Dodaj do ulubionych

Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 tyg)

11.02.11, 14:16
Witajcie,
Zaczęłam się ostatnio zastanawiać, czy dobrze robię, że nie dodaję do wody żadnych "zmiękczaczy"... Myję Małego żelem Hippa, do wody nie dodaję nic, natomiast po kąpieli smaruję Go oliwką (też Hippa). Czy myslicie, że tak jest ok? A jak to wygląda u Was?
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • jedenasta11 Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 14:17
      ja nic nie dodawalam i nie dodaje
    • multi-vita Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 14:22
      Stosowałam i nadal stosuję Oillan. Poleciła mi go położna. Sprawdza sie świetnie. Skóra gładka i miękka, żadnej alergii. Nie ma potrzeby używania dodatkowych mleczek, kremów...I jeszcze cena w porównania z innymi emolientami super.
    • budzik11 Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 14:27
      Nic nigdy nie dodawałam - dzieci były myte od początku wodą i mydełkiem Bambino. Nie słucham reklam wink
    • monia76 Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 14:41
      oliwka to przeżytek, dermatolog dziecięca twierdzi, że działa jak folia na skórę dziecka. a co dodatku do kąpieli to chyba wszystko zależy od konkretnego przypadku, problemów skórnych, alergii itp. dla mnie na początku najwygodniejszy był oilatum, bo nie musiałam po nim używać żadnych mleczek ani balsamów. z czasem, zaczęło mi brakować jakiejś typowej emulsji myjącej, teraz córka uwielbia kąpiele z pianką. a oilan jest chyba polecany dopiero po 6 mcu.
      • memphis90 Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 21:23
        Ale Hipp ma oliwkę nie z pochodnych ropy, tylko z naturalnych składników (czysty olejek migdałowy chyba). Miałam próbkę i była naprawdę fajna, szybko się wchłaniała i nie zostawiała tłustego filmu na skórze. testowałam na sobie smile
    • marija.bar Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 14:47
      najlepszy jest podobno Oilatum tam twierdzi większość moich znajomych którzy mają małe dzieci
    • moni_ka30 Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 14:53
      Mysle, ze jest ok. Oliwke tez juz mozna sobie darowacsmile
    • titerlitury Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 15:00
      zdrowa skóra naprawdę nie potrzebuje ani oliwek, ani olianów, czyli w zasadzie parafiny. Nawet parafinowych zabiegów na dłonie nie polecaja robić zbyt często u dorosłych, a co dopiero fundowanie tego skórze dziecka codziennie...
      • paliwodaj Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 15:22
        oliwki i puderki zaczeto krytykowac pewnie z 7 lat temu, tez nie uzywalismy
    • kotkowa Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 15:32
      Ja co drugą kąpiel dodaję Sofeo - emulsję do kąpieli, po której niczym nie trzeba smarować juz ciałka. A co drugą kąpiel myję w samej wodzie i tylko pupę i rączki mydełkiem dla niemowląt przemywam, ewentualnie włoski szamponem Oilatum.
    • matka_karmiaca Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 15:39
      A ja od początku Nivea Baby do kąpieli i niczym potem nie smaruję.
      • annie_laurie_starr Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 18:06
        Nic nie daje do kapieli. Myje w Aveeno Baby body wash. Niczym nie smaruje po kapieli. Starsza smarowalam Aveeno kremem i dotad ja smaruje choc ma 6 lat, ale ma delikatniejsza skore od mlodszej.
    • babyaggie zioła 11.02.11, 20:45
      My kąpaliśmy w rumianku lub macierzance. Myta była mydłem z oliwy z oliwek (takim prawie 100% bez żadnej chemii) Czasem do wody dawaliśmy kilka kropel oliwy z oliwek, do natłuszczenia ciałka. Zdrowemu dziecku niczego więcej nie trzeba. Po co chemię stosować na zdrową skórę? Oliwką to lepiej smarować przed kąpielą, inaczej może zatkać pory skóry.
      • memphis90 Re: zioła 11.02.11, 21:26
        Hipp to olejek z migdałowca i słonecznika- więc ma nie więcej chemii, niż oliwa z oliwek smile
    • memphis90 Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 21:22
      U nas płyn Bobini, bo Wiktor kąpie się z siostrą i piana musi być. Czasem wleję trochę emolientu, ostatnio zdradziłam zaufane Emolium na rzecz olejku do kąpieli Linomagu Ziołoleku i jestem b. pozytywnie zaskoczona. Kosztował jakieś 7zł, a działa jak te droższe.
    • bezak25 Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 21:31
      jeśli Twój maluch nie ma problemów skórnych to kąp go w czym Ci i jemu pasuje.
      U nas w użyciu do dziś jest płyn do kąpieli Hippa na zmianę z Emolium (młoda ma czasami wysypkę pokarmową).
    • blackolive Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 21:41
      My z mężem śmiejemy się, że stosujemy oliatum dla ubogich smile Do wody dodaje plyn Hippa i troszkę ciekłej parafiny ( buteleczka w aptece to koszt ok 5 zł- wystarcza na 3.5 miesiąca codziennego stosowania). W ten sposób kąpałam synka ( już 5 lataka) i obecnie córeczkę. Sprawdza się rewelacyjnie. Skóra idealnie gładka. Aż nasza pediatra stwierdziła,że dziecko ma cudownie gładką, bez żadnych zmian skórę co wcale nie jest taką oczywistością u dziecismile Szczególnie polecam dla dzieci alergicznych i z AZS!
      • czekolada85 Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 22:00
        Ja od urodzenia kompie w Oilatum mała ma 3 miesiące, nigdy nie miała żadnych problemów skórnych, skóra piękna idealnie zdrowa. Być może po prostu tak ma.
        Obecnie skończyła 3 miesiące i myślę że zacznę pomału kąpać w czymś innym, myślałam o Hippie właśnie. Chociaż znajomi którzy mają niewiele starsze dziecko twierdzą że szybko wrócę do Oilatum.
        • inesska-pinezka Re: Co dodajecie do wody - kąpiel niemowlaka (8 t 11.02.11, 22:50
          Od początku był Oilatum, pozniej zaczęlismy kupować Oillan bo duuzo tańszy. Po kąpieli nie trzeba już nic wcierać w skórę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka