Dodaj do ulubionych

sopot miastem zaglady ludzi nie zamoznyc

IP: *.chello.pl 24.11.06, 12:58
Sopot wiekowe miasto ludzie tu urodzeni ci co nie są zamożni nie
mają prawa gdyż Sopot ma być tylko dla ludzi bogatych. Wobec wygranej byłego
i obecnego prezydenta ludzi tych wygoni się z Sopotu.
Śmieciowisko, które zostało utworzone pod rządami prezydenta, Sopot brudny
niechlujny tylko prezydent tego nie widzi,
Jak nam żyć ludziom urodzonym w Sopocie skoro traktuje się nas intruzów.
Obserwuj wątek
    • filut Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam 24.11.06, 14:59
      Marylko,
      O so chozi?? Bajdurzysz jakbyś się halucków najadła.
      Ludzie niezamożni nigdzie nie są mile widziani:(
      • lewed Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam 16.12.06, 18:31
        Filut?! Ten przynajmniej nie ma zmartwienia,
        że stary - niedługo odda ostatnie tchnienia.
        Zbyt długo na forum tu bajdurzył,
        swym bełkotem niejednego wkurzył.
        Filut myśli, że jest gośc wspaniały...
        Znam go - to ramol skapcaniały!
        • filut Lewedzie, dzięki 17.12.06, 11:33
          za pamięć i miłe słowa w tym przedświątecznym okresie :)))
          Ty to zawsze potrafiłeś zachować klasę :)
    • Gość: krk Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam IP: *.gdynia.mm.pl 24.11.06, 18:40
      a ja słyszałem, że wygoni się rudych...
      • Gość: hehe Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam IP: *.pro-internet.pl 24.11.06, 22:00
        ze lysych, nie rudych, rotfl
      • Gość: Cassino Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:12
        A powiedz mi szanowny Monte czy Was stac na czynsz na Monciaku
        ja tam kiedys zamieszkiwalem pod numerem 27 dzis bodajze 43 z
        konskim lbem . Mam sentyment chociaz widzialem te kamienice zrobiona
        na zielono jakby powiedzial Kaczor prezio malpe w zielonym
    • Gość: autochton Historia lubi sie powtarzac, Poggenkrug IP: *.246.102.185.tisdip.tiscali.de 25.11.06, 13:51
      Ludzie, ktorzy zyli tutaj przed i w czasie II WS wiedzieli, ze jezeli nie stac
      ich bylo na placenie czynszu w miescie to ladowali w Poggenkrug, gdzie
      mieszkali w barakach. O tym osiedlu krazyla wsrod reszty rozne opowiesci i
      dzieciom raczej zalecano unikanie tej okolicy, mowiac tylko, ze jak nie
      bedziesz grzeczny to tam skonczysz. Aha, a Poggenkrug to po prostu dzisiejsza
      ZABIANKA. Pozdrawiam
      • Gość: xaz Oj Marylka, Marylka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 20:20
        Co za bzdurki dziecinko wypisujesz. Też nie jestem zamożna, a daję radę
        i........ dobrze mi tu! A prezydent złotko bardzo dużo zrobił, zasięgnij troszkę
        informacji, widzę, że ci ich brak.
      • psychcio Re: Historia lubi sie powtarzac, Poggenkrug 12.12.06, 08:55
        Gość portalu: autochton napisał(a):
        > .... Poggenkrug to po prostu dzisiejsza ZABIANKA.

Czy twierdzisz, że Poggenkrug to były te nie skanalizowane, murowane baraki
        (już zlikwidowane), tuż za torem wyścigów konnych (w stronę Gdańska)? Innych
        zabudowań tego typu, w okolicach dzisiejszej Żabianki, nie pamiętam.
        Będę wdzięczny za odpowiedź:)
        Pozdrawiam
        • Gość: autochton Poggenkrug IP: *.246.185.7.tisdip.tiscali.de 18.12.06, 12:26
          Czolem Psychcio, przepraszam, ze odpisuje dopiero teraz. Tych barakow bylo wg.
          mojej s.p. Mamy (urodzonej w 1922 w Zoppot i mieszkajacej do 1981 w okolicach)
          na tych terenach kiedys troche wiecej. Na forach "Dawny Gdansk" ludzie dziwia
          sie, ze nie bylo niemieckich widokowek z tamtych okolic. To nic dziwnego,
          jezeli wezmiemy pod uwage jacy ludzie i dlaczego musieli tam wtedy mieszkac. Wg
          moich informacji mieszkalo tam okresowo sporo ludzi zakwaterowanych przez
          miasto. Rowniez wtedy byly b. rozne "dzielnice" jak to w portowym miescie.
          Pozdrawiam
          • psychcio Re: Poggenkrug 18.12.06, 14:18
            > ... nie bylo niemieckich widokowek z tamtych okolic. To nic dziwnego,
            > jezeli wezmiemy pod uwage jacy ludzie i dlaczego musieli tam wtedy mieszkac.

Jeżeli dobrze lokalizuję Poggenkrug [okolice nowobudowanej hali sportowej?], to
            powodem był raczej brak widoków [w tamtych okolicach] odpowiednich dla
            widokówek:) Przecież między Poggenkrug i zatoką było wiecznie tlące się
            wysypisko śmieci.
            Mieszkańcy faktycznie nie sprawiali sympatycznego wrażenia. Wiem to z autopsji -
            z młodymi poggenkrugami chodziłem do szkoły.
    • Gość: klik Re: Ty to wiekowa starowinka musisz być...Niech IP: *.gdynia.mm.pl 11.12.06, 21:27
      zgadnę - drugi krzyżyk niedługo? I biedna strasznie jesteś...To chyba przez ten
      internet, co? Mogę polecić Ci niezłego geriatrę. Coś z tą depresją trzeba zrobić...
    • Gość: Monte Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam IP: *.ipt.aol.com 12.12.06, 16:53
      Nie tylko w Sopocie ale w calej Polsce powoli koncza sie czasy
      komuny kiedy czynsz byl symboliczny lub prawie nie istnial.
      Obecnie dla tych starych lub chorych i biednych,czyli nieproduktywnej czesci
      spoleczenstwa ze strony wladz nie ma litosci,gdyz przy podejmowaniu decyzji o
      losach tego spolecznego sektora materializm rzadzacej kliki jest dominujacym
      czynnikiem,zupelnie tak jak za faszyzmu.
      • Gość: krk pochwała wolnego rynku IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.06, 02:03
        Naprawdę nie wszyscy muszą mieszkać w kurorcie pomiędzy morzem o parkiem
        krajobrazowym. Mnie na przykład póki co nie stać i nie domagam się, by ktoś
        dopłacał do tego, bym mógł w Sopocie zamieszkać.
        Mam też nadzieję, że prywatni właściciele sopockich kamienic czym prędzej
        pozbędą się "przydziałowych" pasożytów i nic innego niż uczciwy wolny rynek nie
        będzie decydowało o tym, kto ma zamieszkać w ekskluzywnych dzielnicach w
        centrum, a kto na przedmieściach w blokowiskach.
        • Gość: u92 Re: pochwała wolnego rynku IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.06, 23:32
          Przepraszam ze pytam
          " Co masz wpisane jako miejsce urodzenia"?
          • Gość: krk Re: pochwała wolnego rynku IP: *.gdynia.mm.pl 17.12.06, 00:39
            Co to ma za znaczenie?
            Czy z tego, że ktoś się w jakimś miejscu urodził wynika prawo do zamieszkiwania
            tam na preferencyjnych warunkach (czytaj: częściowo na koszt innych osób)?

• Gość: u92 Re: pochwała wolnego rynku IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.06, 00:48
              Zalozmy ze Twoja rodzina zamieszkuje Sopot powiedzmy od 400 lat
              Zalozmy ze cale pokolenia buduja przez egzystencje Twej rodziny
              nagle pojawia sie taki karnowski( celowo z malej litery) ze swoja "wizja" i
              burzy swiat ktory tworzyly pokolenia Twej rodziny
              Bedzies spokojnie na to patrzyl?
              Ps Chyba nie musze pisac co mam wpisane w dowodzie jako miejsce urodzenia
              • Gość: krk Re: pochwała wolnego rynku IP: *.gdynia.mm.pl 17.12.06, 02:32
                > Zalozmy ze Twoja rodzina zamieszkuje Sopot powiedzmy od 400 lat
                hehe dobry początek, nie ma to jak znajomość historii miejsca urodzenia ;)

> Zalozmy ze cale pokolenia buduja przez egzystencje Twej rodziny
                trochę to nie po polsku, co robią te pokolenia z moją rodziną? budują przez
                egzystencję? ;)

> nagle pojawia sie taki karnowski( celowo z malej litery) ze swoja "wizja" i
                > burzy swiat ktory tworzyly pokolenia Twej rodziny
                > Bedzies spokojnie na to patrzyl?
                I co robi ten Karnowski? Pozbawia właścicieli prawa własności? Wywłaszcza,
                nacjonalizuje?
                Na czym polega to "burzenie świata"?

> Ps Chyba nie musze pisac co mam wpisane w dowodzie jako miejsce urodzenia
                Gratuluję, bo to rzadkość. Tyle że żadna w tym Twoja zasługa.

• Gość: u92 Re: pochwała wolnego rynku IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.06, 22:06
                  Podejdz sobie do Cechu Rzemiosl Roznych i sprawdz ilu "starych" rzemieslnikow
                  zamknelo swa dzialalnosc za czasow karnowskiego
                  Zasada jest prosta nie masz dzierzawy wiec zamykasz dzialalnosc
                  Ten Twoj "wizjoner" zdolny jest do zniszczenia zabytkow w imie swej wizji
                  • Gość: krk Re: pochwała wolnego rynku IP: *.gdynia.mm.pl 18.12.06, 14:53
                    Świat nie jest taki prosty, jak niektórzy by chcieli, a winnego swoich
                    niepowodzeń i niedostosowania do nowej rzeczywistosci jak widać nadzwyczaj
                    łatwo sobie znaleźć...
                    Założę się, że gdyby "starzy" dzierżawcy dostawali od miasta lokale po
                    zaniżonych (niższych niż rynkowe) stawkach, to zaraz by ktoś z tego zrobił
                    aferę, że Karnowski działa na szkodę miasta, bo mógłby zarabiać, a nie zarbia.
                    I tak źle i tak niedobrze.
                    Poza tym lokale użytkowe to nie mieszkania, nie widzę powodu dla wspierania
                    niezamożnych przedsiębiorców tak jak wspiera się niezamożne rodziny przyznając
                    im lokale komunalne.
                    • Gość: u92 Re: pochwała wolnego rynku IP: *.dip.t-dialin.net 18.12.06, 22:52
                      <Świat nie jest taki prosty, jak niektórzy by chcieli, a winnego swoich
                      niepowodzeń i niedostosowania do nowej rzeczywistosci jak widać nadzwyczaj
                      łatwo sobie znaleźć...
                      Założę się, że gdyby "starzy" dzierżawcy dostawali od miasta lokale po
                      zaniżonych (niższych niż rynkowe) stawkach, to zaraz by ktoś z tego zrobił
                      aferę, że Karnowski działa na szkodę miasta, bo mógłby zarabiać, a nie zarbia.
                      I tak źle i tak niedobrze.
                      Poza tym lokale użytkowe to nie mieszkania, nie widzę powodu dla wspierania
                      niezamożnych przedsiębiorców tak jak wspiera się niezamożne rodziny przyznając
                      im lokale komunalne.>

Bredzisz czleku :))
                      Ci dzierzawcy byli sklonni zaplacic duzo wiecej aby mogli prowadzic swa dzialalnosc
                      Idz do Cechu i sprawdz!!! pozniej sie wypowiadaj.
                      Jezeli uwazasz ze niszczenie istniejacych miejsc pracy, zabytkow przez
                      karnowskiego nie jest szkoda dla tego miasta to wybacz mi prosze.

• Gość: krk Re: pochwała wolnego rynku IP: *.gdynia.mm.pl 18.12.06, 23:47
                        > Bredzisz czleku :))
                        bez takich!

> Ci dzierzawcy byli sklonni zaplacic duzo wiecej
                        > aby mogli prowadzic swa dzialal nosc
                        > Idz do Cechu i sprawdz!!!
                        niby jak mam to sprawdzić? wejść i zażądać dokumenatcji z ostatnich ośmiu lat?
                        Jeśli uważasz, że miały miejsce jakieś nieprawidłowości, to zgłoś ten fakt do
                        prokuratury albo przynajmniej zachęć jakiegoś dziennikarza, by się sprawą zajął.

> Jezeli uwazasz ze niszczenie istniejacych miejsc pracy, zabytkow przez
                        > karnowskiego nie jest szkoda dla tego miasta to wybacz mi prosze.
                        Co do miejsc pracy to zapewne w miejsce lokalu dzierżawionego przez jakichś
                        twoich znajomków pojawił się kolejny, gdzie inni ludzie znaleźli pracę.
                        Jeśli powodem nieprzedłużania dzierżawy była chęć uczynienia z Sopotu
                        trójmiejskiego centrum rozrywki z restauracjami, kawiarniami i pubami przy
                        głównej ulicy zamiast sklepów pasmanteryjnych i 1001 drobiazgów to całkowicie
                        takie decyzje popieram i osób takich jak ja są tysiące, zapewniam.

A o jakie niszczenie zabytków ci chodzi? Bo jak tak patrzę na Sopot, to mam
                        wrażenie, że jest coraz piękniejszy (program odnowy elewacji na 100-lecie) i
                        trudno mi wskazać na jakieś zabytkowe budynki, które popadałyby w ruinę.

• Gość: u92 Re: pochwała wolnego rynku IP: *.dip.t-dialin.net 19.12.06, 00:59
                          Bredzisz czleku :))
                          bez takich!
                          Spokojnie,spokojnie jesli uzywam tego okreslenia to ma powody

> Ci dzierzawcy byli sklonni zaplacic duzo wiecej
                          > aby mogli prowadzic swa dzialal nosc
                          > Idz do Cechu i sprawdz!!!
                          niby jak mam to sprawdzić? wejść i zażądać dokumenatcji z ostatnich ośmiu lat?
                          Wiec sie nie wypowidaj!!! jesli nie masz pojecia
                          Jeśli uważasz, że miały miejsce jakieś nieprawidłowości, to zgłoś ten fakt do
                          prokuratury albo przynajmniej zachęć jakiegoś dziennikarza, by się sprawą zajął.
                          Kpisz sobie? czy tez nie umiesz czytac? co mam zglosic? ze karnowski nie
                          przedlozyl dzierzawy,przeciez on to robi zgodnie z prawem .)))

> Jezeli uwazasz ze niszczenie istniejacych miejsc pracy, zabytkow przez
                          > karnowskiego nie jest szkoda dla tego miasta to wybacz mi prosze.
                          Co do miejsc pracy to zapewne w miejsce lokalu dzierżawionego przez jakichś
                          twoich znajomków pojawił się kolejny, gdzie inni ludzie znaleźli pracę.
                          Jeśli powodem nieprzedłużania dzierżawy była chęć uczynienia z Sopotu
                          trójmiejskiego centrum rozrywki z restauracjami, kawiarniami i pubami przy
                          głównej ulicy zamiast sklepów pasmanteryjnych i 1001 drobiazgów to całkowicie
                          takie decyzje popieram i osób takich jak ja są tysiące, zapewniam.

Niestety mylisz sie!! wywalil tych ludzi i NIC nie zrobil w to miejsce
                          czesc z nich jak to napisales stala sie pasozytami i nie wspominajac o tym ze
                          miasto ponioslo straty finansowe a przeciez Ci ludzie mogli spokojnie prowadzic
                          dzialalnosc do czasu zagospodarowania tych terenow czy lokali

A o jakie niszczenie zabytków ci chodzi? Bo jak tak patrzę na Sopot, to mam
                          wrażenie, że jest coraz piękniejszy (program odnowy elewacji na 100-lecie) i
                          trudno mi wskazać na jakieś zabytkowe budynki, które popadałyby w ruinę.

Po Sopockim mlynie to nawet ruina nie pozostala dzieki karnowskiemu a moglby byc
                          np fajny hotel czy tez centrum rozrywki
                          ps Szybko dzisiaj odpisales :)))
                          • Gość: krk Re: pochwała wolnego rynku IP: *.gdynia.mm.pl 19.12.06, 01:37
                            Czy nie ma w Sopocie prywatnych lokali, gdzie owi dziarżawcy (wyrzuceni przez
                            Karnowskiego, ale, jak twierdzisz, chcący płacić rynkowe czynsze) mogliby dalej
                            prowadzić swoją działalność?
                            Dlaczego uparli się, by akurat dzierżawić miejskie lokale?

Sopocki młyn? Niby ten na Kamiennym Potoku - tzw. młyn papierniczy??
                            Rozpadł się za czasów Karnowskiego????
                            Ciekaw jestem bardzo ile osób wie o istnieniu tego miejsca, a co dopiero o tym,
                            że do początku XX w. funkcjonował tam młyn.
                            Jeśli to ma być argument za twoją tezą o niszczeniu zabytków, to wybacz, ale
                            myślałem, że rozmawiamy poważnie.
                            • psychcio Re: pochwała wolnego rynku 19.12.06, 07:25
                              Gość portalu: krk napisał(a):
                              > ... Sopocki młyn? Niby ten na Kamiennym Potoku - tzw. młyn papierniczy?? ...

Prawdopodobnie chodziło mu o młyn zbożowy, przy ul 3. Maja. W miejsce tego
                              młodego zabytku powstały domy mieszkalne - bez naruszenia prawa/przepisów o
                              ochronie zabytków.
                              • Gość: u92 Re: pochwała wolnego rynku IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.06, 00:54
                                Gość portalu: krk napisał(a):
                                > ... Sopocki młyn? Niby ten na Kamiennym Potoku - tzw. młyn papierniczy?? ...
                                Krk jestem rozczarowany- stac Ciebie na wiecej

Prawdopodobnie chodziło mu o młyn zbożowy, przy ul 3. Maja. W miejsce tego
                                młodego zabytku powstały domy mieszkalne - bez naruszenia prawa/przepisów o
                                ochronie zabytków.
                                Bingo! :)))
                                Karnowski wszystko robi zgodnie z prawem ,no moze jedno ze "pozbyl sie" na 48 godz
                                konserwatora zabytkow ktory nie wyrazal zgody na rozebranie tego obiektu.
                                Te 48 godz starczylo aby zniszczyc zabytek
                                Wszystko zgodnie z prawem :)))
                                • Gość: tlustybociek Re: pochwała wolnego rynku IP: *.ipt.aol.com 20.12.06, 03:07
                                  Karnowski musi robic wszystko zgodnie z prawem,bo taka jest jego praca.
                                  Sopot to miasto rozrywki i wypoczynku,taki polski grajdolek,wiec tempo
                                  zycia jest inne i prawdopodobnie wszystko jest lepsze i drozsze,wlacznie z
                                  gangsterami z ktorymi Karnowski chyba prowadzi otwarta gre,bo na czolach
                                  gangster w dzisiejszych czasach nikt sobie nie wypisze,wiec szkalowanie o
                                  korupcje jest przedwczesne,zreszta facet to stary wyjadacz,nawet jak zlapiesz,
                                  go za reke jak robi szkode dla miasta i zaprowadzisz do prokuratora to i tak
                                  sie wylga,ze reka nie jego.A wolny rynek to motor dla kapitalistow z calego
                                  swiata,widocznie Sopot nie umknal ich uwadze,wiec teraz ktos musi ustapic,
                                  jak zwylke wiatr w oczy zawsze biednym wieje.
                                • psychcio u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która 20.12.06, 09:14
                                  by ci odpowiadała!
                                  Chciał byś Sopotu w formie zapyziałej wioski, do której *na sezon* przyjeżdżają
                                  letnicy i mewki II kategorii? [lata 40. i 50.]
                                  Sopot stałby się taką wioską w porównaniu do rozwijających się innch kurortów:(
                                  Z uwagi na położenie geograficzne Sopot jest skazany(!) na rozwój i
                                  przekształcanie się w nowoczesny kurort - ze wszystkimi negatywnymi skutkami, w
                                  tym rozwojem świata przestępczego!
                                  Pamiętasz, drzewiej w Sopocie też były bandziory, np. banda Goryla!
                                  We mnie Karnowski też nie budzi sympatii, ale nie z powodów merytorycznych -
                                  nie lubię facetów o urodzie grzecznego bobaska z dobrej rodziny.

PS1
                                  Uważam że wybudowanie [w miejsce nie takiego starego młynu] domów mieszkalnych
                                  jest lepszym rozwiązaniem niż hotelu! Może znałeś chętnego na wybudowanie tam
                                  [w pobliżu torów kolejowych!!!] hotelu za własne pieniążki????

> ... Karnowski wszystko robi zgodnie z prawem ,no moze jedno ze "pozbyl sie"
                                  na 48 godz konserwatora zabytkow ...
                                  To świadczy o jego "prakseologicznym" podejściu do zarządzania miastem:)

PS2
                                  Spróbuj odpowiedzieć na tytułowe pytanie, bez używania niecenzuralnych
                                  zwrotów:))
                                  • Gość: tlustybociek Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która IP: *.ipt.aol.com 20.12.06, 15:44
                                    Wizje przyszlosci Sopotu musi w sobie zawierac silne elementy wartosci
                                    spolecznych takich jak dobro wszystkich mieszkancow Sopotu bez wzgledu
                                    na materialny status,rowniez dobra biznesu nie wolno rozdzielac od dobra
                                    stalych mieszkancow nie tylko Sopotu lecz kazdego miasta,bo zacznie sie tworzyc
                                    eliciarstwo.Jest zrozumialym,ze mieszkaniec Sopotu ze stalym zameldowaniem
                                    sila rzeczy posiada wieksze przywileje w korzystaniu z miejskich dobr anizeli
                                    wczasowicz,sezonowy pracownik lub wlasciciel biznezu zamieszkaly w Krakowie lub
                                    Warszawie.
                                    Skandynawski model spoleczenstwa jest obecnie wzorcem dla regionu Baltyku.
                                    • psychcio Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która 20.12.06, 18:25
                                      Gość portalu: tlustybociek napisał(a):
                                      > Wizje przyszlosci Sopotu musi w sobie zawierac silne elementy wartosci
                                      > spolecznych takich jak ...

Twa teoria jest słuszna w swych ogólnych założeniach. Diabeł tkwi w
                                      szczegółach:)) I te szczegóły chciałbym wydusić z U92!
                                      Łatwo bowiem krytykować cudze dokonania,a znacznie trudniej zaproponować [nie
                                      mówię nawet o ich realizacji] coś własnego, mającego "ręce i nogi".
                                      • Gość: u92 Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.06, 22:32
                                        by ci odpowiadała!
                                        Chciał byś Sopotu w formie zapyziałej wioski, do której *na sezon* przyjeżdżają
                                        letnicy i mewki II kategorii? [lata 40. i 50.]

SOPOT nigdy nie byl zapyziala wioska!!!Mysle ze wielu wlasnie dlatego tu
                                        przyjezdzalo z uwagi na spokoj,wyrozumialosc mieszkancow ( nawet milicja czesto
                                        przymykala oko na to co sie dzialo w miescie)czy tez atmosfere tego miasta.

Sopot stałby się taką wioską w porównaniu do rozwijających się innch kurortów:(
                                        Z uwagi na położenie geograficzne Sopot jest skazany(!) na rozwój i
                                        przekształcanie się w nowoczesny kurort - ze wszystkimi negatywnymi skutkami, w
                                        tym rozwojem świata przestępczego!

Pieknie napisane, naprawde pieknie, tylko skoro tak mocno akcentujesz rozwoj
                                        tego miasta a sadze ze wiesz ze terenow budowlanych nie ma!!!to dlaczego buduje
                                        sie prywatne wille zamiast obiektow ogolnego uzytku? Ma byc och ,ach a co
                                        wychodzi "druga warszawka" zabudowuje Sopot

Pamiętasz, drzewiej w Sopocie też były bandziory, np. banda Goryla!
                                        Iiiiiii jaki on bandyta przy tych obecnych to raczej niegrzeczne niemowle

We mnie Karnowski też nie budzi sympatii, ale nie z powodów merytorycznych -
                                        nie lubię facetów o urodzie grzecznego bobaska z dobrej rodziny.
                                        "Z dobrej rodziny" hahahha dobre!!! czesto na sprawach sadowych sie okazuje kto
                                        jest z dobrej rodziny ile warty

PS1
                                        Uważam że wybudowanie [w miejsce nie takiego starego młynu] domów mieszkalnych
                                        jest lepszym rozwiązaniem niż hotelu! Może znałeś chętnego na wybudowanie tam
                                        [w pobliżu torów kolejowych!!!] hotelu za własne pieniążki????

A moze nalezalo pomyslec troche i zachowac ten obiekt wydzierzawiajac go dla
                                        wielu chetnych np z przeznaczeniem dla galerii ,pubow,butikow itp. Byl to jedyny
                                        taki obiekt zachowany w Sopocie.Mysle ze przynioslby wiecej dochodu miastu niz
                                        te pseudowille stojace na jego terenie.Chyba ze inne "czynniki" zadecydowaly o
                                        przeznaczeniu tego terenu. :))))

> ... Karnowski wszystko robi zgodnie z prawem ,no moze jedno ze "pozbyl sie"
                                        na 48 godz konserwatora zabytkow ...
                                        To świadczy o jego "prakseologicznym" podejściu do zarządzania miastem:)
                                        To swiadczy o jego....... dobrej woli ,ten altruista i meczennik dla dobra Sopot
                                        gotow zrobic wszystko.Jezu czemu przypomina mi on "Swietoszka" Molierra?

Rozumujac dalej nalezy "mlode zybytki"znajdujace sie w Sopocie zrownac z ziemia
                                        Proponuje zaczac od kosciolow,Grand Hotel,paru szkol ( po jaka ch....e maja
                                        sie dzieci uczyc,kretynami latwiej kierowac) a Sopocki las wytniemy i na stoku
                                        Lysej Gory postawimy goralskie domki
                                        Tylko naszego "wizjonera" nie wypuszczajcie za granice!!! bo sie okaze ze taki
                                        "mlody zabytek" jak wieza Eiflla przestal istniec i stoja tam jakies domki
                                        PS2
                                        Spróbuj odpowiedzieć na tytułowe pytanie, bez używania niecenzuralnych
                                        zwrotów:))
                                        Daleki jestem od splugawienia swego jezyka wiec sadze ze nawet dzieci moga to
                                        przeczytac
                                        uklony glebokie u92
                                      • Gość: tlustybociek Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która IP: *.ipt.aol.com 21.12.06, 00:09
                                        Szczegoly sa oczywiste.
                                        1.Nalezy za wszelka cene wyeliminowac z terytorium Sopotu wszelka spolecznie
                                        szkoliwa dzialalnosc sankcjonowana przez obecnych biurokratow z Karnowskim na
                                        czele,taka jak gry hazardowe i prostytucje czyli sex turyzm.
                                        Element kryminalny opusci wowczas Sopot i Sopocianie beda mogli uczciwie zadbac
                                        o swoje ineresy.Bo jak do tej pory to lwia czesc pieniedzy wczasowiczow zamiast
                                        zasilic Sopocka ekonomie trafia do kieszeni gangsterow z innych miast.
                                        2.Znalezc polityka,ktoryby na platwormie deligalizacji hazardu z miejsc
                                        publicznych w Sopotcie ubiegal sie o urzad prezydenta miasta.
                                        3.Wesprzec kampanie wyborcza poparta glosami pokrzywdzonego przez obecne
                                        wladze elektoratu,czyli uczciwych Sopocian.
                                        • Gość: u92 Re:Ludzie to nie przedmioty IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.06, 00:07
                                          Co sie stalo? czyzby moim adwersarzom zabraklo powietrza?
                                          • psychcio Re:Ludzie to nie przedmioty 22.12.06, 13:00
                                            Gość portalu: u92 napisał(a):
                                            > Co sie stalo? czyzby moim adwersarzom zabraklo powietrza?

Nic nikomu nie zabrakło :)))))))
                                            Po prostu bicie piany jest czynnością mało zabawną, szczególnie w okresie
                                            przedświątecznym! Poniżej moja ostatnia wypowiedź na ten temat.
                                            > ... SOPOT nigdy nie byl zapyziala wioska!!! ....
                                            Sopot z lat 40.-50. w porównaniu do czasów obecnych BYŁ zapyziałą wioską, do
                                            której zjeżdżali letnicy, m.in. dorobkiewicze w poszukiwaniu przygód ... Na
                                            nich, przed dworcem, polowali miejscowi właściciele kwater ....

> ... mocno akcentujesz rozwoj tego miasta a sadze ze wiesz ze terenow
                                            budowlanych nie ma!!!to dlaczego ....
                                            Budują ci, którzy dysponują kasą!! Sądzę, że dzieje się to w zgodzie z ogólnym
                                            planem zagospodarowania miasta.
                                            Jeśli masz inne zdanie [nt. tej zgodności], to udokumentowane przykłady zgłoś
                                            odpowiednim organom! Ww. plan nie musi być zgodny z twoimi oczekiwaniami:)
                                            Jeśli masz kasę, to też sobie buduj. Nie musisz eksponować swej zawiści:))

> ... Iiiiiii jaki on bandyta przy tych obecnych to raczej niegrzeczne niemowle
                                            To świadczy, że wypowiadasz się na temat zupełnie ci obcy;)

> ... "Z dobrej rodziny" hahahha dobre!!! czesto na sprawach sadowych sie
                                            okazuje kto jest z dobrej rodziny ile warty ...
                                            Lubujesz się w pomówieniach?? Wystawiasz SOBIE niepochlebną opinię!!

> ... A moze nalezalo pomyslec troche i zachowac ten obiekt wydzierzawiajac go
                                            dla wielu chetnych np z przeznaczeniem dla galerii ,pubow,butikow itp.
                                            Tzn. kto miał pomyśleć? Ktoś CI bronił? Czy oprócz pomysłu, miałeś kasę na
                                            realizację? Nie miej pretensji, że posiadający kasę zrealizowali swój [a nie
                                            twój] pomysł;)

> ... Byl to jedyny taki obiekt zachowany w Sopocie.
                                            I co z tego! Likwidowano starsze zabytki! Np. zabudowania na ul. 1. Maja –
                                            naprzeciw gmachu sądu.

> ... Mysle ze przynioslby wiecej dochodu miastu ....
                                            Skąd wiesz? Robiłeś jakieś wyliczenia? Opracowałeś jakąś symulację?? Lubisz
                                            gdybać –> jesteś szefem katedry Gdybologii Stosowanej???

> ... niz te pseudowille stojace na jego terenie.
                                            Gdzie ty tam widzisz pseudowille? Masz zwidy?

> ... Chyba ze inne "czynniki" zadecydowaly o przeznaczeniu tego terenu. :))))
                                            I znowu udowadniasz, że pomówienia to twoja specjalność :(((

> ... To świadczy o jego "prakseologicznym" podejściu do zarządzania miastem:)
                                            Gratuluję wyczucia sarkazmu:)))

- ... Rozumujac dalej nalezy "mlode zybytki"znajdujace sie w Sopocie zrownac z
                                            ziemia
                                            Proponuje zaczac od kosciolow,Grand Hotel,paru szkol ( po jaka ch....e maja
                                            sie dzieci uczyc,kretynami latwiej kierowac) a Sopocki las wytniemy i na stoku
                                            Lysej Gory postawimy goralskie domki
                                            Masz problemy emocjonalne? Tu ci udzielą pomocy: www.wsp-bilikiewicz.pl/

Trochę zabytków jednak Karnowski zachował: www.sopot.net/zabytki.htm
                                            Może nie jest godny takiego potępienia, jak ty uważasz?

Trzymaj się ciepło – zima się zbliża :)))
                                            Ja też się kłaniam nisko, po samo ....

EOD !!!
                                            • Gość: u92 Re:psychcio IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.06, 00:13
                                              "Nic nikomu nie zabrakło :)))))))
                                              Po prostu bicie piany jest czynnością mało zabawną, szczególnie w okresie
                                              przedświątecznym! Poniżej moja ostatnia wypowiedź na ten temat"
                                              SLOWO? ze ostatnia wypowiedz
                                              Zycze Tobie oraz Twym bliskim Wesolych Swiat
                                              Ps Ide bic piane .))))
                                        • filut Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która 22.12.06, 11:27
                                          > Szczegoly sa oczywiste ....
                                          A jaki widzisz swój udział w tym procesie naprawy sopockiej sytuacji???
                                          Jak na razie, treść twego postu oceniam: "weźmy się i zróbcie".
                                          • Gość: tlustybociek Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która IP: *.ipt.aol.com 22.12.06, 15:39
                                            Jestem Gdanszczaninem,jednak Sopot jest mi blizszy sercu od miasa
                                            mojego urodzenia,gdyz spedzilem w Sopocie wiele czasu,mam w
                                            Sopocie rodzine oraz znam wielu ludzi.Moim zdaniem obecna polityka
                                            Karnowskiego i s-ki faworyzujaca predytory kapitalizm jest na dluzsza mete
                                            literalnie zabojcza dla wiekszosci (80%) Sopocian.Zmienic ta sytuacja
                                            moga tylko Sopocianie poprzez wybor odpowiednich wlodarzy.
                                            Obecnie Karnowski i s-ka swoimi decyzjami i licencjami,faworyzuja
                                            szukajacego szybkiej zlotowki element kryminalny,co w rezultacie systematycznie
                                            pogarsza standard zycia mniej zamoznych Sopocian,niszczy lokalne
                                            biznesy,stwarza warunki,do rozwoju niekontrolowanego hazardu i prostytucji,a
                                            nie renomowanego kurortu.
                                            Moj udzial lezy w przedstawieniu rodzinie i znajomym obecnej sytuacji.Do nich
                                            bedzie nalezala decyzja przy urnie wyborczej,czyli "wezmy sie,a wy postanowcie",
                                            bo to co sie dzieje teraz jest nie do przyjecia przez zadne zdrowo rozwijajace
                                            sie spoleczenstwo .Karnowski ma z pewnoscia powiazania ze
                                            swiatem przestepczym,trzeba to udowodnic,znalezc swiadkow,rozpoczac sledztwo,
                                            przewertowac decyzje Karnowskiego faworyzujace hotele z grami hazardowymi oraz
                                            praktykujace sex-turyzm i oczywiscie restauracje typu Red Kogut,zbadac na
                                            jakiej podstawie i komu dzierzawi sie Sopockie grunty,lokale itd,itp.

• psychcio Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która 22.12.06, 16:23
                                              > ... Moim zdaniem obecna polityka Karnowskiego i s-ki faworyzujaca predytory
                                              kapitalizm jest na dluzsza mete literalnie zabojcza dla wiekszosci (80%)
                                              Sopocian.
                                              Może masz rację:( Ja oceniam Sopot po wyglądzie. Kulis zarządzania nie znam.

> ... Mój udzial lezy w przedstawieniu rodzinie i znajomym obecnej sytuacji. Do
                                              nich bedzie nalezala decyzja przy urnie wyborczej, czyli "weźmy się, a wy
                                              postanówcie"
                                              I tu się z tobą zgadzam! Ale nie do końca:))
                                              Trzeba wytypować uczciwego [ale nie przesadnie, bo to z reguły są
                                              niezguły] "ochotnika"[:))], który utworzy trwale zorganizowaną grupę, zdolną do
                                              wpływania na decyzje! Poglądy tej grupy winny być tak mocno nagłaśniane, aby
                                              większość mieszkańców przy urnie wyborczej podejmowała optymalną [dla Sopotu]
                                              decyzję!! Nagłaśnianie MUSI być w oparciu o udokumentowanie tez!!!
                                              Życzę powodzenia:))
                                              • Gość: tlustybociek Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która IP: *.ipt.aol.com 22.12.06, 17:28
                                                Wyglad jest wazny,ale wazniejsze jest skad pochodza pieniadze
                                                zasilajace skarb miasta,bo jezeli wplyw na polityke i gospodarke
                                                miasta maja pieniadze z hazardu lub prostytucji lub
                                                biznesow oscylujacych wokol tych dzialalnosci to Sopot wczesniej czy
                                                pozniej podzieli los wielu,wielu kurortow swiata,ktore pazernosc
                                                wladz zamienila w Sodome i Gomore.
                                                Obecnie statystyki wykazuja,ze wzrost zachorowan mieszkancow Sopotu na AIDS
                                                jest najwyzszy w Polsce,to sa bezposrednie rezultaty polityki Karnowskiego i
                                                innych eliciarzy,tego niestety nie da sie wyczytac na witrynach dzierzawionych
                                                przez miasto pensjonatow czy hoteli,ktore reklamuja sex-turyzm.
                                                • psychcio Re: u92, przedstaw taką wizję Sopotu, która 22.12.06, 19:56
                                                  > ... Obecnie statystyki wykazuja,ze wzrost zachorowan mieszkancow Sopotu na
                                                  AIDS ...

Nie wiem skąd to wiesz. Kto prowadził badania?
                                                  Wiem doskonale, że w latach 40./50. seks-turyzm w Sopcie kwitł!!! Dojrzałe
                                                  panie uczyły życia młodzieńców aż huczało. Cichodajek faktycznie było mniej.
                                                  Zdecydowaną przewagę liczebną miały profesjonalistki. W tej branży nic się nie
                                                  zmieniło:))
                                                  BTW, bywałeś w Meduzie?

• mczgdy Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam 22.12.06, 21:04
      Sopot zawsze był miejscowością letniskową,póżniej został obwołany uzdrowiskiem.Nie rozumiem tego całego krzyku o gnębieniu ludzi niezamożnych.Obecni mieszkańcy to żadni rodowici Sopocianie a frustraci,którzy myślą że nadal można żyć na koszt innych.Jak komuś pasuje żyć w towarzystwie narkomanów,pijanych imprezowiczów,dziwek to jego problem.
      • Gość: u92 Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.06, 23:24
        hallo
        Miejsce urodzenia mam wpisane SOPOT i takich jest troche
        to teraz zyjemy miedzy pijakami dziwkami idt to raczej nie zasluga rodowitych
        mieszkancow Sopotu.
        Dziwisz mi sie ze mnie wku.....a jak roznymi sposobami karnowski stara sie
        pozbyc starych mieszkancow Sopotu
        Ps Moja rodzina zamieszkuje Sopot od ponad 400 lat
        • mczgdy Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam 23.12.06, 12:40
          400 lat temu nie było Sopotu.
          • Gość: u92 Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.06, 16:50
            Tak masz racje a grodzisko sopockie powstalo w XIX wieku wraz z klasztorem w
            Oliwie
        • Gość: autochton no to witam w klubie niepoprawnych genetycznie IP: *.246.186.173.tisdip.tiscali.de 23.12.06, 12:42
          Dzisiaj Koptowie tez nie maja nic do gadania w Egipcie!!
          1. Faktor polityczno-narodowo-pochodzeniowy tj. przynaleznosc do rodowitych,
          dyskwalifikuje nas do zabierania glosu w sprawach lokalnych. Jako autochton
          jestes "podejrzany" ze wzgledow narodowych, wiesz za duzo i niepoprawnie
          politycznie. Tutaj zawsze grali pierwsze skrzypce "przyjezdni" (Senat Gdanska,
          Rzad Pruski, Rzesza, przed IIWS polscy turysci a po wojnie "uciekinierzy" z
          Warszawy) nie zwracajac zbytnio uwagi na miescowych ale przywozili im pieniadze
          dzieki ktorym mozna bylo tutaj niezle zyc. T.j. egzystowal podzial na lepsze i
          gorsze czesci miasta, na wille, kamienice, oficyny, warsztaty z ich
          uzytkownikami.
          2. Faktor ekonomiczny. Dzisiejszy "galopujacy kapitalizm" powoduje zanik w.
          wym. struktur gdyz Sopot jest aktakcyjny wszedzie, tj, zawsze znajda sie
          inwestorzy, ktorzy kupia/wydzierzawia kazda dziure za kazda cene (aby tylko w
          sopocie). Ten rozwoj mozna przesledzic w Niemczech na wyspie Sylt (gdzie
          miescowi zmuszeni zostali poprzez ceny ziemi czy czynsze do "emigracji na staly
          lad" i juz tylko dojezdzaja na wyspe do pracy niejako sluzebnie)czy w Londynie.
          Ciekawi mnie inna rzecz. Sopot z racji polozenia nie bedzie rozwijal sie
          przestrzennie bez konca. Juz w tej chwili posesje przy Monte Cassino wykupywane
          sa przez obcokrajowcow (nie, nie przez tych "parszywych Niemcow") tylko przez
          majetnych Arabow, Rosjan i.t.d.). Przy ich mozliwosciach ekonomicznych ,
          rodzimi chetni nie moga nawet wynajac/kupic "budki telefonicznej" i pozostaja
          im blokowiska (gdziestam)

Pytanie do politykow: czy aby nie zabraknie Wam kiedys rodzimego elektoratu?
          "Obcy" maja gdzies polityczne programy i problemy miejscowych. Polska
          potrzebowala na tych terenach, na to wiele wiele lat. WESOLYCH SWIAT
          • Gość: tlustybociek Element kryminalny aut z Sopotu !!! IP: *.ipt.aol.com 23.12.06, 16:16

> 2. Faktor ekonomiczny. Dzisiejszy "galopujacy kapitalizm"

To nie galopujacy kapitalizm lecz predytory kapitalizm
            jest motorem sopockiej ekonomii.
            Kapitalizujacy na hazardzie,prostytucji i alkocholu to zmora Sopotu i
            przyczyna systematycznego zubozania Sopocian.
            Nawet za komuny tego rodzaju dzialalnosci byly scisle kontrolowane,prostytutki
            byly przymusowa badane i posiadaly karty zdrowia,hazard byl nielegalny i
            alkochol byl dostepny tylko w kilku miejscach,Sopocinie prosperowali.
            Obecnie na sopockiej ziemi prosperuja nowobogatcy i gangsterzy.
            Dlatego dla poprawienia sytuacji nalezaloby drastycznie zaostrzyc kontrole
            tych dzialalnosci t.zn.zlikwidowac z miejsc puplicznych takich jak restauracje
            i bary automaty do gier hazardowych,zarejstrowac kurtyzanny i ograniczyc
            licencje na odsprzedaz alkocholu,wtedy moze powoli wszystko wroci do
            normy i Sopot odzyska nalezna renome kurortu.Wszystko lezy w gestii Sopocian,w
            koncu zyjemy w systemie demokratycznym i ludzie,a nie bandziory z pieniedzmi
            decyduja o przyszlosci swojej,swojego potomstwa i miasta.
            • mczgdy Re: Element kryminalny aut z Sopotu !!! 23.12.06, 21:32
              Bociek - może ty i tłusty,ale na pewno głupi.Sopoćkowo to grajdoł dla snobów taką ma tradycję od wielu lat.Z usług uzdrowiskowych pozostały jedynie kiszone ogórki,po których dostaje się sraczki.Cały ten krzyk "rdzennych sopocian" tylko po to,aby mogli swoje mieszkania wynajmować letnikom za ciężkie pieniądze.Jaki to kurort ze śmierdzącą plażą? Jeżeli Sopot ma być (i jest) tylko letniskiem to niech właścicielami nieruchomości będą ludzie zamożni,których stać na utrzymywanie tych ruin nie będących żadnymi zabytkami.
              • Gość: u92 Re: Element kryminalny aut z Sopotu !!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.06, 12:47
                Zycze WSZYSTKIM wesolych swiat,bogato zastawionego stolu,spelnienia
                zyczen.Niech Wasz dom zapachnie bakaljami a usmiech radosny zagosci na Waszych
                obliczach w dzsiejszy wieczor i nie tylko
                uklony glebokie
                u92
              • Gość: tlustybociek Re: Element kryminalny aut z Sopotu !!! IP: *.ipt.aol.com 24.12.06, 15:35
                Jak Ty jestes taki madry to powiedz,...Czy Wielki Szu kiedykolwiek bedzie
                bogaty?
                • Gość: u92 Re: Element kryminalny aut z Sopotu !!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.01.07, 00:35
                  Wszytstkim mieszkancom Sopotu zycze Szczesliwego Nowego Roku
                  Oby byl lepszy dla Was 2007
    • neo1992 Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam 09.01.07, 17:37
      jakie książki fantasy czytacie?
      • cichydon1 Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam 09.01.07, 19:27
        Po wojnie zamieszkali tam glownie szabrownicy co nie byli w stanie uciagnąc
        "urobku" z Danzig. Danzig byl w gruzach a Zoppot jakos ocalał. Teraz mamy tam
        trzecie pokolenie ale natura jakby w genach.
        • Gość: u92 Re: sopot miastem zaglady ludzi nie zam IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.07, 00:46
          Te "trzecie pokolenie" to mam sprowadzono z warszawki
    • maja_sara Re: Niezmoznych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! 10.01.07, 01:04
      Najpierw naucz sie pisać, potem pisz, dzicino .....
      • Gość: u92 Re: Niezmoznych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.07, 01:37
        sorry sara:)))
        Ale wiesz o dzieciach to mozemy porozmawiac,moze cos sie uda zrobic w tym
        temacie
        ps.mysle ze tym razem poprawnie napisalem.))))))))))
        • Gość: u92 Re: Niezmoznych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.07, 01:38
          "Przygadywal kociol garnkowi" zobacz sama co napisalas hahahah
          • maja_sara Re: u92 10.01.07, 22:34
            Primo-nie pisałam do Ciebie, tylko do autorki wątku ;-))
            Secundo - "zjadłam" literkę, a to nie ortografia. A o ortografię mi chodziło w
            moim wcześniejszym wątku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka