Dodaj do ulubionych

PB Projekt

21.06.07, 13:50
poszukuję ludzi, którzy podpisali umowy przedwstępne z PB Projekt (deweloper z
Pruszcza Gdańskiego) na mieszkania budujące się w Gdańsku przy ul.
Świętokrzyskiej - osiedle Zielone Tarasy, budynki B i C

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ingrid Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 22.06.07, 20:06
      z tego co wiem wiele mieszkań tam juz nie zostało.Podpisaliśmy z nimi umowę.A
      cos nie gra?
      • tomaszko33 Re: PB Projekt 23.06.07, 19:27
        z tą firma niewiele gra
        Ludzie porozmawiajcie z ludzmi któzy kupili od nich mieszkania przy ul. Wojska
        Polskiego w Pruszczu gd - i prasa była i prokurator
        Ciekawie było
      • magdas2811 Re: PB Projekt 25.06.07, 11:18
        na razie wszystko gra, jutro albo pojutrze mamy wylewkę fundamentów
        pojawił się mały problem z powodu słupa, który Energa ma usunać - stoi za blisko
        placu budowy

to jest maly kameralny budynek - 2 klatki 16 mieszkań, więc mam nadzieję, ze
        wszystko pójdzie ok

wiem że mieli problemy z osiedlem na Raciborskiego w Pruszczu Gd. poniewaz to
        wielki budynek a duża część ekipy wyjechała im do Anglii i mieli problem ze
        znalezieniem robotników
    • tomoomo Re: PB Projekt 26.07.07, 21:34
      Witam wszystkich z tego co widzę na budowie to budynek B idzie w górę. Także
      trzymam kciuki za terminowość. Tylko coś im z tą skarpą nie wyszło. W tej
      sprawie będę do nich dzwonić. Pozdrawiam.
      • magdas2811 Re: PB Projekt 27.07.07, 17:09
        budynek B idzie w górę, ale bez jednej ściany - zrobili 80 % wylewki i wznoszą
        ściany ale jedna ława niestety "pusta" z powodu słupa elektrycznego który tam
        stoi i nie można zrobić wylewki pod linią wysokiego napięcia, budynek C ma ten
        sam problem. Jest już wybrana firma, która ma usunąć słup ale nic się w tej
        sprawie nie dzieje. Tomoomo rozumiem, że masz z nimi podpisaną umowę? które
        mieszkanie ma być twoje?
        • magdas2811 Re: PB Projekt 30.07.07, 08:57
          sorki, to budynek C stawiany jest bez jednej ściany ale z B też są jakieś
          problemy, ponieważ jedna ściana jest pod linią wysokiego napięcia Moje
          mieszkanie ma znajdować sie w budynku C i mam nadzieję, ze fundamenty ostatniej
          ściany w koncu powstaną ;-)
    • Gość: dżej:) Re: PB Projekt IP: *.centertel.pl 14.08.07, 07:16
      witam, my też kupujemy od nich mieszkanie w budynku C. i 3mam kciuki żeby
      wszystko było ok...
      • magdas2811 Re: PB Projekt 16.08.07, 16:40
        wiec będziemy sąsiadami ;-)
        tam stoi ten okropny słup, byłam w zeszłym tygodniu na placu budowy i porobiłam
        foty - fundamenty są zalane tylko to ściany klatki schodowej bo dalej stoi SŁUP,
        ale niby do końca sierpnia mają go zlikwidować - firma jest już podobno wybrana
        w przetargu i czekam na dalszą część fundamentów. Akurat tak sie składa, że ten
        słup stoi w miejscu gdzie ma być moje mieszkanie wwwrrrrrr
        czekam więc i obym od tego czekania nie osiwiała
        Pozdrawiam dżeja :-)
        • Gość: dżej:) Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 22.08.07, 08:05
          o tym słupie i firmie wykonawczej, która ma go usunąć słyszę już od kilku
          tygodni... i nic :-( kiedy byłam tam ostatnio, to na budowie było widać łącznie
          tylko 4ech pracowników!! Mam nadzieję, że się jednak PB Projekt zmobilizuje i
          wzmoży prace, bo w tym tempie przed zimą nie zdążą postawić stanu surowego...
          pozdrawiam i 3mam kciuki za nasze mieszkanka!!:)
          • magdas2811 Re: PB Projekt 22.08.07, 09:29
            cześ dżej
            rozmawiałam z majstrem na budowie - młody chłopak ale kompetentny, mam fotki z
            placu budowy, jak chcesz to ci prześlę
            w sumie na budowie pracuje 7 osób na stałe a wiecej jeśli potrzebne są dodatkowe
            prace podwykonawcze, majster powiedzial mi, że lepiej mniej osób niż ekipa
            30-osobowa i większość pije w pracy a potem są usterki budynku
            PB przysłało mi pismo ze fundamenty są już wylane i mam zapłacić kolejną
            transze, więc grzecznie im odpisałam, że owszem, ale jak wyleją fundamenty pod
            moim pionem mieszkaniowym, ponieważ obecnie fundamenty kończą sie na ścianie
            klatki schodowej a słup stoi w miejscu bodajże mojej łazienki i kuchni haha
            oby z naszymi mieszkankami było ok, ;-))))))))))
            pozdrawiam
            • Gość: dżej:) Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 27.08.07, 09:18
              Witaj magdas2811,
              ja też rozmawiałam z majstrem, zaczyna mnie niepokoić to, że te słupy likwidują
              już chyba od czerwca... Zależało mi przede wszystkim na informacji, kiedy
              przewiduje zakończenie kondygnacji pierwszego piętra - kolejna transza za
              mieszkanie, kredyt itp. (za fundamenty już wpłaciliśmy, nie chciałam dawać PB
              argumentu do przedłużania terminu lub nawet zrywania umowy ze względu na
              niewywiązanie się z ustalonych w umowie płatności...) co do ilości pracowników,
              to trochę żenujące, że jest ich tak mało - kiedy byłam tam ostatnio widziałam
              CZTERECH!!:/ ale "najlepsze" co usłyszałam to to, że już dziś pani w PB mi mówi,
              że prawdopodobnie trzeba będzie pisać kolejny aneks i przesuwać termin odbioru...
              • magdas2811 Re: PB Projekt 04.09.07, 09:25
                czesc dżej
                najnowszy nius jest taki, ze do konca września słup ma zostać usunięty, rozmowy
                z podwykonawcą trwają (ciekawa jestem jak długo jeszcze)ale termin odbioru
                bedzie przesunięty, oby warunki pogodowe jesienią i zimą były znośne
                pozdrawiam
                • Gość: tomoomo Re: PB Projekt IP: *.such.nat.hnet.pl 09.09.07, 21:10
                  zgadza się chyba prawda bo słupy przywieźli.
                • Gość: elas Re: PB Projekt IP: *.pro-internet.pl 26.10.07, 22:20
                  witam
                  planuje podpisac umowe z ta firma. Jakie sa ostatnie wiesci na temat inwestycji zielone tarasy? czy udalo sie negocjowac warunki umowy? czy problem slupa zazegnany? jak ogolnie wspolpraca z pb projektem?
                  • magdas2811 Re: PB Projekt 29.10.07, 13:19
                    wydaje się, ze problemy ze słupem skonczone, instalacja zmnieniona z nadziemnej
                    na podziemną i wylane fundamenty pod drugą częscia buzdynku uuufff
    • Gość: Paula Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 08:26
      mamy zamiar podpisac umowe przedwstepna ale mam kilka watpliwości i
      dlatego mam pytanie czy zanim podpisalas umowe zmienialas tresc
      (np.czy jak ceny wzrosna moga wypowiedziec umowe i sprzedac
      mieszkanie za wyzsza cena tak jak to zrobil MACH )?????
      • Gość: Max Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.07, 22:55
        Chciałbym
      • Gość: Max Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.07, 23:18
        Chciałabym podzielić się z Wami kilkoma informacjami dotyczącymi PB
        Projekt. Miałam to nieszczęście kupić mieszkanie w Pruszczu Gd. na
        ulicy Raciborskiego 1. Termin oddania budynku był czterokrotnie
        przekładany, ostatecznie klucze otrzymałam w ubiegłym miesiącu to
        tylko 13 m-cy poślizgu. Właściwie to budynek nie jest nadal
        formalnie oddany do użytku. Przy odbirze mieszkania były usterki,
        które kwalifikowały mieszkanie do remontu. PB Projekt usterki widzi
        ale ich nie usunie, kierownik budowy stwierdził albo podpisujemy
        protokół zdawczo - odbiorczy bez uwag, albo otrzymamy pieniądze
        wpłacone dwa lata temu. Jak zapytaliśmy, oczywiście zgodnie z
        zawartą umową co z odsetkami za zwłokę to pani zbyła nas śmiechem.
        • magdas2811 Re: PB Projekt 29.10.07, 13:33
          Mam nadzieję, ze przy naszym budynku nie będzie takich problemów - kameralny
          budynek więc wszystko powinno sprawnie pójsć a co do Ociedla Raciboeskiego to
          byly tam wielkie problemy a opóźnienie wynikło stąd, że połowa ekipy w trakcie
          budowy wyjechała do Anglii i sporo czasu trwało zanim zebrali odpowiednią ekipę
          a budynek na Raciborskiego jest ogromny i trudno było go dokończyć na czas
      • magdas2811 Re: PB Projekt 29.10.07, 13:26
        zmieniłam treść umowy w punkcie gdzie mowa o ponoszeniu odpowiedzialności
        dewelopera za opóźnienia organów administracji w wydawaniu decyzji,
        konsultowałam sie z prawnikiem który powiedział, ze to jest standardowa umowa
        przedwstępna i nasza zawiera mniej kruczków niekorzystnych dla nas niż to robią
        więksi deweloperzy.
        W umowie nie ma zapisu o wzroscie ceny mieszkania ale o dopłacie do mieszkania
        takiej kwoty, ile wyniesie wzrost VATu w budownictwie - współczynnik podany
        przez GUS za dany okres. Z racji, ze materiały budowlane tanieją, może się
        zdarzyć, iż nic nie bedziemy musieli dopłacać - ale to już okaze sie jak
        postawią budynek
    • vera_76 Re: PB Projekt 28.10.07, 13:19
      Witam!
      Czy ktoś z Was podpisał już z nimi umowę przedwstępną na mieszkanko
      przy ul. Kasprowicza - "Słoneczny Zakątek" ??? Odbiór mieszkania
      XII'2008.

Pozdrawiam,
      vera_76
      • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 05.12.07, 12:00
        Witam vera!
        My podpisaliśmy umowę na mieszkanko przy Kasprowicza. Na początku się
        cieszyliśmy, z wizji własnych czterech katów, no ale teraz co tu przeczytałam to
        nie wiem czy dobrze zrobiliśmy. Mama nadzieję że te kłopoty co były przy
        Raciborskiego nas ominą.Nie wyobrażam sobie 13 miesięcznego poślizgu !!
        Na razie czekamy cierpliwie i zobaczymy jak to będzie.
        Pozdrawiam :)
        Kaito82
        • Gość: krzysiek Re: PB Projekt IP: 213.184.195.* 06.12.07, 14:07
          Witam

Wlasnie sie zastanawiam nad podpisaniem umowy wlasnie na tym
          osiedlu - Sloneczny Zakatek.

Prosze podziel sie doswiadczeniami z rozmowy z deweloperem, z
          podpisania umowy, zaciagania kredytu itp :) Napisz takze ktory
          budynek i mieszkanko wybrales bo moze bedziemy sasiadami
          albo "podprowadziles" to mieszkanko ktorym sie interesowalem :P

Mysle i mam nadzieje ze juz nie zrobia takiego "poslizgu" jak z
          tamtym osiedlem. W kazdym badz razie zycze powodzonka i prosze o
          odp :)

Pozdrawiam
          Krzysiek
      • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 06.12.07, 15:34
        Witam!!!
        Ja ostatnio wypatrzylem tą ofertę na necie i mówiąc szczerze b. mnie
        zainteresowała. Napiszcie coś więcej jeśli wiecie, proszę.
        Jak podejście firmy do klienta bo po wcześniejszych postach, które
        przeczytałem to troszkę się zmartwiłem:(
        Byłem na miejscu budowy po pracy ale zbyt wiele nie zobaczyłem bo
        już ciemno było. Wie ktoś może czy będzie tam doprowadzony chodnik z
        oświetleniem do ulicy Malinowskiego (bo widziałem jakieś prace na
        poboczach Ul.Kopernika)? Wysłalem zapytanie do urzędu miasta ale
        jeszcze żadnej odpowiedzi nie dostałem.
        Właśnie na jutro jesteśmy umówieni z developerem na rozmowę i
        zobaczymy jak to będzie.
        Jak coś będziecie wiedzieć więcej piszcie.
        Pozdrawiam.
        • Gość: mika.r Re: PB Projekt IP: *.witnet.pl 13.12.07, 14:33
          Witam.
          Przede wszystkim podpisujcie umowy przedwstępne w formie aktu notarialnego.
          Koszty wyższe, ale deweloper już wam nie powie zabierajcie pieniądze.
          • magdas2811 Re: PB Projekt 29.12.07, 12:59
            W moim budynku już kończa parter, około 15 stycznia mają wylewać
            strop parteru czyli moją podłogę. Na razie wszystko jest ok, czekam
            na dalsze etapy budowy Nie zapowiada się żadna katastrofa i miejmy
            nadzieję ze tak dalej będzie ;-)
            • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 08:26
              Witam wszystkich :))
              Powiem Wam że co do podpisania umowy z deweloperem to poszło nam to
              szybko,wiedzieliśmy który lokal nas interesuje a Pani wysłała nam na maila wzór
              umowy przedwstępnej. Na spotkaniu wyjaśnialiśmy jeszcze nasze jakieś "alesy",
              Pani na wszystko odpowiadała, była bardzo miła także w pełni zadowoleni
              podpisaliśmy umowę :), w banku tak samo. Czekaliśmy tylko tydzień bodajże na
              odpowiedź banku czy przyzna nam kredyt, no ale to w naszym przypadku była tylko
              formalność.Polecam Bank Polbank i jego oddział we Wrzeszczu chyba na ulicy
              Klonowej (zaraz przy dworcu).
              Teraz jeździmy na teren budowy i nawet widać już coś więcej poza samym pustym
              polem ;) choć przyznam szczerze że jak zobaczyłam ten "tłum" pracujących ludzi
              to trochę mnie zamurowało, bo było tam aż 3 pracowników!! Widać tez że na tej
              głównej drodze robią tez jakieś prace (chodnik dla pieszych), choć nie wiem czy
              to miasto "robi" czy deweloper. Także ogólnie chyba nie wygląda to źle. Pociesza
              mnie też myśl, że to nie jest kolejny duży blok tylko mały dwupiętrowy. Więc
              może do końca przyszłego roku się wyrobią z terminem :) Czego sobie i Wam życzę :))
              Pozdrawiam
              Kaito82
              • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 31.12.07, 09:13
                Witam ponownie.
                Widzę Kaito82, że podobnie załatwiamy własne M:)
                My tak samo z małżonką byliśmy w biurze developera, gdzie Pani dała
                nam projekt umowy, żeby się z nią zapoznać. Po kilku dniach
                poszliśmy ją podpisać z własnymi propozycjami kilku drobnych zmian.
                I też kredyt załatwialiśmy w Polbanku na Klonowej bo oni
                współpracują z P.B.Projektem więc to wiele spraw ułatwiło. Z
                wszystkich ofert co przejrzałem, to w Polbanku najkorzystniej
                wychodzi.
                Teraz to pozostało czekać, aż chłopaki wybudują te 2 bloki i będzie
                można się wprowadzać. Miejmy nadzieję, że jakiś większych problemów
                nie będzie i że w miarę planowo oddadzą mieszkania. Tak samo myśle,
                że skoro to niewielkie bloki mają być to nie powinno być jakoś
                tragicznie z dotrzymaniem terminu. Co widac na przykładzie
                Cyprysowej. Później zaczeli niż Raciborskiego a szybciej skońćzyli,
                bo budynek mniejszy jest niż ten na Raciborskiego.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 09:32
                  Witam
                  No to teraz Nero pozostaje nam trzymać tylko kciuki i być dobrej myśli :))
                  Ciekawi mnie gdzie w którym budynku macie mieszkanko? My w klatce A na II
                  piętrze. Zaszaleliśmy i kupiliśmy aż 31 m2 z hakiem no i miejsce na autko :))
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 09:36
                    Przepraszam ale tam biało być Naro a nie Nero :)) sorki :)))
                    • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 31.12.07, 10:24
                      My wzieliśmy w klatce B na I piętrze 50m2. A w którym bloku
                      braliście w pierwszym czy w drugim? Bo my w bloku 2 a tam dopiero
                      fundamenty są zalane i mam nadzieję, że ostro chłopaki się zabiorą
                      do pracy. Z tego co dowiedziałem się w biurze to pierwszy blok robi
                      jakis podwykonawca a drugi ich ekipa.
                      Aha nie wiem czy znacie Pruszcz zwłaszcza stronę wschodnią, ale tam
                      jest masakra z wyjazdem z przez wiadukt zwłaszcza rano i po
                      południu -powrót z pracy. Ale czytałem, że budżet miasta na 2008 rok
                      wynosi ponad 50mln. i że sporą część tych pieniędzy chcą przeznaczyć
                      na drogi i zacząć budować obwodnicę Pruszcza. Pożyjemy zobaczymy.
                      Może to odciąży wschód. Ale moim zdaniem to i tak wschodnia część
                      miasta jest o wiele spokojniejsza i milsza w zamieszkaniu niż
                      centrum lub zachód. Więc czekam niecierpliwie na mieszkanko:)
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 11:23
                        My wzięliśmy bodajże w pierwszym bloku. I nic nie słyszałam o żadnym
                        podwykonawcy. Nie wiem czy to dobrze czy źle?
                        A co do kwestii dojazdów to my zawsze wracamy ta krajową 7 i nie jest źle.
                        Gorzej jeśli człowiek wali drogą przez centrum Pruszcza bo tam jest masakra.
                        Dobrze, że miasto ma chociaż w planach jakieś prace, mam nadzieję że coś im z
                        tego wyjdzie.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 31.12.07, 12:18
                          To, że jest podwykonawca moim zdaniem nie ma jakiegoś wielkiego
                          znaczenia raczej plus bo czym wiecej ludzi tam pracuje tym
                          teoretycznie szybciej budowa do przodu powinna się posuwać:)
                          To fakt, że jeśli przez Przejazdowo się wyjedzie na krajową 7 to w
                          Gdańsku można być szybciej:) Myślę, że będzie dobrze, Pruszcz
                          inwestuje i się rozwija. Chociażby ten deptak co zrobili w centrum
                          na przeciw urzędu. No i mówili, że na wschodzie też będą inwestycje:)
                          Pozdrawim.
                          • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 14:40
                            Czyli jednym słowem oby tak dalej i do przodu :))))
                            Pozdrawiam
                  • Gość: Arecki Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 11.02.08, 20:25
                    Witam,ja razem z dziewczyna kupilismy mieszkanie w bloku A na I pietrze,dzownilem w zeszlym tygodniu do PB Projekt na jakim etapie jest budowa,bo mieli powiadamiac o stanie zaawansowania budowy,babka kierowniczka mowi,ze skonczyli parter,ja osobiscie jutro sie wybieram na plac budowy,ale moze ktos z Was byl na miejscu i sie orientuje czy taka jest prawda,pozdrawiam!!!
                    • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 13:15
                      Wie ktoś może na jakim etapie jest budynek "B" ??
                      • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 21.02.08, 14:16
                        Witam.
                        Ostatnim razem jak byłem na budowie budynek B bez zmian czyli beton
                        na fundamentach wylany.
                        Jakiś miesiąc temu byłem w biurze i poinformowali, że będą
                        przerzucać ekipę z Raciborskiego bo już tam podobno wykańczają halę
                        garażową i mają zająć się naszym blokiem. Ważne też by pogoda się
                        polepszyła bo ostatnio zmienna strasznie jest:|
                        Szczerze mówiąc chciałbym już by się wzieli za robotę by można było
                        widzieć jakieś efekty jak budynek rośnie.
                        Pozdrawiam.
                        • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 03.03.08, 09:54
                          Witam wszystkich....
                          Ja byłam na budowie tydzień temu i moim zdaniem nie jest źle. Jeszcze trochę i
                          moje piętro (II) będzie mieć podłogę ;)))
                          Widziałam także jakiś robotników tam (choć była to niedziela), zapewne oglądali
                          stan budowy po tych nieszczęsnych wiatrach. Także plus dla firmy bo widać
                          zainteresowanie.Także ja jestem pełna nadziei i wierzę że dotrzymają terminów.
                          • Gość: Sesz Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 05.03.08, 11:46
                            My kupilismy mieszkanie w budynku C, na 1 piętrze.
                            Co do opinii o developerze, rzeczywiście ma opóźnienia i decydując
                            się na ich ofertę wiedziałam o tym i się z tym liczyłam. Usterki
                            przy odbiorze- no cóż- trzeba tego pilnować.

Mieszkamy blisko budowy więc nie ma problemy z pstryknięciem zdjęć i
                            przesłaniem mailem, chetnych zapraszam do kontaktu.
                        • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 06.03.08, 08:32
                          Witam.
                          No więc ostatnio znów kontaktowałem się z developerem i wizja
                          oddania budynku B pod koniec roku zgodnie z planami staje się
                          praktycznie nie realna. Ekipa ma cały czas problemy z dokończeniem
                          prac na Raciborskiego, więc dopóki tam nie skończą nie ma co marzyć
                          o rozpoczęciu budowy budynku B.
                          Byłem z tydzień temu na budowie i roboty są wykonywane w budynku A
                          pewnie przez tego podwykonawce ale jeśli chodzi o budynek B to bez
                          zmian.
                          Też się liczyłem z jakimś poslizgiem w oddaniu mieszkania, ale cały
                          czas mam nadzieję, że nie będzie to jakaś duża obsówa.
                          Do tego co się zmieniło to mogę powiedzieć, że została rozebrana
                          stara kotłownia w pobliżu budowy, która straszyła okolicę. Nie wiem
                          na ile są potwierdzone to informację, ale gdzieś w pobliżu (może i
                          na tym miejscu) Gedbud ma wybudować przedszkole. Ale powtarzam - nie
                          wiem na ile pewna to informacja.
                          A więc chyba trzeba być cierpliwym i dobrej myśli (chociaż z każdym
                          tygodniem to co raz trudniejsze).
                          • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 11:11
                            Wiadomo coś więcej o tych problemach na Raciborskiego?
                            Ile to może jeszcze potrwać?
                            • Gość: jaspe Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 10:15
                              Dzwoniłem dzisiaj do biura i Pani powiedziała, że pod koniec marca
                              ekipa rusza z budową budynku B. Niewiadomo jeszcze czy będzie go
                              robiła ekipa PBprojekt czy druga firma podwykonawcza. Dzisiaj trwają
                              rozmowy w tej sprawie.
                              • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 11.03.08, 13:10
                                Witam.
                                No to już jakaś pozytywniejsza informacja. Ale dopóki nie zobaczymy
                                budowlańców przy robocie to nie ma co się za bardzo cieszyć.
                                Miejmy nadzieję, że najpożniej do końca marca wejdą na tą budowę i
                                robota ruszy.
                                Pozdrawiam.
                                • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:11
                                  Witam
                                  Wczoraj byłem na budowie i o dziwo prace nad budynkiem B ruszyły
                                  pełną parą :) Budynek rośnie. Porobiłem kilka fotek, więc jakby ktoś
                                  chciał zerknąć to służe.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: ethiel Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 06:24
                                    Właśnie ruszyły prace nad budynkiem 'c'. No całkiem niezłe tempo biorąc pod
                                    uwagę fakt iż miały ruszyć we wrześniu. Zobaczymy jak będzie dalej... Pozdrawiam
                                    Przyszłych sąsiadów.
                                  • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 21.05.08, 13:11
                                    Witam.
                                    Wczoraj byłem na budowie i pierwsze piętro budynku B prawie
                                    zakończone. Sciany i balkony są i chyba lada chwila będą wylewać
                                    strop i zaczną drugie piętro. Więc jak na razie tempo zadawalajace:)
                                    Pozdrawiam.
                                    • Gość: Sesz Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 23.05.08, 11:25
                                      czy możecie uścislic kto o jakiej lokalizacji mówi?
                                      bo jedni zdaje się o:
                                      Gdańsku ul. Świętokrzyska (Zielone tarasy),
                                      a drudzy o Pruszczu Gdańskim.

to kto, gdzie kupił?

ja w Gdańsku
                                      • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 26.05.08, 08:22
                                        Ja pisałem o budowie w Pruszczu Gdańskim.
                                        Budowa budynku B posuwa się w zadawalającym tempie-jak narazie. Oby
                                        tak dalej.
                                        Pozdrawiam.
                                        • Gość: ethiel Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 14:48
                                          Ja również o Pruszczu Gdańskim. Z nowości to tyle, że zaczęli robić dach na
                                          budynku A, wbili "pale", czy jak to sie tam nazywa, pod budynkami C i D. No, a
                                          przed naszymi balkonami buduje się przedszkole. Na mój gust to dobrze, bo
                                          prawdopodobnie jakąś lepszą drogę, do tego przedszkola, będą musieli zrobić!
                                          Pzdr.
    • Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: 82.160.175.* 19.01.08, 12:02
      Witam serdecznie wszystkich i chciałbym ostrzec przed firma
      P.B.Projekt, jak zawsze na poczatku wszystko wyglada bardzo fajnie
      budynek sie buduję kaske sie płaci jestesmy szczęsliwi ale problemy
      sie zaczynaja wtedy kiedy chcemy odebrac mieszkanie i dochodzi do
      tragedii. Jakosc wykonania beznadziejna ja odbieralem mieszkanie 4
      razy nic nie poprawiali az wreszcie uslyszalem bierz Pan bo jak nie
      to rozwiazujemy umowe i dowidzenia - na co zwrocic uwage : stolarka
      okien i drzwi zwłaszcza wejściowych nie dac sobie wcisnac że zrobimy
      póżniej albo Pan odbnierz a My jutro naprawimy KŁAMSTWO mam
      zgłoszoną usterkę od odbioru - nieszczelnosc okien do dzisiaj nic
      nie zrobione mnóstwo pism i nerwów w podobnych sytuacjach jest cała
      Cyprysowa gdzie mieszkam - z zew. ładnie w środku kicz! UWAGA przy
      podpisywaniu UMÓW ZA OPÓŻNIENIA NIE PŁACĄ GROŻA ZERWANIEM UMOWY,
      notariusz Kniażycka ostrzegam w naszych aktach notarialnych
      popełniła błędy z udziałami a u mnie nawet błąd w poprawianym akcie
      notarialnym, oczywiście wyboru notariusza nie ma więc jest się na
      spalonej pozycji i wymogiem podpisanie aktu not. jest zrzeczenie się
      praw do odszkodowania za w naszym przypadku 6 m. opóżnienie. Powiem
      szczerze lokalizacja i koncepcja budynku świetna wykonawca -
      deweloper BEZNADZIEJNY. Gdybym wiedzial to bym zrezygnował i szukał
      czegoś innego.
    • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 11:04
      Wczoraj byłem na budowie i na budynku A wisi wiecha.
      Budynek B ma dwa stropy i zaczynają ostatnią kondygnacje.
      • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.104.* 06.06.08, 19:25
        Czyli drodzy sąsiedzi nie jest źle :) Deweloper się stara choć znając życie staną chłopaki na wykończeniówce ;(
        Pozdrawiam
        • Gość: vladzia Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 09.06.08, 18:26
          Widze że już wspólnota nam się tworzy, czy polecacie wspólne interesy z PB
          Projekt ? jestem przed podpisaniem umowy przedwstępnej i jak to chyba oczywiste
          mam wiele wątpliwości. Czy jest ktoś zadowolony z współpracy z PB Projekt ?
          • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 10.06.08, 10:54
            Witaj Vladzia.
            Co do współpracy z Pb Projekt to narazie za dużo w tym temacie nie
            mogę się wypowiedzieć. W momencie odbioru i wprowadzenia się do
            lokalu będzie można coś wiecej powiedzieć co do wykończenia i
            fachowości firmy.
            Po ponad półrocznym okresie jaki minął od podpisania umowy
            przedwstępnej z firmą nie mam jakiś złych doświadczeń.
            Przy podpisywaniu umowy bez większych problemów umieszczali nasze
            propozycje co do jej zmiany. Na początku trochę mnie denerwowało, że
            budowa nie rusza ale jak chłopaki pod koniec marca się wzięli to
            budynek pnie się ostro w górę, że aż miło patrzeć. Bylismy w weekend
            na budowie i w budynku B będą zaczynać drugie piętro. Mam nadzieję,
            że firma z oddaniem mieszkań się wyrobi w terminie i, że nie będzie
            jakiś większych baboli w wykończeniu. No ale to już trzeba chyba
            osobiście doipilnować.
            Nie wiem jak inni"przyszli sąsiedzi" ale ja ostatnio mam problemy z
            Polbankiem jeśli chodzi o wypłatę kolejnych transz kredytu. Poprostu
            niekompetetni ludzi tam pracują i tyle! Nie dopełnili swoich
            obowiązków przez, co teraz ja ponoszę konsekwencje.
            Dlatego trzebana na nich uważać i poprostu nie ufać na słowo tylko
            ich pilnować i non stop męczyć telefonami albo osobiście.
            Jednak mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i już na wiosnę
            będzie można się wprowadzić, czego Wam i sobie życzę ;-)
            Pozdrawiam.
            • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.104.* 10.06.08, 12:53
              Zgadzam się z Naro. Polbank to PORAŻKA! Nasza druga transza do dewelopera poszła z miesięcznym opóźnieniem. A bank tłumaczył tylko że to nie ich wina bo wszędzie są opóźnienia. W ogóle totalne zlanie sytuacji i klienta. Co rusz trzeba tam dzwonić albo jeździć, choć i tak to nic nie daje bo oni jak zwykle nic nie wiedzą. Kiedy dzwoniliśmy do Pani, która się nami zajmuje w ogóle nie odbierała telefonów. Kiedy zaczęłam jej wysyłać dwa razy dziennie smsy z łaski po trzech dniach odpisała. Szkoda gadać. Burdel tam i tyle.
          • Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: 85.219.175.* 28.06.08, 16:11
            Witam wszystkich.Co jakiś czas zerkam na wasze opinie i az serce się
            raduje że firma P.B.Projekt się zmieniła - oczywiście z mojej strony
            to SARKAZM. Odradzam wspólpracy z tą firmą jeżeli chodzi o założenie
            wspólnowy my na Os. Kwiatowym doskonale to znamy.Natomiast jak już
            zapłacone i podpisane umowy to nic wiecej się nie da zrobić jak
            liczyć na dobrą współprace z tą firmą. Ale co ja bede wam pisał
            wiecie sami oczywiscie lepiej lecz zadzwoncie kontrolnie do
            Powiatowego Rzecznika Konsumentów w Pruszczu P.Elżbieta Szweda
            tel.058-683-54-07 ona wam PRAWDE POWIE.
            POWADZONKA
            • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 29.06.08, 22:30
              Drogi "Mieszkańcu"
              Dziękuję Ci za Twój sarkazm, ale nie jest on mi do niczego potrzebny.
              Naczytałam się już o tym deweloperze duuuużo negatywnych opinii i pewnie
              wszystkie są prawdziwe, lecz mimo to cieszę się dalej na myśl o własnym mieszkaniu.
              Nie słyszałam jeszcze o żadnym deweloperze samych pozytywów, bo do każdego każdy
              ma jakieś "alesy". Poza tym jakbyś nie zauważył staramy się na tym forum być
              dobrej myśli i mieć nadzieję, że wszystko będzie ok.
              Pozdrawiam
              • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 14.07.08, 09:39
                Witam.
                W sobotę byłem na budowie. Etap budowy prezentuje się następująco:
                Budeynek A- dach prawie już wyłożony blachodachówką, okna
                powstawiane w większości mieszkań i zaczynją ocieplać styropianem.
                Budynek B- mury na drugim piętrze wszystkie już chyba postawione i
                wygląda na to, że będą się zaraz brać za robienie sufitu.
                • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:28
                  Witam.
                  Jak widać budowa jakoś idzie. Tylko jak to sie ma do terminu
                  oddania. Ma ktoś może harmonogram prac?? czy jest poważne
                  opóźninienie czy idą zgodnie z planem
                  pozdrawiam
                  • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 14.07.08, 18:42
                    Witam
                    Ja ostatnio jak byłam na budowie to widziałam że mam okno w łazience. Niby dobra
                    rzecz, okno w kibelku, tylko, że nie mam tego okna w planie mieszkania. I to
                    jest dziwne. Nikt nas o tym nie poinformował a w firmie do 20 lipca mają urlop.
                    • Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 22.07.08, 15:10
                      No nie zaraz masz okno ktorego nie chcialas BRAWO. Nie jest moim
                      celem wprowadzac was w jakies zalamania nerwowe ale uswiadomic was
                      co to za firma.Kaito82 optymizm ci się przyda mi zamorowali pokój
                      jak w ALTERNATYWACH i przekonywali ze tak jest lepiej.Postarajcie
                      sie wiec wejsc na budowe i sprawdzic rozmieszczenie pomieszczen bo
                      nagle sie okaze ze nie masz tam lazienki a kuchnie.POZDRAWIAM
                      • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 22.07.08, 18:58
                        Okno w kuchni jest na swoim miejscu. Bynajmniej na razie ;) Pani w projekcie
                        powiedziała nam, że wykonawca źle zrozumiał projekt, bo okna w toalecie miały
                        być tylko na pierwszym piętrze a na drugim już nie. Więc nasze po prostu
                        zamurują. I będzie jak w projekcie. Tak nas zapewniała. wybieram się tam w
                        weekend i wtedy się okaże co zrobili z tym oknem.
                        pozdrawiam :)
                        • Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:38
                          Bylem dzisiaj na budowie. Zabrali ekipę podwykonawców z budynku A na
                          Kasprowicza w Pruszczu do budynku B. Ekipa pb projekt, która robiła
                          budynek B gdzieś prysła. Rozmawiałem z panem z budowy i nie jest
                          dobrze. Budynek A ma opóźnienie, ile nie wiem, budynek B idzie
                          zgodnie z polanem a anwet szybciej. No to już nie wiem o co tu
                          chodzi... powinni chyba podgonić z budynkiem A.
                          • Gość: evemail Re: PB Projekt IP: *.mir.gdynia.pl 05.08.08, 13:45
                            Witam wszystkich. Jestem mieszkanką Pruszcza - blok budował PB
                            Projekt. Jeśli jest ktoś kto ma w planie kupno mieszkania budowanego
                            przez tą firmę - serdecznie ODRADZAM. Firma jest nieterminowa - 14 m-
                            cy zwłoki z odbiorem mieszkania. Stan budynku jak i samego
                            mieszkania fatalny. Usuwanie usterek również nie jest wykonywane na
                            czas o ile w ogóle jest wykonywane. Ogólnie - NIE POLECAM!!!!
                            • Gość: ajta23 Re: PB Projekt IP: *.nsm.pl 06.08.08, 11:32
                              My kupiliśmy mieszkanie w budynku B. na 1 pietrze 51m. mam nadzieje ze złe
                              opinie na temat tego dewelopera sie nie sprawdza... Pozdrawiam naszych
                              przyszłych sąsiadów :)
                              • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:26
                                My kupiliśmy mieszkanie w budynku B na 1 piętrze 51m. Od strony
                                budynku C.
                                • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:43
                                  Widze że jest tutaj jakas pomyłka. Jeżeli Naro ma 51 matrów na 1
                                  piętrze w "B" klatka B, my mamy w klatce A 51 metrów, to jakim cudem
                                  ajta23 ma 51 skoro są tylko 2 takie mieszkania na piętrze :)??
                                  Trzeba to wyjaśnić
                                  • Gość: ajta23 Re: PB Projekt IP: *.nsm.pl 07.08.08, 10:07
                                    o ile mi wiadomo to mieszkanie które kopiliśmy a zrobiliśmy to jakieś 2 tyg temu
                                    to było czyjeś mieszkanie. ale ten ktoś zamienił to na parterze w budynku C.
                                    Wiec sprawa chyba sie wyjaśniła...
                                    • Gość: ajta23 Re: PB Projekt IP: *.nsm.pl 07.08.08, 10:16
                                      ale nie, przecież my mamy w klatce A w budynku B na 1 piętrze. Czyli cos
                                      pokręcili. Naro ma ok a Jasper ma to samo mieszkanie co my.Jasper sprawdź
                                      dokładnie na planach, jeśli sie potwierdza nasze wątpliwości to trzeba
                                      interweniować.
                                      • Gość: ajta23 Re: PB Projekt IP: *.nsm.pl 07.08.08, 10:35
                                        Przeczytałam wszystkie posty. Naro kupil mieszkanie w Pruszczu a my w Gdańsku na
                                        świętokrzyskiej a ty Jasper?
                                        • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:50
                                          No to wszystko jasne bo my w Pruszczu
                                          • Gość: sesz Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 07.08.08, 13:51
                                            my kupiliśmy w Gdańsku, bud C, 1 piętro
                                            a co do opinii o developerze- są powszechnie znane i decydując się
                                            na zakup mieszkania - w marcu- wiedzielismy doskonale o opóźnieniach
                                            więc termin ustalony w umowie był terminem późniejszym (i realnym)
                                            niz w przypadku osób, które podpisywały te umowy zanim budowa się
                                            rozpoczęła.
                • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 16:41
                  witam przyszłych sąsiadów.ale macie dobrze.szczęsciarze ci co kupili
                  A i B.ja dopiero zalapalem sie na C.znaczy sie byla to jedyna opcja
                  bo zalezalo mi na 3 sypialniach ;o))) i salon z kuchnia.ale udalo
                  sie .zmienilismy plany rozmieszczenia pomieszczen bez
                  problemow.przed podpisaniem umowy oczywiscie ;o)))ale odbior mamy
                  dopiero na 30 wrzesnie 2009r.ale i tak na budowie jestem co 2
                  tygodnie.patrze co sie dzieje z pozostalymi budynkami.ja mam dopiero
                  pale wbite ;o(((.ale jestem dobrej mysli.w sumie to musze
                  byc.hehe.ja mam w millennium i jak narazie nie mam problemow jesli
                  chodzi o transze.pozatym pb projekt wspolpracuje z millennium wiec
                  pewne złotówki zostały w kieszeni.pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
    • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 14:33
      Jakie macie terminy odbiorów na budynek A w Pruszczu???
      • Gość: Kaitos82 Re: PB Projekt IP: 217.116.104.* 08.08.08, 21:46
        Ja mam mieszkanie w bloku "a" w klatce A odbiór na 30 grudnia 2008.
        Wątpię jednak w to.
        • Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 15:17
          Witam. My mamy odbiór na 30 października. Blok A pierwsza klatka
          drugie piętro. Jednak przy takiej organizacji jaka teraz jest na
          placu budowy to pewnie grudzień lub początek przyszłego roku... tfu,
          tfu :)
          • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 10.08.08, 19:38
            Nedy
            Jak to możliwe, że Wy macie na 30 października odbiór a my 30 grudnia jak mamy
            mieszkania w tym samej klatce i na tym samym pietrze?
            • Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.08, 14:03
              Umowę podpisywaliśmy w maju zeszłego roku. Odbiór mamy na 30
              października 2008 - chyba że mówimy o innych budynkach. My mamy w
              Pryszczy na Kasprowicza budynek "A". Kaito82 myślę, że chodzi tu o
              termin podpisania umowy, im bliżej końca tym termin oddania na
              papierze będzie się wydłużał. ?????
      • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 08.09.08, 09:44
        Witam.
        Byłem wczoraj na budowie i sprawa wygląda tak:
        Budynek A- prace nawet daleko posunięte czyli stolarka zrobiona, z
        tego co widziałem to juz chyba wszędzie drzwi nawet w garażach i
        lokalach usługowych, garaże wytynkowane, pełno kabli już położonych
        w klatkach bo wczoraj nawet elektryk w bloku siedział i dłubał, więc
        wygląda na to, że budynek A jeśli wszystko będzie iśc w takim tempie
        oddadzą planowo do końca roku.
        Gorzej z budynkiem B (niestety)- po chyba ponad miesięcznym zastoju
        wreszcie weszli cieśle i zaczynają stawiać konstrukcję dachu no i na
        budowie pełno belek przygotowanych do tego więc niedługo widoczne
        efekty powinny być. Ale łudzić się chyba nie ma co, żeby zdążyli
        planowo do końca roku. Liczę chociaż na to, żeby zakończyli przed
        zimą stan zamknięty z całą stolarką a w zimę już wtedy mogą sobie
        dłubać i wykańczać wewnątrz.
        Wolne tempo prac to niestety wynik braku ludzi do roboty, a jak już
        są to nie za wiele ich. Koleś pilnujący mówił, że w zeszłym tygodniu
        13 pracowało.

• Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 11:13
          Witam
          Byłem wczoraj na budowie i rozmawiałem z pracownikiem.
          W budynku "A" są już działówki i prawie cała instalacja elektryczna
          położona. Elewacja została jedna strona do zrobienia, więc dużymi
          krokami zbliża sie termin odbioru. Budynek B kończą robić
          konstrukcje dachową. Ma ktoś może jakieś informacje z biura??
          • Gość: Dziwaczka Re: PB Projekt IP: *.wp-sa.pl 24.09.08, 15:29
            Witam!
            Widzę, że każdy z Nas ma inny termin odbioru, mój termin to koniec maja
            2008r!!!!(bud C-ten który już stoi powiedzmy ze gotowy przy świętokrzyskiej) a
            przy dobrych wiatrach mieszkanie odbiorę na koniec tego roku chociaż w biurze
            twierdzą, że w październiku - byłam na budowie - nie wygląda to dobrze - nie
            warto jeździć żeby się nie denerwować :-)
            • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 19.10.08, 12:10
              Nedy
              wiesz już może czy dostaniesz mieszkanie w terminie? Czy jednak jest jakiś poślizg?
              Pozdrawiam
              • Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 16:03
                Witam wiem że napewno nie dostanę w terminie :)dzwoniłem do
                dewelopera i mówił że będzie dwa tygodnie poślizgu ,czyli w połowie
                listopada odbiór,ale byłem ostatnio na budowie i myśle że to raczej
                będzie miesiąc poślizgu .teraz tynkują w środku i kończą elewację na
                zewnątrz . pozdr.
                • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 09:21
                  Witam
                  Jak tam wygląda sprawa odbiorów. Ma ktoś jakieś info z biura??
                  • Gość: SESZ Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 03.11.08, 15:01
                    ja mam info telefoniczne, ze budynek C przy Świętokrzyskiej w środku
                    jest gotowy - a teraz podłączają wszystko co trzeba (elektryka,
                    woda, rury) i porządkują teren- po czym do końca listopada powinni
                    być gotowi do odbiorów.
                    no zobaczymy
                    • Gość: Dziwaczka Re: PB Projekt IP: *.wp-sa.pl 05.11.08, 16:00
                      budynek C przy Świętokrzyskiej ma być oddany w połowie grudnia ... takie info ja
                      dostałam.
                      • Gość: Marcin Re: PB Projekt IP: *.bpp.com 14.11.08, 10:38
                        Wiecie moze jak ida prace w budynku B? W biurze obiecali odbior
                        przed swietami. Czy to wydaje sie realne. Mam prosbe do ludzi ktorzy
                        zaczna odbirac mieszkania, mozecie napisac jakie usterki
                        znalezliscie w czesie odbioru i wogole moze jakies male relacje z
                        jego przebiegu.

Przyszly sasiad z budnku B,

Marcin
                        • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:06
                          Wczoraj byłem na budowie. W budynku B kończą stawiać ścianki
                          działowe. W następnym tygodniu mają wejść elektrycy. Równocześnie
                          robą elewacje. Ściana od klatki schodowej jest już skończona.
                          Ogólnie styropian jest już prawie na całym budynku położony. Kiedy
                          miałeś informacje że odbiór przed świętami??
                          • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 28.11.08, 10:32
                            Nedy
                            Odebrałeś już mieszkanko?
                            Pozdrawiam
                            • Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 16:16
                              Jeszcze nie ale walczę :)
                              Pod koniec grudnia będzie można już zacząć coś robić (płytki itp.).
                              Wszystko tak im ciężko idzie, że szkoda gadać.
                              Ciekawe czy ktoś jeszcze miał termin odbioru wcześniejszy jak koniec
                              grudnia? (chodzi o budynek A w Pruszczu na Kasprowicza)
                              Pozdr
                              • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 28.11.08, 16:45
                                Nedy
                                A na kiedy Ci teraz powiedzieli w firmie że masz termin?
                                pozdro
                                • zborowskidwa Re: PB Projekt 29.11.08, 18:50
                                  Jeżeli widzicie, że firma jest nierzetelna propnuje opisać to na
                                  www.glupi-klient.pl - niezła strona, działa od niedawna, jest to
                                  społecznościowy portal o nierzetelnych firmach, pozdrawiam
                                • Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 14:14
                                  Tak jak pisałem połowa grudnia, może bliżej Świąt będzie można
                                  zacząć coś robić. Terminu ostatecznego odbioru jeszcze nie znam.
                                  Myślę jednak, że poślizg nawet do 2 miesięcy to nie taka katastrofa
                                  jeśli chodzi o budowlankę ;)
                                  Pozdr
                                  • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 10:50
                                    Witam
                                    A co z odsetkami karnymi za zwłokę?? Rozmawiał ktoś juz z firmą na
                                    ten temat??
                                  • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 14:49
                                    Nedy wywalczyłeś jakieś odsetki za zwłokę??
    • Gość: oRaciborskiego Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 00:00
      Pierwszy raz trafilem na to forum. Pelne postow pisanych przez
      niedoszlych mieszkancow zapalonych swoim przyszlym M, tak jak
      niegdys my (www raciborskiego.prv.pl)... Wiem ze glupio sie czyta
      negatywne opinie o firmie z ktora podpisalo sie "zyciowy" kontrakt.
      Sam bylem w takiej sytuacji. Zajaranie swoim M przyslonilo mi
      realne spojrzenie. Wladowalismy kupe kasy zeby porzadnie
      wykonczyc... bubel. Gdybym mogl cofnac czas sprzedalbym to w takim
      stanie jak dostalem od PBPROJEKT (wtedy jeszcze wszystko bylo jak
      nowe, blyszczace - tylko troche nie skonczone, a do tego wiecej
      warte) A dzis? Dzis jak ktos zastanawia sie czy kupic cos od firmy
      ProdukcjaBubliPROJEKT Zapraszam! Zapraszam na Raciborskigo 1.
      Elewacja dokoła się sypie, kostka przed budynkiem dzielnie zbiera
      kaluze (same dziury i bloto ze zle zaprojektowanych, rozjezdzonych
      wysp "zieleni"), klatki, kafelki usyfione od nowosci materialami
      budowlanymi, fug nie ma bo wypelniaja je syfy z budowy. Garaz. HA!
      Garaz! Brud, syf, kila, mogila, posadzka kruszeje, robia sie
      dziury, po miesiacu kazdy samochod ktory tam stoi ma ten sam kolor -
      siwy od kurzu, sciany nie pomalowane, PBPROJEKT ciagle cos tam
      dlubie - robi jakies lewizny zamieniajac niesprzedane miejsca
      parkingowe na piwnice, w wyniku tego dlubania robia jeszcze wiekszy
      syf, wszedzie rozsypany cement, swiatlo pseudointeligentne ktore
      zapala sie po przejechaniu samochodu (dojazd do miejsca przez
      ciemna hale a potem swiatla swieca sie bez sensu). Przed budynkiem
      ciemno, zadnych lamp 0,000nic luksow od przydroznej lampy -
      PBPROJEKT ma w d... wszelkie normy. Dach zrobiony z g...wna
      (ciekawe kiedy zacznie znowu przeciekac). Na korytarzach goraco jak
      na Hawajach bo w podlogach ida nieizolowane rurki od ogrzewania.
      Kotlownia i caly uklad spierniczony - jedni maja w miare cieple
      kaloryfery inni na max otwarte i zimne. Ciepla (letnia) woda z
      kranu leci po spuszczeniu kilku dobrych litrów zimnej ktora
      kosztuje jak ciepla. W piwnicach i garazach ze scian leje sie woda
      (teraz jest lepiej bo jest zima dlatego ruszyla sprzedaz "nowych"
      piwnic ktore sa tymczasowo suche). Metoda na zla izolacje dookola
      budynku jest kopanie studni w garazu (*#$!@#*&$!) Lokale uzytkowe
      dewelopera (jeszcze nie sprzedane) strasza brudnymi szybami i syfem
      w srodku. Do tego administrator ktory po roku czasu zrobil... nic.
      No moze poza zorganizowaniem kilku akcji spolecznych (mieszkancy
      spotykaja sie i wykonuja prace upiekszajace to paskudztwo;).
      PBPROJEKT potrafi sp....lić wszystko czego sie tknie. Wdepnelismy w
      to bagno i jakis czas z tym musimy zyc, ale juz planujemy ewakuacje
      zanim to sie zawali.
      Co do zaproszenia - nie bojcie sie. Mozecie obejrzec budynek a
      mieszkancy chetnie opowiedza jeszcze wiecej ciekawostek na temat
      dewelopera z Pruszcza... nie opisalem wszystkiego.
      • Gość: ciag_dalszy Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 00:08
        Zapomnialem dodac, ze nam mowili odwrotnie - nie moga skonczyc
        Raciborskiego bo robia Wasze mieszkania. Byla tez spiewka o Anglii.
        Sorry ale inni deweloperzy jak Hossa nie maja problemow z ludzmi, a
        za kase jaka PBPROJEKT proponuje maja tylko obszczymurow i
        chlejusow. Notabene nawet nasz sam kierownik budowy chodzil
        nawalony jak meserszmit. Jak sie chleje zamiast pilnowac budowy to
        buduje sie budynek za niski o wysokość jednego pustaka przez co nie
        mozna zachowac wymaganej normami wysokosci hali garazowej i
        kombinuje sie podkopujac pod budynkiem.... ech pisac by mozna
        ksiazke....
        • Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 14.12.08, 13:05
          Wreszcie kilka prawdziwych słów o tej firmie ja założyłam sprawę w
          sądzie i ciągle czekam na orzeczenie ale WYGRAM :]] choć ciągnie się
          od kwietnia tamtego roku - wiecie bo nawet w Pruszczu sąd
          zlikwidowali pewnie budował P.B.Projekt - Rada dla wszystkich nowych
          użytkowników mieszkań już teraz idżcie do jakiegoś radcy prawnego
          niech odpowie na wasze pytania wizyta standart od 50 do 100 zl. Już
          trochę wcześniej pisałem o praktykach tej firmy ale wtedy zostałem
          skrytykowany jestem teraz ciekawy jak na to patrzycie kiedy terminy
          sie wydłużają a konca budowu nie widać zaczynają się pytania co z
          odszkodowaniem ITP. Powodzenia i życze wam naprawdę wiele szczęścia
          i Wesołych Radosnych Świąt.
          • Gość: Ethiel Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 09:10
            Dziękujemy za życzenia i ostrzeżenia też, na pewno bardzo się przydadzą! Jednakże z własnego doświadczenia wiem że "wszędzie dobrze gdzie nas niema" Tak się złożyło że jest to czwarty deweloper z którym mam do czynienia w krótkim okresie czasu i powiem szczerze że to co opisujesz (niestety) nie odbiega od tego co reprezentują sobą pozostali deweloperzy (powiedzmy) średniego szczebla.Prawdopodobnie są to ich stałe praktyki,które doprowadzają nas do białej gorączki a walka z nimi kosztuje wiele nerwów. Nawet przez sekundę nie łudziłam się, że tym razem będzie inaczej...Wiem, że dopóki nie stać mnie na kupno mieszkania od dewelopera budującego apartamentowce w centrum Gdańska to nie mam co liczyć na terminowość i solidne wykonanie (nad czym oczywiście ogromnie ubolewam). Bardzo dobrze że zakładamy im sprawy w sądzie dochodząc swoich praw!!! Czym więcej takich procesów tym szybciej wyeliminujemy z rynku firmy, które powinny zająć się plantacją pomidorów a nie deweloperką!!! Na koniec w ramach pocieszenia (choć zapewne marnego...)dodam
            (do "oRaciborskiego")że prawdopodobnie jeśli chodzi o Pruszcz zmiana dewelopera to jak trafić z deszczu pod rynnę :(. Póki co czekam na swoje "m"- made in "Pb projekt" (budynek "c" Kasprowicza)odbiór XII.2009. Proszę mieszkańców z "a" i "b" o nie opuszczanie forum i zdawanie relacji z odbiorów.
            Pozdrawiam
            • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: 217.116.102.* 18.12.08, 19:19
              Witam wszystkich
              Idziemy 29 grudnia na odbiór mieszkania (budynek A klatka a) i jestem ciekawa
              jak to tam nam zrobią.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Nedy Re: pb projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 20:19
                No to się doczekaliśmy ;) My też mamy na 29 tylko pewnie godziny
                różne...
                Pozdr i Wesołych Świą
              • Gość: Naro Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.umwp.pl 30.12.08, 09:21
                Witam.
                I czy ktoś już był może na odbiorze mieszkania? Jeżeli tak to
                prosimy o relacje.
              • Gość: . Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.wp-sa.pl 05.01.09, 10:16
                Witam! Odebrał już ktoś mieszkanie w budynku C przy ulicy Świętokrzyskiej?
            • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 17:14
              witam.z tego co jezdze od czerwca widze spore ruchy na
              kasprowicza.wiem ze zmienila sie ekipa.i prace ruszyly.nie bronie
              dewelopera ;o))) czas pokarze.mialem okazje byc na budynku a po
              pelnym wytynkowaniu i powiem ze wrazenie mile odnioslem.aczkolwiek
              jak juz pisalem czas pokarze.tez mam mieszkanie w bud c.z informacji
              ktore dostalem rozmawiajac z prezesem to ruszaja w polowie stycznia
              z dalsza budowa bud c.rowniez wiem ze maja 15 dni pozlizgu na bud
              b.ale patrzac na rynek deweloperski 15 dni to nie jest wiecznosc.w
              momencie zdania bud b ruszaja z "c".mialbym prosbe do lokatorow z
              bud a o relacje z odbioru.pozdrowienia dla sasiadow przyszlych
              • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: 217.116.101.* 30.12.08, 14:32
                Witam wszystkich...
                Jesteśmy po odbiorze i sprawa wygląda tak, że pb projekt sie nawet spisał. Dziur
                w ścianach nie ma ;), wszystkie ściany proste, kąty są ok. Trzeba zwrócić uwagę
                na okna (nasze jedno jest trochę ryśnięte)i drzwi, grzejniki, elewacja trochę
                brudna i parapety tez do wyczyszczenia. Kabel do siły mamy "niechlujnie"
                zamontowany. Także wszystko poza tym oknem do przełknięcia.
                Szoku dostaliśmy jak pojechaliśmy do firmy a tam nam mówią że trzeba dopłacić
                (zgodnie ofkors z umową)inflację. Także piękny prezent dostaliśmy noworoczny.
                Pozdrawiam
                • Gość: Naro Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.umwp.pl 30.12.08, 15:04
                  No to gratuluję własnego mieszkania. A o co chodzi z tymi dopłatami?
                  Dokładnie nie pamiętam treści umowy, ale tam chyba było tylko coś na
                  wypadek podwyżki vat-u a w związku z sytuacją ekonomiczną na
                  świaecie i u nas ceny nie rosną, a chyba raczej spadaja więc co jest
                  grane? I wogóle dużo sobie zażądali tej dopłaty?
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: zdziwiony Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 30.12.08, 16:14
                    widzę, że coraz więcej ludzi odbiera mieszkania w Gdańsku przy ul.
                    świętokrzyskiej. I bardzo mnie to dziwi.
                    Bo tam nadal jest plac budowy, nie ma prądu i nie ma wody (!!), na
                    klatkach zalega gruz, walają się deski, wjazdy do garaży są
                    zasypane - generalnie budynek nie jest gotowy do odbioru i nie
                    nadaje się do odbioru. Liczników nie ma, a ludzie odbierają
                    mieszkania i zaczynają je wykańczać- to łagodnie mówiąc:
                    zaskakujące. Co kieruje osobami odbierającymi? Przecież sami sobie
                    szkodzą odbierając coś wbrew przepisom.
                    • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 30.12.08, 18:13
                      Do zdziwiony
                      Odbieraliśmy mieszkanie w PRUSZCZU a nie w Gdańsku. Przeczytaj całe forum to
                      zrozumiesz gdzie, kto kupił mieszkanie!
                      Co do opłat to nie chodzi o vat tylko o "współczynnik inflacji dla produkcji
                      budow.- montażowej" i to jest wyliczone od stycznia do września. Nam wyszło
                      trochę ponad 4 klocki, ale my mamy "dziuplę" więc dla innych koszty będą większe
                      bo to zależy od wartości mieszkania. Także radość z własnego M trochę przygasa.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.abaks.pl 30.12.08, 18:27
                        No właśnie po powrocie z pracy od razu zajrzałem do umowy i
                        rzeczywiscie tak jak pamiętałem jest mowa o vat ale jest tez mowa o
                        tym współczynniku ogłaszanym przez GUS. No to jednak tak jak piszesz
                        taki "prezent" od razu przygasza radość z odebranego własnego
                        mieszkania ;( No ale możecie już wchodzić z ekipą, wykańczać i się
                        wprowadzać czego serdecznie życzę.
                        Pozdrawiam.
                      • Gość: zdziwiony Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 02.01.09, 11:59
                        DO Kaito82

Nigdzie nie napisałem, że mój post dotyczy osób z Pruszcza więc nie
                        rozumiem zarzutu. Swoje słowa kieruję do osób, które odebrały
                        mieszkania przy Świętokrzyskiej w Gdańsku (bo widzę i wiem, że
                        odebrali już kilkanaście mieszkań)i to ich pytałem, a nie kupujących
                        w Pruszczu. Poza tym temat forum to mieszkania przy świętokrzyskiej,
                        czyż nie?
                        • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 12:43
                          witam.male sprostowanie.forum dotyczy dewelopera pb projekt a nie
                          wylacznie jednej budowy.wiec spokojnie.czytalem cale forum i to nie
                          pierwszy raz gdy spotykam sie z niejasnosciami na temat budowy na
                          swietokrzyskiej jak i na kasprowicza.wiec poi co spory.jest nowy
                          rok;o)))) kazdy swoje M dostanie ;o)))).Czy sa jakies wiesci z
                          budowy na kasprowicza?dopiero jeden sasiad sie odezwal a mieszkan
                          tam jeszcze jest troche;o))))pozdrowieia
                          • Gość: llcoolj Re: PB Projekt IP: *.olsztyn.mm.pl 02.01.09, 22:23
                            Witam,
                            z tego co wiem,to trzeba być przygotowanym na wszystko,trzeba zwrocic uwage na detale,niektorzy znajomi biora ze soba inzynierow,bo laik nie jest w stanie zauwazyc golym okiem niektorych rzeczy,termin usuniecia usterek 2 tygodnie i w tym czasie musza to zrobic,inaczej bym nie placil calosci pieniedzy,pierwsza rzecz to zwrocenie uwagi na katy proste,miejscami moze ich nie byc i wykonczenie okien i drzwi
                            • Gość: nowa sąsiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 04.01.09, 14:51
                              Witam przyszłych sasiadów osiedla w pruszczu! My szykujemy się na jutrzejszy
                              odbiór mieszkania klatka A ostatnie pietro mieszkanie środkowe :) Do zobaczenia
                              przy układaniu kafelek i wierceniu ścian !!!!!
                              • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 18:39
                                witamy sasiadke;o))) ze tak za wszystkich napisze;o)))a to jestem
                                ciekawy jak u pani bedzie;o)) ja mam bud c tez na 2 pietrze
                                mieszkanie.ale to jeszcze troche potrwa u mnie,ale jestem bardzo
                                ciekaw jak to jest u pani.bo u nas na pietrze sa tylko 2 mieszkania
                                przewidziane.jaki ma pani metrazjesli mozna wiedziec?pozdrawiam
                                • Gość: Ethiel Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 13:13
                                  Ja również mam w budynku "c" klataka "b" na drugim piętrze. Faktycznie budynek
                                  "c" różni się rozkładem od "a" i "b" U nas na drugim piętrze jest mieszkanie
                                  30m2 i drugie ponad 80m2, a na pierwszym piętrze też dwa po ok. 60m2(ale to
                                  chyba tak samo jak w "a" i "b"). Swoją drogą ciekawe czy cały "c" jest już
                                  sprzedany.
                                  • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 16:14
                                    witam.ja mam m5 to chyba klatka a;o))) ja mam 62 mkw uzytkowej na 2
                                    pietrze.z widokiem na szkole nowa i na bud d ;o))),ale nie wiem
                                    jakie metraze sa ponizej i na tym samym pietrze co ja.ciekawe jak
                                    idzie dalszy odbior mieszkan w bud a ;o))) az ciekaw
                                    jestem.pozdrawiam
                                    • Gość: nowa sasiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 05.01.09, 17:56
                                      już po odbiorze!!! u nas w budynku A klatka a jest taki rozkład mieszkań : na
                                      parterze 1 mieszkanie - kawalerka, na pierwszym pietrze 2 mieszkania , ale
                                      niestety nie wiem o jakim metrażu , na drugim pietrze 3 mieszkania jedno na
                                      pewno kawalerka 31,51 m. Odbiór nawet udany pare poprawek ale do 10 mają je
                                      zrobić ! Doła złapaliśmy już w biurze gdy pani przedstawiła nam dokładne
                                      rozliczenie a mianowicie dopłate z uwzglednieniem miesięcznego współczynnika
                                      inflacji dla prod. budowlano - montazowej SZOK za nasze niewielkie mieszkanko 8
                                      tys z hakiem!!! Troche miny mieliśmy nie tęgie bo szczerze spodziewalismy sie
                                      troche niższej kwoty !!! Zatem sasiedzi nastawcie się na tą "miłą" niespodzianke
                                      • Gość: nowa sasiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 05.01.09, 18:04
                                        a zapomniałam do tego doszła jeszcze opłata kaucja gwarancyjna wynikajaca z
                                        zapisów w umowie na poczet opłat za 4 miesiace , no i później jeszcze koszty
                                        założenia liczników elektrycznych opłata przyłaczeniowa ale to dopiero do
                                        zapłaty po podpisaniu umowy klienta z operatorem dostawcy energii
                                        • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 20:43
                                          no to szok.ciekawe ile nam przyjdzie zaplacic za 62 mkw.mozna
                                          wiedziec jaki pani ma metraz?a moze pani podac poprawki jakie wyszly
                                          przy odbiorze?
                                          • Gość: nowa sąsiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 06.01.09, 09:07
                                            witam ! mój metraz mieszkania to 31,51 a własciwie teraz po odbiorze okazało się
                                            że troche sie zmniejszyło 30,81 m !!! to wszystko zalezy z ta dopłata kiedy
                                            podpisaliście umowe i jaka jest wartośc waszego mieszkania na uwowie ! to mozna
                                            bardzo prosto wyliczyc wiedzac jaki był w kazdym miesiacu współczynnik inflacji
                                            !!! a co do usterek to były u nas niewielkie : do poprawy paraper zewnętrzny - a
                                            własciwie zaślepka bo parapecik przycieli za krótko:) pare rys na suficie ,
                                            pekniety sufit w miejscu gdzie było chyba łączenie płyt , troche na ścianach
                                            niedoskonałości !!!i to chyba tyle !!!
                                            • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 11:31
                                              Witam
                                              Można wiedzieć kiedy "nowa sąsiadka" podpisała umowę??
            • Gość: czarna Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: 78.31.154.* 09.03.09, 16:26
              Witam, przegladam czasami forum dotyczace pb projekt, gdyż oczekuj
              odbioru mieszkania przy ul. kasprowicza (teraz Czesław Miłosza).
              Miałam niedawno termin odbioru, gdzie w umowie jest 30.12.2008r,
              lecz nieststy to co zobaczyło załamało mnie jeszcze
              bardziej.Niskiego szczebla budowa,usterek było tak wiele, ze lokal
              nie naddawał się do obdioru.Jak dla mnie jeden wielki plac
              budowy.Czy ktos odebrał może już lokal w budynku nr B?
              • Gość: Ethiel Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 07:52
                Witam,Czarna możesz więcej napisać o tych usterkach? I czy wiecie już na jakiego zarządce budynku jesteście skazani, czy może Pb projekt sam będzie was rozliczał od czasu odbioru do podpisania aktu i zawiązania wspólnoty?
                Pozdrawiam
                • Gość: mieszkanka Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.metrolink.pl 15.03.09, 15:48
                  Drodzy sasiedzi nie wiem jak
                • Gość: mieszkanka Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.metrolink.pl 15.03.09, 15:57
                  Drodzy sasiedzi nie wiem jak Wy ale ja jestem załamana Odebralismy juz
                  mieszkanie w bud A w Pruszczu i nawet skończylismy remont a dzis moim oczom
                  ukazał się okropny widok naszego "nowego" bloczku w którym to zaczyna własnie
                  odpadac tynk - czy jak to się nazywa elewacja !!! Koszmarne "łyse placki "
                  pojawiają się na bloku! Poprawki na klatce schodowej to obraz nędzy i rozpaczy
                  !!! Kafelki na schodach zaczynaja pekac i ruszać się , przy drzwiach wejściowych
                  na dole cos rozkuli i na nowo zatynkowali tyle że już zapomnieli pomalowac !!!!
                  Naprawde wykonanie tych bloków to typowa robota "na odwal" zastanawiam się tylko
                  jak bedzie wygladac to za dwa lub trzy lata skoro juz teraz wszystko puszcza na
                  szwach!!
                  • Gość: Kaja Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:19
                    Witam !My też mamy mieszkanie w buynku A i martwi mnie to
                    samo ,nawet pytałam o poprawki tych rzeczy i usłyszałam że
                    oczywiście będzie to wszystko poprawione ,ale zaczynam wątpić.dojazd
                    też nie jest idealny ,parking dosyć mały jak na dwa bloki.
                    • Gość: evemail Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.pruszcz.mm.pl 18.03.09, 18:53
                      Szanowni forumowicze i właściciele mieszkanek,
                      Podsumowując forum potwierdzam w 100 % nierzetelność, niedokładność
                      (delikatnie ujętą) oraz zamydlanie ludziom oczu i wyciąganie od nas
                      pieniędzy. Usuwanie usterek trwa około roku, o ile w ogóle je usuną.
                      Budynek na ul. Raciborskiego nadaje się do remontu i grozi tam
                      katastrofa budowalana :-( Woda z piwnicach, grzyb w mieszkaniach,
                      kruszejąca posadzka w garażu, brak drenażu budynku, odpadająca
                      prawie ze wszystkich stron elewacja :-( Mamy to nieszczęście, że
                      kupiliśmy od nich mieszkanie (jeszcze przed boomem cenowym) i zmiana
                      na inne jest na 99 % nierealna dla nas ze względów finansowych
                      niestety.
                      A wszystkim, którzy dokonali zakupu od tej "wiodącej na
                      deweloperskim rynku lokalnym (jak się ładnie opisują) firmy" życzę
                      przede wszystkim powodzenia i duuuuuużo cierpliwości - poślizg w
                      odbiorze mieszkania mieliśmy 14 miesięcy :-(
                      W razie pytań zapraszam na "wizję lokalną" na
                      Raciborskiego 1A - a może raczej powinno być Alternatywy 1 A
                      • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:28
                        witam sasiadow z kasprowicza.mam pyatnko.kto kupował mieszkanie w
                        okresie czerwca 2008 w budynku A i B od 40 do 62mkw?
                        chodzi mi dokladnie o niby ta doplate z kaucjami i licznikami w
                        meszkaniu.prosze o kontakt na gg 2479013.na forum tak nie wypada
                        oficjalnie;o)))dzis jade na budowe zobaczyc jak budynek C sie
                        rozwija bo tam jest moje "m".pozdrowienia
                • Gość: czarna Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:43
                  Witam, z tego co wiem zarządcą do czasu utworzenia wspólnoty jest pb
                  projekt.Co do usterek to nie jestem odosobniona z usterkami i
                  bublami. Prace na odwal najgorszymi materiałami, ale zawsze mozna
                  reklamowac. Poza tym jak juz większość poznało pb projekt, z jak
                  najgorszej strony, żałuje ze kupiłam od nich mieszkanie zalezało mi
                  na czasie, a teraz bede z sasiadami szarpac sie z ta nierzetelna
                  firma :( i nie wiem kiedy sie wprowadze :(
                  • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.bb.online.no 16.05.09, 21:44
                    witam wszystkich.miejmy nadzieje ze poprawi sie nasz deweloper i
                    kazdy bedzie sie cieszyl ze swoje M.w jakims stopniu napewno.czy
                    ktos wie jak ida prace nad budynkiem C na kasprowicza ze tak nazwe
                    ta ulice jeszcze;o))) i czy wszyscy sasiedzi zdarzyli sie
                    wprowadzic do budynkow A i B.Zajezdzalem raz w tygodniu na budowe
                    weekendami ale obecnie jestem poza granica i nie wiem co tam sie
                    dzieje.czy ktos moglby mi cos powiedziec.z gory dziekuje i
                    pozdrawiam wszystkich sasiadow.
      • bopin Re: PB Projekt 18.03.09, 15:23
        Chłopie, kupiłeś mieszkanie w budynku w PRUSZCZU, w budowie, to czego chcesz?
    • Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:17
      Witam
      Mam pytanie czy te dodatkowe koszty związane z tym współczynnikiem
      inflacji można wrzucić w koszty ostatniej transzy czy chcą gotówke??
      pozdrawiam
      • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 05.01.09, 19:49
        Im jest wszystko jedno, masz tylko zapłacić kasę.

• Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 05.01.09, 22:07
          A to dziwne z tą opłatą inflacyjną Jak my kupywaliśmy mieszkanie to
          ceny skakaly inflacja również a nic od nas nie chcieli - choć
          sprawdziłem z ciekawości też mam tą kretyńską klauzule na wyciąganie
          od ludzi pieniędzy.
          • Gość: Ethiel Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 08:55
            Ja negocjowałam umowę przed podpisaniem i takiego zapisu nie mam.
            Inflacja jest ryzykiem prowadzenia działalności gospodarczej, którego nie można
            przerzucać na kupującego. To oni zdecydowali się na sprzedaż mieszkań, których
            jeszcze nie było i jest to ich ryzyko. Zawsze mogli najpierw wybudować za swoje
            pieniążki i sprzedawać już gotowe mieszkania za kwotę która obejmowałaby realnie
            poniesione koszty. Zabezpieczają się jako firma, sprzedając mieszkania
            istniejące tylko na papierze, więc ryzyko inflacji powinno spoczywać na ich barkach!
            Niestety jeśli jednak jest w umowie taki zapis, to pozostaje jedynie zapłacić :(
            • Gość: sesz Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 06.01.09, 09:29
              my też negocjowaliśmy zapisy w umowie i nie mamy punktu o doplacie z
              tytułu inflacji.
          • Gość: nowa sąsiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 06.01.09, 09:29
            a mozna zapytac kiedy odebrał pan mieszkanie i czy na osiedlu słoneczny zakatek?
            • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 06.01.09, 13:21
              To tylko pozazdrościć Wam, że negocjowaliście ten zapis. My nawet nie
              pomyśleliśmy, że można. A teraz przyjdzie nam płacić za własną głupotę :(
              • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 16:00
                no to super;o((( ale i tak mysle ze jestesmy szczesciarzami ze
                zdąrzylismy przed tym calym tornado.nie stac byloby mnie teraz na
                20% wkład taki jaki np jest ge money.pozyjemy zobaczymy.chociaz
                kredyt na paredziesiat lat to i tak zaoszczedze na robociznie.wiec
                pieniadze ktore bym wybulil na "fachowców" zostaja w domu nawet gdy
                oplace ta smieszna klauzule.pozdrowienia dla sasiadów obecnych i
                przyszlych;o)))
                • Gość: AndrzejO Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 13.01.09, 11:48
                  Witam,
                  chciałbym sie dowiedziec od ludzi,ktorzy juz podpisali umowy z PB jak w ich
                  umowach wyglada zapis o waloryzacji ceny nieruchomości.może ktos przytoczyc
                  zapis ze swojej umowy,chodzi mi o to czy mozna podpiac to pod wzorzec umow
                  niedozwolonych,bede bardzo wdzieczny,a z drugiej strony nie wiem czy mozna ten
                  zapis usunac
                  Pozdrawiam
                  • Gość: MIESZKANIEC Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 13.01.09, 14:30
                    PB Projekt dopuszcza możliwośc negocjacji warunków, w tym treści
                    umowy. Możesz poprosić o wzór umowy i zobaczyć z których zapisów
                    chcesz zrezygnować. W moim przypadku zgodzono się na wykreślenie
                    zapisu o waloryzacji ceny i tego zapisu nie było w umowie, którą
                    podpisałem. Natomiast jeśli dodatkowo chcesz podpisac umowę
                    przedwstępną w formie aktu notarialnego to BĄDŹ CZUJNY. Pani
                    notariusz Kniażycka powinna przepisać do aktu całą treść umowy, ale
                    dziwnym przypadkiem przepisuje tylko częśc i w dodatku zmienia
                    terminy (na dogodniejsze dla PB projektu)- więc zalecam DUŻĄ
                    OSTROŻNOŚĆ lub skorzystanie z niezależnego notariusza.
                    • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 14.01.09, 19:09
                      Witam...
                      Czy ktoś odebrał już mieszkanie "po poprawkach"? Mieli zrobić na 10 stycznia a
                      tu zero odzewu z ich strony?
                      Pozdrawiam
                      • Gość: nowa sasiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 15.01.09, 11:01
                        My już po odbiorze poprawek! W sumie to niewiele ich mieliśmy ale dali rade poza
                        źle przyciętym parapetem zew. i tego jeszcze nie zrobili!! Musieliśmy jeszcze
                        sami dokupić termostaty do grzejników bo ich w mieszkaniu brak , ale to grosze !
                        Domofony maja zamontować ponoć w piątek ! Klatka nawet nawet ujdzie poza paroma
                        źle położonymi kaflami gdzie nie gdzie pękającymi na podłodze No ale w sumie
                        może się czepiam choć moje babskie oko dostrzeże wszystkie nierówności !
                      • Gość: llcoolj Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 15.01.09, 11:28
                        Witam,
                        odzewu w zwiazku z odbiorem ostatecznym po poprawkach nie widac.Widocznie albo
                        sa zarobieni robota albo nas lekcewaza.Termin niby 10 stycznia jest czysto
                        teoretyczny. Terminy napraw okreslaja warunki rekojmi tzn. wady
                        nieistotne,inaczej drobne powinny byc w przeciagu 2 tygodni naprawione,jesli nie
                        mozna zadac obnizenia ceny mieszkania,i tak jak wszyscy mamy kwote waloryzacyjna
                        obliczona,tak mozna ja przez te zaniedbania probowac obnizyc.
                        Pozdrawiam
                    • Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 14.01.09, 20:46
                      Popieram madre słowa - omijajcie te biuro notarialne wielkim
                      łukkiem :}
                      • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 15:42
                        witam wszystkich.bylem na ksparowicz a a tam juz swiatelko w
                        mieszkanku jednym sie swieci.a jak budynek B?
                        Po odbiorze juz.nikt nic nie piesze
                        • Gość: nowa Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 25.01.09, 19:07
                          drogi sąsiedzie nie na kasprowicza lecz na czesława miłosza :) takową nazwe
                          nadano naszej ulicyy :)a światełka palą się palą już sporo osób przeprowadza
                          remonty kafelkuja itd. niektórzy juz bliżej końca !!! ale że cisza na forum to
                          się zgadza jakoś nikt nie chce podzielić się swoimi informacjami !!! pozdrawiam
                          • Gość: lokator Re: PB Projekt IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.09, 22:19
                            czy te mieszkania co je odebraliście to są już w budynkach odebranych przez
                            nadzór budowlany? czy wy w ogóle sprawdzacie czy jest dokonany odbiór przez
                            nadzór? Przecież odbieranie zanim nadzór dokona odbioru budynku jest niezgodne
                            z przepisami i może Wam zaszkodzić...
                            • Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 17:45
                              Witam .My już jesteśmy w połowie wykańczania mieszkania :)ale z
                              wprowadzaniem się trzeba będzie poczekać aż do odbioru przez
                              nadzór ,co podobno ma nastąpić w lutym .Szkoda że nie zrobili
                              jeszcze dobrego dojazdu na parking.
                              • Gość: ozyrys Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 08:41
                                Witam,
                                czy ktoś z was zwrocil uwage na brak odplywu od pralki czy tylko my
                                tak mamy,ze zapomnieli nam zamontowac te czesc armatury?jak z
                                licznikami,podobno są na klatce liczniki energii do kazdego
                                mieszkania,czy to w tej szafie na dole klatki i dlaczego nie ma
                                żadnych wizjerów,skad mam wiedziec ile energii zuzylem?
                                Pozdrawiam
                                • Gość: sesz Re: PB Projekt IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 30.01.09, 23:57
                                  ja mam odpływ w kuchni, tak jak miał być. Ale za to miałam
                                  zamurowane odpływy do umywalki, musieli skuć. Więc sprawdź i dopytaj
                                  bo może zapomnieli i nie zrobili odpływu?
                                  • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 10:00
                                    witam wszystkich.no to nezle byki.a te 2 ostatnie buble to w którym
                                    budynku?ja to moze nie bede mial okien;o))))zartuje sobie.niestety
                                    przy takich inwestycjach to trzeba pilnowac sprawy.nawet gdybym
                                    musial co tydzien jezdzic na budowe.pozdrawiam wszystkich.
                                    • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:49
                                      witam.jak postepy z poprawkami,cos wiadomo z odbiorem nadzoru
                                      budowlanego i postepy na budowie?chodzi mi o bud c i d
                                      • Gość: .. Re: PB Projekt IP: *.wp-sa.pl 10.02.09, 11:46
                                        Witam! Odebrał ktoś mieszkanie przy Świętokrzyskiej w bud C ?
                                        • Gość: dizzy Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 12:33
                                          Czy wiadomo co z oddaniem budynku B na kasprowicza/milosza
                                          Pani z biura jak zawsze miłym głosem informuje ,ze to juz za
                                          tydzień..... i kilka ladnych tygodni od poczatku stycznia zlecialo...
                                          pozdrawiam
                                          • Gość: nowa Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 14.02.09, 15:38
                                            a my przy końcówce remontu i dopiero teraz wychodzi szydło z worka :)
                                            katastrofa!!!!! już zalało nam sufit w pokoju i łazience ( mieszkanie mamy na
                                            ostatnim pietrze ) "przepiekna" żółta plama ;( i to już drugi raz odkąd
                                            odebraliśmy mieszanie najpierw jakies okono na dachu było ponoć nie domkniete a
                                            teraz nie ma winnego !
                                            • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.09, 19:22
                                              witam.no to ladnie;o((((a deweloper sie broni czy jak to skomentowal?
                                              tak nie moze byc!!! niech robi na swój koszt teraz.moze wina
                                              sprzataczki jest ze okna nie zamknela;o)))a tak powaznie to juz sie
                                              boje.bo tez mam ostatnie pietro ale w bud c.nie tylko mieszkanie
                                              sprawdze ale i dach chyba;o)))ale to dopiero za jakies 7 misiecy;o
                                              ((((cos tam sie dzieje w koncu.ale co z budynkiem d?tam jeszcze
                                              wykopy nie powstaly;o))))chyba ze mieszkania nie sprzedane.kto z
                                              furmowiczow kupil m w bud d?pozdrowienia
                                              • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:01
                                                witam sasiadow.mam pytanko.jak ida prace wykonczeniowe w bud b przy
                                                kasprowicza?widzialem tylko na 1 pietrze swiatelko nadzieji;o)))
                                                wjechalbym dalej ale mialem problemy z wyjazdem z tego blota;o))))
                                                moze ktos cos by napisal jak wyglada sytuacja i kto ma mieszkanie ok
                                                60mkw?pozdrowienia
                                                • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 03.03.09, 09:10
                                                  Witam.
                                                  Wczoraj byłem na budowie. Brygada kładła płyty na dworzu żeby jakiś
                                                  lepszy dojazd był.
                                                  Co do budynku B to nie wiem jak klatka pierwsza ale w drugiej kładą
                                                  kafle na podłodze i zaczeli od góry i byli prawie na parterze, tylko
                                                  że kładą połowę, żeby można było chodzic. Posadzki powylewane już są
                                                  w mieszkaniach więc to już chyba naprawdę końcówka (oczywiście
                                                  będzie trzeba jeszcze doliczyć jakis czas na poprawki).
                                                  No a swoją drogą widziałem, że chłopaki jadą z budynkiem C. Więc od
                                                  tej strony narazie chyba wszystko ok.
                                                  Pozdrawiam.
                                                  • Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 16:10
                                                    heja.niezmiernie mnie to cieszy co sie dzieje z bud c ;o))) do
                                                    wrzesnie juz nie daleko;o)))bylem w niedziele ale po ciemnu;o))) a
                                                    dobrze ze sa juz sasiedzi jacys.bo jak sie zakopie w tym blocie to
                                                    przejde sie do nowych lokatorow;o))))calkiem zapomnialem ze jest
                                                    druga droga dojazdowa;o))))a jak tam sasiedzi z bud a?zadowoleni juz
                                                    ze swojego "m"?
                                                  • Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 05.03.09, 10:58
                                                    Witam.
                                                    Mam pytanie do sąsiadów z bloku B. Czy już ktoś odbierał mieszkanie?
                                                    Jeżeli tak to jak to przebiegało? Czy dużo było usterek do usunięcia
                                                    i na co jeszcze warto zwracać szczególną uwagę przy odbiorze? Czy
                                                    już usuneli te usterki, które zostały im wytknięte i czy ktos sie
                                                    juz z Was urządza?
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Polak Mały Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:41
                                                    Jeśli chodzi o to zalewanie sufitów to podobno folia izolacyjna
                                                    jest źle położona, woda się skrapla (różnica temperatur) no i widać
                                                    efekt. Proszę zwrócić uwagę na to czy pianka izolacyjna jest
                                                    wpuszczona wszędzie gdzie być powinna (pod drzwi balkonowe np :)).

Pozdr
                                                    wasz sunsiad ;)
                                                  • Gość: eve BUBLE PB Projekt - Raciborskiego IP: *.mir.gdynia.pl 18.03.09, 14:50
                                                    Szanowni forumowicze i właściciele mieszkanek,
                                                    Podsumowując forum potwierdzam w 100 % nierzetelność, niedokładność
                                                    (delikatnie ujętą) oraz zamydlanie ludziom oczu i wyciąganie od nas
                                                    pieniędzy. Usuwanie usterek trwa około roku, o ile w ogóle je usuną.
                                                    Budynek na ul. Raciborskiego nadaje się do remontu i grozi tam
                                                    katastrofa budowalana :-( Woda z piwnicach, grzyb w mieszkaniach,
                                                    kruszejąca posadzka w garażu, brak drenażu budynku, odpadająca
                                                    prawie ze wszystkich stron elewacja :-( Mamy to nieszczęście, że
                                                    kupiliśmy od nich mieszkanie (jeszcze przed boomem cenowym) i zmiana
                                                    na inne jest na 99 % nierealna dla nas ze względów finansowych
                                                    niestety.
                                                    A wszystkim, którzy dokonali zakupu od tej "wiodącej na
                                                    deweloperskim rynku lokalnym (jak się ładnie opisują) firmy" życzę
                                                    przede wszystkim powodzenia i duuuuuużo cierpliwości - poślizg w
                                                    odbiorze mieszkania mieliśmy 14 miesięcy :-(
                                                  • Gość: evemail Re: BUBLE PB Projekt - Raciborskiego IP: *.mir.gdynia.pl 18.03.09, 14:52
                                                    Zapomniałam dodać, że w razie pytań zapraszam na "wizję lokalną" na
                                                    Raciborskiego 1A - a może raczej powinno być Alternatywy 1 A
                                                  • Gość: Mieszkaniec Re: BUBLE PB Projekt - Raciborskiego IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 16.04.09, 19:08
                                                    no tak bardzo współczuje kupujesz mieszkanie marzenie i zostaje ci
                                                    marzenie ;< ale można coś wywalczyć moja sprawa skończyła się
                                                    wreszcie po prawie 2 latach sukcesem sąd nakazał usunięcie usterki i
                                                    zrobili to - paradoksalnie naprawa trwała zaledwie 4 dni po godzinie
                                                    pracy.Sądy tylko to zostaje z tą firmą niestety.
    • bopin Re: PB Projekt 18.03.09, 15:18
      Kupiło się dziurę w ziemi i teraz trzeba zaciskać paluszki, co? No nic chłopaki
      oby się udało, zawsze to większa szansa niż w totolotka.
      • Gość: autor Re: PB Projekt IP: 84.38.21.* 25.03.09, 21:12
        do bopin:

jara Cię to? że komuś coś idzie źle? lepiej uważaj bo takie rzeczy
        nie giną w przestrzeni.
    • Gość: GREGOR Re: PB Projekt IP: *.pl 02.04.09, 15:15
      POSIADAM TAK UMOWE Z TYM DEWELOPEREM
      • Gość: Tasia Re: PB Projekt IP: *.grupalotos.pl 25.05.09, 12:07
        Cześć! Pytanko do mieszkańców Zielonych Tarasów- ile płacicie
        czynszu i co jest w niego wliczone?? Bo w umowie przedwstępnej jakoś
        to nie jest sprecyzowane?
        • Gość: AUTOR Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 10.06.09, 12:12
          czynsz dopóki nie założymy wspólnoty wynosi 7 zł za metr mieszkania
          oraz 50 zł za mieszkanie (opłata za zarządzanie). PB projekt pobiera
          to w formie zaliczki za 4 mce z góry.
          Zatem w interesie wszystkich mieszkańców, jest, po podpisaniu aktów
          notarialnych, założenie wspólnoty mieszkaniowej i zgłoszenie tego do
          biura developera. Po założeniu wspólnoty czynsz moze być nizszy,
          ustala to zarząd wspólnoty i mieszkancy.
          • Gość: Tasia Re: PB Projekt IP: *.grupalotos.pl 15.06.09, 12:09
            Dzięki,
            A co jest w czynszu? Jakie media?
            • Gość: MIESZKANIEC Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 24.09.09, 10:23
              A W CZYNSZU BĘDĄ INTERESUJĄCE RZECZY, CO OKAZAŁO SIĘ NA OSTATNIM
              ZEBRANIU WSPÓLNOTY.

Zaproponowano:

koszty eksploatacji- 0,50/m2 pow mieszkalnej
              koszty konserwacji - 0,20/ m2 pow. mieszkalnej
              wynagrodzenie zarządu (!!!!!!!)- 0,50/ m2 pow mieszkalnej
              administrowanie 0,60/ m2 pow mieszkalnej
              fundusz inwestycyjny 0,50/ m2 pow użytkowej (mieszkanie, piwnica,
              garaz)

Są to najwyższe koszty z jakimi się spotykam, a mam stycznosć z
              kilkunastoma wspólnotami.
              W żadnej z nich (!!!) zarząd nie pobiera opłaty, bo osoby chętne
              pełnią tę funkcję społecznie, w końcu działają też w swoim
              interesie.
              W dodatku zaproponowana przez panów opłata za zarząd jest niemal tak
              wysoka, jak wynagrodzenie dla administratora- który jest
              profesjonalną firmą.
              Nie ma co, nieźle to wymyślono. Zwłaszcza, że obie kandydatury
              zostały ustalone poza spotkaniem, już wcześniej.

Oczywiscie mieszkańcy mogą się nie zgodzić, ale przecież, jest im to
              na rękę, że ktoś wszystko zrobi za nich, i są gotowi tyle płacić.
              Ludzie dają się wykorzystywać w biały dzień!

Co do funduszu remontowego- dlaczego jest liczony od mieszkania,
              piwnicy i garażu? Ja jestem zwolennikiem liczenia funduszu tylko za
              mieszkanie, nie za pozostałe pomieszczenia.

oprócz tego do wyżej opisanych dojdą koszty inne tj:

-opłata za wywóz śmieci
              - opłata za wodę
              -opłata za podgrzanie wody
              - oplata za gaz
              - oplata za ogrzewanie
              - opłata za wywóz nieczystości

i każdy sam opłaca energię, tv, ewentualnie internet.
              Po podliczeniu wychodzi niemała kwota.

Ale przecież sami sie na to zgodziliśmy, czyż nie?
              Gratuluję wszystkim, którzy dali się wykorzystać!

• Gość: daily Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 22:30
                Witam interesuje mnie opinia mieszkańców ZIELONYCH tarasów. jak WAM
                sie tam mieszka. pozdrawiam
                • Gość: ajta Re: PB Projekt IP: 89.108.240.* 01.10.09, 10:15
                  Jest ok :) Choć jest jeszcze dużo do zrobienia.
              • Gość: ajta Re: PB Projekt IP: 89.108.240.* 01.10.09, 10:13
                No przecież mogłeś sie sprzeciwić tym cenom. No fakt z tą ceną za zarząd trochę
                przesadzili. Moj kolega jest tez w takim zarządzie na os 4 pory roku jemu nic
                nie płacą. Tylko pytanie czy jest ktoś w naszych blokach kto użerał by się z tą
                firmą za darmo? Postanowiliśmy że to będzie do końca roku a później niech
                spadają... :) Jak chcą rządzić to możemy się umówić że będą nam przedstawiać
                faktury za np.paliwo które zużyją na załatwianie naszych spraw. Poza tym nie
                rozumiem osób które wogóle się nie pojawiły na tym zebraniu, bo nie wierzę że ta
                nieliczna grupka to właściciele niemal 32 mieszkań.
                • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.09, 20:35
                  Ja się nie pojawiłam, bo mąż za granicą a ja komunikacją miejską nie będę się tłuc z wózkiem aż do pruszcza ;p
                  • Gość: ajta Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 15:29
                    Nie do Pruszcza ale do Wrzeszcza na ul.Do Studzienki
                    • Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 15:47
                      A to przepraszam ;)
                    • Gość: mieszkaniec Re: PB Projekt- do ajto IP: *.nordeabank.pl 05.10.09, 12:30
                      Oczywiście, że sprzeciwiłem się tym opłatom.
                      JAKO JEDYNY!
                      czy według Ciebie fakt, że ustalamy to na 3 miesiace usprawiedliwia
                      naciaganie?
                      Moim zdaniem nie, ja naciąganiu sprzeciwiam się od razu.
                      Poza tym, skoro podpisaliście zgodę na te opłaty to mówienie teraz o
                      przedstawianiu faktur za paliwo czy telefony- to musztarda po
                      obiedzie.
                      • Gość: ajta Re: PB Projekt- do ajto IP: 94.254.177.* 05.10.09, 15:02
                        Myślę że przed nimi teraz najgorsza robota, najwięcej jeżdżenia i załatwiania.O
                        przedstawianiu faktur mówię z czasem przyszłym po tym 3 m-cznym okresie. Nikt by
                        się nie zajął tym tracąc swój cenny czas i pieniądze na jeżdżenie i załatwianie.
                        Większość z nas to ludzie młodzi zabiegani. To może ty dołączysz jaki trzeci do
                        zarządu?
                        • Gość: ajta Nasze własne forum IP: 94.254.177.* 05.10.09, 15:12
                          A może założylibyśmy własne forum naszego osiedla i wtedy mogliby się wszyscy
                          wypowiadać w różnych tematach. Mogłabym wydrukować kartkę z adresem forum i
                          rozwiesić na tablicach ogłoszeń .
                          Co wy na to?
                          • Gość: mieszkaniec Re: Nasze własne forum IP: *.nordeabank.pl 05.10.09, 16:53
                            Nie dołączę do zarządu, ponieważ jestem przeciwny pobieraniu opłat
                            za tę funkcję.
                            co do forum- jestem za.
                          • Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.bb.online.no 11.10.09, 21:31
                            witam wszystkich klientow pb projekt.odbieram pod koniec miesiaca
                            mieszkanko na ul czeslawa milosza.i mam takie pytanko.kto ponosi
                            koszta zwiazane z notariuszem?z przepisaniem wlasnosci bla bla bla
                            itp.mniej wiecej wiem czego sie spodziewac jesli chodzi o
                            zegary,kaucje itp.ale kwestia notariusza mnie zastanawia.prosba do
                            osob ktore juz sa po tym fakcie.prosze o opowiedz.z powazaniem
                            kamiloss3

p.s kto odbiera jeszcze odbiera mieszkanko w bud c sloneczny zakatek
                            • Gość: mieszkaniec Re: Nasze własne forum IP: *.nordeabank.pl 12.10.09, 11:31
                              Koszty związane z aktem notarialnym zwyczajowo ponosi kupujący.
                              Chyba, że umówi się Pan z developerem, że oni pokryją koszt, ale to
                              jest bardzo rzadkie.
                            • Gość: ajta Re: Nasze własne forum IP: *.mobile.playmobile.pl 13.10.09, 15:59
                              Mała wskazówka, jeśli ma Pan kredyt hipoteczny to niech Pan wcześniej przed
                              spotkaniem z notariuszem odwiedzi bank i pobierze wniosek o wpis banku do
                              hipoteki. Wtedy notariuszka załatwi to razem z utworzeniem odrębnej własności
                              lokalu. Nam nikt o tym nie powiedział i sami musieliśmy później to załatwiać a
                              co za tym idzie zwiększona marża przedłużyła się o miesiąc. Bo oczywiście w
                              banku też trzeba poczekać na ww. wniosek. Notariuszka nawet nam powiedziała że
                              jeśli nie zrobiliśmy tego za jednym razem to teraz musimy czekać aż przyjdzie do
                              nas pismo z sądu o utworzeniu odrębnej własności lokalu(inaczej mówiąc decyzja
                              się uprawomocni). I dobrze że jej nie posłuchaliśmy i złożyliśmy dokładnie
                              miesiąc po podpisaniu aktu(tyle nam zeszło z załatwianiem wniosku z banku), bo
                              pismo z sądu przyszło dopiero 2 dni temu(3 m-ce po podpisaniu aktu). Nawet się
                              troszkę przestraszyliśmy że trzeba będzie wniosek składać ponownie ale
                              dzwoniliśmy do sądu i wszystko jest ok. Do grudnia powinna się utworzyć hipoteka
                              i wtedy raty nam uszczupleją :)
                              • Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.bb.online.no 17.10.09, 15:25
                                witam.dziekuje bardzo za wskazowke.owszem mam kredyt hipoteczny.wiec
                                w pierwszej kolejnosci zajde do banku po taki wniosek.pierwszy raz
                                sie spotykam z taka sytuacja wiec chcialbym zrobic to tak jak
                                powinno.dzieki ludziom dobrej woli mozna uniknac problemow.jeszcze
                                raz dziekuje.
                                p.s cos jeszcze powinienem wiedziec?
                                • Gość: Tasia Re: Nasze własne forum IP: *.grupalotos.pl 21.10.09, 10:53
                                  Hej, takie pytanko. Nie mieszkamy jeszcze, narazie się urządzamy i
                                  stąd pytanie- Co z opłatami za czynsz? Jakieś info będzie co, ile i
                                  kiedy?
                                  • Gość: ajta Re: Nasze własne forum IP: 188.33.156.* 21.10.09, 12:10
                                    Na spotkaniu pani z tej firmy która nami zarządza powiedziała że opłaty miały
                                    przyjść ok 10 października. Na razie nic nie przyszło. Mogli by już nam wyrównać
                                    wszystko i deweloper rozliczyć z kaucji. Ale tak czy siak opłaty związane z
                                    zarządzaniem itd obowiązują od września. Az się boję ile nam przyjdzie tych
                                    opłat za te miesiące. I ciekawe jak nas rozliczy deweloper z kaucji...
                                    • Gość: Tasia Re: Nasze własne forum IP: *.jarsat.pl 21.10.09, 21:03
                                      Dostaliście pismo i koszty zaliczki? Mnie trochę zagieło :/ Czy ta
                                      kwota ma być razy 2? W sensie, że za wrzesień i za październik? A
                                      jak zamierzacie się rozliczyć z deweloperem?
                                      • ajta24 Re: Nasze własne forum 22.10.09, 11:54
                                        Piszesz teraz o zaliczce dla dewelopera? O tej była już mowa u umowie.Tylko raz
                                        ta kwota(1400) I zaliczka ta ma być rozliczona dopiero jak deweloper rozliczy
                                        sie z nami jako wspólnota z wody i gazu(bo gaz nie ma licznika dla
                                        poszczególnych mieszkańców). Tak ja to zrozumiałam.Czekam cierpliwie na jakieś
                                        pismo. Ale o opłatach już bezpośrednio z tej firmy która nami zarządza jeszcze
                                        nic nie dostałam.

Zapraszam na nasze prywatne forum :
                                        forum.gazeta.pl/forum/f,93525,ZIELONE_TARASY_MIESZKAnCY.html
                                        • Gość: Tasia Re: Nasze własne forum IP: *.grupalotos.pl 22.10.09, 13:26
                                          Jesteśmy sąsiadkami :) 137B3 :) Wracając do psrawy- ja wyciągnełam
                                          wczoraj ze skrzynki pismo z zarządu o opłatach. Myślałam, że wszyscy
                                          już dostali...
                                          • mitzi137 Re: Nasze własne forum 22.10.09, 22:44
                                            no i właśnie to są te opłaty na które każdy się zgodził!

zrobiłam rozeznanie u znajomych- ile oni płacą:

- koszt zarządu - wynosi u moich znajomych od 0,48 zł za metr do max
                                            0,55 (nowe mieszkania i nowe wspólnioty). My płacimy 0,60 zł i jak
                                            idioci nawet nie próbowaliśmy tego negocjować z firmą zarządzającą.
                                            a wiecie co mają na stronie napisane? że ich wynagrodzenie wynosi od
                                            0.50 do 0,60 złotych. I nam dali na wejście tę wyższą opłatę! kto to
                                            negocjowal z nimi? kto wybrał akurat tę firmę? i dlaczego nikt nie
                                            wybrał tańszych np takich za 0,48 ł za metr?

- koszt płacony dla panów "prezesów"- 0,50 zł za metr????!!! to jest
                                            skandal! za co ta opłata? i to prawie drugie tyle co bierze
                                            firma !!!?
                                            wszyscy których pytałam mówili, że u nich ludzie zgłosili się sami i
                                            robią to za darmo i wyśmiali mnie, ze jestem frajerką, że płacę
                                            komuś za..
                                            no właśnie? za co?
                                            od wszystkich spraw jest zarządca i tam należy zgłaszać sprawy, więc
                                            za co płacić dwóm panom?

dlaczego my to podpisaliśmy i daliśmy się wykorzystać w biały dzień?
                                            jak idioci?
                                            Trzeba te opłaty zmienić, jak najszybciej, Musimy zwołać zebranie.
                                            • Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.09, 17:58
                                              witam sąsiadów z czesława miłosza.Zastanawia mnie fakt co da sie
                                              zrobic teraz z tą wspólnota.A odpowiedzcie mi czy ta wspólnota
                                              podlega pod wszystkie budynki dewelopera czy wyłącznie bud A i B.Ja
                                              mam mieszkanie w bud C isie zastanawiam czy juz jestem spisany na
                                              straty czy bedzie mozna powojowac ze wspólnota o mniejsze
                                              koszta;o))))Ktos z sąsiadów z Bud C odbiera mieszkanie na dniach?ja
                                              mam odbiór jutro o 13.Bywałem na budowie co drugi dzien i tak przez
                                              miesiac i co tam sie wyprawia to tylko ksiażke napisac i nie byłaby
                                              ona zabawna.Ale póki co wstrzymuje sie od jakikolwiek wypowiedzi i
                                              krytyki.Okarze sie jutro wsio.pozdrowienia
                                              • Gość: Naro . IP: *.umwp.pl 30.11.09, 10:57
                                                Przez to, że 4 budynki stoją na jednej działce wspólnotę tworzą
                                                mieszkańcy tych 4 bloków. A więc z automatu jesteś w tej wspólnocie.
                                                • Gość: kamiloss3 Re: . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 21:22
                                                  z tego co wiem każdy budynek ma swoją wspólnote.takze bud C bedzie
                                                  miał napewno inna niz A i B.Jak sie wprowadzą ludzie bedzie zebranie
                                                  i postanowimy razem co jaką firme zatrudnic czy tez sami wezmiemy
                                                  sie za to;o)póki co na tabliczce z nr 14 nie widnieje żadna
                                                  wspólnota i nie sadze ze pojawi sie tam prestiż;o)))byle sąsiedzi
                                                  nie działali indywidualnie,bo przecież po co komu na dziendobry
                                                  kłopoty;o))pojawią się ludzie i będą rozmowy,a tak nie ma delegata
                                                  który nas reprezentuje i niech tak zostanie narazie.
                                                  • Gość: xxx Re: . IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 12.01.10, 13:22
                                                    Mylisz się -Wspólnota to bud A B C i D - To jest jedna wspólnota - i Prestiż
                                              • Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 10:51
                                                witam.niestety odbioru nie było.mieszkanie nie przygotowane do
                                                niego.sam prezes sie zdziwił jak wszedł na moje mieszkanie.poszły
                                                szybkie prykazy na dokonczenie mieszkania do środy z wszelkimi
                                                poprawkami na scianach.stolarka itp.także czekam na telefon od
                                                biura.pozdrawiam
                                                • Gość: Karol Re: Nasze własne forum IP: 188.33.43.* 18.12.09, 13:51
                                                  Witam...
                                                  Mam pytanie do mieszkańców Słonecznego Zakątka, którzy mają mieszkania na drugim
                                                  pietrze. Czy Wam zalewa może sufit w mieszkaniu? Czy tylko my mieliśmy to
                                                  "szczęście"?
                                                  • Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 21:14
                                                    witam.ja mieszkam na poddaszu.znaczy sie wykanczam;o)))Bud C.co do
                                                    mokrego sufitu niestety ale budynek cały schnie wciaż.ja miałem juz
                                                    sucho wszedzie ale położyli w poniedziałek izolacje i niestety tez
                                                    mam mokre slady po wodzie.ja na szczescie nie mam nad soba zadnego
                                                    okna dachowego takze ewentualne zalania przez okno odpada.a tak
                                                    pozatym moze byc.2 pary drzwi balkonowych do wymiany bo widoczne
                                                    rysy na nich.dzis podpisałem juz protokół odbioru własnego M;o))sa
                                                    małe problemy z piecem.słabo grzeje w klatce A w bud C mieszkania
                                                    poddaszowe.ale pompa ciepła bedzie wymieniona na większa.kiedy to
                                                    nie wiem.ale ma byc;o)))a gdzie reszta sasidów z bud C?;o)))))
                                                    pozdrowienia i wesołych świąt dla mieszkańców Czesława Miłosza
                                                  • Gość: doti23 Re: Nasze własne forum IP: 94.78.182.* 08.01.10, 20:31
                                                  • Gość: doti23 Re: Nasze własne forum IP: 94.78.182.* 10.01.10, 17:21
                                                    witam, zamierzam kupić mieszkania przy ul. Miłosza, zwracam sie z
                                                    pytaniem do osób juz tam mieszkających jak kształtuja się średnie m-
                                                    czne koszty utrzymania mieszkania 3 pok.(ogrzewanie , woda, wywóz
                                                    śmieci itp.), no i na co zwrócić uwagę przy ewentualnym odbiorze
                                                    mieszkania.No i jak sie ogólnie mieszka na osiedlu SŁONECZNY ZAKĄTEK?
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: CzeslawM uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.10, 15:50
                                                    Prośba do osób, które będą kupowały mieszkanie w budynku nr16 (czwarty blok) na Miłosza w Pruszczu. W protokole zdawczo - odbiorczym proszę zaznaczyć wymianę wodomierzy od CO na ciepłomierze (b ważne) w przeciwnym razie będziecie Państwo musieli sami na własny koszt ok 600zł tego dokonać. Mieszkańcy z budynków 10 12 14 plują sobie przez to niedopatrzenie w brodę a deweloper twierdzi, że nikt tego nie zgłaszał i wodzi nas za nos. Dlatego to takie ważne i prośba jeszcze raz o zaznaczenie tego w protokole jako niezgodność w projekcie.
                                                  • Gość: Karol Re: Nasze własne forum IP: 94.254.162.* 11.01.10, 15:16
                                                    Wiesz ja mam mieszkanie w bloku A, który stoi już ponad rok czasu. I mam cały
                                                    bok jeden ściany, który ciągnie się przez całe mieszkanie zielony i gdzie nie
                                                    gdzie już czarny :( Pan Majster najpierw położył dodatkową warstwę wełny a teraz
                                                    wszystko porozcinali bo niby gdzieś jest szpara w izolacji i tak to się dzieje,
                                                    że u mnie się skrapla. Efekt jego działań - niewidoczny.
                                                  • Gość: Karol Re: Nasze własne forum IP: 188.33.62.* 11.01.10, 19:43
                                                    Wiesz ja mam mieszkanie w bloku A, który stoi już ponad rok czasu. I mam cały
                                                    bok jeden ściany, który ciągnie się przez całe mieszkanie zielony i gdzie nie
                                                    gdzie już czarny :( Pan Majster najpierw położył dodatkową warstwę wełny a teraz
                                                    wszystko porozcinali bo niby gdzieś jest szpara w izolacji i tak to się dzieje,
                                                    że u mnie się skrapla. Efekt jego działań - niewidoczny.
                                                  • Gość: doti23 Re: Nasze własne forum IP: 94.78.182.* 14.01.10, 19:14
                                                    no niezle z tą ścianą, a poza tym wszystko ok, czy jeszcze jakieś
                                                    niespodzianki?
                                                  • Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.bb.online.no 04.05.10, 23:20
                                                    witam wszystkich sasiadow słonecznego zakątka;o)mam pytanko do
                                                    was.czy posiadacie internet z jakies sieci lokalnej?jesli tak to
                                                    prosze o jakis kontakt z nimi.i jesli pamietacie jakie koszta
                                                    zwiazane z tym byly i abonament.z góry dziekuje za odpisy.pozdrawiam

p.s pisze na forum bo przebywam obecnie za granica i kontakt z kims
                                                    kolwiek w polsce moze byc drogi;o)
                                                  • Gość: CzesławM U W A G A ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.10, 15:53
                                                    Prośba do osób, które będą kupowały mieszkanie w budynku nr16 (czwarty blok) na Miłosza w Pruszczu. W protokole zdawczo - odbiorczym proszę zaznaczyć wymianę wodomierzy od CO na ciepłomierze (b ważne) w przeciwnym razie będziecie Państwo musieli sami na własny koszt ok 600zł tego dokonać. Mieszkańcy z budynków 10 12 14 plują sobie przez to niedopatrzenie w brodę a deweloper twierdzi, że nikt tego nie zgłaszał i wodzi nas za nos. Dlatego to takie ważne i prośba jeszcze raz o zaznaczenie tego w protokole jako niezgodność w projekcie.
    • Gość: prosens Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 08.12.09, 11:47
      Witam,

Szukam par, które z braku funduszy nie zatrudniają fotografa na ślub/wesele...
      ja zrobię to za darmo :) w zamian potrzebna jest mi tylko zgoda na wykorzystanie
      zdjęć do własnego portfolio :)

Ps. Mogę również to zrobić jako drugi fotograf.

Kontakt do mnie na stronie prosens.pl/

Zapraszam,
      Krzysiek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka