Dodaj do ulubionych

Wózek spacerowy-pytanie

23.04.12, 18:43
Moja córcia ma 11 miesiecy,w zwiazku z tym mam pytanie czy wozicie/wozilyscie w tym wieku swoje dzieci przodem do siebie czy tyłem(w spacerówce)?
Rozgladam sie za nowa spacerówką,ale wiekszosc nie ma przekladanej raczki,ja osobiscie wole miec dziecko przodem do siebie,czy moze znacie modele spacerówek ,w ktorych mozna sadzac dziecko przodem do siebie?
Obserwuj wątek
    • karolla808 Re: Wózek spacerowy-pytanie 23.04.12, 19:21
      Wożę Małą zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy. Zależy jaki ma humor, czy będzie spała na spacerze, jaka jest pogoda itd. Rączki przekładanej nie mam, ale często zdarza mi się w czasie spaceru zmieniac ustawienie siedziska, bo akurat w moim wózku (MC Mura 4) nie jest to skomplikowne-wypinam siedzisko i odwracam, wpinam. Jednak gdybym jeszcze raz wybierała wózek pomyślałabym o przekładanej rączce.
      • necia27 Re: Wózek spacerowy-pytanie 23.04.12, 19:55
        W tym wieku dziecko chce oglądać świat więc po co ta przekładana rączka? Moja od 7msca jeżdzi przodem do świata i bardzo to lubi smile
        • karolla808 Re: Wózek spacerowy-pytanie 23.04.12, 20:01
          Każde dziecko jest inne. Moje nie zawsze chce przodem do świata, czasami chce przodem do mamy, mimo że ma już rok. Szczegolnie jak idę z kimś i rozmawiam, to chce na nas patrzeć. Ciesze się, że mam taką możliwość, że mogę ją przestawić w każdej chwili.
          • czarna784 Re: Wózek spacerowy-pytanie 23.04.12, 22:46
            Dokladnie kazde dziecko inne,moja mała jak jedzie przodem do swiata,to za wszelka cene stara sie wywinac z pasów i stanac w wozku tak zeby mnie widziala,dlatego szukam wózka ktory ma dwie opcje,przodem i tylem,no nic bede szukac dalejsmile
        • miska-moniska Re: Wózek spacerowy-pytanie 23.04.12, 20:01
          Moje dziecko ma rok i już od dawna jezdzi przodem do kierunki jazdy. Mam tylko super wózeczek z wielką budką z dwoma okienkami, więc mam super podgląd. Niwiele wózków ma przekładaną rączkę
          • kondolyza Re: Wózek spacerowy-pytanie 23.04.12, 20:51
            ja mam opcję przekładania siedziska. mloda ma rok, od dawna nie wozilam jej przodem do siebie bo woli ogladac swiat. w spacerowce wogole bym tego nie potrzebowala. w duzym wozku czasem sie przydaje, np. jak jest silny wiatr, jakas kiepska pogoda. jak dziecko marudzi. ale ja z zasady odkad zrobila sie mrozna zima chodze na spacery jak mloda jest najedzona i wyspana wiec nie ma opcji na drzemke na spacerze i od wtedy zawsze jezdzi zadowolona przodem do swiata.
    • annajustyna Re: Wózek spacerowy-pytanie 23.04.12, 21:28
      W wieku Twojej corci wozilam w wozku z przekladana raczka - swietna sprawa np. jak mocno swiecilo slonce, to bylo to praktyczniejsze niz glupia parasolka. Od 3 tygodni (corcia ma 13 m-cy) mam normalna spacerowke i jest tez ok.
    • tata-janusz Re: Wózek spacerowy-pytanie 23.04.12, 22:58
      Witam Cię , rozumiem że wolisz czuwać nad bezpieczeństwem dziecka widząc je lepiej kiedy masz skierowane przodem do siebie. Ja mam syna w wieku 2-óch latek , wożę go wózkiem emmaljunga , siedzi tyłem do mnie , przodem do otaczającego świata . Jak piszesz córka ma 11 miesięcy , pomyśl czy aby nie warto żeby bardziej interesowała się tym co widzi wokół siebie?

Nie chcę żebyś mnie żle zrozumiała , to jest po prostu taka moja mała sugestia , mając 11 miesięcy zaczyna już lepiej dostrzegać otaczający ją świat

Pozdrawiam Cię z małą , i życzę spokojnej nocy.
    • kijek82 Re: Wózek spacerowy-pytanie 24.04.12, 07:26
      To juz duze dziecko! Moj od 6mies przodem do swiata i mame ma gdziessmile
    • maxiowa Re: Wózek spacerowy-pytanie 24.04.12, 09:38
      tydzien temu musialam sie przesiasc sie ze spacerowki przodem do mamy na taka przodem do swiata.
      Do tej pory maly (11 konczy wlasnie) po jakims czasie domagal sie brania na rece, marudzil, plakal i patrzyl na nas tymi swoimi oczetami z wyrzutem takim....
      Od tygodnia mam inne dziecko, normalnie jakby ktos go podmienil. Zapomnial o mamie, zapomnial o placzu.. siedzi, cos tam sobie zuje i o mamie i braniu na rece nawet nie mysli.
    • mikams75 Re: Wózek spacerowy-pytanie 24.04.12, 10:49
      ja wozilam przodem do kierunku jazdy i nigdy nie pomyslalam o tym, zeby to przemieniac. W budce mialam okienko i zagladalam od czasu do czasu.
    • aamarzena Re: Wózek spacerowy-pytanie 25.04.12, 00:32
      Ja mam wózek z przekładanym siedziskiem, ale moja córa własnie gdzieś w wieku 10 m-cy zaczęła bardzo rozglądać się w wózku i próbowała mnie "omijać" wzrokiem, wyraźnie przeszkadzałam jej w oglądaniu świata, denerwowała się. Przestawiłam siedzisko przodem do świata i jest ok. Ona była zadowolona, tylko ja przestawiałam się ze trzy dni na takie wożenie, brakowało mi tego kontaktu wzrokowego big_grin . Wiadomo, że wiele zależy od dziecka, ale twoja córka ma prawie roczek, więc wydaje mi się, że nie będzie problemu, jeśli będzie jeździć przodem do świata. Zwróć uwagę natomiast, żeby wózek miał obszerną budkę, w razie wiatru, pluchy czy śnieżycy będziesz mogła osłonić dziecko.
    • dzoaann Re: Wózek spacerowy-pytanie 25.04.12, 01:18
      w tym wieku juz wozilam przodem do swiata i protestow nie byl, wrecz byli bardziej zadowoleni i zajeci ogladaniem swiatasmile
    • klubgogo Re: Wózek spacerowy-pytanie 25.04.12, 09:23
      > ja osobiscie wole miec dziecko przodem do siebie
      Cóż za egoizm, chcieć by dziecko patrzylo tylko na mamusię, kiedy świat jest tak ciekawy dookoła. Nie ograniczaj dziecku widzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka