Dodaj do ulubionych

Listonosze rzucili przeładowane torby

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 22:46
No i bardzo slusznie - mam dosc smietnika w swojej skrzynce! Drzewa nie rosna
po to zeby wycinac je na trzecia koperte z listem od tuska, ktora w zeszlym
tygodniu dostalem (kurskiego, zubrysa czy innych tez nie chce). Ja pomysle z e
tego typu cuda sa jeszcze refundowane z zabranych mi podatkow, to mnie krew
zalewa. Brawo listonosze! A kaski troche wiecej tez sie wam nalezy - jak sami
nie wywalczycie to nikt z tych misiow nic wam nie da. trzymajcie sie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiewior Listonosze rzucili przeładowane torby IP: 217.153.241.* 14.11.06, 23:43
      Sorry - ale moje ostatnie przeżycia, jeśli chodzi o listonoszy sprawiają, że zdecydowanie nie jestem w stanie ich poprzeć. Na moje osiedle (Morena, okolice Carrefoura) listonosz dociera i tak maksymalnie dwa razy w tygodniu, przesyłki są do skrzynek wrzucane przypadkowo (sąsiedzi roznoszą sobie listy nawet między sąsiednimi blokami), awiza z reguły nie są zostawiane. Jeżeli już, to pojawiają się jedynie awiza powtórne i to z datą sprzed kilku dni. Lepiej dzwonić na pocztę i pytać czy czasem coś u nich nie leży.
      Podsumowując - strajku i tak pewno nie zauważę, chyba że potrwa ze dwa tygodnie.
    • maruda.r A premie? 15.11.06, 00:36

Chcemy, aby problem ulotek załatwiono raz na zawsze, tak jak to zrobiono w
      innych dużych miastach. Tam doręczyciele nie mają w torbach nawet pojedynczej
      ulotki, roznoszą jedynie, tak jak kiedyś, listy - mówi Głogowski.

Zarząd pewnie już sobie pogratulował i rozdzielił premie. Listonoszom
      przydzielił większe torby.

• Gość: CUPPPGD Pracownicy Poczty Łączcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 07:19
        Pracownicy Poczty, przyłąćczcie się do protestu, niech cała Poczta stanie, niech tym bamboszom z warszawy gały wyjdą, niech sami zaczną pracować, a nie tylko grzać stołki. My chcemy chleba, a nie za 800 zł wyzywić rodzinę....poczta nie ma pieniędzy??Farmazony, na 1100 posad dyrektorskich jest. Niech wszystkie dwójki staną....Przyłączcie się do listonoszy
    • Gość: GA Poczta Polska strajkuje już od ponad 2-ch lat... IP: *.chello.pl 15.11.06, 03:49
      j/w
    • Gość: siek Może czas wpisać się na listę Robinsona.? IP: *.mlyniec.gda.pl 15.11.06, 08:09
      Może czas wpisać się na listę Robinsona.
      1. Idziesz na pocztę
      2. Mówisz że nie chcesz ulotek,
      3. Dostajesz naklejkę,
      4. Naklejasz na skrzynkę
      5. I nie masz już reklamówek i druków nieadresowanych!!!!

Proponuję masową pielgrzymkę na pocztę wtedy listonoszom będzie lżej ;)
    • fraglesi67 Jak Deutsche Post wejdzie.... 15.11.06, 08:50
      ...to bedziecie jak małe samochodziki zaiwaniać ;-)
      • kalinowski11 Re: Jak Deutsche Post wejdzie.... 15.11.06, 09:24
        fraglesi67 napisał:

> ...to bedziecie jak małe samochodziki zaiwaniać ;-)

Samochodzikami to może będą zaiwaniać listonosze Deutsche Post, a listonosze
        Poczty Polskiej to zaiwaniają jak wielbłądy z wielką torbą na ramieniu
        i siatami pełnymi reklamówek w dłoniach. Widzę jak goście "biegają" po osiedlu,
        zwłaszcza latem... z tymi tobołami podczas upałów można paść trupem.
        Nie zazdroszczę. Pozdrawiam.
      • Gość: lola Re: Jak Deutsche Post wejdzie.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.11.06, 21:08
        Pracownicy Deutscher Post nie nosza ton reklam, w miescie jezdza na rowerach, specjalnie dla nich wyposazonych. W mniejszych miescowosciach poruszaja sie samochodami.
    • Gość: opty Re: Listonosze rzucili przeładowane torby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 10:02
      w Niemczech widziałam listonoszy z małymi wózkami na dwóch kółkach (jak na
      zakupy u nas)
      • Gość: X Re: Listonosze rzucili przeładowane torby IP: *.chello.pl 15.11.06, 10:43
        poczta powinna zajmować się roznoszeniem korespondencji a nie ulotek. A wiecie
        ile czasu przewiduje norma pracy na doręczenie listu? 3 sekundy - nie
        rejestrowane są żadne nadgodziny, niezależnie kiedy listonosz wraca z rejonu, do
        pracy musi zgłosic się o 8,00 ale jego czas pracy liczy się od 10,00, bo wtedy
        wychodzi w rejon. Jeżeli listonosze sami strajkiem nie wywalczą sobie lepszych
        warunków, nikt za nich tego nie zrobi. Mają przykłady górników, lekarzy,
        stoczniowców .....
      • irekdz1977 jestem listonoszem 15.11.06, 10:44
        ktos napisal ze listy sa zle wrzucane nie dostaje awiz. widocznie rejon jest w
        rozbiorce a to znacz ze obsluguja go listonosze z innych rejonow. wiec pomysl
        sobie zoe taki listonosz zap... najpierw w swoim rejonie listy + ulotki a
        nastepnie mosi obsluzyc jeszcze drugi i dostaje za rozbiorke no wiesz ile dostaj
        cale 5 PLN za dzien to jest chore a szczegolnie w zime lub na jesien. zjezdzasz
        ze swojego rejonu przemoczony i zziebniety ale nie idziesz do domu na ciepla
        heerbatke tylko sie bujasz jeszcze w drugi rejon i wracasz rozliczyc sie na
        18-19. ja czuje sie jak czarnuch w tej pracy szczegolnie gdy sie wie jakie
        pensje dostaja na gorze. eh niech wejdzie deutsche post.beda potrzebowali
        pracownikow to na poczcie zobacza tylko moje plecy.
        • kalinowski11 Re: jestem listonoszem 15.11.06, 10:47
          irekdz1977 napisał:

> eh niech wejdzie deutsche post.beda potrzebowali
          > pracownikow to na poczcie zobacza tylko moje plecy.

Tak jest, ktoś tą pocztę będzie musiał roznieść... Pozdrawiam.
    • Gość: Inicjatywa Pracown Kolejne miasta dołączają się do strajku IP: 195.116.62.* 15.11.06, 11:13
      Do "dzikiego" strajku listonoszy zapoczątkowanego w Gdańsku 13
      listopada, przyłączają się kolejne miasta. Wczoraj stanęło całe
      Trójmiasto, dzisiaj dołączyli pracownicy min. z Poznania, Krakowa,
      Szczecina, Łodzi i Wrocławia. Biorąca udział w strajku Inicjatywa
      Pracownicza wzywa do rozszerzania strajku na cały kraj i spełnienia
      wszystkich żądań protestujących.

www.pl.indymedia.org/pl/2006/11/24369.shtml
      • Gość: listonosz Re: Kolejne miasta dołączają się do strajku IP: 212.160.86.* 15.11.06, 12:47
        Listonosze z Częstochowy popierają Was.Dość wyzysku lekceważenia i ciągłego
        mobingu .Chcemy pracować dobrze w godnych warunkach i za godziwą płacę.
    • Gość: oburzony Re: Listonosze rzucili przeładowane torby IP: 212.160.86.* 15.11.06, 11:33
      Na wirtualnej.interii,onecie,żadnych informacji na ten temat nie ma.Jestem
      zaskoczony,przecież to ważne wiadomości.
    • Gość: firanka z okna Uwaga na Poczte Polska. To kolekny złodziej !!!!!! IP: *.promax.media.pl 15.11.06, 11:53
      Zaprzestanmy wysyłac kartki swiąteczne . Niech to będzie nasz Polaków protest
      przeciwko złodziejow jakim jest Poczta . Zabij Poczte Polską . Poczta dołącza do
      takich złodzieji jak TP SA, Tele2, SLD/SDPL/PD,....
    • Gość: Brawo Dość łamania praw pracowniczych. IP: 153.19.22.* 15.11.06, 12:15
      Popieram Was i jestem z Wami.
    • slonmu Listonosze rzucili przeładowane torby 15.11.06, 12:23
      Bardzo dobrze ze tak zrobili ,poczta jak zwykle spekuluje na pensjach bo mysli
      ze dostaja od ludzi za przynoszenie renty lub emerytury.Dzisiejsze czasy
      spowodowaly ze ludzie pozakladali konta ,czesc przelewow wykonuja przez net i
      dlatego niedlugo poczta splajtuje i bedzie musiala pomyslec o nowelizacji
      swojej propozycji dla klientow
      • Gość: Pocztowy kierowca Re: Listonosze rzucili przeładowane torby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:32
        Listonosze trzymajcie się! Jestem z Wami.Mam nadzieję że i inne wyzyskiwane
        grupy zawodowe w Poczcie się ockną i się do Was przyłączą.
        Pozdrawiam z Mazowsza.
    • Gość: es wieści z frontu IP: 195.116.62.* 15.11.06, 12:38
      Dziś trwa trzeci dzień strak listonoszy w Gdańsku. Na rozmowy przyjechała
      dyrekcja z Warszawy. Stoją także listonosze w Gdyni i Sopocie. Do strajku
      mają się przyłączyć listonosze ze Szczecina, Łodzi i Wrocławia.
      Solidarnośc oczywiście robi krecią robotę i cichaczem nakłania ludzi do
      zakończenia strajku.
      • Gość: pocztowiec Re: wieści z frontu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:37
        Jakieś ustalenia z Wawką?
    • Gość: es wieści z frontu 2 IP: 195.116.62.* 15.11.06, 12:42
      Strajk listonoszy w Gdańsku rozszerza się. W Poznaniu pikieta
      solidarnościowa.

Gdańscy listonosze nadal strajkują. Do protestu przyłączają się także
      listonosze z innych miast: Sopotu i Gdyni. W Poznaniu w dniu 14 listopada
      Inicjatywa Pracownicza zorganizowała pikietę solidarnościową, w której
      wzięło udział ok. 20 działaczy IP i Federacji Anarchistycznej. Akcja miała
      na celu poinformowanie opinii publicznej o sytuacji pracowników Poczty
      Polskiej. Dalsze pikiety solidarnościowe zapowiada nie tylko Inicjatywa
      Pracownicza, ale także WZZ Sierpieńâ��80. Z informacjami o sytuacji w Gdańsku
      Inicjatywa Pracownicza zamierza dotrzeć także do pracowników poszczególnych
      urzędów pocztowych.

Zła sytuacja pracowników Poczty Polskiej, zwłaszcza listonoszy, jest
      poważnym problemem od wielu lat. Do największych mankamentów należą:
      zadaniowy czas pracy, który powoduje, że bardzo często listonosze pracują
      więcej niż 8 godzin dziennie; nadmierne przeciążenie toreb (m.in. drukami
      reklamowymi, tam gdzie je jeszcze roznoszą listonosze); wreszcie niskie
      zarobki i nieprecyzyjny system płac.

13 listopada listonosze z Gdańska rozpoczęli spontaniczny strajk, domagając
      się załatwienie wyżej wymienionych problemów. Protest, w którym aktywny
      udział biorą działacze IP, trwa. Listonosze z Gdańska wzywają pracowników
      Poczty Polskiej do strajku generalnego.

Oświadczenie IP

STRAJK NA POCZCIE
      Gdańscy listonosze wżywają do strajku generalnego pracowników poczty

więcej niż 8 godzin dziennie; nadmierne przeciążenie toreb (m.in. drukami
      zarobki i nieprecyzyjny system płac. 13 listopada w listonosze z Gdańska
      rozpoczęli spontaniczny strajk, domagając się załatwienie wyżej
      wymienionych problemów.

Inicjatywa Pracownicza solidaryzuje się z protestem gdańskich listonoszy i
      wzywa pracowników poczty do podjęcia strajku generalnego, którego celem
      będzie uzyskanie godnych płac i warunków pracy. Domagamy się:

1. Podwyżki dla każdego pracownika poczty do kwoty 2200 zł. brutto i do
      kwoty 1700 zł. brutto dla wszystkich nowoprzyjętych.
      2. Nowoprzyjęci pracownicy po roku powinni otrzymywać stałe zatrudnienie.
      3. Listonosze nie będą nosić druków reklamowych.
      4. Żądamy ośmiogodzinnego dnia pracy i wprowadzenia kart zegarowych.
      5. Żądamy, aby nadgodziny były płacone zgodnie z kodeksem pracy.
      6. Żądamy posiłków regencyjnych i wody na urzędach.
      7. Żądamy rewaloryzacji płac wraz ze wzrostem cen.
      8. Żądamy, aby w stosunku do osób uczestniczących w proteście nie wyciągano
      żadnych konsekwencji służbowych.

Protest w Gdańsku trwa. Gdańscy listonosze wzywają do strajku generalnego
      pracowników poczty.

Ogólnopolski Związek Zawodowy
      Inicjatywa Pracownicza
      www.ozzip.pl

Gdańsk-Poznań, 14.11.2006 r.
      • Gość: pocztowiec Re: wieści z frontu 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:38
        Co się teraz dzieje?
      • Gość: Adam Re: wieści z frontu 2 IP: *.chello.pl 15.11.06, 16:41
        Dajcie na luz, ludzie czekaja na wazne korespondencje, a po odstaniu na PP kilku godzin okazuje sie, ze nie mozna paczek odebrac. Musicie wszyscy sie opie****? Nie wystarczy paru przedstawicieli? Trzeba paralizowac caly ruch? Chcecie, zeby firmy kurierskie zabraly Wam robote? Wystarczy drobna obnizka cen i wszyscy rzuca sie do nich. Totalny bezsens.

Wzywam wszystkich Polakow do zaprzestania korzystania z PP, zrezygnowania ze skrzynek pocztowych, wszystkich uslug i swiadczen. Mamy ere Internetu. A wazne przesylki rozsylajmy kurierami.

Z wyrazami szacunku
        niezadowolony klient Poczty Polskiej
        • Gość: es Re: wieści z frontu 2 IP: 195.116.62.* 15.11.06, 16:49
          nikt nie chce być czarnuchem w pracy kolego. Stajk ma sens, jeśli uderza w
          pracodawce, a ten uderza. Bardzo dobrze że strajkują, za pare miesięcy, jak
          bedzie tak dalej, nie będzie komu pracować, czemu?

młody listonosz dostaje na ręke 700zł

średni brutto 1200zł netto 900zł

starzy (np. 20lat pracy) 1300-1400 i netto 1100

już teraz uciekają na zachód i nie ma komu roznosić poczty. Chory jest system
          wyzysku i musisz to zrozumieć kolego, bo dziś ich wyzyskują, jutro Ciebie i mnie
          • Gość: Adam Re: wieści z frontu 2 IP: *.chello.pl 15.11.06, 17:07
            Musisz tez zrozumiec moja sytuacje. Czekam na przesylki, co jest posrednio uzaleznione od mojego kawalka chleba. Trojmiasto zostalo sparalizowane przez strajkujacych listonoszy!

Rozumiem, strajk... Ale powiedz mi: czy gdy pielegniarki strajkuja, wylaczaja szpitale, ciezko chorym kaza sie wynosic, nie przyjmuja ciezkich przypadkow? Czy gdy gornicy pragna lepszych warunkow wstrzymuja cala dostawe surowca w kraju?

Poparlbym, ale uderza to w moje interesy i bardzo mi przeszkadza. Pomysl, co by bylo, gdyby listonosze PP zastrajkowali w calej Polsce. Na dwa tygodnie. Boje sie pomyslec, a juz w ogole co to by bylo potem, ile czasu by trwal powrot do "rzeczywistosci". Wyobrazasz sobie ile juz teraz przesylek zaginie? Przez te "pare" dni strajku?

Ten strajk najmocniej uderza w klientow. A nie pracodawce. Malo tego, uderza tez w portfele samych listonoszy. Dlaczego? Juz Ci mowie. Wlasnie pisze reklamacje uslugi. Zadam zwrotu poniesionych kosztow wysylki. Wyslanie ubezpieczonej paczki to koszt rzedu 20-30zl. Zaloze sie, ze osob chcacych pokrycia przez PP strat bedzie wiecej.

I co da ten strajk. Myslisz, ze znaczaco sie poprawi sytuacja? Media zainteresowane sa polityka, nie 'jakimis tam' listonoszami. Bez echa.

Teraz mnie rozumiesz?
            • Gość: es Re: wieści z frontu 2 IP: 195.116.62.* 15.11.06, 17:26
              no i bardzo dobrze, pisz o odszkodowanie, PP oszczędza na pracownikach,to ma z
              czego i zapłaci:)

Stajki wykończyły komunę, społeczeństwo jakoś nie narzekało specjalnie na
              niedogodności, bo wiedziało, że strajk jest ostateczną bronią pracownika
              przeciw swojemu pracodawcy. Listonosze niejednokrotnie rozmawiali z dyrekcją,
              kłocili się o przesyłki bezadresowe, ilość godzin pracy i zarobki i nic. Strajk
              jest dziki, nie planowany - coś przelało czarę goryczy.
              Solidarność ta z małej litery i naprawdę, ta pomiędzy ludźmi w społeczeństwie
              zdołala rozwalić komunę, teraz coraz mniej solidarności i coraz mniej praw
              procowniczych, coraz więcej wyzysku i coraz gorzej. Myślę że powinniśmy poprzeć
              ten protest.
              • Gość: Adam Re: wieści z frontu 2 IP: *.chello.pl 15.11.06, 17:59
                Chociaz, zeby na Poczcie mozna bylo odebrac list/paczke. To bym mogl poprzec. Ale tak sie tylko denerwuje i kombinuje jak tu swoje odzyskac...
                • Gość: ss Re: wieści z frontu 2 IP: 195.116.62.* 15.11.06, 18:14
                  a nie można?
                  • Gość: Adam Re: wieści z frontu 2 IP: *.chello.pl 15.11.06, 18:27
                    nie. dokladnie jak to wyglada w Gda opisal ktos wyzej w koemntarzu.
        • Gość: a Re: wieści z frontu 2 IP: *.chello.pl 15.11.06, 23:10
          dlaczego się tak denerwujesz niezadowolony kliencie Poczty Polskiej, dlaczego
          martwisz się o to, czy pracownicy poczty będa mieli pracę skoro masz internet i
          firmy kurierskie? Dlaczego do tej pory korzystałeś z poczty? zapomniałeś, że to
          XXI wiek? Jeżeli ktoś chce korzystać z usług poczty, to dlaczego go do tego
          zniechęcasz.
        • Gość: Listonosz Re: wieści z frontu 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:43
          Nie wiesz co piszesz.Firmy kurierskie się rozwijają i łapią co się da po
          miastach.Na wieś nie chcą się pchać bo im to nie wyjdzie.Jak by mieli jechać z
          jednym czy dwoma listami pod wskazany adres,to większe koszty dojazdu niż
          zarobek!!!!
          • Gość: es wieści z frontu 4 IP: 195.116.62.* 17.11.06, 16:03
            Dziś o godzinie 11.00. rozpoczęły się w Warszawie rozmowy Generalnej Dyrekcji
            Poczty Polskiej z przedstawicielami strajkujących listonoszy i pocztowymi
            związkami zawodowymi.
            Od wyników tych rozmów i spełnienia przede wszystkim postulatów płacowych, jest
            uzależnione to, czy trójmiejscy listonosze podejmą pracę w poniedziałek. Żądają
            aby ich wynagrodzenia wzrosły do 2500 złotych brutto miesięcznie. Listonosze z
            Gdańska dostali pisemne deklarację, że w związku z udziałem w akcji strajkowej
            nie zostaną pociągnięci do odpowiedzialności służbowej. Wcześniej grożono im
            konsekwencjami dyscyplinarnymi.

Tymczasem akcja protestacyjna cały czas trwa i się rozszerza. Drugi dzień
            strajkują listonosze z Kielc i kilkunastu urzędów pocztowych z innych
            miejscowości województwa świętokrzyskiego (np. Skarżysko Kamienna, Chęciny,
            Strawczyn). Wczoraj stanęli listonosze z ok. 50 urzędów pocztowych w Warszawie
            i okolic. Przynajmniej część z nich dziś kontynuuje protest np. w Karczewie. W
            Częstochowie listonosze odmówili noszenia druków reklamowych. W kontakcie z
            protestującymi są listonosze z innych miast, którzy zapowiadają, że w razie nie
            spełnienia postulatów włączą się w przyszłym tygodniu do akcji strajkowej.

aktualne informacje o strajku na portalu wolnych mediów:

www.pl.indymedia.org
    • Gość: Ro Re: Listonosze rzucili przeładowane torby IP: *.media4.pl 15.11.06, 16:38
      We Wrocławiu czekamy tylko na sygnał i też stajemy. Pozdrowienia dla Gdańska.
    • Gość: michal Listonosze rzucili przeładowane torby IP: *.chello.pl 15.11.06, 18:51
      Czas najwyzszy.Nie rozumiem dlaczego monopolsta w doreczaniu listow i przekazow pienieznych zajmuje sie inna dzialalnoscia.Emeryci i rencisci powinni otrzymywac swoje swiadczenia za posrednictwem kompetentnej firmy kurierskiej a nie nieodpowiedzialnej Poczty Polskiej.
    • Gość: krzys ile oni wreszcie zarabiaja IP: *.amg.gda.pl 15.11.06, 22:41
      w dzienniku baltyckim dzisiejsze wydanie napisane jest ze poczatkujacy listonosz
      zarabia 700 zlotych! i gdzie lezy prawda!??
      • Gość: es Re: ile oni wreszcie zarabiaja IP: 195.116.62.* 15.11.06, 23:51
        młody listonosz dostaje na ręke 700zł

średni brutto 1200zł netto 900zł

starzy (np. 20lat pracy) 1300-1400 i netto 1100

dziennie pracują po 10-12 godzin, mają do rozniesienia 3-4 torby po 20 kg.

od jakiegoś czasu nie muszą już pracować w soboty
    • Gość: es wieści z forntu 3 IP: 195.116.62.* 16.11.06, 15:49
      Wczoraj doszło do podpisania wstępnego porozumienia między Polską Poczta i
      strajkującymi listonoszami z trójmiasta, którzy protestowali trzy dni – od
      poniedziałku. Nie załatwione zostały postulaty płacowe. Swoje stanowisko w
      tym względzie dyrekcja ma przedstawić do 20 listopada. Trójmiejscy
      listonosze zapowiadają, że jeżeli ich postulaty płacowe nie zostaną
      spełnione podejmą na nowo akcję strajkową. Do protestu przyłączają się
      także listonosze z innych miast. Wczoraj – 15 listopada - doszło do
      kilkugodzinnego strajku i demonstracji listonoszy w Poznaniu i Zielonej
      Górze. Dziś stanęli listonosze w Kielcach i Warszawie, a także w
      miejscowościach podwarszawskich (np. Otwock i Karczew). Protesty miały
      zostać podjęte w Łodzi, Szczecinie, Wrocławiu i Krakowie, ale nie mamy
      informacji o ich przebiegu.

W Poznaniu w dniu 14 listopada Inicjatywa Pracownicza zorganizowała pikietę
      solidarnościową, w której wzięło udział ok. 20 działaczy IP i Federacji
      Anarchistycznej. Akcja miała na celu poinformowanie opinii publicznej o
      sytuacji pracowników Poczty Polskiej i ich postulatach. Dalsze pikiety
      solidarnościowe zapowiada nie tylko Inicjatywa Pracownicza, ale także WZZ
      Sierpień'80 (w najbliższych piątek w Wałbrzychu, w przyszłym tygodniu także
      w innych miastach Polski).

więcej niż 8 godzin dziennie; nadmierne przeciążenie toreb ( m.in. drukami
      zarobki i nieprecyzyjny system płac. Obecne strajki mają charakter „dziki"
      i nie są kontrolowane przez żadne związki zawodowe, które od wielu miesięcy
      są w sporze zbiorowym z pracodawcą, ale nie udało im się osiągnąć
      spełnienia postulatów załogi. Polska Poczta zatrudnia 100 tys. pracowników
      • Gość: michal Re: wieści z forntu 3 IP: *.chello.pl 16.11.06, 18:55
        Czas najwyzszy zrobic porzadek w tym bajzlu jakim jest Poczta Polska.Tak powazna instytucja nie powinni kierowac ludzie glupawi ale sprawni menedzerowie.Poczta Polska jako monopolista niech wypelnia swoje statutowe zobowiazania a nie bawi sie w kramarza.
    • Gość: Stara Pocztówka Re: Listonosze rzucili przeładowane torby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 09:40
      Jestem wieloletnim pracownikiem poczty, pracuje w tragicznych warunkach w
      brudzie, kurzu, ciasnocie z limitowanym dostępem do toalet i szatni, mobbing
      jest na porzadku dziennym, a kazdym zakresie, a co najgorsze pracują tu całe
      klany. Za swoją prace otrzymuje ok 1.000 zl, nie ma nadgodzin, dodatków za
      pracę w niedzielę i święta, nie ma przerwy na zjedzenie posiłku i wypicie
      czegoś cieplego, chociaż pracuje zdecydowanie powyżej 8 godz dziennie, srednio
      ok 10, ale i tak mam szczęście sa tacy, którzy w tej firmie rozpoczynają pracę
      o 3 w nocy, bez zapewnionego dowozu. Pozdrawiam listonoszy, i wspólczuje
      wszyskim szeregowym pracownikom Poczty Polskiej.
    • Gość: es strajk wybuch na nowo IP: 195.116.62.* 17.11.06, 17:55
      Dowiedziałem się własnie że rozmowy z dyrekcją PP nie przyniosły rezultatów i
      Solidarność ogłasza strajk -nie wiem czy całej poczty, czy tylko listonoszy.
      Tym razem jest to legalny strajk.

Jednak sądząc po komentarzu na indyku będzie to strajk całej poczty.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka