Dodaj do ulubionych

Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem

17.07.09, 07:47
Odpowiedzialni za twór jakim jest "przedawnienie" to - jeśli jeszcze tego nikt
nie wie - wielkie cwaniaki, sku...syny icw...e, którym się robić nie chce i
dodatkowo biorą łapówki by nie robić.

Sprawa oczywista, ale musiała zostać napisana i będzie powtarzana.
Obserwuj wątek
    • Gość: 4KRZYCH1 w 1992 to był on gwiazdą Unii Demokratycznej !!! IP: *.aster.pl 17.07.09, 07:53
      • koloratura1 Re: w 1992 to był on gwiazdą Unii Demokratycznej 17.07.09, 07:57
        I co z tego?
        • Gość: Róża Luxemburg II a to ze w Unii Demokratycnej same gwiazdy byli. IP: 217.17.37.* 17.07.09, 08:02
          tej laviny unijno-dmokratycnych gwiazd az nadto w nasym zyciu
          publicnem.
          • koloratura1 Re: a to ze w Unii Demokratycnej same gwiazdy byl 17.07.09, 08:43
            Gość portalu: Róża Luxemburg II napisał(a):

> tej laviny unijno-dmokratycnych gwiazd az nadto w nasym zyciu
            > publicnem.

Jak dla kogo, jak dla kogo...
            • Gość: jak się dorobię Coorva, co to kraj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 09:54
              Aż się boję zrobić jakieś pieniądze. Potem będą szarpać skąd, od
              kogo, czemu tak dużo? Zamiast skupiać się na robocie będę się
              tłumaczył przed jakimiś zakompleksionymi ćwierćintelgentami w
              ciasnych pokoikach. Nie to, żebym lubił Piskorskiego, ale niech mu
              udowodnią, że brał w łapę, chyba to tak powinno wyglądać?
              Coorva, co to za kraj?
              • baby1 Re: Coorva, co to kraj? 17.07.09, 10:13
                Nie ma się co denerwować. To był i jest polityk. Takie są wymogi
                składania oświadczeń majątkowych przez polityków w całym
                cywilizowanym świecie. Teraz dowiedzieliśmy się, że to zwykły oszust.
                Wygrał 500 000 w kasynie. Dowcipniś.
                • u2345p2 Re: Coorva, co to kraj? 17.07.09, 10:14
                  = baby1 napisało:
                  =
                  = Nie ma się co denerwować. To był i jest polityk. Takie są wymogi
                  = składania oświadczeń majątkowych przez polityków w całym
                  = cywilizowanym świecie. Teraz dowiedzieliśmy się, że to zwykły oszust.
                  = Wygrał 500 000 w kasynie. Dowcipniś.

Odpowiem wymijająco. Może tak, a może nie.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=97941045&a=97946071
                  • pereiro Re: Coorva, co to kraj? 17.07.09, 11:13
                    u2345p2 napisał:

> = baby1 napisało:
                    > =
                    > = Nie ma się co denerwować. To był i jest polityk. Takie są wymogi
                    > = składania oświadczeń majątkowych przez polityków w całym
                    > = cywilizowanym świecie. Teraz dowiedzieliśmy się, że to zwykły oszust.
                    > = Wygrał 500 000 w kasynie. Dowcipniś.
                    >
                    > Odpowiem wymijająco. Może tak, a może nie.

A ja powiem tak: jest dokument podpisany przez konkretne osoby. Jak można uznać,
                    że jest on sfałszowany na podstawie zeznań innych osób (nie figurujących na
                    wspomnianym kwicie)? A gdzie analiza grafologiczna? Gdzie zeznania osób
                    podpisanych? A najbardziej mnie dziwi, że prokuratura badała obie sprawy już
                    kilka lat temu i niczego się wtedy nie dopatrzyła. Nagle, po kilku latach, znów
                    się zabiera za to samo, ale tym razem przesłuchuje "świadków", którzy nie mają
                    ze sprawą nic wspólnego (bo to nie ich podpisy) i na podstawie ich zeznań
                    stwierdza, że to fałszywka. A potem stwierdza przedawnienie.

Gdyby nie było przedawnienia, byłaby sprawa. Byłaby konieczność udowodnienia, że
                    to fałszywka za pomocą grafologów i zeznań osób podpisanych. Piskorski miałby
                    możliwość dowiedzenia swoich racji.

Cała ta sprawa śmierdzi i to mocno. Dla mnie jest oczywistym, dlaczego dopiero
                    teraz uznali, że to fałszywka. Ryży oszust do spółki ze specjalistą od
                    przejmowania państwowego majątku (Schetyna - Radio Eska, Śląsk Wrocław),
                    producentem podrabianych Levisów (Drzewiecki) i cieciem niemieckiego biznesmena
                    (Graś) boją się konkurencji. Niestety PO coraz bardziej zaczyna przypominać PiS
                    z jego policyjno-prokuratorskimi metodami walki politycznej...
                    • Gość: Jasiu po co sprawdzają, to jest przedawnione! IP: *.autohit.pl 17.07.09, 15:13
                      Pytam się po co policja zajmuje się sprawą, która nawet jak się okaże prawdziwa to i tak jest przedawniona. Powinni zwrócić koszty z własnej kieszeni a szef, który im to zlecił powinien mieć postawione zarzuty niegospodarności. Niech się zajmą tymi co można ich osądzić!!!
                      ======================================================================

Tani CHF
                      kup i zapłać niższą ratę swojego kredytu
                • hausmeister_paul_gras Re: Coorva, co to kraj? 17.07.09, 10:33
                  > Wygrał 500 000 w kasynie. Dowcipniś.

raczej mało inteligentny, nie to co Graś

podpisał by umowę na cieciowanie Wawelu z synem Franka
                  i nie pół bańki a 5 baniek by zalegalizował...

proste?
                  • koloratura1 Pomysł bardziej głupi niż dowcipny... 17.07.09, 11:10
                    hausmeister_paul_gras napisała:

> > Wygrał 500 000 w kasynie. Dowcipniś.
                    >
                    > raczej mało inteligentny, nie to co Graś
                    >
                    > podpisał by umowę na cieciowanie Wawelu z synem Franka
                    > i nie pół bańki a 5 baniek by zalegalizował...
                    >
                    > proste?

Chyba nie.
                    Musiałby podpisać umowę z synem NARODU (Wawel nie jest niczyją własnością prywatną, a już na pewno Frank nie był nigdy jego właścicielem), co chyba by było niewykonalne.
                    • hausmeister_paul_gras Re: Pomysł bardziej głupi niż dowcipny... 17.07.09, 11:39
                      > co chyba by było n
                      > iewykonalne.

no co ty, willa Grasia też nie ma właściciela

u gen. Czempińskiego wszystko jest wykonalne
                      • jednoreki.pl ładny jackpot sie musiał trafić 17.07.09, 13:50
                        szkoda że to wszystko ściema
                        • a.k.traper Hazardzista na czele SD, ładne perspektywy:) 17.07.09, 14:12
                          Powinien do Rydzyka dołączyć, tamten też "puscił" na giełdzie srodki
                          na pomoc SG.
                      • koloratura1 To nie jest willa Grasia 18.07.09, 08:52
                        hausmeister_paul_gras napisała:

> > co chyba by było n
                        > > iewykonalne.
                        >
                        > no co ty, willa Grasia też nie ma właściciela

Ależ ma! Tego jakiegoś Niemca, co to z nim Graś nawet umowę podpisał.

• Gość: Egghead Re: Coorva, co to kraj? IP: 212.127.95.* 17.07.09, 15:08
                  Ma to już w nazwisku: PiSkorski...
                • janci0 Nie wiem co lepsze - oszust, czy hazardzista? 17.07.09, 16:49
                  Tak czy inaczej, pan Piskorski nie zrozumiał że dla niego polityka się skończyła
                  zaraz po "rozbiciu banku" w Warszawie.
              • Gość: kij Re: Coorva, co to kraj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 10:43
                Gość portalu: jak się dorobię napisał(a):

> Aż się boję zrobić jakieś pieniądze. Potem będą szarpać skąd, od
                > kogo, czemu tak dużo? Zamiast skupiać się na robocie będę się
                > tłumaczył przed jakimiś zakompleksionymi ćwierćintelgentami w
                > ciasnych pokoikach. Nie to, żebym lubił Piskorskiego, ale niech mu
                > udowodnią, że brał w łapę, chyba to tak powinno wyglądać?
                > Coorva, co to za kraj?

Wystarczy pokazać PIT ....
              • koloratura1 Re: Coorva, co to kraj? 17.07.09, 11:02
                Gość portalu: jak się dorobię napisał(a):

> Aż się boję zrobić jakieś pieniądze. Potem będą szarpać skąd, od
                > kogo, czemu tak dużo? Zamiast skupiać się na robocie będę się
                > tłumaczył przed jakimiś zakompleksionymi ćwierćintelgentami w
                > ciasnych pokoikach.

Tylko wtedy, jeżeli będziesz liczącym się politykiem, a majątku dorobisz się w
                trakcie pełnienia ważnych funkcji.

> Nie to, żebym lubił Piskorskiego, ale niech mu
                > udowodnią, że brał w łapę, chyba to tak powinno wyglądać?

W przypadku polityków - nie do końca tak. Patrz wyżej.

• Gość: kangur Re: Coorva, co to kraj? IP: *.152-212-203.dynamic.dsl.brs.iprimus.net.au 17.07.09, 11:49
                  Boj sie prawa a o reszte sie nie martw.Te cwiartki w malych pokojach
                  tez sie tego boja. Lepszej przyszlosci zycze.
                  Kangur z normalnego kraju
                  • 1410_tenrok piskorski zaczął kombinować, to mu wynależli 17.07.09, 16:42
                    trupa w szafie.

Homo sovieticus to taka wsza. A Piskorski mógł dać sobie spokój z polityką po
                    warszawskiej aferze.
        • don_pedro_de_ursua Re: w 1992 to był on gwiazdą Unii Demokratycznej 17.07.09, 10:13
          > koloratura1 napisało:
          >
          > I co z tego?

Szef klubu parlamentarnego Platformy Obywatelskiej Zbigniew
          Chlebowski w radiowych "Sygnałach Dnia" do najważniejszych zadań rządu
          Donalda Tuska zaliczył: reformę finansów publicznych, podniesienie
          płac w budżetówce oraz reformę służby zdrowia. Zapowiedział też, że
          podatek od dochodów kapitałowych
      • a.k.traper Najpierw sprawdź potem pisz, bo to nieprawda 17.07.09, 09:51
        w tym czasie działał w KLD które połączyło sie z UD 1 1994 i
        powstała UW. Nijak to sie ma do całej sprawy, uczciwość jest ponad
        partyjna i PO miało rację usuwając go. Zasada jest prosta, kto
        zarzuty oddali jest w porządku, a jesli tego nie robi tylko
        kombinuje to musi sie liczyć z porażką. Starsznie chce iść
        w "polityki" a przy okazji dokopac Tuskowi, tyle że Tusk jest
        transparentny i w tej sprawie konkretny, kilku polityków sie o tym
        przekonało. I nie ma znaczenia z jakiej partii on był czy jest tylko
        że znowu chce za naszą kase pozyc lekko.
        • pereiro Re: Najpierw sprawdź potem pisz, bo to nieprawda 17.07.09, 11:24
          Grzegorz Schetyna przejął praktycznie za darmo klub sportowy Śląsk Wrocław i
          Radio Eska we Wrocławiu. Paweł Graś cieciuje u jakiegoś podejrzanego typka z
          Niemiec. Mirosław Drzewiecki od wielu lat nie wytłumaczył się z afery z
          produkcją w jego fabryce podrabianych Levisów. Aleksander Grad wraz z żoną robi
          interesy z narażeniem Skarbu Państwa. Palikot otrzymuje dziwne przelewy z rajów
          podatkowych. Sławomir Nowak zarabiał kokosy na kampaniach wyborczych, których
          koszta pokrywa budżet państwa. Można tak długo wymieniać, ale pytanie jest
          jedno. Czemu "transparentny" i "konkretny" Tusk toleruje ich wszystkich w swojej
          partii?
          • a.k.traper Nie mam az tak wielkiej wiedzy jak Ty. 17.07.09, 14:04
            Proponuję przedstawić dowody na wskazane fakty i to bedzie koniec
            Tuska. Słyszałem różne "ciekawostki" na temat polityków z różnych
            ugrupowań ale nie potrafie powiedzieć - winny, nie mam wiedzy. W
            stanie wojennym krażyła plotka że jeden z braci Kaczyńskich to Żyd i
            co ty na to? Bo byli tacy co niewykluczali takiej możliwosci?
            Politycy maja dostęp do wielu informacji i moga je wykorzystywać w
            różnym stopniu i w różnych celach, uważasz że są na tyle głupi by
            bezpośrednio sie angażować w jakies machlojki? Na całym świecie jest
            na to nacisk i znam w Polsce partie które w róznie interpretują
            przyzwoitośc i kumoterstwo. Wrzuciłes tematy, podaj wiecej
            szczegółów.
            • pereiro Re: Nie mam az tak wielkiej wiedzy jak Ty. 17.07.09, 14:52
              Schetyna twierdzi, że nie on, tylko żona. Drzewiecki mówi, że nie on, tylko
              szwaczki (sic!). Nowak nie widzi w tym złego (faktem jest, że w tym przypadku
              zarzuty są raczej etycznej natury). Co mówią Graś i Palikot, wszyscy wiedzą, bo
              obie sprawy są świeże.

Problem polega na tym, że wszystko to traktowane jest wybiórczo. Jedni nie
              wytłumaczyli się do dziś z wielkich wałków i nikt ich nie zmusza, żeby się
              wytłumaczyli. Wystarczy ogólnikowe "to nie moja ręka". Inni się wytłumaczyli
              kilkukrotnie (sześć śledztw dotyczących majątku Piskorskiego prowadzonych przez
              UKS i trzy przez prokuraturę), więc czeka się na przedawnienie, znajduje jakichś
              niezwiązanych ze sprawą głupków i na podstawie ich zeznań ogłasza się: oszukał,
              ale nie zbadamy dokładnie sprawy, bo się przedawniła. W ten sposób odbieramy
              możliwość obrony i rzetelnej weryfikacji dowodów, a gość jest i tak obrzucony
              błotem.
              • a.k.traper Przedstaw dowody i zakończmy temat 17.07.09, 17:11
                skoro winny to powinien odpowiedzieć i tyle. Masz wiedze w tym
                temacie to opisz, GW to wykorzystam wiele takich "sztuk"
                opisali.Gdyby ich kryli to bys tego postu nie zamieścił. Znam
                poglądy pana Adama z dawnych czasów i wątpie by odpuścił tylko
                dlatego że to kumple z dawnych lat, został by zawodowym posłem jak
                większość pisiorków, niewazne co się dzieje byle by utrzymać stan
                posiadania, to jest główna prawda polityczna.
                • pereiro Re: Przedstaw dowody i zakończmy temat 17.07.09, 18:29
                  Przedstawianie dowodów, to rola prokuratury (ja nie mam ani czasu, ani prawnych
                  możliwości, żeby pozyskiwać taką wiedzę). Jak napisałem w poprzednim poście -
                  problemem jest to, że w PO takie sytuacje traktuje się wybiorczo, w zależności
                  od tego, kogo dotyczą. Piskorskiego wyrzucono bez jednego choćby dowodu
                  nieuczciwości. Teraz te dowody są w sposób oczywisty fabrykowane. Stąd pomysł na
                  fałszywkę i natychmiastowe umorzenie sprawy.

O Schetynie, Nowaku, Drzewieckim, Grasiu, czy Palikocie GW pisała i zapewne
                  będzie jeszcze pisać. A reakcji Tuska jak nie było, tak nie ma. To jest właśnie
                  wybiórczość, o której piszę.
                  • a.k.traper Czyli nie masz nic do powiedzenia w temacie? 17.07.09, 19:32
                    Pomijam, iz pisałem o czym innym. Po co w ogóle pisac, skoro się
                    mało wie? Ja to co wiedziałem napisałem i tego jestem pewny.
                    • pereiro Re: Czyli nie masz nic do powiedzenia w temacie? 17.07.09, 21:34
                      a.k.traper napisał:

> tyle że Tusk jest
                      > transparentny i w tej sprawie konkretny, kilku polityków sie o tym
                      > przekonało

a.k.traper napisał:

> Pomijam, iz pisałem o czym innym. Po co w ogóle pisac, skoro się
                      > mało wie? Ja to co wiedziałem napisałem i tego jestem pewny.

Do tej pory mi się wydawało, że albo nie czytasz tego, co piszę, albo po prostu
                      tego nie rozumiesz. Teraz wiem, że nie czytasz lub nie rozumiesz również
                      własnych wypowiedzi.

Wytłumaczę Ci więc. Napisałeś, jaki to Tusk jest konkretny i transparentny.
                      Odpowiedziałem Ci więc przykładami polityków, którzy mieli publicznie postawione
                      zarzuty (co najmniej natury etycznej) i nie wytłumaczyli się z nich do końca.
                      Dalsze Twoje wypowiedzi, to tylko próby zboczenia z tematu.
                      • a.k.traper Dla mnie jest transparentny i zrozumiały 17.07.09, 22:08
                        Dla Ciebie moge być niekumaty, sam odpowiadam za to co robię i
                        dlatego rozumiem pewnych ludzi. z niczego nie zbaczam, jesli sa
                        zarzuty niech się nimi zajma odpowiednie instytucje, mysle ze nie
                        tylko te nazwiska maja się z czego tłumaczyć.
                        • pereiro Re: Dla mnie jest transparentny i zrozumiały 18.07.09, 09:38
                          a.k.traper napisał:

> Dla Ciebie moge być niekumaty, sam odpowiadam za to co robię i
                          > dlatego rozumiem pewnych ludzi. z niczego nie zbaczam, jesli sa
                          > zarzuty niech się nimi zajma odpowiednie instytucje, mysle ze nie
                          > tylko te nazwiska maja się z czego tłumaczyć.

a.k.traper napisał:

> Zasada jest prosta, kto
                          > zarzuty oddali jest w porządku, a jesli tego nie robi tylko
                          > kombinuje to musi sie liczyć z porażką. Starsznie chce iść
                          > w "polityki" a przy okazji dokopac Tuskowi, tyle że Tusk jest
                          > transparentny i w tej sprawie konkretny, kilku polityków sie o tym
                          > przekonało.

Jak widzisz powyżej, sam sobie przeczysz. Twierdzisz, że Piskorski słusznie
                          został wyrzucony za rzeczy, z których się nie wytłumaczył, podczas, gdy on ze
                          wszystkiego się wytłumaczył. Twierdzisz, że Donald jest transparentny i
                          konkretny w takich sprawach, podczas gdy nie jest. Żądasz ode mnie dowodów,
                          podczas, gdy sam bez nich osądzasz. I jeszcze twierdzisz, że pisałeś o czymś
                          zupełnie innym, niż pisałeś.

Nie chce mi się dłużej Ci pokazywać, jak sam sobie przeczysz, a Twoje erystyczne
                          chwyty padają pod naporem faktów. W tym miejscu kończę dyskusję z Tobą. Ta
                          rozmowa niestety nie była przyjemnością.
      • Gość: jk Re: w 1992 to był on gwiazdą Unii Demokratycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.09, 16:33
        Piskorski był w KLD (Kongresie Liberalno-Demokratycznym) Nigdy nie
        był w Unii Demokratycznej. W 1994 r. KLD, po przegranych wyborach
        parlamentarnych, utworzyło z Unią Demokratyczną nową partię - Unię
        Wolności.
    • koloratura1 Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 07:56
      "..wyciąganie sprawy sprzed 17 lat [z której Piskorski się cwanie wywinął, przeciągając wszystko, aż się przedawniła - wolno mu] ma zaszkodzić jego powrotowi do wielkiej polityki"

Czy wyborcy nie powinni mieć jasnego obrazu kandydata na wielkiego polityka?
      • Gość: 3xm Nieczyste sumienie? IP: *.cdma.centertel.pl 17.07.09, 08:13
        Skoro wyciąganie tych spraw może utrudnić powrót do polityki to znaczy, że
        jednak coś nieczystego w nich jest? Przecież jeśli jest pan czysty to nie ma się
        czego bać. Pokaże pan przed sądem wiarygodne dokumenty i z głowy. No chyba, że
        "gdzieś" się panu zapodziały papierki na 1,5 bańki. Cóż, polityka bałaganiarza
        co mu ginie to tu to tam, albo zamiast mostów buduje tunele wzdłuż rzeki, to nie
        chcemy.
        • Gość: kaczor Re: Nieczyste sumienie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 10:37
          W prawdziwej demokraci a nie rządów struktur mafijnych rodem z
          bezpieki i komuny, taki przypadek automatycznie eliminowany jest z
          życia politycznego nie wspomnę o rządzeniu.
          Nasze społeczeństwo nie jest wstanie określić i wygenerować
          przejrzystych zasad, którymi winien cechować sie ich reprezentant do
          władzy.
          By to uczynić, samo spoleczenstwo musi wobec siebie okreslic i
          przyjąć twarde zasady o przyzwoitości, szacunku i uczciwości.
          Póki, co jest to nie możliwe w kraju i narodzie, którą główną cechą
          jest oszustwo, kombinowanie, cwaniactwo, chamstwo, zazdrość i wiele
          innych złych cech narodowych.
          Codzienne przykłady; lewe zwolnienia i renty lekarskie, tolerowane
          piractwo drogowe, namawianie i akceptacja niepłacenia zobowiązań i
          podatków, podwójne prawo dla bogatych i pospólstwa, ustawodawstwo na
          miarę i potrzeby elit, etc.
          Dobitnie to widać w dniu wyborów, jaką świadomość i jakimi cechami
          sie charakteryzuje bierny i czynny wyborca.
          Mamy takich rządzących, jacy sa wyborcy.
          • zielonysztandar Re: Nieczyste sumienie? 17.07.09, 10:41
            Gość portalu: kaczor napisał(a):

> W prawdziwej demokraci....
            Jakiś przykład ?????

> Nasze społeczeństwo nie jest wstanie określić i wygenerować
            > przejrzystych zasad, którymi winien cechować sie ich reprezentant do
            > władzy.
            > By to uczynić, samo spoleczenstwo musi wobec siebie okreslic i
            > przyjąć twarde zasady o przyzwoitości, szacunku i uczciwości.
            > Póki, co jest to nie możliwe w kraju i narodzie, którą główną cechą
            > jest oszustwo, kombinowanie, cwaniactwo, chamstwo, zazdrość i wiele
            > innych złych cech narodowych.
            > Codzienne przykłady; lewe zwolnienia i renty lekarskie, tolerowane
            > piractwo drogowe, namawianie i akceptacja niepłacenia zobowiązań i
            > podatków, podwójne prawo dla bogatych i pospólstwa, ustawodawstwo na
            > miarę i potrzeby elit, etc.

> Mamy takich rządzących, jacy sa wyborcy.

BRAWO !!! BRAWO !!! BRAWO !!!
            Myslę niemal tak samo !!! i tu należałoby skończy dyskusję !!!
            • szarak54 Re: Nieczyste sumienie? 17.07.09, 10:44
              No to zaczęła się walka buldogów.Ciekawych rzeczy się wkrótce mozemy
              dowiedzieć.Cuda Panie cuda będą !!!
        • pereiro Re: Nieczyste sumienie? 17.07.09, 11:32
          Gość portalu: 3xm napisał(a):

> Skoro wyciąganie tych spraw może utrudnić powrót do polityki to znaczy, że
          > jednak coś nieczystego w nich jest? Przecież jeśli jest pan czysty to nie ma si
          > ę
          > czego bać.

I na tym właśnie polega paradoks: prokuratura badała tę sprawę wielokrotnie
          (pięć, czy sześć razy) i wykryła "fałszerstwo" dopiero kiedy się przedawniło, w
          dodatku na podstawie zeznań ludzi, których podpisów wcale nie ma na owym kwicie.
          Dzięki temu sprawę można od razu umorzyć nie dając człowiekowi szansy na
          dowiedzenie swojej niewinności oraz bez potrzeby prawdziwej weryfikacji dowodów.
          A błoto zostało rzucone i, jak widać na tym forum, przykleiło się znakomicie...

> Pokaże pan przed sądem wiarygodne dokumenty i z głowy. No chyba, że
          > "gdzieś" się panu zapodziały papierki na 1,5 bańki.

I znów to samo. Nie będzie sprawy "przed sądem", bo właśnie się przedawniła.
          Dlatego dopiero teraz "zauważono fałszerstwo".

>Cóż, polityka bałaganiarza
          > co mu ginie to tu to tam, albo zamiast mostów buduje tunele wzdłuż rzeki, to ni
          > e
          > chcemy.

Piskorski zbudował najwięcej mostów ze wszystkich Prezydentów Warszawy - dwa.
          Tunel wzdłuż Wisły nie miał za zadanie zastąpić jakiegokolwiek mostu. Jego rolą
          jest odkorkowanie tej części Wisłostrady (co czyni znakomicie) i odzyskanie pod
          inwestycje gruntu, który Wisłostrada zajmowała. Obie rola spełnia znakomicie.

Zanim coś napiszesz, poczytaj trochę, żebyś wiedział, o czym piszesz.
          Skompromitowałeś się, kolego, brakiem wiedzy.
      • artur74 Pół miliona?Tyle co wyciągnął dozorca Graś. 17.07.09, 08:17
        Graś już dorabia 13.rok jako dozorca. Ponoć normalnie miesiąc wynajmu to ok. 5
        tys zł, czyli wychodzi grubo ponad pół miliona. Ciekawe czy zakup nowych mioteł
        i detergentów też dorzuca do kosztów prowadzenia działalności gospodarczej?
        • posel_sebastian_kretyniuk Pół miliona?Tyle co wyciągnął dozorca Graś. 17.07.09, 10:16
          ## artur74 napisało:
          ##
          ## Graś już dorabia 13.rok jako dozorca. Ponoć normalnie miesiąc wynajmu to ok. 5
          ## tys zł, czyli wychodzi grubo ponad pół miliona. Ciekawe czy zakup nowych mioteł
          ## i detergentów też dorzuca do kosztów prowadzenia działalności gospodarczej?
          ##
        • Gość: skarbnik Re: Pół miliona?Tyle co wyciągnął dozorca Graś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 10:53
          A nasz premier cudak, wódz, pierwsza gwiazda zachodzącego słońca
          milczy jak głaz.
          Czeka na rozwój sytuacji, może przyschnie sprawa i uratuje sie
          posadkę wiernego kolesia.
          Czy ktoś zna takie przykłady pobłażania i tolerowania przez Urząd
          Skarbowy podobnych nieprawidłowości?
          Czy US potrafią tylko do krwi wydrążyć zaległości złotówkowe od
          biedaków i pospólstwa a nie potrafią znaleźć milionów i ruszyć
          swoich i ludzi elit?
    • imw polityk hazardzistą? 17.07.09, 07:58
      to chyba nie jest dobra wiadomość dla jego wyborców
      • koniu150 Re: polityk hazardzistą? 17.07.09, 10:11
        imw napisał:

> to chyba nie jest dobra wiadomość dla jego wyborców

ale z jakim szczęściem 138 razy przy takiej wygranej powinien rozbić bank. co za
        debilny kraj
        • don_pedro_de_ursua Re: polityk hazardzistą? 17.07.09, 10:15
          > koniu150 napisało:
          >
          > imw napisał:
          >
          > > to chyba nie jest dobra wiadomość dla jego wyborców
          >
          > ale z jakim szczęściem 138 razy przy takiej wygranej powinien rozbić bank. co za
          > debilny kraj

Musztardowy Donald nie jest wymiękający...
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=97941045&a=97942547
        • a.k.traper Dlaczego uwazasz Polske za debilny kraj? 17.07.09, 14:27
          Politycy zawsze staraja się o głosy, potem o swoje interesy, potem
          sobie znowu przypominaja o wyborcach i tak w kółko. Naszym problemem
          jest że w kazdym widzimy złodzieja,a niektórzy politycy jak kiedys
          komuniści uwazają ubóstwo za cnotę, a to jest przypadłośc dla wielu.
          Sa od takich spraw odpowiednie instytucje i one sie tym zajmuja
          czego przykładem jest ten artykuł.
          Ja proponuje rozliczyc polityków w prosty sposób, suma subwencji i
          pensji płaconych im przez podatników podzielona przez inicjatywy
          dające wymierny zysk społeczeństwu i do tego odpowiedni wyrok, albo
          dalej działają albo maja zakaz kandydowania na jakiś
          czas albo zwrot pieniązków, po co leniom i kombinatorom płacić?
          Demokracja powinna miec też swoje zdrowe zasady. Jakos nie potrafie
          uwierzyc komus kto nigdy nie zarządzał własnym majatkiem lub nie
          potrafi sie z niego prosto wyliczyć, wiarygodnym dla mnie jest ten
          który wykaże się prowadzeniem własnego biznesu, tworzeniem miejsc
          pracy lub mający autorytet naukowy np. w dziedzinie prawa. Rwanie
          kasy publicznej i obsadzanie znajomych ćwiczono za czasów Gierka
          kiedy sie rozpleniło "załatwiactwo" i nepotyzm.Jesteśmy na etapie
          tworzenia systemu o innych wartościach i nie wszyscy się szybko
          uczą, niektórzy liczą że większość jeszcze nie "kuma" ale nie widze
          powodu by nazywać Polaków debilami, sobie w lustrze mozesz mówić.
      • jkredman hazardzista obok palacza ziółek 17.07.09, 16:20
    • Gość: lesio Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.85-237-164.tkchopin.pl 17.07.09, 08:05
      A teraz zgarnie troche miedzi za zbycie lokali SD.Gdzie kasa tam Piskorski
    • Gość: sonia Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 08:06
      aten złodziej jeszcze wykoleguje SD.Już zaczyna sprzedawać
      majątrek.Kasą na pewno się podzieli,ale większość zasili jego
      konto.Takie oszusta należy dożywotnio ubezwłasnowolnić i nie
      dopuszczać tak gzie są pieniądze.Oszuta wszystki.Ma bardzo lepie
      ręce,cwaniaczek.Liczę że kiedyś odpowie za te
      draństwa.Śmieszno,wygrana w kasynie,majątek ktoś podarował mu na
      ulicy.Dlaczego wszyscy nabierają się na takie łumaczenie?
      • ambl Re: Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 09:49
        Takie oszusta należy dożywotnio ubezwłasnowolnić i nie
        > dopuszczać tak gzie są pieniądze<He he!A może napiszesz kto ma to zrobić?Kolesie?
    • edi54 Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 08:07

Czlowiekiem uczcicwym sie jest , albo sie nim nie jest.
      Czas jest tu bez znaczenia.I choc czyn jaki moglby byc ewentualnie
      zarzucony P.Piskorskiemu ulegl przedawnieniu ,to nie powinno sie
      tej sprawy odkladac ad acta do czasu jej merytorycznego zbadania.
      Spoleczenstwo ma prawo wiedziec,czy prominentny dzialacz publiczny
      jest oszustem czy tez nim nie jest.Jesli okaze sie oszustem
      to powinien raz na zawsze zniknac z zycia publicznego.Choc w tym
      kraju bycie osoba publiczna i kombinatorem idzie czesto w parze.
      Niestety,taka to juz polska rzeczywistosc.
      • Gość: ackeka Re: Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.radom.vectranet.pl 17.07.09, 08:35
        w polsce rzadzą sami oszuści,zręcznie tylko tłumaczą się skąd nagle maja kasę, wygrywa zawsze cwany a nie uczciwy :-))
      • Gość: Skuter Drogi/a* Edi54... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:29
        Rzeczywistość rzeczywistością, a rozum i wolny wybór to zupełnie inna sprawa. Kiedy usłyszałem, że Olechowski i ten oszust jakieś stronnictwo wskrzeszają, to od razu miełem przed oczyma biego tego drugiego z podkulonym ogonem do notariusza i przepisywanie wszytskiego na żonę o czym bardziej lub mniej oważnie z mównicy sejmowej donosił Andrzej Lepper. Dla mnie ten facet jest skończony. Stara satanistyczna zasada głosi, że kto w małej rzeczy jest nieuczciwy i w dużej nieuczciwy będzie.

Nic się nie martw. Nie gosuj na dziada i po wszystkiemu. A podczas wyborów nie kieruj się uśmiechem z lakatu, tylko nieco sie o kandydacie dowiedz. ;)
        • Gość: angrusz1 Re: Drogi/a* Edi54... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 20:30
          Dowiedz się o kandydacie , dowiedz się o partii i jej korzeniach o
          osobach ją zakładających .
          Sądzę , że te korzenie teraz dają o sobie znać .1935 - prawo
          zakazujące tajnych organizacji .

1937 pierwsze kluby demokratyczne - osoby te same .

Szanowany rektor UW , prezes Tow. Lek. , senator II RP
          prof. Mieczysław Michałowicz .
      • Gość: ZNAMSIE Re: Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.zabrze.net.pl 17.07.09, 13:12
        JAK KTOS MA GLOWE DO INTERESOW TO MA KASE, JAK KTOS JEST FRAJER TO JEST "UCZCIWY" I "CHCE DOJSC DO WSZYSTKIEGO LEGALNIE DZIEKI STUDIOM"

UCZCIWYM SOBIE MOZNA BYĆ, ALE NIE FRAJEREM, A WIDZE ZE DUZO TU TAKICH JEST CO TO ALBO SA NA UTRZYMANIU RODZICOW ALBO NIESPECJALNIE MAJA CZYM SIE CHWALIC (ZYCIE W KREDYCIE I O TAKIM MINI COOPER JWS MOZE SOBIE POMARZYC)

JA W SKLEPIE NIE KRADNE, DO DOMÓW SIE NIE WLAMUJE, ALE TAM GDZIE TRZEBA TO W ZYCIU KOMBINOWALEM.

DLA KAZDEGO POCZATKUJACEGO NIE WIEDZACEGO OD CZEGO ZACZAC, TO KUPIĆ BILET LOTNICZY DO KRAJU/RAJU PODATKOWEGO I ZAMIESZKAC, POTEM POZBYC SIE POLSKIEGO OBYWATELSTWA BO ONO JEST NIC NIE WARTE A TYLKO KASE (I TO WIELKĄ KASE) Z CIEBIE SCIAGAJA

ŻONIE PRZEDWCZORAJ KUPILEM MINI COOPERA , DLA WIEKSZOSCI Z WAS ZAWISTNYCH I ZAZDROSNYCH POLACZKOW TO NIEOSIAGALNE.

PRZEPRASZAM, ALE INACZEJ SIE NIE DA. JAK CZYTAM JAK JAKIŚ NAIWNY STUDENT PISZE O UCZCIWOSCI TO MNIE POLITOWANIE BIERZE. GDYBY PODATKI W POLSCE BYLY MNIEJSZE I PLACAC ZA ZUS WIEDZIALBYM ZA CO PŁACE, I GDYBY POLSKI RZAD BYL BARDZIEJ SPRZYJAJACY PRYWATNYM PRZEDSIĘBIORCOM TO MOŻNA BY JESZCZE TEGO STUDENTA POSŁUCHAĆ, ALE TAK TO SIE NIE DA, TAKIE NAIWNE I GLUPIE
    • profesor.dr.hab *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak maja* 17.07.09, 08:11
      wystarczy sobie przypomniec jak odczytywano KLD i dlaczego jako kongres lewych
      dochodow ...
      • ojca Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak 17.07.09, 08:13
        Idąc twoim tokiem myślenia to kumplami Tuska są także Kaczyńscy.
        • profesor.dr.hab Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak 17.07.09, 08:18
          ojca napisał:

> Idąc twoim tokiem myślenia to kumplami Tuska są także Kaczyńscy.

dopoki Piskorski nie zgrazal Tusiowi, dopoty byli wielkimi kumplami, wiec nie
          odwracajcie teraz ogonem od jednego z typowych czolowych przedstawicieli PO, a
          zwlaszcza UW
          • Gość: prosty stróż Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak IP: *.chello.pl 17.07.09, 09:12
            Twój poziom rozumienia rzeczywistości jest porażający.Na
            szczęście,takie przygłupy są w odwrocie.
            Na szczęście, dla tego kraju.
          • pantana1 Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak 17.07.09, 10:15
            # profesor.dr.hab napisało:
            #
            # ojca napisał:
            #
            # > Idąc twoim tokiem myślenia to kumplami Tuska są także Kaczyńscy.
            #
            # dopoki Piskorski nie zgrazal Tusiowi, dopoty byli wielkimi kumplami, wiec nie
            # odwracajcie teraz ogonem od jednego z typowych czolowych przedstawicieli PO, a
            # zwlaszcza UW

Udało się panom skompromitować Gdańsk i Polskę.
            [...] mówił Adamowicz na konferencji prasowej pod pomnikiem Neptuna
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=97941045&a=97946177
            • hausmeister_paul_gras Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak 17.07.09, 10:37
      • Gość: Ziut Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak IP: *.nj.pl 17.07.09, 09:20
        A dlaczego "prof. dr hab." wspomina tylko "kolegów Tusia"? Czy Naczelny Oszust i Hochsztapler RP, Tadeusz Szambo-Rydzyk, też jest "kolegą Tusia"?
        • profesor.dr.hab Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak 17.07.09, 09:27
          jak najbardziej - pamietam dokladnie kto byl jego pierwszym promotorem - rzad
          koalicji UD - KLD - a wiec Suchocka i Tusio - to za ich czasow i z ich
          blogoslawienstwem Rydzyk kladl podwaliny swojego imperium
        • Gość: aDam Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak IP: 57.66.195.* 17.07.09, 09:38
          Że Tusk ma kolegów oszustów nie znaczy, że każdy oszust to kolega
          Tuska.
          "- [...]To złodziej!
          - I pijak! bo każdy pijak to złodziej!!!"
          Czyli jeżeli Kaczor (którykolwiek) to oszust to nie znaczy, że
          automatycznie jest kolesiem Tuska. Tak samo z Rydzykiem...
      • Gość: tfu Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak IP: *.polkomtel.com.pl 17.07.09, 14:18
        typowy komentarz kanalii
      • prawdziwy.jonek Re: *czy ktos jest zdziwiony ? koledzy Tusia tak 17.07.09, 18:46
        profesor.dr.hab napisał:

> wystarczy sobie przypomniec jak odczytywano KLD i dlaczego jako kongres lewych
        > dochodow ...

no tak kolesie poprzednikow i poprzednicy tusia byli i sa jak lza czysci:))
        smiechu warte te wypowiedzi, kogo to wogole interesuje i ktos cos za to dostanie
        ze 17 lat sie bawili i teraz jest albo nie jest a i tak przedawnione, to sie
        nazywa szybkosc dzialania.
    • ojca Dla mnie jest on dawno skompromitowany 17.07.09, 08:11
      Ten gościu ma tupet, to typowy cwaniaczek który patrzy gdzie można dorobić i
      zbić kasę.

To chyba ewenement, że UE zmieniła prawo ze względu na poczynania Piskorskiego,
      nikt w UE nie przypuszczał, ze ktoś będzie na tyle bezczelny i z sadzenia lasów
      zrobi dla siebie biznes, od czasów Leśniczego Piskorskiego UE wprowadziła
      ograniczenia, to jest poprostu żenujące jak ten grubas w TV bez cienia wstydu
      mówi o swoim "biznesie".

Najzabawniejsze jest to, ze piskorza wogóle nie obchodzi czy to co mówi jest
      wiarygodne, on zarobił kase na giełdzie, w kasynie i ma was wszystkich gdzies.
      • Gość: endurom Re: Dla mnie jest on dawno skompromitowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 09:32
        sprawdź, kto ma największe dopłaty rolnicze w unii i wtedy wałek Piskorskiego
        zmaleje ci prawie do zera. Cała unia to jest jeden wielki wałek, pamiętasz może
        dlaczego po wejściu do unii u nas 2 krotnie zdrożały banany?
        • ojca Re: Dla mnie jest on dawno skompromitowany 17.07.09, 11:58
          Jakbyś nie rozumiał nie chodzi o wysokość dopłat, ale wykorzystywanie luk i
          kruczków w prawie do nabicia sobie kabzy, przez takich cwaniaczków jak grubas
          piskorz za granicą o Polacy za granica mają opinie cwaniaczków. Może nie wiesz,
          ale to przez Pawełka cała wielka UE zmieniła prawo co do zalesiania gruntów.
          Czyli wałek piskosia musiał być na tyle żenująco widoczny i uznany za
          niebezpieczny, że zmieniono prawo w całej UE. Pokaż mi innego takiego cwaniaka,
          po którego wyczynie zmieniono prawo.

Co ty mi tu z bananami, powiedz lepiej ile kasy w Polskę poszło z UE.
    • jonwol Czy czasem tym kasynem nie był UM w Warszawie? 17.07.09, 08:12
      A hazardem ile da petent? Bo że da to pewnik, tylko ile. Przedawnione czy nie to
      mała sprawa. Tragicznym jest kto pcha się do polityki. Już zaczął cwaniaczek
      handlować nieruchomościami SD. Jak ogoli partię "fryzjerów" to się zmyje. Nawet
      zaangażował "guru" biznesu - Olechowskiego sądząc, że szybciej mu pójdzie.
      • Gość: Jo-anna Re: Czy czasem tym kasynem nie był UM w Warszawie IP: *.chello.pl 17.07.09, 08:17
        Grabież Polski zaczęła UW i dokończy PO za przyzwoleniem
        (demokracja?)
        • koloratura1 Re: Czy czasem tym kasynem nie był UM w Warszawie 17.07.09, 08:49
          Gość portalu: Jo-anna napisał(a):

> Grabież Polski zaczęła UW i dokończy PO za przyzwoleniem
          > (demokracja?)

Może przedstawisz jakieś konkretne dowody?
          Bo jak nie, to WSADŹ KŁAMLIWĄ MORDĘ W KUBEŁ.
          • u2345p2 Re: Czy czasem tym kasynem nie był UM w Warszawie 17.07.09, 10:16
            ## koloratura1 napisało:
            ##
            ## Gość portalu: Jo-anna napisał(a):
            ##
            ## > Grabież Polski zaczęła UW i dokończy PO za przyzwoleniem
            ## > (demokracja?)
            ##
            ## Może przedstawisz jakieś konkretne dowody?
            ## Bo jak nie, to WSADŹ KŁAMLIWĄ MORDĘ W KUBEŁ.

Tam, gdzie możliwe jest budowanie bez ustaw i tego politycznego
            sporu, zrobimy wszystko na 100 proc., a jak będzie trzeba to na 120
            proc. - dodał [Tusk].
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=97941045&a=97943049
    • votan.pl Był nieuczciwy, teraz jest lepiej? 17.07.09, 08:14
      Okazja czyni złodzieja.Choć to zależy od charakteru.Piskorski pokazał że z
      okazji korzysta.Teraz ma kolejną-wyprzedaż majątku SD.Znowu będą lewe fakturki
      o wygranych w kasynach?
      • j.pitera_c.zenona Był nieuczciwy, teraz jest lepiej? 17.07.09, 10:14
        > votan.pl napisało:
        >
        > Okazja czyni złodzieja.Choć to zależy od charakteru.Piskorski pokazał że z
        > okazji korzysta.Teraz ma kolejną-wyprzedaż majątku SD.Znowu będą lewe fakturki
        > o wygranych w kasynach?

W 1989 roku nikt niczego nie wywalczył. To my dopuściliśmy Solidarność
        do władzy.
      • kontroler_001 Był nieuczciwy, teraz jest lepiej? 17.07.09, 10:17
        = votan.pl napisało:
        =
        = Okazja czyni złodzieja.Choć to zależy od charakteru.Piskorski pokazał że z
        = okazji korzysta.Teraz ma kolejną-wyprzedaż majątku SD.Znowu będą lewe fakturki
        = o wygranych w kasynach?

Koalicja Platformy Obywatelskiej i Polskiego Stronnictwa Ludowego i mój rząd będziemy gwarantami wzrostu wynagrodzeń w ochronie zdrowia. Przekształcimy publiczne placówki ochrony zdrowia, które w przeważającej większości dzisiaj należą do samorządów, w spółki prawa handlowego.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=97941045&a=97941587
    • Gość: Yobe Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.bielanski.med.pl 17.07.09, 08:16
      ... i prawidłowo, jak nie można prawnie już takiej sytuacji
      wyjaśnić, należy użyć medialnych środków. Nie od dziś wiadomo
      jakiego autoramentu to człowiek, co nawywijał. Nie wolno dopuszczać
      do sytuacji, że człowiek umoczony, po jakimś czasie
      wraca "czyściutki jak łza" i znowu mota.
    • Gość: kumak Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 08:17
      A jak swoje dobra zdobył i skąd wziął środki były główny konserwator
      przyrody M.Trzeciak.Dlaczego CBA i prokuratura nie podjęła
      stosownych czynności.Wiadomym jest,że w wykupie tysięcy ha. ziemi
      brało udział wielu czołowych polityków i urzędników najwyższego
      szczebla.Tusk o wszystkim wiedział i naet palcem nie
      kiwnął.M.Trzeciak stracił posadę na zasadzie dobrowolnej rezygnacji
      ale majątek nie stracił. Po powrocie w swoje rodzime województwo
      NATCHMIAST został ważną personą w woj. funduszu ochrony środowiska
      oraz w komisji RDOŚ w Szcecinie. Czego to dowodzi? Układy nadal
      istnieją a klika warszawsko-szczecińska dalej "kręci lody" i to
      jeszcze bardziej bezczelnie. Dlaczego? Bo włądza na to zezwala i
      sama bierze w tym oszustwie udział.
    • Gość: NOEL I Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 08:19
      WIARYGODNOSC TEGO CZLOWIEKA ROWNA JEST ZERU./to z przeszlosci/TERAZ WIDAC W
      JEGO OCZACH,JAKBY JESZCZE COS UKRYWALY.CZAS POKARZE,USLYSZYMY PEWNIE JESZCZE
      WIELE.
      • cubryna3 Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 09:11
        Od dawna wiadomo, że Piskorski to znany oszust, cwany i z dobrymi
        układami, czego najlepszym dowodem fakt, iż nie został pociagniety
        do żadnej odpowiedzialności. Teraz ogoli tych durniów z SD a przy
        okazji, byc może uda mu sie przekonać innych durniów, żeby na niego
        głosowali. Będziemy mieli jeszcze jednego złodzieja u żłobu.
        Normalka, ludzie to kupią. Żenujący jest udział w tej imprezie
        Olechowskiego, który miał opinię uczciwego, choć nie wiem, czy taką
        kategorię ocen w ogóle stosuje się do polityków.
      • ambl Re: Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 09:56
        Mógłbyś się za ortografię wziąć a dopiero potem z dużej litery
      • pereiro Re: Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 12:14
        Gość portalu: NOEL I napisał(a):

> WIARYGODNOSC TEGO CZLOWIEKA ROWNA JEST ZERU./to z przeszlosci/TERAZ WIDAC W
        > JEGO OCZACH,JAKBY JESZCZE COS UKRYWALY.CZAS POKARZE,USLYSZYMY PEWNIE JESZCZE
        > WIELE.

Po pierwsze - nie krzycz trollu.

Po drugie - w Twoich oczach nie widać nic. Ani śladu myśli. Podoba Ci się ta
        argumentacja?
    • 3cik <---------------=- 17.07.09, 08:19
      Nie wykorzystuj trzech szóstek to siania swojej PiSiej propagandy.
      • alik666 Re: <---------------=- 17.07.09, 08:28
        Jakiej PiSiej propagandy, nieużyteczny idioto ?
        Weź piskorski skończ pieprzyć i nie odpisuj na moje posty, bo innych twoich nie
        czytam. Z zasady nie interesują mnie poglądy osób, którzy w tytule swojego postu
        muszą podkreślać kompleks małego penisa.
        • pereiro Re: <---------------=- 17.07.09, 12:16
          Daj spokój Donald, nie denerwuj się ta, bo jeszcze bardziej zrudziejesz ;)
      • hausmeister_paul_gras Re: <---------------=- 17.07.09, 10:38
    • Gość: -) "Wygrany" Los na Loterii to najczystsza łapówka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 08:20
      Nikt się nie dopiep...
      • Gość: aDam Re: "Wygrany" Los na Loterii to najczystsza łapów IP: 57.66.195.* 17.07.09, 09:45
        Trzeba tylko sprawdzić kto w tym czasie przegrał pół miliona w tym
        kasynie...
        • pereiro Re: "Wygrany" Los na Loterii to najczystsza łapów 17.07.09, 12:18
          Proponuję każdego, kto gra w kasynach, na wyścigach, czy w Lotto, oskarżyć o
          "wręczanie korzyści majątkowej".
    • Gość: zdzichogry Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.07.09, 08:24
      zgadzam sie PO to taka iluzoryczna partyjka ! nic nie robi i wszyscy mowia ze jest najlepsza.Ludzie z tej partyjki jak tylko coś jest nie po ich myślach załozeniach zaraz wyciagaja stare kotlety -asy z rękawa. Oni sprawiaja wrazenia jakby mieli tzw grupę hakową głęboko zakonspirowana i w zalezności od sytacji i ewentualnych zagrozęn wypuszczaja poprzez swoich dzienikarzy tego typu informacje .Słuzą one po pierwsze aby odsunąć informacje o kryzysach, nie spełnianiu obietnic wyborczych i po drugie poprawianiu wizerunku jacy my jesteśmy dobrzy i piękni a oni brzydcy!Tak było z Cimoszka- i co ?tak jest z Sawicką Misiakiemi Drzewieckim, i innymi prominentami tak będzie zawsze!
    • Gość: edi A urzędnicy nie sprawdzili tego zaświadczenia? IP: 89.234.192.* 17.07.09, 08:35
      Kontrolujących pociągnąć do odpowiedzialności za to, że nie
      sprawdzili tego zaświadczenia pod kątem jego prawdziwości, wtedy
      następni będą przykładać się do roboty za moje podatki.
      • dorasia Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 08:53
        No patrz pan! Jakie cuda-wianki, akurat teraz to wyszło na jaw! Po tylu latach!
        Masz pan pojęcie? I to akurat dziennikarze Rzepy, której dziennikarzom ostatnio
        odmówiono wglądu do ksiąg wieczystych, tacy genialni się okazali być. No, no..
    • Gość: wtf Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: 188.33.93.* 17.07.09, 08:45
      Na wszelki wypadek lepiej w ogole nie glosowac na PO. Skoro toleruja cos
      takiego to sami lepsi nie sa.
    • Gość: zenek Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem IP: *.cpartners.pl 17.07.09, 08:45
      Gdyby sprawiedliwosc byla w tym kraju to juz dawno grzal by
      wiezienną pryczę.
    • Gość: awe prokuratura PO na POlitycznych usługach IP: *.centertel.pl 17.07.09, 08:46
      • koloratura1 Re: prokuratura PO na POlitycznych usługach 17.07.09, 08:55
        I jakoś Piskorskiego jeszcze nie zamknęli?
        Dziwne...
      • hausmeister_paul_gras Re: prokuratura PO na POlitycznych usługach 17.07.09, 10:36
    • Gość: zxczxc cwaniak IP: 62.89.110.* 17.07.09, 08:48
      po wiek wieków cwaniak.
      Zalosne ze jeszcze otwarcie pcha się do polityki, ale nasz naród
      lubi i nagradza oszustów - vide pan Kwaśniewski. Polacy to głupi
      naród niestety, czy naiwny jak to można delikatnie określić.
      Piskorski to kawał ......
      Dziękuje
      • koloratura1 Re: cwaniak 17.07.09, 08:58
        Gość portalu: zxczxc napisał(a):

> nasz naród
        > lubi i nagradza oszustów - vide pan Kwaśniewski.

Podaj jakieś dowody oszustw "pana Kwaśniewskiego", albo WSADŹ KŁAMLIWĄ MORDĘ W
        KUBEŁ.

• zielonysztandar Re: cwaniak 17.07.09, 09:21
          Naród który przez 45 lat oszukiwał, kręcił i kombinował musi docenic własnie
          takich ludzi którzy robią to dobrze a PP jest w tym dobry. O czym tu prawic ?? O
          jakiej uczciwości wy wszyscy piszecie ???
          • koloratura1 Re: cwaniak 17.07.09, 11:20
            zielonysztandar napisał:

> Naród który przez 45 lat oszukiwał, kręcił i kombinował musi docenic własnie
            > takich ludzi którzy robią to dobrze a PP jest w tym dobry. O czym tu prawic ??
            > O
            > jakiej uczciwości wy wszyscy piszecie ???

Dlaczego uważasz, że jest to odpowiedź na moją, hmm..., propozycję?
        • ambl Re: cwaniak 17.07.09, 10:03
          koloratura1:M A G I S T E R chociażby. ps.niezłą w głowie masz koloraturę,o
          ile wiesz co to znaczy
          • koloratura1 Re: cwaniak 17.07.09, 11:23
            ambl napisała:

> koloratura1:M A G I S T E R chociażby.

Masz rację, tę bzdurę przeoczyłam.

> ps.niezłą w głowie masz koloraturę,o
            > ile wiesz co to znaczy

Rzeczywiście, nie mam pojęcia, jaką to "koloraturę" można mieć "w głowie".
            Oświeć mnie.
        • ambl Re: cwaniak 17.07.09, 10:06
          koloratura1:no i te tam fundacyjki szan.Joli-bezy
          • hausmeister_paul_gras Re: cwaniak 17.07.09, 10:30
          • koloratura1 Re: cwaniak 17.07.09, 11:26
            ambl napisała:

> koloratura1:no i te tam fundacyjki szan.Joli-bezy

Jeśli ci chodzi o fundację Jolanty Kwaśniewskiej to - albo podaj dowody oszustw, albo WSADŹ KŁAMLIWĄ MORDĘ W KUBEŁ.
      • jkredman co jest żałosne 17.07.09, 16:02
        chyba jednak prokurator który twierdzi że zaświadczenie było sfałszowane ale jakoś dziwnie nie wyjaśnia dlaczego przez 17 lat nikt się tym nie zajął i poczekano aż się przedawni,

dzisiaj przed komisją Olewnika zeznawała prokurator okręgowa z Warszawy - też co chwilę było słychać - nie pamiętam, nie przypominam sobie, miałam trzysta sprawek i spraw w nadzorze,

prokuratora który dowiedział się o fałszerstwie zaświadczenia i nie dokonał skutecznego wyjaśnienia sprawy należy zaciągnąć przed Sąd - nie będzie leń pobierał państwowej emerytury za nic nie robienie
    • Gość: arahat a pamietam jak przyjezdzal do pracy w ratuszu w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 08:51
      trampkach...ma facet farta ale dlaczego nie gra nadal?
      • pereiro Re: a pamietam jak przyjezdzal do pracy w ratuszu 17.07.09, 12:35
        Prezydent Warszawy? W trampkach? Służbową Omegą z kierowcą ubranym w elegancki
        garnitur? Coś Ci się na mózg niestety rzuciło, skoro takie brednie wypisujesz.
        Piskorski, kiedy był Prezydentem Warszawy, nie tylko nie jeździł do pracy w
        trampkach, ale w szafie trzymał zawsze zapasową koszulę i krawat, żeby nawet
        wieczorem wyglądać elegancko. Ja to pamiętam - Ty nie możesz.

Co nie zmienia faktu, że dziwnym zrządzeniem losu prokuratura przez kilkanaście
        lat nie zorientowała się w fałszerstwie. Udało się dopiero, kiedy sprawa się
        przedawniła, w dodatku na podstawie zeznań osób, które ze sprawą nie mają nic
        wspólnego ;)
        • Gość: jontek Prokuratura się nie zorientowała, bo IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 12:43
          życzliwa Naczelnik US na Woli UKRYŁA ten fakt,
          albo nie "zauważyła", albo nie sprawdziła.
          W tamtym czasie O TO chodziło, żeby US potwierdził wiarygodność zeznania
          podatkowego Piskorskiego.
          I potwierdził, a w odruchu wdzięczności Piskorski, jak trampkarz,
          zaprosił media, żeby zarejestrowały, jak idzie do Naczelnik US na Woli
          i wręcza jej bukiet kwiatów.
          Więc z jakiego powodu WTEDY prokuratura miała sprawdzać coś, co miało być
          (rzekomo) legalne?

Sprawa wyszła DOPIERO wtedy, kiedy Tyszkiewicz zaczął SYPAĆ
          i dopiero wtedy prokuratura zaczęła sprawdzać
          • pereiro Re: Prokuratura się nie zorientowała, bo 17.07.09, 12:51
            Niestety piszesz bzdury oparte na jakiejś migawce z telewizji. Poza
            zaświadczeniem Pani Naczelnik US na Woli sprawę kilkukrotnie badał Urząd
            Kontroli Skarbowej (chyba sześciokrotnie) i prokuratura (bodaj trzykrotnie w
            trzech różnych wątkach - mafii po zeznaniach Tyszkiewicza i dwóch sprawach
            zgłoszonych przez Kaczora). Mieli przez te lata wiele czasu na dopatrzenie się
            wszelkich nieprawidłowości. I dopatrzyli się dopiero wtedy, kiedy uległo to
            przedawnieniu.

Odpowiem na Twoje pytanie zawarte w tytule. "Prokuratura się nie zorientowała,
            bo" nie było przestępstwa. Gdyby "zorientowali się wcześniej", musieliby wszcząć
            rzetelne postępowanie, w którym Piskorski byłby stroną i dostarczyć rzetelne
            dowody. Teraz już nie muszą i mogą sobie bezkarnie rzucać błotem.
            • Gość: jontek Sprytnie:-) IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 12:55
              NIKT, po pozytywnej opinii naczelnik na Woli,
              nie wchodził w szczegóły i NIE sprawdzał grafologicznie dokumentów,
              DOPÓKI Tyszkiewicz nie zaczął sypać.
              Nota bene - nie żyje. Zamordowany
              • pereiro Re: Piskorski zamordował Tyszkiewicza? 17.07.09, 13:17
                Zaraz się dowiemy, że to Piskorski w przebraniu naćpanego Ukraińca zamordował
                własnoręcznie Tyszkiewicza. Niestety, sprawa umorzona, bo Tyszkiewicz i
                Ukrainiec nie żyją.

O historii z kasynem w Gdańsku słychać od kilku lat. U kolejnych kontrolach UKS
                też. Było ich SZEŚĆ. I kilka spraw dotyczących jego majątku w prokuraturze. To
                nie jest sprytne, to są fakty. Sprytne jest zagranie prokuratury polegające na
                rzekomym wykryciu fałszerstwa i nie podjęciu żadnych kroków, które mogłyby
                wyjaśnić sprawę. Sprytne jest, że jedynym dowodem fałszerstwa są zeznania osób,
                które nie podpisywały tego kwitu. Przykro mi, ale nie kupuję tej bajki.
                Przeciwko Piskorskiemu prowadzono mnóstwo spraw i żadna nie skończyła się aktem
                oskarżenia. Okazał się być czysty jak łza. Więc skoro nie dało się normalnie, to
                wymyślili taki sposób.
    • double.dog Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 08:56
      Piskorski po prostu ma w dupie prawo i Polaków. Przygarnął skądś pół miliona
      bez podatku i tyle. Polski debilny naród może go wsadzić na stołek. Takim jak
      Piskorski powinno się ręce przy łokciach upier-dalać tylko kto takie prawo
      uchwali jak rządzą nami same cwaniaki.
      • kontroler_001 Piskorski ukrył pół miliona przed fiskusem 17.07.09, 10:13
        : double.dog napisało:
        :
        : Piskorski po prostu ma w dupie prawo i Polaków. Przygarnął skądś pół miliona
        : bez podatku i tyle. Polski debilny naród może go wsadzić na stołek. Takim jak
        : Piskorski powinno się ręce przy łokciach upier-dalać tylko kto takie prawo
        : uchwali jak rządzą nami same cwaniaki.

PO chce zafundować opinii publicznej dwutygodniowy
        festiwal cynizmu i populizmu, przebierając się w szaty obrońcy
        kieszeni Polaków.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=97941045&a=97945145
    • Gość: zielonysztandar powinno byc do "wielkiej polityki" IP: 195.205.202.* 17.07.09, 09:05
      Ach cóż to będzie za powrót ... Jakaś nowa "Jakośc" nam się szykuję. Polityka
      to dno a wyborcy to głąby!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka