magdas2811 21.06.07, 13:50 poszukuję ludzi, którzy podpisali umowy przedwstępne z PB Projekt (deweloper z Pruszcza Gdańskiego) na mieszkania budujące się w Gdańsku przy ul. Świętokrzyskiej - osiedle Zielone Tarasy, budynki B i C pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ingrid Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 22.06.07, 20:06 z tego co wiem wiele mieszkań tam juz nie zostało.Podpisaliśmy z nimi umowę.A cos nie gra? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszko33 Re: PB Projekt 23.06.07, 19:27 z tą firma niewiele gra Ludzie porozmawiajcie z ludzmi któzy kupili od nich mieszkania przy ul. Wojska Polskiego w Pruszczu gd - i prasa była i prokurator Ciekawie było Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 25.06.07, 11:18 na razie wszystko gra, jutro albo pojutrze mamy wylewkę fundamentów pojawił się mały problem z powodu słupa, który Energa ma usunać - stoi za blisko placu budowy to jest maly kameralny budynek - 2 klatki 16 mieszkań, więc mam nadzieję, ze wszystko pójdzie ok wiem że mieli problemy z osiedlem na Raciborskiego w Pruszczu Gd. poniewaz to wielki budynek a duża część ekipy wyjechała im do Anglii i mieli problem ze znalezieniem robotników Odpowiedz Link Zgłoś
tomoomo Re: PB Projekt 26.07.07, 21:34 Witam wszystkich z tego co widzę na budowie to budynek B idzie w górę. Także trzymam kciuki za terminowość. Tylko coś im z tą skarpą nie wyszło. W tej sprawie będę do nich dzwonić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 27.07.07, 17:09 budynek B idzie w górę, ale bez jednej ściany - zrobili 80 % wylewki i wznoszą ściany ale jedna ława niestety "pusta" z powodu słupa elektrycznego który tam stoi i nie można zrobić wylewki pod linią wysokiego napięcia, budynek C ma ten sam problem. Jest już wybrana firma, która ma usunąć słup ale nic się w tej sprawie nie dzieje. Tomoomo rozumiem, że masz z nimi podpisaną umowę? które mieszkanie ma być twoje? Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 30.07.07, 08:57 sorki, to budynek C stawiany jest bez jednej ściany ale z B też są jakieś problemy, ponieważ jedna ściana jest pod linią wysokiego napięcia Moje mieszkanie ma znajdować sie w budynku C i mam nadzieję, ze fundamenty ostatniej ściany w koncu powstaną ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżej:) Re: PB Projekt IP: *.centertel.pl 14.08.07, 07:16 witam, my też kupujemy od nich mieszkanie w budynku C. i 3mam kciuki żeby wszystko było ok... Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 16.08.07, 16:40 wiec będziemy sąsiadami ;-) tam stoi ten okropny słup, byłam w zeszłym tygodniu na placu budowy i porobiłam foty - fundamenty są zalane tylko to ściany klatki schodowej bo dalej stoi SŁUP, ale niby do końca sierpnia mają go zlikwidować - firma jest już podobno wybrana w przetargu i czekam na dalszą część fundamentów. Akurat tak sie składa, że ten słup stoi w miejscu gdzie ma być moje mieszkanie wwwrrrrrr czekam więc i obym od tego czekania nie osiwiała Pozdrawiam dżeja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżej:) Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 22.08.07, 08:05 o tym słupie i firmie wykonawczej, która ma go usunąć słyszę już od kilku tygodni... i nic :-( kiedy byłam tam ostatnio, to na budowie było widać łącznie tylko 4ech pracowników!! Mam nadzieję, że się jednak PB Projekt zmobilizuje i wzmoży prace, bo w tym tempie przed zimą nie zdążą postawić stanu surowego... pozdrawiam i 3mam kciuki za nasze mieszkanka!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 22.08.07, 09:29 cześ dżej rozmawiałam z majstrem na budowie - młody chłopak ale kompetentny, mam fotki z placu budowy, jak chcesz to ci prześlę w sumie na budowie pracuje 7 osób na stałe a wiecej jeśli potrzebne są dodatkowe prace podwykonawcze, majster powiedzial mi, że lepiej mniej osób niż ekipa 30-osobowa i większość pije w pracy a potem są usterki budynku PB przysłało mi pismo ze fundamenty są już wylane i mam zapłacić kolejną transze, więc grzecznie im odpisałam, że owszem, ale jak wyleją fundamenty pod moim pionem mieszkaniowym, ponieważ obecnie fundamenty kończą sie na ścianie klatki schodowej a słup stoi w miejscu bodajże mojej łazienki i kuchni haha oby z naszymi mieszkankami było ok, ;-)))))))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżej:) Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 27.08.07, 09:18 Witaj magdas2811, ja też rozmawiałam z majstrem, zaczyna mnie niepokoić to, że te słupy likwidują już chyba od czerwca... Zależało mi przede wszystkim na informacji, kiedy przewiduje zakończenie kondygnacji pierwszego piętra - kolejna transza za mieszkanie, kredyt itp. (za fundamenty już wpłaciliśmy, nie chciałam dawać PB argumentu do przedłużania terminu lub nawet zrywania umowy ze względu na niewywiązanie się z ustalonych w umowie płatności...) co do ilości pracowników, to trochę żenujące, że jest ich tak mało - kiedy byłam tam ostatnio widziałam CZTERECH!!:/ ale "najlepsze" co usłyszałam to to, że już dziś pani w PB mi mówi, że prawdopodobnie trzeba będzie pisać kolejny aneks i przesuwać termin odbioru... Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 04.09.07, 09:25 czesc dżej najnowszy nius jest taki, ze do konca września słup ma zostać usunięty, rozmowy z podwykonawcą trwają (ciekawa jestem jak długo jeszcze)ale termin odbioru bedzie przesunięty, oby warunki pogodowe jesienią i zimą były znośne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomoomo Re: PB Projekt IP: *.such.nat.hnet.pl 09.09.07, 21:10 zgadza się chyba prawda bo słupy przywieźli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elas Re: PB Projekt IP: *.pro-internet.pl 26.10.07, 22:20 witam planuje podpisac umowe z ta firma. Jakie sa ostatnie wiesci na temat inwestycji zielone tarasy? czy udalo sie negocjowac warunki umowy? czy problem slupa zazegnany? jak ogolnie wspolpraca z pb projektem? Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 29.10.07, 13:19 wydaje się, ze problemy ze słupem skonczone, instalacja zmnieniona z nadziemnej na podziemną i wylane fundamenty pod drugą częscia buzdynku uuufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.07, 08:26 mamy zamiar podpisac umowe przedwstepna ale mam kilka watpliwości i dlatego mam pytanie czy zanim podpisalas umowe zmienialas tresc (np.czy jak ceny wzrosna moga wypowiedziec umowe i sprzedac mieszkanie za wyzsza cena tak jak to zrobil MACH )????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.07, 23:18 Chciałabym podzielić się z Wami kilkoma informacjami dotyczącymi PB Projekt. Miałam to nieszczęście kupić mieszkanie w Pruszczu Gd. na ulicy Raciborskiego 1. Termin oddania budynku był czterokrotnie przekładany, ostatecznie klucze otrzymałam w ubiegłym miesiącu to tylko 13 m-cy poślizgu. Właściwie to budynek nie jest nadal formalnie oddany do użytku. Przy odbirze mieszkania były usterki, które kwalifikowały mieszkanie do remontu. PB Projekt usterki widzi ale ich nie usunie, kierownik budowy stwierdził albo podpisujemy protokół zdawczo - odbiorczy bez uwag, albo otrzymamy pieniądze wpłacone dwa lata temu. Jak zapytaliśmy, oczywiście zgodnie z zawartą umową co z odsetkami za zwłokę to pani zbyła nas śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 29.10.07, 13:33 Mam nadzieję, ze przy naszym budynku nie będzie takich problemów - kameralny budynek więc wszystko powinno sprawnie pójsć a co do Ociedla Raciboeskiego to byly tam wielkie problemy a opóźnienie wynikło stąd, że połowa ekipy w trakcie budowy wyjechała do Anglii i sporo czasu trwało zanim zebrali odpowiednią ekipę a budynek na Raciborskiego jest ogromny i trudno było go dokończyć na czas Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 29.10.07, 13:26 zmieniłam treść umowy w punkcie gdzie mowa o ponoszeniu odpowiedzialności dewelopera za opóźnienia organów administracji w wydawaniu decyzji, konsultowałam sie z prawnikiem który powiedział, ze to jest standardowa umowa przedwstępna i nasza zawiera mniej kruczków niekorzystnych dla nas niż to robią więksi deweloperzy. W umowie nie ma zapisu o wzroscie ceny mieszkania ale o dopłacie do mieszkania takiej kwoty, ile wyniesie wzrost VATu w budownictwie - współczynnik podany przez GUS za dany okres. Z racji, ze materiały budowlane tanieją, może się zdarzyć, iż nic nie bedziemy musieli dopłacać - ale to już okaze sie jak postawią budynek Odpowiedz Link Zgłoś
vera_76 Re: PB Projekt 28.10.07, 13:19 Witam! Czy ktoś z Was podpisał już z nimi umowę przedwstępną na mieszkanko przy ul. Kasprowicza - "Słoneczny Zakątek" ??? Odbiór mieszkania XII'2008. Pozdrawiam, vera_76 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 05.12.07, 12:00 Witam vera! My podpisaliśmy umowę na mieszkanko przy Kasprowicza. Na początku się cieszyliśmy, z wizji własnych czterech katów, no ale teraz co tu przeczytałam to nie wiem czy dobrze zrobiliśmy. Mama nadzieję że te kłopoty co były przy Raciborskiego nas ominą.Nie wyobrażam sobie 13 miesięcznego poślizgu !! Na razie czekamy cierpliwie i zobaczymy jak to będzie. Pozdrawiam :) Kaito82 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: PB Projekt IP: 213.184.195.* 06.12.07, 14:07 Witam Wlasnie sie zastanawiam nad podpisaniem umowy wlasnie na tym osiedlu - Sloneczny Zakatek. Prosze podziel sie doswiadczeniami z rozmowy z deweloperem, z podpisania umowy, zaciagania kredytu itp :) Napisz takze ktory budynek i mieszkanko wybrales bo moze bedziemy sasiadami albo "podprowadziles" to mieszkanko ktorym sie interesowalem :P Mysle i mam nadzieje ze juz nie zrobia takiego "poslizgu" jak z tamtym osiedlem. W kazdym badz razie zycze powodzonka i prosze o odp :) Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 06.12.07, 15:34 Witam!!! Ja ostatnio wypatrzylem tą ofertę na necie i mówiąc szczerze b. mnie zainteresowała. Napiszcie coś więcej jeśli wiecie, proszę. Jak podejście firmy do klienta bo po wcześniejszych postach, które przeczytałem to troszkę się zmartwiłem:( Byłem na miejscu budowy po pracy ale zbyt wiele nie zobaczyłem bo już ciemno było. Wie ktoś może czy będzie tam doprowadzony chodnik z oświetleniem do ulicy Malinowskiego (bo widziałem jakieś prace na poboczach Ul.Kopernika)? Wysłalem zapytanie do urzędu miasta ale jeszcze żadnej odpowiedzi nie dostałem. Właśnie na jutro jesteśmy umówieni z developerem na rozmowę i zobaczymy jak to będzie. Jak coś będziecie wiedzieć więcej piszcie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika.r Re: PB Projekt IP: *.witnet.pl 13.12.07, 14:33 Witam. Przede wszystkim podpisujcie umowy przedwstępne w formie aktu notarialnego. Koszty wyższe, ale deweloper już wam nie powie zabierajcie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
magdas2811 Re: PB Projekt 29.12.07, 12:59 W moim budynku już kończa parter, około 15 stycznia mają wylewać strop parteru czyli moją podłogę. Na razie wszystko jest ok, czekam na dalsze etapy budowy Nie zapowiada się żadna katastrofa i miejmy nadzieję ze tak dalej będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 08:26 Witam wszystkich :)) Powiem Wam że co do podpisania umowy z deweloperem to poszło nam to szybko,wiedzieliśmy który lokal nas interesuje a Pani wysłała nam na maila wzór umowy przedwstępnej. Na spotkaniu wyjaśnialiśmy jeszcze nasze jakieś "alesy", Pani na wszystko odpowiadała, była bardzo miła także w pełni zadowoleni podpisaliśmy umowę :), w banku tak samo. Czekaliśmy tylko tydzień bodajże na odpowiedź banku czy przyzna nam kredyt, no ale to w naszym przypadku była tylko formalność.Polecam Bank Polbank i jego oddział we Wrzeszczu chyba na ulicy Klonowej (zaraz przy dworcu). Teraz jeździmy na teren budowy i nawet widać już coś więcej poza samym pustym polem ;) choć przyznam szczerze że jak zobaczyłam ten "tłum" pracujących ludzi to trochę mnie zamurowało, bo było tam aż 3 pracowników!! Widać tez że na tej głównej drodze robią tez jakieś prace (chodnik dla pieszych), choć nie wiem czy to miasto "robi" czy deweloper. Także ogólnie chyba nie wygląda to źle. Pociesza mnie też myśl, że to nie jest kolejny duży blok tylko mały dwupiętrowy. Więc może do końca przyszłego roku się wyrobią z terminem :) Czego sobie i Wam życzę :)) Pozdrawiam Kaito82 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 31.12.07, 09:13 Witam ponownie. Widzę Kaito82, że podobnie załatwiamy własne M:) My tak samo z małżonką byliśmy w biurze developera, gdzie Pani dała nam projekt umowy, żeby się z nią zapoznać. Po kilku dniach poszliśmy ją podpisać z własnymi propozycjami kilku drobnych zmian. I też kredyt załatwialiśmy w Polbanku na Klonowej bo oni współpracują z P.B.Projektem więc to wiele spraw ułatwiło. Z wszystkich ofert co przejrzałem, to w Polbanku najkorzystniej wychodzi. Teraz to pozostało czekać, aż chłopaki wybudują te 2 bloki i będzie można się wprowadzać. Miejmy nadzieję, że jakiś większych problemów nie będzie i że w miarę planowo oddadzą mieszkania. Tak samo myśle, że skoro to niewielkie bloki mają być to nie powinno być jakoś tragicznie z dotrzymaniem terminu. Co widac na przykładzie Cyprysowej. Później zaczeli niż Raciborskiego a szybciej skońćzyli, bo budynek mniejszy jest niż ten na Raciborskiego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 09:32 Witam No to teraz Nero pozostaje nam trzymać tylko kciuki i być dobrej myśli :)) Ciekawi mnie gdzie w którym budynku macie mieszkanko? My w klatce A na II piętrze. Zaszaleliśmy i kupiliśmy aż 31 m2 z hakiem no i miejsce na autko :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 09:36 Przepraszam ale tam biało być Naro a nie Nero :)) sorki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 31.12.07, 10:24 My wzieliśmy w klatce B na I piętrze 50m2. A w którym bloku braliście w pierwszym czy w drugim? Bo my w bloku 2 a tam dopiero fundamenty są zalane i mam nadzieję, że ostro chłopaki się zabiorą do pracy. Z tego co dowiedziałem się w biurze to pierwszy blok robi jakis podwykonawca a drugi ich ekipa. Aha nie wiem czy znacie Pruszcz zwłaszcza stronę wschodnią, ale tam jest masakra z wyjazdem z przez wiadukt zwłaszcza rano i po południu -powrót z pracy. Ale czytałem, że budżet miasta na 2008 rok wynosi ponad 50mln. i że sporą część tych pieniędzy chcą przeznaczyć na drogi i zacząć budować obwodnicę Pruszcza. Pożyjemy zobaczymy. Może to odciąży wschód. Ale moim zdaniem to i tak wschodnia część miasta jest o wiele spokojniejsza i milsza w zamieszkaniu niż centrum lub zachód. Więc czekam niecierpliwie na mieszkanko:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 11:23 My wzięliśmy bodajże w pierwszym bloku. I nic nie słyszałam o żadnym podwykonawcy. Nie wiem czy to dobrze czy źle? A co do kwestii dojazdów to my zawsze wracamy ta krajową 7 i nie jest źle. Gorzej jeśli człowiek wali drogą przez centrum Pruszcza bo tam jest masakra. Dobrze, że miasto ma chociaż w planach jakieś prace, mam nadzieję że coś im z tego wyjdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 31.12.07, 12:18 To, że jest podwykonawca moim zdaniem nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia raczej plus bo czym wiecej ludzi tam pracuje tym teoretycznie szybciej budowa do przodu powinna się posuwać:) To fakt, że jeśli przez Przejazdowo się wyjedzie na krajową 7 to w Gdańsku można być szybciej:) Myślę, że będzie dobrze, Pruszcz inwestuje i się rozwija. Chociażby ten deptak co zrobili w centrum na przeciw urzędu. No i mówili, że na wschodzie też będą inwestycje:) Pozdrawim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 31.12.07, 14:40 Czyli jednym słowem oby tak dalej i do przodu :)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arecki Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 11.02.08, 20:25 Witam,ja razem z dziewczyna kupilismy mieszkanie w bloku A na I pietrze,dzownilem w zeszlym tygodniu do PB Projekt na jakim etapie jest budowa,bo mieli powiadamiac o stanie zaawansowania budowy,babka kierowniczka mowi,ze skonczyli parter,ja osobiscie jutro sie wybieram na plac budowy,ale moze ktos z Was byl na miejscu i sie orientuje czy taka jest prawda,pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 13:15 Wie ktoś może na jakim etapie jest budynek "B" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 21.02.08, 14:16 Witam. Ostatnim razem jak byłem na budowie budynek B bez zmian czyli beton na fundamentach wylany. Jakiś miesiąc temu byłem w biurze i poinformowali, że będą przerzucać ekipę z Raciborskiego bo już tam podobno wykańczają halę garażową i mają zająć się naszym blokiem. Ważne też by pogoda się polepszyła bo ostatnio zmienna strasznie jest:| Szczerze mówiąc chciałbym już by się wzieli za robotę by można było widzieć jakieś efekty jak budynek rośnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 03.03.08, 09:54 Witam wszystkich.... Ja byłam na budowie tydzień temu i moim zdaniem nie jest źle. Jeszcze trochę i moje piętro (II) będzie mieć podłogę ;))) Widziałam także jakiś robotników tam (choć była to niedziela), zapewne oglądali stan budowy po tych nieszczęsnych wiatrach. Także plus dla firmy bo widać zainteresowanie.Także ja jestem pełna nadziei i wierzę że dotrzymają terminów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sesz Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 05.03.08, 11:46 My kupilismy mieszkanie w budynku C, na 1 piętrze. Co do opinii o developerze, rzeczywiście ma opóźnienia i decydując się na ich ofertę wiedziałam o tym i się z tym liczyłam. Usterki przy odbiorze- no cóż- trzeba tego pilnować. Mieszkamy blisko budowy więc nie ma problemy z pstryknięciem zdjęć i przesłaniem mailem, chetnych zapraszam do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 06.03.08, 08:32 Witam. No więc ostatnio znów kontaktowałem się z developerem i wizja oddania budynku B pod koniec roku zgodnie z planami staje się praktycznie nie realna. Ekipa ma cały czas problemy z dokończeniem prac na Raciborskiego, więc dopóki tam nie skończą nie ma co marzyć o rozpoczęciu budowy budynku B. Byłem z tydzień temu na budowie i roboty są wykonywane w budynku A pewnie przez tego podwykonawce ale jeśli chodzi o budynek B to bez zmian. Też się liczyłem z jakimś poslizgiem w oddaniu mieszkania, ale cały czas mam nadzieję, że nie będzie to jakaś duża obsówa. Do tego co się zmieniło to mogę powiedzieć, że została rozebrana stara kotłownia w pobliżu budowy, która straszyła okolicę. Nie wiem na ile są potwierdzone to informację, ale gdzieś w pobliżu (może i na tym miejscu) Gedbud ma wybudować przedszkole. Ale powtarzam - nie wiem na ile pewna to informacja. A więc chyba trzeba być cierpliwym i dobrej myśli (chociaż z każdym tygodniem to co raz trudniejsze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 11:11 Wiadomo coś więcej o tych problemach na Raciborskiego? Ile to może jeszcze potrwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaspe Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 10:15 Dzwoniłem dzisiaj do biura i Pani powiedziała, że pod koniec marca ekipa rusza z budową budynku B. Niewiadomo jeszcze czy będzie go robiła ekipa PBprojekt czy druga firma podwykonawcza. Dzisiaj trwają rozmowy w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 11.03.08, 13:10 Witam. No to już jakaś pozytywniejsza informacja. Ale dopóki nie zobaczymy budowlańców przy robocie to nie ma co się za bardzo cieszyć. Miejmy nadzieję, że najpożniej do końca marca wejdą na tą budowę i robota ruszy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 09:11 Witam Wczoraj byłem na budowie i o dziwo prace nad budynkiem B ruszyły pełną parą :) Budynek rośnie. Porobiłem kilka fotek, więc jakby ktoś chciał zerknąć to służe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethiel Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 06:24 Właśnie ruszyły prace nad budynkiem 'c'. No całkiem niezłe tempo biorąc pod uwagę fakt iż miały ruszyć we wrześniu. Zobaczymy jak będzie dalej... Pozdrawiam Przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 21.05.08, 13:11 Witam. Wczoraj byłem na budowie i pierwsze piętro budynku B prawie zakończone. Sciany i balkony są i chyba lada chwila będą wylewać strop i zaczną drugie piętro. Więc jak na razie tempo zadawalajace:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sesz Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 23.05.08, 11:25 czy możecie uścislic kto o jakiej lokalizacji mówi? bo jedni zdaje się o: Gdańsku ul. Świętokrzyska (Zielone tarasy), a drudzy o Pruszczu Gdańskim. to kto, gdzie kupił? ja w Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 26.05.08, 08:22 Ja pisałem o budowie w Pruszczu Gdańskim. Budowa budynku B posuwa się w zadawalającym tempie-jak narazie. Oby tak dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ethiel Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 14:48 Ja również o Pruszczu Gdańskim. Z nowości to tyle, że zaczęli robić dach na budynku A, wbili "pale", czy jak to sie tam nazywa, pod budynkami C i D. No, a przed naszymi balkonami buduje się przedszkole. Na mój gust to dobrze, bo prawdopodobnie jakąś lepszą drogę, do tego przedszkola, będą musieli zrobić! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: 82.160.175.* 19.01.08, 12:02 Witam serdecznie wszystkich i chciałbym ostrzec przed firma P.B.Projekt, jak zawsze na poczatku wszystko wyglada bardzo fajnie budynek sie buduję kaske sie płaci jestesmy szczęsliwi ale problemy sie zaczynaja wtedy kiedy chcemy odebrac mieszkanie i dochodzi do tragedii. Jakosc wykonania beznadziejna ja odbieralem mieszkanie 4 razy nic nie poprawiali az wreszcie uslyszalem bierz Pan bo jak nie to rozwiazujemy umowe i dowidzenia - na co zwrocic uwage : stolarka okien i drzwi zwłaszcza wejściowych nie dac sobie wcisnac że zrobimy póżniej albo Pan odbnierz a My jutro naprawimy KŁAMSTWO mam zgłoszoną usterkę od odbioru - nieszczelnosc okien do dzisiaj nic nie zrobione mnóstwo pism i nerwów w podobnych sytuacjach jest cała Cyprysowa gdzie mieszkam - z zew. ładnie w środku kicz! UWAGA przy podpisywaniu UMÓW ZA OPÓŻNIENIA NIE PŁACĄ GROŻA ZERWANIEM UMOWY, notariusz Kniażycka ostrzegam w naszych aktach notarialnych popełniła błędy z udziałami a u mnie nawet błąd w poprawianym akcie notarialnym, oczywiście wyboru notariusza nie ma więc jest się na spalonej pozycji i wymogiem podpisanie aktu not. jest zrzeczenie się praw do odszkodowania za w naszym przypadku 6 m. opóżnienie. Powiem szczerze lokalizacja i koncepcja budynku świetna wykonawca - deweloper BEZNADZIEJNY. Gdybym wiedzial to bym zrezygnował i szukał czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 11:04 Wczoraj byłem na budowie i na budynku A wisi wiecha. Budynek B ma dwa stropy i zaczynają ostatnią kondygnacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.104.* 06.06.08, 19:25 Czyli drodzy sąsiedzi nie jest źle :) Deweloper się stara choć znając życie staną chłopaki na wykończeniówce ;( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladzia Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 09.06.08, 18:26 Widze że już wspólnota nam się tworzy, czy polecacie wspólne interesy z PB Projekt ? jestem przed podpisaniem umowy przedwstępnej i jak to chyba oczywiste mam wiele wątpliwości. Czy jest ktoś zadowolony z współpracy z PB Projekt ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 10.06.08, 10:54 Witaj Vladzia. Co do współpracy z Pb Projekt to narazie za dużo w tym temacie nie mogę się wypowiedzieć. W momencie odbioru i wprowadzenia się do lokalu będzie można coś wiecej powiedzieć co do wykończenia i fachowości firmy. Po ponad półrocznym okresie jaki minął od podpisania umowy przedwstępnej z firmą nie mam jakiś złych doświadczeń. Przy podpisywaniu umowy bez większych problemów umieszczali nasze propozycje co do jej zmiany. Na początku trochę mnie denerwowało, że budowa nie rusza ale jak chłopaki pod koniec marca się wzięli to budynek pnie się ostro w górę, że aż miło patrzeć. Bylismy w weekend na budowie i w budynku B będą zaczynać drugie piętro. Mam nadzieję, że firma z oddaniem mieszkań się wyrobi w terminie i, że nie będzie jakiś większych baboli w wykończeniu. No ale to już trzeba chyba osobiście doipilnować. Nie wiem jak inni"przyszli sąsiedzi" ale ja ostatnio mam problemy z Polbankiem jeśli chodzi o wypłatę kolejnych transz kredytu. Poprostu niekompetetni ludzi tam pracują i tyle! Nie dopełnili swoich obowiązków przez, co teraz ja ponoszę konsekwencje. Dlatego trzebana na nich uważać i poprostu nie ufać na słowo tylko ich pilnować i non stop męczyć telefonami albo osobiście. Jednak mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i już na wiosnę będzie można się wprowadzić, czego Wam i sobie życzę ;-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.104.* 10.06.08, 12:53 Zgadzam się z Naro. Polbank to PORAŻKA! Nasza druga transza do dewelopera poszła z miesięcznym opóźnieniem. A bank tłumaczył tylko że to nie ich wina bo wszędzie są opóźnienia. W ogóle totalne zlanie sytuacji i klienta. Co rusz trzeba tam dzwonić albo jeździć, choć i tak to nic nie daje bo oni jak zwykle nic nie wiedzą. Kiedy dzwoniliśmy do Pani, która się nami zajmuje w ogóle nie odbierała telefonów. Kiedy zaczęłam jej wysyłać dwa razy dziennie smsy z łaski po trzech dniach odpisała. Szkoda gadać. Burdel tam i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: 85.219.175.* 28.06.08, 16:11 Witam wszystkich.Co jakiś czas zerkam na wasze opinie i az serce się raduje że firma P.B.Projekt się zmieniła - oczywiście z mojej strony to SARKAZM. Odradzam wspólpracy z tą firmą jeżeli chodzi o założenie wspólnowy my na Os. Kwiatowym doskonale to znamy.Natomiast jak już zapłacone i podpisane umowy to nic wiecej się nie da zrobić jak liczyć na dobrą współprace z tą firmą. Ale co ja bede wam pisał wiecie sami oczywiscie lepiej lecz zadzwoncie kontrolnie do Powiatowego Rzecznika Konsumentów w Pruszczu P.Elżbieta Szweda tel.058-683-54-07 ona wam PRAWDE POWIE. POWADZONKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 29.06.08, 22:30 Drogi "Mieszkańcu" Dziękuję Ci za Twój sarkazm, ale nie jest on mi do niczego potrzebny. Naczytałam się już o tym deweloperze duuuużo negatywnych opinii i pewnie wszystkie są prawdziwe, lecz mimo to cieszę się dalej na myśl o własnym mieszkaniu. Nie słyszałam jeszcze o żadnym deweloperze samych pozytywów, bo do każdego każdy ma jakieś "alesy". Poza tym jakbyś nie zauważył staramy się na tym forum być dobrej myśli i mieć nadzieję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 14.07.08, 09:39 Witam. W sobotę byłem na budowie. Etap budowy prezentuje się następująco: Budeynek A- dach prawie już wyłożony blachodachówką, okna powstawiane w większości mieszkań i zaczynją ocieplać styropianem. Budynek B- mury na drugim piętrze wszystkie już chyba postawione i wygląda na to, że będą się zaraz brać za robienie sufitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:28 Witam. Jak widać budowa jakoś idzie. Tylko jak to sie ma do terminu oddania. Ma ktoś może harmonogram prac?? czy jest poważne opóźninienie czy idą zgodnie z planem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 14.07.08, 18:42 Witam Ja ostatnio jak byłam na budowie to widziałam że mam okno w łazience. Niby dobra rzecz, okno w kibelku, tylko, że nie mam tego okna w planie mieszkania. I to jest dziwne. Nikt nas o tym nie poinformował a w firmie do 20 lipca mają urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: *.crowley.pl 22.07.08, 15:10 No nie zaraz masz okno ktorego nie chcialas BRAWO. Nie jest moim celem wprowadzac was w jakies zalamania nerwowe ale uswiadomic was co to za firma.Kaito82 optymizm ci się przyda mi zamorowali pokój jak w ALTERNATYWACH i przekonywali ze tak jest lepiej.Postarajcie sie wiec wejsc na budowe i sprawdzic rozmieszczenie pomieszczen bo nagle sie okaze ze nie masz tam lazienki a kuchnie.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 22.07.08, 18:58 Okno w kuchni jest na swoim miejscu. Bynajmniej na razie ;) Pani w projekcie powiedziała nam, że wykonawca źle zrozumiał projekt, bo okna w toalecie miały być tylko na pierwszym piętrze a na drugim już nie. Więc nasze po prostu zamurują. I będzie jak w projekcie. Tak nas zapewniała. wybieram się tam w weekend i wtedy się okaże co zrobili z tym oknem. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:38 Bylem dzisiaj na budowie. Zabrali ekipę podwykonawców z budynku A na Kasprowicza w Pruszczu do budynku B. Ekipa pb projekt, która robiła budynek B gdzieś prysła. Rozmawiałem z panem z budowy i nie jest dobrze. Budynek A ma opóźnienie, ile nie wiem, budynek B idzie zgodnie z polanem a anwet szybciej. No to już nie wiem o co tu chodzi... powinni chyba podgonić z budynkiem A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evemail Re: PB Projekt IP: *.mir.gdynia.pl 05.08.08, 13:45 Witam wszystkich. Jestem mieszkanką Pruszcza - blok budował PB Projekt. Jeśli jest ktoś kto ma w planie kupno mieszkania budowanego przez tą firmę - serdecznie ODRADZAM. Firma jest nieterminowa - 14 m- cy zwłoki z odbiorem mieszkania. Stan budynku jak i samego mieszkania fatalny. Usuwanie usterek również nie jest wykonywane na czas o ile w ogóle jest wykonywane. Ogólnie - NIE POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta23 Re: PB Projekt IP: *.nsm.pl 06.08.08, 11:32 My kupiliśmy mieszkanie w budynku B. na 1 pietrze 51m. mam nadzieje ze złe opinie na temat tego dewelopera sie nie sprawdza... Pozdrawiam naszych przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:26 My kupiliśmy mieszkanie w budynku B na 1 piętrze 51m. Od strony budynku C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:43 Widze że jest tutaj jakas pomyłka. Jeżeli Naro ma 51 matrów na 1 piętrze w "B" klatka B, my mamy w klatce A 51 metrów, to jakim cudem ajta23 ma 51 skoro są tylko 2 takie mieszkania na piętrze :)?? Trzeba to wyjaśnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta23 Re: PB Projekt IP: *.nsm.pl 07.08.08, 10:07 o ile mi wiadomo to mieszkanie które kopiliśmy a zrobiliśmy to jakieś 2 tyg temu to było czyjeś mieszkanie. ale ten ktoś zamienił to na parterze w budynku C. Wiec sprawa chyba sie wyjaśniła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta23 Re: PB Projekt IP: *.nsm.pl 07.08.08, 10:16 ale nie, przecież my mamy w klatce A w budynku B na 1 piętrze. Czyli cos pokręcili. Naro ma ok a Jasper ma to samo mieszkanie co my.Jasper sprawdź dokładnie na planach, jeśli sie potwierdza nasze wątpliwości to trzeba interweniować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta23 Re: PB Projekt IP: *.nsm.pl 07.08.08, 10:35 Przeczytałam wszystkie posty. Naro kupil mieszkanie w Pruszczu a my w Gdańsku na świętokrzyskiej a ty Jasper? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 10:50 No to wszystko jasne bo my w Pruszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesz Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 07.08.08, 13:51 my kupiliśmy w Gdańsku, bud C, 1 piętro a co do opinii o developerze- są powszechnie znane i decydując się na zakup mieszkania - w marcu- wiedzielismy doskonale o opóźnieniach więc termin ustalony w umowie był terminem późniejszym (i realnym) niz w przypadku osób, które podpisywały te umowy zanim budowa się rozpoczęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 16:41 witam przyszłych sąsiadów.ale macie dobrze.szczęsciarze ci co kupili A i B.ja dopiero zalapalem sie na C.znaczy sie byla to jedyna opcja bo zalezalo mi na 3 sypialniach ;o))) i salon z kuchnia.ale udalo sie .zmienilismy plany rozmieszczenia pomieszczen bez problemow.przed podpisaniem umowy oczywiscie ;o)))ale odbior mamy dopiero na 30 wrzesnie 2009r.ale i tak na budowie jestem co 2 tygodnie.patrze co sie dzieje z pozostalymi budynkami.ja mam dopiero pale wbite ;o(((.ale jestem dobrej mysli.w sumie to musze byc.hehe.ja mam w millennium i jak narazie nie mam problemow jesli chodzi o transze.pozatym pb projekt wspolpracuje z millennium wiec pewne złotówki zostały w kieszeni.pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 14:33 Jakie macie terminy odbiorów na budynek A w Pruszczu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaitos82 Re: PB Projekt IP: 217.116.104.* 08.08.08, 21:46 Ja mam mieszkanie w bloku "a" w klatce A odbiór na 30 grudnia 2008. Wątpię jednak w to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 15:17 Witam. My mamy odbiór na 30 października. Blok A pierwsza klatka drugie piętro. Jednak przy takiej organizacji jaka teraz jest na placu budowy to pewnie grudzień lub początek przyszłego roku... tfu, tfu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 10.08.08, 19:38 Nedy Jak to możliwe, że Wy macie na 30 października odbiór a my 30 grudnia jak mamy mieszkania w tym samej klatce i na tym samym pietrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.08, 14:03 Umowę podpisywaliśmy w maju zeszłego roku. Odbiór mamy na 30 października 2008 - chyba że mówimy o innych budynkach. My mamy w Pryszczy na Kasprowicza budynek "A". Kaito82 myślę, że chodzi tu o termin podpisania umowy, im bliżej końca tym termin oddania na papierze będzie się wydłużał. ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 08.09.08, 09:44 Witam. Byłem wczoraj na budowie i sprawa wygląda tak: Budynek A- prace nawet daleko posunięte czyli stolarka zrobiona, z tego co widziałem to juz chyba wszędzie drzwi nawet w garażach i lokalach usługowych, garaże wytynkowane, pełno kabli już położonych w klatkach bo wczoraj nawet elektryk w bloku siedział i dłubał, więc wygląda na to, że budynek A jeśli wszystko będzie iśc w takim tempie oddadzą planowo do końca roku. Gorzej z budynkiem B (niestety)- po chyba ponad miesięcznym zastoju wreszcie weszli cieśle i zaczynają stawiać konstrukcję dachu no i na budowie pełno belek przygotowanych do tego więc niedługo widoczne efekty powinny być. Ale łudzić się chyba nie ma co, żeby zdążyli planowo do końca roku. Liczę chociaż na to, żeby zakończyli przed zimą stan zamknięty z całą stolarką a w zimę już wtedy mogą sobie dłubać i wykańczać wewnątrz. Wolne tempo prac to niestety wynik braku ludzi do roboty, a jak już są to nie za wiele ich. Koleś pilnujący mówił, że w zeszłym tygodniu 13 pracowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 11:13 Witam Byłem wczoraj na budowie i rozmawiałem z pracownikiem. W budynku "A" są już działówki i prawie cała instalacja elektryczna położona. Elewacja została jedna strona do zrobienia, więc dużymi krokami zbliża sie termin odbioru. Budynek B kończą robić konstrukcje dachową. Ma ktoś może jakieś informacje z biura?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwaczka Re: PB Projekt IP: *.wp-sa.pl 24.09.08, 15:29 Witam! Widzę, że każdy z Nas ma inny termin odbioru, mój termin to koniec maja 2008r!!!!(bud C-ten który już stoi powiedzmy ze gotowy przy świętokrzyskiej) a przy dobrych wiatrach mieszkanie odbiorę na koniec tego roku chociaż w biurze twierdzą, że w październiku - byłam na budowie - nie wygląda to dobrze - nie warto jeździć żeby się nie denerwować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 19.10.08, 12:10 Nedy wiesz już może czy dostaniesz mieszkanie w terminie? Czy jednak jest jakiś poślizg? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 16:03 Witam wiem że napewno nie dostanę w terminie :)dzwoniłem do dewelopera i mówił że będzie dwa tygodnie poślizgu ,czyli w połowie listopada odbiór,ale byłem ostatnio na budowie i myśle że to raczej będzie miesiąc poślizgu .teraz tynkują w środku i kończą elewację na zewnątrz . pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 09:21 Witam Jak tam wygląda sprawa odbiorów. Ma ktoś jakieś info z biura?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SESZ Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 03.11.08, 15:01 ja mam info telefoniczne, ze budynek C przy Świętokrzyskiej w środku jest gotowy - a teraz podłączają wszystko co trzeba (elektryka, woda, rury) i porządkują teren- po czym do końca listopada powinni być gotowi do odbiorów. no zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziwaczka Re: PB Projekt IP: *.wp-sa.pl 05.11.08, 16:00 budynek C przy Świętokrzyskiej ma być oddany w połowie grudnia ... takie info ja dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: PB Projekt IP: *.bpp.com 14.11.08, 10:38 Wiecie moze jak ida prace w budynku B? W biurze obiecali odbior przed swietami. Czy to wydaje sie realne. Mam prosbe do ludzi ktorzy zaczna odbirac mieszkania, mozecie napisac jakie usterki znalezliscie w czesie odbioru i wogole moze jakies male relacje z jego przebiegu. Przyszly sasiad z budnku B, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 11:06 Wczoraj byłem na budowie. W budynku B kończą stawiać ścianki działowe. W następnym tygodniu mają wejść elektrycy. Równocześnie robą elewacje. Ściana od klatki schodowej jest już skończona. Ogólnie styropian jest już prawie na całym budynku położony. Kiedy miałeś informacje że odbiór przed świętami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 28.11.08, 10:32 Nedy Odebrałeś już mieszkanko? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 16:16 Jeszcze nie ale walczę :) Pod koniec grudnia będzie można już zacząć coś robić (płytki itp.). Wszystko tak im ciężko idzie, że szkoda gadać. Ciekawe czy ktoś jeszcze miał termin odbioru wcześniejszy jak koniec grudnia? (chodzi o budynek A w Pruszczu na Kasprowicza) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 28.11.08, 16:45 Nedy A na kiedy Ci teraz powiedzieli w firmie że masz termin? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
zborowskidwa Re: PB Projekt 29.11.08, 18:50 Jeżeli widzicie, że firma jest nierzetelna propnuje opisać to na www.glupi-klient.pl - niezła strona, działa od niedawna, jest to społecznościowy portal o nierzetelnych firmach, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 14:14 Tak jak pisałem połowa grudnia, może bliżej Świąt będzie można zacząć coś robić. Terminu ostatecznego odbioru jeszcze nie znam. Myślę jednak, że poślizg nawet do 2 miesięcy to nie taka katastrofa jeśli chodzi o budowlankę ;) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 10:50 Witam A co z odsetkami karnymi za zwłokę?? Rozmawiał ktoś juz z firmą na ten temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 14:49 Nedy wywalczyłeś jakieś odsetki za zwłokę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oRaciborskiego Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 00:00 Pierwszy raz trafilem na to forum. Pelne postow pisanych przez niedoszlych mieszkancow zapalonych swoim przyszlym M, tak jak niegdys my (www raciborskiego.prv.pl)... Wiem ze glupio sie czyta negatywne opinie o firmie z ktora podpisalo sie "zyciowy" kontrakt. Sam bylem w takiej sytuacji. Zajaranie swoim M przyslonilo mi realne spojrzenie. Wladowalismy kupe kasy zeby porzadnie wykonczyc... bubel. Gdybym mogl cofnac czas sprzedalbym to w takim stanie jak dostalem od PBPROJEKT (wtedy jeszcze wszystko bylo jak nowe, blyszczace - tylko troche nie skonczone, a do tego wiecej warte) A dzis? Dzis jak ktos zastanawia sie czy kupic cos od firmy ProdukcjaBubliPROJEKT Zapraszam! Zapraszam na Raciborskigo 1. Elewacja dokoła się sypie, kostka przed budynkiem dzielnie zbiera kaluze (same dziury i bloto ze zle zaprojektowanych, rozjezdzonych wysp "zieleni"), klatki, kafelki usyfione od nowosci materialami budowlanymi, fug nie ma bo wypelniaja je syfy z budowy. Garaz. HA! Garaz! Brud, syf, kila, mogila, posadzka kruszeje, robia sie dziury, po miesiacu kazdy samochod ktory tam stoi ma ten sam kolor - siwy od kurzu, sciany nie pomalowane, PBPROJEKT ciagle cos tam dlubie - robi jakies lewizny zamieniajac niesprzedane miejsca parkingowe na piwnice, w wyniku tego dlubania robia jeszcze wiekszy syf, wszedzie rozsypany cement, swiatlo pseudointeligentne ktore zapala sie po przejechaniu samochodu (dojazd do miejsca przez ciemna hale a potem swiatla swieca sie bez sensu). Przed budynkiem ciemno, zadnych lamp 0,000nic luksow od przydroznej lampy - PBPROJEKT ma w d... wszelkie normy. Dach zrobiony z g...wna (ciekawe kiedy zacznie znowu przeciekac). Na korytarzach goraco jak na Hawajach bo w podlogach ida nieizolowane rurki od ogrzewania. Kotlownia i caly uklad spierniczony - jedni maja w miare cieple kaloryfery inni na max otwarte i zimne. Ciepla (letnia) woda z kranu leci po spuszczeniu kilku dobrych litrów zimnej ktora kosztuje jak ciepla. W piwnicach i garazach ze scian leje sie woda (teraz jest lepiej bo jest zima dlatego ruszyla sprzedaz "nowych" piwnic ktore sa tymczasowo suche). Metoda na zla izolacje dookola budynku jest kopanie studni w garazu (*#$!@#*&$!) Lokale uzytkowe dewelopera (jeszcze nie sprzedane) strasza brudnymi szybami i syfem w srodku. Do tego administrator ktory po roku czasu zrobil... nic. No moze poza zorganizowaniem kilku akcji spolecznych (mieszkancy spotykaja sie i wykonuja prace upiekszajace to paskudztwo;). PBPROJEKT potrafi sp....lić wszystko czego sie tknie. Wdepnelismy w to bagno i jakis czas z tym musimy zyc, ale juz planujemy ewakuacje zanim to sie zawali. Co do zaproszenia - nie bojcie sie. Mozecie obejrzec budynek a mieszkancy chetnie opowiedza jeszcze wiecej ciekawostek na temat dewelopera z Pruszcza... nie opisalem wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciag_dalszy Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 00:08 Zapomnialem dodac, ze nam mowili odwrotnie - nie moga skonczyc Raciborskiego bo robia Wasze mieszkania. Byla tez spiewka o Anglii. Sorry ale inni deweloperzy jak Hossa nie maja problemow z ludzmi, a za kase jaka PBPROJEKT proponuje maja tylko obszczymurow i chlejusow. Notabene nawet nasz sam kierownik budowy chodzil nawalony jak meserszmit. Jak sie chleje zamiast pilnowac budowy to buduje sie budynek za niski o wysokość jednego pustaka przez co nie mozna zachowac wymaganej normami wysokosci hali garazowej i kombinuje sie podkopujac pod budynkiem.... ech pisac by mozna ksiazke.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 14.12.08, 13:05 Wreszcie kilka prawdziwych słów o tej firmie ja założyłam sprawę w sądzie i ciągle czekam na orzeczenie ale WYGRAM :]] choć ciągnie się od kwietnia tamtego roku - wiecie bo nawet w Pruszczu sąd zlikwidowali pewnie budował P.B.Projekt - Rada dla wszystkich nowych użytkowników mieszkań już teraz idżcie do jakiegoś radcy prawnego niech odpowie na wasze pytania wizyta standart od 50 do 100 zl. Już trochę wcześniej pisałem o praktykach tej firmy ale wtedy zostałem skrytykowany jestem teraz ciekawy jak na to patrzycie kiedy terminy sie wydłużają a konca budowu nie widać zaczynają się pytania co z odszkodowaniem ITP. Powodzenia i życze wam naprawdę wiele szczęścia i Wesołych Radosnych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethiel Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 09:10 Dziękujemy za życzenia i ostrzeżenia też, na pewno bardzo się przydadzą! Jednakże z własnego doświadczenia wiem że "wszędzie dobrze gdzie nas niema" Tak się złożyło że jest to czwarty deweloper z którym mam do czynienia w krótkim okresie czasu i powiem szczerze że to co opisujesz (niestety) nie odbiega od tego co reprezentują sobą pozostali deweloperzy (powiedzmy) średniego szczebla.Prawdopodobnie są to ich stałe praktyki,które doprowadzają nas do białej gorączki a walka z nimi kosztuje wiele nerwów. Nawet przez sekundę nie łudziłam się, że tym razem będzie inaczej...Wiem, że dopóki nie stać mnie na kupno mieszkania od dewelopera budującego apartamentowce w centrum Gdańska to nie mam co liczyć na terminowość i solidne wykonanie (nad czym oczywiście ogromnie ubolewam). Bardzo dobrze że zakładamy im sprawy w sądzie dochodząc swoich praw!!! Czym więcej takich procesów tym szybciej wyeliminujemy z rynku firmy, które powinny zająć się plantacją pomidorów a nie deweloperką!!! Na koniec w ramach pocieszenia (choć zapewne marnego...)dodam (do "oRaciborskiego")że prawdopodobnie jeśli chodzi o Pruszcz zmiana dewelopera to jak trafić z deszczu pod rynnę :(. Póki co czekam na swoje "m"- made in "Pb projekt" (budynek "c" Kasprowicza)odbiór XII.2009. Proszę mieszkańców z "a" i "b" o nie opuszczanie forum i zdawanie relacji z odbiorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: 217.116.102.* 18.12.08, 19:19 Witam wszystkich Idziemy 29 grudnia na odbiór mieszkania (budynek A klatka a) i jestem ciekawa jak to tam nam zrobią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nedy Re: pb projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 20:19 No to się doczekaliśmy ;) My też mamy na 29 tylko pewnie godziny różne... Pozdr i Wesołych Świą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.umwp.pl 30.12.08, 09:21 Witam. I czy ktoś już był może na odbiorze mieszkania? Jeżeli tak to prosimy o relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.wp-sa.pl 05.01.09, 10:16 Witam! Odebrał już ktoś mieszkanie w budynku C przy ulicy Świętokrzyskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 17:14 witam.z tego co jezdze od czerwca widze spore ruchy na kasprowicza.wiem ze zmienila sie ekipa.i prace ruszyly.nie bronie dewelopera ;o))) czas pokarze.mialem okazje byc na budynku a po pelnym wytynkowaniu i powiem ze wrazenie mile odnioslem.aczkolwiek jak juz pisalem czas pokarze.tez mam mieszkanie w bud c.z informacji ktore dostalem rozmawiajac z prezesem to ruszaja w polowie stycznia z dalsza budowa bud c.rowniez wiem ze maja 15 dni pozlizgu na bud b.ale patrzac na rynek deweloperski 15 dni to nie jest wiecznosc.w momencie zdania bud b ruszaja z "c".mialbym prosbe do lokatorow z bud a o relacje z odbioru.pozdrowienia dla sasiadow przyszlych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: 217.116.101.* 30.12.08, 14:32 Witam wszystkich... Jesteśmy po odbiorze i sprawa wygląda tak, że pb projekt sie nawet spisał. Dziur w ścianach nie ma ;), wszystkie ściany proste, kąty są ok. Trzeba zwrócić uwagę na okna (nasze jedno jest trochę ryśnięte)i drzwi, grzejniki, elewacja trochę brudna i parapety tez do wyczyszczenia. Kabel do siły mamy "niechlujnie" zamontowany. Także wszystko poza tym oknem do przełknięcia. Szoku dostaliśmy jak pojechaliśmy do firmy a tam nam mówią że trzeba dopłacić (zgodnie ofkors z umową)inflację. Także piękny prezent dostaliśmy noworoczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.umwp.pl 30.12.08, 15:04 No to gratuluję własnego mieszkania. A o co chodzi z tymi dopłatami? Dokładnie nie pamiętam treści umowy, ale tam chyba było tylko coś na wypadek podwyżki vat-u a w związku z sytuacją ekonomiczną na świaecie i u nas ceny nie rosną, a chyba raczej spadaja więc co jest grane? I wogóle dużo sobie zażądali tej dopłaty? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 30.12.08, 16:14 widzę, że coraz więcej ludzi odbiera mieszkania w Gdańsku przy ul. świętokrzyskiej. I bardzo mnie to dziwi. Bo tam nadal jest plac budowy, nie ma prądu i nie ma wody (!!), na klatkach zalega gruz, walają się deski, wjazdy do garaży są zasypane - generalnie budynek nie jest gotowy do odbioru i nie nadaje się do odbioru. Liczników nie ma, a ludzie odbierają mieszkania i zaczynają je wykańczać- to łagodnie mówiąc: zaskakujące. Co kieruje osobami odbierającymi? Przecież sami sobie szkodzą odbierając coś wbrew przepisom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 30.12.08, 18:13 Do zdziwiony Odbieraliśmy mieszkanie w PRUSZCZU a nie w Gdańsku. Przeczytaj całe forum to zrozumiesz gdzie, kto kupił mieszkanie! Co do opłat to nie chodzi o vat tylko o "współczynnik inflacji dla produkcji budow.- montażowej" i to jest wyliczone od stycznia do września. Nam wyszło trochę ponad 4 klocki, ale my mamy "dziuplę" więc dla innych koszty będą większe bo to zależy od wartości mieszkania. Także radość z własnego M trochę przygasa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.abaks.pl 30.12.08, 18:27 No właśnie po powrocie z pracy od razu zajrzałem do umowy i rzeczywiscie tak jak pamiętałem jest mowa o vat ale jest tez mowa o tym współczynniku ogłaszanym przez GUS. No to jednak tak jak piszesz taki "prezent" od razu przygasza radość z odebranego własnego mieszkania ;( No ale możecie już wchodzić z ekipą, wykańczać i się wprowadzać czego serdecznie życzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 02.01.09, 11:59 DO Kaito82 Nigdzie nie napisałem, że mój post dotyczy osób z Pruszcza więc nie rozumiem zarzutu. Swoje słowa kieruję do osób, które odebrały mieszkania przy Świętokrzyskiej w Gdańsku (bo widzę i wiem, że odebrali już kilkanaście mieszkań)i to ich pytałem, a nie kupujących w Pruszczu. Poza tym temat forum to mieszkania przy świętokrzyskiej, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.09, 12:43 witam.male sprostowanie.forum dotyczy dewelopera pb projekt a nie wylacznie jednej budowy.wiec spokojnie.czytalem cale forum i to nie pierwszy raz gdy spotykam sie z niejasnosciami na temat budowy na swietokrzyskiej jak i na kasprowicza.wiec poi co spory.jest nowy rok;o)))) kazdy swoje M dostanie ;o)))).Czy sa jakies wiesci z budowy na kasprowicza?dopiero jeden sasiad sie odezwal a mieszkan tam jeszcze jest troche;o))))pozdrowieia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llcoolj Re: PB Projekt IP: *.olsztyn.mm.pl 02.01.09, 22:23 Witam, z tego co wiem,to trzeba być przygotowanym na wszystko,trzeba zwrocic uwage na detale,niektorzy znajomi biora ze soba inzynierow,bo laik nie jest w stanie zauwazyc golym okiem niektorych rzeczy,termin usuniecia usterek 2 tygodnie i w tym czasie musza to zrobic,inaczej bym nie placil calosci pieniedzy,pierwsza rzecz to zwrocenie uwagi na katy proste,miejscami moze ich nie byc i wykonczenie okien i drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa sąsiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 04.01.09, 14:51 Witam przyszłych sasiadów osiedla w pruszczu! My szykujemy się na jutrzejszy odbiór mieszkania klatka A ostatnie pietro mieszkanie środkowe :) Do zobaczenia przy układaniu kafelek i wierceniu ścian !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 18:39 witamy sasiadke;o))) ze tak za wszystkich napisze;o)))a to jestem ciekawy jak u pani bedzie;o)) ja mam bud c tez na 2 pietrze mieszkanie.ale to jeszcze troche potrwa u mnie,ale jestem bardzo ciekaw jak to jest u pani.bo u nas na pietrze sa tylko 2 mieszkania przewidziane.jaki ma pani metrazjesli mozna wiedziec?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethiel Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 13:13 Ja również mam w budynku "c" klataka "b" na drugim piętrze. Faktycznie budynek "c" różni się rozkładem od "a" i "b" U nas na drugim piętrze jest mieszkanie 30m2 i drugie ponad 80m2, a na pierwszym piętrze też dwa po ok. 60m2(ale to chyba tak samo jak w "a" i "b"). Swoją drogą ciekawe czy cały "c" jest już sprzedany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 16:14 witam.ja mam m5 to chyba klatka a;o))) ja mam 62 mkw uzytkowej na 2 pietrze.z widokiem na szkole nowa i na bud d ;o))),ale nie wiem jakie metraze sa ponizej i na tym samym pietrze co ja.ciekawe jak idzie dalszy odbior mieszkan w bud a ;o))) az ciekaw jestem.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa sasiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 05.01.09, 17:56 już po odbiorze!!! u nas w budynku A klatka a jest taki rozkład mieszkań : na parterze 1 mieszkanie - kawalerka, na pierwszym pietrze 2 mieszkania , ale niestety nie wiem o jakim metrażu , na drugim pietrze 3 mieszkania jedno na pewno kawalerka 31,51 m. Odbiór nawet udany pare poprawek ale do 10 mają je zrobić ! Doła złapaliśmy już w biurze gdy pani przedstawiła nam dokładne rozliczenie a mianowicie dopłate z uwzglednieniem miesięcznego współczynnika inflacji dla prod. budowlano - montazowej SZOK za nasze niewielkie mieszkanko 8 tys z hakiem!!! Troche miny mieliśmy nie tęgie bo szczerze spodziewalismy sie troche niższej kwoty !!! Zatem sasiedzi nastawcie się na tą "miłą" niespodzianke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa sasiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 05.01.09, 18:04 a zapomniałam do tego doszła jeszcze opłata kaucja gwarancyjna wynikajaca z zapisów w umowie na poczet opłat za 4 miesiace , no i później jeszcze koszty założenia liczników elektrycznych opłata przyłaczeniowa ale to dopiero do zapłaty po podpisaniu umowy klienta z operatorem dostawcy energii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 20:43 no to szok.ciekawe ile nam przyjdzie zaplacic za 62 mkw.mozna wiedziec jaki pani ma metraz?a moze pani podac poprawki jakie wyszly przy odbiorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa sąsiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 06.01.09, 09:07 witam ! mój metraz mieszkania to 31,51 a własciwie teraz po odbiorze okazało się że troche sie zmniejszyło 30,81 m !!! to wszystko zalezy z ta dopłata kiedy podpisaliście umowe i jaka jest wartośc waszego mieszkania na uwowie ! to mozna bardzo prosto wyliczyc wiedzac jaki był w kazdym miesiacu współczynnik inflacji !!! a co do usterek to były u nas niewielkie : do poprawy paraper zewnętrzny - a własciwie zaślepka bo parapecik przycieli za krótko:) pare rys na suficie , pekniety sufit w miejscu gdzie było chyba łączenie płyt , troche na ścianach niedoskonałości !!!i to chyba tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 11:31 Witam Można wiedzieć kiedy "nowa sąsiadka" podpisała umowę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: 78.31.154.* 09.03.09, 16:26 Witam, przegladam czasami forum dotyczace pb projekt, gdyż oczekuj odbioru mieszkania przy ul. kasprowicza (teraz Czesław Miłosza). Miałam niedawno termin odbioru, gdzie w umowie jest 30.12.2008r, lecz nieststy to co zobaczyło załamało mnie jeszcze bardziej.Niskiego szczebla budowa,usterek było tak wiele, ze lokal nie naddawał się do obdioru.Jak dla mnie jeden wielki plac budowy.Czy ktos odebrał może już lokal w budynku nr B? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethiel Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 07:52 Witam,Czarna możesz więcej napisać o tych usterkach? I czy wiecie już na jakiego zarządce budynku jesteście skazani, czy może Pb projekt sam będzie was rozliczał od czasu odbioru do podpisania aktu i zawiązania wspólnoty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.metrolink.pl 15.03.09, 15:48 Drodzy sasiedzi nie wiem jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.metrolink.pl 15.03.09, 15:57 Drodzy sasiedzi nie wiem jak Wy ale ja jestem załamana Odebralismy juz mieszkanie w bud A w Pruszczu i nawet skończylismy remont a dzis moim oczom ukazał się okropny widok naszego "nowego" bloczku w którym to zaczyna własnie odpadac tynk - czy jak to się nazywa elewacja !!! Koszmarne "łyse placki " pojawiają się na bloku! Poprawki na klatce schodowej to obraz nędzy i rozpaczy !!! Kafelki na schodach zaczynaja pekac i ruszać się , przy drzwiach wejściowych na dole cos rozkuli i na nowo zatynkowali tyle że już zapomnieli pomalowac !!!! Naprawde wykonanie tych bloków to typowa robota "na odwal" zastanawiam się tylko jak bedzie wygladac to za dwa lub trzy lata skoro juz teraz wszystko puszcza na szwach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 17:19 Witam !My też mamy mieszkanie w buynku A i martwi mnie to samo ,nawet pytałam o poprawki tych rzeczy i usłyszałam że oczywiście będzie to wszystko poprawione ,ale zaczynam wątpić.dojazd też nie jest idealny ,parking dosyć mały jak na dwa bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evemail Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.pruszcz.mm.pl 18.03.09, 18:53 Szanowni forumowicze i właściciele mieszkanek, Podsumowując forum potwierdzam w 100 % nierzetelność, niedokładność (delikatnie ujętą) oraz zamydlanie ludziom oczu i wyciąganie od nas pieniędzy. Usuwanie usterek trwa około roku, o ile w ogóle je usuną. Budynek na ul. Raciborskiego nadaje się do remontu i grozi tam katastrofa budowalana :-( Woda z piwnicach, grzyb w mieszkaniach, kruszejąca posadzka w garażu, brak drenażu budynku, odpadająca prawie ze wszystkich stron elewacja :-( Mamy to nieszczęście, że kupiliśmy od nich mieszkanie (jeszcze przed boomem cenowym) i zmiana na inne jest na 99 % nierealna dla nas ze względów finansowych niestety. A wszystkim, którzy dokonali zakupu od tej "wiodącej na deweloperskim rynku lokalnym (jak się ładnie opisują) firmy" życzę przede wszystkim powodzenia i duuuuuużo cierpliwości - poślizg w odbiorze mieszkania mieliśmy 14 miesięcy :-( W razie pytań zapraszam na "wizję lokalną" na Raciborskiego 1A - a może raczej powinno być Alternatywy 1 A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.09, 09:28 witam sasiadow z kasprowicza.mam pyatnko.kto kupował mieszkanie w okresie czerwca 2008 w budynku A i B od 40 do 62mkw? chodzi mi dokladnie o niby ta doplate z kaucjami i licznikami w meszkaniu.prosze o kontakt na gg 2479013.na forum tak nie wypada oficjalnie;o)))dzis jade na budowe zobaczyc jak budynek C sie rozwija bo tam jest moje "m".pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:43 Witam, z tego co wiem zarządcą do czasu utworzenia wspólnoty jest pb projekt.Co do usterek to nie jestem odosobniona z usterkami i bublami. Prace na odwal najgorszymi materiałami, ale zawsze mozna reklamowac. Poza tym jak juz większość poznało pb projekt, z jak najgorszej strony, żałuje ze kupiłam od nich mieszkanie zalezało mi na czasie, a teraz bede z sasiadami szarpac sie z ta nierzetelna firma :( i nie wiem kiedy sie wprowadze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt - Produkcja Bubli Projekt IP: *.bb.online.no 16.05.09, 21:44 witam wszystkich.miejmy nadzieje ze poprawi sie nasz deweloper i kazdy bedzie sie cieszyl ze swoje M.w jakims stopniu napewno.czy ktos wie jak ida prace nad budynkiem C na kasprowicza ze tak nazwe ta ulice jeszcze;o))) i czy wszyscy sasiedzi zdarzyli sie wprowadzic do budynkow A i B.Zajezdzalem raz w tygodniu na budowe weekendami ale obecnie jestem poza granica i nie wiem co tam sie dzieje.czy ktos moglby mi cos powiedziec.z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: PB Projekt 18.03.09, 15:23 Chłopie, kupiłeś mieszkanie w budynku w PRUSZCZU, w budowie, to czego chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasper Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:17 Witam Mam pytanie czy te dodatkowe koszty związane z tym współczynnikiem inflacji można wrzucić w koszty ostatniej transzy czy chcą gotówke?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.102.* 05.01.09, 19:49 Im jest wszystko jedno, masz tylko zapłacić kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 05.01.09, 22:07 A to dziwne z tą opłatą inflacyjną Jak my kupywaliśmy mieszkanie to ceny skakaly inflacja również a nic od nas nie chcieli - choć sprawdziłem z ciekawości też mam tą kretyńską klauzule na wyciąganie od ludzi pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethiel Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 08:55 Ja negocjowałam umowę przed podpisaniem i takiego zapisu nie mam. Inflacja jest ryzykiem prowadzenia działalności gospodarczej, którego nie można przerzucać na kupującego. To oni zdecydowali się na sprzedaż mieszkań, których jeszcze nie było i jest to ich ryzyko. Zawsze mogli najpierw wybudować za swoje pieniążki i sprzedawać już gotowe mieszkania za kwotę która obejmowałaby realnie poniesione koszty. Zabezpieczają się jako firma, sprzedając mieszkania istniejące tylko na papierze, więc ryzyko inflacji powinno spoczywać na ich barkach! Niestety jeśli jednak jest w umowie taki zapis, to pozostaje jedynie zapłacić :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesz Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 06.01.09, 09:29 my też negocjowaliśmy zapisy w umowie i nie mamy punktu o doplacie z tytułu inflacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa sąsiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 06.01.09, 09:29 a mozna zapytac kiedy odebrał pan mieszkanie i czy na osiedlu słoneczny zakatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 06.01.09, 13:21 To tylko pozazdrościć Wam, że negocjowaliście ten zapis. My nawet nie pomyśleliśmy, że można. A teraz przyjdzie nam płacić za własną głupotę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 16:00 no to super;o((( ale i tak mysle ze jestesmy szczesciarzami ze zdąrzylismy przed tym calym tornado.nie stac byloby mnie teraz na 20% wkład taki jaki np jest ge money.pozyjemy zobaczymy.chociaz kredyt na paredziesiat lat to i tak zaoszczedze na robociznie.wiec pieniadze ktore bym wybulil na "fachowców" zostaja w domu nawet gdy oplace ta smieszna klauzule.pozdrowienia dla sasiadów obecnych i przyszlych;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AndrzejO Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 13.01.09, 11:48 Witam, chciałbym sie dowiedziec od ludzi,ktorzy juz podpisali umowy z PB jak w ich umowach wyglada zapis o waloryzacji ceny nieruchomości.może ktos przytoczyc zapis ze swojej umowy,chodzi mi o to czy mozna podpiac to pod wzorzec umow niedozwolonych,bede bardzo wdzieczny,a z drugiej strony nie wiem czy mozna ten zapis usunac Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 13.01.09, 14:30 PB Projekt dopuszcza możliwośc negocjacji warunków, w tym treści umowy. Możesz poprosić o wzór umowy i zobaczyć z których zapisów chcesz zrezygnować. W moim przypadku zgodzono się na wykreślenie zapisu o waloryzacji ceny i tego zapisu nie było w umowie, którą podpisałem. Natomiast jeśli dodatkowo chcesz podpisac umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego to BĄDŹ CZUJNY. Pani notariusz Kniażycka powinna przepisać do aktu całą treść umowy, ale dziwnym przypadkiem przepisuje tylko częśc i w dodatku zmienia terminy (na dogodniejsze dla PB projektu)- więc zalecam DUŻĄ OSTROŻNOŚĆ lub skorzystanie z niezależnego notariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: 217.116.101.* 14.01.09, 19:09 Witam... Czy ktoś odebrał już mieszkanie "po poprawkach"? Mieli zrobić na 10 stycznia a tu zero odzewu z ich strony? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa sasiadka Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 15.01.09, 11:01 My już po odbiorze poprawek! W sumie to niewiele ich mieliśmy ale dali rade poza źle przyciętym parapetem zew. i tego jeszcze nie zrobili!! Musieliśmy jeszcze sami dokupić termostaty do grzejników bo ich w mieszkaniu brak , ale to grosze ! Domofony maja zamontować ponoć w piątek ! Klatka nawet nawet ujdzie poza paroma źle położonymi kaflami gdzie nie gdzie pękającymi na podłodze No ale w sumie może się czepiam choć moje babskie oko dostrzeże wszystkie nierówności ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llcoolj Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 15.01.09, 11:28 Witam, odzewu w zwiazku z odbiorem ostatecznym po poprawkach nie widac.Widocznie albo sa zarobieni robota albo nas lekcewaza.Termin niby 10 stycznia jest czysto teoretyczny. Terminy napraw okreslaja warunki rekojmi tzn. wady nieistotne,inaczej drobne powinny byc w przeciagu 2 tygodni naprawione,jesli nie mozna zadac obnizenia ceny mieszkania,i tak jak wszyscy mamy kwote waloryzacyjna obliczona,tak mozna ja przez te zaniedbania probowac obnizyc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: PB Projekt IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 14.01.09, 20:46 Popieram madre słowa - omijajcie te biuro notarialne wielkim łukkiem :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 15:42 witam wszystkich.bylem na ksparowicz a a tam juz swiatelko w mieszkanku jednym sie swieci.a jak budynek B? Po odbiorze juz.nikt nic nie piesze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 25.01.09, 19:07 drogi sąsiedzie nie na kasprowicza lecz na czesława miłosza :) takową nazwe nadano naszej ulicyy :)a światełka palą się palą już sporo osób przeprowadza remonty kafelkuja itd. niektórzy juz bliżej końca !!! ale że cisza na forum to się zgadza jakoś nikt nie chce podzielić się swoimi informacjami !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: PB Projekt IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.09, 22:19 czy te mieszkania co je odebraliście to są już w budynkach odebranych przez nadzór budowlany? czy wy w ogóle sprawdzacie czy jest dokonany odbiór przez nadzór? Przecież odbieranie zanim nadzór dokona odbioru budynku jest niezgodne z przepisami i może Wam zaszkodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nedy Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 17:45 Witam .My już jesteśmy w połowie wykańczania mieszkania :)ale z wprowadzaniem się trzeba będzie poczekać aż do odbioru przez nadzór ,co podobno ma nastąpić w lutym .Szkoda że nie zrobili jeszcze dobrego dojazdu na parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozyrys Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 08:41 Witam, czy ktoś z was zwrocil uwage na brak odplywu od pralki czy tylko my tak mamy,ze zapomnieli nam zamontowac te czesc armatury?jak z licznikami,podobno są na klatce liczniki energii do kazdego mieszkania,czy to w tej szafie na dole klatki i dlaczego nie ma żadnych wizjerów,skad mam wiedziec ile energii zuzylem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesz Re: PB Projekt IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 30.01.09, 23:57 ja mam odpływ w kuchni, tak jak miał być. Ale za to miałam zamurowane odpływy do umywalki, musieli skuć. Więc sprawdź i dopytaj bo może zapomnieli i nie zrobili odpływu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 10:00 witam wszystkich.no to nezle byki.a te 2 ostatnie buble to w którym budynku?ja to moze nie bede mial okien;o))))zartuje sobie.niestety przy takich inwestycjach to trzeba pilnowac sprawy.nawet gdybym musial co tydzien jezdzic na budowe.pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:49 witam.jak postepy z poprawkami,cos wiadomo z odbiorem nadzoru budowlanego i postepy na budowie?chodzi mi o bud c i d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: PB Projekt IP: *.wp-sa.pl 10.02.09, 11:46 Witam! Odebrał ktoś mieszkanie przy Świętokrzyskiej w bud C ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dizzy Re: PB Projekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 12:33 Czy wiadomo co z oddaniem budynku B na kasprowicza/milosza Pani z biura jak zawsze miłym głosem informuje ,ze to juz za tydzień..... i kilka ladnych tygodni od poczatku stycznia zlecialo... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: PB Projekt IP: *.metrolink.pl 14.02.09, 15:38 a my przy końcówce remontu i dopiero teraz wychodzi szydło z worka :) katastrofa!!!!! już zalało nam sufit w pokoju i łazience ( mieszkanie mamy na ostatnim pietrze ) "przepiekna" żółta plama ;( i to już drugi raz odkąd odebraliśmy mieszanie najpierw jakies okono na dachu było ponoć nie domkniete a teraz nie ma winnego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.09, 19:22 witam.no to ladnie;o((((a deweloper sie broni czy jak to skomentowal? tak nie moze byc!!! niech robi na swój koszt teraz.moze wina sprzataczki jest ze okna nie zamknela;o)))a tak powaznie to juz sie boje.bo tez mam ostatnie pietro ale w bud c.nie tylko mieszkanie sprawdze ale i dach chyba;o)))ale to dopiero za jakies 7 misiecy;o ((((cos tam sie dzieje w koncu.ale co z budynkiem d?tam jeszcze wykopy nie powstaly;o))))chyba ze mieszkania nie sprzedane.kto z furmowiczow kupil m w bud d?pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 12:01 witam sasiadow.mam pytanko.jak ida prace wykonczeniowe w bud b przy kasprowicza?widzialem tylko na 1 pietrze swiatelko nadzieji;o))) wjechalbym dalej ale mialem problemy z wyjazdem z tego blota;o)))) moze ktos cos by napisal jak wyglada sytuacja i kto ma mieszkanie ok 60mkw?pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 03.03.09, 09:10 Witam. Wczoraj byłem na budowie. Brygada kładła płyty na dworzu żeby jakiś lepszy dojazd był. Co do budynku B to nie wiem jak klatka pierwsza ale w drugiej kładą kafle na podłodze i zaczeli od góry i byli prawie na parterze, tylko że kładą połowę, żeby można było chodzic. Posadzki powylewane już są w mieszkaniach więc to już chyba naprawdę końcówka (oczywiście będzie trzeba jeszcze doliczyć jakis czas na poprawki). No a swoją drogą widziałem, że chłopaki jadą z budynkiem C. Więc od tej strony narazie chyba wszystko ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 16:10 heja.niezmiernie mnie to cieszy co sie dzieje z bud c ;o))) do wrzesnie juz nie daleko;o)))bylem w niedziele ale po ciemnu;o))) a dobrze ze sa juz sasiedzi jacys.bo jak sie zakopie w tym blocie to przejde sie do nowych lokatorow;o))))calkiem zapomnialem ze jest druga droga dojazdowa;o))))a jak tam sasiedzi z bud a?zadowoleni juz ze swojego "m"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro Re: PB Projekt IP: *.umwp.pl 05.03.09, 10:58 Witam. Mam pytanie do sąsiadów z bloku B. Czy już ktoś odbierał mieszkanie? Jeżeli tak to jak to przebiegało? Czy dużo było usterek do usunięcia i na co jeszcze warto zwracać szczególną uwagę przy odbiorze? Czy już usuneli te usterki, które zostały im wytknięte i czy ktos sie juz z Was urządza? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Mały Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:41 Jeśli chodzi o to zalewanie sufitów to podobno folia izolacyjna jest źle położona, woda się skrapla (różnica temperatur) no i widać efekt. Proszę zwrócić uwagę na to czy pianka izolacyjna jest wpuszczona wszędzie gdzie być powinna (pod drzwi balkonowe np :)). Pozdr wasz sunsiad ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve BUBLE PB Projekt - Raciborskiego IP: *.mir.gdynia.pl 18.03.09, 14:50 Szanowni forumowicze i właściciele mieszkanek, Podsumowując forum potwierdzam w 100 % nierzetelność, niedokładność (delikatnie ujętą) oraz zamydlanie ludziom oczu i wyciąganie od nas pieniędzy. Usuwanie usterek trwa około roku, o ile w ogóle je usuną. Budynek na ul. Raciborskiego nadaje się do remontu i grozi tam katastrofa budowalana :-( Woda z piwnicach, grzyb w mieszkaniach, kruszejąca posadzka w garażu, brak drenażu budynku, odpadająca prawie ze wszystkich stron elewacja :-( Mamy to nieszczęście, że kupiliśmy od nich mieszkanie (jeszcze przed boomem cenowym) i zmiana na inne jest na 99 % nierealna dla nas ze względów finansowych niestety. A wszystkim, którzy dokonali zakupu od tej "wiodącej na deweloperskim rynku lokalnym (jak się ładnie opisują) firmy" życzę przede wszystkim powodzenia i duuuuuużo cierpliwości - poślizg w odbiorze mieszkania mieliśmy 14 miesięcy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evemail Re: BUBLE PB Projekt - Raciborskiego IP: *.mir.gdynia.pl 18.03.09, 14:52 Zapomniałam dodać, że w razie pytań zapraszam na "wizję lokalną" na Raciborskiego 1A - a może raczej powinno być Alternatywy 1 A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: BUBLE PB Projekt - Raciborskiego IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 16.04.09, 19:08 no tak bardzo współczuje kupujesz mieszkanie marzenie i zostaje ci marzenie ;< ale można coś wywalczyć moja sprawa skończyła się wreszcie po prawie 2 latach sukcesem sąd nakazał usunięcie usterki i zrobili to - paradoksalnie naprawa trwała zaledwie 4 dni po godzinie pracy.Sądy tylko to zostaje z tą firmą niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin Re: PB Projekt 18.03.09, 15:18 Kupiło się dziurę w ziemi i teraz trzeba zaciskać paluszki, co? No nic chłopaki oby się udało, zawsze to większa szansa niż w totolotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: PB Projekt IP: 84.38.21.* 25.03.09, 21:12 do bopin: jara Cię to? że komuś coś idzie źle? lepiej uważaj bo takie rzeczy nie giną w przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGOR Re: PB Projekt IP: *.pl 02.04.09, 15:15 POSIADAM TAK UMOWE Z TYM DEWELOPEREM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasia Re: PB Projekt IP: *.grupalotos.pl 25.05.09, 12:07 Cześć! Pytanko do mieszkańców Zielonych Tarasów- ile płacicie czynszu i co jest w niego wliczone?? Bo w umowie przedwstępnej jakoś to nie jest sprecyzowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUTOR Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 10.06.09, 12:12 czynsz dopóki nie założymy wspólnoty wynosi 7 zł za metr mieszkania oraz 50 zł za mieszkanie (opłata za zarządzanie). PB projekt pobiera to w formie zaliczki za 4 mce z góry. Zatem w interesie wszystkich mieszkańców, jest, po podpisaniu aktów notarialnych, założenie wspólnoty mieszkaniowej i zgłoszenie tego do biura developera. Po założeniu wspólnoty czynsz moze być nizszy, ustala to zarząd wspólnoty i mieszkancy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasia Re: PB Projekt IP: *.grupalotos.pl 15.06.09, 12:09 Dzięki, A co jest w czynszu? Jakie media? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC Re: PB Projekt IP: *.nordeabank.pl 24.09.09, 10:23 A W CZYNSZU BĘDĄ INTERESUJĄCE RZECZY, CO OKAZAŁO SIĘ NA OSTATNIM ZEBRANIU WSPÓLNOTY. Zaproponowano: koszty eksploatacji- 0,50/m2 pow mieszkalnej koszty konserwacji - 0,20/ m2 pow. mieszkalnej wynagrodzenie zarządu (!!!!!!!)- 0,50/ m2 pow mieszkalnej administrowanie 0,60/ m2 pow mieszkalnej fundusz inwestycyjny 0,50/ m2 pow użytkowej (mieszkanie, piwnica, garaz) Są to najwyższe koszty z jakimi się spotykam, a mam stycznosć z kilkunastoma wspólnotami. W żadnej z nich (!!!) zarząd nie pobiera opłaty, bo osoby chętne pełnią tę funkcję społecznie, w końcu działają też w swoim interesie. W dodatku zaproponowana przez panów opłata za zarząd jest niemal tak wysoka, jak wynagrodzenie dla administratora- który jest profesjonalną firmą. Nie ma co, nieźle to wymyślono. Zwłaszcza, że obie kandydatury zostały ustalone poza spotkaniem, już wcześniej. Oczywiscie mieszkańcy mogą się nie zgodzić, ale przecież, jest im to na rękę, że ktoś wszystko zrobi za nich, i są gotowi tyle płacić. Ludzie dają się wykorzystywać w biały dzień! Co do funduszu remontowego- dlaczego jest liczony od mieszkania, piwnicy i garażu? Ja jestem zwolennikiem liczenia funduszu tylko za mieszkanie, nie za pozostałe pomieszczenia. oprócz tego do wyżej opisanych dojdą koszty inne tj: -opłata za wywóz śmieci - opłata za wodę -opłata za podgrzanie wody - oplata za gaz - oplata za ogrzewanie - opłata za wywóz nieczystości i każdy sam opłaca energię, tv, ewentualnie internet. Po podliczeniu wychodzi niemała kwota. Ale przecież sami sie na to zgodziliśmy, czyż nie? Gratuluję wszystkim, którzy dali się wykorzystać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daily Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 22:30 Witam interesuje mnie opinia mieszkańców ZIELONYCH tarasów. jak WAM sie tam mieszka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta Re: PB Projekt IP: 89.108.240.* 01.10.09, 10:15 Jest ok :) Choć jest jeszcze dużo do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta Re: PB Projekt IP: 89.108.240.* 01.10.09, 10:13 No przecież mogłeś sie sprzeciwić tym cenom. No fakt z tą ceną za zarząd trochę przesadzili. Moj kolega jest tez w takim zarządzie na os 4 pory roku jemu nic nie płacą. Tylko pytanie czy jest ktoś w naszych blokach kto użerał by się z tą firmą za darmo? Postanowiliśmy że to będzie do końca roku a później niech spadają... :) Jak chcą rządzić to możemy się umówić że będą nam przedstawiać faktury za np.paliwo które zużyją na załatwianie naszych spraw. Poza tym nie rozumiem osób które wogóle się nie pojawiły na tym zebraniu, bo nie wierzę że ta nieliczna grupka to właściciele niemal 32 mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.09, 20:35 Ja się nie pojawiłam, bo mąż za granicą a ja komunikacją miejską nie będę się tłuc z wózkiem aż do pruszcza ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta Re: PB Projekt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 15:29 Nie do Pruszcza ale do Wrzeszcza na ul.Do Studzienki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaito82 Re: PB Projekt IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 15:47 A to przepraszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: PB Projekt- do ajto IP: *.nordeabank.pl 05.10.09, 12:30 Oczywiście, że sprzeciwiłem się tym opłatom. JAKO JEDYNY! czy według Ciebie fakt, że ustalamy to na 3 miesiace usprawiedliwia naciaganie? Moim zdaniem nie, ja naciąganiu sprzeciwiam się od razu. Poza tym, skoro podpisaliście zgodę na te opłaty to mówienie teraz o przedstawianiu faktur za paliwo czy telefony- to musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta Re: PB Projekt- do ajto IP: 94.254.177.* 05.10.09, 15:02 Myślę że przed nimi teraz najgorsza robota, najwięcej jeżdżenia i załatwiania.O przedstawianiu faktur mówię z czasem przyszłym po tym 3 m-cznym okresie. Nikt by się nie zajął tym tracąc swój cenny czas i pieniądze na jeżdżenie i załatwianie. Większość z nas to ludzie młodzi zabiegani. To może ty dołączysz jaki trzeci do zarządu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta Nasze własne forum IP: 94.254.177.* 05.10.09, 15:12 A może założylibyśmy własne forum naszego osiedla i wtedy mogliby się wszyscy wypowiadać w różnych tematach. Mogłabym wydrukować kartkę z adresem forum i rozwiesić na tablicach ogłoszeń . Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nasze własne forum IP: *.nordeabank.pl 05.10.09, 16:53 Nie dołączę do zarządu, ponieważ jestem przeciwny pobieraniu opłat za tę funkcję. co do forum- jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.bb.online.no 11.10.09, 21:31 witam wszystkich klientow pb projekt.odbieram pod koniec miesiaca mieszkanko na ul czeslawa milosza.i mam takie pytanko.kto ponosi koszta zwiazane z notariuszem?z przepisaniem wlasnosci bla bla bla itp.mniej wiecej wiem czego sie spodziewac jesli chodzi o zegary,kaucje itp.ale kwestia notariusza mnie zastanawia.prosba do osob ktore juz sa po tym fakcie.prosze o opowiedz.z powazaniem kamiloss3 p.s kto odbiera jeszcze odbiera mieszkanko w bud c sloneczny zakatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Nasze własne forum IP: *.nordeabank.pl 12.10.09, 11:31 Koszty związane z aktem notarialnym zwyczajowo ponosi kupujący. Chyba, że umówi się Pan z developerem, że oni pokryją koszt, ale to jest bardzo rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta Re: Nasze własne forum IP: *.mobile.playmobile.pl 13.10.09, 15:59 Mała wskazówka, jeśli ma Pan kredyt hipoteczny to niech Pan wcześniej przed spotkaniem z notariuszem odwiedzi bank i pobierze wniosek o wpis banku do hipoteki. Wtedy notariuszka załatwi to razem z utworzeniem odrębnej własności lokalu. Nam nikt o tym nie powiedział i sami musieliśmy później to załatwiać a co za tym idzie zwiększona marża przedłużyła się o miesiąc. Bo oczywiście w banku też trzeba poczekać na ww. wniosek. Notariuszka nawet nam powiedziała że jeśli nie zrobiliśmy tego za jednym razem to teraz musimy czekać aż przyjdzie do nas pismo z sądu o utworzeniu odrębnej własności lokalu(inaczej mówiąc decyzja się uprawomocni). I dobrze że jej nie posłuchaliśmy i złożyliśmy dokładnie miesiąc po podpisaniu aktu(tyle nam zeszło z załatwianiem wniosku z banku), bo pismo z sądu przyszło dopiero 2 dni temu(3 m-ce po podpisaniu aktu). Nawet się troszkę przestraszyliśmy że trzeba będzie wniosek składać ponownie ale dzwoniliśmy do sądu i wszystko jest ok. Do grudnia powinna się utworzyć hipoteka i wtedy raty nam uszczupleją :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.bb.online.no 17.10.09, 15:25 witam.dziekuje bardzo za wskazowke.owszem mam kredyt hipoteczny.wiec w pierwszej kolejnosci zajde do banku po taki wniosek.pierwszy raz sie spotykam z taka sytuacja wiec chcialbym zrobic to tak jak powinno.dzieki ludziom dobrej woli mozna uniknac problemow.jeszcze raz dziekuje. p.s cos jeszcze powinienem wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasia Re: Nasze własne forum IP: *.grupalotos.pl 21.10.09, 10:53 Hej, takie pytanko. Nie mieszkamy jeszcze, narazie się urządzamy i stąd pytanie- Co z opłatami za czynsz? Jakieś info będzie co, ile i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajta Re: Nasze własne forum IP: 188.33.156.* 21.10.09, 12:10 Na spotkaniu pani z tej firmy która nami zarządza powiedziała że opłaty miały przyjść ok 10 października. Na razie nic nie przyszło. Mogli by już nam wyrównać wszystko i deweloper rozliczyć z kaucji. Ale tak czy siak opłaty związane z zarządzaniem itd obowiązują od września. Az się boję ile nam przyjdzie tych opłat za te miesiące. I ciekawe jak nas rozliczy deweloper z kaucji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasia Re: Nasze własne forum IP: *.jarsat.pl 21.10.09, 21:03 Dostaliście pismo i koszty zaliczki? Mnie trochę zagieło :/ Czy ta kwota ma być razy 2? W sensie, że za wrzesień i za październik? A jak zamierzacie się rozliczyć z deweloperem? Odpowiedz Link Zgłoś
ajta24 Re: Nasze własne forum 22.10.09, 11:54 Piszesz teraz o zaliczce dla dewelopera? O tej była już mowa u umowie.Tylko raz ta kwota(1400) I zaliczka ta ma być rozliczona dopiero jak deweloper rozliczy sie z nami jako wspólnota z wody i gazu(bo gaz nie ma licznika dla poszczególnych mieszkańców). Tak ja to zrozumiałam.Czekam cierpliwie na jakieś pismo. Ale o opłatach już bezpośrednio z tej firmy która nami zarządza jeszcze nic nie dostałam. Zapraszam na nasze prywatne forum : forum.gazeta.pl/forum/f,93525,ZIELONE_TARASY_MIESZKAnCY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasia Re: Nasze własne forum IP: *.grupalotos.pl 22.10.09, 13:26 Jesteśmy sąsiadkami :) 137B3 :) Wracając do psrawy- ja wyciągnełam wczoraj ze skrzynki pismo z zarządu o opłatach. Myślałam, że wszyscy już dostali... Odpowiedz Link Zgłoś
mitzi137 Re: Nasze własne forum 22.10.09, 22:44 no i właśnie to są te opłaty na które każdy się zgodził! zrobiłam rozeznanie u znajomych- ile oni płacą: - koszt zarządu - wynosi u moich znajomych od 0,48 zł za metr do max 0,55 (nowe mieszkania i nowe wspólnioty). My płacimy 0,60 zł i jak idioci nawet nie próbowaliśmy tego negocjować z firmą zarządzającą. a wiecie co mają na stronie napisane? że ich wynagrodzenie wynosi od 0.50 do 0,60 złotych. I nam dali na wejście tę wyższą opłatę! kto to negocjowal z nimi? kto wybrał akurat tę firmę? i dlaczego nikt nie wybrał tańszych np takich za 0,48 ł za metr? - koszt płacony dla panów "prezesów"- 0,50 zł za metr????!!! to jest skandal! za co ta opłata? i to prawie drugie tyle co bierze firma !!!? wszyscy których pytałam mówili, że u nich ludzie zgłosili się sami i robią to za darmo i wyśmiali mnie, ze jestem frajerką, że płacę komuś za.. no właśnie? za co? od wszystkich spraw jest zarządca i tam należy zgłaszać sprawy, więc za co płacić dwóm panom? dlaczego my to podpisaliśmy i daliśmy się wykorzystać w biały dzień? jak idioci? Trzeba te opłaty zmienić, jak najszybciej, Musimy zwołać zebranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.09, 17:58 witam sąsiadów z czesława miłosza.Zastanawia mnie fakt co da sie zrobic teraz z tą wspólnota.A odpowiedzcie mi czy ta wspólnota podlega pod wszystkie budynki dewelopera czy wyłącznie bud A i B.Ja mam mieszkanie w bud C isie zastanawiam czy juz jestem spisany na straty czy bedzie mozna powojowac ze wspólnota o mniejsze koszta;o))))Ktos z sąsiadów z Bud C odbiera mieszkanie na dniach?ja mam odbiór jutro o 13.Bywałem na budowie co drugi dzien i tak przez miesiac i co tam sie wyprawia to tylko ksiażke napisac i nie byłaby ona zabawna.Ale póki co wstrzymuje sie od jakikolwiek wypowiedzi i krytyki.Okarze sie jutro wsio.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Naro . IP: *.umwp.pl 30.11.09, 10:57 Przez to, że 4 budynki stoją na jednej działce wspólnotę tworzą mieszkańcy tych 4 bloków. A więc z automatu jesteś w tej wspólnocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 21:22 z tego co wiem każdy budynek ma swoją wspólnote.takze bud C bedzie miał napewno inna niz A i B.Jak sie wprowadzą ludzie bedzie zebranie i postanowimy razem co jaką firme zatrudnic czy tez sami wezmiemy sie za to;o)póki co na tabliczce z nr 14 nie widnieje żadna wspólnota i nie sadze ze pojawi sie tam prestiż;o)))byle sąsiedzi nie działali indywidualnie,bo przecież po co komu na dziendobry kłopoty;o))pojawią się ludzie i będą rozmowy,a tak nie ma delegata który nas reprezentuje i niech tak zostanie narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: . IP: *.cable.pruszcz.turmak.pl 12.01.10, 13:22 Mylisz się -Wspólnota to bud A B C i D - To jest jedna wspólnota - i Prestiż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 10:51 witam.niestety odbioru nie było.mieszkanie nie przygotowane do niego.sam prezes sie zdziwił jak wszedł na moje mieszkanie.poszły szybkie prykazy na dokonczenie mieszkania do środy z wszelkimi poprawkami na scianach.stolarka itp.także czekam na telefon od biura.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Nasze własne forum IP: 188.33.43.* 18.12.09, 13:51 Witam... Mam pytanie do mieszkańców Słonecznego Zakątka, którzy mają mieszkania na drugim pietrze. Czy Wam zalewa może sufit w mieszkaniu? Czy tylko my mieliśmy to "szczęście"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 21:14 witam.ja mieszkam na poddaszu.znaczy sie wykanczam;o)))Bud C.co do mokrego sufitu niestety ale budynek cały schnie wciaż.ja miałem juz sucho wszedzie ale położyli w poniedziałek izolacje i niestety tez mam mokre slady po wodzie.ja na szczescie nie mam nad soba zadnego okna dachowego takze ewentualne zalania przez okno odpada.a tak pozatym moze byc.2 pary drzwi balkonowych do wymiany bo widoczne rysy na nich.dzis podpisałem juz protokół odbioru własnego M;o))sa małe problemy z piecem.słabo grzeje w klatce A w bud C mieszkania poddaszowe.ale pompa ciepła bedzie wymieniona na większa.kiedy to nie wiem.ale ma byc;o)))a gdzie reszta sasidów z bud C?;o))))) pozdrowienia i wesołych świąt dla mieszkańców Czesława Miłosza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doti23 Re: Nasze własne forum IP: 94.78.182.* 10.01.10, 17:21 witam, zamierzam kupić mieszkania przy ul. Miłosza, zwracam sie z pytaniem do osób juz tam mieszkających jak kształtuja się średnie m- czne koszty utrzymania mieszkania 3 pok.(ogrzewanie , woda, wywóz śmieci itp.), no i na co zwrócić uwagę przy ewentualnym odbiorze mieszkania.No i jak sie ogólnie mieszka na osiedlu SŁONECZNY ZAKĄTEK? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzeslawM uwaga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.10, 15:50 Prośba do osób, które będą kupowały mieszkanie w budynku nr16 (czwarty blok) na Miłosza w Pruszczu. W protokole zdawczo - odbiorczym proszę zaznaczyć wymianę wodomierzy od CO na ciepłomierze (b ważne) w przeciwnym razie będziecie Państwo musieli sami na własny koszt ok 600zł tego dokonać. Mieszkańcy z budynków 10 12 14 plują sobie przez to niedopatrzenie w brodę a deweloper twierdzi, że nikt tego nie zgłaszał i wodzi nas za nos. Dlatego to takie ważne i prośba jeszcze raz o zaznaczenie tego w protokole jako niezgodność w projekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Nasze własne forum IP: 94.254.162.* 11.01.10, 15:16 Wiesz ja mam mieszkanie w bloku A, który stoi już ponad rok czasu. I mam cały bok jeden ściany, który ciągnie się przez całe mieszkanie zielony i gdzie nie gdzie już czarny :( Pan Majster najpierw położył dodatkową warstwę wełny a teraz wszystko porozcinali bo niby gdzieś jest szpara w izolacji i tak to się dzieje, że u mnie się skrapla. Efekt jego działań - niewidoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Nasze własne forum IP: 188.33.62.* 11.01.10, 19:43 Wiesz ja mam mieszkanie w bloku A, który stoi już ponad rok czasu. I mam cały bok jeden ściany, który ciągnie się przez całe mieszkanie zielony i gdzie nie gdzie już czarny :( Pan Majster najpierw położył dodatkową warstwę wełny a teraz wszystko porozcinali bo niby gdzieś jest szpara w izolacji i tak to się dzieje, że u mnie się skrapla. Efekt jego działań - niewidoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doti23 Re: Nasze własne forum IP: 94.78.182.* 14.01.10, 19:14 no niezle z tą ścianą, a poza tym wszystko ok, czy jeszcze jakieś niespodzianki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiloss3 Re: Nasze własne forum IP: *.bb.online.no 04.05.10, 23:20 witam wszystkich sasiadow słonecznego zakątka;o)mam pytanko do was.czy posiadacie internet z jakies sieci lokalnej?jesli tak to prosze o jakis kontakt z nimi.i jesli pamietacie jakie koszta zwiazane z tym byly i abonament.z góry dziekuje za odpisy.pozdrawiam p.s pisze na forum bo przebywam obecnie za granica i kontakt z kims kolwiek w polsce moze byc drogi;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzesławM U W A G A ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.10, 15:53 Prośba do osób, które będą kupowały mieszkanie w budynku nr16 (czwarty blok) na Miłosza w Pruszczu. W protokole zdawczo - odbiorczym proszę zaznaczyć wymianę wodomierzy od CO na ciepłomierze (b ważne) w przeciwnym razie będziecie Państwo musieli sami na własny koszt ok 600zł tego dokonać. Mieszkańcy z budynków 10 12 14 plują sobie przez to niedopatrzenie w brodę a deweloper twierdzi, że nikt tego nie zgłaszał i wodzi nas za nos. Dlatego to takie ważne i prośba jeszcze raz o zaznaczenie tego w protokole jako niezgodność w projekcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosens Re: PB Projekt IP: *.chello.pl 08.12.09, 11:47 Witam, Szukam par, które z braku funduszy nie zatrudniają fotografa na ślub/wesele... ja zrobię to za darmo :) w zamian potrzebna jest mi tylko zgoda na wykorzystanie zdjęć do własnego portfolio :) Ps. Mogę również to zrobić jako drugi fotograf. Kontakt do mnie na stronie prosens.pl/ Zapraszam, Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś