, autobusy
        szkoły i przedszkola - są i to kilka, jest w czym wybierać
        przychodnie, szpital - wszystko na miejscu
        zakupy - na osiedlu jest ETC, a nim market spożywczy, ewentualnie duże zakupy
        można zrobić w Realu na granicy z Przymorzem. Niedaleko centrum handlowe Alfa,
        Manhattan we Wrzeszczu i budowana właśnie Galeria Bałtycka (no ale na nią
        jeszcze troszkę poczekamy)
        ścieżki rowerowe całkiem fajnie rozwiązane
      • chr82 Zaspa 30.09.06, 13:23
        Jesli mieszkanie w bloku to zdecydowanie Zaspa. Moze nie najpiekniejsza, ale
        mieszka sie tu fajnie i wszedzie jest blisko.
    • 112p ja polecam nowy port 30.09.06, 14:01
      fakt blisko morza ale jest pieknie spokojnie ja se chwale a mieszakm tu od 10 lat
      • Gość: s... Re: ja polecam nowy port IP: *.nsm.pl 30.09.06, 19:26
        a ja tam pracuję i szczerze powiedziawszy nie chciałabym tam mieszkać, ale
        każdy z nas ma prawo wyboru i to jest najważniejsze
    • Gość: pasi Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 17:31
      efreet81 napisał:

> Chciałbym się zapytać co Waszym zdaniem jest godnego polecenia dla kogoś, kto
      > przeprowadza się do Gdańska

zastanów się czy nie lepiej do Gdyni...
      • Gość: ja Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.nsm.pl 30.09.06, 19:38
        nikt nie wspomniał o Chełmie, wszędzie blisko, wiem co piszę ,bo tu
        mieszkam,też jestem z "zewnątrz ", długo szukałam i nie żałuję , choć mogę się
        przeprowadzić w inne miejsce, nie robię tego, bo czuję że ta dzielnica jest już
        częścią mnie(a mieszkam dopiero od 4 lat),właśnie ze względu na dziecko
        wybrałam tę dzielnicę, a co jest warte polecenia? mnóstwo zalet ma to miasto,
        z pracą jak wszędzie-trzeba szukać, ale dla chcącego nie ma nic trudnego,
        rozrywek mnóstwo, również dla rodzin,jedyny mankament to opieszałość
        urzędników, ale to chyba w całym kraju?!, no i piękna starówka, itd
    • zielonygp a moze Gdynia ? 01.10.06, 23:18
      Gdynia Redłowo.
      • Gość: W.Zaleska Re: a moze Gdynia ? IP: *.leb.vectranet.pl 29.10.06, 18:37
        Gdynia i jeszcze raz Gdynia:)

Mieszkam na Obłużu i to jest naprawdę fantastyczna dzielnica cisza spokój
        niemal wszystko na miejscu świetny dojazd...

http;//zaleska.znak.biz
    • Gość: GGG Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.chello.pl 02.10.06, 19:08
      Od roku mieszkam w Gdańsku.Wraz zmężem kupiliśmy mieszkanie na
      ul.Głębokiej .Bardzo chwalimy sobie okolice jak i samą dzielnicę. Dobra
      komunikacja, blisko Starego Miasta, na plażę jeździmy na Stogi. Polecam
      rozejżeć się za czymś w okolicy. Pozdrawiam GGG
      • zapalnik1 Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 02.10.06, 19:18
        Srebrzysko. Intelektualnie bogata , blisko szpital dla niezdecydowanych
        zyciowo, i nie trudno o glebsza refleksje nad marnoscia zywota na malowniczym
        cmentarzy a nie niecna konsumpcja.
    • Gość: aś Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:55
      oczywiście tylko Przymorze, właśnie budują się kolejne mieszkaniowce:/ blisko
      morza, spokojnie.......fajnie pozdrawiam :)
    • eterna5 Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? 04.10.06, 10:09
      jesli mozesz wybierac miedzy gdanskiem a gdynia to zdecyduj sie na gdynie!ja
      1,5roku temu bylam zmuszona przeniesc sie z gdyni do gdanska.I niestety gdansk
      nie dorownuje gdyni-ciche,spokojne dzielnice(np pustki cisowskie),nizsze
      ceny,swietna komunikacja,w gdansku komunikacja to horror!!ciagle
      korki,beznadziejnie ulozone rozklady jazdy,brak polaczen...Polecam-zastanow sie
      nad gdynia!Gdynia to miasto z przyszloscia a i do morza nie jest dalej niz w
      gdansku ;) a za to blizej na polwysep!!
      • Gość: ace Weż nie bądź śmieszny z tą swoją gdynią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:56
        Miasto z przyszłością dobry żart.
        Wszystkie sensowne dzielnice czyli gdynia pd są już kompletnie zapchane
        deweloperką.
        Pólnoc gdyni to 3 świat same blokowiska w stylu syberyjskim przeplatane
        wiejskimi domkami a ceny sa tam niższe bo nikt nie chce tam mieszkać.
        Dodatkowo kupisz mieszkanie np w redłowie a za cwile postawią Ci wielki blok
        pod oknem.
        Generalnie gdynia to miasto bez przyszłości i bez inwestycji a te 10 letnie
        niskopodłogowe leasingowane szroty z niemiec robią wrażenie jedynie na powoli
        wymierających szczurkowyznawcach.

W Gdańsku unikaj tylko Dolnego miasta, Stogów, Nowego Portu i Oruni dolnej
        • pineapple3 Re: Weż nie bądź śmieszny z tą swoją gdynią 04.10.06, 18:42
          Ace po twojej wypowiedzi domyślam się, że niemieszkasz w Gdyni. W
          przeciwieństwie do Gdańska, Gdynia inwestuje wszystkie pieniądze w miasto-
          efekty widać. Rozwinięta komunikacja miejska, nowe drogi, remontowane
          centrum,...etc. Każdy kto wyprowadza się z gdyni-wraca. Znam wiele takich
          przypadków. Bo miasto jest młode i piękne. pozdrawiam sfrustrowanego Ace.
          • Gość: Met pine coś tam IP: *.allianz.pl 04.10.06, 18:49
            Tylko,że nie ma tam gdzie pracować tzn. w Gdyni,zero inwestycji
            gospodarczych,siedzib znaczących firm,kreujących nowe miejsca pracy,od jakiegoś
            czasu wszystkie poważne inwestycje w regionie lokują się niemal wyłącznie w
            Gdańsku,w temacie pozyskiwania środków unijnych również Gdańsk jest jednym z
            liderów,pozyskał już blisko 1 mld złotych,w przeliczeniu na mieszkańca wyrażnie
            wyprzedza Gdynię...
            • Gość: daw Re: pine coś tam IP: *.amw.gdynia.pl 05.10.06, 15:01
              Co z tego ze w gdańsku powstaja fabryki z praca za 800 zł skoro Gdynia ma
              niższe bezrobocie niż Gdańsk.
              • Gość: Met Daw IP: *.allianz.pl 05.10.06, 17:15
                Intel,Thyssen Krup,Seruga Seiki,Zen Sar,CompuWare,Reuters to firmy z branzy
                zaawansowanych technologii,dzięki produkcyjnym gigantom jak Lotos,Energa czy
                bankowym jak GE Money Bank w Gdańsku jest wyższa średnia płaca niż w
                Gdyni,bezrobocie w Gdyni minimalnie mniejsze,różnica w granicach 1%,z tym,że
                mnóstwo gdynian pracuje w Gdańsku,o czym świadczą korki na Aleji Niepodległości
                w Sopocie rano w kierunku Gdańska,z powrotem po południu,nie znam w Gdańsku
                fabryki gdzie zarabia się 800 pln,wiem natomiast,że brakuje w stoczniach
                spawaczy,którzy średnio zarabiaja po 5000 pln,z nadgodzinami do 7-8000 pln...
                • Gość: Met Re: Daw IP: *.allianz.pl 05.10.06, 17:18
                  Wymienione wyżej firmy to nowe projekty,z ostatniego roku,wrzuciłem celowo do
                  nich Lotos,Energę,GE Money Bank i Intela,bo firmy te rozbudowuja się,stając się
                  krajowym potentatami,dorzucam też terminal kontenerowy DCT w Porcie Północnym-
                  największa inwestycja na Pomorzu za 300 mln euro
                  • Gość: xxx Re: Daw IP: *.chello.pl 05.10.06, 22:19
                    Kurde pytanie jest gdzie zamieszkać w Gdańsku, to od razu jakieś śledzie
                    wyskakują z tą swoja wiochą, aby zamieszkać w krainie kwadratowych domów i
                    budek ze śmierdzącymi rybami....bleeeeeeeeee
                    • Gość: beznicka Re: Daw IP: *.3miasto.net 06.10.06, 14:53
                      Czemu jestes taki zgryzliwy? W temacie napisano Gdansk-SOpot-Gdynia.A co do
                      wiochy i budek ze smierdzacymi rybami to powiem ci ze 100 razy wole ta wioche
                      bo jest ladniejsza,piekniej polozona i spokojniejsza od gdanskowych blokowisk
                      pachnacych brudem i niebezpiecznym.Wszedzie znajdziesz lepsze i gorsze
                      dzielnice a dla osoby zadajacej to pytanie twoj post daje duzo do myslenia.Za
                      duzo tu wrogosci i nieprzyjemny w odbiorze ton.Czy o to ci chodzilo?
                      • Gość: Met Beznicka IP: *.allianz.pl 06.10.06, 20:44
                        Tia,jest piękna,to prawdziwa miniaturka Bukaresztu...Tyle samo tam blokowisk co
                        w GA,zresztą nie ośmieszaj się,zdecydowana większość gdynian mieszka w
                        blokowiskach,cała północ i wschód od dworca PKP to to jedno wielkie
                        blokowicho,Karwiny,Witomino,w blokach mieszka gdzieś z 75% populacji gdynian,a
                        może i więcej,jedyne znośne dzielnice to Orłowo,Redłowo i niektóre osiedla
                        wzdłuż Wielkopolskiej,bo blisko Sopotu i Gdańska...
                        • Gość: miciu Re: Beznicka IP: 85.128.3.* 09.10.06, 09:12
                          Słuchaj Met na Twoje uczulenie na słowo Gdynia proponuję Zyrtec. Ewentualnie
                          zmienić otoczenie. To naprawdę pomaga.
                      • Gość: master To szczyt bezczelności nazwać te stolice IP: *.sm-rozstaje.pl 06.10.06, 21:11
                        blokowisk i szaroburych obdrapanych baraków z kilkoma niebrzydkimi enklawami typu orłowo ladnym miastem.
                  • Gość: marteczka Re: Najladniej jest..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:25
                    To zdecydowanie Matemblewo, jest najladniej polozonym osiedlem:))
                    • Gość: azor Re: Najladniej jest..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:13
                      Przeprowadzilam do gdanska rok temu. Porzucilam warszawe i choc brakuje mi
                      specyficznego uroku naszej stolicy, to lubie trojmiasto ze wszystkimi
                      przyleglosciami. Polecam wrzeszcz, piekna dzielnica, blisko centrum, blisko
                      morza. Plusem jest brak blokow - koszmarow, urocze zakatki, piekna zabudowa
    • Gość: kaz Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 15:35
      A co wy z tymi blokowiskami? Przecież efreet81 wyraźnie pisze, że chodzi mu o
      mieszkanie w BLOKU! I proponuję Zaspę, coś pięknego!
      • Gość: zibi Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: 81.219.106.* 07.10.06, 21:18
        Ludzie! A Oliwa? Tam jest najspokojniej, najlepszy dojazd gdzie tylko
        zapragniecie i wiele innych plusów z Parkiem Oliwskim pod nosem na czele.
    • Gość: gonzo Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: 195.116.182.* 09.10.06, 15:36
      tylko wrzeszcz
    • Gość: iza Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 09.10.06, 17:58
      GorAco polecam Morene oraz Zaspe.
    • Gość: (gość portalu) Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.eia.pl 09.10.06, 18:53
      efreet81 napisał:

> Chciałbym się zapytać co Waszym zdaniem jest godnego polecenia dla kogoś, kto
      > przeprowadza się do Gdańska.
      > Interesuje mnie w miarę spokojna dzielnica, położona możliwie blisko morza. Z
      > dogodną komunikacją po Trójmieście - myślę o 70-80 metrowym mieszkaniu w
      > bloku. Do zagospodarowania około 250-300 tys zł na ten cel.
      itd....
      wiec ....
      Na Chelmie fajne mieszkania z solarami na dachu buduja widok na morze do
      centrum...4 min autobusem... do morza stogi 6 km itd...tylko kasy to ci napewno
      niewystarczy.... cenny od 350.....tys
    • Gość: karolina Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.cable.satra.pl 09.10.06, 19:47
      ja pochodze z ciechanowa i od roku mieszkam w gdansku:)ta suma pieniedzy
      starczy ci na gora 43metry kwadratowe :(tu mieszkania sa naprawde drogie:(i tez
      nie bedzie to zaden wypas:(wiem bo sami ostatnio zastanawialismy sie nad
      kupnem.Obecnie wynajmujemy male dwu pokojowe mieszkanko na przymorzu za 1400zl.
      miesiecznie.
    • Gość: ewa Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 13:23
      Mieszkałam na Przymorzu (przy samym morzu i dalej też), we Wrzeszczu, dolnym
      Sopocie, na Żabiance, teraz Sopot ale górny. Oczywiście nalepiej mam się teraz
      (52 m2 - ok. 250 tys. w bolu 5 piętrowym pod samym lasem, 10 min nad morze, a z
      Gdańska to najlepiej wspominam Żabiankę dolną (ul. Orłowska) blisko morze, dużo
      zieleni, place zabaw, miejsce z charakterem, w miarę bezpieczne
      pozdrawiam
    • Gość: sosen A gdzie mieszkańcy Moreny, Niedźwiednika, Siedlec IP: *.chello.pl 10.10.06, 17:41
      A gdzie mieszkańcy Moreny, Niedźwiednika, Siedlec i Otomina?
      No pytam się gdzie (?)
    • Gość: CHLOR ZENON Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.chello.pl 10.10.06, 19:50
      tylko Chylonia!!!
      dużo sklepów z tanim winem!!!!!
    • Gość: Arka.strong Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 16:56
      Za cene, którą podajesz możesz mieć poważny problem znaleźć mieszkanie niedaleko
      morza. Jeśli cenisz spokój i ciszę oraz chciałbyś zamieszkać w bezpiecznej
      dzielnicy to chyba najodpowiedniejszą dla ciebie by była Osowa. Najwięcej
      informacji o niej znajdziesz w portalu www.osowa.com
      Pozdrawiam
    • Gość: Zenek Re: Jaką dzielnicę polecacie do zamieszkania? IP: *.chello.pl 11.10.06, 18:44
      tylko rumia!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka