Dodaj do ulubionych

Kto lubi sobie pograc na kompie

IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 10:30
Bo ja lubię (najlepiej nocą)
Obserwuj wątek
    • Gość: sharky Re: Kto lubi sobie pograc na kompie IP: *.hg.mdip.bt.net 06.08.01, 10:55
      Oj ja jak bylem mlody to tez lubilem pograc. Ale niestety jak wracam do chaty
      nawet nie mysle o wlaczeniu kompa. Choc ostatnio przyznam, ze coraz bardziej
      zaczyna mnie kusic PS2 i GranTourismo...Chyba sobie zafunduje przy jakiejs
      okazji...
    • cmd26 Re: Kto lubi sobie pograc na kompie 06.08.01, 10:57
      Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Bo ja lubię (najlepiej nocą)

Eeee, te dzisiejszy gry, to nie to co kiedys :((((
      Dune II, Frontier, Arkanoid (ten oryginalny) - to byly gry :)))
      Ja teraz tylko czasami sobie pogram w NFS3 - nawet fajna gierka.
      Oczywiscie najlepiej gra sie w nocy.
      • Gość: mcroti Re: Kto lubi sobie pograc na kompie IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 11:01
        Trzeba przyznać że klasyki mają swój urok
        A Elite Frontier jest the best. Grywałem jeszcze w niego na C-128
        • cmd26 Re: Kto lubi sobie pograc na kompie 06.08.01, 11:08

> Trzeba przyznać że klasyki mają swój urok
          > A Elite Frontier jest the best. Grywałem jeszcze w niego na C-128

Komodorek 64 - to byly czasy
          ehhhh, szkoda, ze juz go nie mam
          ale gdzies tam w szafie powinna stac stara Amiga - to na niej uczylem sie
          programowac :) Albo taka gierka jak Sensible Soccer na amisie - ilez ja czasu
          przesiedzialem przy tej grze :)
          • Gość: jolka Re: Kto lubi sobie pograc na kompie IP: 10.10.41.* 06.08.01, 12:51
            jak wy potraficie slicznie wspominac stare dobre czasy
            pozdrawiam
            • cmd26 Re: Kto lubi sobie pograc na kompie 06.08.01, 15:51
              Gość portalu: jolka napisał(a):

> jak wy potraficie slicznie wspominac stare dobre czasy
              > pozdrawiam

Ty tez kiedys w takie gry gralas?
              • Gość: mcroti Re: Kto lubi sobie pograc na kompie IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 15:55
                A co myslałes, że kobiety nie giercują
                Moja żona też lubiła pogonić mnie od kompa i zasiasć za flipperami
                • cmd26 Re: Kto lubi sobie pograc na kompie 06.08.01, 16:01

> A co myslałes, że kobiety nie giercują
                  > Moja żona też lubiła pogonić mnie od kompa i zasiasć za flipperami

moim zdaniem kobiety za rzadko "giercuja" :(((
                  • Gość: jolka Re: Kto lubi sobie pograc na kompie IP: 10.10.41.* 06.08.01, 16:10
                    Pewnie ze gralam ale nie pytaj w jakie bo nie pamietam .
                    Pamietam tylko , ze tata sie wkurzal bo co chwile kupowal nowy joystic.
                    generalnie komputra zajmwali moi bracia wiec trudno bylo sie do niego dostac

• cmd26 Re: Kto lubi sobie pograc na kompie 06.08.01, 16:13

> Pewnie ze gralam ale nie pytaj w jakie bo nie pamietam .
                      > Pamietam tylko , ze tata sie wkurzal bo co chwile kupowal nowy joystic.
                      > generalnie komputra zajmwali moi bracia wiec trudno bylo sie do niego dostac

Ehhh, no wlasnie, stare dobre joysticki (tak to sie chyba pisze:)), nie jakies
                      tam analogowe go*** na peceta, lecz na mikrostyki.
                      Nie wytrzymam - ide zaraz poszukac swojej amisi i sprobuja ja uruchomic :)
                      • Gość: mcroti Re: Kto lubi sobie pograc na kompie IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 16:17
                        cmd26 napisał(a):

> Ehhh, no wlasnie, stare dobre joysticki (tak to sie chyba pisze:)), nie jakies
                        > tam analogowe go*** na peceta, lecz na mikrostyki.
                        > Nie wytrzymam - ide zaraz poszukac swojej amisi i sprobuja ja uruchomic :)

Lepsze były blaszaki!!!
                        Jak kończyła się blaszka stykowa to wystarczyło skoczyc do spożywczego po orzeszku Kunza. Potem mamusi
                        nożyczki i wycinanka gotowa. Dżoj działał jak złoto ino nozyczki cos troche poszarpywały:)))

• cmd26 Re: Kto lubi sobie pograc na kompie 06.08.01, 16:20

> Lepsze były blaszaki!!!
                          > Jak kończyła się blaszka stykowa to wystarczyło skoczyc do spożywczego po orze
                          > szku Kunza. Potem mamusi
                          > nożyczki i wycinanka gotowa. Dżoj działał jak złoto ino nozyczki cos troche pos
                          > zarpywały:)))

hehehe, jaka "partyzantka". Jak tak nie robilem - szanowalem swoje rzeczy. W
                          calym swoim zyciu rozwalilem tylko dwa joye :)
                          • Gość: jolka Re: do cmd26 IP: 10.10.41.* 06.08.01, 16:26
                            nigdy nie miales gierek typu "bij kogo popadnie a najlepiej jak znasz karate"
                            to prawdziwy killer dla joysticka
                            • cmd26 Re: do cmd26 06.08.01, 16:29

> nigdy nie miales gierek typu "bij kogo popadnie a najlepiej jak znasz karate"
                              > to prawdziwy killer dla joysticka

nie znalem nikogo kto by mnie pokonal w Mortal Kombat :)
                              Ale "mordobicia" to byla pestka w stosunku do Sensible Soccer :))))))
                  • Gość: mcroti Re: Kto lubi sobie pograc na kompie IP: *.ibngr.edu.pl 06.08.01, 16:14
                    Oj tak oj tak
                    A to rodzi brak zrozumienia dla wizyt w Empiku gdzie gry i to całkiem swieze po taniosci sprzedają.
                    Ostatnio kupiłem hurtem trzy jedna strzelanke i dwa RTS-y. A w prezencie dali jeszcze Pizza Syndicate. Niezły
                    ubaw.
                    Kurde tylko doba lekutko za krótka:)))))
                    • cmd26 Re: Kto lubi sobie pograc na kompie 06.08.01, 16:18

> Oj tak oj tak
                      > A to rodzi brak zrozumienia dla wizyt w Empiku gdzie gry i to całkiem swieze po
                      > taniosci sprzedają.
                      > Ostatnio kupiłem hurtem trzy jedna strzelanke i dwa RTS-y. A w prezencie dali j
                      > eszcze Pizza Syndicate. Niezły
                      > ubaw.
                      > Kurde tylko doba lekutko za krótka:)))))

Teraz to trzeba kupowac oryginaly - pamietam jak kiedys biegalem na rynek we
                      Wrzeszcu aby zamowic u "pirata" gry na dyskietkach. A jeszzce wczesniej
                      sprzedawali wszedzie takie fajne kasety do komodorka - 30-40 gier na jednej
                      kasecie (ale trzeba bylo miec jakies Turbo, czy cos takiego - juz dokladnie nie
                      pamietam, byly takie cartridge). Co druga tego typu kaseta byla zepsuta wiec
                      trzeba w kolko chodzic i wymieniac na inne :)
                      • Gość: sharky Re: Kto lubi sobie pograc na kompie IP: *.hg.mdip.bt.net 06.08.01, 18:03
                        A ja mialem joya ktorego mi tatus zrobil z mydelniczki. Nikt nie mial lepszego.
                        I mialem grundiga ktorego podlaczalem do Atari i czekalem 20 min az sie
                        zaladuje gra. Fajne to byly czasy: gry za friko a komputerami bawili sie
                        nieliczni i ktos kto mial kompa nalezal do elity w klasie:))) Teraz i tak kazdy
                        ma PCeta, uzywanie kompa stalo sie codziennoscia i jest nudne jak flaki z
                        olejem. Niedlugo pewnie moja babcia pewnie zacznie surfowac po sieci (moze juz
                        to robi?). Trzeba znalezc sobie jakies nowe hobby...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka