aaasia85 24.04.08, 13:43 Pytanie takie jak w temacie - do jakiego wieku dziecko powinno sie trzymac w pozycji pionowej zeby sie odbilo? I czy jak dziecko zacznie jesc cos innego niz moje mleko, tzn zupki czy deserki, to po tym tez ma sie odbic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: do kiedy dziecku odbija sie po karmieniu? 24.04.08, 19:48 Mój po kanapkach nie odbija :) Wydaje mi się że odbijanie dotyczy tylko ssania i łykania przy tym powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
yoaha Re: do kiedy dziecku odbija sie po karmieniu? 24.04.08, 19:57 moja odbija po zupkach i kaszkach jedzonych łyżeczką :)) Odpowiedz Link Zgłoś
o-lcia Re: do kiedy dziecku odbija sie po karmieniu? 24.04.08, 22:12 A to nie jest tak,ze dziecku przestaje sie odbijac kiedy sie samo spionizuje?(kiedy zacznie chodzic) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: do kiedy dziecku odbija sie po karmieniu? 25.04.08, 05:42 Nie. Popatrz na Ala Bundy'ego. Tudsziez innego archetypicznego samca bekającego po piwsku. Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: hahahahaha 25.04.08, 10:03 Mojej Zuzi odbija sie głównie po zupkach bardziej ciekłych ale po kaszce z bananami o konsystencji kitu tez jej sie zdarza - nie odbijam jej juz oczywiście tylko sama w trakcie zabawy przystaje i wydaje z siebie uroczy odgłos "beeeek" :p i oznajmia zalotnie "Zuzia! Bekła! Sobie!" (każde słowo osobno zakończone wykrzyknikiem) ;) Teraz juz tylko w zasadzie po cycku nie beka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 17.06.25, 18:49 Hej, minęło już 17 lat od tego wpisu, więc spytał, czy Zuzia nadal ma w zwyczaju bekać, bo bym sobie powąchał? Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 19.06.25, 19:26 W sensie ja? Skąd wiesz o White Nigga / Czarny Ślimak? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 19.06.25, 22:12 Kto cię wykorzystuje czarny cyganie? Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 20.06.25, 13:38 Skąd wiesz, jażem czarny cygan, kolego? Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 20.06.25, 15:34 Był taki przebój youtu.be/AG1gfzXh9ss?si=KlIc7znWXZu0igcV Cyganeczka Janeczka też był hit. Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 21.06.25, 11:51 Generalnie w tych tematach jestem, bo lubię sobie poświńtuszyć trochę, no bo wbrew pozorom nie jestem homo, chociaż jeden taki gość mi się odlał w tyłek na stadionie Concordii (żółte, nie białe), ale nie kręciło mnie to. Generalnie jadę całe życie na ręcznym, a bzykałem chyba ze trzy razy tylko pijane laski. Wiem, że niektórzy dają flunitrazepam, ale ja to widzę tylko tak, że żeby poszły grzecznie spać (przed 1:00), a nadużycia nie są w porządku, zresztą ja nielegalnych substancji nie mam na chacie czy gdzie tam. Na szczęście dziany jestem, to płacę znajomym laskom, za bekanie i pierdzenie prosto w twarz, dopóki będą takie laski, dopóty mogę jechać na ręcznym, zresztą, życie gangsta kawalera jest spoko xD Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 21.06.25, 13:47 Kochaneczku łap ode mnie link do gry roku store.steampowered.com/app/265930/Goat_Simulator/?l=polishPozdro600. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 21.06.25, 13:48 store.steampowered.com/app/265930/Goat_Simulator/?l=polishX Pozdro600 Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 22.06.25, 23:10 Dzięki, fajnie się porozbijać kozą i wysadzić ją w powietrze, ale preferuję 1. Read Dead Redemption 2 - w tej grze zabijanie kóz dopracowano do perfekcji poziomem realizmu: www.youtube.com/watch?v=VWTTbfs6dqw 2. Jurassic World Evolution 2 - nie ma to jak rozgryzanie kózek wielkimi T-Rexami: www.youtube.com/watch?v=nE9-kMt_p9A Polecam, RDR2 w sumie raczej dla facetów, ale poziom przemocy nie powinien cię zszokować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 22.06.25, 23:27 Za to co tu wstawiasz i piszesz zamierzam cię zgłosić na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 23.06.25, 00:00 Przepraszam cię bardzo, ty normalna jesteś? Chcesz mnie zgłosić na policję za to, że bawię się w grze video dinozaurami, że zjadają kozy? A "Monotonia Kału" to zbiór śmieci z internetu, sprawdź sobie na chamsko.pl tam dużo osób jest wartych zgłoszenia, ja mam zasady, a kozy widuję tylko na ekranie, twoja "misja" to był żart, pośmieszkować chciałem, czy uważasz, że jakbym miał faktycznie coś grubego za kołnierzem, pisałbym o tym na PIE-rwszym lepszym forum? Taki ze mnie gangster jak z Ciebie koza (bez urazy). Btw tym mój nr telefonu jest już na policji przez inną nadgorliwą osobę, która sobie coś uroiła. Nie krzywdzę zwierząt, a moje koty kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 23.06.25, 00:27 Nie podobasz mi się koleżko. Poprzez wklejanie takich linków - nie tych z gier - rozpowszechniasz treści szkodliwe i obraźliwe dla uczuć religijnych. Nawołujące do przemocy wobec zwierząt i ludzi. Są chyba na to §§§. Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 23.06.25, 01:50 To bezstronna publikacja dla draki, mam już swoje kłopoty i wizyty na komendzie, właściwie nie przez swoje postępowanie, tylko przez same znajomości pewnych osób, 10 miechów mi kompa trzymali na drugim końcu Polski a biegły mi sfajczył telefon, przez to, że szukali pewnego typa z netu. Proszę Cię chociaż Ty nie dokładaj mi jeszcze stresu, mam sesję teraz z administracji i staram się o stypendium, chciałem się wygłupić, rozerwać ;) Generalnie to, czekaj, bo mi się link, źle wkleił ostatnio. lego-przygoda.fandom.com/pl/wiki/Z%C5%82y_Glina (To w temacie policji), "gangster" czy nie, mów jak chcesz jestem równy gość całkiem, nigdy nie kiblowałem. Ziomków bym nie sypnął, Ciebie też (jakbym miał coś na Ciebie xD), proszę dawaj na luzie, jak chcesz pójść na psy, to dam Ci kilka nazwisk, przewiny to pójdziesz, bo to nie są ziomki, tylko kozły właśnie mentalne. Ps. Jak wstałaś, żeby to przeczytać to dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 23.06.25, 13:22 Co to znaczy że ci sfajczono telefon? Kiedy się postępowanie kończy? Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 23.06.25, 14:06 Jest już umorzone. To, że mi "sfajczyli" rozumiem przez to, że stopiła się płyta główna (podobno przypadkiem), ja to tak rozumiem, że biegły tak zrobił, żeby a) mieli mniej roboty i od razu umorzyli, b) dlatego, że mogły być tam screeny z korespondencji z podejrzanymi kontaktami i rzeczy jakie możliwe, że musieliby ścigać z urzędu, to dla nich łatwiej zniszczyć mi telefon i wypłacić 500 zł. To była sprawa Lubińska, której prowodyrem był wspomniany przeze mnie Dominik M. jaki jest umoczony w grupy przestępcze i chodzi o coś grubego, ale nie powinienem o tym pisać publiczne, w sensie gość ma postępowanie w Lubinie... i w Lubinie też były moje urządzenie mobilne, bo przejęli śledztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 23.06.25, 14:58 To tak słabo bo można nie mieć zrobionej kopii zapasowej swojego konta na tel. i wtedy zdjęcia czy inne rzeczy mogą się nie zarchiwizować i przepaść. Zwłaszcza jak ktoś nie wykupuje dodatkowej pojemności/ miejsca na dysku Google a ma więcej niż tam darmowa pojemność przewiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 26.06.25, 11:00 No tak, właśnie trzeba mieć ogarniętą tą sprawę tej kopii zapasowej, żeby nie przepadły zdjęcia itp. ja akurat na messengerze je dodatkowo sobie wysyłałem, to nie przepadły. Tak ogólnie gość nie chce, żeby mu spamić w tym nowym wątku o katolicyzmie. Jak coś to moja ostatnia wiadomość stamtąd: Nie dokonałem defraudacji, patrz na tych oto świrusów w komentarzach, przerastają moje niektóre komentarze jak Cię mogły zdziwić: 1. Sebastian Guminiczak (długoletni wariat z Kłodawy z obsesją na punkcie Batmana) 2. Czubis Penis - zbok 3. Alicja - ciekawa laska 4. inni ci od smrodu xD web.archive.org/web/20231208015835/www.telemagazyn.pl/film/batman-poczatek-76091/ Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 26.06.25, 15:26 Nie oglądałam Batmana. Nie jestem fanem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 26.06.25, 21:00 Nie chodzi mi nawet o sam film, ale o komentarze! Oczywiście przewidywalnie nie na temat filmu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 26.06.25, 22:31 Nie czytam komentarzy zaburzonej młodzieży. Dzieci tik toka i e-papierosów. Vaporyzacja nie tylko uczyniła im z płuc popcorn, ale i z mózgów (orzeszków). Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 26.06.25, 23:35 Sebastian Guminiczak urodził się w Kłodawie 22.11.1993, więc duże z niego dziecko w sumie, Czubis jest o ile wiem jeszcze starszy, Alicja, no nie wiem... ale wiem, że posiłkowała (chyba, że facet ją udawał) fragmentami powieści Charlotte Roche pt. "Wilgotne Miejsca":freedisc.pl/Drabex56,f-15127843,wilgotne-miejsca-charlotte-roche-pdf Nie jest to wbrew pozorom książka erotyczna, ale psychologiczna, film natomiast znajdziesz na CDA premium. Bardzo specyficzna twórczość, zresztą "Saló czyli 120 dni Sodomy" Markiza de Sade również. Żem ja PO-siadał kopię za dzieciaka w txt tego czegoś. Ps. Zastanawiam się czy zmienić numer, już tak z rok temu by się przydało, ale przyzwyczajony jestem, no i znajomi, rodzina, może się nie dodzwonić, albo muszę wszystkim pisać i pewnie i tak zdobędą nowy numer, a drogą prawa nic się nie wyegzekwuje od tłumoków [czyt. tełumoków], no cóż [czyt. ceóż] w Scacie napisałem prowo, dlatego, żeby zobaczyć kto będzie dzwonił, bo może zwabię w ten sposób dręczyciela, który mnie nęka i wtedy może znalazłby go mój polsko-chorwacki informator Ljupco Steriev / Jan Lubek Jest to osoba realna, opisana szczegółowo na tej stronie: edramatica.com/Ljupco_Steriev (wiem, że ten sam host, ale w tym artykule nie ma drastycznych, ani seksualnie wyzywających zdjęć). Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 27.06.25, 00:18 Salo znam. To drugie to nic szokującego, więc mi się nie chce zagłębiać. Jak lubisz trudne tematy to polecam nagradzany i dość wciągający film o zmianie płci u nastoletniego chłopaka - jest na cda premium. Główny aktor b. dobrze zagrał swoją postać. Girl (2018) - Filmweb share.google/X5veNLz8zx0nJL9Cr www.cda.pl/video/10157654b1 A w kontekście Salo - jeśli lubisz Pasoliniego (szkoda, że tak tragicznie zginął) to tu masz klasykę warta oblukania: Mamma Roma (1962) - Filmweb share.google/iyBOUPFaFCf9Aa8XT Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 27.06.25, 00:28 A tak w ogóle, jak lubisz takie dzikie klimaty, to zapoznaj się z filmami Abela Ferrary: The Driller Killer (pamiętam jak to oglądałam w jakaś gorącą letnia noc - gdzieś koło 1 w nocy - najlepszy klimat dla tego typu kina), Ms. 45 czy Zły porucznik. Do tego jeszcze "House that jack built" oraz bardzo nowatorski i wyprzedzający epokę cyfrowa *Śmierć na żywo*, Romy Schneider fajna była. ŚMIERĆ NA ŻYWO. Science fiction prekursorskie wobec „Czarnego lustra” share.google/4G0fLtS9BSUAJXvjz Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 27.06.25, 04:29 Aha, zajarzylam Batmana. No rychło. mc batmobil 601 Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 27.06.25, 11:44 Dzięki za rekomendacje, widziałem Złego Porucznika i House that jack built (ale bym sobie przypomniał), generalnie jestem fanem Scorsesego, Tarantino, lubię też Finchera, braci Coen czy np. Nolana. Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 28.06.25, 11:50 Bardzo dużo nawiązań szczególnie do Tarantino i Scorsesego a nawet wspomniany wcześniej Zły Porucznik też się przewija w tej powieści: pl.prepedia.org/wiki/XIII_Ksi%C4%99ga_Agentowska_Coda:_The_End_of_Infernox (Szkoda, że to wydanie bez ilustracji, ale mogę wrzucić na upload czy coś, to tam będą wszystkie zdjęcia) Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 30.06.25, 21:59 Za długie. I znowu te latrynowe treści. 100 shitcoinow leci do autora. Plus za Serpico. Nie myślałam, że komuś chce się tracić czas na pisanie - dosłownie i w przenośni -"gównianych" treści. Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 30.06.25, 23:01 Miło mi słyszeć ;) Tak naprawdę piszę też treści sensacyjne, realistyczne i bez takich nietypowych tematów, ale nie publikuję ich w internecie, żeby uniknąć plagiatu. To mam dwie lżejsze propozycje, bardziej family friendly: pl.prepedia.org/wiki/Morska_Przygoda_Kota_Pr%C4%85%C5%BCka A to mój debiut, moja twórczość wczesno-podstawówkowa tak jakby: pl.prepedia.org/wiki/Pieszko_i_Mieszko Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 30.06.25, 23:55 No jednak jak to mówią - jesteś tym co jesz, zatem gówn*ane życie = tworzenie gówn*anej prozy. Myślałeś że kogoś zmylisz tymi słodkimi tytułami haha. Zaprawdę masz kloaczne pióro. Może to są dobre opowieści dla męskich studentów mechatroniki, na rozerwanie się podczas zimowej sesji pomiędzy kanapka z konserwa tyrolska a herbatka tekkane. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: hahahahaha 01.07.25, 00:55 Mam nadzieję serio że ty tego nie tworzysz tylko wkleiłeś link ... Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 01.07.25, 03:17 Tworzyłem, MPKP w 2018-19, a Pieszka i Mieszka w 2013 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 04.07.25, 15:32 Historyczna książka: pl.prepedia.org/wiki/Tajni_agenci_podziemia:_Dywersja Odpowiedz Link Zgłoś
ratencjusz Re: hahahahaha 01.07.25, 15:04 Ale te dwie to akurat pogodne historie z sympatycznymi postaciami, dobro tam wygrywa, można czytać dziecku na dobranoc xD Odpowiedz Link Zgłoś
mart.a.m Re: do kiedy dziecku odbija sie po karmieniu? 25.04.08, 10:08 odbija się wtedy gdy maluch je łapczywie i "nałyka się" powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: do kiedy dziecku odbija sie po karmieniu? 25.04.08, 10:08 Pytałaś do kiedy? Hmm w zasadzie ktoś to chyba już napisała, że jak dziecko już samo siada albo staje to może już samo się "odbijać" bo nie leży cały czas (a odbijanie właśnie polega na "pionizowaniu"). Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: do kiedy dziecku odbija sie po karmieniu? 25.04.08, 15:33 Odbekiwanie po karmieniu jest potrzebne jeśli mały Ludzik, który jeszcze nie umie przekręcać się na boczki ma po karmieniu leżeć płasko na wznak. Jelsi będzie leżał na boku, brzuchu, na plecach ale na materacu tworzącym równię pochyłą, odbijanie nie jest konieczne. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś