Witam.
Jestem szczęśliwą mamą 11-sto miesięcznej ślicznej dziewczynki.
Moje szczęście jednak zakłócają choroby córki.
Często choruje ona na infekcje dróg moczowych wywołanych przez bakterie E.coli.
Pierwszy raz o chorobie dowiedzieliśmy się w pierwszym miesiącu życia, dziecko prawdopodobnie chorowało od narodzin. Teraz znów jest chora - juz trzeci raz.
Teraz do rzeczy. Odwiedziliśmy znów panią nefrolog, która jako zalecenie kazała nam przejść na pieluchy tetrowe.
Ponoć pampersy sprzyjają infekcjom. Pewnie słyszeliście o tym, że pampersy mogą przegrzać jąderka u chłopców i spowodować w dorosłym życiu niepłodność? Tak samo pampersy są niedobre dla nas - dzieci z większym ryzykiem zachorowania na infekcje dróg moczowych. Wiadomo że bakterie lubują się w cieple. Pampers który trzyma siki, trzyma także ciepło przy pupci a co za tym idzie powoduje szybkie namnażanie bakterii.
Dzieci takie jak moje - bardziej niż inne narażone na infekcje dróg moczowych powinny być chowane w tetrze. Nie neguje pampersów absolutnie, w końcu używałam ich 11 miesięcy. Ale teraz z uśmiechem na twarzy przechodzę na tetrę z wielką nadzieją ze zmniejsze ryzyko kolejnej choroby mojej córuni. Oraz z nadzieją, że malutka szybciej załapie nocniczek
pozdrawiam mamy tetrowe i szczęśliwe wypoczęte mamy pampersowe