Dodaj do ulubionych

klopoty klopoty..

14.09.06, 16:55
jestem samotna mam mam troje dzieciojciec dzieci nie lozy na utrzymanie placi
za niego panstwo czyli zaliczki chcialam zapytac jak wyglada takie zalozenie
sprawy jegoobecnej zonie.. ojciec nie pracuje bo twierdzi ze mija sie mu to z
celem poniewaz komornik czycha na jego wynagrodzenie a ze jego zona ma juz
dorosle dzieci i dobrze platna prace to poniza moje dzieci mowiac ze ojca
utrzyma ale dzieci nie musi bardzo to bolesne bo jak mozna.. wie ze sa dzieci
ze bardzo licza na ojca pomoc to nie rozumiem jej postepowania dlaczego razem
z nim dzialaja na taka szkode dzieci chce jej zalozyc sprawe o alimentacje czy
dobrze zrobie ja naprawde nie podolam sama na nie zarobic..bardzo mi samej
ciezko..
Obserwuj wątek
    • iludien Re: klopoty klopoty.. 14.09.06, 20:40
      ojciec dzieci nie lozy na utrzymanie placi
      > za niego panstwo czyli zaliczki

jak rozumiem masz zasądzone alimenty?

z tego co wiem, to kiedy istnieje wspólnota majątkowa, to żona odpowiada za długi męża.
      czy komornik nie może ściągać alimentów z jej pensji?

może to zmobilizuje go do podjęcia pracy i wywiązywania sie z obowiązku alimentacyjnego.
      • alicja382 Re: klopoty klopoty.. 15.09.06, 12:27
        niestety ale zniesli wspolnosc majatkowa.. przed slubem byli ze soba i wiedzieli
        ze jest zadluzenie alimentacyjne tym sie jednak uchronili czyli dla mnie wiedza
        co robia tylko ze to nie mi ale dzieciom.. sa jednak swiadomi tego ze najlepiej
        unikac lzenia..
        • iludien Re: klopoty klopoty.. 15.09.06, 22:51
          a może przeczytaj sobie ten post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=571&w=44463806

może perspektywa zatrzymania prawa jazdy podziała mobilizująco na tatusia?
          wink
          • mamatoomaszka Re: klopoty klopoty.. 15.09.06, 23:02
            Dziekuje Ci Iludien, ze odeslalac Alicje do mojego watku. Poczytaj Alicjo, tam
            masz wszystko opisane, rowniez to, jak znalezc ojcu prace, ktora albo przyjmie
            i wtedy komornik zajmie mu pensje albo nie przyjmie i zglosisz to do
            prokuratora. W Ustawie 732 sa tez zapisy mowiace o tym , jak gmina, w ktorej
            mieszka dluznik ma go zaktywizowac zawodowo, zeby mial z czego placic.
            Powtarzam tylko raz jeszcze MUSISZ SAMA WOKOL TEGO DREPTAC I WSZYSTKICH
            POGANIAC I PiLNOWAC!!!!Pisze o tym we wczorajszym czy dzisiejszym poscie.

Co do alimentow i ich sciagania z zony exa, to chyba nie da rady, ale spytaj o
            to Szymona i Chrisa na tym forum, to prawnicy.

Natomiast alimenty mozna zasadzic z rodziny ojca dzieci, tzn, np z dziadkow,
            zapoznaj sie z Ustawa, tam wszystko jest.

POwodzenia i pozdrawiam.
            • mamatoomaszka Do Alicji 15.09.06, 23:10
              Alicjo, no wlasnie, to Tobie odpowiedzialam na post w moim watku o zatrzymaniu
              prawa jazdy, przeczytaj go raz jeszcze i zapoznaj sie z aktami prawnymi, zebys
              wiedziala, jakie masz prawa.
          • alicja382 Re: klopoty klopoty.. 18.09.06, 13:37
            wystapiono juz z wnioskiem o alimentacje od babci ale wniosek odrzucono... a
            powiedzcie mi co mi da jak mu zabiora prawo jazdy? to mi dzieciom nie da chleba
            zlozony jest juz dawno wniosek o sciganie ale z tego co widze to nie predko to
            podziala... podpowiedziano mi ze taki wniosek od macochy o alimenty tez jest
            mobilizacyjny wiem ze dziala tez prawo pasierbicze od ojczyma wiec chyba prawo
            dziala w obydwie strony tez i wiec od macochy... a jesli ona kiedys od swoich
            pasierbow zarzada takiej formy pomocy ma do tego chyba tez prawo.
            • tlumacz111 Re: klopoty klopoty.. 18.09.06, 14:20
              Co ci da? Może skłonić tatusia do ponownego skalkulowania opłacalności różnych
              działań. Może okazać się, że lepiej płacić niż nie móc jeździć.
    • alicja382 Re: klopoty klopoty.. 18.09.06, 14:33
      z jego rozmowy wynika ze wcale sie tym nie martwi, szukam tylko wsparcia jesli
      nie od nie go to d jego troskliwej zony bo to ona go utzrymuje i jak stwierdzila
      stac ja na to ,tylko dlaczego takim kosztem dzieci? szantazuja, kombinuja w nie
      placeniu tak jakby uwazali ze ja moge isc poprostu krasc i nic mi nie zrobia
      wszystko ja a bron boze tata no bo nie pracuje przeciez.. jego praca mija sie z
      celem czyli resztkami po egzekucij. SAM NIE ZAPRACUJE A DZIECI.Zona jego
      wiedziala ze ma zadluzenie wiedziala ze ma alimenty i wie do tej pory ze
      obowiazek lozenia spoczywa tez i na nim.Kiedy chce z nim porozmawiac albo
      odbiera mu sluchawke i kaze sie pocalowac w d.. albo poprostu przepycha go na
      bok i to ona przeprowadzac chce rozmowe.Nie rozumiem jej skoro tak bardzo
      interesuja ja dzieci to czemu na rozmowe o lozeniu na nie stwierdza ze nic ja to
      nie obchodzi..
      • 1notoco przefarbowania, udawania 18.09.06, 18:04
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=311&w=48759189&v=2&s=0
        krolik znowu sie przefarbowal i swietoszka udaje pod postacia mamytoomaszkau
        • 1notoco Re: przefarbowania, udawania 18.09.06, 18:06
          krolik a jak znalzc prace tobie? Choc troche popracuj!
          • mamatoomaszka Wiedzialam,ze jakis tatus-alimenciarz sie wkurzy 18.09.06, 20:08
            ze pisze o swoich doswiadczeniach i mozliwosciach odebrania naleznych dzieciom
            i ich matkom pieniedzy. No coz, te nerwy nic panu 1notoco nie pomoga, prawo
            jest prawem i w koncu przyszedl czas zrobic i z alimenciarzami porzadek.Prawo
            jest po naszej stronie i naszych dzieci!!
            • muttti Re: Wiedzialam,ze jakis tatus-alimenciarz sie wku 02.10.06, 23:26
              to po cholere robilas tyle dzieci znasz go od wczoraj? [rzeciez jak ktos jest
              nieodpowiedzialny to sie nie robi z takim czlowiekiem trojki dzieci trzeba
              myslec glowa a nie glowka a teraz najprosciej sie uzalac jak to ciezko i jaka
              swinia z niego ze nie chce dawac ale pewnie co tam, ale do zrobienia dziecka
              jest potrzebne dwoje ludzi nie tylko ci oslawieni tatusiowie rowniez te biedne
              mamusie
              • katep_1 Re: Wiedzialam,ze jakis tatus-alimenciarz sie wku 03.10.06, 18:12
                mutti idź się lecz!!! i tyle ty popierdzieleńcu jeden!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka