Gość: ZNIESMACZONA IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 14:38 WSTYD ! WSTYD ! WSTYD ! lata 80-te na Ukrainie, ewentualnie Cristal we Wrzeszczu ale to ten sam czas. Będąc współczesnym twórcą przez duże TFU ! wystawiłabym jedynie tam instalację z fekaliów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z ciarkami na plec Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 14:52 Pomijając fatalną wręcz koncepcję urbanistyczną i formę, największy wstyd ogarnia człowieka gdy w usilnym poszukiwaniu "piękna" natrafia ostatecznie na koszmarne wręcz detale, którymi autor prawdopodobnie próbował się ratować czując że jego okręt nieobłaganie tonie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 14:53 To co jest na tych zdjęciach jest poprostu żenujące....:( smutno mi się robi jak oglądam tą "największą inwestycje w historii Sopotu". Godna pożałowania zbieranina dziwacznych, kulawych, zdegenerowanych i kompletnie chorych tworów, bezwzględnie oszpecających centrum miasta. Wszystko razem przypomina weselny tort bezowy w który przypadkiem wpadł lekko podpity wujaszek. ŻAL! ŻENADA! WSTYD! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutne Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 14:58 Trudno sobie wyobrazić coś paskudniejszego niż to białe coś, co pojawiło się w centrum Sopotu...przechodząc tamtędy staram się patrzeć w inną stronę, żeby nie zepsuć sobie dnia! :( bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisienka na torcie Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 14:59 I tak najlepsza jest barierka nad tunelem ! Jesli ciągle ci mało wrażeń zaczep wzrok na szkiełkach z ociekającą ptasią kupą mocowaną pięknie przez Pana Kazia z Nowego Portu ( nikogo nie obrazając). Całość ze zgrabnym progiem chowającym żałośnie czarna rurę idelanie służącym sprzedawcom kolorowych balonów z lalką Barbie, tworzy ostatecznie fatalną całosć żeby uzupełnić kompozycję z ekskrementów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fu Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 15:00 GÓWNO SPADŁO Z NIEBA! BUM!!! i "nowe centrum Sopotu gotowe" :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodniczka Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 15:00 A w tych szklarniach Uzdrowiska będą chodować pomidory ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 15:05 nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie że czytam artykuł sponsorowany przez Urząd Miejski lub spółkę NDI... ochów i achów nie ma końca.. z utęsknieniem czekam na deszcz, aby po raz kolejny móc obcerwować zalewanie fantastycznego tunelu i pobliskich ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE! Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 15:08 Jeżeli "kurort" budując coś tak przerażajaco ohydnego "spełnia swoje marzenia".....to współczuje "kurortowi" .... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Kurort spełnia swe marzenia 06.09.09, 19:05 Gość portalu: NIE! napisał(a): > Jeżeli "kurort" budując coś tak przerażajaco ohydnego "spełnia swoje > marzenia".....to współczuje "kurortowi" .... No cóż, jeśli "kurort" zastąpimy słowem "mafia" to od razu wiemy dlaczego takie coś powstało. Mafia ma kasę, nie wie co z nią zrobić bo ogon już się jej poli i stawia coś takiego przy pomocy najbiedniejszego achitekta, gustu za grosz, a każdy rzemieślnik z okolic pracując dla takiego investora dostarcza to co akurat produkuje. Tak powstają sarkofagi tandety i głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiała Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 15:21 śmiało mogę napisać, że jest mi wstyd za taka wizytówkę miasta, zdecydowanie wolałam obskurne budy i bar pod wierzbą niż elegancką zabudowę, której kakofoni form i kształtów nie ma końca...całość wykończona tanimi materiałami, z których najdroższe wydają się być chromowane balustrady.. bezmyślny projekt niestety przeistoczył się rzeczywistą zabudowę, która jednocześnie przytłacza, irytuje i napawa smutkiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 15:30 fuj! szkoda słów na to obrzydlistwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 15:36 ciekawe kogo z mieszkańców będzie stać na taplanie się w basenie hotelowym, mazianie w olejkach eterycznych, wdychanie jodu przy drineczku, spedzanie wieczorków z kamerdynerem w Club Loungu, pózniej zakupy u jubilera...? a dla tych co wolą rozrywkę powiązaną z kulturą - seans w Mulitikinie za jedynie 25zł od głowy.. natomiast zapaleni fani spacerów powinni udać się na przechadzkę pod tunelem (niezapomniane wrażenia!) jeśli i to komu nie wystarczy, może wynająć jedną z wielu sal konferencyjnych i zrobić bibkę dla znajomych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażona Kurort spełnia swe marzenia IP: *.idk.com.pl 31.08.09, 15:43 kopułki, szklane łuczki, balustradki, okieneczka, kolumienki, hafciki, wstążeczki i........zasmażka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hodowca-drobiu Kurort spełnia swe marzenia IP: *.chello.pl 31.08.09, 15:47 Tak właśnie zauważyłam, że przybyło pawii na chodnikach w Sopocie. Sama bym chętnie jednego dołożyła po tym co tu widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka59 Re: Kurort spełnia swe marzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:55 Ta rotunda to gargamel ala Disneyland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki lopez Kurort spełnia swe marzenia IP: *.chello.pl 31.08.09, 16:07 "Centrum miasta w ciągu trzech lat zmieniło się nie do poznania" - akurat tutaj mają racje, szkoda tylko, że zmieniło się w taką żenadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Kurort spełnia swe marzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 16:33 Miasteczkiem kiczu Sopot jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Płacą ci za to? IP: 88.220.105.* 31.08.09, 17:41 Pierwsze kilkanaście komentarzy z jednego ip, wszystkie negatywne, wszystkie pisane tym samym językiem... Przegrałeś ten przetarg, czy jak? A centrum jak centrum. Zachwycać się nie będę, ale lepsze to, niż odpustowe stragany, które tam stały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: Płacą ci za to? IP: *.chello.pl 31.08.09, 19:53 a to był jakiś przetarg? może i konkurs architektoniczny? jakoś nie zauważyłam.. miasto z takim zapleczem finansowym i pyszniące się mianem kurortu, powinno zorganizować międzynarodowy konkurs urbanistyczno-architektoniczny, a nie stawiać byle co - taką zapchaj-dziurę aby zaspokajać wybujałe ambicje magistratu. czy u nas wszystko musi być byle-jakie? sorry, ale mi to nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
woland7 ładne... 31.08.09, 18:11 mi się podoba. Rzadko bywam w Sopocie, ale uważam, że jest dużo lepiej. Wcześniej był syf. Ogólnie wygląda OK, nie jest to co prada żadna awangarda (bo na nią po prostu miasta nie stać), ale jest ładne schludne i komponuje się z otoczenie. Te wcześniejsze budy i place były po prosty nieestetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Kurort spełnia swe marzenia 31.08.09, 18:36 W Sopocie architekci chyba mieli narkotyczny odlot.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Kurort spełnia swe marzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 00:36 Zastanawiam sie, czy konieczny byl ten mur dookola tunelu przykryty blacha. Dlaczego nie mozna bylo zrobic jakichs estetycznych kutych barierek, ktore by nadaly konstrukcji lekkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Kurort spełnia swe marzenia IP: 172.28.252.* 01.09.09, 02:01 W sumie nie jest zle. Duzo zalezy od tego jak zostanie zagospodarowany i wykonczony caly plac. architekura moze budzic watpliwosci, ale jak ktos pisze, ze mu sie rotunda nie podoba, to z daleka widac, ze nie wie o czym pisze. Bo rotunda to jedyny wiernie odwzorowany sporzed wojny element domu Zdrojowego. Z tym nowym sopotem to jak z Krzywym Domkiem. Tzw. znawcy sa zbrzydzeni, gdy tymczasem ludzie z calego swiata z podziwem fotografuja to miejsce., bo - drodzy eksperci ono jest naprawde wyjatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Kurort spełnia swe marzenia IP: 172.28.252.* 02.09.09, 00:07 specjalnie pojechalem zeby zobaczyc , nie putina tylko nowe centrum. i... spodziewalem sie czegos gorszego. czytajac tenm watek moznna bylo oczekiwac makabry. a tymczasem wystarczy, ze przebuduja alge i zagospodaruja caly plac. chodzi o nawierzchnie, nowa rzezbe i tzw. nowa architekture Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Kurort spełnia swe marzenia IP: *.aster.pl 03.09.09, 22:00 Bardzo ładne Centrum, architektura nawiązuje przecież do starej przedwojennej(wieżyczki, daszki). Dom Zdrojowy też w zasadzie jest podobny do tego sprzed wojny, a kopuła jest w istocie wiernym odwzorowaniem. Życzę Warszawie nowego Centrum na Pl. Defilad, a Gdańskowi nowej Wyspy Spichrzów. Na razie to Sopot pierwszy w Polsce wybudował nowe Centrum w miejsce zniszczonego przedwojennego. Gratulacje;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolsacjomrer Re: Kurort spełnia swe marzenia IP: 172.28.252.* 04.09.09, 01:29 i b.slusznie. mozna rzucac pawie i wpadac w inne torsje, ale pamietajcie , ze macie do wyboru blaszak na placu defilad, wyspe spichrzow ( to jest prawdziwy wstyd) lub zapuzialy skwre kosciuszki. Wiem, ze chcialoby sie czegos wyjatkowego, ale na bBoga przypomnijcie sobie jak wygladala ta okolica 5 lat temu - budki zbite z plyty pilsniowej i sikajacy po ktach goscie. Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
4v nie wiem czy to takie fajne... 06.09.09, 16:52 ... pewnie bliskość Gdańska i przychylność władz zrobiły swoje. ale... tego żałosnego spamera, który wypocił pierwsze kilkanaście opinii, można by mimo wszystko usunąć. mógł to wszystko wyskrobać w jednej opinii, a nie udawać, że jest go więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwojcie jako turyście podobało mi się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:06 na co narzekają mieszkańcy nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: jako turyście podobało mi się... 06.09.09, 18:33 mieszkańcy? to tylko jedna wariatka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaloguj się Kurort spełnia swe marzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:07 Artykól pisany na zamówienie jaśnie panującego nam jacusia k.pseudonim "kudłaty".Moje miasto zamienia się w miejsce pełne kiczu plastiku oraz pokemonów. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Kurort spełnia swe marzenia 06.09.09, 19:14 Gość portalu: Zaloguj się napisał(a): > Artykól pisany na zamówienie jaśnie panującego nam jacusia k.pseudonim > "kudłaty".Moje miasto zamienia się w miejsce pełne kiczu plastiku oraz pokemonó > w. Nie wiem skąd jesteś gościu ale żeby pisać "artykół" w ten sposób to trzeba być po prostu byle kim. Gamoniuuuuuuuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.dombrowska Kurort spełnia swe marzenia 06.09.09, 17:15 Ogromna inwestycja, niewyobrażalne pieniądze... . Szkoda tylko, że powoli Sopot zmienia się w jakąś trudną do rozpoznania hybrydę. Można było zainwestować pieniądze w coś gustownego, niemniej znacznie bardziej kameralnego. A tymczasem nowy sopocki hotel Sheraton przytłacza. Zbawienne, że przejęty przez Francuzów (?) Grand Hotel niezmiennie potrafi zauroczyć. I szkoda kameralnego kina 'Polonia', bo przy dwóch przyzwoitych sopockich kinach komu potrzebna jeszcze jego wersja 'multi'? Pytanie retoryczne - inwestorom oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla Kurort spełnia swe marzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:17 Miasteczko kiczu,polski Disneyland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Kaliforni Re: Kurort spełnia swe marzenia IP: *.socal.res.rr.com 06.09.09, 17:41 tylko dlaczego to nie jest dostepne dla sredniozarabiajach ludzi w Polsce, Sheraton kosztuje srednio 500-600 zl za noc, to jest bardzo duzo za hotel w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autornieistotny Perły? Raczej kamienie nerkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:53 Sopot jest przereklamowany! I nic nie pomoże, żadna inwestycja, przy tak brudnych plażach. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Plaże są brudne ale pieniądze już wyprane. 06.09.09, 19:17 I o to w tym wszystkim chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś