Gość: rafi IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 22:23 co tam u was sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TWAROG Re: powodz IP: 213.134.152.* 09.07.01, 23:34 Gość portalu: rafi napisał(a): > co tam u was sie dzieje? BUL BUL BUL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzat Re: powodz IP: 64.124.150.* 09.07.01, 23:36 Gość portalu: TWAROG napisał(a): > BUL BUL BUL > ludzia z oruni nie jest do smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 09.07.01, 23:44 na oruni z woda walczy 200 strazakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: powodz IP: 195.116.73.* 09.07.01, 23:49 czy ktos wie czy mozna przejechac Jaskowa Dolina w gore? tj na Morene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 09.07.01, 23:56 Gość portalu: iza napisał(a): > czy ktos wie czy mozna przejechac Jaskowa Dolina w gore? tj na Morene Nasz reporter przejezdzal niedaleko i twierdzi, ze Jaskowa chyba jest przejezdna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: powodz IP: 195.116.73.* 10.07.01, 00:01 dziekuje z Gdyni do wrzeszcza grunwaldzka ok ale na wysokosci od pilotow do dmowskiego odcinek nieprzejezdny trzeba objechac dolem tj; przez Pilotow i Leginow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 00:05 uwaga! Na Armii Krajowej obsunela sie skarpa. Zwały ziemi zalegaja na dwoch pasach jezdni - ruch utrudniony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakish Re: powodz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 00:07 Czy ktos wie czy na gornej oruni jest w miare sucho ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: powodz IP: 195.116.73.* 10.07.01, 00:11 znajomym od 2 godzin nie udaje sie dojechac na gorna orunie- przez gdansk glowny bez szans, chyba ze przez Lostowice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 00:12 Gość portalu: kakish napisał(a): > Czy ktos wie czy na gornej oruni jest w miare sucho ? sucho, sucho, tylko nie ma jak na nia dojechac. Od strony Gdanska dojazd blokuje policja, od obwodnicy tez ulica nieprzejezdna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expat Re: powodz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 00:19 Trzymajcie się Trojmiaszczanie! Widziałem parę migaw w TV - nie wygląda to fajnie. Ciekaw jestem jak zareagują władze w W-wie - pewnie będzie totalna zlewka. Gdyby zalało parę ulic na Powiślu, od następnego dnia pewnie cały naród wypompowywałby swoją stolicę. P.S. Jak tam w Sopocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: powodz IP: 195.116.73.* 10.07.01, 00:34 nie wiem co znaczy suchy ale mialam watpliwa przyjemnosc przeprawiac sie dolnym Sopotem- suchym bym go nie nazwala ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 00:49 Gość portalu: iza napisał(a): > nie wiem co znaczy suchy ale mialam watpliwa przyjemnosc przeprawiac sie dolnym > > Sopotem- suchym bym go nie nazwala ;-( nic dzis nie jest suche, ale Sopot w porownaniu z Orunia jest jak pustynia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina powodz i prom z Karlskrony IP: *.matphys.kth.se 10.07.01, 19:43 czy ktos potrafi napisac jak ida prace...mam slub popoludniu w sobote W-wie a przyjezdzam rano w sobote z Karlskrony promem. Zastanawiam sie czy w zwiazku z powodzia nie lepiej dzien wczesniej przyplynac do swinoujscia.myslicie ze w tym calym zamieszaniu bezpiecznie dojade na slub w sobote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: powodz i prom z Karlskrony IP: *.infinity.net.pl 10.07.01, 23:43 spoko dojedziesz (lepiej przyjedz w przyplyn w piatek) w gdansku wmiare jest juz sucho a w szczecinie nie bylo zadnej ulewy problem jest jedynie z pociagami poniewaz woda siegala wysokosci peronow ale w piatek powinno juz prowizorycznie ruszyc PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: powodz i prom z Karlskrony IP: 195.205.137.* 11.07.01, 10:23 ktos pisal Tobie,ze spoko,ja jednak nie bylbym takim optymista,a to dlatego,ze czesc pociagow nadal jest odwolana , a te ktore kursuja dojezdzaja i odjezdzaja z Tczewa- tj. 30 km od Gdanska,zeby tam dojechac kolej zorganizowala tzw. komunikacje zastepcza ,ale sama mozesz sie domyslac jak to wyglada... dzisiaj jest sroda i nie wiem czy do piatku uda sie zorganizowac juz normalny transport-po prostu tory sa lub byly zalane. Jezeli chcesz miec komfort psych. w podrozy to rzeczywiscie wybierz Swinoujscie,albo skontaktuj sie ze mna, ze wzgledu na prace wiem troche... pozdrawiam Bartek tobienski@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Trójmieszczanie trzymać się po dwakroć IP: 192.168.250.* / *.man.polbox.pl 10.07.01, 16:10 przed wyborami J.Buzek da Wam kilka milionów na otarcie łez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: powodz IP: *.MultiCon.PL 10.07.01, 21:40 wczoraj bylem na slowackiego to byl koszmar ta mala rzeczka zamienila sie w rzeke, ale chcialbym napisac o fanstastycznej postawie strazakow, widzialem ich w akcji jak wyciagali ludzi z tonacycj samochodow ryzykujac wlasnym zyciem dzieki wam panowie jestescie niesamowici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 01:01 Biuro Hydrograficzne Marynarki Wojennej wlasnie podalo, ze padac w Trojmiescie moze nawet do trzeciej w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Re: powodz IP: *.hg.mdip.bt.net 10.07.01, 01:13 jak wyglada sytuacja we Wrzeszczu (okolice kosciola Garnizonowego i kina Bajka w dol)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 01:15 Gość portalu: sharky napisał(a): > jak wyglada sytuacja we Wrzeszczu (okolice kosciola Garnizonowego i kina Bajka > w dol)? tam w miare spokojnie, problem za to na Slowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s-07 Re: powodz IP: 10.30.133.* 10.07.01, 10:04 PROSZE PRZESLAC WIDAMOSCI NA SYTUŁACJI NA MQJ E-M O ILE TO MOZLIWE-TO WAŻNE DLA LEWICY,NA ŚLĄSKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 08:31 wtorek rano: nadal pada, deszcz ma sie skonczyc kolo poludnia. O piatej rano straz podala informacje o pierwszej ofierze smiertelnej - zginal mezczyzna we Wrzeszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: powodz IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 08:46 Jak dojechać komunikacją z Gdańska do Pruszcza. Czy zkm uruchomiło jakieś autobusy przez Przejazdowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: powodz IP: *.unregistered.formus.pl 10.07.01, 09:26 Jak można dojechać do Kołobrzegu? Czy trasa Nr 6 na Szczecin z Trojmiasta jest przejezdna, i co z tym Słupskiem. Jeśli coś wiesz odpowiedz bo muszę tam zaraz ruszać. Z góry - dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: powodz IP: 195.205.145.* 10.07.01, 09:46 Pozdrawiam z Wrocławia..... Trzymajcie się. Życze Wam, żeby udalo się, jak przestanie padać, jak najszybciej naprawić wszystkie wały, usunąć wszystkie uszkodzenia, itp. U nas do tej pory powódź daje znać o sobie. Jak sie przedstawia teraz sytuacja? Dalej pada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 10:13 Droga Gdańsk - Szczecin przejezdna, takze w Slupsku. Komunikacja Gdanska z Pruszczem nie dziala. Na razie nie pada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lem Re: powodz IP: *.um.wroc.pl 10.07.01, 11:28 Gość portalu: Bea napisał(a): > Pozdrawiam z Wrocławia..... > Trzymajcie się. Życze Wam, żeby udalo się, jak przestanie padać, jak > najszybciej naprawić wszystkie wały, usunąć wszystkie uszkodzenia, itp. U nas > do tej pory powódź daje znać o sobie. > Jak sie przedstawia teraz sytuacja? Dalej pada? dolaczam sie do pozdrowien. czy gdynia tez jest zalana??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekz Re: powodz IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 10:31 Bardzo dziekuje wszystkim "zamiejscowym" za cieple slowa, to naprawde wzruszajace. Wielkie dzieki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty Re: powodz IP: *.astercity.net 10.07.01, 11:27 Zycze powodzenia!!! Pozdrowienia z Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adiar Re: powodz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 10:29 Dołączam się - trzymajcie się ludziska w Trójmieście. Ja u siebie we Wrocławiu w 97 szedłem prze pół miasta wałami kolejowymi żeby zanieść chleb znajomym (moja ulica na szczęście nie była zalana choć było tuż tuż). Kurcze współczucia - czeka Was dużo roboty. Ale jest jeden plus - najprawdopodobniej wyremontują wam nienkóre ulice i elewaje domów. To tylko takie małe pocieszenie. Życzę dużo siły i wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moya Re: powodz IP: 212.244.184.* 10.07.01, 14:37 Dzieki za pocieszenie. Niestety i tak bedziemy musieli liczyc na samych siebie. Poki co Pan Prezydent skrzetnie unikal pomagania niepokornym 3-miastom, wiec nie sadze, zeby teraz zmienil swoja postawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: powodz IP: 10.10.11.* / *.iservice.pl 10.07.01, 16:05 Również przesyłam pozdrowienia z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: powodz IP: *.igo.wroc.pl 10.07.01, 10:44 Czy ktoś wie czy woda dotknęła też wyspę sobieszowicką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 11:08 Gość portalu: tomek napisał(a): > Czy ktoś wie czy woda dotknęła też wyspę sobieszowicką? w sobieszewie spokoj, a nad gdanskiem wreszcie pojawilo sie slonce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: powodz IP: *.igo.wroc.pl 10.07.01, 11:20 Dzieki. Pozdrowienia dla Wszystkich w Gdańsku, jestesmy z Wami - Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 13:05 w portalu gazeta.pl jest juz poprawiony spis zawieszonych autobusów i tramwajow ZKM. W PKP nadal burdel - nikt nie jest w stanie powiedziec, jak beda kursowaly pociagi dalekobiezne dzis i jutro. Wiadomo ze jezeli cos jedzie, to z Tczewa. Z gdanska maja tam jezdzic autobusy jako komunikacja zastepcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prost Re: powodz IP: *.mofnet.gov.pl 10.07.01, 11:24 U nas wydaje się pieniądze na głupie pomniki i krzyże zamiast wzmocnić wały, no ale cóż polityka AWS prowadzi coraz bardziej do tragedii, a prezydent miasta Gdańska znów zciągnie lepszą kasę bo pewnie będzie żądał odszkodowania za przerwany urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: powodz IP: 192.168.11.* / 212.69.75.* 10.07.01, 11:34 czy ktos moglby mi powiedziec czy powodz objela takze Gdynie? od jutra mam tam spedzac urlop i teraz nie wiem czy powinnam wogole jechac. Bardzo prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: powodz IP: 192.168.38.* / *.lido-tech.net 10.07.01, 11:50 Gość portalu: kate napisał(a): > czy ktos moglby mi powiedziec czy powodz objela takze Gdynie? od jutra mam tam > spedzac urlop i teraz nie wiem czy powinnam wogole jechac. W Gdyni jest podobno spokoj, wiec spedzac urlop tam mozesz, tylko nie jedz do Gdyni przez Gdansk - wybierz inna droge! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: powodz IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 12:28 Zapraszamy do Gdyni, jedynym mankamentem sa "sinice" na plazy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: powodz IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 11:40 > U nas wydaje się pieniądze na głupie pomniki i krzyże zamiast wzmocnić wały, no I nie zapomnij o ciągłych zmiana nazw ulic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: powodz IP: *.ilot.edu.pl 10.07.01, 11:40 Pozdrowienia z Warszawy, trzymajcie się mocno. Jak wyglada ulica Kołobrzeska? Mam tam znajomych i nie mogę się do nich dodzwonić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 11:47 gdynia nie ucierpiala wiele, natomiast jezeli chodzi o urlop, to pewnie ciezko bedzie sie do miasta dostac - wszystkie pociagi z glebi kraju koncza bieg w Tczewie, a podmyte torowiska w Gdansku nie prognozuja szybkiej poprawy. Podobno wszystkie informacje PKP w Polsce maja wiedze o pociagach na Pomorze. Teraz odpowiedz dotyczaca Kolobrzeskiej - na Przymorzu spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca Re: powodz IP: 212.160.141.* 10.07.01, 11:51 jade dzis lub jutro rano do gdnska - czy wjazd od elblaga do centrum i dalej do oliwy jest ok!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 12:21 Gość portalu: tosca napisał(a): > jade dzis lub jutro rano do gdnska - czy wjazd od elblaga do centrum i dalej do > > oliwy jest ok!? wjazd do gdanska od warszawy jest ok, tylko ruch spory, bo jada tamtedy tez samochody z Lodzi (objazd przez Pruszcz i Przejazdowo). Do Oliwy tez dojedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: powodz IP: 10.10.12.* / *.atena.pl 10.07.01, 13:38 Gość portalu: Ela napisał(a): > Pozdrowienia z Warszawy, trzymajcie się mocno. Jak wyglada ulica Kołobrzeska? > Mam tam znajomych i nie mogę się do nich dodzwonić Jest ok !! Nie martw sięc !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guli Re: powodz IP: *.man.poznan.pl 10.07.01, 15:55 wczoraj miałem podobny problem ale poprostu zapomniałem o prefiksie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek pociagi IP: 192.168.38.* / *.lido-tech.net 10.07.01, 11:54 Witam! Oddam konia z rzedem temu, kto sie dowie od PKP, czy dzisiaj odjedzie z Tczewa pociag do Krakowa okolo 23:00 (Normalnie powinien odjechac o 22:29). Bylem w informacji na dworcu Glownym w Gdansku. Kobieta w informacji NIC nie wie, nie potrafi udzielic zadnej konkretniej odpowiedzi!!!! To jest wlasnie dbalosc o pasazerow! W morde...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: pociagi IP: *.*.*.* 10.07.01, 13:04 Ja jutro jade do krakowa wieczorem - nikt mi nie jest w stanie powiedziec czy pociag bedzie czy nie, informacja non stop zajeta, moze ktos cos wie na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: pociagi IP: 192.168.38.* / *.lido-tech.net 10.07.01, 15:35 Wiem tylko tyle, ze pociagi do Krakowa jezdza z Gdyni przez Koscierzyne (dzisiaj mial jakis jechac kolo 13:00) albo z Tczewa, ale nikt nie wie o ktorej. Tzn. pociag pojedzie z Tczewa "jak sie uzbiera odpowiednia ilosc osob" (cytat z informacji PKP). jednym slowem daruj sobie wyjazd, chyba , ze chcesz ryzykowac koczowanie w Tczewie. Ja sobie darowalem i bede probowal w pitek, no chyba, ze w czwartek cos sie nagle poprawi. Autobus 900 do Tczewa jedzie podobno 1 - 2 godz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek autobusy ZKM IP: 192.168.38.* / *.lido-tech.net 10.07.01, 11:59 Czy ktos wie co z autobusem 118 na Ujescisko? I dlaczego nie jezdzi 174 chociaz trasa do Ujesciska jest na 100% przejezdna (jechalem tamtedy dzisiaj do pracy)?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: AMG IP: 195.67.11.* 10.07.01, 12:02 Jak wyglada sytuacja w szpitalu Akademii Medycznej przy ulicy Debinki? I w ogole jak wyglada sytuacja w rejonie ulicy Debinki-Marii Sklodowskiej-Smoluchowskiego? Jestem tera daleko, a tam mieszkam i pracuje, no i bardzo sie martwie. Dzieki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozul Re: AMG IP: *.amg.gda.pl 10.07.01, 12:19 AMG jest spoko.Pracuje w Rektoracie, nic kompletnie sie nie stalo ani w szpitalu, ani na Sklodowskiej. Nie martw sie. Centrum jest zamkniete, nie da sie wyjechac z Gdanska, obwodnica zamknieta, na ulicach leza kamienie, powyrywany asfalt, galezie i rozbite auta.Po woli to sprzataja, ale potrwa to trohce, nie jezdza tramwaje nr 13 i 15, a takze wiekszosc autobusow. dworzec zalany nadal. Lepiej nie jezdzic po ulicach, bo sie nie da!!! Leiej nie wjezdzac do gdanska przez jakies 2 dni. Gdzie niegdzie jeszcze policja pontonami sie przemieszcza. Ale teraz wyszlo slonko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rysslowi Re: AMG 10.07.01, 12:24 Kimkolwiek jestes Ozulu bardzo dziekuje za informacje, moze nawet sie znamy, przeciez pracujemy w jednej "firmie". Tu napolnocy Europy slonce i goraco. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: autobusy ZKM IP: 10.10.41.* 10.07.01, 12:26 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Czy ktos wie co z autobusem 118 na Ujescisko? I dlaczego nie jezdzi 174 chociaz > trasa do Ujesciska > jest na 100% przejezdna (jechalem tamtedy dzisiaj do pracy)?! 118 i 174 nadal zawieszone, ale byc moze cos ruszy, jestesmy w kontakcie z ZKM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: autobusy ZKM IP: 192.168.38.* / *.lido-tech.net 10.07.01, 12:30 Gość portalu: gazeta napisał(a): > jestesmy w kontakcie z ZKM OK. Dajcie znac jak rusza te autobusy, bo ZKM nie podaje nigdzie zadnych informacji!!!! (Jak zwykle...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmd26 Re: autobusy ZKM IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 10.07.01, 13:33 Gość portalu: Maciek napisał(a): > Gość portalu: gazeta napisał(a): > > jestesmy w kontakcie z ZKM > OK. Dajcie znac jak rusza te autobusy, bo ZKM nie podaje nigdzie zadnych inform > acji!!!! (Jak zwykle...) > www.zkm.gda.pl - informacje o stanie komunikacji miejskiej w Gdanku (ZKM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: autobusy ZKM IP: 192.168.38.* / *.lido-tech.net 10.07.01, 15:37 Dzieki. Dzisiaj taki dzien, ze na to nie wpadlem (tzn. nie przypuszczalem, ze beda tam podawac takie informacje!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacperek Re: autobusy ZKM +Słowackiego IP: 192.168.0.* / *.gdansk.sprint.pl 10.07.01, 14:29 z tymi autobusami to jest nieregularnie. Wczoraj w okolicach Wrzeszcza PKP zalało 5 sztuk a za politechniką 2 kolejne. SŁOWACKIEGO przejezdna choc czeka sie około 1,5h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: powodz IP: 212.69.75.* 10.07.01, 12:15 Czy wiecie cos o Rumii? Sucho tam czy nie? Pozdrowienia dla wszystkich. Trzymajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Oliwa IP: *.chello.pl 10.07.01, 12:20 Jak wyglada sytuacja w Oliwie (lodowisko)oraz Czarny Dwor ??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksi Re: Oliwa IP: *.amg.gda.pl 10.07.01, 12:24 Oliwa i Czarny Dwor spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozul Re: powodz IP: *.amg.gda.pl 10.07.01, 12:23 Rumia jest sucha, tak ja Sopot i Gdynia. Suche jest Suchanino, Morena, Niedzwiednik, trudno tam dojechac. Na Orunie nie ma szans, zamkniety jest dojazd. Pelno kamieni, cala Kartuska, 3-maja, Slowackiego. Trwa usuwanie szkod! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: powodz IP: 192.168.38.* / *.lido-tech.net 10.07.01, 12:26 Gość portalu: Ozul napisał(a): > dojazd. Pelno kamieni, cala Kartuska, 3-maja, Slowackiego. Trwa usuwanie szkod! Kartuska od Łostowickiej do Huciska jest normalnie przejezdna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harrier Pogoda IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 12:49 Znowu czarne chmury przelatują nad Gdańskiem (Zaspa) żeby tylko znowu z nich nie zaczęło padać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Pogoda IP: 192.168.38.* / *.lido-tech.net 10.07.01, 12:58 To pewnie dym z elektrocieplowni! Nie lam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
goranb i dobrze ze jest powodz 10.07.01, 12:58 i dobrze ze jest powodz w trojmiescie bo moja szefowa przez najblizsze kilka dni nie przyjedzie do warszawy:))) ps. wspolczuje rescie mieszkanców w tej trudnej sytuacji ale nie jej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: powodz IP: 192.168.3.* / *.dgt.com.pl 10.07.01, 13:24 Rano, o 7.20 przechodziłem ul. Raduńską vis a vis parku w Orunii i widziałem wyrwę w wale Raduni, którą rzeka płynęła w kierunku Dworcowej i przstanku kolejowego. Czy ktoś tam już przystąpił do pracy? Rano nie było tam "żywego ducha" ( czytaj fachowca ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: powodz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 13:45 Współczuję i pozdrawiam ze Szczecina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mulder Re: powodz IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.07.01, 13:53 Słuchajcie , a jak wyglada sytuacja w okolicy ulicy Zakopianskiej i na Jasieniu (mam tam rodzine) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 13:55 Gość portalu: Mulder napisał(a): > Słuchajcie , a jak wyglada sytuacja w okolicy ulicy Zakopianskiej i na Jasieniu > > (mam tam rodzine) w obu miejscach spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: powodz IP: *.unregistered.formus.pl 10.07.01, 14:03 1.Czy droga z Gdańska do Tczewa jest przejezdna? 2. Co działo się na starym mieście za Heweliuszem, np. ul. Krosna? Tam są stareniskie budynki i kanał pełen wody, jak tam było i jest? Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 14:09 Gość portalu: Ewa napisał(a): > 1.Czy droga z Gdańska do Tczewa jest przejezdna? > 2. Co działo się na starym mieście za Heweliuszem, np. ul. Krosna? Tam są stare > niskie budynki i > kanał pełen wody, jak tam było i jest? Dzięki za informacje. 1. droga od Pruszcza nieprzejezdna - jadac z Tczewa trzeba sie przebijac do Przejazdowa na trase warszawska 2. Krosna i okolice - spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielich Re: powodz IP: 213.77.106.* 10.07.01, 14:09 Pozdrowienia z Elblaga....u nas w nocy niezle lalo, ale poza zalanym korytarzem dworcowym nic powazniejszego sie nie stalo..... trzymajcie sie ludzie w Gdansku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: powodz POZDROWIENIA Z HOUSTON IP: 64.9.159.* 10.07.01, 14:28 Trzymajcie sie tam , bardzo wszystkim wspolczuje!!!!!! sam przezylem miesiac temu wielka powodz w Houston Tx., dom mi zalalo i teraz wszystko naprawiam. Mam nadzieje ze wszyscy sobie w gdansku pomagaja w tym ciezkim czasie........ pozdrowienia i trzymajcie sie tam rodacy!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEN Re: powodz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 14:31 Gdańszczanie trzymajcie się - choć teraz to chyba u Was wielkie sprzątanie - pozdrawiam kielczanin (u nas w '97 roku też spadła ściana wody i zalało centrum miasta ale takiego moralnego wsparcia (Internet)jeszcze nie było - to choć trochę pomaga duchowo) Pozdr.ZEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucy Re: powodz IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 14:55 Ogromnie wszystkim Wam współczuję. Czy ktoś mógłby mi napisać, które ulice we Wrzeszczu zalane? Dlaczego nie jeżdżą tramwaje nr 13 i 15? Czy Hallera też zalana? Serdecznie wszystkich pozdrawiam z Lublina i Świdnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 15:04 Gość portalu: Lucy napisał(a): > Ogromnie wszystkim Wam współczuję. Czy ktoś mógłby mi > napisać, które ulice we Wrzeszczu zalane? Dlaczego nie > jeżdżą tramwaje nr 13 i 15? Czy Hallera też zalana? > Serdecznie wszystkich pozdrawiam z Lublina i Świdnika. najgorzej na skrzyzowaniu Slowackiego z Grunwaldzka - tu kilka domow grozi zawaleniem, 13 i 15 nie jezdza ze wzgledu na podmyte torowiska w srodmiesciu Gdanska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: powodz IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 15:29 trzymajcie sie pozdrowko z wawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: powodz IP: *.zychlin.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 15:44 No coz natury po raz kolejny pokazala jacy jestesmy malutcy. Przykre, ze tragedia ta dosiegnela tak piekne i stare miasto jak Gdansk. 4 lata temu jako strazak walczylem z powodzia we Wroclawiu, wiem jak Wam ciezko. Chcialbym wam cos powiedziec na pocieszenie, ale .... w sytuacji naszego kraju nie bardzo jest co :-(((. 3majcie sie. PS. Prawdopodobnie jutro bede jechal do Karwii jak tam najlepiej dojechac? czy obwodnica, czy robic wiekszy luk na kartuzy/koscierzyne?. Czy obwodnica jest przejezdna, czy sa na niej duze korki i jak wyglada dojazd do niej? Czy ktos moze to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: powodz IP: 172.28.173.* / *.sc.intel.com 10.07.01, 15:50 > Czy obwodnica jest przejezdna, czy sa na niej duze korki i jak wyglada dojazd > do niej? Czy ktos moze to wie? Trzykrotnie przejeżdzałem dzisiaj nad obwodnicą koło IKEI: rano korka nie było, około 15:00 był pokaźny korek w kierunku Gdyni, ale tak było już od kilku dni, nie potrzebna była wielka woda - obwodnica jest w remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 16:33 wygodniej bedzie rzeczywiscie kierowac sie na Karwie z pominieciem obwodnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OkO Re: powodz IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 17:27 dlaczego miasto jest bezbronne ? juz od wielu lat wiadomo ze gdy jest wieksza ulewa czyli tony wody na gdanska ziemie sie leja to w obecnie zalanych rejonach jest mokro . stawiam teze o braku wyobrazni u odpowiedzialnych za ten stan rzeczy ,jak rowniez o bezsensownym rozdziale finansow budzetu wojewodztwa, miasta w ktorym na cele zabezpieczenia od klesk zywiolowych widnieje skromna suma , proponuje ja porownac do wydatkow na cele reprezentacyjne calego gremium rzadzacego wojewodztwem,miastem,urzedami itd. ktos powie to rozne budzety ,zwykle sciemnianie ,umiemy myslec i analizowac, no i znowu trzeba uruchomic ludzka solidarnosc w big bank gdansk bo kasa pusta , a i bank z warszawy i nie z rodowodu , a chaosu nie powinno byc, bo chaos potwierdza teze o bulbulblowaniu. Lacze sie wspolczuciem z zalanymi. Zalane OkO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: powodz IP: *.zychlin.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 20:17 Jak strazak dodam wam jeszcze jedna ciekawostke. Co by nie powiedziec jestesmy najbardziej mobilna i szybko reagujaca sluzba, dzialajacym w przypadku takich zdarzen. Nasz wladza mysli chyba, ze za bardzo mobilna. W nowym projekcie ustawy o obronie cywilnej kraju nie widnieja juz takie zadania jako wykonywane przez straz pozarna. Nie widnie nawet sama straz pozarna !!!!. Tzn istnieje bo istniec musi ale jako organ podlegly i finanasowany przez samorzady. Co z tego spytacie? Ano to, ze np. taki gdansk ad 2001 czy wroclaw ad.1997 beda czekaly na pomoc lubuskich, lodzkich czy gorzowskich strazakow nie 8 godzin ale okolo 3 dni, zaczym lokalny samorzad zorientuje sie co jest grane i czy warto wysylac tam swoich ludzi (czy udzwigni ten ciezar finansowy). To kolejny przykad krotkowzrocznosci naszych rzadzacych, ktorych nic nie obchodzi poza czubkiem wlasnego nosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: powodz IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 19:09 Jestem właśnie na urlopie. Może mi ktoś napisać na bruner@panda.bg.univ.gda.pl, jak wygląda sytuacja na Dekerta 7? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: powodz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 19:18 Kraków jest z Wami! Nad takimi rzeczami nikt nigdy nie zapanuje, ale podejrzewam, że poniemickie zabezpieczenia przeciwpowodziowe zostały kompletnie zaniedbane- tak jak we Wrocku 4 lata temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: powodz IP: *.qc.sympatico.ca 10.07.01, 19:36 Czy da dojechac sie z Jedwabnego do Gdanska.... Jurek jest zajety samolotem i tym calym Farmusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beciasta Re: powodz IP: *.mdacc.tmc.edu 10.07.01, 19:44 siedze sobie w post-powodziowym Houston i patrze jak mi kolejne miasto woda zalewa... na szczescie choc AMG nie ucierpialo tak jak TMC (texas medical center)... szkoda tylko Lakowej... Amerykanie z powodzia sobie NIE poradzili, ich indywidualistyczne podejscie w mysl purtytanskiej tradycji nie pozowlilo dzialac ramie w ramie... kazdy ratowal swoje i dopiero po dwoch dniach przyjechali federalni i zaczeli cos robic.. do tego czasu kazdy wlasnym wiaderkiem syzyfowo pompowal... my mamy za to tradycje solidarnosci i w to wierze ! trzymajcie sie !!! no i jak tam Potok Oliwski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzia Re: powodz IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.01, 20:04 jak tam we Wrzeszczu na ulicy Do Studzienki? Zalalo czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: catgrun Re: powodz IP: *.pppool.de 10.07.01, 20:52 Czy ktos wie czy Rebiechowo juz dziala, albo kiedy dzialac zacznie? Jestem daleko i chce wrocic do domu (mam nadzieje, ze suchego). Trzymajcie sie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeta Re: powodz IP: 10.10.41.* 10.07.01, 21:16 Gość portalu: catgrun napisał(a): > Czy ktos wie czy Rebiechowo juz dziala, albo kiedy dzialac zacznie? Jestem dale > ko > i chce wrocic do domu (mam nadzieje, ze suchego). Trzymajcie sie wszyscy. > Lot lata, Do Studzienki i Potok Oliwski ok, a w Gdansku niebo spokojne... dzieki za tyle milych zdan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosca co ze Stara Oliwa - IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.07.01, 23:42 chodzi o uliczki od i do Polanek, park oliwski, potok, stawy itd - to moje rejony , bardzo sie martwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: co ze Stara Oliwa - IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 00:11 podobno wszystko OK nawet wczoraj w parku oliwskim pałac opatów był podświetlony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wookie Re: co ze Stara Oliwa - IP: 195.116.160.* 11.07.01, 09:38 W Oliwie nie ma sladu po ulewach. Wszystko w jak nalepszym porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: powodz IP: *.ups.com 11.07.01, 07:51 Jak uslyszalem o tej powodzi w Gdansku to z poczatku nie chcialo mi sie wierzyc. Chociaz mieszkam teraz w Buffalo, NY, USA to wiekszosc mojego zycia spedzilem w Gdansku, gdzie sie zreszta urodzilem. To jest faktycznie przerabane co sie u Was tam dzieje. A ja myslalem ze jak nas w Buffalo w zimie zasypalo na 3 dni to bylo zle. Wy jestescie w duzo gorszej sytuacji. Zbieram po znajomych troche pieniedzy na kleske. Czy ktos moze mi podac bank i numer konta abym mogl jakos te pieniadze przetransferowac? Trzymajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Re: powodz IP: *.unregistered.formus.pl 11.07.01, 08:46 Inny uczestnik forum podał poniższy komunikat: Polski Czerwony Krzyż zwraca się z prośbą o pomoc ofiarom ulewy w Gdańsku i Słupsku. Pieniądze można wpłacać na konto: BIG BANK GDAŃSKI S.A. I oddział Warszawa 11601029-30206050 z dopiskiem POWÓDŹ. Pieniądze można też wpłacać we wszystkich placówkach PCK na terenie całego kraju. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: powodz IP: *.port.gdansk.tpnet.pl 11.07.01, 10:39 Działa kilka kont bankowych, na które można wpłacać pieniądze na pomoc dla powodzian, koniecznie z dopiskiem "Powódź". Liczy się każda złotówka. - Urząd Miasta Gdańska. BIG BG, III oddział w Gdańsku, 11601058-42555000 - 929 - PCK Zarząd Okręgu w Gdańsku. BIG BG III o/ Gdańsk 11601058-72469000-918 - Caritas Archidiecezji Gdańskiej. BIG BG III o/Gdańsk 11601058-35055000-940 Polska Akcja Humanitarna postanowiła skoncentrować swoją pomoc na słupskim Domu Interwencji Kryzysowej dla ofiar przemocy w rodzinie. Mieszka tam 45 osób - połowa to dzieci w różnym wieku. Woda zalała im magazyn z zapasami jedzenia i środkami czystości. Wpłaty przyjmowane są bezpośrednio w biurach PAH w Warszawie, Łodzi, Toruniu i Krakowie w godz 9-17 oraz na konto numer: WBK III Oddział w Warszawie 10901043-91200-128-00-0-999 z dopiskiem "powódź Słupsk". Kartą kredytową można wpłacać poprzez stronę internetową PAH www.pah.ngo.pl . (10-07-01 22:47) TO SA INFORMACJE Z www.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaintere Re: powodz IP: *.nowosci.com.pl 11.07.01, 10:55 Czy ktoś wie jak można teraz najlepiej dojechać na Orunię Górną? Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expat Re: powodz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 11:06 Chcę się jutro wybrać do 3-miasta pociągem z W-wy, czy ktoś może podzielić się swoimi wrażeniami z takiej podróży? Pozdrowienia dla wszytkich krajan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: powodz IP: *.amg.gda.pl 11.07.01, 11:53 caly dzien i cala noc naprawiaja tory kolejowe, tylko sie dymi za mostu na ul. 3-maja. Sluchajcie radia gdansk 103,7 MHz - przez internet tez mozna go sluchac. U mnie w pracy kolezanka stracila wszystko. Ma 3 letniego synka. Jesli chcecie pomoc jej bezposrednio, to dzwoncie na darmowa linie 0800 1500 26 pomozcie Agacie. Ona potrzebuje wszystkiego, jej dom runal. Najbardziej cierpi jej synek, jak macie jakies ciuszki dla niego, dla Agaty i jej meza, a tazke koc, reczniki, po prostu wszystko, to prosze - dzwoncie. Pozdrawiam was. Nina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Orunia Grn. IP: *.unregistered.formus.pl 11.07.01, 13:26 Na Orunię Grn. dojedziesz bez problemu. Samochodem Traktem Św. Wojciecha (do Podmiejskiej jest otwarty) do Podmiejskiej, Małomiejskiej i już. Albo autobusem 154 lub 254 - od dzisiaj znowu jeżdżą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raper Re: powodz IP: 150.254.191.* 11.07.01, 12:41 Gdańszczanie szczerz Wam współczuję i gorąco pozdrawiam, trzymajcie się. PS. Arciu żyjesz? Pozdrowienia z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mulder Re: powodz IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.07.01, 13:14 Znowu pada u Was? Mocno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaka Re: powodz IP: *.qdnet.pl 11.07.01, 18:18 kurcze wyjechałąm do warszawy i nie moge wrócić do 3miasta ludzie pkp nic nie wie to jakiśabsurd dzięki bogu że są samoloty a jak się trzyma sopot czy coś mu grozi? jaka jest sytuacja? a gdynia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmd26 Re: powodz IP: 192.168.3.* / 10.64.0.* / *.proterians.net.pl 11.07.01, 21:36 Gość portalu: chaka napisał(a): > a jak się trzyma sopot czy coś mu > > grozi? jaka jest sytuacja? a gdynia? W Sopocie wszystko w porzadeczku (tylko troche piasku wczoraj widzialem na Podjezdzie - to wszystko:)) W Gdyni tez mniej wiecej wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asja Re: powodz IP: *.ipartners.pl 11.07.01, 18:30 mam nadzieję, że Bartek, który byłna mazurach u kasi wrócił szczęśliwie.jeżeli to przeczytasz to odezwij się do "asi z dołeczkami"! Odpowiedz Link Zgłoś