Dodaj do ulubionych

reklama plusa z ojcem

04.06.07, 16:09
kojarzzycie tą reklamę, w której ojciec dzwoni do syna, a ten nie odbiera
telefonu, później syn w szpitalu jest przekonany, że ojciec nie żyje, a on
nie zdążył nawet z nim porozmawiać?
Nie należę do "wrażliwców", ale nawet u mnie ta reklama powoduje łezkę w oku
i szybki przerzut kanału w telewizorze. Czy nie wydaje Wam się, że producenci
i Plus przegieli...
Wiem, że reklama powinna zwracać uwagę, ale to już chyba przesada.
A jakie są Wasze opinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: reklama plusa z ojcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 16:19
      Jak dla mnie ta reklama jest żenująca chocby z jednego powodu.
      Najpierw przez iles lat firmy komórkowe promują telefony, że jestes taki
      nowoczesny, wszędzie dostępny etc, tak naprawdę chwaląc pod niebiosa uwiązanie
      do telefonu i PRACOHOLIZM,.
      A teraz robią rzewną reklamę, jak to zaganiany synek cos tam sobie po latach
      uświadomił,
      nie masz podobnego wrażenia?

pozdrawiam
      Piotr
      • termodynamik Re: reklama plusa z ojcem 27.06.07, 16:38
        Gość portalu: piotr napisał(a):

> Jak dla mnie ta reklama jest żenująca chocby z jednego powodu.
        > Najpierw przez iles lat firmy komórkowe promują telefony, że jestes taki
        > nowoczesny, wszędzie dostępny etc, tak naprawdę chwaląc pod niebiosa uwiązanie
        > do telefonu i PRACOHOLIZM,.
        > A teraz robią rzewną reklamę, jak to zaganiany synek cos tam sobie po latach
        > uświadomił,
        > nie masz podobnego wrażenia?

nie trzeba wierzyć ślepo w styl życia jaki telefonie komórkowe chcą lub nie chcą
        narzucić :) wg mnie reklama ta jest bardzo dobra, bo pokazuje problemy społeczne
        z jakimi borykają się dziś ludzie. i niezależnie od tego co kiedyś ktoś wmawiał
        komuś, reklamy te (póki co dwie widziałem chyba tylko) są bardzo mądre. oby tak
        dalej.
    • Gość: autor Re: reklama plusa z ojcem IP: *.pro-internet.pl 04.06.07, 21:43
      reklama jest zenujaca. wyjatkowo prymitywnie jedzie po emocjach. ZENADA
    • Gość: jairenaija Re: reklama plusa z ojcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 23:29
      Działa na mnie ta reklama, pominąwszy,że w ten sposób reklamowane są telefony,
      ale zwraca ona uwagę na fakt rozluźnienia kontaktów międzyludzkich, na to, że
      odkładamy(z różnych ważnych powodów), spotkania z bliskimi z mniej bliskimi na
      jakieś kiedyś, które może nigdy nie nastąpić...
      • orissa Re: reklama plusa z ojcem 05.06.07, 08:38
        Bywały gorsze reklamy, np. śmierć dziecka, którego matka nie zaszczepiła
        szczepionką przeciw pneumokokom. Reklama Plusa przy tym to lajcik.
        Reklama musi szokować, zwracać uwagę, powodować, że się o niej mówi i jak
        widać - w tym przypadku spełnia swoje zadanie.
      • verenar Re: reklama plusa z ojcem 30.06.07, 10:12
        w którym miejscu tej reklamy są reklamowane telefony? to jest przecież reklama
        marki Plus. nikt nie mówi tam o żadnym produkcie. reklama pokazuje tylko jakiś
        problem i mówi, kto o tym mówi. wg mnie powinno być więcej takich reklam.
    • krzysiek1042 Re: reklama plusa z ojcem 05.06.07, 09:05
      właśnie w tym sęk ,że nie przegięli. Chodzi o uzmysłowienie nam tego o czym
      wszyscy wiemy ale nie za bardzo traktujemy serio. Spieszmy się kochać ludzi ,tak
      szybko odchodzą .
      • Gość: ja Re: reklama plusa z ojcem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 14:31
        jak dla mnie przegieli...od razu przelaczam kanal
    • Gość: mich. Re: reklama plusa z ojcem IP: *.chello.pl 06.06.07, 11:47
      Według mnie to głupawa reklama,choć są jeszcze durniejsze.Kto za to płaci? My wszyscy.
    • Gość: dorota a mi sie podoba IP: 135.245.72.* 06.06.07, 13:56
      A mi sie ten film podoba. Trzeba na niego spojrzeć ze społecznego punktu
      widzenia, a nie komórkowego. Czy pewne podstawowe prawdy w nim przekazane do
      was nie przemawiają? Rozumiem, że wolićie te wszystkie inne głupawe i nachalne
      spoty reklamowe.
    • Gość: jola1985 Re: reklama plusa z ojcem IP: *.gdynia.mm.pl 06.06.07, 19:18
      ja zawsze placze na tej reklamie, bo zwlekalam z telefonem do babci, a gdy
      chcialam dzwonic to juz bylo za pozno, bo zmarla w samotnosci :(
    • mille7 Re: reklama plusa z ojcem 06.06.07, 20:53
      właśnie reklamy.
      na moim osiedlu zobaczyłam dużą reklamę. w pierwszej chwili myślałam, że to
      reklama jakiegoś nocnego klubu a to reklama .... sklepu komputerowego.
      rozmawiając dzisiaj ze sprzedawcą z tego sklepu zapytałam o witrynę sklepową na
      co mi odpowiedział "ale działa"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka