Dodaj do ulubionych

przeziębienie

01.04.11, 19:54
Strasznie się przeziębiłam i w końcu wziełam leki. Jak długo wstrzymać się z karmieniem piersią mojego malucha? Czy w ogóle muszę chwilowo przestać karmić?
Obserwuj wątek
    • loki-an Re: przeziębienie 01.04.11, 20:04
      a co ci przyszlo do glowy zeby nie karmic ? co za leki wzielas ? jest wiele domowych sposobow na przeziebienie przy ktorych nie powinnas odstawiac dziecka.
    • atrapcia Re: przeziębienie 01.04.11, 20:15
      Też to przechodziłam... Przy przeziębieniu polecam: rutinoscorbin, paracetamol, syrop z cebuli, herbatę z sokiem z malin (naturalnym), herbatę lipową, miód z cytryną do herbaty (ale letniej - miód traci swoje właściwości w temp. powyżej 40st.C), czosnek, pietruszkę, smarowanie stóp maścią kamforową i nałożenie skarpet (najlepiej na noc), można posmarować też plecy. Wymienione rzeczy nie szkodzą dziecku.
      Pozdrawiam i zdrowia życzę. smile
      • atrapcia Re: przeziębienie 01.04.11, 20:17
        A przepraszam - zależy jakie leki wzięłaś, nie powiemy ci czy możesz karmić jeśli nie będziemy wiedzieć co w tobie krąży. Ale nawet mała porcja leków jest mniej groźna od tymczasowego odstawienia od piersi w czasie przeziębienia, no chyba że bierzesz jakieś bardzo silne leki, czy antybiotyki.
    • mysz-83 Re: przeziębienie 01.04.11, 21:04
      żadnych silnych leków nie brałam paracetamol i oscillococcinum, bo ww. sposoby już nie działają. Profilaktycznie jednak dałam butelkę na dobranoc.
      • agnieszka_i_dzieci Re: przeziębienie 01.04.11, 22:25
        spokojnie możesz się tak leczyć bez przerywania karmienia.
        • atrapcia Re: przeziębienie 02.04.11, 16:32
          Potwierdzam smile
      • rilla-m Re: przeziębienie 03.04.11, 14:59
        Spokojnie możesz karmić po tych lekach smile
        • rilla-m Re: przeziębienie 03.04.11, 15:01
          A, i nie odstawiaj dziecka od piersi, zwłaszcza teraz, bo dajesz mu przeciwciała, i jest szansa że go nie zarazisz.
    • kjut Re: przeziębienie 23.01.15, 12:12
      Oscillococcinum to sam cukier i laktoza (odpowiednio 85g i 15g w 100g "preparatu"). Ludzie, myślcie! Z jednej strony dzieci nie szczepią, bo "lobby farmaceutyczne" a z drugiej kupują w aptece cukier za grube pieniądze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka