Dodaj do ulubionych

krostki i refluks

30.11.10, 09:59
Witam

1.Od kilku dni mój synek - 5 tygodni ma cieliste krostki na czole i główce. Krostki nie są bardzo widoczne. Bardziej wyczuwalne ręką. Czy może to być oznaka skazy białkowej? Czy miał ktos podobny przypadek? Czy w przypadku skazy białkowej, po odstawieniu nabiału, mozna wprowadzać inne produkty?

2.Mamy też problemy brzuszkowe oraz często mu się odbija: podczas spania jęczy i pręży się, co go wybudza - czy może to być oznaką refluksu? Jak spi na rękach jest spokojny, ale po odłożeniu rozbudza się natychmiast.
Obserwuj wątek
    • bluemka78 Re: krostki i refluks 30.11.10, 10:23
      U nas wlasnie takie krostki, ale glownie na ramionach, pleckach, taka jakby kaszka byla objawem skazy, do tego zielone kupki.
      Przy refluksie nie tyle czesto sie odbija dziecku, co ulewa tresc zoladkowa jeszcze dlugo po karmieniu, taka jakby woda wycieka z buzi, czasami nie ulewa sie na zew. tylko slychac jak to w srodku sie odbija tak "na mokro". Dziecko wlasnie nie chce byc w pozycji lezacej, niechetnie zaczyna jesc, bo podrazniony przelyk boli.
      Aczkolwiek prezenie sie to raczej go mecza zwykle nieodbicia czy wzdecia, widocznie duzo lyka powietrza. Moja jedna corcia tez czasami tak sie prezy i nie chce jesc, mimo ze wczesniej dobrze odbila to jescze ma tam w zoladku chyba powietrze, bo jak ja wezme do pionu to nawet przed nastepnym karmieniem jeszcze potrafi odbic kolejny raz. Czasami pomagaja jej kropelki bobotic jak sie meczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka