magbra Re: co potrafia wasze 2m dzidzie? 04.07.04, 21:25 moja corcia ma 7 tygodni,urodzila sie 12 maja i ma na imie Maja umie ladnie podnosic glowke,trrzyma kilkanascie sekund,polozona na boczku probuje przewrocic sie na brzuch.Ladnie koncentruje sie na twarzy,obserwuje karuzele,duzo sie usmiecha,mimo kolek jest pogodna.Najgorsze to ubieranie,szczegolnie czapki,bardzo tego nie lubi.Zaczyna tez gugac jak sie do niej mowi.Z kazdym dniem jest coraz bardziej kontaktowa. Pozdrowienia dla ciebie i twojej dzidzi,musze konczyc bo Maja zglodniala. MAGDA I MAJKA Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuld Re: co potrafia wasze 2m dzidzie? 05.07.04, 11:43 Ale super! )) Moja córeczka też się urodziła 12 maja i również nazywa się Maja . I potrafi dokładnie to samo...Nie ma to jak uśmiech dziecka...) Odpowiedz Link Zgłoś
ejaeja Re: co potrafia wasze 2m dzidzie? 04.07.04, 21:48 Witaj Moj maly ma 2,5 mies. slicznie sie smieje (nawet w nocy kiedy budzi sie na karmienie zaspany ) wtedy nic do niego nie mowie tylko sie usmiecham on odpowiada na moj ,uwielbiam to! Jak do niego mowie , odpowiada guganiem rozne gugania tak jak by chcial mi cos opowiedziec , guga do karuzeli bawi sie zabawkami lezac na lezaczku (na stojaczku) , na brzuszku ladnie lezy , z boczku przewraca sie na boki , jak jest na raczkach obkreca na boki glowke ogladajac rozne rzeczy , smieje sie w glos trwa to krotko ale jest ! wklada kciuka i ssie lub piastki nie wiem czemu i czy to dobrze chyba nie ale to robi , jak guga to macha raczkami jak by cos pokazywal ,lezac na macie bawi sie wiszacymi zabawkami , juz wie ze zaraz dostanie cyca cieszac sie i popedza mnie "udawajacym " placzem taki kaszlowy zmusza sie , robia tak wasze male?? uwazam ze to super .... fika w wanience nozkami , hmm jak mi sie cos jeszcze przypomni napisze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mattylda Re: co potrafia wasze 2m dzidzie? 05.07.04, 12:07 Witaj, ejaeja! Wygląda,że moja Hanka to kalka Twojego Małego! Robi dokładnie to samo, łącznie z udawanym płaczem ). Dodatkowo z leżenia na brzuchu przekręca się na bok i na plecy, ale tylko przez prawe ramię. A tym pchaniem paluszków do buzi się nie przejmuj - to podobno normalne, dziecko odkrywa swoje rączki i to, że ssanie paluchów jest przyjemne! Pozdrawiam! Matylda Odpowiedz Link Zgłoś