Gość: Nasher Dlaczego tylko tyle? IP: *.gorzow.mm.pl 25.06.08, 22:31 Niedawno pisaliście o brutalnym pobiciu i bluzgach w kierunku tej pani. Pytam się dlaczego tylko 30 tysięcy? Żyjemy w wolnym kraju, a na każdym kroku mamy się bać? Takich dresów jak tamci kontrolerzy odrazu do pierdla, a wcześniej niech harują, żeby ta pani pod koniec życia chociaż mogła zachowywać się normalnie. 100 tysięcy to najmniej ile powinna zażądać. Do więzienia w sumie nie ma co ich wysłać jednak. Mają tam darmowe jedzenie, kablówkę, spanie, cieplutko - żyć nie umierać, lepiej niż na ulicy. Pewno też pełno dresiarskich koleżków, z którymi w pierdlu zaszpanują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:41 Powinni jak najprędzej dać tej kobiecie ochronę policyjną. A tłumaczenie władz Gdańska wystawie tylko świadectwo polskiej prawicy - wywodzi się w prostej linii od Pinocheta i Franco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karim Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.dslgb.com 26.06.08, 00:45 a wLondynie w każdym tramwaju i autobusie jest wiele kamer... Na przystankach też (wszystkich tramwajowych...!) a i kontrole są bardzo kulturalne. Choć za kaźdym razem gdy kontrolę widziałem byli gapowicze - nigdy nie było awantury. Ze strony gapowiczów zresztą też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszmar Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.try.wideopenwest.com 26.06.08, 01:55 Co to znaczy ze wladze miasta usprawiedliwiaja renome?? To wladze miasta nalezy pod sad postawic plus wlasciciela renomy ktory zatrudnia takich bezmozgowcow. Dziwie sie ,ze ktos moze tolerowac/ usprawiedliwiac takie zachowanie. Nawet gdyby ta kobieta biletu nie miala to najwyzej mogliby jej ten bilet sprzedac. Tak jest w kazdym cywilizowanym kraju. No ale nasz kraj to kraj bandziorow i prostakow. Ludzie obudzcie sie.Cywilizowany swiat daleko wam odjechal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko Wszystko fajnie... IP: *.iel.waw.pl 27.06.08, 09:39 tylkoc o będzie jak już wyrzucimy tą mafię? następni kontrolerzy będą lepsi? Skuteczniejsi i zarazem mniej odrażający? Ciężko pogodzić te dwie sprawi słuchając cały dzień wymówek "a, zapomniałem... nie wiedziałem..." etc. Weź bądź mądry i odróżnij oszusta od uczciwego człowieka, który faktycznie zapomniał. Czy następna ekipa będzie lepsza? Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie 26.06.08, 05:41 Za bandycki napad prokuratura powinna wszczac dochodzenie z urzedu. Nalezy ufac, ze znajdzie sie rzetelny sedzia i nie skarze bandytow na kare w wys. 50 zl i 10 minut pracy spolecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytaj: Dobra Rada Powinnas sadzic miasto, bo ono ich zatrudnilo IP: *.nyc.res.rr.com 26.06.08, 06:17 To przedsiebiorstwo autobusowe nie zagwaranotowalo Ci bezpieczenstwa w swoim pojezdzie. Jezeli przedsiebiorstwo nalezy do miasta, powinnas sadzic miasto! Nie sadz malej firmy zatrudniajacej meneli, ktora nie bedzie miala funduszy zeby wyplacic odszkodowanie. Winne jest miasto i jego przedsiebiorstwo autobusowe, bo w skutek ich decyzji o zatrudnieniu przestepcow, stalas sie ofiara przemocy. Renoma uzyslala zgode na dzialalnosc i podpisala kontrakt z miastem. Ty korzystalas z serwisu autobusowego, a nie serwisu Renomy. To miasto powinno sadzic Renome, a nie Ty, bo Ty nie masz nic z nimi nic wspolnego oprocz tego, ze Cie sponiewierali i pobili! Odpowiedz Link Zgłoś
loader Pierwszy proces przeciwko Renomie 26.06.08, 08:41 trzymam kciuki nawet u stóp za precedens, by małpo-kanary poszły do puchy. tam kobiet nie ma ale uciech cielesnych i tak im nie zabraknie, szczególnie temu koczkodanowi posiadającemu zarzut napaści na kobietę. "cztery jaja koło dupy to więzienne love story..." (hurt) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wikary Satanista z PIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 09:03 Toz to sam satanista z PIS, popatrcie na jego koszulkie tam jakies diably ma porysowane! Apage Satanas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.chello.pl 26.06.08, 10:05 Kolejny stronniczy artykuł wyborczej. Tej pasażerce prztysługiwała wyłącznie 50% zniżka. Tak na marginesie, notorycznie ma "przejścia" z kontrolerami, gdyż notorycznie biletów nie posiada. A to już szalbierstwo, za co można ponieść przewidziana prawem odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia26 Re: Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie 26.06.08, 13:08 Gość portalu: zyx napisał(a): > Kolejny stronniczy artykuł wyborczej. Tej pasażerce prztysługiwała > wyłącznie 50% zniżka. Tak na marginesie, notorycznie ma "przejścia" > z kontrolerami, gdyż notorycznie biletów nie posiada. A to już > szalbierstwo, za co można ponieść przewidziana prawem > odpowiedzialność. Ale nie ma nikt prawa kobiety nawet dotknąć! nie mówiąc o lżeniu i sponiewieraniu! Pewnie jesteś ich pracownikiem. Fajnie być w "renomowanej" firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie 27.06.08, 02:22 Gość portalu: zyx napisał(a): > Kolejny stronniczy artykuł wyborczej. Tej pasażerce prztysługiwała > wyłącznie 50% zniżka. Tak na marginesie, notorycznie ma "przejścia" > z kontrolerami, gdyż notorycznie biletów nie posiada. A to już > szalbierstwo, za co można ponieść przewidziana prawem > odpowiedzialność. Z wypowiedzi rodziny powódki wynika, że wszystkie kary nałożone do tej pory na powódkę zostały zapłacone. Jeżeli tak jest istotnie, to nie popełniła ona żadnego wykroczenia. Art 121 § 1 K.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wladek Renoma=ZOMO ... czyli nadal zyjemy w PRLu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:19 BRAWO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oho że jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 10:23 ociemniałą????!! Sam jest ciemniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kill'em'all .. kanarów! IP: *.uznam.net.pl 26.06.08, 10:43 Po co to ścierwo szwęda się po autobusach? Wytłuc co do sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek kocham panow z renomy IP: *.metrolink.pl 26.06.08, 11:29 mam nadzieje ze znowu jakis kontroler renomy trafi na nas w nocnym :)) trzeba tepic tych leszczy :p Odpowiedz Link Zgłoś
atom07 Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie - 26.06.08, 11:54 Jestem z Warszawy ale bywam w 3 city..Renoma ma opnie cos na pograniczu gangu ... skutecznosc to dla nich =przemoc i brak kultury klient bez biletu jest nadal klientem bo zaplaci kare...ale dla Renomy ,klienta mozna przewrocic i zwymyslac...to zła renoma dla Renomy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.acn.waw.pl 26.06.08, 12:26 Też kiedys miałem sprawę w sądzie przez Renomę... Sprawa była co prawda Ja - PKP, ale przez tych chamów! Ci ludzie są brutalni, chamscy i nierzadko łamią prawo! Mi, po dwóch latach walki udąło się. Do dziś pamiętam jak ie nazywał ten gość z Renomy. Skubaniec próbowąl mnie nieźle wrobić. Życzę tej Pani i jej przedstawicielowi powodzenia! Wyciśnijcie z tej "firmy" ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazerka Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.leed.cable.ntl.com 26.06.08, 12:45 Brawo Panie Mecenasie.Ludzie sa traktowani tragicznie.Tez mam problem w Warszawie z chamska kontrola o czym mam zamiar doniesc odnosnym wladzom. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia26 I bardzo dobrze! 26.06.08, 13:02 Śledzę to sprawę od początku kiedy ukazał się pierwszy artykuł opisujący to zdarzenie. Uważam to za skandal i pośmiewisko dla władz miasta pozwalających na to aby pasażerowie bali się jeździć komunikacją. Ja wiem, że ma to pomóc w walce z gapowiczami, ale bez przesady! Tym bardziej dziwią mnie słowa władz, którzy wysłuchali słów tych bandytów a o pasażece zapomniano? Czy tak się rozwiązuje problemy? Miałam okazję jeżdzić po Krakowie, Lublinie, Katowicach i Wrocławiu. Nigdy nie spotkałam się z takim traktowaniem pasażerów mimo, że niektótrzy zachowywali się nie raz chamsko i wulgarnie. Uważam też 30 tys. zł za małą sumę, właściwie kropelkę, która niewiele zadziała. Proces pewnie zakończy sie łagodnym wymiarem dla firmy ponieważ sąd podejdzie do sprawy tak jak zwykle- mała szkodliwość społeczna, pierwsza taka skarga i wcześniej nikt nie narzekał na nich. Lecz to jest jakaś nadzieja, że wreszcie ktoś przyjrzy sie firmom kontrolującym komunikację. Z moich bowiem źródeł wynika, że często niekaralność takich pracowników jest wysoce wątpliwa, czy to prawnie, czy moralnie.... Gdyby mnie sie to zdarzyło zakarzyłabym nie tylko firme ale i władze, które te firmę wynajmują. Czyli władze miasta. Bo przecież to oni dają przyzwolenie na coś takiego. Będę z uwagą śledzić tą historię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 13:02 Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez poszkodowana Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 16:42 w koncu ktos sie za to zabral!tez bylam ofiara chamskeigo i neisparwiedliwego zachowania tzw kotrolerow. moze znajdzie sie w koncu sila na te zbiry<brawo> Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie 26.06.08, 21:46 Nie czuje sie uprawniona do oceny tamtej sytuacji, ale wczoraj widzialam GRZECZNEGO kanara w tramwaju nr 9 w Warszawie i mniej grzecznego gapowicza w wieku ok. 30 lat. Gapowicz byl mniej grzeczny kiedy przejezdzalismy most Poniatowskiego, a na przystanku na moscie szamotanina przy drzwiach, wreszcie zupelnie niegrzeczny gapowicz sila odepchnal kanara (ten sie niezle zakolysal) - i zwial pokazujac jeszcze kanarowi pare nieprzyzwoitych gestow. Patrzylam na jadacego dalej kanara i bylo mi go zal - toz to praca do licha, normalna praca tyle, ze nieprzyjemna z uwagi na nastawienie spoleczenstwa i jak widac niebezpieczna. Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon to skandal żeby takie bydlaki IP: *.171.76.162.crowley.pl 27.06.08, 02:29 robiły sobie jaja z prawa z poklaskiem burmistrza a człowiek żeby musiał po mieście poruszać się z dwoma swiadkami ciekawy jestem jakby tak burmistrz po ryju dostał to czy byłby taki spokojny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a I bardzo dobrze.Oby pani wygrała tę sprawę. IP: *.radioalfa.pl 27.06.08, 09:24 Dość takiego chamstwa. Niech przyjmują do pracy nawet na takie stanowisko po jakiejś rekrutacji a nie każdego psychola lub pijaka jaki się zgłosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quest Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 00:15 a ja jako były "renomiarz" myślę że jest to prawda, takie tłumaczenia mieliśmy zawsze i nasz "derekcja" też powodzenia, mam nadzieję że winni zostaną ukarani, a co do roszczeń to myślę że są one za małe dwudziestydrugi@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mati999919 Będzie pierwszy proces przeciwko Renomie 23.09.08, 15:46 Tak samo bylo z moim zięciem. W ostatniej chwili wpadl do pociągu Mazowieckich Kolei i nie zdązył kupic biletu. Grzecznie przepychał się do czoła pociągu, żeby nabyc bilet u konduktora. Ale po drodze trafił na osiłków z Renomy. Nie pomogły wyjaśnienia nie dali mu kupic biletu u konduktora tylko wlepili mandat.No i żle trafili. Bo o ile zięć jest nadzwyczaj spokojnym facetem , to ma teściową diablicę. Po przyjeżdzie zięcia i opowieści warknęłam złowrogo z nozdrzy buchnął mi dym diabelskiej siarki i tylko powstrzymaniu przez domowniów uniknęła tej niedzieli miazgi słynna renoma tak przez małe "r". Najpierw wykonałam telefon do Dyrekcji KM gdzie zlupiłam gogo trzeba bo dla nich wszystko w porzadku a póżniej zadzwoniłam do wydziału PKP, ktory zajmuje się andatami.Rozmowa przebiegla, krotko i na temat i grzecznie. Po rozpoznaniu sprawy, Pani z PKP stwierdziła, że pracownicy renomy twierdza, że mój zięciulek ich napadł, nawyzywał i ma szczęście, że Go nie oskarżyli. Moja wściekłość sięgnęła zenitu a pod językiem miałam jak cham same h.., k... i inne epitety. Oni we 3 lub 4 mięśniaki bez mózgu a mój zięciulek szczupły biurokrata z wysoką kulturą osobistą. Napisałam takie pismo i zarządałam konfrontacji ale w mojej obecności. Skończyło się szybciutko na przeproszeniu przez PKP i anulowaniu mandatu. Jeżdżę już 30 lat pociągami podmiejskimi i od kiedy nastała renoma to pasażerowie z niechęcią wyciągają bilety do kontroli. Chamstwo, bezmózgowie, brak kompetencji i BRAK ZNAJOMOŚCI PRZEPISÓW I KOMUNIKATÓW KM i RP. Mam pytanie do Zarządu renomy.Dlaczego wasi pracownicy nie sprawdzą biletu osiłkowi z mało przyjaznym wyglądem? Dlaczego nie wejdą do przedziałów gdzie siedzą "chłopki" popijający piwko(legalnie), pijący wódzie z teczki lub reklamówki i dym taki, że ich twarzy nie widać. Tam nie wejdą sprawdzic bilety, nawet jak sprawdzają w innych przedziałach.Zróbcie im szkolenie z kultury. Wzmozone akcje będziemy mieli w grudniu-blizej Świąt bedą pracować na swoje premie. Odpowiedz Link Zgłoś
lisowski.piotr Domagać się 300 tyś 20.11.08, 14:41 Domagać się 300 tyś dla reszty poszkodowanych przez tą bandycką firmę! Po prostu MAFIA! Odpowiedz Link Zgłoś