kamil543 13.05.08, 17:22 Ktoś może już wie kiedy będą oddawać mieszkania do wykończenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 13.05.08, 18:12 heja, Niestety nie mamy zadnych wieści, a już na to czekamy skoro 9 maja minał. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 13.05.08, 18:24 Jutro zadzwonię albo się przejadę na Kartuską to może będę wiedział coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
darije5b Re: odbiory mieszkań w "5" 14.05.08, 11:14 Ja odbieram w piątek:) Podobno drzwi do wind już są zamontowane, więc wszyscy dostaniemy klucze na dniach:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 14.05.08, 11:18 W końcu jakaś dobra wiadomość.Sama dzwoniłaś i się pytałaś czy Cię powiadomili??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darije5b Re: odbiory mieszkań w "5" 14.05.08, 13:14 Pojechałam dzisiaj do biura i akurat natknęłam się na Panią architekt, która od ręki zadzwoniła na budowę, zapytała, czy są już te drzwi do windy i czy mogę w takim razie odebrać klucze. Umówiłam się więc na piątek:) Chyba miałam trochę szczęścia, bo ta pani z biura to nic by mi nie powiedziała ani nie załatwiła. Podobno mają wysyłać informacje pocztą o odbiorach w przyszłym tygodniu, ale wszyscy wiedzą, jak poczta działa, więc może lepiej zadzwońcie:) może nawet do architekt albo na budowę! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 14.05.08, 13:35 Ja mam odbiór jutro ;) Zadzwoniłem do biura i dostałem nr. do kierownika budowy. Zadzwoniłem i umówiłem się na jutro. Podobno w klatce A mieszkania są już do odbioru, nie wiem jak z innymi. Pozdrawiam, Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 15.05.08, 19:47 Jestem po odbiorze ;) Generalnie pozytywnie. Kilka rzeczy jeszcze nie grało ale załatwili to od ręki. Cały odbiór trwał 1,5h łącznie z wypełnieniem dokumentów itd. Miło, fachowo i sympatycznie;) Informacje dodatkowe to takie, że prace nad wykończeniem budynku, co równa się z możliwością zamieszkania, trwać będę prawdopodobnie do końca czerwca. Rzyczę udanych odbiorów, bezstresowych jak mój. Naprawdę nie mam się do czego przyczepić, musiałbym szukać na siłę... wszystkie "usterki" naprawiono. Duży plus ;) Pozdrawiam, kamil Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 15.05.08, 19:49 o Boże.. Napisałem "Rzyczę" hahahaha humanista :D Oczywiście "życzę" :P Co za wstyd :P Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 15.05.08, 21:04 My mamy odbiór w poniedziałek rano. Przemiła Pani w Eko mówiła dzisiaj, że max. 3 tygodnie i juz będzie mozna zamieszkac??!! A jakie mialeś usterki jeśli można wiedzieć??? To robota u Ciebie juz ruszyła pełna para pewie, co??? hahaha. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 15.05.08, 21:24 Co do tego kiedy można będzie zamieszkać to pewnie Eko będzie zależało na tym aby jak najszybciesz:P Zobaczymy ;) Może 3 tygodnie, może miesiąc. Ja miałem niedomykające się drzwi (naprawili pilnikiem:|), brak głowic na grzejnikach (są), brak gniazdka (jest) i chyba tyle. Nic poważnego, same pierdoły. Ściany proste, wylewki równe. Robota ruszy na dobre od poniedziałku. Póki co na dobre zaczął się wyścig za materiałami budowlanymi ;) Trochę też się nadźwigałem i jestem padnięty - dlatego może napisałem "Rzyczę" przez RZ - tak to sobie tłumaczę ;) Napisz w poniedziałek jak tam odbiór :P Odpowiedz Link Zgłoś
darije5b Re: odbiory mieszkań w "5" 16.05.08, 17:41 I po odbiorze! Faktycznie miło i sympatycznie, wprawdzie dwie szyby okienne nie zostały jeszcze wymienione, bo były porysowane, ale podobno są już zamówione:) Był problem z prądem, ale pan elektryk szybko się tym zajął:) Reszta ok:) A tej Pani w biurze to bym nie wierzyła, lepiej pytać kierownika budowy. Właśnie wprowadziła nas w błąd:( Odbiór budynku za ok. miesiąc, czyli akurat:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 16.05.08, 21:45 To teraz tylko my czekamy na poniedziałek i na odbiór :)Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 19.05.08, 13:10 My juz także dzisiaj po odbiorze. Miło i spokojnie przebiegało bez żadnych usterek. Teraz czas zaczac prace wykonczeniowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 22.05.08, 21:29 Pracuje już ktoś w mieszkaniu? Ja już mam dość zaawansowane prace. Wiem, źe na parterze było włamanie w zeszłym tygodniu więc zabierajcie cenniejsze rzeczy ze sobą! Ja tak robię - na wszelki wypadek :P Pozdrawiam, Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 23.05.08, 09:50 My juz tez zaczeliśmy robic w mieszkaniu. A z ta kradzieza to kiepsko, co??? To jak myslisz kiedy sie wprowadzimy??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 23.05.08, 22:11 No z włamaniem kiepsko, nawet bardzo! Dlatego tak jak mówiłem zwykle zabieramy cenniejsze rzeczy, co jest totalnie do bani! No ale:P Wprowadzić to się wprowadzimy najwcześniej za miesiąc. Ja do końca czerwca chciałbym już spróbować pomieszkać na morenowym. Gotowe mieszkanie będę miał za 2-3 tygodnie. Obecnie nie mogę wypożyczyć maszyny do cięcia glazury pod kątem 45 stopni :P To jest moje największe zmartwienie :P :) Pozdrawiam, kamil Odpowiedz Link Zgłoś
bernetta Re: odbiory mieszkań w "5" 02.09.08, 15:41 Witam przyszłych sąsiadów. Czy ktoś już mieszka w klatce "b" w budynku 5 a dokładniej 28? Z tego co zauważyłam to chyba niewiele osób już mieszka w budynku. U nas remont potrwa jeszcze jakieś 2-3 tyg. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 08.09.08, 13:51 Heja. My juz po części mieszkamy. Ale w klatce C. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darije5b Re: odbiory mieszkań w "5" 08.09.08, 21:31 9 w klatce B też już zamieszkana:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 12.09.08, 11:56 Czemu tak mało osób mieszka w klatce C??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: odbiory mieszkań w "5" 12.09.08, 15:20 My mieszkamy już, ale w klatce A. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 13.09.08, 08:05 Ja też już mieszkam w klatce A ;) Pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 13.09.08, 09:36 A w C to nie łaska mieszkać???!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: odbiory mieszkań w "5" 13.09.08, 17:42 W klatce A z tego co zauważyłam mieszka najwiecej osób. Na dole Kamil, my na 1 piętrze i nad nami sąsiedzi już też mieszkają a niebawem wprowadzą się sąsiedzi pod nr 1 i trzeba będzie urządzić jakąś imprezkę integracyjną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 14.09.08, 09:33 Jestem zaaaaaaa:P Imprezka integracyjna, wieczorek zapoznawczy;) Swoją drogą niezły "wywiad", ja się tam niestety średnio orientuję kto i gdzie mieszka:( (Tak czy siaj obiecuję już też nie słuchać tak głośno muzyki!:P) Klatk A - wiadomo "A" do czegoś zobowiązuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: odbiory mieszkań w "5" 14.09.08, 13:32 Twoja muzyka do nas nie dociera. Możesz słuchać głośno. W tej chwili najbardziej uciążliwe są wiertary i inne młoty. No i młoty które syfią na klatce. A co do wywiadu, to nietrudno mieć dobry, gdy wprowadzają się znajomi (nasze dzieciaki chodzą do jednej grupy w przedszkolu). Odpowiedz Link Zgłoś
paula10002 odbiory mieszkań w "5" 15.09.08, 13:34 no halo! No poczekajcie z tą integracją do kwietnia ;) I wiosna wówczas będzie... My też do klatki A, na trzecie piętro...Niestety hałasować będziemy aż w marcu, ale obiecujemy szybko uwinąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: odbiory mieszkań w "5" 17.09.08, 14:18 W kwietniu to będziemy już baaardzo zintegrowani :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bernetta Re: odbiory mieszkań w "5" 18.09.08, 10:13 Darije5b, no to jesteśmy bliskimi sąsiadami, ja najdalej za dwa tygodnie wprowadzam się do 10 :) Ciekawe z kim będę dzieliła balkon z klatki A z trzeciego piętra... Odpowiedz Link Zgłoś
hipoz Re: odbiory mieszkań w "5" 22.09.08, 21:49 Witam, czy Ktoś ma już może zainstalowany internet? Od jakiego operatora? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Muszę do końca niesiąca się podłączyć. Pozdrawiam Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 23.09.08, 09:27 Heja. My mamy podłączony internet i tv - TVWIS ( nie wiem jak to sie pisze ). Chcieliśmy od innej firmy, ale niestety tylko ta ma pociągniete kable u Nas w bloku. Wzieliśmy umowe na czas nieokreslony z mozliwościa zerwania w razie czego, bo łudzimy sie, ze inna firma będzie miała kable podłączone. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
hipoz Re: odbiory mieszkań w "5" 23.09.08, 09:37 Dzięki za informację. 3 ten inetrnet z Tiwisu działa? Rozmawiałem z panią z firmy, która administruje budynkiem. Powiedziała mi, że prowadzą rozmowy z innymi operatorami, m.in. z Bialnetem i jak się dogadają to przekażą informację lokatorom. Nie wiadomo tylko, jak to długo potrwa. Pozdrawiam Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: odbiory mieszkań w "5" 23.09.08, 13:41 Narazie mało korzystamy z tego internetu, bo ciagle jest cos w domu do roboty. Ale działać działa. Dlatego my mamy umowe na czas nieokreslony, zeby w razie czego zmienic operatora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: odbiory mieszkań w "5" 23.09.08, 16:40 Ja póki co korzystam z iPlusa - w naszej okolicy działa całkiem ok. Jakiś czas temu była dyskusja na forum nt. internetu i TV. Z tego co pamiętam to BiallNet miał lepszą ofertę niż Tiwis ale wiadomo kable mamy takie jakie mamy. Mogło się też pozmieniać, tego nie wiem. ps. nie wiedziałem, że ktoś administruje tym budynkiem ;) wow! Odpowiedz Link Zgłoś
hipoz Re: odbiory mieszkań w "5" 23.09.08, 20:11 ja już dostałem rachunek (czynsz) do zapłacenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bernetta Re: odbiory mieszkań w "5" 24.09.08, 11:41 Ja też już pierwszy rachunek zapłaciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: odbiory mieszkań w "5" 24.09.08, 19:12 My też mamy internet i kablówkę z Tiwis i jest w porządku. Oferta tv jest dość mizerna ale internet chodzi na razie bez zarzutu. Rachunek niestety też już zapłacony, ale rozumiem że Kamil nie miał na myśli płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-gda Re: odbiory mieszkań w "5" 29.10.08, 17:55 czy ktos już cos wie na temat zapisów notarialnych w "5"? jak pytałam telefonicznie to miały być w połowie października, a tu koniec miesiąca i bez odzewu.Tak samo nie mam informacji o zwrotach za opóźnienia w odbiorze mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: odbiory mieszkań w "5" 30.10.08, 17:46 My dzisiaj podpisaliśmy akt notarialny na mieszkanie. Akt na miejsce postojowe w hali garażowej bedzie później. Trzeba zadzwonić do kancelarii notarialnej Elżbiety Góreckiej i umówić się na termin. Eko przysłało nam zawiadomienie pisemnie ( o tym, że trzeba się umówić w kancelarii) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-gda Re: odbiory mieszkań w "5" 30.10.08, 22:23 dzięki, właśnie dzis dotarło do nas też pismo w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
moria8 Re: odbiory mieszkań w "5" 31.10.08, 09:03 dziwne? my w dwójce podpisywalismy wszystko w 1 akcie - tym bardziej, ze miejsce - to nie sprzedaż tylko okreslenie sposobu korzystania. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-gda Re: odbiory mieszkań w "5" 31.10.08, 12:23 czy można wiedzieć, czy Państwo też podpisywali akt notarialny w kancelarii p. Góreckiej? czy jeśli ktoś brał kredyt to zapis w akcie był od razu, czy później wpis do hipoteki? Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: odbiory mieszkań w "5" 01.11.08, 07:52 A jak Was Eko potraktowało z odsetkami za nieterminowe wydanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-gda Re: odbiory mieszkań w "5" 01.11.08, 22:21 podobno każdy w sprawie odsetek ma sie spotkać indywidualnie z prezesem, nawet nie wiem po co to spotkanie, skoro w umowie wszystko zawarto, ale że zalezy mi na spotkaniu zupełnie z innego powodu, to chętnie pójdę. Ciekawostka jest też termin 'wydania mieszkania", dlatego, ze przy odbiorze podpisywalismy kluzulę o odbiorze tylko do wykonczenia, a nie wolno było zamieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: odbiory mieszkań w "5" 10.11.08, 00:21 ale w umowie kupna też jest okreslony tylko termin "wydania mieszkania do celów wykończeniowych" - przynajmniej tak było w "dwójce" Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-gda Re: odbiory mieszkań w "5" 10.11.08, 14:27 Racja, termin jest tak określony, ale czy w takim razie jest potrzebna rozmowa z prezesem? czy w przypadku "dwójki" też tak było? Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: odbiory mieszkań w "5" 19.11.08, 20:57 U nas jakiekoliwiek zwroty dostali tylko Ci co mocno "tupali". Ci co się niedopominali mocno nie dostali nic. Niestety większość rodzin w dwójce to co wynegocjowała to były darmowe lub tansze akty notarialne, chyba tylko jedna rodzina dostała do ręki gotowkę - a u nas spoźnienie było 10 miesięczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 zebranie 16.11.08, 09:34 Napisze ktoś o której godzinie mamy to zebranie w czwartek? Z góry wielkie dzięki! kamil Odpowiedz Link Zgłoś
aniak.1 Re: zebranie 17.11.08, 07:59 Ja tez nic nie wiem??? Kamil napisz cos wiecej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: zebranie 17.11.08, 08:15 Zadzwoniła do mnie Pani z biura sprzedaży i poinformowała, że 20- tego w czwartek (tylko nie pamiętam o której godzinie) w hali garażowej pod naszym blokiem odbędzie się zebranie. Celem tego zebrania ma być zarejestrownie naszej wspólnoty. Pewnie info przyjdzie począ... Myślałem, że się dowiem czegoś od Was ;) Ps. Jeśli mi się to wszystko śniło a Wy przyjdziecie to ... przepraszam! - żartuję oczywiście ;) Zebranie będzie:P Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 rachunki opłaty 12.12.08, 11:38 Dostaliście już rachunek od Erty (opłaty za mieszkanie)? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: rachunki opłaty 12.12.08, 16:12 Jeszcze nie. Będą dopiero wysyłać. Odnośnie poczty byłam dzisiaj u pani naczelnik- wczoraj przyszedł do mnie pan z Piecewskiej 28A/4 i przyniósł mi moje listy. Listonosz zostawia notorycznie moje listy u niego. Facet był bardzo w porządku bo sie tym zainteresował, był na poczcie z interwencją, nie pomogło. Przyszedł do mnie poinformować mnie o sytuacji. Ja byłam już jakieś 3 tygodnie temu z interwencją na poczcie bo zaginęły 4 przesyłki, które kupiłam na allegro. Okazało się, że są na poczcie gotowe do odesłania, bo nie odebrałam (a awizo nie było)-listonosz tłumaczył się ,że nie może wejść do domu, bo nie ma kodu do domofonu a nikt go nie wpuszcza. Dzisiaj pani naczelnik powiedziała, że listonosz ma dysleksję i nie potrafi czasem dobrze przeczytać adresu w związku z tym gubi wiele listów i że od nowego roku będziemy mieć nowego listonosza. I że obsługuje właśnie Piecewską i Morenowe Wzgórze. Załamka. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil543 Re: rachunki opłaty 12.12.08, 16:57 Dzięki! Rzeczywiście z usługami poczty w Gdańsku to jakaś masakra ale na morenowym to już w ogóle totalna porażka. Ja kilka razy odbierałem listy z poczty na których było napisane "adresat nieobecny" przy czym w skrzynce nie było awizo. Ciekawe w takim razie gdzie są moje listy, bo nie dostałem kilku rachunków :) Raz dostałem swój list od kogoś kto znalazł go na zaspie ;) leżał na chodniku, był przemoczony itd. ktoś wsadził go w nową kopertę i wysłał raz jeszcze! tym razem się udało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gusinka Re: rachunki opłaty 14.12.08, 21:16 Miejmy nadzieję że w nowym roku będzie lepiej. Poprzedni listonosz (mieszkałam też na Morenie)chodził cały czas mocno wstawiony, ale listy dostarczał bezbłędnie i był bardzo sympatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś