Dodaj do ulubionych

Pierwsze urodzinki

05.08.11, 15:58
Za miesiąc mój synek będzie obchodził roczek. Z tej okazji chciałabym zorganizować Mu "imprezę" wink jednak nie taką tradycyjną - rodzice, dziadkowie, chrzestni, ale coś w stylu kinder balu. Oczywistym jest, że nie będzie pamiętał swoich pierwszych urodzin, ale zawsze pozostaną Mu zdjęcia na pamiątkę.
Myślałam o zaproszeniu oprócz ww. osób również znajomych z dziećmi i aby wszystko było właśnie "dograne" pod dzieci. Tylko kurcze nie wiem czy to ma wogóle sens. Nie wiem co z poczęstunkiem (co zrobić i czy tylko dla dzieci czy dla dorosłych też), jak zorganizować dzieciom czas (byliby zarówno kilkumiesięczniaki jak i 4-latkowie). A moze któraś z mam organizowała swojemu dziecku coś podobnego.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mala220 Re: Pierwsze urodzinki 05.08.11, 21:44
      mysle ze drugie ur. mozesz tak zorganizowac.. z 2-latkiem juz sie pobawisz, poslucha co mowisz, nie musisz nosic (jesli Twoj nie chodzacy). poza tym mysle ze ciezko znalezc cos, co bedzie dobra zabawia dla kilku miesieczniaka jak i dla 4 latka. ale to moje zdanie smile
    • lidek0 Re: Pierwsze urodzinki 05.08.11, 21:53
      Dla mnie nie ma to większego sensu, bo to robisz imprezę dla dorosłych nie dla dzieci.
    • natalinek.j Re: Pierwsze urodzinki 05.08.11, 22:23
      Moim zdaniem trochę to bez sensu wink takie urodziny jeszcze będziesz miała okazję wiele razy wyprawić i Twoje dziecko będzie z nich miało radochę, a teraz........ nie oszukujmy się, dla niego to nie ma jeszcze znaczenia, czy to będzie rodzina, czy też inne dzieci. Z tego co zauważyłam to rówieśnicy się fajnie ze sobą bawią, a jak są pomieszane wiekiem (między kilkumiesięczniakami a czterolatkami jest ogromna przepaść) to często tylko płacz i awantury. A wśród rodziny nie będzie dzieci? jak będzie mniejsza ilość to łatwiej zabawę zorganizować. Sama widzisz że jest dylemat z poczęstunkiem z organizacją fajnych zabaw. No ale to Twój wybór.
      My I urodziny, zresztą drugie też zorganizowaliśmy w gronie rodzinnym. Drugie w szerszym gronie i było ok. 10 dzieci, ale one były mniej więcej w podobnym wieku. Dopiero na 3 latka zaczęły się imprezy dla samych dzieci i nie łączyliśmy ich już z rodziną.... wiadomo w przedszkolu dzieci zapraszają się przeważnie do klubików wink
      Takie urodziny dla roczniaka to raczej pod rodziców są i jak dla mnie to jest właśnie bez sensu.
      • mamusia.chlopca Re: Pierwsze urodzinki 06.08.11, 07:28
        Pewnie macie trochę racji. Lecz z przyczyn ode mnie nie zależnych (wolałabym nie wgłębiać się w szczegóły) chciałam zorganizować własnie takie a nie inne urodzinki.
        Kurcze, a miałam nadzieję, ze jakoś da się to "zrobić" uncertain
        • frogpower Re: Pierwsze urodzinki 08.08.11, 11:13
          luudzie, czego gitarę zawracasz - rób jak chcesz skoro i tak juz zdecydowałaś....
          • mamusia.chlopca Re: Pierwsze urodzinki 08.08.11, 17:54
            luudzie, czego zabierasz głos jeśli nie masz nic do powiedzenia w temacie.

Nie podoba Ci się, nie czytaj i już.

Pozdrawiam smile
    • mikams75 Re: Pierwsze urodzinki 08.08.11, 19:36
      jak dla mnie to tez bez sensu, roczniak nie nadaje sie jeszcze na tego rodzaju urodziny.
      Zapros kogo chcesz, zrob jakies przekaski dla doroslych i dla dzieci i tyle.
      Ja na "nasze" pierwsze urodziny zaprosilam dodatkowo nianie z jej synkiem - z racji tego, ze spedzali wiecej czasu razem, to umieli sie bawic ze soba. Ale nie oczekiwalam, ze roczne dziecko bedzie potrafilo brac udzial w zabawach dla starszych dzieci.
    • swingwasp Re: Pierwsze urodzinki 08.08.11, 20:11
      na roczku mojego syna były dzieciaki w wieku 2,4 i 6 lat i wierz mi mój syn do zabawy z nimi nie był zbytnio atrakcyjny. W tym wieku dziecko jeszcze się nie "bawi" z innymi. Dla dzieciaków miałam osobny stoliczek z kolorowankami, trochę zabawek żeby miały co robić a mój syn w kojcu się bawił albo chodził prowadzony za rączkę. Zdjęcia niby mają wspólnie ale żeby oni tak razem przez np godzinkę to już nie za bardzo. Moje dziecko np sprawdzało jak głęboko paluszek wejdzie do oka 2 latce a ta w rewanżu chciała go uderzyć. Przy dorosłych takie dziecko jest o wiele bezpieczniejsze.
      • agniery2 Re: Pierwsze urodzinki 08.08.11, 20:23
        mamusia.chłopca- z chęcią bym ci pomaogła ale nie jestem obeznana w tym temacie bo ja roczek obchodziłam w gronie rodziny najbliższej a 2latka jeszcze- plus chrzestni.jak masz chęci i chcesz dziecku zorganizować takie przyjęcie to jestem "za" bedzie mieć kiedyś niezłe zdjęcia z pierwszego roczku!!!nieprzejmuj się opiniami innych,(opinie negatywne może wynikają z zazdrości???smile)to jest twoja decyzja, poprostu jak chcesz to tak zróbsmile
        • natalinek.j Re: Pierwsze urodzinki 08.08.11, 20:35
          Hahahahahaha no to się uśmiałam big_grin
          A niby czego tu zazdrościć???? Napisz, bo jakoś nic mi do głowy nie przychodzi................
          • olik81 Re: Pierwsze urodzinki 08.08.11, 20:54
            brakuje jeszcze tekstu,ze pewnie tych mam co sa anty do "roczkow" poprostu na nie nie stac--stad te "negatywne" wpisy
            roczek-impreza dla doroslych
    • memphis90 Re: Pierwsze urodzinki 08.08.11, 21:53
      Ja to widzę tak: masz w najbliższej rodzinie dużo dzieci, to siłą rzeczy robisz kinder bal. Wszelkie udogodnienia dla rodziców innych pociech mile wskazane, np. animacje, opiekunka, basen, zjeżdżalnia i piaskownica w ogrodzie itd. Czapeczki, gwizdki, malowanie buziek, babeczki z brokatową posypką itepe. Wszystko, by rodzice mogli w spokoju odpocząc przy kawiesmile natomiast organizowanie na siłę, zapraszanie dalszych znajomych, bo mają maluchy... hmm, nie wiem, czy to wypali. Bo jakoś nie widzę dziadkow i chrzestnych pląsających do muzyki z "fasolek", biorących udzial w konkursach czy nurkujących w basenie z piłeczkami.... Nie do końca wiem, jak TY to sobie wyobrażasz, bo jak poczęstunek tylko dla dzieci, to mam skojarzenia z urodzinami w Mc Donaldzie czy jakiejś krainie zabawy (baseny pileczkowe i te sprawy). tak czy inaczej- Twojemu będzie jeszcze wszystko jedno, więc zrób tak, żebyś Ty się nie umordowała przy organizacji i zabawianiu gości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka