jendrek18 02.01.08, 10:10 Bardzo szkoda, że zlikwidowano to bardzo atrakcyjne połączenie autobusowe pomiędzy Gdynią i Matarnią :-( Z pewnością decydujący głos miała ekonomia ale może nie warto stawiać sobie za target klienta z własnym pojazdem....? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DePress Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 10:22 skasowano tylko w dni powszednie, w weekendy jeździ nadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Od kiedy ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 14:02 czy to pewne? cholera, co ich podkusiło? jak jeździłam we wtorki to autobus był full zapakowany, więc jak to się nie opłaca? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: Od kiedy ??? 02.01.08, 14:40 Cholerka, faktycznie zlikwidowali. A przecież podróż do Matarni w weekend to z reguły koszmarek, tak zapakowany jest autobus :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pls Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 09:06 a co oni myślą, że wszyscy mają samochody? sporo emerytów tam jeździło i młodzieży, i matki z dziećmi. Lepiej było pojechać w zwykły dzień, niż w weekend, kiedy są tłumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.centertel.pl 03.01.08, 13:59 Gość portalu: pls napisał(a): > a co oni myślą, że wszyscy mają samochody? Tak właśnie myślą!Po co im ubodzy klienci jak tłumy bogatych w samochodach walą drzwiami i oknami. W końcu top klienci nie jezdzą autobusami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Bledne myslenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:55 Samochodu nie mam, a stac mnie na wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Re: Ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 14:16 co maja zrobić np. matki z dziećmi, które owszem posiadają samochód, z tym,że mąż jeździ nim do pracy i w tygodniu miałabym czas pojechać sama z dzieckiem do Ikea a nie czekać na wyjazd w sobotę lub niedzielę, przede wszystkim jest luźniej i spokojnie mogę się poruszać z dzieckiem po centrum bez krzyków, popychań, kolejek np. do restauracji w Ikea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanka Re: Ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:04 Podobno większość ludzi to tacy "pasażerowie na gapę" którzy jeździli za darmo do Gdanska a nie robili zakupów na Matarni i sklepy nie mogły sie dogadac kto ma za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Re: Ale to jest linia do Gdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.08, 09:47 a może tą do Gdańska też zlikwidowali? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Ale 13.01.08, 13:03 Gość portalu: joanka napisał(a): > Podobno większość ludzi to tacy "pasażerowie na gapę" którzy > jeździli za darmo do Gdanska Najbardziej to było widać wtedy jak jeździł jeden autobus wymiennie... Zajeżdżał po sklep Ikea i 70 % pasażerów z Gdyni śmigało na przystanek bo zaraz ten sam autobus jechał do Gdańska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Re: Ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 13:47 kalinowski11 napisał: Najbardziej to było widać wtedy jak jeździł jeden autobus > wymiennie... Zajeżdżał po sklep Ikea i 70 % pasażerów z Gdyni > śmigało na przystanek bo zaraz ten sam autobus jechał do Gdańska :) > czy nie wystarczyłoby przesunąć godzin odjazdu autobusu do Gdańska np. o godzinę? wtedy pasażerowie "na gapę" musieliby chociaż pochodzić po sklepach,żeby się nie zanudzić na przystanku albo całkowicie zrezygnowaliby z takich dwugodzinnych dojazdów z Gdyni do Gdańska, osobiście jadąc takim autobusem do domu widziałam sporo osób z torbami papierowymi Ikea lub innymi, więc nie podejrzewałam,że to tranzyt darmowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoja stara Re: Ale IP: *.153.31.78.cable.morena.jarsat.pl 01.02.09, 14:29 ale te autobusy jerzdżą w weekendy zarówno jak i w tygodniu, ale są płatne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Bledne myslenie IP: *.centertel.pl 13.01.08, 20:36 Hmm napisał(a): > Samochodu nie mam, a stac mnie na wiele. Twój przypadek to promil wśród reszty klientów z samochodami. I może autobusem tam jezdzisz? Mało prawdopodobne żebyś lubił podrózować w takim ścisku. Od czego są taksówki:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domio Re: Bledne myslenie IP: *.171.49.149.crowley.pl 15.04.08, 10:04 to taxi używaj jak cie stać mnie nie stać jadę autem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.gdynia.mm.pl 13.01.08, 11:08 I już widać skutki. W sobotę część ludzi została na przystanku bo nie mozna było się dostać do nabitego do granic mozliwości autobusu. Drzwi zamykane były na ścisk. Kobieta z wózkiem nie ma szans na dostanie się do autobusu. Nie mówiąc już o bezpieczeństwie pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenne Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.chello.pl 13.01.08, 12:59 Wysłałam zapytanie do Centrum Matarnia czy zamierzają chociaż zwiększyć liczbę kursów autobusów, ale bez odzewu. Moim zdaniem to bardzo złe posunięcie firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. 13.01.08, 20:58 dalenne napisał(a): > Wysłałam zapytanie do Centrum Matarnia czy zamierzają chociaż > zwiększyć liczbę kursów autobusów, ale bez odzewu. A po co mają zwiększać liczbę kursów jak właśnie je likwidują? > Moim zdaniem to bardzo złe posunięcie firmy. Wielu ludziom tak może się wydawać. Sądzę,że oni dobrze wiedzą co robią. Nie raz widziałam ile to zakupów z Matarni mieli ludzie wsiadający do autobusu. Na taką drobnicę nie opłaca się im utrzymywać połączeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenne Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.chello.pl 13.01.08, 21:27 Może dlatego, że ludzie nie mieszczą się do autobusu? A Ty jak jedziesz gdzieś na zakupy to zawsze coś dla siebie znajdziesz? Bo mi zdarza się nie kupić nic mimo, że usilnie szukam. Niejednokrotnie też widziałam z jakimi siatami ludzie z Matarni wracali. No, ale decyzje są poza nami. Ja jedynie mogę je krytykować jeśli się z nimi nie zgadzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co sie dziwic Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.dew.pl 15.04.08, 12:53 Wcale sie niedziwie ze zlikwidowali autobus. Co jest w matarni czego niema w galeri bałtyckiej itp.proste mamy przesycenie centrami chandlowymi i ludzie wola jechac do wrzeszca tam sa az 2 i wtym jedno ogromne. Korki na słowackiego wielkie wiec poc sie tam pchac ???Klientów maja coraz mniej.matarnia skonczy tak jak centrum osowa gdzie kiedys waliły tłumy a teraz swieca pustakmi. Tam tez zlikwidowali bezpłatne autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 12:59 przede wszystkim na Matarni jest IKEA a ona ma dużo klientów, ostatnio byłam w niedzielę o 10.30 i pół parkingu górnego było zajęte więc nie mów, że ludzie tam nie jeżdżą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Linia 05 do Parku Handlowego Matarnia. IP: *.limes.com.pl 16.08.08, 22:30 jestem młodą matka, mieszkanko i pokoik meblowałam wlasnie z matarni...a jak skonczyly sie dojazdy w tygodniu zaczelam probowac w weekend ale to byl koszmar..tlumy, ogromne kolejki, dajcie zyć...w ciąży jak długo postoisz ? jak długo chce ci się przepychać między ludzmi....zrezygnowałam na rzecz ryneczków, małych sklepików i tez dobrze...pozatym mamy jeszcze allegro ;) Odpowiedz Link Zgłoś