Dodaj do ulubionych

Centrum Gdańska: będą nowe deptaki

IP: *.limes.com.pl 12.06.09, 21:16
brawo, tak trzymac. moze cos sie ruszy i ludzie nie beda uciekac do sopotu na
dluzszy spacer
Obserwuj wątek
    • Gość: gość [...] IP: *.chello.pl 12.06.09, 21:52
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: UlC60 Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: 82.177.72.* 12.06.09, 22:31
        Ale z Ciebie Burek,albo Burak,jak wolisz....Masz kase to kup lokal i
        sprzedawaj piwko i kawe i cos tam jeszcze,a jesli jesteś gołoduplec
        to siedz cicho i nie szukaj wszedzie afer.No chyba,ze jesteś
        PiSuarczykiem,kipisz z nienawisci,zawisci...itd itp do wszystkiego
        co nie po mysli prezesunia.Co do pomyslu nowych deptakow,to tylko
        przyklasnąc!!!!
      • Gość: pavulon78 Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: 193.189.116.* 12.06.09, 22:58
        Proponuję zamienić Podwale Przedmiejskie na deptak. To rozwiąże problem korków na tej ulicy. Nie bedzie samochodow - nie bezie korków.
        • Gość: @ Podwale deptakiem, Podwale parkiem IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 13.06.09, 08:10
          ale on ma racje. Ja bym poszedł dalej i w miejscu Podwala zrobił park z miejscem na przystanki tramwajowe. Byłaby niezła atrakcja dla mieszkańców.
      • Gość: autor Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: *.static.hnet.pl 12.06.09, 23:25
        Zostań w domu i oglądaj seriale w TV. Nikt Ci nie każe iść na Główne
        Miasto ani spacerować nowymi gdańskimi deptakami - mały, zawistny,
        śmieszny człowieczku.
    • yassna Centrum Gdańska: będą nowe deptaki 13.06.09, 00:18
      parkingi powinny powstać NAJPIERW. marni ci nasi włodarze.
      • Gość: as a po co parkingi skoro to deptak. IP: *.mlyniec.gda.pl 13.06.09, 08:08
        A po co parkingi skoro o deptak.
        Do miasta ze wsi możesz przyjechać komunikacją publiczną.
        Tup tup...
    • Gość: Stefas Spokojnie IP: *.pool.ukrtel.net 13.06.09, 07:43
      to tylko kolejy odcinek serialu Adamowicza: bedzie pieknie, zrobimy
      to, zbudujemy tamto, caly swiat tu przyjedzie i zobaczy i beda nas
      podziwiac.... Pan Kotlowski nie potrafi zorganizowac koszenia trawy
      czy tez latanie dziur w drogach ale zawsze chetnie bierze udzial w
      PR show Adamowicza.
    • Gość: gość portalu skompromitowana ekipa - dość "eksperymentów" IP: *.centertel.pl 13.06.09, 08:55
      jako mieszkaniec Gdańska mam już dość "udanych eksperymentów". Zwężenie Kartuskiej, jeden pas do Osowej, hala bez dróg, której dach pęka itp. Niech miasto wypełnia swoje podstawowe obowiązki i na tym się skupia. Przepaść pomiędzy Gdańskiem a Krakowem czy Wrocławiem ciągle się pogłebia i pozorne ruchy tego nie zmienią. Trzeba zmienić włodarzy, mam nadzieję, że kolejnych wyborach będzie z Adamowiczem jak z Kozłowskim. Kilka lat PR i przegrywa z młodym Wałęsą bez dokonań i z ostatniego miejsca.
      • Gość: gdanskaaa odpuść płaczku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:25
        Deptaki super sprawa!!!

A co do uspokojenia ruchu na Kartuskiej (nie zwężenia!) to chyba
        lubisz stać w korkach, bo od kiedy wiosną 2007 wybudowano wysepki i
        światła korki na dole Kartuskiej zupełnie zniknęły.
    • Gość: fajnie to niby jak mam dojechać do centrum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 09:00
      Załóżmy że mieszkam na Kiełpinku, albo Złota Karczma, albo Niedźwiednik? tramwajem? skm? a moze trzema autobusami? I ile za to wydam?

2,50 + 2,50 + 2,50 = 7,50zł, w dwie strony to bedzie 15zł. Z całą rodziną koło 50zł. No super - mały wypad do centrum miasta na deptak z dzieciakami i 50zł poszło. O komforcie w autobusach nie ma co mówić.
      • Gość: pieszy Re: to niby jak mam dojechać do centrum? IP: *.izacom.pl 13.06.09, 13:32
        A musisz pod samego Neptuna autem wjechać? Czy nie lepiej byłoby
        podjechać autem na parking położony 200-300 metrów od Głównego
        Miasta, a potem zrobić sobie mały spacer z dzieciakami?

Tak na marginesie, Twoje wyliczenia warto byłoby uzupełnić o koszt
        paliwa do auta na tej trasie, uwzględniając koszt paliwa wypalonego
        podczas stania w korku spowodowanego tym, że wszyscy koniecznie
        muszą podjechac autem do samego centrum. Coś mi się wydaje, że
        różnica w cenie nie będzie zbyt wielka.
    • Gość: stały czytelnik Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: *.chello.pl 13.06.09, 11:51
      a nie bylo juz o tym pisane? zauwazylem ze p. jamroz lubi dobrze napisac
      prezydencie. to moze za tydzien raz jeszcze o deptaku?
    • Gość: nonik Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: *.chello.pl 13.06.09, 11:59
      Zastanawiam się gdzie będą parkować okoliczni mieszańcy. Najpierw chyba należało
      by pomyśleć o parkingach.
      • Gość: pieszy Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: *.izacom.pl 13.06.09, 13:34
        Okoliczni mieszkańcy to w większości emeryci, którym przeszkadzają
        ogródki piwne, imprezy uliczne, podwyżki czynszów za mieszkania w
        centrum, itp. Nie sądzę, żeby posiadali samochody.
        • Gość: M Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 14:47
          To jest b.dobry przykład bredni powtarzanych przez ludzi, którzy
          nie mieszkają na terenie Głównego Miasta. Mieszkają sami emeryci,
          wszystko przeszkadza, aż się dziwię, że nie padł koronny "argument"
          tzn. jak ci się nie podoba to się wyprowadż. Nikogo nie interesuje,
          że mieszkają tam normalni ludzie idący rano do pracy/szkoły. Fajnie
          jest przyjechać zaparkować na trawniku albo w poprzek chodnika( brak
          parkingów to przecież żaden problem, wystarczy,że Adamowicz zaleci
          straży miejskiej żeby nie karać mandatami ), następni pokrzyczeć do
          2-3, załatwić się w bramie/klatce/śmietniku i wrócić do domu gdzie
          cisza i spokój. Adamowicz nie powinien być prezydentem miasta bo
          ma mieszkańców w d...., tylko dyrektorem skansenu/wesołego miasteczka
          bo do tego nadaje się idealnie.
          • Gość: dzidek Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: *.static.hnet.pl 13.06.09, 14:56
            No własnie wyprowadź się na obrzeza Gdańska i wybuduj sobie dom z 7
            garazami (1 samochod na każdy dzień). Będziesz miał(a) spokój,
            ciszę, nikt Ci w bramie sikać nie będzie i Straż Miejska też
            potrzebna nie będzie.
            • maruda.r Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki 13.06.09, 23:06
              Gość portalu: dzidek napisał(a):

> No własnie wyprowadź się na obrzeza Gdańska i wybuduj sobie dom z 7
              > garazami (1 samochod na każdy dzień).

To jest jakieś rozwiązanie dla przedmówcy. Ale idźmy dalej: on się wyprowadzi, a
              na jego miejsce wprowadzi się ktoś inny. I będzie miał te same problemy.

Alternatywą jest wyprowadzenie się wszystkich mieszkańców Głównego Miasta na
              wieś, a cały pustostan utrzymują Adamowicz z Kotłowskim z własnych kieszeni.

• Gość: tomek Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: *.chello.pl 14.06.09, 12:00
                ja mieszkam na starym mieście, nie jestem stary i nawet przestaje mi przeszkadzac nocny halas pod oknami, trudno, ale jak mam sie godzic na brak dojazdu do mojej nieruchomości? wielu z przedmowcow w ogole nie przeszkadza fakt, ze ogranicza sie moje prawa. ja na pewno staralbym sie zachowac bardziej solidarnie gdyby chodzilo o was. istnieje pewne rozwiazanie tego problemu, jesli ogranicza sie ludziom prawa, to aby ich nie krzywdzic powinno sie takze ograniczyc ich obowiazki. jestem w stanie zgodzic sie na zakaz parkowania pod moim domem, pod warunkiem ze nie bedzie ode mnie pobierany podatek gruntowy. dlaczego wciaz mi sie tylko odbiera i odbiera? dlaczego pan adamowicz dba o turystow i o brukowane deptaki a calkowicie w dupie ma podworko, miejski grunt, gdzie kawalek parkingu sie zapada, gdzie piaskownica zamienia sie w popielniczke dla gosci parlamentu. jesli ma z tym wszystkim klopot to moze powinien mi to oddac, ja zbuduje dwie bramy, zamkne to w cholere i bedzie schludnie i czysto a parkowac bede mogl na swoim. i jeszcze jedno, ciekaw jestem jak przedstawiaja sie owoce urealnienia cen najmu na starym miescie, bo jak na razie to widze mnostwo pustych lokali, ktore generuja nam wszystkim koszty, wczesniej przynajmniej na siebie zarabialy. nota bene nie wiem czy pustostany zaklejone folia i gazetami wygladaja bardziej prestizowo od ciucholandow, fryzjerow, sklepow z drobiazgami. moze jakis rozsadny dziennikarz zada pare pytan wladzom miasta, moze wladze miasta laskawie odpowiedza ile miesiecznie kosztuja te pustki, chyba ze sie myle i akcja jest wielkim sukcesem, w takim razie chetnie przeprosze.
    • Gość: jacek chory kraj, chore społeczeństwo IP: *.chello.pl 13.06.09, 18:51
      jasne, najlepiej zamknąć wszsytkie ulice, proponuje już od świętego
      Wojciecha po Żabiankę, przecież wszędzie są turyści i karczmarze.
      Ciekawe tylko co mają począć mieszkańcy Starego Miasta, rozumiem
      ograniczenie wjazdu dla turystów, jasne niech sobie jakiś hanys,
      albo krawaciarz warszawski zostawi swój samochoód na parkingu, i
      maszeruje piechotką pod Neptuna, strzelić sobie fotke. Tylko
      dlaczego mają na tym cierpieć mieszkańcy, mam zostawiać samochód na
      parkingu poza starówką, bo część ulic zostala zamknieta tylko
      dlatego aby jakiś tutysta mógł posadzić swoją tłustą d... w ogródku
      ustawionym na środku ulicy.
    • Gość: bart Re: Centrum Gdańska: będą nowe deptaki IP: *.chello.pl 13.06.09, 21:20
      Wszystko pięknie, zastanawia mnie tylko jedna rzecz. W artykule napisano że nie
      będą mogły wjechać nawet pojazdy uprzywilejowane, a to oznacza, że nie wjedzie
      tam ani policja ani pogotowie czy straż? Więc albo autor artykułu to kretyn,
      który nie wie co pisze, albo prezydent miasta jest durniem i podkłada się pod
      prokuratora. Nie wiem co gorsze.
    • maruda.r Centrum Gdańska: będą nowe absurdy 13.06.09, 23:14

"Od 1 lipca do 31 sierpnia w godz. od 9 do 2 w nocy nie będą mogły po nich
      jeździć żadne samochody, nawet uprzywilejowane."

Ewentualny pożar będzie gaszony po 2 w nocy. A jak komuś serce stanie, to
      sanitariusze będą zasuwać kilkaset metrów z noszami.

Naprawy kanalizacji, wodociągów, sieci energetycznej, gazowej i
      telekomunikacyjnej tylko między 2, a 9. Przestrzegać, a doczekamy się zdjęć,
      jak Wróblewski z Kotłowskim kominiarza na lektyce będą wozić.

• Gość: ja aby całe Główne Miasto tętniło życiem IP: 188.33.98.* 14.06.09, 10:29
      Aby tętniło to by musieli wysiedlić te babcie i dziadków, którym przeszkadza
      życie nocne i wydzwaniają już o dziesiątej po policje.
      • Gość: doraa Re: aby całe Główne Miasto tętniło życiem IP: *.limes.com.pl 14.06.09, 19:28
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Aby tętniło to by musieli wysiedlić te babcie i dziadków, którym przeszkadza
        > życie nocne i wydzwaniają już o dziesiątej po policje.

sam sie przesiedl, babcie, dziadki i inni mniej wiekowi sa z reguly
        wlascicielami lokali, wiec wiesz gdzie sobie mozesz taka propozycje wsadzic???????
        Poza tym, jako mieszkancy maja tez swoje prawa, a jak czytam o tetniacym zyciem
        uliczkach -czytaj o dracych sie niedopitych gosciach, szukajacych zacisznego
        miejsca na podworkach by tam sie realizowac "kulturalnie" to mnie szlag trafia.....
        Dla UM mieszkancy Glownego Miasta sa mieszkancami II kategorii......
        • maruda.r Re: aby całe Główne Miasto tętniło życiem 14.06.09, 20:27
          Gość portalu: doraa napisał(a):

> Dla UM mieszkancy Glownego Miasta sa mieszkancami II kategorii......

Wygląda na to, że magistrat ma na Główne Miasto spojrzenie turysty, a nie
          gospodarza.

• Gość: Yans Re: aby całe Główne Miasto tętniło życiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:31
            Mówił Ci to ktoś kiedyś żebyś przestał się martwić na zapas o sprawy
            Gdańska. Jak masz rozwiazania na wszystko to zlikwiduj smród moczu z
            dworca w Gdyni. W Gdańsku dawno sobie z tym poradzono.
            • maruda.r Re: aby całe Główne Miasto tętniło życiem 15.06.09, 19:10

Gość portalu: Yans napisał(a):

Jak masz rozwiazania na wszystko to zlikwiduj smród moczu z
              > dworca w Gdyni.

Problem sam się rozwiązał, od kiedy przestałeś tam bywać.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka