Dodaj do ulubionych

kolor włosów rudy

04.01.15, 12:10
witam
Moja córka ma 3 miesiące na początku miała czarny kolor włosów potem brązowy a teraz rudy(ładny jest ale po kim taki kolor) , nie mamy nikogo rudego w rodzinie ja jestem brunetką mąż też. Czy u waszych pociech tak było? napiszcie czy kolorek się zmienił? Dodam, że brwi pojawiły jej się tak z 2 miesiące temu i maja kolor bardzo jasny brąz
Włoski jej się wytarły z tylu ale to od leżenia, mało kiedy jej wypadają ma dużo włosów i dość długie
Obserwuj wątek
    • pik.at Re: kolor włosów rudy 04.01.15, 12:19
      Siostrzeniec męża jako niemowlę też miał przez jakiś czas rude włoski, w tej chwili to dziesięcioletni jasny blondyn! Także kolor włosów Twojej córeczki też może jeszcze ulec zmianie.
    • juuuu7 Re: kolor włosów rudy 04.01.15, 12:22
      Synek urodził sie z ciemnymi włosami. Mało ich było i wszystkie sie wytarły lub wypadły. Nowe włoski sa bardzo jasne,prawie białe (ma 14mcy). Oboje z mężem takie wlasnie mieliśmy w dzieciństwie, ale z biegiem lat nam ściemniały.
    • panizalewska Re: kolor włosów rudy 04.01.15, 13:24
      big_grin mój młodszy urodził się z rudymi, obecnie jest łysy i rudy wink do tego jaśniutka różowa karnacja i jasnobłękitne oczy. Piękny chłopak, łamacz serc niewieścich będzie wink
      U nas podobno ciotka mojego małżona ruda była, więc gdzieś ten gen się pałętał. Ja się śmieję, że listonosz też szatyn, to na pewno nie po nim wink
      Czy się u Waszej córy zmieni, czy nie - nie przewidzisz. Czy to nie totalnie wszystko jedno?
    • dorotadermiblog Re: kolor włosów rudy 04.01.15, 16:11
      to się jeszcze zmienić to raz.
      Po drugie nie musi być nikogo rudego, by maluch był rudy wink
    • leminia Re: kolor włosów rudy 05.01.15, 11:46
      Ale rudy to jest piękny kolor! Ja jestem brunetką, mój mąż blondynem więc wszyscy nam przepowiadali rude dziecko. Tymczasem mamy złotowłosego urwisa wink Twoja córeczka jest malutka, kolor włosów może jej się jeszcze zmienić. Ale rudy jest naprawdę fajny smile
    • karolinka.f Re: kolor włosów rudy 07.01.15, 00:20
      W mojej rodzinie nie było nikogo rudego, a zarówno ja jak i brat mamy złoty kolor włosów. W dzieciństwie bywało różnie, ale aktualnie jest to dla mnie ogromna zaleta - mam bardzo oryginalny kolor włosów i totalnie żadnej potrzeby aby je farbować, a wyglądają świetnie.
      • gazeta_mi_placi Re: kolor włosów rudy 07.01.15, 08:50
        W rodzinie może nie, ale ktoś z pracy u mamy albo ulubiony sąsiad?
    • kw0 Re: kolor włosów rudy 07.01.15, 13:52
      włosy jasnieja jej, podejrzewam ze rudy jest przejsciowy i potem bedzie blond. U nas ja jestem szatynka, ojciec brunet, dzieci urodzily sie z czarnymi wlosami, wlasnie w okolicach 3 miesiecy zaczely rudzieć, a teraz to dosłownie kolor biały jak u albinosów wink ale córce już znowu ciemnieja, chyba bedzie szatynka.
    • asia_i_p Re: kolor włosów rudy 12.01.15, 22:49
      U nas też rudawy, ale nie liczę na cuda, raczej nie zostanie. A szkoda, bo uwielbiam.

Mój siostrzeniec był rudawy, zjaśniał, przewiduję że potem ściemnieje ale już bez tego rudawego odcienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka