06.12.10, 15:24
mój 5 i pół miesięczny synek bardzo źle śpi. w nocy budzi się co godzinę a w najlepszym przypadku co dwie. w międzyczasie potrafi pojękiwać, postękiwać albo dopinać się smoczka który wypada.synek jest karmiony piersią. może ktoś ma podobne doświadczenia i wie co robić? zaznacze że tak słabo śpi od urodzenia więc już jesteśmy naprawdę zmęczeni!!!
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: źle śpi 06.12.10, 15:28
      Witaj w klubie- u mnie to samo. Przeczekać, minie,innego wyjścia nie ma.
      Może zęby idą ?
    • dominiczka201 Re: źle śpi 06.12.10, 15:52
      Witaj w klubie uncertain. Jak mój synek się urodził czekałam do skończenia magicznych 3 miesięcy, które nadeszły i nic się nie zmieniło. W okolicach pół roku przez 2 tygodnie budził się tylko raz na mleko. Odwidziało mu się i znowu koszmarne nocki. Jak miał 9 miesięcy przesypiał całe noce no myślałam, że ze szczęścia eksploduje. Już nawet pochwaliłam się na forum. Niestety moja radość nie trwała długo po tygodniu powtórka z rozrywki. Jedyne co udało mi się zmienić to to, że nie wstaje o 5 tylko w granicach 6.30-7. Dziś obudził się 5.30 aż boję się, że ten koszmar wstawania o 5 powróci. Mam jednak nadzieje, że to jednorazowy wybryk. Ogólnie śpi od 20-20.30 i budzi się co godzinę czasem co dwie. Czasem tylko po smoka, czasem urządza sobie godzinną demonstracje nie spania no różne różności. Jakoś przywykłam i nawet nie chodzę śpiąca pod warunkiem, że rano jak do niego wstaje i widzę, że nici z dalszego spania musi być około 7 na zegarku. W innym przypadku mam zły humor i jestem śpiąca cały dzień. Mam nadzieje, że Twój dzidziuś zacznie niedługo lepiej spać, bo ja już nie czekam ani na skończenie roku czy 2. Taki typ choć jak spotkam koleżankę, której mała ma 6 miesięcy i śpi od 21 do 7 to uśmiecham się przez zaciśnięte zęby smile.Więc nie powiem, że przyjmuje stan rzeczy takim jaki jest no po prostu nie godzę się się na to. Noc jest do spania, ale cóż zrobić jak mój synek nic sobie z tego nie robi uncertain
    • mruwa9 spoko, spoko, 06.12.10, 17:37
      jeszcze tylko poltora roku i bedzie z gorki.
      Niemowleta maja prawo budzic sie w nocy. Wez dziecko do swojego lozka, daj piers przez sen i spij dalej. To tez jest jakies wyjscie.
      • sadzka Re: spoko, spoko, 07.12.10, 09:50
        mruwa potrafisz dobić człowieka, u nas ok 10 pobudek w ciągu nocy. Śpię z małą i uważam, że to przez to nauczyła się tak często budzić i nie zasypiać ponownie samodzielnie. Wcześniej jak spała w łóżeczku potrafiła się obudzić 2 razy w nocy. U nas zamiast smoczka jest pierś i mała właściwie to budzi się teraz jak jej pierś z buzi wypada. Mam już dość takiego spania a właściwie niespania.
        • dorotaa27 Re: spoko, spoko, 07.12.10, 14:28
          ja też mam dosyć, ale jakoś nikt nie ma dobrej rady więc chyba jednak trzeba przeczekaćcrying
      • truscaveczka Re: spoko, spoko, 07.12.10, 14:33
        Mruwa, moja córa ZACZĘŁA się budzić w wieku 14 miesięcy i budziła się do miesiąc temu, kiedy jej się brat urodził wink Nie generalizuj, bo to, co dzieci potrafią zrobić, to przerasta wyobraźnię dorosłej osoby.
        • mruwa9 Re: spoko, spoko, 07.12.10, 14:49
          a myslisz, ze nie wiem, o czym pisze? Myslisz, ze moje dzieci sie nie budzily? Budzily, niezliczona ilosc razy. Noce byly lepsze i gorsze. jedno z moich dzieci prawie w ogole nie spalo przez pierwsze poltora roku, na zmiane z mezem pacyfikowalismy mlodego. Z mojego doswiadczenia (wielodzietnego) wynika, ze od mniej wiecej 2. urodzin wyraznie poprawia sie jakosc i dlugosc snu, w sposob zupelnie naturalny i bez walki. Da sie wytrzymac.
          • dorotaa27 Re: spoko, spoko, 07.12.10, 14:59
            tylko półtora roku przedemną?! damy radę smile może powinnam się na drugie zdecydować jak najszybciej bo jak synek zacznie wreszcie zasypiać a drugie mnie będzie budziło to mogę stracić cierpliwośćwink
            • mruwa9 Re: spoko, spoko, 07.12.10, 15:19
              a wiesz, ze to nieglupi pomysl?..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka