martasap83 01.05.06, 18:23 witam bardzo prosze o dokladne napisanie jak przygotowac odciagniete mleko do zjedzenia a takze jak sprawdzic temperature mleka wiem ze te pytania nie sa zbyt madre ale z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amilos Re: odciagniete mleko 01.05.06, 21:41 witam. Mleko po odciagnieciu powinno przechowywać sie w lodówce, chyba że odciagasz bezposrednio przed podaniem dziecku (ja tak muszę robić). Mleko z lodówki mozna ogrzewać w butelce, która wkładamy do miski z gorąca wodą, aż nabierze temperatury pokojowej. Temperature mleka sprawdzamy wylewajac kropelke mleka na wewnętrzna strone nadgarstka, tam jest najwrażliwsza skóra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: odciagniete mleko 02.05.06, 19:05 wszystko o przechowywaniu mleka znajdziesz na stronie Poradni Laktacyjnej Bona Mater www.bonamater.waw.pl/ w zakładce "warto wiedzieć" www.bonamater.waw.pl/poradnia_laktacyjna_warto.php Odpowiedz Link Zgłoś
rutaisia a mrozone? 03.05.06, 10:33 a co jeśli wkładam do zamrażarki? 1. jak długo mogę trzymac zamrożone? 2. w jakich pojemnikach trzymać zamrożone? jakichś specjalnych? 3. nie można gotować tego mleka - to wiem - ale takie zamrożone chyba podgrzać na gazie mogę? 4. jak długo można trzymać w lodówce? z góry dziękuję dziewczyny za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś