Gość: Drachu Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:49 Trudno choćby krzywo spojrzeć na psa, bo miłośnicy psów warczą, gdy zwróciłem uwagę właścicielowi, żeby sprzątał po psie (idealnie przed klatką schodową) myślałem, że mnie zabije. Zaczął też wrzeszczeć, że przecież płaci podatki - przypomnijcie mi, w tym roku chyba podatek od psa nie był w Gdasku pobierany. Szedłem dziś do pracy przez tzw. stary Wrzeszcz. Widziałem wiele psów biegających luzem. Ratlerek to nie problem, ale owczarek niemiecki, czy wyrośnięty kundel, to już zwierzę, które powinno być na smyczy. Widziałem też blond pannę, około 150 cm wzrostu, prowadzoną przez bullteriera (bez kagańca). Fajnie, babka nie może utrzymać psa, gdy ten idzie, to co dopiero gdy się rzuci. Inną sprawą są kupy. W życiu nie widziałem takiego zagłębia psich kup jak ul. Konrada Wallenroda. Uwielbiam argumentację obrońców - "Wszędzie pełno kup!" - pada zarzut. A odpowiedź? "Taak? A dzieci to rzucają papierki, dzieci też chcesz zabic faszysto?/A plamy po oleju? Zabrońmy samochodów". Jeszcze trochę i zejdziemy do poziomu "A u was to murzynów biją". Odpowiedz Link Zgłoś
pacobuyo popieram pomysł pana Lisickiego 26.02.08, 10:52 Batalia napewno będzie ciężka, bo psiarze to liczna i hałaśliwa grupka mieszkańców, którym wydaje się, że mają więcej od innych do powiedzenia. A prawda jest taka, że to wyłącznie ich zmartwienie jak założyć mopsom kaganiec (niech szyją na miarę tak by było i do twarzy i wygodnie ich pupilkom). Jezeli nie można - niech wypuszczają swoich milusińskich na balkon, tym szybciej nauczą się po nich sprzątać. Jeszcze raz popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: popieram pomysł pana Lisickiego IP: *.chello.pl 26.02.08, 11:21 Nareszcie ktoś ma odwagę wziąć za mordę tych rozwydrzonych psiarzy!To tylko pozorni miłośnicy zwierząt - tak naprawdę nie chcą i nie umieją się nimi opiekować.Jak najszybciej wprowadzić przepis o obowiązku wyprowadzania wszystkich psów na smyczy i kagańcu.Tych,którzy go zlekceważą - przykładnie karać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dydol77 Re: popieram pomysł pana Lisickiego IP: 83.238.144.* 26.02.08, 11:29 tobie powinni ozor z tej szczekajacej geby wyrwac i palce poucinac, zebys nie mowil i nie pisal glupot maly czlowieczku ... ps zmien nicka na pucybut, bardziej bedzie sie zderzal z twoim tokiem myslowym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu Re: popieram pomysł pana Lisickiego IP: *.139.146.106.koba.pl 22.03.09, 16:49 Najwięcej i najgłośniej krzyczą i pierwsi zaczynają zawsze Ci, którzy psów nie mają:D. Dowód??? Gdybyście tak głośno nie krzyczeli, nikomu do głowy by nie przyszło zakładać ratlerkowi, mopsowi czy pekińczykowi (itp.) kagańców:p Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu 26.02.08, 11:40 Tiaaa... A koty powinny chodzić w butach, bo drapią. I wszystkie nastolatki w maskach na twarzy, bo plują. A władze Gdańska w kaftanikach z bardzo długimi rękawami... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu 26.02.08, 11:44 Nie uogólniej i nie myśl stereotypami tiaaa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosnik zwierzat Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 26.02.08, 12:01 Miliony kotów w Polsce sraja na chodniki i zakazy ,i jakos to nikomu nie przeszkadza .Sraja do piaskownic,pod dzrzwi ,do ogrodów,i na klatkach.Koty sa karmione jak w regularnych hodowlach dlaczego ja wlasciciel psa mam po nim sprzatać.Zgadzam sie ze po psie powinno sie sprzatac bo to nieestetyczny widok.Al ekagance dla wszystkich psow??. Problem jak zwykle rozwiazywany jest od d.... strony. Nalezy skonstruowac tak prawo aby wlasciciel bezwzglednie odpowiadal za swoje zwierze .Kazdy przypadek pogryzienia powinien trafiac do sadow.Kary powinne byc surowe !!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3ska Re: Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:04 pomysł nie zgorszy, ale jak to w pl. prawo trudne do wyegzekwowania podobnie jak zakaz jazdy na gapę czy nakaz parkowania auta wg przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies_czyli_kot Re: Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.zeo.pl 26.02.08, 13:57 Rzeczywiście już doszło do przysłowiowego "a u was murzynów biją". Ludzie! A może ptaki srające gdzie popadnie są dobrym argumentem, żeby psom też pozwalać. Muchy też zanieczyszczają, a jest ich więcej niż miliony. Poza tym, kto widział kota załatwiającego się na chodniku? A może na trawniku? Place zabaw i piaskownice należy grodzić, bo nie uniknie się zanieczyszczania ich przez dziko żyjące zwierzęta. Nie tylko dzikie koty. Szanowni miłośnicy psów. Tu chodzi o to, żeby WASZE PSY, za które ODPOWIADACIE nie były uciążliwe dla innych ludzi. To wasz zasrany obowiązek. Wasza i waszych pupilów wolność, kończy się tam gdzie zaczyna się wolność innych ludzi. Czy to zrozumiałe? Jeśli nie, to czytać ze zrozumieniem jeszcze raz. Aż do skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wew Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.makor.pl 26.02.08, 12:06 no i mamy typowy przyklad, rzundzenia napuscic jednych na drugich jak milo, a moze by tak zarzadcy nieruchomosci wzieli sie za wlascicieli psow i stan sanitarny osiedli, wprowadzic oplate administracyjna dla wlascicieli psow za utrzymanie czystosci w miescie i w budynku, i to moze Pan lisicki zrobic bo ma takie uprawnienia zgloszenia tego pomyslu Radzie Miasta, jak podal internauta ze szczecina, pomysl na kagance wprowadzili ale dla ras niebezpicznych, pare uwag, dlaczego miasto fundujace po kilkaset tys zl na smietniki nie wybuduje sralni dla psow, np na glownym miescie, dlaczego nie ma tego na zaspie, przymorzu, Oliwie, we Wrzeszczu, dlaczego nie znajdzie sie kasy na edukacje ludzi, jak opiekowac sie psami, bo pies to obowiazek i tylko to, do czlowieka ktorego dzieci boja sie psow, kup se psa idz z nim na szkolenie tzw przedszkole psie razem z dziecmi, przyda to sie tobie i dzieciom, stana sie bardziej odwazne i przyjazne, zabierz pana lisickiego ze soba to sie przestanie bac psow, i uniknie osmieszenia za wprowadzanie prawa ktorego nie da sie wyegzekwowac, jednoczesnie niech przygotuje kase na robudowe schroniska bo widze cus czarno jak ten przepis wprowadza ilosc bezpanskich czworonogow, i jeszcze pamietam jak uwalniano rynek txi jakie to mialo przyniesc korzysci i co jakie sa one dzisiaj, cus nam potanialo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3ska Re: Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:13 A co jak ktoś nie lubi psów, kotów i innych srających na osiedlu?Tak samo jak czlowieka załatwiającego swoje potrzeby w miejscu publicznym można ukarać mandatem tak można ukarać właścieciela zwierzaczka, który zniszczył komuś jakieś dobro lub mienie poprzez nasranie,ugryzienie,poszczucie,podrapanie,zeżarcie lub pokąsanie itd...o prostu tę odpowiedzialnośc można przeliczyć na konkretny pieniądz.Np. z mandatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.chello.pl 26.02.08, 12:42 No tu sie zgadzam, ale przeciez nie mozna ukarac Cie mandatem za to, ze potencjalnie mozesz narobic na trawnik. Bo przeciez moglbys, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:23 Do kagańca dołączyłbym tłumik. Ja sie kłów nie boję, tylko szczekanie, ujadanie, wycie itp przez całą dobę mnie wk..... . W Polsce pies ma większe prawa niż człowiek. Ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irdyb Gdańsk: dwukilowy pies nie zrobi krzywdy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:31 Mnie ugryzł 200 gramowy szczur laboratoryjny, hodowany prawie w sterylnych warunkach. Było bolesne i długo się goiło. Po ugryzieniu przez dwukilowego ratlerka paprało mi się pół roku. Czasem idzie ktoś z psem i ten pies warczy na wszystkich. Nie interesuje mnie czy on gryzie, czy nie, po prostu nie widzę powodów, dla których ja, lub moje dziecko idąc ulicą miałoby się bać psów. Wszystkie psy na smycz i w kaganiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajajaj... Re: Gdańsk: dwukilowy pies nie zrobi krzywdy! IP: *.chello.pl 26.02.08, 12:44 Ty facet jestes, czy ciota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irdyb Re: Gdańsk: dwukilowy pies nie zrobi krzywdy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 12:52 A ty masz spermę zamiast mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
jac-rep Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu 26.02.08, 12:55 Ja "gratuluję" władzom miasta,gdzie przyszło mi pracować i gdzie kiedy tę pracę skończę nie mam zamiaru pozostawać ani dnia dłużej problemów do rozwiązania. Co do smyczy jak najbardziej TAK,co do nie wyprowadzania psów przez dzieci TAK,co do obowiązkowego sprzątania po psach TAK,co do obowiązkowego kagańca NIE. Dla porządku pies potrafi zrobić krzywdę i kagańcem, niektóre fantastycznie nim biją. Panu Prezydentowi życzę co by go jakiś owczarek między nogi łbem w kagańcu zdzielił... Może do rozumu dojdzie,choć to wątpliwe... Kaganiec oprócz wielu niedogodności ma jeszcze jedną "zaletę". Pozbawia psa mozliwości obrony przed człowiekiem własnie. Ile to razy pijak usiłował pogłaskać mi własnie kaukaza, bo taki ładny. Nie ma kagańca jest respekt do czworonoga... Oczywiście pies idzie na smyczy. A co do landsknechtów miejskich. Nie ma biedy, niech karzą jeśli Rada głupotę uchwali... Myslę, że w Sądzie spokojnie wygram. Zresztą tam gdzie mieszkam, Państwo strażnicy są zjawiskiem cennym bo praktycznie nie występującym. No chyba,że babę co pare swetrów na płocie dla handlu w sobotę powiesi, pogonić trzeba. Z psami,śmieciami a przede wszystkim złymi ludźmi muszę sobie na co dzień radzić sam.... Tedy niebezpieczeństwo mandatu niewielkie, bo ja kagańca swemu psu, na uciechę Panów Radnych i innych "siamorzondowców" zakładać NIE ZAMIERZAM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3ska Jestem burakiem i jestem z tego dumny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:02 ja kagańca swemu psu, na uciechę Panów Radnych i > innych "siamorzondowców" zakładać NIE ZAMIERZAM.... bo paszcza MOJEGO psa jest ważniejsza niż kultura prawna gdańszczan.Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
jac-rep Re: Jestem burakiem i jestem z tego dumny 26.02.08, 13:35 Co do buractwa to w istocie dumny jestem z tego, że przestrzegam ustaw a w tekście artykułu wyraźnie pisze,kiedy na smyczy LUB w kagańcu a kiedy na smyczy I w kagańcu. Z kolei nie znany jest mi przypadek aby rada miasta Gdańska a nawet Pcimia Dolnego mogła uzupełniać, zmieniać lub nawet uchwalać ustawy... A zatem jeśli idę z ratlerkiem bojowym to wg ustawy smycz lub kaganiec :-), jeśli z owczarkiem kaukaskim to smycz i kaganiec. I tyle. I na co mnie jakieś dziwne i bezprawne uchwały? Ustawy przestrzegać będę głupoty NIE... Więc nie ucz mnie kultury prawnej instrumencie muzyczny na "C"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Jestem burakiem i jestem z tego dumny IP: *.softlab.gda.pl 26.02.08, 15:25 > ja kagańca swemu psu, na uciechę Panów Radnych i > > innych "siamorzondowców" zakładać NIE ZAMIERZAM.... > bo paszcza MOJEGO psa jest ważniejsza niż kultura prawna > gdańszczan.Howgh! Głupie prawo nie ma nic wspólnego z kulturą prawną. Ja psa wyprowadzam zawsze na smyczy, dodatkowo w kagańcu w autobusie, windzie itp. Ale bez sensu jest aby pies miał chodzić ciągle w kagańcu tylko dlatego, że może spotkać strażników miejskich. Ci jakoś ze zjawiskiem psów biegających bez kagańca i smyczy już poradzić sobie nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irdyb Re: Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 13:06 Z poprzedniego postu wnioskuję, że uderzenie kagańcem między nogi jest groźniejsze niż odgryzienie genitaliów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: 199.133.212.* 27.02.08, 23:33 Kagance istnieja tez miekkie, ortalionowe, albo lekkie plastikowe, wystarczy przejsc do sklepu dla czworonogow i zobaczyc ogromny wybor. Co do glaskania psa, chyba poglaskanemu psu krzywda sie przez to nie stala? siersci nie ubylo? Dla porzadku-jestem wlascicielka dobermana Odpowiedz Link Zgłoś
xjerzy1 Kagańce założyć władzom miasta ! 26.02.08, 13:07 Najpierw porządku należy nauczyć ludzi aby: - nie śmiecili w miejscach publicznych; - nie spożywali alkoholu na ulicy i parkach; - nie tłukli na ulicach pustych butelek po piwie; a dopiero wtedy, można zacząć wymagać od właścicieli piesków aby sprzątali po pieskach kupy oraz ustalić listę psów które muszą mieć kaganiec. Odpowiedz Link Zgłoś
exces Re: Kagańce założyć władzom miasta ! 26.02.08, 13:33 Miałem 14 lat Owczarka Niemieckiego. Od szczeniaka przyzwyczajony był do wychodzenia w kagańcu. Samo wzięcie do ręki smyczy, co było dla niego sygnałem do wyjścia na spacer, powodowało, że siadał i czekał na założenie kagańca. Widocznie jemu to nie przeszkadzało, skąd więc takie larum właścicieli? Tym bardziej odnoszę wrażenie, że na forum najgłośniej szczekają ci których obowiązkowy kaganiec dotyczy już teraz. Gdyby stosowali się do przepisów, rozszerzanie nakazu z pewnością nie byłoby konieczne! Odpowiedz Link Zgłoś
mikoo33 Re: Kagańce założyć władzom miasta ! 26.02.08, 15:29 xjerzy1 napisał: > Najpierw porządku należy nauczyć ludzi aby: > - nie śmiecili w miejscach publicznych; > - nie spożywali alkoholu na ulicy i parkach; > - nie tłukli na ulicach pustych butelek po piwie; > a dopiero wtedy, można zacząć wymagać od właścicieli piesków aby > sprzątali po pieskach kupy oraz ustalić listę psów które muszą mieć > kaganiec. Za śmiecenie dostajesz mandat Za picie mandat za zbicie butelki mandat Jak sie zbierze troche to odechce sie nie jednemu wyrzucać butelek czy picia( oczywiście nie licząc na meneli) Tak samo z psami jedna kupa mandat zbierze Ci sie pare to nauczysz sie sprzątać po psie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kyno Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.tvkdiana.pl 26.02.08, 13:21 Ratlerek też ma ząbki, potrafi ugryźć. Więc o co ta wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.chello.pl 26.02.08, 13:28 Podobnie jak komarek i oska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lora Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.amg.gda.pl 26.02.08, 13:30 uważam ,,że Lisicki powinien zająć sie poważniejszymi sprawami. Pies na smyczy nikomu nie zaszkodzi. Jego pogryzł pies bo jest fałszywym człowiekiem. Jak radni mogą popierać głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańszczanka Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 14:51 Nawet kultura od ludzi tego wymaga, zeby psa wyprowadzac o smyczy i w kagańcu, a takze po nim sprzątać. W tym kraju dawno wszystko jest postawione na głowie, a mentalność Polaka jest zaprzeczeniem dobrego wychowania i społecznego współżycia. Życzę panu Lisickiemu, aby czym szybciej wprowadził w życie swój pomysł, a Straży Miejskiej aby BEZWZGLĘDNIE respektowała przestrzegania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: to jest chore,na forum humorum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 15:16 zasada jest taka:właściciel musi zawsze zapanować nad psem,jeżeli tego wymagają okoliczności,kaganiec jest całkowicie nieistotny,miałem uszkodzone spodnie,psy,z reguły małe,bez opieki przy domach,na osiedlach z reguły atakują nogawki i gonią za rowerzystami.zawsze przeżywałem horror,jeżeli ktoś wprowdzał samochód do garażu swojej "willi",często nocą,brama otwarta a dwumetrowe psy się przyglądają. psy na spacerze z właścicielem na obcym terenie są z reguły spokojne i nie atakują.sam kiedyś pogłaskałem po głowie obcego "boksera" z właścicielem,bez kagańca w nadmorskim parku.inne mogą być szkody,na przykład w deszczu,na wąskiej błotnistaj ścieżce o mało nie zbrudziłem przez psa białych spodni.innym razem musiałem użyć broni gazowej,żeby w nocy dojść do swojej bramy,bo sąsiadowi uciekł pies albo go wypuścił Odpowiedz Link Zgłoś
mikoo33 Psie odchody!! 26.02.08, 15:20 I bardzo dobrze, niech w końcu sprzątają po swoich pupilach... codziennie widze jak psy sraja na boisku lub na placu zabaw czy przed blokiem - przekichane:/ na szczęście mam znajomych co sprzątają po swoich psach i zakładają im kagańce i nie plują sie jak co niektórzy. Ci co sie plują widocznie lubia zasrane podwórka gdzie się bawią ich dzieci. POLECAM SCENE Z FILMU ,,DZIEŃ ŚWIRA" Z MARKIEM KONRADEM W ROLI GŁÓWNEJ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Psie odchody!! IP: *.softlab.gda.pl 26.02.08, 15:29 Najpierw przeczytaj artykuł... no chyba że masz kłopoty z rozumieniem tekstu pisanego to możesz sobie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Jechałem kiedyś rowerem ścieżką rowerową. 26.02.08, 15:23 Wzdłuż chodnika szedł starszy pan z kundlem bez smyczy i kagańca. W pewnym momencie pies rzucił się za mną w pogoń. Gwałtownie przystanąłem i wypaliłem mu w łeb takiego kopa, że chyba złamałem gnojkowi kręgosłup. Co było dalej, nie sprawdzałem, ruszyłem naprzód. NIE DLA PSóW W MIASTACH !!!!!!! W mieszkaniu nade mną też ludzie mieli takiego przeklętego kudłacza ujadającego cały dzień. Na swoje i moje szczęście niedawno zdechł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe popieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 19:53 choć ze smutkiem, tak naprawdę kop w szczękę należał się właścicielowi tego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdan. Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.chelmnet.pl 26.02.08, 15:26 Panu Goreckiemu także proponuję kaganiec, ale taki na jego mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Pies to tez ochrona IP: *.infinity.net.pl 26.02.08, 15:29 Jak ktos ma psa do towarzystwa, czyli spaceruje/biega po parkach z psem i psa ma miedzy innymi w celu zapewnienia sobie ochrony (kobieta sama biega w parku) to dlaczego ma ona ograniczać swoje bezpieczeństwo zakładajac psu kaganiec? Bo taki w kagańcu to raczej wiele nie pomoze. Głupota jakaś... teraz jest normalnie, własciciel odpowiada za swojego psa i już, a nie tam wprowadzenie jeszcze dodatkowych przepisów bo może mnie jakiś pies ugryzie, może kot podrapie, a może potkne się o żółwia i złamie noge... no to trzeba koty na smycze i żółwie też. A Ptactwo niech też sprząta po sobie a co! Urzednik tak chce to tak bedzie hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Psiara" Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.users.attu.pl 26.02.08, 15:29 Tak, jasne! Piesek musi się czuć komfortowo! A nie biegać ze ściśniętym pyskiem, albo być niewolnikiem smyczy. A Ty, nędzny człowieczku, przemykaj się chyłkiem bokami, żeby czworonoga nie denerwować, dziecko najlepiej prowadzaj na smyczy i ze związanymi rączkami, żeby psa nie prowokowało i nie rozmawiaj zbyt głośno, żeby zwierzątka nie zestresować. Uwaga też na parasole, większe torby i zabawki dziecięce, bo to wszystko może pieska sprowokować do ataku, a to już niepotrzebny wydatek energii, którą może sporzytkować na szczekanie i wycie, uprzyjemniając dnie i noce innym mieszkańcom. Bardzo prosimy też o omijanie i nierozdeptywanie psich kup, bo ich czworonożni koledzy tak bardzo lubią je obwąchiwać, a ludzi może ominąć przyjemność bycia obwąchanym i polizanym przez taki słodki pyszczek, który chwilę wcześniej umoczył się w kupie, albo obsikanej trawie. No i dzieci niech nie zajmują pieskom miejsca w piaskownicach i na trawnikach, a starsi ludzie, którzy zbyt wolno się poruszają, albo (o zgrozo!) z laską czy na wózku, niech lepiej pozostaną w domach, bo ograniczają pieskom możliwość swobodnego wybiegania się. W ogóle proponuję, aby właściciele psów wyprowadzili się ze swoich mieszkań pozostawiając całą wolną powierzchnię swoim psom i zamieszkali w budach blisko przy domach, aby zdążyć podać pupilkom na czas posiłki i wypuścić na dwór. Domy, chodniki, zieleńce, plaże i place zabaw dla psów!!! Ludzie precz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinka Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: 81.219.111.* 26.02.08, 16:08 To zalezy od rasy psa.Ja mam rottweilera i dogo canario i nie wyobrazam sobie wyprowadzania moich psow bez kaganca.Nie chodzi mi o pogryzienie-bo moje psy sa spokojne-ale o ich wielkosc,oraz tzw."złą sławę".Ludzie boja sie samego widoku duzych psow,wiec po co narazac innych na stres?Jednak na Stogach obok Komisariatu mieszka pittbul,ktory czesto jest wyprowadzany bez kaganca,a tez zdarza sie bez smyczy.Niejednokrotnie ten pies atakowal inne psy-ostatnio dobermana.Zeby go odczepic od psa -wlasciciel okropnie go kopie.Czy to jest normalne?Przeciez takim postepowaniem jeszcze bardziej go rozagresywnia.Policja tego nie widzi,a kto wytlumaczy kryminaliscie,ze tak nie wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe nagraj to, komórką, czymkolwiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 19:57 i przekaż na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedaó miłośnicy zwierząt? IP: *.ver.airbites.pl 26.02.08, 16:08 w ogóle trzymanie zwierząt w domu jest chore. to niewola dla wszelkich stworzeń i męka okrutna o której ludzie nie mają pojęcia. zwykłe więzienie które tworzą pseudo-miłośnicy zwierząt. sorry, zapomniałbym o trzech dwuminutowych spacerach i trzech pełnych michach syntetycznego żarcia. bo nigdy nie uwierzę że zawsze dajecie czworonożnym świeże mięso albo że wasz pimpuś jest wegetarianinem. w dodatku te głupie przepisy o kagańcach, smyczach i łańcuchach, nie wspominając o kolczatkach i chłodzie. historia i geografia pokazuje przypadki udomowiania zwierzyny. ale tylko w przypadkach użytkowych, rzadko kiedy dla WŁASNEJ przyjemności. patronem wszystkich "kochających" zwierzęta powinien być kaligula. miłując swego konia uczynił go senatorem. jednak robiąc z niego polityka de facto wyrządził mu krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 16:30 Jeżeli chce niech trzyma psa czy kota w domu, ale na Boga sprzątajcie po swoich pupilkach i niech jego "obecność" na osiedlu/ulicy nie będzie udręką dla innych. Dlatego pies w kagańcu to konieczność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: miłośnicy zwierząt? IP: *.softlab.gda.pl 26.02.08, 19:23 No tak, lepiej aby psy usypiano w schronisku, prawda? Dla poszerzenia Twej wiedzy zaś wyjaśnię, że pies w domu najczęściej śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.08, 17:41 kiedy wlasciciele psow zaczna zbirac sraki po swoich pupilach? juz nie tylko obsrane trawniki, ale takze chodniki. Twardo z mandatami na tych chamow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingrid Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.chello.pl 26.02.08, 17:52 Wyprowadzałam swojego psa na spacer w kagańcu do dnia kiedy został pogryziony przez dobermana bez smyczy i bez kagańca.Właściciel nawet nie umiał psa odciągnąć.Mój pies miał zszywane udo, bo miał kaganiec i nie mógł się obronić.Albo wszyscy sie będę do tego stosować albo nikt!Bo inaczej to bezsensu sama się przekonałam przestrzegając przepisów.Od tamtego dnia moj pies kagańca już nie zobaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Lisicki przeciw Tuskowi? IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.08, 18:52 ...zupełnie jakby był z SamoPiSu. Tusk mówi o deregulacji, a ten następnego dnia chce jeszcze jeden martwy przepis. I jeszcze jeden. I jeszcze. Już nie nadążają ich wprowadzaniem w życie. Jakbym był Tuskiem, to bym się nad p. Lisickim zastanowił. Nad p.Adamowiczem, z jego Kłodą Peruckiego też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzyn Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.94.174.89.cable.satra.pl 26.02.08, 18:59 Mam 4-ro miesięcznego kundelka jak wyjdę z nim w kagańcu to mnie będą mieli za debila a nie urzędników, którzy to wymyślili. A tak poza tym współczuje Wam tak "ciężkiej i odpowiedzialnej" pracy bo przecież poza kagańcami u psów wszystko inne w tym mieście jest ok. Wedle Was oczywiście i nie trzeba zajmowac się innymi problemami bo ich nie ma. Gratuluję dobrego samopoczucia ja w Waszym stanie psychicznym już dawno byłbym w Kocborowie na leczeniu debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Gdańsk: każdy pies musi być w kagańcu IP: *.users.attu.pl 26.02.08, 20:09 Uważam,że radni sami sobie powinni nałożyć kagańce.Wychodzę z psem na smyczy i uważam,że jest to zabezpieczenie wystarczające.Nie wypuszczam samego psa z domu.Ponadto stawiając wymogi właścicielom psów odnośnie sprzątania psich odchodów należy stworzyć ku temu warunki(np.odpowiednia ilość koszy ,do których można je wyrzucić). A może należałoby się przyjrzeć również naszym plażom.Wychodzę z psem na plażę (w miesiącach,w których można)ileż tam leży szkieł z porozbijanych butelek po alkoholu,natomiast psich kupek prawie nie widać.W parku brzeźnieńskim można też zobaczyć ludzkie kupy ,z papierem,którym ktoś podcierał sobie d..ę.I to jakoś nikomu nie przeszkadza.A jak mężczyżni sikają byle gdzie, nawet w biały dzień przy centrum handlowym to jest w porządku. i to nikomu również nie przeszkadza. Zachęcacie do brania psów z azylu(ja mam właśnie takiego) a potem nas gnębicie.Gdzie możemy spokojnie wyjść na spacer z psem i pozwolić mu się wybiegać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poema Pies Nowowfunlad Ratownik IP: *.sferia.net 26.02.08, 20:18 Czy władze miasta wyobrazją sobie psa nowofunlanda który chroni ludzi na gdanskiej plazy w kagancui na smyczy ,godne pozałowania ;- )))) Odpowiedz Link Zgłoś